'Ajax is de baas en als de club wil dat ik blijf, dan blijf ik'
Donderdag, 6 april 2017 om 09:12

Albert Botines, de zaakwaarnemer van André Onana, liet woensdagochtend menig Ajacied schrikken met de mededeling dat het kamp-Onana het eerste voorstel van Ajax voor een nieuw contract aan de magere kant vond en dat de doelman bij menig topclub op de radar staat. Directeur voetbalzaken Marc Overmars probeert de Kameroener langer vast te leggen dan zijn huidige tot 2018 doorlopende verbintenis, maar voorlopig lijken beide partijen een eind uit elkaar te staan.

Onana zelf, die woensdagavond met de Amsterdammers met 4-1 won van AZ, besloot na het duel met de Alkmaarders niet te veel te zeggen over zijn contractsituatie: "De club is de baas. Als ik moet blijven, blijf ik. Als ik moet vertrekken, vertrek ik. Het gaat nu goed, ik heb het hier naar mijn zin. Maar mijn contract is niet het belangrijkste, dat is de titel", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Botines liet doorschemeren dat er een aantal grote clubs geïnteresseerd zijn in de doelman, maar hier wilde Onana zelf niet op ingaan: "Ja, ik weet alles. Ik kan niet zeggen welke clubs. Of het grote clubs zijn? Dat weet ik niet, ik wil het daar verder niet over hebben. Het belangrijkste is de strijd om het kampioenschap. Het leidt me verder niet af. Ik richt me gewoon op de wedstrijden."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
myvision
 
10
6 april 2017 om 09:43
De top 3 clubs heeft gewoon de top 3 keepers. Zoet was denk ik de beste, maar zit in een twijfelachtige periode. Is voor een keeper van een gemiddelde leeftijd om naar de top in het buitenland te gaan. Brad Jones bewijst het hele jaar ook al dat hij van ontzettend veel waarde is, maar is een senior. Onana, de jongste, 21. Heeft alles om een absolute topkeeper te zijn gezien hij niet echt onder doet voor die andere twee maar wel 5 en 14 jaar jonger is. Met de huidige groei gaat hij sowieso naar de absolute top, maar dan kan hij beter nog wel even bij Ajax blijven.
 
ContraLateraal
 
5
6 april 2017 om 09:20
haha wat een onzin, wat probeer je nu met deze reactie te bereiken? Wil je stoken, gewoon de eerste zijn of duimpjes pakken van mede ajacieden? On: Onana lijkt mij een verstandige jongen, die blijft heus wel. Helaas heb je tegenwoordig wel veel te veel van die makelaars die het hoofd van zulke spelers op hol weten te doen slaan...
 
Dante
 
14
6 april 2017 om 10:50
@contra Ja een langdurig contract tekenen bij een topclub voor vele miljoenen per jaar is natuurlijk zeer onverstandig.. Wat zijn die makelaars toch slecht!
 
ContraLateraal
 
2
6 april 2017 om 11:56
@Dante. Je doet je naam weinig eer aan... Zeker voor een keeper is het belangrijk dat hij de 1e doelman wordt en welke topclub gaat nou een 21 jarig talentje erin zetten? Nee laat Onana nog maar rustig 2 seizoenen bij Ajax alles keepen, jaren heeft die nog voldoende
 
Dante
 
9
6 april 2017 om 12:14
Ah ok. Leg jij het verschil even bij, mocht hij onverhoopt zijn carriã¨re vroegtijdig moeten beã«indigen? Voor beide valt iets te zeggen, maar de andere optie onverstandig noemen? En er dan ook nog vanuit gaan dat achter zo'n onverstandige beslissing om te kiezen voor eeuwige financiele zekerheid natuurlijk wel een kwade zaakwaarnemer moet zitten .. Shockerend naã¯ef!
 
Cyberize7x
 
10
6 april 2017 om 09:20
Nou.. goede keeper hoor maar heeft nu in korte tijd toch alweer twee flinke blunders gemaakt. Jones keept vind ik nog net wat meer constant en staat daarom voor mij op 1. Zelf vind ik Room de laatste tijd ook enorm uitblinken in voetballend opzicht en kwa uitblinken in de 16.
 
Snoekje
 
14
6 april 2017 om 09:25
Op welke blunders doel jij?
 
