Ajax scoort primeur met paginagrote felicitatie aan De Jong in Mundo Deportivo
Vrijdag, 5 juli 2019 om 08:20

Ajax heeft voor een primeur gezorgd in Spanje met een paginagrote advertentie in Mundo Deportivo gericht aan Frenkie de Jong en Barcelona. De Amsterdammers feliciteren de middenvelder in de krant met zijn overstap naar Barcelona, waar hij vrijdagavond gepresenteerd wordt aan pers en publiek. Nog nooit eerder kaapte een buitenlandse club een volledige pagina in een krant in Spanje om een speler te feliciteren met zijn transfer.

Volgens het Spaanse dagblad heeft Ajax de pagina ingenomen om hun dankbaarheid richting de speler te tonen. "Barça, geniet van de toekomst zoals wij dat doen. Veel geluk, Frenkie", zo luidt de tekst, die wordt ondertekend door Ajax. De pagina wordt verder gevuld door een grote foto van De Jong in het shirt van Ajax. De Amsterdammers hebben dezelfde advertentie geplaatst in de sportkaternen van alle kranten van Barcelona.

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

De Jong wordt vrijdagavond gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Donderdag kwam hij al aan in het Camp Nou, waar een fotosessie gepland stond en hij een rondleiding kreeg door het stadion. Vrijdagavond zet hij om 18.15 uur zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Om 19.00 uur volgt de presentatie op het veld, waarna om 19.45 uur de persconferentie volgt.

"Hooghouden in een vol Camp Nou, dat hoort er natuurlijk ook bij. Zoiets wordt bijzonder om mee te maken. De beelden van spelerspresentaties bij grote clubs als Barcelona ken ik van vroeger van televisie van, nu maak ik het zelf mee", aldus De Jong in het Algemeen Dagblad. "Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar dat maakt me ook niet zo veel uit. Ik laat het gewoon wel allemaal op me afkomen, probeer er vooral van te genieten. En verder maak ik me niet te druk. Ik ga me niet opeens anders voordoen dan dat ik ben. Ook in Barcelona blijf ik gewoon Frenkie. Op het veld en als persoon.''

Meer nieuws
   
22:43
22:43
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
2
   
22:38
22:38
De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen
6
   
22:04
22:04
César Luis Menotti, bondscoach Argentinië tegen Oranje in 1978, overleden
1
   
21:48
21:48
Invaller Gimenez scoort weer eens bij ruime overwinning Feyenoord op PEC
36
   
21:47
21:47
Volendam-aanvoerder Mirani wekt onbegrip met onsportieve uitspraak over Vitesse
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
rickylate
 
210
5 juli 2019 om 08:33
Respect voor deze aktie. Ik vind sowieso dat Ajax zich de laatste tijd als een sympathieke club presenteert. Van arrogantie is bijna geen sprake meer.
 
Church89
 
77
5 juli 2019 om 08:39
Apart, dit is gewoon een advertentie en PR voor Ajax onder het mom van een felicitatie; frenkie in een Ajax shirt in al de sportbladen in Spanje; das awareness ten top - niets met sympathie te maken. even voor de duidelijkheid; ik wil simpelweg aankaarten dat sympathie voor mij niet hand-in-hand gaat in met stuk tekst waarbij een verwijzing naar jezelf als persoon of entiteit prominent aanwezig is - EN een dedicated hashtag op de twitter account van ajax met #forthefuture dat refereert aan de advertentie (maar totaal niet aan Frenkie). Mocht dit voor jou wel sympathiek overkomen; hartstikke mooi. Maar laten we wel elkaars meningen respecteren. Edit: ook de hoofd van marketing bij Ajax heeft 't gedeeld op linkedin - ze zijn er duidelijk enorm trots op ;-) - ik bedoel, niet dat het hun idee was, trouwens.
 
