Ajax-nieuwkomer krijgt groen licht en werkt eerste trainingssessie af
Maandag, 27 juli 2020 om 12:19

Antony heeft maandag zijn eerste stappen gezet op het trainingsveld, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De van São Paulo overgenomen aanvaller arriveerde onlangs al in Nederland en werd zondag door Ajax verwelkomd middels een speciaal lied waar ook David Neres en Danilo Pereira aan mee hebben gewerkt.

Antony werkte maandag samen met conditietrainer Alessandro Schoenmaker, die eveneens Braziliaanse roots heeft, een eerste sessie af. Schoenmaker begeleidde Antony in de voorbije periode al in Brazilië en zal dit voorlopig ook in Nederland blijven doen. De twee ondergingen na hun aankomst in Nederland een coronatest en mogen na een negatief resultaat nu het veld op.

Ajax heet Antony welkom met swingend nummer 'BEM-VINDO ANTONY'

De twintigjarige Antony zal de komende dagen voornamelijk individueel blijven trainen. De Ajax-selectie komt aankomende zaterdag voor het eerst weer bijeen om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten. De Amsterdammers spelen op 8 augustus hun eerste oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk en vijf dagen later zal er ook worden geoefend tegen FC Utrecht.

Ajax belegt vervolgens tussen 15 en 22 augustus een trainingskamp in Oostenrijk, waarbij er gespeeld wordt tegen onder meer Red Bull Salzburg. Naast Antony, die voor maximaal 21,75 miljoen euro wordt ingelijfd, verzekerden de Amsterdammers zich ook al van de komst van Mohammed Kudus. Hij wordt voor negen miljoen plus mogelijke bonussen overgenomen van FC Nordsjaelland.

Meer nieuws
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
0
   
17:01
17:01
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
1
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
MessiBazoer
 
17
27 juli 2020 om 12:34
Benieuwd wat deze jongen gaat brengen heb er een goed gevoel bij, geen argumenten voor. Zou fantastisch zijn als je met Neres en Antony 2 Brazilianen met snelheid en diepgang hebt op de flanken, maar wat moet je dan weer met Promes? Die mist voetballend vermogen voor op 10. Zeker op Europees niveau gaat dat een probleem worden.
 
 
10
27 juli 2020 om 12:40
Neres idem dito. Promes en Neres zijn echt buitenspelers. Ik ken Anthony ook niet goed genoeg, maar ik begrijp dat hij toch ook op 10 zou kunnen? Dan is dat probleem ook opgelost. Tadic in de spits en je hebt in ieder geval aanvallend gezien het weer heel erg leuk staan
 
D-Bergkamp
 
8
27 juli 2020 om 15:33
@lanjouwer, we zullen gewoon beginnen met Promes - Tadic - Neres en Donny op 10.. Antony is net in Nederland en moet nog wennen. Gedurende het seizoen, waarin 50 wedstridjen gespeeld worden, zal hij echt zijn minuten wel krijgen. Een brede selectie is benoedigd.
 
MrKrillin
 
8
27 juli 2020 om 12:47
@messibazoer Eth wilt Promes ook in de spits gaan uitproberen. Mogelijk wil hij ook met de 2 Brazilianen op de flanken. Alleen beide zijn spelers die liever op rechterflank spelen.
 
ajax1812
 
14
27 juli 2020 om 12:49
Tadic op 10 en Promes in de spits vind ik misschien wel de beste optie, Tadic met de Techniek en passing op 10 en Promes met snelheid en doelgerichtheid op 9.
 
MJJajax
 
5
27 juli 2020 om 12:54
Ik vind Donny veel beter op 10 dan tadic omdat Donny alle taken blijft uitvoeren, ook bij balverlies
 
ajax1812
 
3
27 juli 2020 om 13:02
Ik denk dat Martinez naar LB gaat omdat ik ook denk dat Nico weggaat. Dan heb je denk ik Donny en Gravenberch in het begin samen op 6. Als dat niet zo is, heb ook ik het liefst Donny, en dan Tadic in de spits. Dan moet wel Antony, Neres of Promes banken.
 
