Ajax laat ultimatum voorbijgaan: FC Twente haakt definitief af
Vrijdag, 9 juli 2021 om 18:17

FC Twente wilde deze week van Ajax weten waar het aan toe is wat betreft Jurgen Ekkelenkamp, maar heeft daarop geen duidelijkheid gekregen vanuit Amsterdam. De Tukkers zijn definitief afgehaakt in de strijd om de 21-jarige middenvelder, zo laat technisch directeur Jan Streuer weten aan TC Tubantia.

Ekkelenkamp kwam dinsdagavond tegen de amateurs van Quick'20 (1-1) de tweede helft in actie, maar of hij ook komend seizoen het shirt van de Amsterdammers draagt is nog maar zeer de vraag. Directeur voetbalzaken Marc Overmars probeert zijn tot medio 2022 lopende contract te verlengen, terwijl clubs uit Duitsland, België en Italië de jeugdinternational proberen over te nemen. Twente was een van de clubs uit de Eredivisie die loerde op een huurconstructie en zocht al meerdere keren contact met Ajax.

"We willen deze week wel weten waar we aan toe zijn, anders moeten we doorschakelen", vertelde Streuer woensdag al tegen bovengenoemd dagblad. "We hebben meer spelers op onze lijst staan, maar we willen niet wachten tot het einde van de voorbereiding." Nu is duidelijk dat Twente afhaakt. "Hij is voor ons altijd een optie geweest, maar het duurt te lang. Daar gaan we niet meer op wachten. Als we een alternatief vinden, doen we dat. En als hij later alsnog een optie is, horen we het wel."

Als Ekkelenkamp besluit om zijn tot 2022 doorlopende contract bij Ajax niet te verlengen tot 2024, hopen ook Vitesse en sc Heerenveen kans te maken op de diensten van de middenvelder. Ekkelenkamp speelde het afgelopen seizoen vijftien keer in de Eredivisie, vier keer in de Champions League en vier keer in de TOTO KNVB Beker.

Streuer gaf bovendien aan op zoek te gaan naar een vervanger voor Jody Lukoki. De kersverse aanwinst raakte maandag geblesseerd op de training en heeft een kruisbandblessure opgelopen. "Het klopt dat hij nog niet in optimale conditie was, maar als dat een kwestie van maanden geweest zou zijn, dan hadden we hem natuurlijk niet aangetrokken", verwijt Streuer zichzelf niets. "Je ziet vaak dat een speler die een tijdje voor zichzelf heeft getraind, een achterstand heeft. Dat was in zijn geval slechts een kwestie van tijd. Deze blessure staat daar ook helemaal los van."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
28
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
TVL11
 
36
7 juli 2021 om 11:49
Wat ziet Twente in godsnaam in zo’n simpele draver, ga dan kijken of je misschien Jensen van Ajax of Mauro van PSV kunt huren.
 
Craig Tucker
 
80
7 juli 2021 om 11:57
Voor Twente is dit gewoon echt een gele goede speler. Hij ziet er stuntelig uit en daarom kijkt er niemand naar zijn kwaliteiten, maar subtop van Nederland kan hij echt wel aan denk ik. Voor de basis van Ajax komt hij (nog) te kort hoor, maar vind het onzin dat mensen hem een simpele speler noemen. Heeft gewoon veel talent en is nog altijd jong
 
grasveld7
 
81
7 juli 2021 om 12:06
Beginnen over een simpele draver en dan aankomen met Mauro.. Hou op hoor, over ultime middelmaat gesproken..
 
TVL11
 
35
7 juli 2021 om 12:14
Mauro is echt wel technisch, moet je hem alleen wel in de as opstellen en niet laten sprinten aan de zijkant zoals Schmidt hem gebruikt. Was bij Heracles ook een aardig succes.
 
grasveld7
 
11
9 juli 2021 om 18:45
Wat heeft Mauro bij Psv laten zien? Precies, niets. Ekkelenkamp heeft alleen nog maar voor Ajax gespeeld, daar waar de concurrentie en het niveau een stuk hoger is dan bij een Heracles. Eerst maar eens afwachten wat Jurgen in de middenmoot presteert voor je die jongen weg schrijft als een “simpele draver”.
 
