Ajax niet ongeschonden uit Turijn: 'Is er niet bij tegen Groningen en Vitesse'
Vrijdag, 19 april 2019 om 14:50

Ajax verraste dinsdag vriend en vijand door na Real Madrid ook Juventus uit te schakelen in de Champions League. De formatie van Erik ten Hag was met 1-2 te sterk voor de Italiaanse topclub, waardoor de Amsterdammers zich mogen melden in de halve finale van het miljardenbal. Ten Hag benadrukt dat het vizier van de spelers alweer gericht is op het duel met FC Groningen.

Ten Hag is blij dat zijn spelers op het hoogste niveau zijn geslaagd voor 'het examen'. "Natuurlijk is het bereiken van de halve finale fantastisch. Er zaten mooie momenten in de wedstrijd, ja. Het is soms tiki-taka, of one-touch-football, hoe je het ook noemt. Maar we denken nu aan de eerstvolgende wedstrijd en dat is FC Groningen", aldus Ten Hag op de persconferentie vrijdag.

In de halve finale van de Champions League wacht Tottenham Hotspur, dat Manchester City uitschakelde. Sommige analisten en media zien de Londenaren nu als underdog, maar Ten Hag is het daar niet mee eens. "Ajax is met deze financiele verhoudingen altijd de underdog. Dat ze City over twee duels verslaan... Dat zegt iets over hun kracht."

Zaterdagavond neemt Ajax het op tegen FC Groningen, waar Ajax-huurling Kaj Sierhuis speelt. De spits maakt nog deel uit van de groepsapp van Ajax. "Mooi toch?", lacht Ten Hag. "Of het een lastige situatie is voor hem? Wellicht. Ik wens hem in ieder geval succes. Het is part of the deal toen we hem verhuurden", aldus Ten Hag, die aangeeft dat Noussair Mazraoui nog een tijdje uit de roulatie is met een blessure: "Hij is er niet bij tegen FC Groningen en Vitesse."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
Stef Stuntpilo
 
56
19 april 2019 om 15:04
Dat was te verwachten. Maat Veltman kan zijn plek prima innemen.
 
ajaxfanstef
 
37
19 april 2019 om 15:04
Gelukkig Veltman achter de hand en tagliafico vertrouwd op Lb
 
SietzeAFC
 
62
19 april 2019 om 15:04
Gelukkig hebben we Veltman als vervanger op de rechtsback, en die heeft de laatste wedstrijden toch wel laten zien zeker niet minder te zijn dan Mazraoui.
 
mvbfan
 
33
19 april 2019 om 15:18
Nou Veltman is beduidend minder dan Mazroui. Aanvallend brengt Veltman echt helemaal niks. Deed het redelijk goed tegen Juventus, maar dat deed Sinkgraven ook op links, is hij dan beter dan Nico?
 
arsenal890
 
89
19 april 2019 om 15:23
Mazroui is misschien aanvallend beter. Maar Veltman is verdedigend vele malen beter.
 
wve
 
14
19 april 2019 om 15:26
Tegen juventus was het tactiek dat hij niet ging aanvallen. Dus wat heeft dam verkeerd gedaan? Schiet er toch laatst een heerlijk in.
 
teetje
 
18
19 april 2019 om 15:43
Nou, ik ben blij als Veltman ook tegen Tottenham rechtsback zou staan. Sterker nog, ik zou hem zo meenemen als rechtsback voor de Nations League. Is verdedigend een stuk stabieler dan Tete, Janmaat en Hateboer bij elkaar. Daarnaast lijkt Ziyech beter te presteren met Mazraoui achter zich, maar geef je in je rug wel heel veel ruimte weg.
 
Gaalmeister
 
5
19 april 2019 om 17:05
Aanvallend brengt Veltman ook genoeg. Staat goed, heeft een goede (cross)pass in de benen en leest het snel. Mazraoui is van nature een middenvelder dus het ziet er misschien wat gelikter uit als hij aan de bal is, maar vind Veltman overall een betere back.
 