Gilli@VZ
 
1
27 juli 2020 om 14:24
Ik zou Donny al niet meer meerekenen in de basis van Ajax. Man utd heeft concrete belangstelling en heeft de CL nu binnen. Als Donny zelf oren heeft naar een overgang naar de PL, zal deze nu wel in srtoomversnelling komen.
 
ajax1812
 
2
27 juli 2020 om 14:45
Ik reken donny zeker wel tot de basis bij Ajax. Wat moet United in godsnaam met Donny als ze Fernandes, Pogba, Matic en een fred hebben. Ik hoor al zo lang dat united 'concrete' belangstelling heeft.
 
frenkiedjong
 
3
27 juli 2020 om 13:00
Antony en neres zijn allebei linksbenig en spelen dus het liefst op de rechterflank. Als ik eth was zou ik het seizoen beginnen met neres op rechts en Antony eerst rustig inbrengen bij jong Ajax en gedurende het seizoen kansen geven in het eerste
 
ajax1812
 
12
27 juli 2020 om 13:03
Neres heeft zijn beste wedstrijden op links gespeeld. Juve thuis, Real uit.
 
frenkiedjong
 
2
27 juli 2020 om 13:28
Ja maar hij is linksbenig en kan dus op rechts met zijn sterke been schieten op links moest hij altijd passen pf met zijn zwakke been schieten
 
JasonBSSH
 
2
27 juli 2020 om 13:15
Als ik mij niet vergist kan Antony ook in de spits positie.
 
FCBogarde
 
6
27 juli 2020 om 13:17
Ik verwacht ook veel van Antony. Maar laat hem eerst maar eens gedijen in Amsterdam. Dus voorlopig rustig brengen. Antony en Neres kunnen op beide flanken uit de voeten. En Promes kan eigenlijk op alle 3 de voorste posities. En dan wetende dat je Traoré, Tadic en Unuvar ook nog hebt voor de aanvallende posities. Keuzes volop, lekker rouleren !
 
tubes
 
4
27 juli 2020 om 13:32
ik denk dat het eerste half jaar nog wat gaat tegenvallen. Op de beelden die ik zag pingelt hij iets te lang gaat hij snel naar de grond ook als hij niet geraakt wordt. In Nederland sta je al snel op de zwarte lijst en fluiten de scheidsrechters niet meer voor je, zelfs als je in 2en wordt geschopt. Na een half jaar wennen zet hij de knop hopelijk om en gaat het lopen.
 
KlasseSchone
 
2
27 juli 2020 om 12:39
Ben heel benieuwd hoe het er komend seizoen op de flanken uit gaat zien. Weet iemand of deze Antony ook op 10 kan spelen? Anders kan je nog best eens een luxeprobleem krijgen met Neres, Promes en Antony.
 
MJJajax
 
8
27 juli 2020 om 12:41
Ik zie tadic niet zo snel op de bank belanden, en dan hebben we naast Kubus ook Donny natuurlijk gewoon nog. Promes zal zich dus op de spits positie moeten richten en anders zal hij buiten de boot vallen
 
Quancios
 
10
27 juli 2020 om 12:43
Ajax lijkt het echt goed voor elkaar te hebben op ieder vlak. Nu ook weer dat deze Antony begeleid wordt al een tijdje door een condititetrainer met Braziliaanse roots. Door dat soort kleine dingen zal zo'n jongen zich toch sneller thuis voelen.
 