Ajax33*
 
151
5 juli 2019 om 09:05
@church88 Het aparte hier aan is dat alleen negatied in gestelde mensen het een marketing stunt vinden! De positief in gestelde mensen zien dat het een mooi eerbetoon is van Ajax naar Frenkie, Dat het vervolgens ook een klasse marketing actie is, is alleen maar mooi. Ik hou er van om vanuit het goede van de mens te denken en dat dus Ajax de geste voorop heeft staan. Het zegt helaas meer van de mensen die het puur een marketing ding vinden i.p.v. een mooie geste van Ajax. En wat hier onder ook al staat, nee het is geen rocket science maar er was geen enkele club hiervoor die dit heeft kunnen bedenken....
 
buitenspelval
 
48
5 juli 2019 om 09:13
@Church89Wanneer deze actie bij jou geen sympathie opwekt betekent het niet dat het voor velen wèl als een sympathieke welgemeende geste naar Frenkie wordt beschouwd. Je gaat er ook maar klakkeloos vanuit, dat deze actie door de marketingafdeling is bedacht. Wie weet is het op persoonlijk wens van Van der Sar of Overmars geïnitieerd en hebben zij het, zoals daar de marketingafdeling daarvoor is aangesteld, verder laten uitwerken door deze mensen.Niet alles is per definitie zo zwart/wit en koud als ijs, zoals jij de zaken hier neerzet. Ajax, zijn directie, de technische staf en collegas, hebben Frenkie altijd beschreven als een geweldige voetballer en fijn, vrolijk mens met een open persoonlijkheid. Iedereen bij de club draagt hem op handen, zal hem missen als voetballer èn als mens, en wenst hem het allerbeste in met een mooie toekomst bij en mèt Barcelona.Waarom zou de persoonlijke felicitatie aan zijn adres gelijk en op de eerste plaats een marketingstunt moeten zijn? Die jongen beleeft vandaag een bijzondere dag en wat is er mooier dan de kranten openslaan en deze geste van Ajax zien? Hij als vertrekkend Ajacied in het Ajax-shirt gefeliciteerd en succes gewenst worden?Bovendien behoeft Ajax in Catalonië geen verder introductie of promotie. De club en supporters hebben al sinds de zeventiger jaren een innige band en historie van raakvlakken. Sommigen zien schijnbaar achter elke boom liever een vijand of trekken alles liefst gelijk in het negatieve. Voor velen is deze paginagrote felicitatie in deze en elke Catalaanse krant geplaatst een mooie en sympathieke actie van Ajax. Ik weet ook zeker dat het onderwerp in deze Frenkie deze mijns inziens warme en sympathieke actie ten zeerste kan waarderen.
 
Ivoten Broek
 
20
5 juli 2019 om 09:26
En zo is het. Idd erg negatief wat mensen dan weer vinden. Laat het maar jaloezie zijn. Ajax zet zich steeds meer op de internationale kaart. Hulde
 
Janta
 
8
5 juli 2019 om 09:47
Bij ons is altijd het glas halfvol, toch? ??
 
nederland79
 
23
5 juli 2019 om 09:50
@church89 heb je het zwaar jongen. Dit is gewoon super slim van Ajax. Het is een hartstikke leuk gebaar naar Frenkie en natuurlijk ook goede reclame voor Ajax. 2 vliegen in 1 klap, dikke prima. Ajax zou wel gek zijn als ze niet op meerdere manieren mee zouden profiteren van zo'n grote transfer.
 
HijNiet!
 
6
5 juli 2019 om 11:23
Uiteraard is het een marketingstunt, maar dat neemt niet weg dat het wel echt gemeend kan zijn en dat waarschijnlijk ook is. Het is een win-win, een mooie geste die Ajax ook nog eens goede publiciteit oplevert. Want dat is natuurlijk ook niet geheel irrelevant.
 
Church89
 
8
5 juli 2019 om 13:53
Haha, wellicht het feit dat ik zelf een marketing studie heb afgerond; het doet niets af aan de actie hoor; vind het enorm knap gedaan; maar je maakt mij niet wijs dat dit puur een geste was; dit is uitgekookt werk, knap - maar met mijn achtergrond een beetje te naïef om te denken dat dit puur uit goedheid ontstaan is; maar dan nog; idee z'n mening. Of je het goed of slecht vind; denk dat het weinig over iemand's persoonlijkheid zegt hoe vmerschillende ensen naar dit soort stukken kijken. Advertenties en marketing wekken nu eenmaal verschillende reacties op; voor mensen die Ajax een warm hart toedragen snap ik dat er empathie bij komt kijken; en nogmaals - bravo ajax; enorm goed gedaan dit. :-)
 
Kyle66
 
3
5 juli 2019 om 14:39
Ik heb zelf ook een marketingstudie afgemaakt en zie er toch iets heel anders in. Ik zie het als een laatste blijk van waardering van Ajax voor Frenkie, een jongen die door iedereen in de club gezien wordt als een leuk mens. Dat het geen kwaad kan op het gebied van marketing is een tweede. De studie heeft er dus niets mee te maken. Meer met de mens zelf.
 