3*Ajax
 
2
6 april 2017 om 09:31
Waarschijnlijk die vam groninge waar hij gewoon werd neergehaald.
 
fchie
 
2
6 april 2017 om 09:33
Nou denk dat hij tegen Groningen en gisteren bedoeld. Vond gisteren ook een fout van Onana. Hij had er niet moeten uitkomen. Heb het idee dat hij regelmatig twijfelt als de bal achter de verdediging valt. Verder een hele goede keeper hij komt er wel.
 
KusH
 
1
6 april 2017 om 09:52
Blunders is wel een heel groot woord. Dat tegen Groningen mag je wel zo noemen. Maar Hey.. de boy is nét 20 en staat te keepen als een leeuw dit seizoen. Reden dat Jones constanter is is dat hij gewoon een heeeel stuk ouder is.. en een sterk seizoen draait ook alsmede heel Feyenoord. Ook Jones heb ik een aantal keer zien grabbelen maar omdat heel Feyenoord gewoon draait, valt t minder op. Room vind ik ook een leuke keeper maar zit naar mijn mening in Nederland bij Vitesse op z'n plekkie..
 
Cyberize7x
 
5
6 april 2017 om 09:54
Misschien had ik beter foute inschatting moeten zeggen, blunders is inderdaad meer de categorie Zwinkels gisteren, of wat Rochet vaak liet zien. Van der Hart heeft er ook een handje van flink te grabbelen. En inderdaad, ik bedoelde Groningen uit waar hij zichzelf in een moeilijk parket brengt, en daarnaast gisteren waar hij de bal verkeert beoordeeld en twijfelt met uitkomen. Als je uitkomt als keeper dan moet je ook vol voor de bal gaan, niet alleen springen en naast de bal uitkomen. Begrijp me niet verkeerd, ben absoluut een fan van Andrã£â©. Alleen moet je wel kritisch kunnen kijken naar je favoriete spelers en omdat ik zelf een keeper ben, ben ik uiteraard kritischer over andere keepers.
 
RfvbRico
 
3
6 april 2017 om 09:19
Die blijft nog wel een jaartje of 2 hoor , lijkt me een verstandige knul
 
genieterr
 
3
6 april 2017 om 09:22
Ik vrees dat hij weggaat. Het is niet een keeper die vanuit het niets is gegroeid, aangezien hij al bij Barcelona heeft gezeten. Zal dus bij veel clubs op de radar staan, en nog belangrijker, heeft zelf al kunnen ruiken aan een topclub en salarissen. Vrees dus dat hij niet gaat verlengen en Ajax genoodzaakt is om hem deze zomer al van de hand te doen.
 
NUFC_U2
 
5
6 april 2017 om 09:25
Hij zal bij veel clubs op de radar staan, ongetwijfeld ! Maar in de topcompetities zie jij bij de betere clubs zelden een keeper van 21 jaar. Dus daarom zal hij zeker bij gaan tekenen bij Ajax om over 2 jaar naar een mooie subtopper in Spanje / Engeland te gaan.
 
KusH
 
0
6 april 2017 om 09:56
Zou m ook minstens twee seizoenen nog willen zien hier.. Wat betreft die topcompetities en jonge keepers heb je gelijk in..dat zie je nauwelijks.. DonnarummA van A-C speelde in de oefenwedstrijd tegen Nederland erg goed.. en laat in de serie A ook goede dingen doen.. maar ook gij ging geweldig in de fout afgelopen weekend. Inherent aan jonge spelers
 
Snoekje
 
11
6 april 2017 om 09:26
Juist wel! Dat merk je heel erg in zijn interviews.
 
Peterhoekstra
 
4
6 april 2017 om 10:05
Heb je niet door dat het sociaal wenselijke antwoorden zijn?
 
wolterx
 
6
6 april 2017 om 09:58
Als je geen binding met de club hebt ben je niet zo begaan met alles errondom. Je kon gewoon met de beste man praten bij de YL wedstrijden Ajax-Kiev en Ajax-Juventus, hij was de enige die allebei de wedstrijden was komen kijken naar mijn weten. Ook de manier waarop je juicht en hoe blij hij met zijn kunstwerk was dat is mooi om te zien. Tuurlijk is het geen Heitinga op zelfs jonge Kluivert met zijn 3 andreaskruizen op zijn arm maar is samen met Younes meer begaan met de club als mensen soms denken.
 
NUFC_U2
 
3
6 april 2017 om 09:23
Dat komt best goed. Ik geloof wel dat er een contractverlenging uitkomt met verbeterde financiele voorwaarden... Dit is even onderdeel van het spel !
 
