Ajax maakt magere indruk: 'Voor mijn gevoel staan we er goed voor'
Donderdag, 19 juli 2018 om 18:50

Carel Eiting stond donderdag negentig minuten op het veld tijdens de 1-1 remise tegen Wolverhampton Wanderers. De twintigjarige middenvelder spreekt van een 'heel leerzame wedstrijd' en denkt dat Ajax er goed voor staat met het oog op de ontmoeting met Sturm Graz. Volgende week woensdag treedt Ajax aan in de tweede voorronde van de Champions League.

Met veel potentiële basisspelers in de ploeg maakte Ajax geen onuitwisbare indruk in Walsall, maar Eiting is overwegend positief. "Wolverhampton is een goede ploeg, die vorig jaar veel indruk heeft gemaakt", doelt hij op het kampioenschap in de Championship. "Je wilt zien hoe je ervoor staat voorafgaand aan het duel met Sturm Graz. Ik denk dat we redelijk fit zijn, al was er zeker een fase waarin we wegzakten. We hebben zwaar getraind en voor mijn gevoel staan we er goed voor."

Eiting wijst erop dat Dusan Tadic zich nog moet aansluiten bij de ploeg. "Hoe fit hij is, weten we niet", erkent de jongeling. "We hopen dat iedereen er klaar voor is. Iedereen moet ervoor zorgen dat ze scherp zijn en klaar zijn om te spelen." De afgelopen anderhalve week kwam Eiting in actie tegen FCSB, Anderlecht en Wolverhampton. Tegen de Roemeense ploeg bezorgde hij Ajax een 1-1 gelijkspel met een fraai doelpunt. Hij is 'niet helemaal tevreden' over zijn voorbereiding, want volgens Eiting kan het altijd beter.

"Ik denk dat ik een paar heel goede wedstrijden heb gespeeld, maar qua intensiteit wil ik nog stappen zetten", vertelt hij aan Ajax TV. "Nu speel ik op heel hoog niveau en ik ben blij hoe dat is gegaan. Ik weet niet of ik de trainer ervan heb overtuigd dat ik tegen Sturm Graz moet spelen, maar daar houd ik me ook niet heel erg mee bezig." Vorig seizoen kwam Eiting viermaal in actie in de Eredivisie voor het eerste elftal van Ajax.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
25
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Constant kante
 
7
19 juli 2018 om 19:10
Lekker belangrijk, die oefenperiode! Het gaat er puur omdat Ten Hag automatismen erin kan slijpen, want zodra straks de hele selectie compleet is dan gaat Eiting gewoon weer terug naar de bank en zien we die nauwelijks nog terug komend seizoen. En met de geprojecteerde basis elf, daar gaat Ajax natuurlijk gewoon mee vlammen. Want deze resultaten in die oefenserie die zeggen echt minder dan niks.
 
pukkiedukkie
 
5
19 juli 2018 om 19:28
Ik wil nou wel eens ergens anders op reageren dan op Ajax-topics. Tis toch te gek voor woorden dit. De eerste de beste kleuter die iets roept, wordt hier geciteerd. On.topic.....nou die automatismen zitter er al lekker in, zo'n 7 dagen voor misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.
 
blackpool
 
21
19 juli 2018 om 19:45
Pukkiedukkie toch.. Ik heb net even gekeken. Er zijn bij de eerste 10 topics ook berichten over oa Vitesse, Bayen en Twente. Maar... Daar reageer je niet op. Maar jouw naam komt voornamelijk voorbij bij topics over.. Ajax. Blijkbaar reageer je daar graag op. Negatief natuurlijk dan hè maar dat is logisch.. On topic; Ajax valt tot nu toe erg tegen. Wordt nu toch wel echt kort dag.
 
Constant kante
 
8
19 juli 2018 om 19:58
pukkiedukkie "ik wil nou wel eens ergens anders op reageren dan op Ajax-topics." En dan reageren op een Ajaxtopic...??? Joh, grow up, topics zat over andere clubs en dingen, Ajax staat hier hoog op de agenda, so what, accepteer het of ga lekker ergens anders heen.
 
bliek
 
1
19 juli 2018 om 19:33
Constant het zijn idd maar oefenduels alleen mag je nu wel scherpte gaan zien woensdag heb je 1 van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Dus de oefenwedstrijden gaan er zeker wel toedoen. Je heb geen 5 weken meer om er klaar voor te zijn.
 
