Ajax maakt miljoenenvertrek van Gudelj officieel
Donderdag, 5 januari 2017 om 18:02

Ajax en Tianjin TEDA hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Nemanja Gudelj. De formele overgang naar de Chinese club is per 25 januari 2017. De middenvelder stond nog tot en met 30 juni 2020 onder contract bij Ajax.

Gudelj, 25 jaar, tekent een contract voor drie jaar bij de nummer elf van vorig seizoen. Ajax ontvangt naar verluidt een transfersom van 5,5 miljoen euro voor de middenvelder en zou een doorverkooppercentage van twintig procent hebben bedongen. Gudelj werd donderdagochtend in Nederland met succes medisch gekeurd. Hij gaat bij Tianjin ongeveer vijf miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen.

Gudelj was bij Ajax in een uitzichtloze situatie beland. Hij gaf twee maanden geleden in een gesprek met trainer Peter Bosz te kennen dat hij het niet langer kon opbrengen om op de bank plaats te nemen. Gudelj zat daarna niet meer bij de selectie. Hij speelde 59 duels, waarin hij zeven keer tot scoren kwam.

Veel voetballers uit Europa kiezen voor een lucratief avontuur in de Chinese Super League. Alhoewel Gudelj bij lange na niet kan tippen aan de salarissen van bijvoorbeeld Carlos Tévez, Hulk of Óscar, mag hij met bijna een ton per week netto zeker niet klagen.

De transfer van Gudelj levert NAC Breda 270.000 euro op. De Bredase club heeft recht op een solidariteitsbijdrage van 4.5 procent van de totale transfersom. Gudelj was 21 jaar toen hij NAC, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, verruilde voor AZ.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
9
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
Materrazzi
 
124
5 januari 2017 om 18:09
Waar moet het heen met de voetbalwereld? 17 miljoen aan salaris uitgeven voor slechts 3 seizoenen plus een afkoopsom van 5,5 miljoen voor een hele modale profvoetballer! Dit is een belediging voor alle arme mensen in China die elke dag keihard moeten werken voor een klein loon!
 
InkeMontana
 
52
5 januari 2017 om 18:12
Zolang ze nietsnutten als gudelj voor flink wat miljoenen overnemen, ben ik een tevreden man.
 
@Osthoved89
 
19
5 januari 2017 om 18:39
Zolang Ajax dik geld krijgt voor hun spelers maakt het in principe niet uit waar ze heen gaan toch? Waarom zou het niveau van de Eredivisie dalen als er miljoenen binnenkomen voor middelmatige spelers?
 
Tweepak
 
13
5 januari 2017 om 18:40
Ik denk dat Gudelj haast nergens meer aan de bak komt op de europese velden vanwege de getoonde mentaliteit. Daarom dat ie naar een voetballand als China is gegaan denk ik.
 
CocoAfc
 
8
5 januari 2017 om 18:46
Want Dolberg gaat zelf naar China willen? En als ze 50 plus voor hem neerleggen so be it, van dat geld kan je een meer dan goede spits halen. Ook Aguero, waarom zou hij willen gaan? Misschien als hij 40 is ofzo.
 
slaaf
 
7
5 januari 2017 om 19:02
Ach dit is het begin van het einde. De luchtbel staat op springen. Even een meer dan goede vervanger halen gaat dan natuurlijk ook niet zo eenvoudig.
 
FairPlay87
 
15
5 januari 2017 om 19:08
Die vent is wat mij betreft nog geen stuiver waard. Als ze misbaksels als hem al miljoenen gaan geven. Die vent wil nog niet eens werken en dan wordt ie nog miljonair ook. De wereld is gek geworden. Als het een voetballer was die wel wilde werken en keihard zn best deed op t veld .. Misschien ook krom maar dan kan ik er nog mee leven. Maar deze vent? Compleet idioot.
 
BobLantman
 
15
5 januari 2017 om 19:17
Omdat middelmatige spelers in de eredivisie horen te spelen. Als ik de 23 gepasseerd zou zijn als prof en in mijn achterhoofd weten dat een middenmoter in Spanje of top eredivisie mijn plafond is als ik het maximale uit mijn kunnen pers, of ik voor een godsvermogen naar China kan dan is de keus gemaakt.
 