elninoo
 
1
9 juli 2021 om 19:39
Ik denk dat Ajax Ekkelenkamp het liefst verlengd, hem af en toe in laat vallen en hem dan vervolgens voor een miljoen of 5 tot 7 aan een Franse club probeert te slijten. Hij heeft inmiddels de leeftijd en de bagage om dat bij te proberen. Een absoluut toptalent is het ook niet, a la Gravenbergh. Dus dan zullen ze hem denk ik via die manier proberen te slijten. Verwacht hem ook niet echt als speler voor Ajax 1. Maar als zo’n jongen dan 50 wedstrijden achter z’n naam heeft in het eerste dan wordt hij in het buitenland aantrekkelijk.
 
soccerskins
 
9
7 juli 2021 om 13:08
Ekkelenkamp is echt veel meer dan een simpele draver. Hij nou eenmaal die stempel gekregen maar hij is echt fantastisch in de combinatie, heeft prima looplijnen en weet ook een bal af te maken. Zijn techniek is niet verfijnd en hij is ook niet de man van de creatieve passes maar Jensen en Mauro zijn wel een niveautje minder.
 
TVL11
 
7
7 juli 2021 om 13:23
Waar is dat op gebaseerd? Jensen en Mauro hebben bij een verhuurperiode in ieder geval al wat kunnen bewijzen.
 
PeerBerwers
 
0
7 juli 2021 om 13:44
Dat is gebaseerd op het feit dat hij van Ten Hag niet verhuurd mocht worden, omdat Ten Hag hem graag bij de selectie wilde hebben. Jensen daarin tegen mocht zonder gevecht vertrekken. Zelf heb ik ze ook allebei een hele tijd in Jong Ajax zien spelen en dan vind ik Ekkelenkamp toch echt veel beter.
 
soccerskins
 
1
7 juli 2021 om 13:51
Gebaseerd op de wedstrijden in de Eredivisie van Mauro en Ekkelenkamp. Jensen is inderdaad verhuurd maar dat was alleen omdat Ajax Ekkelenkamp hoger in de pikorde had staan.
 
maxx0r
 
1
7 juli 2021 om 14:04
Ik zou ook liever Ekkelenkamp dan Jensen in mijn team hebben hoor. Het ziet er allemaal niet zo soepeltjes uit, maar hij speelt wel echt functioneel.
 
MikePSV040
 
2
7 juli 2021 om 17:45
Oh omdat Ten Hag hem er graag bij heeft is hij meteen van waarde?.... Ekkelenkamp zou een degelijke invaller zijn bij een goede ploeg. Doet niet veel goeds maar ook zeker niet veel fouts. Maar als je dan als Twente een speler wilt huren ga je toch voor een speler die meer energie brengt en toch niet voor een speler die alleen maar 6jes haalt.
 
PeerBerwers
 
1
9 juli 2021 om 18:26
Het verschil is dat Ekkelenkamp bij Ajax vaak op 8 speelt, terwijl het eigenlijk een veel scorende lopende 10 is en met goals kan hij natuurlijk van grote waarde zijn voor Twente.
 
Sirius
 
2
7 juli 2021 om 14:48
In de Eredivisie zijn dit soort spelers een garantie voor een bepaald aantal doelpunten. Hij is zeker geen geweldige voetballer, maar voor alles onder de top 2 of 3 gewoon een nuttige basisspeler waarschijnlijk.
 
jeffreysch
 
2
9 juli 2021 om 18:29
Ik snap het ook niet. Ben Ajax heel dankbaar voor de mooie Europese avonturen door een Nederlandse club, maar zodra ik zeg hoe slecht ik Ekkelenkamp vind, krijg ik menig fans over me heen. Het lijkt serieus op een verdwaalde amateur.
 
projohan
 
5
9 juli 2021 om 18:49
Deze gek gelijk verhuren man. Heeft niks bij Ajax te zoeken in de basis of wissel. Bij Twente kan die mooi rijpe desnoods 2 jaar en dat is ook wat die jongen nodig heeft. Heel veel speel minuten op het hoogste niveau dan word het nog wat misschien. Weer gaan banken heeft die jongen ook niks aan.
 