Constant kante
 
7
19 juli 2018 om 20:02
bliek "het zijn idd maar oefenduels alleen mag je nu wel scherpte gaan zien " Hoezo eigenlijk? Zijn er al punten te verdelen? Nee dus. Bovendien zegt dat van die scherpte in oefenduels ook al niks. want nu scherp zijn, en volgende week niet, daar heb je dus ook al geen moer aan. Maar nogmaals, kijk even naar wie er daadwerkelijk spelen. Volgende week staat er gewoon bijna een compleet nieuw team. Die moeten scherp zijn. Dat Eiting en die back, waar ik steeds de naam van vergeet, nog niet schwerp zijn dat boeit echt voor geen ene meter. Ik heb me altijd gespiegeld aan de voorbereiding die PSV draaide in 1987. Die was werkelijk waar rampzalig. Älles ging mis, PSV won volgens mij alleen van een amateurpoloeg of zoiets. Maar mooi dat het wel het beste seizoen uit de historie van PSV werd. Volgende week moeten ze er staan. Wat ze tot die tijd presteren, who cares?!
 
bliek
 
2
19 juli 2018 om 21:31
Voetbal je zelf? Ik weet niet hoor maar volgens mij ga je nog steeds Lekkeder naar een volgende wedstrijd als je de wedstrijd ervoor gewonnen heb. Tuurlijk moet er nu enige vorm en scherpte komen. Dat maak je niet binnen een week. Als ik jou verhaal hoor kan je beter geen voorbereiding draaien die gaan toxh nergens over.....
 
bliek
 
0
19 juli 2018 om 19:33
Constant het zijn idd maar oefenduels alleen mag je nu wel scherpte gaan zien woensdag heb je 1 van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Dus de oefenwedstrijden gaan er zeker wel toedoen. Je heb geen 5 weken meer om er klaar voor te zijn.
 
LW88
 
1
19 juli 2018 om 19:57
Resultaten zeg niets, het spel wel en dat is tot dusver pover... zeer pover. Net zo pover als de tweede helft van vorig jaar onder ten hag.
 
Constant kante
 
5
19 juli 2018 om 20:03
Lw88 Pover maar je mist nog aardig wat basisspelers. Oordeel zodra die terug zijn en hun plek hebben. Nu zeker nog niet.
 
False9
 
7
19 juli 2018 om 19:15
Ajax mist veel bepalende spelers en dan snap ik de keuze niet echt om twee wedstrijden op 1 dag te spelen. Gewoon zo snel mogelijk het beste op elkaar in laten spelen. Ajax overtuigd inderdaad niet. Maar tegen Anderlecht met een bedroevende verdediging en vandaag zonder Ziyech, Dolberg, Labyad en Dolberg. En Blind en Frenkie 45 minuten. Hopelijk allemaal beschikbaar tegen Sturm Graz. Ondanks dat ze niet hebben samen gespeeld moet je dat makkelijk winnen.
 
wolterx
 
15
19 juli 2018 om 19:16
Eiting naar mijn mening de beste speler van Ajax deze voorbereiding, althans, degene die beste indruk maakte. Hopelijk gaat hij dit seizoen klaargestoomd worden om volgend seizoen geruisloos ingepast te kunnen worden. Enorm slimme speler in zijn loopacties, technisch goed maar is geen typische atleet. Al 2 jaar op rij netjes in de top 15 van JL klassement en lijkt nu op een punt te komen waar hij aan zal sluiten bij het eerste. Ik hou wel van dit soort spelers, is wel nadeel dat hij enkel in een dominant spelende ploeg zal blijven drijven al hoeft dat bij Ajax geen probleem te zijn.
 