TomSickman
 
3
5 januari 2017 om 19:25
Daarom dat hij naar China is gegaan??? Heeft zeker niets te maken met de 5 miljoen die hij jaarlijks gaat verdienen..
 
EllaWijders
 
2
5 januari 2017 om 22:57
Heb een btje het gevoel dat er meer te halen viel.. Zo'n 10 tot 15 het is wel China waar we het over hebben
 
zaike
 
10
5 januari 2017 om 19:00
En dat is niet zo in Europa? Een speler kopen voor 110 miljoen? Het is hier net zo hypocriet in europa
 
LucasAndersen
 
2
5 januari 2017 om 21:44
In ieder geval spelen spelers daar ook nog om het beste uit zichzelf te halen en spelen ze op het hoogste niveau. Daarnaast wordt er genoeg kritiek geuit op dit soort bedragen binnen Europa, het is niet alsof dat ineens wel goed is. Maar naar de Chinese competitie kijkt ook helemaal niemand.
 
Timmothy
 
9
5 januari 2017 om 19:22
Nouja, ondanks dat hij al mijn respect verloren heeft met het niet kunnen opbrengen om je vak uit te oefenen voor miljoenen aan salaris, is hij desondanks wel een ondergewaardeerde voetballer door velen (vooral in Nederland / hier op voetbalzone). Het komt vooral door dat beeld van waardeloze standaardsituaties dat men dat op zijn gehele spel gaat betrekken. En de ergernis over zijn houding de afgelopen weken uiteraard. Speelde ook helemaal niet zo slecht die keren dat hij speelde dit seizoen, en vorig seizoen was ie gewoon goed en erg belangrijk ook voor stabiliteit op het middenveld. Defensief goed en sterk in de duels, heeft loopvermogen en gaat vaak diep, heeft een prima trap. Ja, heeft veel mislukte afstandsschoten, maar die heeft Ziyech bijv ook. Hij heeft echt wel een aardig schot en ook een goede crosspass. Absolute steekpass heeft ie alleen niet echt, en ook vrije trappen en corners kan ie beter niet nemen. Maar zo slecht is hij echt niet. Past ook niet echt bij Ajax; past veel beter bij een club die meer de underdog is en waar je meer moet knokken. In de grotere wedstrijden vorig jaar was hij vaak erg goed.
 
The Ruud Devil
 
3
5 januari 2017 om 20:09
Zeg dat maar tegen de corrupte Chinese regering die deze waanzin tot stand heeft geholpen door dit mee te betalen.
 
Vijfje
 
2
5 januari 2017 om 20:17
Wat hebben arme mensen China hier mee te maken?
 
Feysupporter
 
6
5 januari 2017 om 21:13
Nou de overheid pompt miljarden in de voetbalindustrie en niet om de arme te helpen.
 
joegoe
 
3
5 januari 2017 om 22:10
Niet alleen een modale profvoetballer maar ook een mens die niet wilt knokken voor succes zijn plekje. Er zijn heel wat mensen die 10 keer zo hard willen werken voor 1/10 van dat salaris.
 
erodinho
 
7
5 januari 2017 om 22:11
Elke dag werken voor een klein loon? China is nog rijker dan 10x Europa. Nederland heeft pas een klein loon, maar wij denken nog steeds dat Nederland tot de rijkste landen behoort? China groeit als kool. Er is nu een ontwikkeling gaande dat onderklasse gaat verschuiven naar de middenklasse. Dus ze worden rijker. Terwijl in Nederland juist merendeel naar de onderklasse zakt. Hier in Nederland krijgt men weliswaar 2000 euro loon, maar vergeten de prijsverhoging van de huur, groente, btw etc mee te rekenen. Chinezen spenderen alsof het elke dag Koningsdag is. Beter kan je zorgen maken over Nederland, want die verpaupert pas echt enorm de afgelopen 8 jaar. Bedrijven die massa mensen ontslaan, lager loon ontvangen of nauwelijks loonstijging krijgen in verhouding tot de inflatie. Alleen al in Nederland betaal je al bijna 1000 euro aan vaste lasten. Daar heb je een huis die je erft van een familielid of die zijn de helft goedkoper, eten is daar ook enorm goedkoop. Dus beetje lariekoek wat je nu loopt te zeggen. Gasten lachen ons nu uit. Wij zijn langzamerhand de nieuwe Afrika.
 
