Ajax, PSV en Feyenoord leveren de vier kanshebbers voor Speler van het Jaar
Woensdag, 10 augustus 2022 om 15:14

ESPN heeft de vier spelers bekendgemaakt die kans maken op het winnen van de Speler van het Jaar-award over het seizoen 2021/22. Landskampioen Ajax is met Jurriën Timber en Noussair Mazraoui twee keer vertegenwoordigd, terwijl PSV met Cody Gakpo en Feyenoord met Luis Sinisterra één speler afleveren. Op 30 augustus wordt bekend wie er met de prijs aan de haal gaat.

De komende twee weken zullen de kanshebbers voor Speler van het Jaar en Talent van het Jaar van het afgelopen seizoen in de Eredivisie en Eredivisie Vrouwen bekend worden gemaakt. Woensdagmiddag was het de beurt aan de spelers die in de race zijn om de award voor Speler van het Jaar in de Eredivisie te winnen en dat bleken er nog vier te zijn. Ajax is vertegenwoordigd met Timber en Mazraoui, terwijl PSV met Cody Gakpo en Feyenoord met Luis Sinisterra één kanshebber afleveren.

Van de vier kanshebbers, spelen er op dit moment nog maar twee in de Eredivisie. Mazraoui vertrok na het voorbije seizoen transfervrij naar Bayern München, terwijl Sinisterra met zijn goede spel een overstap naar Leeds United in de Premier League verdiende. Timber en Gakpo zijn wel nog in Nederland actief, hoewel laatstgenoemde in de belangstelling staat van diverse clubs. Dinsdag sijpelde het nieuws nog door dat ook Manchester United bovengemiddelde interesse heeft.

Op 30 augustus wordt bekend wie er met de prijs aan de haal gaat. ESPN zendt op die dag de prijsuitreiking uit en dat betekent dat op die dag ook duidelijk zal worden wie zich Talent van het Jaar mag noemen. Ook de awards bij de Eredivisie Vrouwen worden dan verdeeld.

Meer nieuws
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
0
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
10
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (106)

 
LittleLebowski
 
46
10 augustus 2022 om 15:31
Wat heeft cody dan gepresteerd? mindere cijfers dan tadic en geen kampioen. Snap dan ook niet dat tadic niet genomineerd is. Timber heeft een topseizoen gedraaid maar kun je moeilijk vergelijken met een aanvaller.
 
Sitostick
 
57
10 augustus 2022 om 15:42
Het is toch een individuele prijs? Wat heeft kampioen worden hiermee te maken?
 
Glory
 
7
10 augustus 2022 om 15:45
Omdat je ook een PSV speler moet selecteren en dan is Cody de belangrijkste.
 
LittleLebowski
 
27
10 augustus 2022 om 16:07
Omdat bijna altijd een MVP verkiezing gewonnen wordt door diegene met de beste statistieken en de belangrijkste prijs heeft gewonnen. Tadic heeft de beste statistieken en de belangrijkste prijs gewonnen. Timber zijn statistieken zijn moeilijker vergelijkbaar. Ik zeg hier toch niets geks?
 
Nikos_
 
4
10 augustus 2022 om 16:12
Tadic staat er niet eens bij dus waarom kom je met Tadic.. Timber heeft ook mindere cijfers dan Gakpo..dus is Gakpo de winnaar.. en je zegt wat heeft Cody geresteerd dan ben je of scheel tegen het blinde aan of je kijkt alleen door een roze bril..je kunt ook zeggen wat heeft Timber gepresteerd..niet veel meer dan Klaassen..denk zelfs nog minder.. iedereen zou in dat Ajax mee kunnen draaien..
 
Sitostick
 
15
10 augustus 2022 om 16:27
De statistieken van Gakpo en Tadic van het vorige Eredivisieseizoen zijn heel erg vergelijkbaar. Tadic: 34 wedstrijden, 13 goals, 19 assists, 2941 minuten. Direct betrokken bij 32 goals in 34 wedstrijden. Direct betrokken bij een doelpunt elke ~92 minuten Gakpo: 27 wedstrijden, 12 goals, 13 assists, 1909 minuten. Direct betrokken bij 25 goals in 27 wedstrijden. Direct betrokken bij een doelpunt elke ~76 minuten Tadic houdt zijn topstatistieken over meer wedstijden vast, maar de statistieken van Gakpo zijn net iets beter. Het is mij dus om het even tussen die twee. Verder begrijp ik ook niet waarom Tadic niet genomineerd is.
 
