Ajax is Europese topclubs voor en voorkomt transfervrij vertrek van talent
Donderdag, 8 juni 2023 om 19:31

Charlie Setford heeft zich voor langere tijd verbonden aan Ajax, zo laat de Amsterdamse club weten via de officiële kanalen. De negentienjarige doelman beschikte in de Johan Cruijff ArenA over een aflopend contract, maar blijft door het zetten van een nieuwe handtekening tot medio 2027 Ajacied. Afgelopen winter werd Setford door buitenlandse media gelinkt aan onder meer Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur, maar de Engelse jeugdinternational hoopt nog altijd op een doorbraak bij Ajax. In 2022 won hij de 'Abdelhak Nouri Trofee'.

Setford werd geboren in Haarlem maar speelt zijn interlands voor de jeugdelftallen van the Three Lions. Door zijn Engelse roots droomt de sluitpost ervan ooit uit te komen in de Premier League, maar Ajax is er toch in geslaagd het contract van de rechtspoot te verlengen, ondanks belangstelling van onder andere the Spurs. Setford kwam dit seizoen weinig in actie voor Jong Ajax door een gebroken hand. Tot dusver staat de teller op zeventien officiële wedstrijden in het beloftenelftal. De Engelse Nederlander zat vorig seizoen regelmatig op de bank bij de hoofdmacht van Ajax, ook tijdens wedstrijden in de Champions League.

Mogelijk gaat Setford ergens in de komende jaren concurreren met zijn jongere broer Tommy, die dit seizoen onder de lat stond bij Ajax Onder 18. Ook Tommy Setford is jeugdinternational van Engeland. Hij zat dit seizoen diverse keren op de bank bij Jong Ajax. Wie komend seizoen gaat keepen in het beloftenelftal is nog onduidelijk. Met de gebroeders Setford, Sten Kremers en Tom de Graaff lijkt er genoeg keuze te zijn. Het lijkt er voorlopig niet op dat een van deze keepers in aanmerking komt voor een plek in de selectie van Ajax 1.

Donderdagochtend meldde De Telegraaf namelijk dat technisch directeur Sven Mislintat doelman Jay Gorter als volwaardig lid van de eerste selectie beschouwt. De Amsterdammer zal met Remko Pasveer uit moeten vechten wie de tweede keeper achter Gerónimo Rulli wordt. Of Ajax nog een vierde doelman gaat zoeken nu Maarten Stekelenburg zijn handschoenen aan de wilgen heeft gehangen is onbekend. Voor nu lijkt het Amsterdamse keepersbestand niet de grootste zorg voor Mislintat te zijn.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
cato2
 
7
8 juni 2023 om 19:35
Goed nieuws zeg!
 
voetbalfan2002
 
8
8 juni 2023 om 19:38
Het leek er lang op dat hij niet zou verlengen. Het lijkt er op dat Huntelaar in iedergeval goed bezig is met het tijdig contracteren van grote talenten binnen de opleiding!!
 
MrKrillin
 
11
8 juni 2023 om 19:48
Werd ook tijd dat er iemand zit met aandacht voor talenten. Overmars was toen hij er zat, te druk met andere zaken. Hopelijk geen jongens meer zoals Brobbey, Rijkhof transfervrij weg.
 
Afcakampioen
 
16
8 juni 2023 om 19:36
Rulli, Gorter, Pasveer, setford. Aangezien Gorter niet verhuurd gaat worden neem ik aan dat setford dat wel wordt. Hopelijk ontwikkeld hij zich sterk en hebben we een toekomstige topkeeper.
 
MrKrillin
 
11
8 juni 2023 om 19:49
Setford pakt gewoon zijn wedstrijden nog bij Jong. Hij kan daar nog goed ontwikkelen. Volgend jaar zou ideaal moment te zijn om een club uit de Eredivsie te zoeken.
 
Strandje Larse
 
20
8 juni 2023 om 19:37
Snap het wel, mag volgend jaar spelen in het prachtige Euroborg. Dat doe je toch liever dan bij Dortmund II te spelen tegen Hallescher FC
 
Pasevski
 
3
8 juni 2023 om 20:06
Precies! Die gaat er alles aan doen om in 2 jaar tijd 1e keeper bij Ajax te zijn, zodat hij in de eredivisie ook tegen Groningen kan blijven keepen!
 
IKEA
 
3
8 juni 2023 om 22:50
Ik heb deze jongen nooit zien keepen, maar ikzelf ben wel echt onder de indruk van de huidige keeper bij Jong Ajax De Graaff, mag dan ook hopen dat deze knul gewoon moeten wachten met minuten maken wanneer hij is doorgeschoven.
 
 
0
9 juni 2023 om 10:21
Het zal voor de broertjes Setford maar ook voor Tom de Graaff belangrijk zijn zo veel mogelijk te keepen. Gezien de leeftijdsopbouw zullen ze moeten wisselen of zal iemand de pineut zijn.