London Calling
 
1
9 juli 2021 om 18:55
Voor Twente is dit toch gewoon een leuke speler. Hij is echt wel meer dan een simpele draver, dat stempel heeft hij vooral opgekregen nadat hij Ronaldo omver kegelde. Hij heeft een prima functionele techniek en scorend vermogen, een beetje vergelijkbaar misschien met Siem de Jong destijds. Daarmee is hij zeker geen super talent, hij is niet goed genoeg (of op dit moment nog niet goed genoeg) voor de Nederlandse top, maar bij een club als Twente denk ik dat hij het heel verdienstelijk gaat doen. De Duitse en Belgische clubs die ook voor hem in de markt zijn om hem definitief over te nemen zijn Brugge en Mainz, dan kan ik het zowel vanuit hem als vanuit Ajax heel goed begrijpen dat je niet direct naar Twente gaat, vanuit die clubs kun je altijd nog de stap terug maken naar een club als Twente.
 
HakimSkijack
 
7
7 juli 2021 om 11:52
Lekker laten gaan, geen energie meer in steken. Niet goed genoeg. Mag toch hopen dat Streuer een wat langer lijstje met namen heeft..
 
afcad3nnis
 
20
7 juli 2021 om 12:06
Niet goed genoeg zegt hij Vergeet je niet dat twente maar 10e is geëindigd. Denk eerder dat twente niet goed genoeg is voor Jurgen om zich door te ontwikkelen dan andersom.
 
FC_Twente_65
 
38
7 juli 2021 om 12:11
Haha, wat een trieste poging tot een comeback. Ekkelenkamp kan zich juist heel prima ontwikkelen bij Twente, net zoals hij dat bij Heerenveen en Vitesse zou kunnen doen.
 
wandering
 
2
7 juli 2021 om 12:15
Heb ook maar 1 goede wedstrijd van hem in mijn herinnering, tegen Vitesse de rest was niet heel erg goed, kan dus zelf moelijk inschatten of hij goed genoeg is. Maar kan mij goed voorstellen dat anderen hem niet goed genoeg vinden.
 
afcad3nnis
 
4
7 juli 2021 om 12:15
Triest nog wel! Zei "eerder" wel even lezen zonder je brilletje.. zei nl. niet dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Over slechte comebacks gesproken dus. Een Vitesse en Heerenveen zijn toch wel een niveau hoger dan twente, dat ben je wel met mij eens mag ik hopen? Als je dat niet inziet heeft dit hele gesprek eigenlijk geen nut anders.
 
wandering
 
38
7 juli 2021 om 12:20
Man man, type je eerst dat Twente maar 10e is geworden, vervolgens dat Heerenveen die 12e zijn geworden een niveau hoger is. Over 1 ding heb je wel gelijk. Dit gesprek heeft verder geen nut
 
afcad3nnis
 
5
7 juli 2021 om 12:23
Verdorie, heb je mij te pakken! Dan rectificeer ik dat bij deze (zal het niet lafjes aanpassen). Feit blijft natuurlijk wel dat een Vitesse een niveau hoger (half goed dus) is en ik van mening ben dat hij in ieder geval niet "niet goed genoeg" is voor twente.
 
vanLeeuwen
 
6
7 juli 2021 om 11:53
Het is wel ontzettend zuur dat Lukoki meteen geblesseerd raakt, moet je 2x een salaris gaan betalen voor 1 aanwinst. Van Ekkelenkamp heb ik zelf niet zo'n hoge pet op, heb hem weinig zien presteren in de eredivisie
 
wandering
 
2
7 juli 2021 om 12:02
Normaal gesproken is een werkgever daarvoor verzekerd en ga ik er vanuit dat Twente hier ook voor verzekerd is.
 
afcad3nnis
 
0
7 juli 2021 om 12:08
Dan heb jij denk ik de wedstrijd tegen bijv. Vitesse niet gezien? Daar kan je toch zien dat hij echt wel kwaliteiten heeft. Vind hem niet goed genoeg voor ons (zie dit ook niet meer gebeuren) maar behalve bij psv/az (kwaliteit) en feyenoord (qua spel, niet qua niveau) zie ik hem verder in de Eredivisie overal wel van meerwaarde zijn.
 
ninjakai
 
0
7 juli 2021 om 18:38
Makkelijk goed genoeg voor ons. Kan wat Alvarez kan en dan ook nog voetballen en goals maken. Het is van de zotte dat ekkelenkamp nog niet omgeturnd is tot verdedigende middenvelder. Heeft loopvermogen, fysiek en verdedigend inzicht (getuige zijn bijnaam als Ronaldo gooier, waar er tegen Spurs geen Lucas gooier opstond). Denk dat Ten Hag daar ook mee aan de slag is. Van aanvallende middenvelder naar 8 en dan naar 6.
 