LittleLebowski
 
10
10 augustus 2022 om 16:27
En dan mij beschuldigen van een roze bril Ik vind Cody top maar Tadic had genomineerd moeten zijn. En Tadic verslaat Cody op ieder vlak. En Timber die het Nederlands elftal heeft gehaald, kampioen is geworden, Schuurs moeiteloos uit het elftal heeft gespeeld en bij veel clubs op de radar staat op jongere leeftijd geen prestatie noemen? Mij boeit het verder niet zoveel maar raar vind ik het wel.
 
Maurice0202
 
4
10 augustus 2022 om 17:19
Mindere cijfers dan Tadic ?? Haha, wat een grap. Reken eens uit wat de cijfers zijn per gespeelde minuut ? Gakpo is 1/3 van alle wedstrijden geblesseerd geweest. En nam geen penalty's...
 
LittleLebowski
 
2
10 augustus 2022 om 17:35
Dus is PSV door Gakpo geen kampioen geworden. MVP is ook op het veld staan. Ik durf te wedden dat er ook een speler is die 1 wedstrijd heeft gespeeld en gescoord heeft. Die maar MVP maken dan?
 
LuukTuinbeek
 
8
10 augustus 2022 om 17:55
Haal de penalty's eraf en de stats van gakpo zijn bijna 2x zo per gespeelde minuut.
 
Tipptopp
 
1
10 augustus 2022 om 18:24
Zoals LittleLebowski al aangaf is dat alleen niet zo spannend. Want een invaller zou ook zomaar eens betere statistieken kunnen hebben. Moet zeggen dat ik het lastig vindt. Met name omdat de posities niet te vergelijken zijn. Bovendien is het idd vreemd dat Tadic niet geselecteerd is. Of mag je die prijs maar een keer winnen? In dat geval had men ook Martinez kunnen selecteren. Kortom, vreemde selectie en niet te vergelijken spelers. Bovendien niet eerlijk door er 2 uit hetzelfde team te selecteren. Daardoor “snoepen” zij stemmen van elkaar af.
 
Klasse
 
2
10 augustus 2022 om 18:51
Als het klopt dat Gakpo 1909 minuten heeft gespeeld heeft hij slechts 62% van de maximale speeltijd meegedaan. Voor mij te weinig om een dergelijke prijs te kunnen winnen.
 
Nikos_
 
4
10 augustus 2022 om 20:12
Vooral met toneelspelen en het smeken bij de scheids verslaat Tadic Cody..voor de rest zal Cody Tadic op alle vlakke verslaan of heeft Tadic ook in het buitenland bij de top gespeeld? Southampton is ook echt top ja haha let maar op dat Cody bij heel wat betere en grotere clubs gaat komen.. en ook voor heel wat meer geld.. dus zo goed is Tadic niet..cody heeft qua aantal minuten veel beter gepresteerd dan Tadic moet je nagaan als hij net zoveel speelde als Tadic dan kwam hij er ver bovenuit.. Timber heeft Schuurs eruitgespeeld nou nou dat is ook echt knap ja?..iedereen speelt Schuurs eruit.. Nouja op de radar staan is niet zo moeilijk dat staat iedereen zelfs Per Schuurs..kun je nagaan dus dat zegt niet zoveel.. On Tadic had er wel bij mogen staan ipv Mazraoui maar Trauner of Senesi enz enz ook ..maar winnen dat nooit meer alleen al vanwege zijn gedrag binnen de lijnen totaal aanvoerder onwaardig..of zie jij meer aanvoerders zo bidden en smeken bij de scheids en zoveel toneelspelen netals toen met Antony ff binnen de lijnen neergooien..dat zie je nergens..zo n onsymphatieke en onsportieve speler/aanvoerder..en dan ook nog gek vinden dat hij niet genomineerd word..
 
LittleLebowski
 
1
11 augustus 2022 om 00:16
Wat is je punt. Tadic vergelijken met iemand die nooit in de premier league heeft gespeeld? oud met jong? prijzen of zonder prijzen? Ik heb het over prijzen en statistieken. En Gakpo verliest het vergeleken met tadic op ieder punt. PSV kan zeker kampioen worden dit jaar. Maar het gaat over vorig jaar. En dan is de linksbuiten van PSV niet kampioen geworden. En de linksbuiten van Ajax wel. Met vergelijkbare statistieken. Ik vind Gakpo een top talent. Maar Tadic heeft ajax kampioen gemaakt. En gakpo speelt in de voorronde. En hij faalt.
 