jeffreyluske
 
2
6 januari 2017 om 11:04
Ik mag hopen dat China rijker is als Europa, er wonen bijna 2x zoveel mensen. Ook zijn er nog steeds 150 miljoen mensen die in extreme armoede leven, wat neerkomt op zo'n 9 procent van de totale bevolking..volgens mij kan je ook gewoon een huis erven in Nederland? Kinderarbeid is nog steeds een groot probleem in China. Ook is de CO2 uitstoot daar het hoogste van de hele wereld, arbeidsomstandigheden zijn zeer slecht voor velen, Tibetanen worden onderdrukt de infrastrucuur is lang niet zo goed geregeld . Ondanks dat jij aangeeft dat de onderklasse langzamerhand verschuift naar de middeklasse, wat zeker waar is, zijn er nog steeds veel problemen. Ik vind dat jij een heel vertekend beeld probeert te schetsen met de actuele situatie van China Ik raad je aan om je wat meer te verdiepen in het land China. Dus als de Chinese regering meebetaalt aan het kopen van Gudelj wat zo'n 22 miljoen euro kost. Dan is dat een slechte zaak, als je bedenkt dat veel kinderen in China niet eens normaal naar school kunnen gaan of drie keer per dag kunnen eten en moeten werken in vervuilde fabrieken.
 
Kohaku
 
2
5 januari 2017 om 22:36
Ik neem aan dat je speelt alsof je verbaasd bent want de bedragen die in Europa betaald worden slaan ook nergens op. Kijk wat Real en Barcelona betalen terwijl er nog bijna 4 miljoen werlozen in Spanje zijn. 100 Miljoen voor een speler is altijd en overal belachelijk, 30 miljoen ook. En salarissen van 5 miljoen om tegen een bal te trappen zijn ook in Europa belachelijk waar mensen niet eens modaal verdien maar aan het einde van de dag wel moe thuis komen.
 
y0y0y
 
18
5 januari 2017 om 18:10
Ben benieuwd wat hij zelf te zeggen heeft nu ie niet meer bij Ajax is. We hebben natuurlijk maar een kant van het verhaal gehoord. We zullen zien of hij zich er nog over uitlaat, wat ik alleen zie gebeuren als hij vind dat het verhaal wat de rondte doet niet (volledig) klopt. Zegt ie niks, dan zal het waarschijnlijk kloppen en is ie een absoluut abominabele werknemer. In ieder geval, hij vult nu heerlijk zijn zakken met miljoenen waar ie anders vijf keer langer voor moest ballen en Ajax doet een ontevreden speler weg voor een bedrag wat ze nooit in Europa zouden krijgen. Win-win.
 
Rob_S
 
11
5 januari 2017 om 18:15
Het zal me een worst wezen wat hij ervan vindt werlijk gezegd. De trainer heeft altijd gelijk. Uiteindelijk koos hij zelf voor de werkweigering
 
sloep01
 
9
5 januari 2017 om 18:36
Hoezo zijn kant van het verhaal , hij kan zich niet motiveren om op de reservebank plaats te nemen stel dat alle reserve spelers dat gaan doen zal een mooie boel zijn , dit komt gewoon uit de koker van zijn zakenwaarnemer die had allang deze aanbieding en ik sluit niet uit dat hij dit in zijn opdracht heeft gedaan , en het erge is hij wordt nog financieel beloond ook verschrikkelijk maar gelukkig is Ajax een rotte appel kwijt .
 
joker030
 
4
5 januari 2017 om 18:44
Als Ajax het verhaal rondom zijn situatie niet eerlijk had gecommuniceerd, had hij heus wel aan de bel getrokken. Het feit dat hij zijn mond heeft gehouden, zegt genoeg. Het is gewoon een speler die niet wou vechten voor zijn plek en zich vervolgens heel respectloos heeft opgesteld. Aan zulke spelers heb je gewoon niks.
 