Constant kante
 
2
19 juli 2018 om 20:06
wolterx "eiting naar mijn mening de beste speler van Ajax deze voorbereiding, althans, degene die beste indruk maakte. Hopelijk gaat hij dit seizoen klaargestoomd worden om volgend seizoen geruisloos ingepast te kunnen worden." Precies, ik wilde net zeggen...... Eiting heeft natuurlijk met al die aankopen nauwelijks uitzicht op serieuze speeltijd dit seizoen, dus die moet zich richten op volgend seizoen. Of verhuurd worden.
 
wolterx
 
3
19 juli 2018 om 21:36
Ik denk dat hij ook nog net niet klaar is om er nu al te staan, volgend jaar zal Schone er nietmeer bij zijn verwacht ik. Dan zal je Eiting en Blind voor die positie hebben aangezien Frenkie als je de verhalen mag geloven aan zijn laatste seizoen hier bezig is. Zowel Eiting als Blind kunnen zowel op 6 als op 4 spelen, verwacht wel dat Blind achterin gaat staan en Eiting op middenveld. Dit seizoen zal hij misschien Schone al voorbij gaan in de pikorde en een seizoen zoals vd Beek onder Bosz had hebben waarin duidelijk zichtbaar is dat ze hem nodig hebben maar seizoen erna pas basisspeler zal zijn. Verhuren sowieso niet, totaal geen fan van met dit soort spelers. Die zullen gewoon op de bank zitten omdat de clubs die een speler van Ajax huren normaal niet spelen met een voetballende 6 die er staat om te voetballen IPV middenvelder tegenstander uit te schakelen.
 
memphisdepay
 
1
19 juli 2018 om 20:22
Hij gaat dit seizoen nauwelijks spelen dat kan niet anders met Schone en de Jong als concurrentie. Verder wilde die vandaag veel te veel beslissende passes geven wat leidde tot niks. Ook vraag ik me af of hij verdedigend en fysiek goed genoeg is voor Ajax. Ik denk dat er voor deze speler niet veel toekomst zal zijn bij Ajax.
 
Constant kante
 
1
19 juli 2018 om 20:51
Bovendien loopt ook Sinkgraven nog rond,...
 
wolterx
 
2
19 juli 2018 om 21:41
Ik denk dat hij over de 15 wedstrijden Ajax 1 zal gaan (rond de 1000 minuten) dit jaar, simpelweg omdat ze hem zeker gaan betrekken in het team naar volgend seizoen toe, vergelijkbaar met vd Beek onder Bosz. Fysiek zal nooit zijn ding worden, is het ook nooit geweest. Verdedigend is beetje afhankelijk van wat je zoekt, hij gaat nooit een mannetjesputter worden maar blonk voorheen altijd uit met het spel lezen en duels voor zijn, zowel als CV als CVM moest hij het daarvan hebben. Beetje vergelijkbaar met hoe Frenkie zijn duels moest winnen op CV, niet door duels te winnen maar door ze voor te zijn. Dat laatste kan bij een ploeg met veel balbezit makkelijker dan bij een ploeg met minder balbezit. Ik denk dat Eiting de enige van de 1998 groep gaat blijken die zich basis van Ajax 1 in gaat spelen, gaat zeker toekomst hebben in Amsterdam alleen dit jaar gaat hij nog niet permanent de basis in.
 
sniewaar
 
5
19 juli 2018 om 19:24
Als straks het seizoen begint staat Ajax er gewoon, daar gaat het om. Ze hebben een paar fantastische aankopen gedaan en zullen ongetwijfeld heel getergd zijn om komend seizoen te vlammen en kampioen te worden.
 
Wilkovanderels
 
9
19 juli 2018 om 19:47
Zeiden ze dat de afgelopen 4 jaar ook niet? en je weet hoe dat is afgelopen.
 
Craig Tucker
 
0
19 juli 2018 om 23:15
Nee dat zeiden ze de afgelopen 4 jaar nooit volgens mij? Dit is namelijk de eerste keer dat de voorbereiding matig is en dat ze enorm grote aankopen hebben gedaan...
 