MarkV
 
2
10 augustus 2022 om 15:49
Voor mij allen behalve Mazraoui. De andere drie blonken uit bij hun club en verdienen het alle drie. Gravenberch was ook heel sterk tweede seizoenshelft. En Tadic was solide zoals altijd.
 
Futures
 
0
10 augustus 2022 om 16:28
Kijk je puur naar het voetballende aspect dan gewoon Timber of Mazraoui. Beide geweldig gespeeld ook in de CL. Vooral van Timber was het afgelopen seizoen zijn doorbraak. Gakpo heeft goede wedstrijden gespeeld, maar echt niet altijd de uitblinker.
 
curtazimo
 
28
10 augustus 2022 om 15:19
Van Ajax had ik eerder Tadic verwacht dan deze 2.
 
Glory
 
6
10 augustus 2022 om 15:46
Is Martinez niet tot beste Ajacied van vorig seizoen benoemd? Dan is dat toch de meest logische?
 
bizzlad
 
13
10 augustus 2022 om 15:56
Zou je wel denken als je de zak geld ziet die is betaald voor deze kleine 13 in een dozijn verdediger.
 
PauloDybala
 
20
10 augustus 2022 om 16:06
Martinez een 13 in een dozijn voetballer, dan heb je er echt geen kaas van gegeten... Noem mij nog een verdediger die net zo agressief en met evenveel inzet speelt als Martinez maar ook in staat is om zich gemakkelijk onder druk uit te spelen en een lange bal panklaar op de stropdas te leggen. Ik ben benieuwd.
 
curtazimo
 
6
10 augustus 2022 om 16:11
Martinez is door de supporters tot beste Ajacied benoemd, zou ook n goeie zijn idd! Hij en Tadic zijn imo logischer dan Nous en Timber.
 
Nikos_
 
3
10 augustus 2022 om 16:20
agressief ja daar zeg je het meteen goed..echt veel meer dan agressief zijn schoppen toneel spelen zeuren bij scheids en kaarten pakken kan hij ook niet, afgeloen weekend ook meteen bij Man.utd door het ijs gezakt. . en meteen weer geel gepakt..zou ook is niet.
 
PauloDybala
 
7
10 augustus 2022 om 16:53
"echt veel meer dan agressief zijn schoppen toneel spelen zeuren bij scheids en kaarten pakken kan hij ook niet" Als jij dit echt zo denkt dan raad ik je aan om korfbal te gaan kijken.
 
Nikos_
 
3
10 augustus 2022 om 19:57
Korfbal zie ik idd liever dan het toneelspel gauw binnen de lijnen gaan liggen tegen Psv en ooo wat had hij pijn van een "volwassen" iemand of zie jij ze dat bij korfbal ook doen? dan raad ik je een oogarts aan.
 
Toto squilacci
 
0
10 augustus 2022 om 20:08
Haha je bedoeld ramalho en boscagli
 
PauloDybala
 
0
10 augustus 2022 om 20:09
Dat heb ik ook nooit gezegd? Maar bedankt voor de aanrader. Het heeft jammer genoeg geen zin om met jou in discussie te gaan over Martinez aangezien je klaarblijkelijk een soort persoonlijke vete met hem hebt of iets dergelijks. In plaats van je blind te staren op dat ene moment waar hij een schwalbe maakte kan je eens proberen hem wat objectiever te bekijken. Dan kom je er al snel achter dat hij 1 van de (zo niet de) beste verdedigers van de Eredivisie was vorig seizoen.
 
Nikos_
 
1
11 augustus 2022 om 11:05
En dan zakt hij meteen al door het ijs in de 1ste wedstrijd van het seizoen bij Manchester..daar zien ze hem al liever vertrekken.. dus zo goed als dat jij beweert is hij helemaal niet.. een zwaar overschatte speler..die alleen goed is in kaarten pakken.. want die had hij ook weer meteen..zou ook is een keer niet..ik heb geen vete met hem ik heb alleen een hekel aan dat zwets gedrag en aan spelers die alleen maar lomp zijn.. Dadelijk ga je nog beweren dat Dybala ook 1 van de beste van de serie a is.. daarom stond hij er ook haast nooit in bij Juve...
 
Cali88mero
 
6
10 augustus 2022 om 15:19
Had wat mij betreft Martinez of Pasveer mogen zijn. Ongekend wat een cijfers pasveer haalde voor zijn blessure. Nu heb ik wel een ajax bril op haha.
 
Tim00w
 
2
10 augustus 2022 om 16:22
Kan me zo voorstellen dat je een minimum aantal wedstrijden gespeeld moet hebben en dat pasveer daarin tekort kwam.
 