Piranha
 
0
7 juli 2021 om 12:06
Beter voor hem dat hij naar Twente gaat, het is een goed talent, die zou excelleren bij een trainer als van Gaal. Voor dit Jax past hij (nog) niet. Met meer status opgebouwd bij een ander team kan dat wel. Voor hem beter deze stap te maken, want qua jonkies heb je genoeg achter de hand op het middenveld.
 
TomFotos736
 
4
7 juli 2021 om 12:13
Sorry dat ik het vraag, maar waarom denkt FC Twente recht te hebben op een definitief antwoord? Als Ajax nog niet duidelijk heeft wat ze willen met bepaalde spelers, dan is dat toch aan hun? Ik snap dat ze graag snel antwoord willen, maar zoek dan gewoon verder.
 
wandering
 
40
7 juli 2021 om 12:16
Goh en dat is precies wat Streuer zegt
 
TUKKERCOTE
 
12
7 juli 2021 om 12:43
Beetje rare reactie, je geeft precies aan waarom Twente antwoord wilt van Ajax. Ze geven ook nergens aan ergens recht op te hebben
 
TJFaijer
 
2
7 juli 2021 om 19:54
Even de gehele tekst lezen ipv klakkeloos reageren.
 
binny
 
1
9 juli 2021 om 19:15
Toch hele logische reactie uit Enschede, het is alleeen maar vervelend als telkens later in een voorbereiding een speler komt, die wil je zo vroeg mogelijk inpassen met het groepsprocess en manier van spelen etc.. Ik zelf hoop dat Jurgen naar Enschede gaat, ik zie wel wat in m, geen toekomstige topper maar wel prima speler en ik vind het fijn dat ze hem daar zo graag willen dat zegt wel wat.
 
FvDdb
 
4
7 juli 2021 om 12:29
Wat Twente wil een snel antwoord is hetzelfde als wat Ajax altijd wil. Vreemd dat mensen nu plots opkijken nu het maar FC Twente is die wil doorpakken en als het Ajax was geweest wel geduld hadden gehad. Twente heeft gewoon gelijk die willen hun zaakjes ook snel op orde hebben. Snel overschakelen naar een andere speler en laat Ajax maar lekker met hun eigen belang bezig zijn.
 
SpeedyAFC
 
0
7 juli 2021 om 13:42
Snel overschakelen, is prima, geen enkel probleem voor Ajax. Zo vroeg in de voorbereiding is Ajax nog bezig de selectie samen te stellen. Wie gaan er vertrekken, krijgen spelers blessures etcetera. Allemaal zaken die invloed hebben of Ajax Ekkelenkamp wil verhuren of niet. En het moge duidelijk zijn dat bij Ajax het belang van Ajax vooropstaat.
 
Ivanesp
 
4
7 juli 2021 om 12:32
Ekkelenkamp zou echt een welkome versterking zijn. Voor de spits heb ik wel een tip: Fran Sol is transfervrij na zijn avontuur bij Tenerife. Dat zou toch mooi zijn..
 
Twenteov
 
7
7 juli 2021 om 13:06
Dat zou compleet fantastisch zijn, maar ik vrees ook compleet onhaalbaar.
 
Ivanesp
 
0
7 juli 2021 om 13:14
Ik verwacht dat hij zich al financieel onafhankelijk heeft gespeeld in zijn jaren bij Dynamo Kiev. Moet vast wel wat te regelen zijn haha..
 
Dilima1966
 
0
7 juli 2021 om 12:39
Ajax Wil minimaal tussen 6 en 10 miljoen Dat zie ik twente niet te kunnen betalen Dat valt af Voor ajax
 
Jopie22
 
11
7 juli 2021 om 12:45
Twente wil hem huren, niet kopen.
 
dreetje888
 
1
7 juli 2021 om 12:48
laat hem 2 jaar vlieguren maken bij twente/groningen oid en dan nog een jaartje aankijken bij de ajax selectie en anders strik er omheen en verkopen, mijn gevoel nu zegt dat hij het niet gaat redden bij de top vd eredivisie maar er zijn voorbeelden wij wie ik dat ook had, blind en r. de boer dus ik laat mij graag verassen !
 
