Ajax in onzekerheid over blessure Antony: 'De eerste 24 uur loslaten'
Zondag, 8 november 2020 om 14:56

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer tevreden over de manier waarop zijn ploeg zondag de drie punten heeft gepakt in Stadion Galgenwaard. De Amsterdammers controleerden de wedstrijd en liepen na rust uit naar een 0-3 overwinning door doelpunten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en invaller Quincy Promes. Ten Hag kan weinig zeggen over de blessure van Antony, die na 45 minuten spelen uitviel met klachten aan zijn hamstring.

Ten Hag erkende na afloop dat het uitduel met FC Utrecht 'traditioneel een lastige wedstrijd is voor Ajax'. "Maar ik denk dat wij vandaag uitstekend aan de bal waren", aldus de trainer in gesprek met FOX Sports. "We hebben op de juiste momenten versneld en op de juiste momenten gescoord." De trainer zag een 'uitstekend Ajax'. "We hadden volledige dominantie in de wedstrijd. Utrecht heeft een heel gevaarlijke ploeg en je zag dat ze uitstekend ingesteld waren. Ze waren ontzettend gretig en scherp. Maar ze kwamen niet altijd in de duels, maar toch hadden ze twee momentjes."

Met die 'twee momentjes' bedoelt Ten Hag kansen voor de thuisploeg. Utrecht had weinig in te brengen tegen Ajax, maar meldde zich toch zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van André Onana. "Ze hebben een gevaarlijke voorhoede en spelers die de bal achter de verdediging kunnen leggen. Dan weet je dat zulke momenten voor kunnen komen. Over het algemeen hebben we het vanuit de omschakeling uitstekend gedaan."