FRDylan
 
22
10 augustus 2022 om 15:19
Gok dat het Timber wordt. Echter, ik kies Sinisterra (plies kom back wie nied joe)
 
4fRedondo
 
8
10 augustus 2022 om 15:20
Neem dat Gakpo de prijs krijgt, heeft niet voor niks de gouden schoen gewonnen.
 
Deenb
 
46
10 augustus 2022 om 15:20
Heeft Gakpo niet redelijk veel wedstrijden gemist? Lijkt me overigens ook niet diegene die deze prijs moet winnen. Sinisterra of Timber zijn voor mij de kanshebbers.
 
cabinessence
 
12
10 augustus 2022 om 15:29
Hij heeft inderdaad wat wedstrijd gemist, maar desondanks heeft hij er afgelopen seizoen 52 gespeeld (competitie, beker, Europees, JC-schaal en interlands).
 
bakkert
 
11
10 augustus 2022 om 15:35
Gakpo heeft maar 7 competitiewedstrijden gemist, waar Mazraoui er 9 gemist heeft. Dat Mazraoui genomineerd is snap ik dan ook niet. Ik mis eigenlijk vooral Trauner (ik denk dat hij dit seizoen, voor Feyenoord, belangrijker was dan Sinisterra), en Sangare (die ik de beste vond bij Psv). Mijn top 4 zou Timber, Sini, Sangare en dan Trauner zijn. Van de 4 daadwerkelijk genomineerde zou ik dus voor Timber of Sini gaan.
 
Suc6Magnet
 
1
10 augustus 2022 om 15:59
Trauner heeft idd bijna hele seizoen in de top van het Telegraaf voetballer van het jaar-klassement gestaan. Best gek. Maar misschien net buiten de boot gevallen als nummer 5…
 
 
3
10 augustus 2022 om 15:43
Hij heeft 27 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en was betrokken bij bijna 37% van alle doelpunten van PSV. Een dusdanig groot aandeel dat niet 1 andere speler in de Eredivisie had. Dat is wel een knappe statistiek
 
FRSDS
 
6
10 augustus 2022 om 16:36
@ Mangalitsa Als je dieper gaat kijken heeft hij maar 3x gescoord tegen de top 5, nul tegen Ajax en Az (zowel uit als thuis), 2x tegen Feyenoord (enkel uitwedstrijd, waarna zij dan de 2e helft PSV slecht speelde, en 1x tegen Twente (uit). Voor de rest allemaal tegen middenmoot en degradatie clubs. Vervolgens maar 2x doorslaggevend met de winnende treffer.. Het is maar net hoe je het bekijkt rondom die 12 doelpunten.
 
 
2
10 augustus 2022 om 16:44
Tegen Ajax hebben ze ook slechts 1 gescoord. Dat was niet heel best. Tegen AZ had hij wel een assist trouwens, deze heb ik ook meegerekend in de 37%. Maar verder zeer pover inderdaad. Die helft tegen Feyenoord was hij wel werelds trouwens. Om daarnaast als PSV zijnde de tweede helft echt helemaal in elkaar te zakken. Rare pot was dat toen.
 
FRSDS
 
0
10 augustus 2022 om 17:04
Voila, dan valt zijn percentage nog lager uit. Heb enkel zijn doelpunten gerekend, al met al een goede speler. Blij om te zien dat hij nog leergierig is en bij PSV blijft, kan hij zijn moyenne bijschaven. Dit jaar zal hij denk ik wel doorslaggevender zijn. Potentie heeft hij in ieder geval wel (idem voor Sangare).
 
 
1
10 augustus 2022 om 21:40
Ik vind het vrij logisch om een buitenspeler niet alleen op doelpunten af te rekenen. Sterker nog: Assists zijn zeldzamer dan doelpunten! Sangaré heeft zeker potentie. De beste van de Eredivisie. Ik had hem graag bij mijn cluppie gezien. Gakpo vind ik denk ik ook wel de beste aanvaller hoor. Dat zijn echt pareltjes voor PSV
 
Zytto34
 
29
10 augustus 2022 om 15:20
Geen Tadic? MVP van de competitie, aanvoerder van de kampioen en stond er weer op alle belangrijke momenten? Die had het meer verdiend dan Mazraoui. Daarnaast was Martinez ook belangrijker dan Mazraoui.
 
bakkert
 
8
10 augustus 2022 om 15:39
Martinez heeft, gek genoeg, 10 competitiewedstrijden gemist, Mazraoui ook 9, maar voor beide geldt dat het te veel gemiste wedstrijden zijn om uitgeroepen te worden tot de beste / belangrijkste speler. Tadic heeft bij ESPN al een jaar lang het stempel; slecht spelen, maar toch belangrijk. Mijn inziens wordt hij nog steeds onderschat en zijn cijfers zijn weer grandioos, maar goed dat hij door ESPN niet wordt uitgekozen is, gezien de tendens daar, wel begrijpelijk.
 