Constant kante
 
3
19 april 2019 om 17:37
teetje Lijkt me duidelijk dat Dumfries voor Koeman de beste optie is voor rechtsback. Die is verdedigend beter (want fysiek een stuk sterker en vele malen sneller) maar daarnaast ook aanvallend van meer waarde dan Veltman.
 
DamskoMoker
 
10
19 april 2019 om 15:49
Veltman is sterk zolang hij tweede viool speelt... Dan denkt ie goed na over wat ie doet en welke fouten hij niet moet maken... zodra hij went aan een basisplaats sluipt de gemakzucht er in.. en is het contra het huidige speelbeeld bij Ajax balletje naar het centrum balletje naar de keeper...
 
Jeroen-AMF
 
12
19 april 2019 om 15:05
Verdedigend is dat denk ik wel goed voor Ajax. In de laatste wedstrijden van het seizoen gaat het om het resultaat en de doelpunten zijn op dit moment van minder belang. Dus prima om met Veltman te spelen.
 
passionforpink
 
16
19 april 2019 om 15:08
Bovendien vind ik dat Veltman ook aanvallend best van waarde kan zijn. Is niet het type back dat de achterlijn haalt met een voorzet, maar zijn inspeelpass is wel goed en daarmee draagt hij wel degelijk bij aan het aanvalsspel van Ajax.
 
sebasjuh
 
6
19 april 2019 om 15:47
Nou als PSV ineens gaat scoren zijn doelpunten wel van belang. Nu had ik in deze fase toch geen grote overwinningen verwacht van Ajax op Groningen en Vitesse dus het is jammer voor Mazraoui maar ik vindt het niet erg dat Veltman speelt. Verdedigend zoveel beter en dat is toch zijn positie waar hij staat dus dat is prio 1 in mijn ogen.
 
Jeroen-AMF
 
4
19 april 2019 om 15:59
Ja maar er vanuit gaande dat Ajax en PSV alles winnen, moeten ze dus in 4 wedstrijden 17 doelpunten meer maken dan hun tegenstanders. En dan ga je er vanuit dat Ajax alles met 1 verschil wint. Ik zie dat eerlijk gezegd niet gebeuren.
 
Constant kante
 
1
19 april 2019 om 17:34
Los van dat doelsaldo zie ik sowieso al niet dat PSV nog alle vier resterende duels gaat winnen. Integendeel. PSV gaat zeker niet alle vier winnen. Daar staat tegenover dat ik echt absoluut niet snap dat er zoveel mensen nog denken dat Ajax punten gaat verspelen in Groningen. Waar haalt men dat vandaan? Ajax draait momenteel al weken als een geoliede machine. Zeg maar met de schwung die PSV in die periode vlak voor de winterstop had (behoudens die zeperd tegen Feyenoord). Gewoon makkelijk, makkelijk scoren en op de juiste momenten de wedtsrijd zodanig onder controle dat er gewoon geen vuiltje aan de lucht was. Dus ik denk ook dat Ajax gewoon redelijk eenvoudig maar sowieso schadevrij uit Groningen gaat vertrekken. Tel daarbij op dat Ajax alweer (dat is al weken zo) eerder mag spelen dan PSV en dus ook daarmee de druk weer bij PSV kan leggen (waarover we eerder dit seizoen zoveel discussies hadden toen veel mensen het 'competitievervalsing' noemden dat PSV zo vaak eerder dan Ajax mocht spelen) en dan zie ik het dus niet gebeuren dat PSV punten in kan gaan lopen op Ajax. Laat staan dus dat het doelsaldo ooit nog een factor gaat worden in de titelrace. Ik zie dat op geen enkele manier gebeuren.
 
RealMadrid09
 
9
19 april 2019 om 15:05
Jammer, maar geen ramp. Veltman doet het goed op RB en Nico is gewoon weer terug op LB.
 