Church89
 
2
5 juli 2019 om 15:04
Iedereen z`n mening denk ik dan; ook al was het PSV geweest, of Feyenoord, of Chelsea- maar ook een slogan hebben en naar ``we"/"wij" verwijzen en daarop een slogan hebben "for the future" - als ik lees "barace enjoy the future like we do" - een duidelijke verwijzing naar Ajax dat zich op de Toekomst richt ;-) en dat komt totaal niet sympathiek over - klinkt als een achterbakse manier om aandacht op jezelf te richten. Sympathie in combinatie met een verwijzing naar jezelf als persoon of als club zijnde; dat is naar mijn gedachte nu niet bepaald het uithangbord van sympathie. En voor de duidelijkheid; mijn reactie was nog altijd op die van @rickylate- waar hij aantoont dit een erg sympathieke actie van ajax te vinden; vind het persoonlijk niet het geval; maar goed om te weten dat een negatieve mening zo goed ge-gate-keept wordt Maar hey ho - het mooie aan adverteren en marketing is dat het verschillende reacties veroorzaakt bij mensen toch? De een vind het mooi, de ander niet - de een is wat zuriger, de ander wat positiever; dan wordt er lekker over gekibbeld online - prima toch? dat maakt dit juist mooi joh
 
Eindbaasje
 
8
5 juli 2019 om 15:47
Mooi gebaar voor de grootste verkoop van Ajax aller tijden! Het is hem gegund en ik hoop dat hij het goed doet hij Barcelona, maar vooral bij oranje. - Church89: Naast dat je strooit met je kennis van marketing strooi je vooral met onnodige leestekens en spelfouten. Ik ben wel benieuwd bij welke instelling je deze studie hebt afgerond en waar je nu werkzaam bent zodat ik mijn kinderen dit kan afraden.
 
Church89
 
2
5 juli 2019 om 15:59
Ik zou ze het me ganse harte aanraden naar papa te luisteren. Je wilt weten waar ik werk? stuur me een berichtje joh, dan praten we d`r over.
 
BeechamDerks
 
1
6 juli 2019 om 00:26
Ik ben positief ingesteld en ook voor Ajax maar he hoeft idd niet lang na te denken dat dit pure pr is. Heeft niets te maken met negatief bla bla bla geef Ajax ongelijk! Dit is het product dat Ajax vertegenwoordigd
 
Cali88mero
 
28
5 juli 2019 om 08:40
Denk ook dat merendeel van de Ajacieden van de term arrogant af zouden willen. De term trots is meer van toepassing, echter is het een dun lijntje naar arrogant
 
buitenspelval
 
25
5 juli 2019 om 09:37
De term arrogant is zeker ook nooit een geuzennaam onder de supporters geweest en is bedacht door anderen, die het licht in de ogen niet gunnen. Ajax heeft historisch internationaal en nationaal de meeste prijzen gewonnen en wint in de Eredivisie het merendeel van zijn wedstrijden. Daar is met terecht trots op inderdaad. Ajax-elftallen stappen graag met de borst vooruit het veld op en men schaamt zich er niet voor op historische gronden de beste te zijn en daar niet omheen te draaien.Dat wekt schijnbaar jaloezie, afgunst, onbegrip en irritatie op buiten Amsterdam. Ze doen maar; als men het graag vertaalt naar arrogantie. Wij als Ajacieden (ik persoonlijk in ieder geval) zijn gewoon trots op ons cluppie, durven er gewoon voor uit te komen, dat we onze club het beste vinden op basis van historie en clubliefde. Zoals elke supporter van elke club dat practisch ook over zijn of haar club uitspreekt. Dat anderen daar, calvinistisch als de Nederlandse cultuur is, er het stempel arrogant op drukken, moeten Ajacieden zich er dan ook anders door gedragen of doen alsof met niet trots is? Ajacieden schamen zich er niet voor Ajacied te zijn.
 