Chimo
 
0
5 januari 2017 om 20:31
Alsof die deal zou zijn afgeketst als er een welles nietes discussie was gekomen in de pers. Staat er los van als je het mij vraagt. Daarnaast weten we niet eens of dat China verhaal toen al speelde.
 
y0y0y
 
4
5 januari 2017 om 20:38
Joker030, Het enige wat we weten is dat hij in een persoonlijk gesprek heeft aangegeven moeite te hebben zich te motiveren zich op de bank moet zitten. En nog niet eens letterlijk uit iemand zijn mond. Alles wat daarna is gebeurd is speculatie van analisten, televisiemensen en weet ik veel wat allemaal. Daarna flink gevoed door allerlei reacties van mensen die ook een graantje aandacht wilden meepikken en ondertussen hebben we helemaal niks gehoord van Gudelj zelf. Hij heeft netjes zijn mond gehouden over de situatie en Ajax ook, dus nu weten we alleen Bosz' kant van het verhaal. Zoals ik in mijn reactie aangeef, als Gudelj zelf nog wat erover wil zeggen zal hij dat doen, als dit niet zo is lijkt het me dat Bosz/ajax het juiste en complete verhaal heeft verteld en toont dat aan wat voor persoon Gudelj is. Ik wil alleen maar zeggen dat maar een kant van het verhaal belichten het slechtste is wat je kan doen.
 
Leeuw087
 
2
5 januari 2017 om 20:23
Kenny Tete2, Ben het wel met je eens, maar het is toch vrij voor de hand liggend wat er is gebeurd. Gewoon een een-tweetje tussen Gudelj en zijn zakenwaarnemer: zij zagen een ideale mogelijkheid om zich zeer snel en goed te verrijken in China, geef ze maar eens ongelijk. Gelukkig heeft Ajax ontvangen wat zij wilden en nog doorverkooppercentage erbij. Ik wens hem veel succes in China, heeft zijn nut gehad bij Ajax maar zijn rol was al min of meer uitgespeeld. Ajax is goed weggekomen en is al stevig bezig om de door Bosz gevraagde wijzigingen aan te brengen. Zal blij zijn als het balletje weer aan het rollen is.
 
Iniestajax
 
12
5 januari 2017 om 18:11
Laat dit dan meteen het laatste bericht zijn over Gudelj. Is de moeite niet waard. Goed dat Ajax er nog wat voor heeft kunnen vangen en snel vergeten.
 
Stagiaire
 
33
5 januari 2017 om 18:14
Ik wil nog best horen wat Gudelj te zeggen heeft over Ajax.
 
Iniestajax
 
5
5 januari 2017 om 18:21
Dat laar zich wel raden..... De trainer gaf me geen kansen, ze lieten mij links liggen.... Iets in die bewoordingen. Lijkt me sterk dat hij de hand in eigen boezem steekt. Als je na een paar weken op de bank al opgeeft, pfff. Karaktermannetje hoor
 
Vijfje
 
1
5 januari 2017 om 20:19
8 van de 10 mensen met een kantoorbaan doet een vergelijkbare stap. Het is ook gewoon wer.
 
SietzeAFC
 
4
5 januari 2017 om 18:13
Gelukkig is hij deze transferperiode al verkocht en nog voor een aardig bedrag ook.
 
GunneRo
 
14
5 januari 2017 om 18:14
Netjes, de kans op speeltijd heeft hij fors vergroot met deze stap. Dat is alles wat hij wenste. Of toch niet...
 
Materrazzi
 
4
5 januari 2017 om 18:19
Blijkbaar was hij uit op een dikke bankrekening voor hem en zijn zaakwaarnemer. En Ajax werkt er gewoon slaafs aan mee. Echt schandalig dat Ajax een speler die gewoon werk weigert nog beloond ook.
 
y0y0y
 
6
5 januari 2017 om 18:30
Zes miljoen mislopen om een signaal af te geven zou Overmars echt niet kunnen verkopen. Misschien aan supporters, maar niet aan aandeelhouders. Het is en blijft een bedrijf, geen enkel bedrijf geeft zes miljoen zomaar op. Krijgen ze nooit meer voor hem. En dan heb ik het nog niet over het salaris wat ie moet krijgen voor dat 'signaal' en het feit dat zijn ontevredenheid invloed kan hebben op andere spelers.
 