FCB_Catalunya
 
18
19 april 2019 om 15:10
Ik denk dat Veltman een van de eerste spelers is waarvan ik vind dat hij sterker uit zijn blessure is gekomen dan hij ervoor was. Af en toe nog wel een Veltmannetje, maar verder erg goed.
 
passionforpink
 
19
19 april 2019 om 15:22
Helemaal eens met die verlenging. Veltman doet het uitstekend en heeft een goede mentaliteit. Is bovendien inzetbaar als RB, maar ook als RCV als De Ligt volgend jaar vertrekt. Met de leegloop van komende zomer, doet Ajax er goed aan om hem te behouden. Heeft een leeftijd bereikt dat zijn sportieve waarde veel hoger ligt dan zijn transferwaarde. Dus graag verlengen en het voor hem laten lonen om tot zijn voetbalpensioen (en evt daarna) bij Ajax te blijven.
 
falcao
 
7
19 april 2019 om 15:46
Dat vind ik ook. Veltman heb je misschien niet zoveel aan tegen Emmen thuis maar in de echte wedstrijden in Nederland en Europees kan hij met zijn routine, gif en mentale weerbaarheid zeer belangrijk zijn.
 
Fave
 
7
19 april 2019 om 15:05
Geen probleem, Veltman speelt zeer sterk de afgelopen wedstrijden. Ben er nog steeds niet over uit wie de 1e rechtsback hoort te zijn als ze beide zit zijn.
 
Iseldiroed
 
9
19 april 2019 om 15:43
Mazraoui is aanvallend aardig maar verdedigend erg zwak. Met afstand de zwakste schakel van Ajax. Nuttig tegen 1e divisieclubs of eredivisieclubs die onderin mee doen. Sterkere tegenstanders weten hem te vinden als zwakte van Ajax. Veltman is verdedigend een van de beste in de Eredivisie. Zijn statistieken spreken boekdelen. ‘Veltmannetjes zijn er al jaren niet meer en hij speelt ondertussen met internationale slimheid en felheid waarmee hij een unicum is voor een nederlandse verdediger. Hij heeft daarnaast voor een verdediger een goed spelinzicht en is technisch sterk. Beetje type vertonghen. Aanvallend zal hij niet langs iemand dribbelen of veel scoren. Samenvattend: mazraoui kan aanvallend meer brengen maar is verdedigend erg zwak en zorgt tegen sterkere tegenstanders altijd wel voor 1 tegendoelpunt door slecht verdedigen. Veltman brengt aanvallend iets minder, maar bijna niemand komt hem voorbij en is een zekerheidje in de verdediging... .. ik weet wel waar mijn voorkeur dan naar uit gaat.
 
teetje
 
6
19 april 2019 om 15:46
Kijk ook eens iets verder dan alleen Mazraoui. Ziyech presteert met Mazraoui in zijn rug veel beter dan met Veltman, omdat Mazraoui veel meer pressie naar voren heeft. Echter vind ik Veltman verdedigend echt zijn mannetje staan. Veel zal afhangen van Tottenham. Spelen ze met Lamela op links, dan zou ik Veltman er neer zetten. Spelen ze zonder vleugels, maar met Lucas, Eriksen en Alli als een driehoek achter de spits, zet dan Mazraoui er maar neer.
 
PeerBerwers
 
9
19 april 2019 om 15:05
Met Veltman hebben we een prima vervanger in huis, dus dat moet geen probleem zijn. Verder hoop ik dat er bij een eventuele snelle voorsprong een nieuwe kans aan Magallan wordt gegeven.
 
ErikTenHag
 
4
19 april 2019 om 15:06
Veltman kan Mazraoui prima vervangen in deze wedstrijden... Ga ik dan toch gelijk hebben dat je meer dan 11 basisspelers nodig hebt om kampioen te worden?!? ??
 