Nikos_
 
5
10 augustus 2022 om 16:29
Wat je zegt klopt een heel eind maar wat je vooral niet zegt is dat hij totaal aanvoerder onwaardig is en je niet zegt hoevaak hij op zn knieen voor de scheids zit te bidden en smeken, zeuren, toneel spelen en ga zo maar door, dat zijn de mensen een keer zat.. en terecht.. wat een onsportieve speler is dat zeg..en dan ook nog trots zijn op zo n aanvoerder of verontwaardigd zijn dat hij er niet bij staat.. word tijd dat je die roze bril eens af zet.. nergens zie je zo n slechte of zielige onsportieve aanvoerder..
 
HakimZiyach22
 
2
10 augustus 2022 om 16:59
Komt omdat ie al 4 jaar MVP is. Is blijkbaar niet bijzonder meer. Hij hoort er sowieso bij ipv al die andere aanvallers.
 
KoningJerry
 
1
10 augustus 2022 om 15:21
Sinisterra toch niet? Ik vind Bazoer beter in de rijtje passen. Riechedly is een erg onderschatte speler, blijkt maar weer.
 
cabinessence
 
10
10 augustus 2022 om 15:30
Als Bazoer echt zo goed was, dan was hij deze zomer niet naar AZ, maar naar Ajax, PSV of Feyenoord gegaan. En dan was zijn laatste interland niet al 6 jaar geleden geweest.
 
GeenInspiratie
 
0
10 augustus 2022 om 15:46
Bazoer? Ik vind dit nog een best prima lijstje eigenlijk. Natuurlijk hadden meer spelers geselecteerd kunnen worden, maar de spelers die daadwerkelijk geselecteerd zijn, zijn allemaal prima te verklaren.
 
Tim00w
 
2
10 augustus 2022 om 16:24
Bazoer was denk ik niet eens de beste speler van Vitesse. Ik denk dat in elk geval openda en misschien zelfs dasa en doekhi daar meer voor in aanmerking kwamen
 
Chris Hendriks
 
0
10 augustus 2022 om 18:52
Haha Bazoer? Aardige voetballer hoor, maar meer ook niet. Had dan eerder Tadic of Haller genoemd.
 
bizzlad
 
9
10 augustus 2022 om 15:21
Moeilijke keuze, hele verschillende spelers. Gakpo en Sini kun je nog redelijk vergelijken. Dan heeft Gakpo iig de betere statistieken, maar is Sini in Rotterdam denk ik belangrijker geweest voor de successen dan Gakpo in Ehv. (puur gevoel dit.) Mazraoui en Timber is natuurlijk een heel ander verhaal. Zijn wel belangrijk geweest voor de club, maar imo wel minder cruciaal dan deze 2 buiten spelers. Ik zou dan toch voor Sini gaan.....maar als ik m`n bril af zet denk ik toch dat Gakpo het meest realistisch is. Dus het zal Timber wel worden.....of Mazraoui.
 
SilverFront
 
3
10 augustus 2022 om 15:41
Een verdediger kun je natuurlijk ook nooit op zo'n harde cijfers beoordelen als dat je met goals en assists doet voor een aanvaller. Timber is wel degelijk cruciaal geweest voor Ajax, maar Martinez in mijn ogen nog wat meer. Mazraoui heeft meer dan 25% van de Eredivisie wedstrijden gemist, dus die zit er onterecht bij als je het mij vraagt. Sinisterra was aardig belangrijk voor Feyenoord, maar Gakpo is dat nog meer voor PSV. In mijn ogen zou het nu moeten gaan tussen Gakpo en Timber.
 
Pasevski
 
4
10 augustus 2022 om 15:21
Waar is de poll VZ? Gemiste kans! Ik zou zelf voor Timber gaan, vanwege zijn enorme ontwikkeling dit jaar. Echter, Tadic of Sangare hebben het in mijn ogen ook verdiend, maar niet bij de laatste 4.
 