Japie_Krekel
 
2
27 juli 2020 om 13:39
Ik vind de RCV en rechtsback positie vrij armoedig bezet bij Ajax voor CL niveau. Ik verwacht ook wel dat de creativiteit van Ziyech zwaar gemist gaat worden en het is de vraag of Kudus het gemis van voetballend vermogen op het Ajax middenveld kan oplossen. Voor de rest hebben ze idd een prima selectie staan. Zeker voor Eredivisiebegrippen. Of het ook goed genoeg is voor de CL zullen we moeten afwachten
 
WouterSL
 
14
27 juli 2020 om 13:51
Rechtsback is Dest en Nous die hebben het uitstekend gedaan in de CL campagnes. Veltman kan daar ook spelen en deed dat meer dan prima. RCV zou Schuurs moeten worden. Hopelijk heeft hij zich nog verder ontwikkeld want het was inderdaad vaak net niet. Alvarez is ook een optie maar die schijnt meer een middenvelder te zijn. Iets wat hij met wisselend succes deed. Aan de andere kant zijn deze spelers ook weer een jaartje ouder en meer ervaren. Ik kijk ook uit naar Jong Ajax. Met Naci, Rensch, Brobbey, Sontje, Taylor en het Braziliaanse talent Giovanni en misschien mijn favoriete talent Regeer.
 
Japie_Krekel
 
2
27 juli 2020 om 14:06
Veltman heeft je 5 punten in de CL gekost en werd daarnaast tegen Lille aan alle kanten voorbij gelopen dus daar ben ik het totaal niet mee eens. Mazraoui speelde geweldig in een CL seizoen waar veel van de mindere spelers boven zichzelf uitstegen. Daarna heeft hij dat niveau nooit meer aangetikt. Dest is nog jong dus die wil ik wel het voordeel van de twijfel geven net als Schuurs. Naar die talenten ben ik ook wel benieuwd. Wie weet kan je die al aan het niveau laten wennen door ze af en toe wat invalbeurten te geven in het eerste in de Eredivisie
 
jlp40
 
1
27 juli 2020 om 14:54
Ben het met je eens Japie wat betreft rcv en rb positie. Wil daar ook de dm positie aan toevoegen. Martinez heeft dat redelijk ingevuld maar komt meevoetballend en bij positie kiezen te kort m.i. Maar voor alle 3 de posities geldt, ga je voor een gearriveerde topspeler of neem je genoegen met eigen jeugd. Timber lijkt er aan te komen, Dest kan zeker verdedigend groeien. DM positie zie ik niet zomaar iemand bij Ajax rondlopen. Eiting laat het te weinig zien, Gravenberch vindt ik meer eentje voor op 8.
 
Japie_Krekel
 
2
27 juli 2020 om 15:06
@jpl40 ik begreep van mensen op dit forum dat Kudus ook op 6 kan dus wie weet is dat een optie. Martinez vind ik een goede speler in verdedigend opzicht maar voetballend vermogen is niet een van zijn sterke punten en Alvarez was geen succes op het middenveld want die brengt voetballend echt helemaal niks en is een pure verdediger. zeker nu Ziyech vertrekt is wat extra voetballend vermogen op je middenveld wel nodig imo. een type Schone of Frenkie is wat je nu mist
 
Rustaagh
 
6
27 juli 2020 om 16:39
je bent aardig gedraaid van mening. vorige week was Mazraoui nog veel beter dan Dest. Dest was het niet en je begreep niet wat clubs in hem zagen, en noemde je hem nog een een blind dravertje. En nu geef je hem het voordeel van de twijfel? trololol
 
Japie_Krekel
 
0
27 juli 2020 om 17:37
@rustaagh ik vind Mazraoui ook beter als Dest maar dat betekend niet dat ik het meteen een geweldige back vind. ik vind Dest alleen nog minder en zie daar echt niks bijzonders in maar wie weet dat het de zenuwen zijn van een pas debuterend talent. een Veltman bv heeft al 9 jaar ervaring en zie ik nog steeds de meest rare capriolen uithalen achterin dus die gaat niet meer beter worden. in een talent als Schuurs heb ik persoonlijk meer vertrouwen. dat is dan misschien ook nog geen CL niveau maar dat vind ik Veltman en Alvarez ook niet dus ik zou hem een kans geven
 