Gerardv
 
20
19 april 2019 om 15:06
Ik ben benieuwd wat Ten Hag straks gaat doen als iedereen fit is voor de halve finale van de Champions League. Mazraoui laat verdedigend wel wat steekjes vallen, maar heeft meer aanvallende intenties dan Veltman, waardoor Ziyech beter rendeert. Ik zou in de Champions League voor verdedigende zekerheid gaan. In de competitie kan je prima met Mazraoui spelen.
 
dvs33fan
 
24
19 april 2019 om 15:20
Mazraoui zou ik wel lekker vinden uit bij Tottenham. Dan thuis de voorsprong verdedigen met Joel op de back
 
passionforpink
 
7
19 april 2019 om 15:06
Nu valt het verlies van Mazraoui kwalitatief gezien prima op te vangen met Veltman. Alleen weet ik niet of Veltman nu al zo vaak achter elkaar in actie kan komen. Moet je met Kristensen aantreden, dan houd ik toch mijn hart een beetje vast in een lastige uitwedstrijd tegen Groningen of een thuiswedstrijd tegen een goede tegenstander als Vitesse.
 
Japie_Krekel
 
8
19 april 2019 om 15:09
de selectie van Ajax is breed genoeg om blessures op te vangen in de Eredivisie. de enige spelers die eigenlijk onmisbaar zijn in competitieverband zijn Onana, De Ligt, Neres, De Jong en Ziyech. voor de andere posities zijn er wel alternatieven die goed genoeg zijn voor de Eredivisie
 
passionforpink
 
2
19 april 2019 om 15:29
In competitieverband is nogal een breed begrip. Tegen pak hem beet PSV en Feyenoord merk je het nu eenmaal sneller als je niet je beste 11 op het veld hebt staan, tegen NAC kom je er sneller mee weg. De namen die jij noemt mis je normaliter in een wedstrijd zeker. Maar dat geldt imo voor meer spelers zoals Blind, Tagliafico, Donny. En toch zal je er in veel wedstrijden mee weg komen als je één van die spelers mist. Zo is Neres belangrijk, maar heeft Ajax ook zonder hem genoeg gewonnen. Van Veltman/mazraoui kan je stellen dat die elkaar goed kunnen vervangen. Het gemis van Schöne is ook redelijk op te vangen (buiten vrije trappen om) en in de Eredivisie kan je ook prima winnen met Huntelaar of Dolberg in de spits ipv Tadic.
 
DeSteek77
 
0
19 april 2019 om 15:10
Daar sta ik niet van te kijken. Schatte zelf drie weken in na het zien van de herhaling. Was toch een behoorlijke klap voor zijn enkelbanden.
 
Jaapvan Haafte
 
1
19 april 2019 om 15:10
Dat is lullig voor Nous, maar tegelijk wel de positie die het makkelijkst op te vangen is, met Veltman en Kristensen achter de hand. Er is nog niet iemand met 11 spelers kampioen geworden denk ik. Je hebt altijd wel een blessure of schorsing ergens, zeker later in het seizoen
 
De Toekomst
 
14
19 april 2019 om 15:13
Toch schitterend om te zien dat iedereen Veltman weer als goed genoeg inschat? Zelfs goed genoeg voor een halve finale Champions League.. Er zijn tijden geweest dat het anders was, mooi erg mooi om te zien. Begreep het gemopper op hem toch al nooit. Natuurlijk, soms een minder momentje, maar over het algemeen echt minimaal voldoende en een jongen van de club. Juist spelers als Veltman, Blind, Van de Beek, Schone, Mazraoui, De Ligt die al jaren bij de club zitten geven ons identiteit, een gezicht. Wie er ook gaat spelen tegen Tottenham, ik zal voor hem juichen.
 
falcao
 
1
19 april 2019 om 15:50
Het is juist die identiteit die clubs als Man City en PSG zo node missen. Bayern, Real, Barca hebben het daarentegen in de regel wel. Juve ook maar die missen wat kwaliteit. Milan en Inter hebben hun identiteit ingeleverd.
 
falcao
 
1
19 april 2019 om 15:51
En Atletico heeft ook een eigen smoel natuurlijk, alleen momenteel beetje hetzelfde als Juve.
 