Gro1
 
5
10 augustus 2022 om 15:22
Zal in mijn ogen gaan tussen Sinisterra en Gakpo. Zij hebben ons het meeste plezier gebracht als neutrale kijker.
 
voetbal4ever
 
16
10 augustus 2022 om 15:23
Tadic, Gakpo en Sinisterra spelen alle 3 op dezelfde positie. De statistieken; Tadic 13 goals en 19 assist, Gakpo 12 goals en 12 assist en Sinisterra 12 goals en 7 assist. Het zijn alle 3 geweldige spelers, maar Tadic is toch de belangrijkste geweest van die 3 en ook gewoon weer de MVP van de Eredivisie geweest. Dat hij dan niet is genomineerd vind ik dan ook vrij bijzonder.
 
Sitostick
 
5
10 augustus 2022 om 15:24
Aangezien dit een prijs voor alleen Eredivisie is kun je lijkt me niet om Gakpo heen
 
Nick_10
 
4
10 augustus 2022 om 15:25
Gakpo mag ik toch hopen? En zo niet dan Timber lijkt me. Het gaat namelijk over de eredivisie dus dan lijken mij die twee het meest logisch.
 
 
3
10 augustus 2022 om 15:29
Wordt dus Gakpo. In afgelopen seizoen 12 goals en 13 assists in 27 wedstrijden (1909 minuten, per 76 min betrokken bij g/a).
 
Toto squilacci
 
0
10 augustus 2022 om 20:09
Tegen kleine clubs Europees zien we hem niet
 
WesZol
 
2
10 augustus 2022 om 15:35
Toch redelijk rare keuzes om Timber en Mazraoui hiervoor te nomineren, vanuit ajax kant had ik dan gezegd Tadic aangezien die weer MVP van de Eredivisie was. Zelf had Trauner/kokcu van Feyenoord ook geselcteerd mogen worden en is Sinisterra een logische keuze. Ik begrijp alleen niet waarom iedereen zegt dat Gakpo deze prijs moet winnen. Gister, voor de verandering maar weer eens laten zien het op een hoger niveau niet te kunnen bewerkstellingen. Leuk dat die scoort tegen Fc Emmen etc maar dat is geen graadmeter natuurlijk.
 
GeenInspiratie
 
7
10 augustus 2022 om 15:48
Deze prijs is dan ook voor beste speler in de Eredivisie, niet beste speler in de vCL…
 
IronManUtd
 
0
10 augustus 2022 om 16:10
Volgens mij las ik pas dat het criterium is dat de speler in de eredivisie speelt, maar dat het niet per se alleen over prestaties in de eredivisie gaat. Maar kan het mis hebben.
 
CIC13
 
0
10 augustus 2022 om 15:35
Ik had Tadic, Haller, Gakpo en Sinisterra genomineerd voor speler van het jaar. J.Timber als winnaar talent van het jaar.
 
DenkFFNa
 
7
10 augustus 2022 om 15:52
Lijkt me duidelijk dat Gakpo en Sinisterra dit iig niet kunnen winnen. Beide 12 goals. Dan kan je deze prijs gelijk niet meer serieus nemen. Als Gakpo zo goed was had hij PSV wel kampioen gemaakt. Met name begin vh seizoen liet hij niks zien.
 
Nikos_
 
6
10 augustus 2022 om 16:35
Haha alsof 1 speler je team kampioen maakt grappemaker.. of je wil nou gaan beweren dat Timber of Mazraoui Ajax kampioen heeft gemaakt..laat me niet lachen..
 
DenkFFNa
 
0
10 augustus 2022 om 20:11
Jij snapt er niet veel van. Een aanvaller vergelijk je niet op zo’n manier met een verdediger.
 
Nikos_
 
3
10 augustus 2022 om 20:20
Volgens mij snap jij het niet..jij zegt als Gakpo zo goed was dan had hij Psv wel kampioen gemaakt..geen 1 speler waar dan ook op de wereld ook Messi of Ronaldo maakt zijn team geen kampioen..het is een teamsport zonder (goede) medespelers kunnen ze niks.. Een aanvaller vergelijk je niet met een verdediger.. nee klopt ze hadden beter beste aanvaller beste middenvelder en beste verdediger en beste keeper speler van het jaar van iedere linie kunnen doen..maar zo is het altijd geweest en meestal worden aanvallers speler van het jaar..
 
sebasjuh
 
0
10 augustus 2022 om 15:58
Mazraoui snap ik niet echt Tadic heeft toch echt bizar goede cijfers neergelegd beter dan Gakpo en Sinisterra.
 
madmarcel
 
1
10 augustus 2022 om 16:11
Lijkt mij overduidelijk tussen Timber en Sinnistera te gaan. Lastig om die 2 te vergelijken dus geen idee welke van die 2 het gaat winnen maar ik vermoed (helaas) Timber
 