Dejan
 
8
6 april 2017 om 09:34
Ik heb heel sterk het gevoel dat hierachter een nogal vervelende en geldbeluste zaakwaarnemer achter staat die inzet op een torenhoog salaris en deze jongen een beetje zit op te stoken hierin mee te gaan. Ik mag hopen voor hemzelf, Ajax en de Nederlandse competitie dat hij nog even blijft. Groot talent, maar ik zie hem zich nu nog niet in de basis speler bij een Europese (sub)topper.
 
wolterx
 
0
6 april 2017 om 10:10
Men lijkt te vergeten dat nu hij 21 is hij sowieso meer moet verdienen ( volledig non-EU salaris ) en als Ajax dan het minimale heeft aangeboden dan snap ik dan Onana en zijn zaakwaarnemer hoger inzetten, is niet gek dat ze niet het eerste bod accepteren. Zou zonde zijn als hij toch gaat.
 
sydneyfc33
 
0
6 april 2017 om 19:43
De zaakwaarnemer wil het salaris voor Onana dat Jasper kreeg bij Ajax omdat hij ze gelijkwaardig vindt. Ajax zal gewoon verbeterd contract aanbieden om hen te behouden
 
daviddaan
 
0
6 april 2017 om 09:34
iemand die zijn contract respecteert. de club is de baas. tenminste, dat lijkt hij te zeggen en het is te hopen dat hij er zich ook zo aan houdt. ik ben een Feyenoorder, maar geniet wel van Onana als zeer goede keeper die de competitie sterker maakt. het is lastig om tegen hem te scoren
 
Satish SoerinderKhan de Groot
 
2
6 april 2017 om 09:45
Na Jones en Zoet de beste keeper van de eredivisie
 
Onside
 
9
6 april 2017 om 09:54
Haha Zoet zeg je gewoon om te sarren ofniet? Zoet keept al langer op hoger niveau dan Onana, maar het is duidelijk zichtbaar dat Onana soms ballen stopt die Zoet niet zou hebben gehad of met meer moeite. Daarbij zag Zoet er de laatste 2 interlands ook niet goed uit.
 
KusH
 
1
6 april 2017 om 10:02
Weet je Onside.. Denk dat Satish (sorry satish..je achternaam ga ik niet aan beginnen met een gehavend I phone scherm) gewoon z'n mening geeft. En ik snap die wel. Zoet heeft een minder sterke periode.. maar is gewoon een vd betere keepers in Ned en ook vóór Nederland.. van onze Nederlandse keepers.. zit hij gewoon in de top 3/4. Zitten niet zo slecht in de keepers eigenlijk.. Jammer dat Cilissen niet meer speelt maar goed... Barca.. en Jones is gewoon constant en heel sterk aan t keepen dit seizoen. Dat Onana ondanks z'n leeftijd al op t zelfde, althans veelal,niveau speelt valt alleen maAr te prijzen. Straalt bravoure uit.. atletisch en voetballend ook sterk. Die foutjes slijten met de jaren.
 
Hatert
 
2
6 april 2017 om 13:05
Sanchez en Onana hebben bewust Ajax gekozen jongens, maak je niet druk. Komt wel goed.
 
tomdecocq
 
0
6 april 2017 om 14:21
Voor hem in ieder geval beter om nog bij Ajax te blijven, hij heeft een prima seizoen achter de rug en kan dat makkelijk nog langer volhouden. Hij is nog erg jong en kan dan altijd nog naar een topclub in het buitenland. Als hij dit zo blijft volhouden gaat dat ook wel gebeuren. Lees hier en daar ook dat hij wat blunders heeft gemaakt, maar ook dat doet iedere keeper. Over het algemeen een hele betrouwbare doelman en dat op zo'n jonge leeftijd. Hij zal vast een verbeterd contract krijgen.
 
mayarood
 
0
6 april 2017 om 17:51
Ik vind wel dat Ajax hem wel wat meer salaris mag bieden. Hij is nu geen jeugdspeler meer, dus zou hij een hoger salaris moeten hebben. Als hij tevreden is met hetzelfde salaris wat Cillessen verdiende tekent hij gewoon bij. Het is nu toch nog onverstandig van hem om weg te gaan. Bij een grotere club komt hij op de bank terecht. Bij Ajax heeft hij gegarandeerd speeltijd.