'Ajax informeerde net als Valencia en Inter naar trainer uit Bundesliga'
Donderdag, 22 februari 2018 om 09:56

Ajax is één van de vele clubs die de afgelopen anderhalf jaar heeft geïnformeerd naar Julian Nagelsmann, trainer van TSG Hoffenheim. Dat meldt Sport Bild donderdag. Het is onbekend in welk stadium de Amsterdamse clubleiding navraag heeft gedaan naar de talentvolle trainer. Nagelsmann zit voorlopig nog niet te wachten op een buitenlands avontuur, maar sluit het in de toekomst niet uit.

Behalve Ajax informeerden ook Internazionale, Valencia, Swansea City en een aantal Russische clubs naar de diensten van Nagelsmann. Het is onbekend of Ajax aanklopte na het vertrek van Peter Bosz, of na het ontslag van Marcel Keizer. De nummer twee van de Eredivisie haalde met Alfred Schreuder in januari wel de assistent van Nagelsmann weg bij Hoffenheim.

Alle clubs die belangstelling toonden in de jonge trainer werden teleurgesteld, daar Hoffenheim hem niet wil laten gaan. De talentvolle Nagelsmann wil zichzelf ook eerst verder ontwikkelen bij zijn huidige club in de Bundesliga. Door een clausule in zijn contract kan hij in 2019 voor tien miljoen euro vertrekken.

De dertigjarige trainer gaf onlangs nog aan dat hij ervan droomt om ooit aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Bayern München. Omdat daar voorlopig Jupp Heynckes nog aan het roer staat, bestaat de kans dat Nagelsmann in de nabije toekomst in een andere competitie aan de bak gaat. Ook bij de andere Duitse topclubs zitten de trainers niet op de schopstoel, meldt Sport Bild.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
0
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
K. Van Linnen
 
26
22 februari 2018 om 10:13
Geen gekke. Ben sowieso wel voor meer buitenlandse trainers in de eredivisie. Nieuwe inzichten en niet krampachtig doen over de hollandse school.
 
grasveld7
 
5
22 februari 2018 om 10:33
Hier sluit ik me dan ook zeker bij aan, het lijkt wel alsof we in Nederland niet anders meer durven. Dit zou wel een geweldige stunt zijn geweest, alleen weet je realistisch gezien eigenlijk al meteen dat deze trainer met zijn huidige status van dienst nooit voor Ajax zal gaan kiezen, clubs als Inter en Valencia hebben gewoon weg meer te bieden, in een competitie die van een veel hoger niveau is dan de ED.
 
Ijsmuts
 
0
22 februari 2018 om 13:27
Sterker nog, ik denk dat we het zelf misschien niet eens zien, maar dat het niveau van onze eigen trainers (inmiddels) erg laag ligt. Als we kritisch mogen kijken (los van prestaties, want prijzen worden altijd uitgedeeld, hoe laag het niveau ook is), zien we toch verrekte weinig structurele ontwikkeling bij PSV en Feyenoord, waar de hand van de trainer toch goed zichtbaar zou moeten zijn.
 
TheJIgsaw
 
7
22 februari 2018 om 10:14
Als ik die andere namen zie dan denk ik niet dat Ajax veel kans maakt. Valencia maar vooral ook inter heeft financieel meer te bieden helaas. Wel een goede coach en iemand die een ander pad bewandeld heeft dan de meeste trainers. Goed om te zien dat het ook op deze manier kan, doet het erg goed met hoffenheim.
 
arsen(e)al
 
10
22 februari 2018 om 10:20
Maar de 2 die je opnoemt zijn nou ook weer niet de meest stabiele clubs in het voetbal. 1 goed seizoen van Valencia hoeft weinig te betekenen, zeker als de huurlingen straks weer vertrekken
 
atleticofc
 
1
22 februari 2018 om 13:45
Is ajax een stabiele club dan als je 3 trainers in nog geen 2 jaar hebt gehad?
 
Real_Amsterdam
 
0
22 februari 2018 om 15:23
Op dit seizoen na is Ajax de laatste jaren gewoon een stabiele club. Peter bosz en Frank de Boer zijn namelijk zelf vertrokken en niet ontslagen
 
arsen(e)al
 
0
22 februari 2018 om 17:10
Atletico, lekker makkelijk scoren. Frank de Boer stopte zelf. Keizer was een verkeerde beslissing, en daarmee een uitzondering. 1 coach ontslagen en 1 coach zelf vertrokken in wat, 6, 7 jaar tijd?
 
boereke
 
5
22 februari 2018 om 10:14
Is dit geen oud nieuws?
 
Zeehelden050
 
5
22 februari 2018 om 12:17
Een oud gerucht was het. Nu is die bevestigd, dus je zou het nieuws kunnen noemen
 
Valencios
 
7
22 februari 2018 om 10:58
Het zijn op Ajax na ook geen teams waar je als (jonge)onervaren en tevens buitenlandse coach naartoe moet willen.Valencia en Inter zijn natuurlijk prachtige clubs met een grote historie, Maar de laatste jaren ook zo instabiel als wat. Die trein komt misschien maar 1x langs, maar de kans dat je daar al meteen je carrière verneukt is enorm groot.
 
theEDGE
 
2
22 februari 2018 om 11:46
Ik denk eerder dat Ajax na het opstappen van Bosz hem benaderd heeft dan na het ontslag van Keizer. En Schreuder had niks te maken met het benaderen van Nagelsmann, maar meer uit de koker van Ten Hag.
 
Batigol1
 
0
22 februari 2018 om 13:14
Misschien een leuke opvolger van Cocu? Al kan ik al uittekenen welk duo het volgend seizoen gaat doen in eindhoven.
 
JessedeBruin
 
0
22 februari 2018 om 17:06
Nagelsmann naar Psv? Dat zie ik niet snel gebeuren, evenmin Ajax. Hij deed het geweldig afgelopen seizoen, 4e geworden, dit seizoen staat hij ook keurig gedeeld 8-9e met 1 punt minder dan de nummer 7. Hij zei dat hij zijn contract met volle verstand heeft getekend en dat hij zich er aan houdt, al lijkt dat tegenwoordig niet veel meer waard te zijn, als er een grote zak geld op tafel wordt gegooid. Ik zie hem wel naar Bayern of Dortmund vertrekken binnen een anderhalf jaar. Jupp Heynckes is ook niet de jongste meer en bij Dortmund hebben ze wel een redelijke trainer maar niet het gewenste spel, al lijkt er verbetering in te zitten.