'Ajax informeerde tevergeefs naar nieuwe spits van Atlético Madrid'
Zondag, 7 juli 2019 om 10:23

Ajax heeft met Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic al een aantal spelers onder contract staan die in de punt van de aanval uit de voeten kunnen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars lijkt in januari echter nog een poging gedaan te hebben om een nieuwe spits aan te trekken, aangezien AS zondagochtend weet te melden dat de Amsterdammers in de winterstop tevergeefs bij Benfica aan hebben geklopt voor Ivan Saponjic.

De 21-jarige Saponjic is sinds de zomer van 2017 actief bij as Águias, die hem tussendoor verhuurden aan Zulte Waregem en hem afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Benfica B liet spelen. In de voorbije voetbaljaargang maakte hij 6 doelpunten in 28 wedstrijden namens de beloften en de aanvaller was vorige maand ook namens Servië Onder-21 present op het EK in Italië en San Marino, waar hij in de poulefase in actie kwam tegen Denemarken.

Ajax heeft, volgens bovengenoemde sportkrant, net als Anderlecht in januari naar Saponjic geïnformeerd. Benfica heeft toen echter laten weten dat hij niet mocht vertrekken, omdat de Portugese grootmacht de fout die het eerder maakte met Luka Jovic niet wilde herhalen. Saponjic' landgenoot werd eerder voor twee seizoenen aan Eintracht Frankfurt verhuurd, waarna de Duitsers hem voor zeven miljoen euro definitief inlijfden en hem vrijwel meteen voor zestig miljoen doorverkochten aan Real Madrid.

Saponjic lijkt nu echter wel op weg naar Atlético Madrid, dat op zoek is naar een spits als back-up van Álvaro Morata en Diego Costa. Los Colchoneros betalen Benfica een transfersom en een deel van de transferrechten van de spits blijven in handen van de club uit Lissabon, die bij een eventuele toekomstige transfer dus weer mee profiteert. Saponjic zou later op de zondag al in Madrid kunnen arriveren voor de medische keuring.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MessiBazoer
 
5
7 juli 2019 om 10:27
Weer een nieuws spits? Dan is het vertrek van Griezmann dichterbij dan ik dacht. Overigens veel wisselingen dit jaar bij Atletico, ben benieuwd wat Simeone er van weet te maken. Toch al 3/4 basisspelers die weg zijn.
 
Zwartgras
 
6
7 juli 2019 om 10:50
Atletico schijnt Simeone 34 miljoen euro per jaar te betalen. Godin wou een salarisverhoging maar dat kon er niet vanaf. Godin vertrekt naar Inter.Ik heb mijn bedenkingen over hoe Atletico zijn geld uitgeeft. Godin lijkt mij minstens even belangrijk voor de successen van Atletico als Simeone.
 
Glory
 
4
7 juli 2019 om 11:33
Ik denk dat geen speler zo belangrijk is als de juiste manager. We gaan zien hoeveel invloed het vertrek van Godin gaat hebben.
 
BJK-Q7
 
3
7 juli 2019 om 14:26
Atletico heeft in gimenez de opvolger van diego godin. Hij zal waarschijnlijk meer verantwoordelijkheid krijgen! Ze hebben veel gespendeerd aan nieuwe spelers om de oude garde te vervangen. Ik was ook bang voor ze nadat ze een paar cruciale spelers gingen verliezen, maar ze hebben in mijn ogen goede spelers gehaald.
 
 
26
7 juli 2019 om 10:28
Zal wel goed zijn voor de clicks, maar als Ajax alle spelers zou halen waar ze volgens de media mee bezig zijn/waren, hebben ze straks meer spelers dan Chelsea
 
Scepticus38
 
4
7 juli 2019 om 10:36
@lucatoniet "zal wel goed zijn voor de clicks, maar als Ajax alle spelers zou halen waar ze volgens de media mee bezig zijn/waren, hebben ze straks meer spelers dan Chelsea ". Informeren wil niet perse zeggen dat je een speler ook gaat kopen. Om een schaduwlijstje samen te stellen, heb je ook informatie nodig en toen deze vergaard werd, wist Ajax bijvoorbeeld nog niet of Huntelaar er nog een jaar aan vast zou knopen en Traore was toen zelfs nog net of zelfs helemaal niet aangetrokken.
 
arsenal890
 
7
7 juli 2019 om 10:29
Als ze een spits wouden hadden ze beter isak proberen te kunnen kopen.
 
Rochester
 
4
7 juli 2019 om 10:43
@ Arsenal890, Isak is een paar weken geleden door Borussia Dortmund verkocht aan Real Sociedad voor om en nabij de 10 miljoen euro, dus die is al niet meer haalbaar.
 
arsenal890
 
11
7 juli 2019 om 11:08
Ja dat weet ik daarom zei ik ‘hadden’. 10 miljoen is gewoon betaalbaar.
 
Rochester
 
10
7 juli 2019 om 10:43
Ken deze speler niet, maar ik denk niet dat Ajax een nieuwe diepe spits nodig heeft aangezien ik hoop en verwacht dat Ajax aankomend seizoen in de Champions League-variant zal spelen: alleen dan niet met Ziyech, Tadic en Neres in de aanval, maar met Promes, Tadic en Neres in de aanval aangezien ik van Ziyech nog verwacht dat hij zal vertrekken en mocht hij onverwacht toch blijven, dan zou ik Ziyech op het middenveld neerzetten en dan met Promes, Tadic en Neres in de aanval spelen. Naast deze spits wordt Ajax de afgelopen dagen ook weer in verband gebracht met Moise Kean. Er gaan geruchten dat Juventus hem in de deal met de Ligt wilt betrekken en dat Ajax er ook wel interesse in heeft. Er gaan ook geruchten dat de transfers van de Ligt en Kean dan zelfs apart afgerond van elkaar worden, dus niet als een ruildeal. Persoonlijk vind ik Kean een hele goede speler met heel veel potentie en hij heeft het het afgelopen seizoen goed gedaan bij zowel Juventus als het Italiaans elftal, maar als Kean ook nog komt dan denk ik dat Neres (wordt hier en daar toch in verband gebracht met verschillende clubs) of Tadic (gingen geruchten dat hij naar China toe kan) zal vertrekken en ook van Dolberg sluit ik dan niet uit dat hij zal vertrekken, aangezien je dan naast Kean ook nog Huntelaar, Traoré en Danilo als diepe spits kunt gebruiken en eventueel Tadic mocht hij blijven.
 
misseva88
 
3
7 juli 2019 om 11:08
Ik ben benieuwd of Ajax ook bij Daishawn Redan heeft geïnformeerd, als ze dan toch bij andere clubs naar jonge spitsen aan het kijken zijn.
 
no.14
 
4
7 juli 2019 om 11:37
Ik denk dat prioriteit moet liggen bij een CV, eerder dan de spitspositie. Met Tadic in CL variant en Huntelaar/dolberg en Traore achter de hand kun je het seizoen wel beginnen. Lastiger is om een betrouwbare vervanger voor de Ligt te vinden. We hopen en verwachten mogelijk dat Magallan en Schuurs het gat gaan opvullen, maar beiden zijn daarin nog onvoldoende betrouwbaar gebleken en naast Blind is een verdedigend zekerheidje wel prettig.