Vincfred
 
7
19 juli 2018 om 19:27
Wat zou het mooi zijn als we met Eiting, de Jong en van de Beek eens een middenveld zouden hebben met drie Nederlandse jongens die alledrie de potentie hebben om ooit een vaste waarde te worden in Oranje. En vertrekken op 23 a 24 jarige leeftijd, waarbij de Jong naar de Europese top kan en Eiting en van de Beek naar een subtopper in een grote competitie. Maar goed, het zal wel weer ijdele hoop zijn.
 
RuudGeels
 
3
19 juli 2018 om 19:35
Een goed Ajax is in het belang van het Nederlandsche volk en de gansche natie als geheel. Dit zeg ik met een knipoog maar het is natuurlijk wel zo. Hopelijk ontwikkelen alle spelers zich goed, ik vind vooral Donny van de Beek vrij onderschat. Hij is tweebenig, heeft een goed schot en meer techniek dan Davy Klaassen. Echt een middenvelder voor de toekomst.
 
Constant kante
 
1
19 juli 2018 om 20:10
Ruudgeels Donny? Om Donny verder te laten ontwikkelen moet je wel Ziyech wegdoen. Heb je niet gezien dat Vdbeek hopeloos terug viel nadat Ziyech op rechtshalf werd geposteerd door Ten Hag, en Donny linkshalf moest spelen? Zonder Ziyech ga je pas weer de oude Vdbeek zien. Samen met Frenkie kan die een uitstekend middenveld vormen, dat je afwisselend met Labyad of waar noodzakelijk met Blind (al zie ik die niet zitten als CVM op hoger niveau, eredivisie geen probleem).
 
RuudGeels
 
0
19 juli 2018 om 20:25
Helaas heb ik dat gezien ja. Ik ben dan ook zeker van mening dat Ziyech de deur uit moet.
 
Piranha
 
2
19 juli 2018 om 20:08
Oefenwedstrijden zijn om te oefenen, toch zijn de resultaten een aanwijzing dat er dingen niet goed gaan. Eating komt straks op de bank natuurlijk maar is straks klaar om een vd Beek of de Jong op te volgen. Overmars wordt een beetje een populistisch mannetje en moet niet dezelfde fout maken als voorgaande seizoenen door veel geld te missen om niet op tijd te verkopen. Het is dom, kortzichtig en zelfs arrogant te denken dat als je Blind en Tadic haalt je wel even kampioen wordt of aansluiting vind bij de Europese top. In de huidige structuur is dat gewoon onmogelijk. Tot die tijd moet hij slim handelen en Ajax schatje rijk maken zodat wanneer er een aansluiting plaatsvind bij Frankrijk ofzo, of er een Europese league start ze kunnen investeren. Met alle extra spelers die ze nu hebben kunnen ze makkelijk de Ligt (60), de Jong (40), Dolberg (30), Ziyech (20) en Onana (20) verkopen. Je hebt met Johnsen, Cerny, Huntelaar, Schone, Labyad, Veltman, Kristensen, Orejuela, genoeg reserves maar kan ook nog wat bijkopen. De grote fout is om spelers niet te laten gaan waneer ze veel waard zijn en behouden wanneer hun waarde weer keldert, zie bijvoorbeeld Dolberg vorig jaar en daarvoor Bazoer, Riedewald, Tete die voor een habbekrats de deur uitgingen na een jaar op de bank.
 
Champ86
 
3
19 juli 2018 om 23:37
Je beste spelers verkopen (terwijl je het geld nu niet eens nodig hebt) en dan het seizoen in met de mindere back up spelers... Ik ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt
 
vzdh
 
2
19 juli 2018 om 23:33
Wat is dat toch met die voorbereiding de laatste jaren? Een week voor de belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz en het is weer een rommeltje. Ik hoop niet dat we weer moeten wachten tot de winterstop tot Ajax begint te draaien. Ik weet nog wel een jaar of 10 /15 geleden, toen we ook nog het Amsterdam toernooi hadden, dat Ajax alle tegenstanders van de mat speelde. En dat waren dan nog eens tegenstanders van formaat. Nu kunnen we niet eens opeens tegen een derdeklasser. Al die gekkigheid van spelen met twee teams op één dag, ik geloof niet dat dat nou ergens toe leidt.