El Barto
 
1
19 april 2019 om 15:13
Als de blessure niet al te zwaar is kan het zelfs een klein voordeel zijn. Ook voor Mazraoui is het een lang, zwaar seizoen. Kan die een beetje op adem komen voor de laatste loodjes. Wat betreft Sierhuis, denk dat nog een jaartje Groningen prima voor hem zou zijn. Kan zich dan prima verder ontwikkelen.
 
rickylate
 
4
19 april 2019 om 15:13
Grappig om te lezen dat iedereen zo'n vertrouwen in Veltman heeft, voor zijn blessure nog verguisd. Persoonlijk vond ik Veltman altijd wel een degelijke speler. Maar ook mij heeft hij verbaasd na zijn blessure. Al is hij voetballend wel een klasse minder dan nous.
 
grasveld7
 
62
19 april 2019 om 15:22
Ag Erik, we hebben volgens de echte kenners hier natuurlijk ook het nodige geluk gekend in de CL dit jaar. De poule fase met de zwakkere broeders als Bayern en Benfica, die kunnen er sinds de ontmoeting met onze jongens plotseling geen knikker meer van. Ajax bleef dan ook ongeslagen in de poulefase. Ook al staan ze nu beide koploper in haar eigen competitie, dan zal het vast en zeker wel aan de slechte vorm hebben gelegen. Toen kwam Real, die had geen beschikking over Ronaldo meer, die andere 400 miljoen op het veld waren ook uit het niets het voetballen verleerd. Die pak op de broek in Spanje kwam dan ook door het missen van Ramos en de onderschatting.. Ook al werden ze met tijden in de Arena volledig zoek getikt, dat had met de vorm te maken, niet dankzij Ajax, dat is natuurlijk onmogelijk. Juve, tsja, Ronaldo kwam pas net terug van een blessure, die was natuurlijk nog niet fit. Dan maak je als absolute topclub natuurlijk ook geen enkele kans meer tegen een club uit Nederland die een half jaar geleden nog onder de subtop van Europa werd geschaard en waar de helft van de spelers nog groentjes zijn met amper Europeese ervaring. En ja hoor, je raad het al.. De halve finale tegen de Spurs. Son en Kane doen niet mee, ik kan je nu al vertellen waardoor het komt als er weer een resultaat in zit voor Ajax. De week erop zal het wel komen door dat de oud ajacieden het hebben laten lopen omdat ze Ajax wel een keer een Finale in de CL zouden gunnen. Erik, we zijn trots op je, lekker je ding blijven doen en laat de rest maar raas kalken en overlopen van excuses en verdriet. Dan gaan wij de aankomende weken nog even genieten van wat voor geweldig team jij en je assistenten hebben neer gezet. Op naar het einde, met hopelijk een kampioenschap, beker en een finale plek. Fijn pasen iedereen en een sportief voetbal weekend toegewenst.
 
FcExclusief
 
8
19 april 2019 om 15:27
Niemand vaart wel zonder geluk, zeggen ze ook wel eens. Wat jij doet is je gedragen als een calimero die zich vooral de negatieve commentaren weet te herinneren. Ik lees vooral dat Ajax met mooi voetbal twee favorieten heeft uitgeschakeld.
 
