Ajax ontkent akkoord over schadevergoeding voor Abdelhak Nouri
Vrijdag, 12 november 2021 om 16:31

Er is geen sprake van een akkoord tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri over een schadevergoeding, zo stelt Edwin van der Sar vrijdagmiddag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. "Het is formeel nog net niet rond", aldus de algemeen directeur van Ajax, geciteerd door Ajax Showtime.

Afgelopen zondag bracht de NOS naar buiten dat er na lange onderhandelingen een overeenkomst is gesloten tussen Ajax en de familie Nouri. Een persbericht van de Amsterdammers bleef echter achterwege en dat komt volgens Van der Sar omdat het nog niet rond is. Zodra dat wel het geval is, zal Ajax daar officieel melding van maken, zo laat de directeur weten.

Nouri ging in juli 2017 naar de grond in een oefenduel met Werder Bremen. Zijn hart stond stil, met ernstige en blijvende hersenbeschadiging als gevolg. Een jaar na het incident erkende Ajax de volledige aansprakelijkheid en gaf de club toe dat de behandeling op het veld niet adequaat is geweest. Nouri is zijn salaris sindsdien blijven ontvangen tot het moment dat zijn contract in de zomer van vorig jaar afliep. Omdat Ajax de volledige aansprakelijkheid heeft erkend, moest er een financiële regeling komen voor Nouri.

Beide partijen steggelden de afgelopen vier jaar over een schadevergoedingsregeling en een arbitragezaak leek dit geschil te moeten gaan oplossen. Er is Ajax veel aan gelegen om dat te voorkomen en met het zondag gemelde akkoord leek die zaak ook van de baan. De NOS meldde dat de schadevergoedingsregeling gaat om 'de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld'. Het bedrag waarover de familie Nouri en Ajax het eens zijn geworden, zal niet bekend worden gemaakt.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
16
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Dilima1966
 
5
12 november 2021 om 16:36
Wat een drama dat het zo lang duurt, de rust bij de club als bij de familie zou moet terug keren, dit gesteggel duurt al veel te lang. Veeeel te lang, het was al een mokerslag, hopelijk dat de familie en club er nu eens uit komen.
 
jaakke
 
3
12 november 2021 om 16:56
Tja, dit soort zaken vergt tijd. Het heeft impact op beide partijen dus zorgvuldigheid geboden.
 
NJfromVOL
 
12
12 november 2021 om 16:42
Nog net niet rond... Een handtekening die ergens ontbreekt, een onvolledige legitimatiebewijs, een volmcht net geheel geregeld. Formaliteit dus. Goed voor alle partijen dat hier binnenkort een streep onder kan worden gezet
 
4Ever4Ajax
 
3
12 november 2021 om 16:52
Precies, het is wel zo goed als rond maar nog niet gefinaliseerd.
 
Booya_410
 
3
12 november 2021 om 16:43
Is zo goed als rond dus.. Kortom, komt goed.. Eindelijk rust voor beide partijen. Kan de familie zich volledig focussen op de zorg, en dan kan ook de club verder door het een mooi plekje te geven.. Bijvoorbeeld door iets met de naam Nouri te doen zodra de Toekomst 2.0 zijn vormen aan zal nemen.
 
gebr.timber
 
12
12 november 2021 om 16:45
Ik heb na een ongeluk ook aansprakelijkheids rechtszaken gehad. Duurde al met al 5,5 jaar voordat het volledig was afgerond. Dit is natuurlijk andere koek, nog heftiger en contracten etc. Puur omdat iedereen er van weet en er zo veel over gesproken is lijkt het lang te duren. Maar dit valt echt nog mee.
 
Westend
 
1
12 november 2021 om 16:48
Ik weet niet hoe het nu met hem gaat, maar zonder schadevergoeding kan je toch bijna al die intensieve zorg niet betalen? Dan gaat zon familie helemaal failliet? Of werkt dat niet zo
 
Sociomasia
 
9
12 november 2021 om 16:53
Ajax heeft zijn salaris al die tijd doorbetaald, daarnaast ook de kosten van de zorg op zich genomen!
 
nattekano
 
4
12 november 2021 om 16:56
Dat zal ook wel moeten hè.. Nalatig geweest, dan is dat gedeelte logisch. Schadevergoeding is veelal koffiedik, maar zal vast rond komen.
 
WalterJanssens
 
6
12 november 2021 om 17:20
familie heeft echt geluk gehad dat Ajax alles op zich heeft genomen. Het lijkt net of dat hij bij goed ingrijpen ( ook nog in een ander land ) een gezonde en volledige carriere zou hebben. Wanneer iemand in het gewone werk dit had gekregen dan kwam je via je zorgverzekering in een bepaalde zorgcategorie met een geindiceerde zorgzwaarte. Neemt niet weg dat bij ieder die dit treft het even erg is maar financieel hebben zij naast het leed erg veel geluk wanneer men overeen is gekomen. Hopelijk snel akkoord.
 
SpeedyAFC
 
4
12 november 2021 om 17:35
Nee dat werkt niet zo, Ajax betaald al die tijd de medische kosten, hebben de financiering voor het nieuwe huis geregeld en ook Nouri's salaris doorbetaald. De verpleegkundigen staan bij Ajax op de loonlijst en de fysio's van Ajax gaan regelmatig langs om Nouri te helpen. Het gaat hier puur om de definitieve schadevergoeding.
 
Westend
 
3
12 november 2021 om 16:47
Haha, mijn hemel zelfs bij een tenniswedstrijd gaat het niet zo vaak heen en weer.
 
Raubaht
 
9
12 november 2021 om 17:21
Laat gewoon de rechter uitspraak doen, die op geld beluste inhalige familie gun ik niets
 
London Calling
 
2
13 november 2021 om 02:31
Ik denk dat Ajax juist alles wil doen om te voorkomen dat er een rechtzaak komt. De hoogste schade vergoeding in het Nederlandse voetbal tot nu toe is 12 miljoen voor Danny Hoekman die na een zware overtreding niet meer op top niveau kon voetballen (als je even zoekt op google kun je daar genoeg over vinden). Dat ging over een incident eind jaren 80 en dus met name over gemiste inkomsten in de jaren 90. Sinds die tijd liggen de salarissen een factor 10 of 20 hoger. Het betoog van Ajax is dat Nouri, zelfs met de beste behandeling, nooit meer de top gehaald zou hebben. Gaat de rechter daar in mee zal de schade vergoeding redelijk beperkt zijn. Er zijn echte genoeg voorbeelden van spelers die na een hartaanval gewoon verder konden spelen, kijk bijvoorbeeld naar Eriksen nu of een paar jaar terug Casillas. De kans bestaat natuurlijk dat de rechter ook mee gaat in dat verhaal, waar je dan op uit komt blijf gissen, maar dan mag je die 12 miljoen die Hoekstra kreeg toegewzen over de jaren 80 redelijk extrapoleren naar voetbal salarissen in de huidige situatie.
 
Janta
 
1
12 november 2021 om 18:38
Gaat om hele hoge bedragen en dan moeten de advocaten nog even de punten op de 'i' zetten. Hoe hoog dat bedrag zal worden zien we in de jaarcijfers wel terug.
 
 
1
13 november 2021 om 14:33
Sorry hoor het blijven geldwolven die familie, Ajax heeft alle zorgkosten op zich genomen, kijk het was een talent, maar of hij nu de absolute top had gehaald, dat is koffie dik kijken, vroeg of laat waren zij hartproblemen wel aan het licht gekomen. Was het niet bij Ajax. Dan wel bij een andere club