Materrazzi
 
2
5 januari 2017 om 18:34
Overmars en co hebben dus geen ruggengraat. Dit kan verder door gaan werken op andere spelers die ook op zo'n manier weg zullen willen.
 
zaike
 
1
5 januari 2017 om 23:34
Nou dat zal wel mee vallen, 9 op de 10 voetballers hebben gewoon respect voor de club en zullen Dit soort dingen gewoon niet doen, als je 6 miljoen voor zo'n droplul kan vangen hebben ze gelijk
 
wolterx
 
12
5 januari 2017 om 18:17
Dus wanneer zien we Dragi naar China vertrekken? Ze vinden vast ook een plekje voor vader neem ik aan. Ik had misschien nog een half jaartje gewacht, zou het als ajaxzijnde mentaal niet kunnen opbrengen Gudelj zijn transfer te voltooien.
 
Jaapvan Haafte
 
2
5 januari 2017 om 19:46
Welnee, je bent een lastpost kwijt, salaris hoef je niet meer te betalen plus het geld wat ze gekregen hebben. Bazoer ook weg, meer kansen voor Donny en Appie. En ruimte om een leuke aankoop of 2 te kunnen doen
 
wolterx
 
0
6 januari 2017 om 13:27
Dat is zeker allemaal waar maar ik vind het een minder fijne gedachte dat iemand die zo'n houding aanneemt beloond word door de club , wat voor een signaal naar de rest is dit?
 
DirkLeijten
 
3
5 januari 2017 om 18:17
Spijtig dat het zo gelopen is met Nemanja, hij past niet bij ajax ondanks dat het een degelijke speler is. Maakte de laatste periodes continu verkeerde keuzes op het middenveld, logische keus van ajax dus!
 
YoeriCFC
 
8
5 januari 2017 om 18:20
Opgeruimd staat netjes, dit mannetje zal door geen voetballiefhebber gemist worden..
 
R.madridista
 
6
5 januari 2017 om 18:37
Eerlijk gezegd door mij wel. Was een hele goede speler bij NAC Breda en AZ Alkmaar. Hij is ook een prima speler voor Ajax. Alleen maakt hij de laatste tijd verkeerde keuzes. En zijn mentaliteit is niet goed (ik heb zijn kant van het verhaal nog niet gehoord), maar als je niet wil vechten voor je plaats, dan houdt het op. Hij was een van de beste spelers van AZ, te goed voor AZ eerlijk gezegd. Kon Ajax aan, onderste ploegen van een topcompetitie kon hij ook nog mee. 25 jaar oud en nu al naar China. Ik hoop dat het verboden wordt om meer dan 500.000 euro per week te geven aan iemand, behalve als hij minimaal twee keer in de top 10 van de ballon d'or heeft gezeten.
 
YoeriCFC
 
0
5 januari 2017 om 18:44
Dan vind ik het naar voor jou dat hij weg is, maar ben ik voor mezelf wel blij.. Het enige nadeel aan deze transfer voor mij is dat hij naar China vertrekt en nog zijn zin krijgt ook! Veel meer geld! Liever had ik hem nog twee jaar in het tweede zien rotten om vervolgens te vertrekken naar Cyprus ofzo... Nu, op deze manier, kan hij nog andere mensen inspireren ook...
 
binny
 
0
5 januari 2017 om 21:41
Hij is geen slechte spelers, maar past voor geen meter in het voetbal dat Ajax wilt spelen. In Bosz Ajax moet je als je aangespeeld worden, meteen open draaien naar voren en de bal naar voren krijgen. Gudelj is daar heel slecht in, wel beter geworden, maar als hij zich niet op z'n gemak voelt dan doet hij dat nooit. In Italie of Duitsland zou hij goed uit de voeten komen. Ben hartstikke blij dat hij weg is.
 
nmekenkamp
 
1
5 januari 2017 om 18:20
Zo al 18 miljoen binnen. Nu een leuke rechtsbuiten en een leuke vleugelverdediger.
 
