Ajax komt met contractnieuws en beloont veel scorende middenvelder
Dinsdag, 19 december 2017 om 14:20

Jurgen Ekkelenkamp blijft bij Ajax. De club uit Amsterdam maakt dinsdag bekend dat de zeventienjarige middenvelder een contract heeft getekend tot medio 2020. Ekkelenkamp speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax.

De in Zeist geboren inwoner van Almere maakte vier jaar geleden de overstap van Almere City FC naar Ajax en werd in de B-junioren omgeturnd van verdediger tot middenvelder. Met veertien doelpunten in twaalf competitiewedstrijden maakt Ekkelenkamp momenteel een goed seizoen door bij de A-junioren en in de UEFA Youth League was hij in vier optredens goed voor twee treffers en twee assists.

Ajax beloont hem nu voor die sterke prestaties. "Ik ben superblij en hopelijk zien jullie mij in het eerste", zo reageert het talent, dat in zijn periode bij Almere City FC al naar FC Utrecht kon. Hij wachtte echter een jaar en koos vervolgens voor Ajax.

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
0
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Sanderr
 
9
19 december 2017 om 14:40
Mooi! Goede speler. Inmiddels 14 goals en 3 assists in 12 wedstrijden in de A-jeugd eredivisie en 2 goals en 2 assists in de UEFA youth league. Ik ben benieuwd wat hij volgend jaar in de JL kan laten zien, ervanuit gaande dat hij door zal stromen naar Jong Ajax.
 
wolterx
 
16
19 december 2017 om 14:41
Cijfers spreken voor zichzelf, 16 wedstrijden en 16x scoren met 4 assists. Dat is als middenvelder bizar. Is geen typische middenvelder maar is zo dodelijk met zijn positionering in de 16 dat hij elke wedstrijd zijn goaltje mee kan pikken. Debuut in Jong Ajax is niet uitgesloten al zal hij daarvoor moeten werken aan zijn vaardigheden in opbouw zelf, niet enkel de aanval afmaken.
 
Tomido
 
3
19 december 2017 om 14:50
Het was ook wel heel erg zonde dat hij tijdens de Future cup al zo snel geblesseerd raakte waardoor hij de rest van het toernooi miste. Verder totaal mee eens dat hij wel eens (ondanks zijn pas 17 jarige leeftijd) een wedstrijdje met Jong Ajax mee zou kunnen spelen, maar dat gaat misschien ook wel gebeuren als Dani of Noussie geblesseerd raakt. Dan heb je bij de o17 nog Gravenberch lopen die dan weer zijn positie bij o19 over kan nemen. Ben trouwens ook wel benieuwd of Brobbey het waar kan maken bij de hogere teams of dat het nu alleen goed gaat omdat hij vooral zijn fysiek heel erg mee heeft.
 
wolterx
 
2
19 december 2017 om 15:25
Brobbey heeft -net als Gravenberch- als eerste jaar B al paar keer meegedaan en gescoord bij de o19. Zat dit weekend met een vriend op de Toekomst weer verbaasd te kijken naar Brobbey, is pas 15 maar ziet eruit alsof hij met gemak in Eredivisie overeind zou kunnen blijven. Nam een doeltrap op de borst dood aan met man die aan hem ging alsof het niets is, is zaak dat hij die fysieke voorsprong verliest zodat hij technisch en tactiek meer progressie kan boeken. Schuif hem nog maar eens door, als hij er met 15 nog paar inprikt in O19 zegt dat ook iets over de speler zelf. Is geen toptalent imo maar wel een van de beste 15-jarige in Nederland door zijn bizarre fysiek. Is het broertje van Luckassen maar denk dat Brobbey nog een stukje sterker zal worden. Heb bij hem meer twijfels dan bij Gravenberch, die jongen ligt op koers om met 16 in Jong Ajax te staan door goed fysiek (lang, lenig, atletisch maar zeker geen brede kast) maar vooral voetballende kwaliteiten. Was op Future Cup eerder dit jaar als o15 speler ook al zeer goed en is nu jongste doelpuntenmaker in YL + Jongste assistgever. Staat ook in top 5 jongste spelers als ik me niet vergis. Plan is hem na winter definitief naar o19 door te schuiven.
 
Babinho
 
5
19 december 2017 om 14:56
Aardige speler en vrij efficiënt, maar puur gelet op inzicht, motoriek en technische kwaliteiten is dit niet de bovenklasse die op het Ajax-middenveld zou moeten doorstromen. Zie er nog het meeste in als inschuivende verdediger. Desalniettemin is een kort contract best een gok die je met deze jongen kan nemen. Zal een gewaardeerde kracht worden voor Jong Ajax en wellicht meer. Nu is het wel zaak door te pakken met de echte grote talenten: de Maduro-broertjes, Gravenberch, Van Gelderen, Zamani en straks Unuvar.
 
Dide Eertink
 
0
19 december 2017 om 15:25
En wellicht Brobbey. Hoop dat hij zn verwachtingen waar maakt. Heeft nu natuurlijk wel het voordeel met zn fysiek, want dat hebben de meesten op zijn leeftijd niet. Maar ben benieuwd
 
wolterx
 
1
19 december 2017 om 15:30
Met Gravenberch schijnt een mondeling akkoord te zijn en zullen als hij 16 is het officieel laten beklinken. Maduro broertjes zouden misschien vandaag al kunnen tekenen, net als Botman en Van Gelderen. Ook daar is een akkoord over gemeldt paar weken geleden, net als met Ter Heide en deze Ekkelenkamp. Zal binnenkort wel gebeuren als het niet vandaag al is. Zamani mag komende transferperiode al een contract tekenen eventueel aangezien hij 16 zal worden over paar weken. Naci ben ik niet bang voor, die gaat nergens heen ondanks interesse, moeten wel nog even wachten aangezien hij pas 14 is. Werd op MTU Hallencup speler van toernooi + topscorer (toernooi noemen ze ook vaker CL in de Zaal) en troefde daarmee de toptalenten van Dortmund, Schalke, Barca, Zagreb, AC Milan, Bayern München en zo kan ik nog even door gaan. Zoek het maar eens op, staat filmpje van op YT. Moet te vinden zijn als je zijn naam intoetst.
 
Zzzlatan
 
0
19 december 2017 om 15:44
Sinds dat gedoe met Redan, vertrouw ik dat mondeling akkoordje niet. Maar wel een mooi talentje, Gravenberch. Die Zamani ook, las tijd geleden dat hij op straat werd gescout? Mogen ze vaker doen.
 
wolterx
 
0
19 december 2017 om 15:49
Dat is het verhaal inderdaad, maar dat doen ze al paar jaar nietmeer. Of hij echt gescout is of dat ze hem zo op spoor kwamen weet ik niet maar zou laatste speler zijn die ze op straat/pleintjes echt hebben bekeken. Maar geen idee hoeveel er echt waar van is maar dat verhaal ging inderdaad lange tijd rond. Mooie techniek heeft hij, wel iets te vroeg doorgeschoven naar o17 toen maar pakt nu weer stijgende lijn op.
 
mayarood
 
0
19 december 2017 om 17:55
De Madurobroertjes hebben al getekend volgens mij.
 
JordyB
 
0
19 december 2017 om 17:53
Leuk talentje ook in FM, al heb ik hem daar ontwikkeld als Amr. Ben benieuwd naar zijn ontwikkeling.