Robby
 
1
7 juli 2021 om 13:23
Willem II heeft zojuist bekend gemaakt dat Tresor naar Belgie is vertrokken dus die zoeken nog een nr 10. Daar zou Ekkelenkamp ook prima 34 wedstrijden kunnen spelen komend seizoen. Met Grim weet je dat de Ajax filosofie gehandhaafd wordt wat ideaal is als je een speler verhuurt.
 
Teesboer
 
1
7 juli 2021 om 15:22
Ik vraag me nog steeds af of Twente veel aan deze jongen gaat hebben. Ze missen een creatieve nummer 10 die zn doelpunten meepakt. Lopers hebben ze voldoende op het middenveld. Mocht het er niet van komen, dan ben ik er niet zo treurig om. Gewoon alvast verder kijken Streuer!
 
Trefkans
 
0
7 juli 2021 om 18:50
Geen flauw benul waarom ze deze gast zo graag willen hebben. We hebben een creatieve 10 nodig en je gaat bij Ajax een jaar lang smeken of je alsjeblieft een lopertje mag huren die het nog nergens heeft laten zien. Hij heeft een overtreding op Ronaldo gemaakt en nu is Streuer over z’n oren. Moeten allang doorschakelen. Iemand hier noemde laatst de transfervrije 20-jarige Felix Nmecha die van City afkomt, dat is toch veel interessanter?
 
Janta
 
4
7 juli 2021 om 20:24
Zo zo, Twente eist en stelt een ultimatum, dat is schrikken voor Ajax. De club bepaald zelf wel wanneer en aan wie ze hun spelers zullen gaan verhuren. Ze kunnen een nummertje pakken en aansluiten.??
 
Twenteov
 
7
7 juli 2021 om 20:39
Ik denk dat je zelf ook best begrijpt dat Twente alleen aangeeft dat ze Ekkelenkamp graag door willen laten groeien bij onze club, maar dat ze dat wel tijdig willen weten. De titel doet spierballen taal vermoeden, wat onterecht is. Maar ik snap dat het even lekker voor jou is om lekker denigrerend te reageren naar andere clubs, zie ik je wel vaker doen. Mij heb je er oprecht niet mee, maar treurig is het wel.
 
Janta
 
1
7 juli 2021 om 20:48
Bij Ajax zijn de spelers en nog niet eens allemaal, net een week bijelkaar en Ten Hag gaat eerst rustig bekijken wie wie afvalt en wie in aanmerking komt voor verhuur. Dat kan Twente wel een ultimatum uitschrijven maar daar heeft Ajax maling aan.
 
mitchajax020
 
1
9 juli 2021 om 18:25
Laat hem toch gaan, ajax daar gaat hij nooit aanhaken en bij fc Twente kan hij ervaring op doen
 
binny
 
2
9 juli 2021 om 19:11
Vind het jammer. Als Sulemana en Berghuis ook komen heb je gewoon een hele grote en brede selectie. Ik vind het geen hele speciale speler, maar heeft wel specifieke kwaliteiten die niet zou misstaan bij ongeveer elke club buiten de top 4. Bij Twente zal hij lekker een lange reeks laten spelen, dat is beter dan bij ons een paar keer per jaar. Ten Hag ziet er ook nog veel in, is ook een slimme jongen met gezond verstand. Denk niet dat het het niveau zal worden wat we willen zien in Amsterdam, maar dit is makkelijk een Botman situatie, het is echt wel een slimme speler met heel veel gevoel voor ruimte. Een speler als Klaassen een beetje, ik vind de pure techniek van hem nog beter. Logisch dat Twente duidelijkheid wilt hebben. Ik zou zeker of Jensen of Jurgen een seizoen in Enschede laten spelen.
 
oigatinha
 
0
9 juli 2021 om 20:08
Dan verhuur je hem en volgend jaar pikt Twente hem voor niks op. Verhuren zonder dat hij bijtekent daar heeft Ajax niets aan. Het is of bijtekenen en verhuren of verkopen. En na de coup van de nl league clubs zou ik als Ajax zijnde enkel nogspelers naar het buitenland laten gaan.
 
MrKrillin
 
0
9 juli 2021 om 22:57
@binny of verhuren aan niveau hoger. Zou ook basis staan bij clubs als Vitesse, AZ, Feyenoord en Willem 2. Ekkelenkamp is echt wel een goede speler, alleen op zijn plek staat iemand die echt stukken beter is.