 
3
5 januari 2017 om 18:20
25 jaar en naar China...wat een modelprof zeg. Dit moet wel al besloten zijn door hem een z'n zaakwaarnemer voordat hij moeilijk begon te doen bij ajax, kan me niet voorstellen dat je anders zo moedwillig je carrière verkloot. Maar goed iedereen blij op deze manier, en benieuwd wanneer we Gudelj weer terug zien, vast binnen een jaartje
 
MLJMLJ
 
4
5 januari 2017 om 18:22
In de tijd van Az was ik bijzonder gecharmeerd van hem als voetballer, maar na zijn opmerking dat hij zich niet kan motiveren voor de reservebank heeft hij bij mij helemaal afgedaan. Hij had eens een maand in plioegendienst ergens in een fabriek moeten gaan werken, ik denk dat die motivatie dan wel heel snel terug gekomen was. Van hem zullen we in Nederland waarschijnlijk nooit meer iets vernemen. Gaan zijn vader en broer nu ook weer mee van Ajax naar China?? Ik hoop voor Ajax dat dat zo is.
 
XaviHernandez_
 
6
5 januari 2017 om 18:23
Wederom een dieptepunt.. De voetbalwereld begint triester en triester te worden.
 
Milcode Frel
 
4
5 januari 2017 om 18:30
Slechte zaak voor het voetbal. Speler weigert te spelen, op advies van zaakwaarnemer. Dit drukt de waarde. Zaakwaarnemer gaat naar iedere willekeurige Chinese club, biedt de speler aan en bedingt voor de lage transfersom een hoge fee en hoog salaris. Weigeraar winnaar, zaakwaarnemer winnaar en club verliezer. Ajax had dit verlies gewoon moeten nemen en een daad stellen. Is op termijn veel effectiever en goedkoper! Nieuw hoofdstuk richting het faillissement van 'Koning' voetbal.
 
Nusto
 
2
5 januari 2017 om 18:32
Ik vind het maar niks dit. Hiermee wordt dus eigenlijk aangeven dat als je je werk weigert, dat de club snel van je af wilt en dat je flink wat meer kan gaan verdienen. Ik had liever gezien dat Gudelj over 1,5 jaar op de bank bij de jeugd zat. Ajax heeft geld zat.
 
Materrazzi
 
3
5 januari 2017 om 18:36
Inderdaad, Overmars en de club tonen hiermee aan geen ruggengraat te hebben. Ze hadden Gudelj flink moeten straffen voor zijn werkweigering.
 
erwin
 
1
5 januari 2017 om 18:46
Jammer, ik had dit verwend nest aan zijn contract gehouden.
 
de KrijtStreep
 
1
5 januari 2017 om 18:52
Gevoelsmatig ...... een slechte zaak....(voelt als beloning voor werkweigering!) Financieel gezien goeie zaak... (toch nagenoeg het aankoop bedrag terug EN mocht Gudelje nou als een malle gaan voetballen daar in China en een flinke transfer maken.... hatzaaaaa ook daar nog 20 procent van in de pocket!!)
 
Materrazzi
 
4
5 januari 2017 om 18:56
Hij speelt maar tot 2020 bij Tianjin. Kans is dus eigenlijk 0,0 procent dat Gudelj nog getransfereerd gaat worden voor zijn contract afloopt.
 
de KrijtStreep
 
2
5 januari 2017 om 18:58
Helemaal gelijk in, maar de wonderen zijn China nog niet uit
 
Juanvan Maren
 
1
5 januari 2017 om 18:58
Die competitie in China gaat financieel ontploffen omdat geen enkele competitie hun kan overtreffen . Ze verdienen het dus nooit terug en dat verlies wordt nu dus opgehoest door de regering totdat deze niet meer kan en dan stort het als een kaartenhuis in elkaar. Als iemand de Chinezen heeft wijs gemaakt dat transfersommen (net als de huizenprijzen voor 2008) voor voetballers altijd zullen stijgen dan zijn ze op koers voor het volgende drama.
 