Terence/ajax
 
1
27 juli 2020 om 13:33
Dit vind ik toch altijd leuk van voetbal. Nieuwe aankopen en zelf proberen een zo goed mogelijk team neer te zetten. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat Martinez, nico moet vervangen als hij vertrekt (wat die ook geheid gaat doen), maar naar mijn inziens heeft hij hier veel te weinig snelheid voor, dit was al een paar keer pijnlijk duidelijk toen hij op “6” zijn man achterna moest op een grote afstand, daarom baal ik zo dat Ajax die chelsea huurling niet heeft overgenomen, puur omdat ze hetzelfde management hebben als salah-eddine (???). Behalve Blind en Onana vind ik niemand een zekerheid achterin, dus ik hou me hart daarvoor vast op CL niveau en hoop dat ETH het ook wat beter neer gaat zetten. Mijn middenveld zou zijn: martinez-donny-kudus, maar als martinez dus lb wordt dan moet er echt een “6” gehaald worden hoor, want met gravenberch wordt dat gewoon veel te aanvallend. Aanval lijkt me vrij duidelijk met promes-tadic-neres. Antony vaste invaller voor de flank en Traore voor Tadic.
 
Bertdekenner67
 
0
27 juli 2020 om 15:31
Dat Ajax blijft ook maar geld uitgeven aan nietszeggende spelers. Wanneer worden ze nou eens slim en kopen ze spelers uit de eredivisie waarvan ze weten wat ze kunnen.. Dit wordt weer een gevalletje Neres/Sulejmani vrees ik
 
ajax1812
 
10
27 juli 2020 om 15:39
Neres is gewoon een hele goede aankoop geweest. Sulejmani is een ander verhaal. Nu we het toch over Sulejmani hebben, dat is een speler uit de eredivisie waarvan ze wisten wat hij kon, is hij geslaagd? Ik geloof het niet. Daarbij kan Ajax de beste spelers van een AZ of PSV toch niet halen, daar wordt veel te veel voor gevraagd. Ik vind het maar onzin wat je zegt.
 
D-Bergkamp
 
6
27 juli 2020 om 15:42
@bertdekenner67, welke spelers uit de eredivisie moet Ajax halen? Een Stengs die 30 miljoen moet kosten en net zoveel heeft bewezen als Antony? Een Wijndal die 20-25 miljoen moet kosten en nog minder heeft bewezen dan Alvarez? Er is op het moment geen speler die tussen de 10-20 miljoen kost in de eredivisie die duidelijk beter is dan wat er bij Ajax zit.
 
Bertdekenner67
 
1
27 juli 2020 om 15:47
Wijndal minder dan Alvarez haha die heeft al moeite met een bal aannemen. Stengs is lang geen 30 miljoen joh, voor 15 is die op te halen wat moet je nou met een speler waar je niet van weet wat die gaat brengen zoek het lekker in eigen land zeg man man man
 
MJJajax
 
2
27 juli 2020 om 15:48
Deze vraag las ik al eerder en is natuurlijk niet serieus te nemen. Neres is zijn geld al dubbel en dwars waar gebleken. Ihataren en malen zouden dan in aanmerking komen als ik nadenk over jouw vraag
 
Bertdekenner67
 
0
27 juli 2020 om 15:51
Beide top spelers voor Ajax inderdaad ja Malen en Ihatarren. Stengs en Boadu ook. Het is allemaal zo simpel maar Ajax maakt het z’n eigen verdomd lastig als ze op deze manier verder gaan
 
MJJajax
 
2
27 juli 2020 om 15:59
Ja en toch denk ik dat die 2 het veel moeilijker gaan krijgen gezien de voorbeelden uit het verleden. Zij zijn in mijn ogen juist te vergelijken met sulejmani, Doan of Larsson en redden de stap naar de cl niveau niet
 
MJJajax
 
1
27 juli 2020 om 16:17
Plus dat Ajax zo het geld niet aan zijn concurrenten geeft