MisterShakerNL
 
11
19 april 2019 om 16:10
De " blah blah blah" video is perfect geplaatst door Ajax. Ajax doet het allemaal op eigen kracht. Wat een team!
 
bvbrunschot
 
1
19 april 2019 om 18:12
Wat een zielig betoog. Je kunt ook gewoon blij zijn met het succes, en als er misschien enkele mensen gezegd hebben dat het enkel geluk is, dan kun je die gewoon negeren
 
FcExclusief
 
5
19 april 2019 om 15:24
De Jong en Donny ook maar even laten rusten Erik. Ziyech op het middenveld, Schone en Sinkgraven daarachter en Huntelaar of Dolberg in de spits. We missen toch dat klinische voor het doel de laatste wedstrijden, zeker van de drie voorin. Juist zo'n spits als Huntelaar heb je nodig tegen Groningen, dat de sinds de winterstop erg sterk aan het verdedigen is.
 
almere67
 
4
19 april 2019 om 15:26
Jammer maar Veltman heeft het goed gedaan dus niet echt een aderlating
 
PorQue
 
11
19 april 2019 om 15:38
Vind dat Mazraoui wel wat meer krediet verdient trouwens. Speelt zijn eerste seizoen in de basis van Ajax, wat al moeilijk genoeg is. Dan speelt hij ook nog eens in de CL tegen hele sterke tegenstanders EN ook nog eens op een positie waarin hij niet in is opgegroeid. Dus hij moet in zijn debut seizoen op het allerhoogste niveau ook nog eens ervaring opdoen op een nieuwe positie en ook nog eens leren verdedigen. Denk dat je zoiets alleen kunt als er een goed koppie op zit. Je ego opzij zetten om op een totaal andere positie te gaan spelen. Een Drenthe wilde van de linksback naar 10 en verknalde zijn hele carrière daarmee.
 
FernanTorres
 
1
22 april 2019 om 09:34
Ben het mee eens, als je ziet van hoe ver die jongen gekomen is gun je hem het beste in zijn carriere. Als je ziet wat voor stappen hij heeft gezet in zo'n kort tijdbestek mogen we in onze handjes knijpen. Dit is namelijk de toekomstige rechtsback van Ajax voor de komende periode, deze jongen is namelijk nuchter genoeg om te weten dat hij genoeg moet verbeteren om een stap omhoog te zetten. Dit lijkt me niet iemand die het te hoog in ze bol heeft na 1 seizoen zoals een Kluivert bijv. Gun je het beste Nous!
 
Downwards
 
4
19 april 2019 om 16:03
Sneu voor Nous, maar gelukkig doet Veltman het uitstekend. Zonder Nous mag het tegen Groningen en Vitesse geen probleem worden eigenlijk en laten we hopen dat dat het ook niet word.
 
Alkmaar54
 
0
19 april 2019 om 17:04
Als fan van het Nederlandse voetbal vrees ik dat Ajax roofbouw gaat plegen op haar sterspelers wat ze uiteindelijk in de Champions League gaat opbreken. Normaal gesproken zou je met zo'n zwaar programma sleutelspelers zoals De Jong, De Ligt en Tadic een dagje verlof willen geven. Ajax zal dit niet doen, want dan gaat het ze de titel kosten. Maar juist deze keuze gaat ze opbreken in de Champions League. Ik hoop voor Ajax dat ik ongelijk heb.
 
WillieRuinemans
 
2
19 april 2019 om 17:19
Maakt niet zo heel veel uit wie er speelt lijkt me. De punten blijven in Groningen.
 
LondonUnited
 
0
19 april 2019 om 21:38
Dat is niet zo'n gemis hoor. Kan aanvallend nog wel leuke dingen laten zien, maar verdedigend niet bijzonder. Benieuwd of de vele wedstrijden Ajax op gaat breken. Zou wat zijn als ze aan het eind van het seizoen met lege handen staan..
 
Nicollevan Emm
 
0
20 april 2019 om 09:39
ik ben geen Veltman fan, maar afgelopen week heeft ie laten zien dat hij in zijn re-back rol groeit, en als hij zijn taak goed uitvoert en op tijd terug is op zijn positie is er niets aan de hand, alleen af en toe lijkt het of hij staat te dromen, hoop dat deze lijn zich voort zet, want dan heb je meer spelers die op hoog niveau kunnen invallen, en goed voor de concurrentie onderling.