Ajax rondt komst van nieuwe keeper met status van toptalent af
Dinsdag, 7 mei 2024 om 18:24

Ajax heeft zich versterkt met een nieuwe doelman, zo laten de Amsterdammers weten. De pas zestienjarige Martin Henrion maakt per 1 juli aanstaande de overgang naar Amsterdam en komt over van Standard Luik. Het Belgische talent voegt zich bij Ajax Onder 17.

Ajax benadrukt in het persbericht dat de overgang 'onder voorbehoud is van enkele formaliteiten'. Mochten ook de laatste details worden afgerond, dan tekent Henrion een driejarig contract tot de zomer van 2027.

De komst van Henrion komt niet geheel uit de lucht vallen. In maart werden de Amsterdammers al in verband gebracht met de tiener. Duidelijk werd toen dat ook diverse clubs uit de Bundesliga de Belgische jeugdinternational op de korrel hadden.

Hoewel Standard Luik een profcontract klaar had liggen voor Henrion, kiest de doelman er dus voor om zijn heil elders te zoeken. Volgens Belgische media ontvangt Standard slechts een kleine opleidingsvergoeding voor de Belg.

Henrion speelde tot dusver drie jeugdinterlands namens België Onder 15 en twee namens België Onder 16. Een kleine maand geleden deed hij mee in de oefeninterlands tegen de leeftijdsgenoten van Engeland en Italië.

Sacha Tavolieri, journalist van RMC Sport, wist in maart te melden dat Ajax 'zeer gecharmeerd' was van Henrion. Het talent debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Standard Luik en wordt door Ajax aangemerkt als een aanwinst voor de jeugdopleiding.

Henrion wordt in België gezien als een groot talent. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen en werd door Standard gezien als potentiële doelman voor de hoofdmacht, maar zover komt het dus niet.

Reactie Henrion


Bij het clubkanaal van Ajax licht Henrion zijn kwaliteiten uit. "Ik ben een moderne keeper, goed op de lijn", vertelt hij. "Maar ook met de voeten en in de lucht."

Dan krijgt de Belg de vraag wie zijn voorbeelden zijn. "Ederson, Ter Stegen, Neuer en Courtois", luidt het antwoord. "Dat zijn simpelweg de beste keepers op dit moment. Het voetenwerk van Ederson is echt een inspiratie voor mij."

Ook de keepers van Ajax heeft hij uitvoerig aan het werk gezien. "Ik heb veel naar Van der Sar gekeken, en ik weet ook wie de huidige keepers zijn."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:32
16:32
Sparta dankt Olij en gaat na zege op Heerenveen als nummer acht de play-offs in
1
   
16:30
16:30
FC Volendam weet ook (voorlopig) laatste Eredivisie-duel niet te winnen
0
   
16:29
16:29
AZ geeft het na rode kaart Dani de Wit helemaal weg en remiseert tegen Utrecht
9
   
16:28
16:28
FC Twente gaat de voorronde van de Champions League spelen na winst op PEC
14
   
16:27
16:27
Heracles Almelo stelt handhaving zelf veilig met saai gelijkspel tegen Fortuna
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Clay
 
22
7 mei 2024 om 18:30
"en dat noemen ze eigen jeugd, in 1,2,3..... Erg benieuwd naar deze jongen, mooi dat er een talentvolle jongen bijkomt in de jeugdopleiding en hopen dat hij zich goed kan doorontwikkelen.
 
Emilio Estevez
 
9
7 mei 2024 om 19:06
Bij een 16 jarige zou je toch verwachten dat dit niet als eigen jeugd gezien gaat worden, of zeg ik nu iets heel vreemds?
 
SjakieLegend
 
7
7 mei 2024 om 19:23
Het is een non-discussie. Gaat nergens over, uiteindelijk draait het om het eerste elftal. Als iemand vanaf zijn 16e bij een club speelt loopt hij toch een deel van de opleiding mee. Maar de hele discussie “eigen jeugd” is wat mij betreft onzin, de ene komt op zijn 8e bij een BVO, andere wat later…
 
Pit
 
1
7 mei 2024 om 19:25
Alleen de mensen die door club voorkeur niet normaal kunnen doen noemen dit eigen jeugd wanneer zo iemand door breekt. Niemand zal zeggen eigen jeugd. Maar iemand vanuit de jeugd, zoals bij deze jongen mocht hij doorstromen naar het 1e
 
Nijogeth
 
8
7 mei 2024 om 20:21
Na 3 jaar tussen 16 en 21 noemt de Uefa het zo. Ik noem iedere jongen die uit de jeugd doorstroomt naar het eerste eigen jeugd, want hij komt dan ook letterlijk uit de eigen jeugd.
 
Kickforce
 
8
7 mei 2024 om 19:21
Goed voor Ajax, maar blijf het lullig vinden voor de opleidende club. Jarenlang investeren en dan niet de vruchten plukken. Maar goed, hetzelfde gebeurt bij Ajax als de premier league clubs komen hengelen naar talent.
 
birotor
 
5
7 mei 2024 om 19:25
Het zoveelste "toptalent". Enfin, we zullen zien.
 
binny
 
5
7 mei 2024 om 19:34
Altijd leuk als er talenten naar de club komen, hopen dat wij hem in een paar jaren kunnen aanschouwen. Hoe gaat het trouwens met de Setford broers? Volgens mij was Charlie toch een groot keeperstalent. Die zie ik graag vast als 3de doelman bij Ajax 1 of hem uitlenen aan clubs in de Eredivisie.
 
Downwards
 
3
7 mei 2024 om 19:40
Mooi dat de jeugd iig niet vergeten wordt. Er vertrekt ook heel veel dus toevoegingen waren zeker nodig.
 
pinko
 
3
7 mei 2024 om 20:08
Alweer een toptalent.....;-))) Misschien dat ze voor augustus ook een nieuwe trainer voor het eerste elftal presenteren. Dan kan daarna, als er nog tijd is, het mes worden gezet in de eerste selectie.
 
tinus45
 
2
7 mei 2024 om 20:30
Wat houd "status van toptalent" eigenlijk in? Dit etiket kun je bij elke speler wel opplakken, of is toptalent iets wat voorbehouden is voor jeugdige mannetjes die alleen naar Ajax gaan?
 
Sanderr
 
12
7 mei 2024 om 21:09
Nee hoor, dat is zeker niet alleen voorbehouden aan jeugdige mannetjes die (eventueel) naar Ajax gaan. In de afgelopen maanden hebben we dit predicaat nog voorbij zien komen bij artikelen over o.a. Tygo Land, Babadi (beiden Psv), Lucas Bergvall (interesse van Psv), Jaden Slory (verlengt bij Feyenoord), Mijatovic (interesse van Feyenoord), etc. Om nog maar niet te spreken over de dagelijkse stroom aan toptalenten die bij diverse buitenlandse clubs genoemd worden hier. En misschien meer in jouw straatje: VZ kopte afgelopen winterstop bijv. ook: "az incasseert miljoenen voor Odgaard en wil toptalent nu al binnenhalen", doelend op Lequincio Zeefuik van Volendam.
 
pavelnedved11
 
2
8 mei 2024 om 10:35
Hahaha uitstekende respons op zo'n zure reactie.
 
nuanceman
 
3
7 mei 2024 om 21:11
Een kind van 16 uit zijn eigen omgeving halen zou verboden moeten worden op zo’n jonge leeftijd.
 
Yoda
 
0
7 mei 2024 om 22:57
Hij zal niet gedwongen zijn om te tekenen bij Ajax