PF10
 
1
5 januari 2017 om 19:09
Wat een bizar salaris voor zo'n speler. 5 miljoen netto! Dat zou hier in Europa uitkomen op ongeveer 9/10 miljoen bruto, afhankelijk van het land waar je speelt. Volgens mij verdient hij dan meer dan bijvoorbeeld een Eriksen, die in zijn kleine teen nog maar talent heeft dan Gudelj.
 
sweque
 
0
5 januari 2017 om 21:50
Hij verdient nu ongeveer wat spelers als carvajal en varane verdienen
 
FrankLampard08
 
1
5 januari 2017 om 19:27
Ajax doet goede zaken! Aardig cashen voor 2 wisselspelers...17 miljoen voor Bazoer en Gudelj is niet mis, al heeft Bazoer nog wel potentie. Voor de portemonnee van Gudelj is dit natuurlijk ook een topdeal, maar sportief gezien slaat het natuurlijk nergens op. Wie weet zien we hem over een paar jaar weer terug op de velden in Europa, hij is tenslotte een Servisch international.
 
DaniOchoa
 
0
5 januari 2017 om 19:36
Die 20% voor een doorverkoop is echt voor lucht iedereen weet dat niemand meer hem gaat kopen tenzij het een chinese club is mocht hij opleven tot ster van de compeitie
 
wazza
 
1
5 januari 2017 om 19:37
Goede zaak voor Ajax! Inpakken en wegwezen. Daarnaast vind ik het misschien nog wel het mooiste (en dat heb ik tot nu toe nog niet gehoord) dat NAC een half miljoen mag bijschrijven. Je zou maar ineens een fax binnenkrijgen met het bedrag erop. Dat verwacht je niet als directie zijnde
 
wazza
 
4
5 januari 2017 om 19:38
Lees nu trouwens 270.000 (dacht eerst 470.000) euro voor NAC, maar goed alsnog veel geld voor een erfenis
 
doejezo
 
0
5 januari 2017 om 20:29
Mooie deal. Alleen waarom een 20% doorverkoopclausule opnemen. 1: hij is echt niet zo goed dat er veel clubs in de rij staan om hem te willen kopen (behalve andere Chinese clubs). 2: wie gaat ooit tippen aan het salaris dat hij nu krijgt betaald. Liever miljoentje meer Marc, aan deze bepaling heb je niks
 
none
 
0
5 januari 2017 om 20:35
Die Chinezen snappen echt helemaal niets van voetbal, ik dacht dat het in Den Haag slecht ging.
 
lionion
 
1
5 januari 2017 om 21:32
Blij dat hij weg is, en laat zijn naam en de naam van Ajax nooit meer in een zin genoemd worden. Grootste miskoop van Ajax allertijden.
 
binny
 
0
5 januari 2017 om 21:43
Nou netjes, het is net Januari en er ligt al een kleine 20 miljoen in de clubkas voor spelers die toch niet spelen. Heerlijk dit hoor 5.5 miljoen is echt heel veel voor een Gudelj op dit moment. Ben zo blij dat deze gozer weg is, heb in lange tijd niet zo veel worden vies gemaakt aan een speler van mij eigen cluppie. Vind het een laffe jongen die niet gemaakt is voor het topsport klimaar, goed dus dat hij naar China gaat.
 
sweque
 
1
5 januari 2017 om 21:48
Wauw. Een matige speler als Gudelje verdient nu meer dan bv een basisspeler bij real als carvajal en varane. Die zitten ook rond dat salaris geloof ik. Een pjanic of cuadrado zal ook echt niet veel meer verdienen bij juve denk ik zo. Bizar. Maar ik vind deze volksverhuizing naar china eigenlijk wel goed! Laat ze daar maar alle voetballers naar toe sturen. Als daar al het geld om gaat krijgen wij misschien weer een echt voetbalcompetitie waar het niet allemaal meer om geld draait, zoals in de jarem 80 of 90. Dat clubs weer met eigen jeugd op de proppen komen en wij ook niet meer van die achterlijke bedragen in spanje en engeland betalen. Ik hoop dat de commercialisering van het voerbal verschuift van europa maar china.
 
Sufridor
 
1
5 januari 2017 om 21:49
Goed voor z'n portemonnee, maar zal hij ook altijd gedroomd hebben van z'n nieuwe club? Zal hij zelfs de naam wel kunnen uitspreken?
 
droppie
 
1
5 januari 2017 om 22:32
Ongeveer een ton per week voor hem? Ik ga mij dan afvragen wat een ballenjongen daar dan opstrijkt, misschien moet ik dan maar eens een carrieremove overwegen Overigens mooi voor Ajax, liever kwijt dan rijk en nog een paar leuke centen gevangen.