ECKKKTE
 
1
10 augustus 2022 om 16:12
Lijkt me duidelijk dat dit Strand Larsen had moeten zijn. Daarnaast leken mij Bram van Polen, Ali El Khattabi en Ard van Peppen mij de kanshebbers. Maar goed, die spelen niet bij een ‘topclub’
 
PauloDybala
 
5
10 augustus 2022 om 16:12
Volgens mij heeft Tadic nu last van dezelfde vloek die onder andere Messi en Ronaldo een tijdje hadden bij individuele prijzen. (en voor mensen boos gaan typen, ik vergelijk hem niet qua kwaliteiten). Dat je als speler nog steeds de beste cijfers kan overleggen maar omdat je het al jaren doet wordt het 'gewoon' en zien mensen het niet meer als een speciaal seizoen. Uiteraard had Tadic er weer bij moeten zitten en misschien zelfs moeten winnen.
 
Nikos_
 
5
10 augustus 2022 om 16:41
Dat is ook normaal als je in het beste team met het meeste geld speelt..laat Tadic dat ook maar eens zien bij een Rkc ofzo ff kijken of hij die cijfers dan ook nog haalt denk het niet..hetzelfde geldt voor Messi en Ronaldo die hebben altijd bij de beste teams gespeeld.. die zouden ook geen degradatie ploegen ff kampioen maken in hun eentje.. denk eerder dat Tadic niet meer genomineerd word vanwege zijn gedrag.. Antony even binnen de lijnen neer gooien enz zie jij dat andere aanvoerders doen..nergens zie je dat..
 
PauloDybala
 
4
10 augustus 2022 om 16:51
Het is normaal? Waarom doen al die andere aanvallers van Ajax het dan niet? Waarom zou hij in godsnaam het nou weer bij RKC moeten laten zien als het hij het al kan op een hoger niveau? Je speelt bij de beste ploegen als je daar de kwaliteiten voor hebt... Waarom denk je dat er zoveel Eredivisie spelers falen als ze naar een hoger team gaan in de Eredivisie? Omdat ze toch het hogere niveau niet aankunnen. Tadic gerenommeerd om zijn gedrag? Letterlijk iedereen buiten Ajax heeft een hekel aan zijn gedrag in het veld. Hoezo zou dit iets positiefs voor hem zijn? Beetje een lulverhaal dit.
 
Nikos_
 
2
10 augustus 2022 om 19:52
Nou volgens de Ajax supporters doet Antony het ook en moet hij 80 miljoen kosten..dat is dus nog heel wat meer dan Tadic..zoveel heeft hij nooit gekost..in al zijn transfers bijmekaar nog niet.. Nee het gaat erom dat het een teamsport is.. en dat Tadic het ook niet in zn eentje kan..bij de beste clubs spelen de beste spelers dus krijg je ook de beste ballen..dan is het niet meer zo moeilijk.. dat de 1 meer assists of doelpunten heeft/maakt..dat maakt de 1 niet beter dan de ander.. Jij zegt iedereen buiten Ajax nou binnen Ajax zijn er ook genoeg die een hekel aan zijn toneelspel hebben.. dat moet je niet eens willen..maar blijkaar vind jij dat gedrag bij een aanvoerder horen..
 
PauloDybala
 
0
11 augustus 2022 om 08:44
Je verhaal klopt telkens echt voor geen kant. Antony doet het ook? Antony is goed maar behaalt de cijfers van Tadic niet en daar hadden we het toch over? Transfersommen zijn uberhaubt niet met elkaar te vergelijken, Tadic is vele malen ouder. En dit is al helemaal weer onzin, Tadic kan het niet in z'n eentje? Meen je dat ja?! Misschien dat hij daarom ook bijna net zo veel assists als goal heeft. Bij de beste clubs speler de beste spelers ja, je zegt het al. Dan hoor je daar dus te spelen! Je laat het lijken alsof een Michiel Kramer bij wijze van net zo veel goals en assists zou hebben gemaakt als Tadic. Als je het niveau niet hebt om mee te komen met Ajax dan ga je het gewoon niet redden daar ook al krijg je 'de beste ballen.' Cristiano Ronaldo speelde ook lang bij het beste team, hij kreeg dus ook de beste ballen. Is wat hij deed in jouw ogen dan ook 'niet zo moeilijk'? En als 1 meer assists of doelpunten maakt dan de ander maakt hem niet beter. Nee per definitie niet maar het is een behoorlijke indicatie. Gakpo, Tadic, Karlsson en Sinisterra hadden uit mijn hoofd de meeste assists/goals bij hun clubs en werden daar ook allemaal gezien als de beste aanvaller. Is dat toeval dan? Ik zeg nergens dat ik dat gedrag bij een aanvoerder vind horen. Dat maak jij er van. Misschien moet je wat minder woorden in mijn mond leggen en wat beter de tekst lezen.
 
HakimZiyach22
 
2
10 augustus 2022 om 16:57
Perfect verwoord, Tadic is het slachtoffer van zijn eigen succes, tegenwoordig is 32 G/A plus een kampioenschap niet bijzonder meer. Eigenlijk hoort ie al 4 jaar te winnen.
 
IKEA
 
2
10 augustus 2022 om 16:17
Ik heb, mede wegens de degradatie van ADO, zeer weinig eredivisie wedstrijden gezien afgelopen seizoen. Ik vind echter de vier namen allemaal niet je van het, ik zou geen van vier in ieder geval kiezen als speler van het seizoen. Zelf zou ik namen als Openda of Karlsson willen nomineren in plaats van Sinisterra en Mazraoui en eigenlijk zou ik een nominatie voor Dessers ook helemaal niet gek vinden. Het is misschien niet de beste speler of de speler met de hoogste marktwaarde, echter wel 'het gezicht' van Feyenoord's renaissance, daar waar Ajax teleurstelde door het stroperige spel en het beduidend lagere niveau dan de voorgaande seizoenen, en waar PSV ondanks alles er geen gebruik van kon maken. Ik heb overigens verder geen belangen bij de drie topclubs, mijn mening is wellicht niet doordrenkt van expertise maar wel gevrijwaard van club voorkeuren.
 
Badlaken
 
3
10 augustus 2022 om 16:30
Hier kan ik me wel in vinden Ikea. Het had wel wat creatiever gemogen van mij. Bijvoorbeeld jongens als Unnerstall en Flemming hadden er wat mij betreft ook wel bij gemogen. Die waren voor hun clubs minstens zo belangrijk als de (gevestigde) genoemde namen en draaiden volgens mij ook een top seizoen.
 
Robinfr1908
 
0
10 augustus 2022 om 16:25
Niet geheel objectief maar ik hoop dat het Sinisterra wordt. Heeft een heerlijk seizoen gedraaid en heb genoten van hem. Was toch een speler waarvoor ik graag naar de Kuip ging. Als hij het niet zal worden denk ik dat het Timber wordt. Geweldig ontwikkeling doorgemaakt en zie hem dit seizoen nog wel verder stappen maken als leider van de defensie.
 
VoetbalHumor
 
0
10 augustus 2022 om 16:25
Dan zou ik toch gaan voor Jurriën Timber, Had eigenlijk verwacht dat Tadic ipv Mazraoui geselecteerd zou worden. Die heeft een veel groter aandeel gehad.
 
Cas1
 
0
10 augustus 2022 om 16:33
Het blijft lastig, want hoe moet je een speler waarderen die in de Cl heeft gespeeld en dit succesvol heeft gedaan. Kan je dit vergelijken met een speler die in de eredivisie top heeft gespeeld.of zelf met de conference league of El kijk dit maakt het allemaal lastiger. Je zou dus met wegingsfactoren moeten werken. Bijv CL factor 1 El factor 0, 6 Conference league 0,5 Eredivisie 0.4 Of iets in deze trant
 
Sportsfan
 
0
10 augustus 2022 om 16:44
Geldt voor afgelopen seizoen gelukkig voor Cody. Als het om dit seizoen gaat tot nu toe dan hoorde hij bij de flop 3!
 
 
1
10 augustus 2022 om 20:18
Precies, Samen met Anthony en kieftenbeld, 2 onzichtbaar en 1 vreselijk geblunderd.
 
HakimZiyach22
 
0
10 augustus 2022 om 16:55
Hoe zit Martinez er niet bij? Mazraoui was fantastisch maar ik vond Martinez echt bizar goed vorig jaar, heeft ook meer wedstrijden gespeeld voor mijn gevoel. Al was Nous ook geweldig natuurlijk.
 
jeroenimo8
 
0
10 augustus 2022 om 17:03
Lisandro Martinez niet eens genomineerd? Misschien zelfs Mauro Junior, vooral op basis van de tweede seizoenshelft.
 
Eligaraso
 
0
10 augustus 2022 om 19:14
Gakpo boven dessers??? Of basis van wat???
 
hafcahaas
 
0
10 augustus 2022 om 19:31
Waarom heet het niet gewoon speler van het seizoen 22/23 ipv speler van het jaar van het seizoen 22/23?