gaeajax94
 
7
5 juli 2019 om 09:38
Een beetje een arrogante houding hoort ook bij de club Ajax, maar dan wordt iedereen ook over 1 kam gescheerd en is ook alles wat Ajacieden zeggen arrogant. Verder wordt er altijd maar gezegd dat het een kille club is, nee het is een club waar topsport wordt bedreven en daar wordt het uiterste van de spelers en staf gevraagd. Wel zie je dat de spelers plezier hebben als ze presteren en zit de sfeer er goed in binnen het team (wat ik ervan gezien heb) maarja buitenstaanders van Ajax proberen alles tegen te spreken en zullen Ajax altijd arrogant en kil noemen
 
HijNiet!
 
4
5 juli 2019 om 11:39
@buitenspelval Het is juist het spreken voor anderen dat weerstand oproept. Je zegt dat "ze" Ajax "het licht in de ogen niet gunnen", dat het alleen gebaseerd is op "jaloezie, afgunst, onbegrip en irritatie", maar wie ben jij om dat voor anderen te bepalen? Persoonlijk stoorde ik me aan de houding van sommige (laat ik dat woord benadrukken!) fans voorafgaand aan afgelopen seizoen. Laten we eerlijk zijn, na een aantal prijsloze jaren kwamen de opmerkingen dat Ajax altijd de beste was en het Bayern van Nederland is wat vreemd over. Daar zit echt niet per se haat of jaloezie achter. Het ligt echt wat genuanceerder dan dat.Echter is het natuurlijk veel te kort door de bocht om direct de hele club en fanschare als arrogant af te schilderen. Alsof het een homogene groep van mensen die allemaal exact hetzelfde gedrag vertonen. Als buitenstaander en fan van de aartsrivaal zou ik wel kunnen zeggen dat onvoorwaardelijk en grenzeloos zelfvertrouwen uitstralen, zelfs wanneer er weinig is om zelfvertrouwen uit te halen naar mijn mening een kernonderdeel is van de identiteit van Ajax. Een dosis bluf vind ik bij de club en de stad passen Ik heb daar zelf niets mee, vandaar dat ik mij meer met de Rotterdamse rivaal associeer, maar ik vind het wel mooi dat anderen er zo onvoorwaardelijk op die manier in kunnen staan. Dat geeft blijk van een sterke eigen identiteit. Minder sterk vind ik het dan wanneer er wordt gezeurd over de weerstand die dat oplevert. Een beetje weerstand is namelijk inherent aan bluf. Dat heeft echter niet per se met haat te maken. Natuurlijk weet ik ook wel dat die gevallen er absoluut zijn, maar zoals het onnodig en onjuist is om alle Ajaxfans over een kam te scheren, is het net zo onnodig en onjuist om dat te doen met fans van andere clubs die het niet zo op hebben met de bluf van Ajaxfans.
 
gloryUnited
 
3
5 juli 2019 om 12:07
@buitenspelval De arrogantie zit hem vooral in de manier waarop supporters praten over hun eigen prestaties en dat van anderen. Wordt Feyenoord kampioen met 3 punten voorsprong op Ajax komt het door het afweten van Ajax. Wordt Ajax kampioen met 3 punten voorsprong op PSV dan komt het door het geweldige Ajax en niet door het afweten van Psv. Zie je het verschil. Als Ajax Promes haalt met slechte statistieken is het een topaankoop en heeft Overmars fantastisch werk gedaan. Als PSv Bruma haalt, die veel jonger is en ook slechte statistieken heeft, valt de helft dat Ajaxfan is hier op VZ over die statistieken. Beetje krom De meeste Ajacieden verklaren PSV voor gek dat ze 50 miljoen voor Bergwijn willen zien maar vinden het tegerlijkertijd compleet rechtvaardig om dit te vragen voor Neres. Terwijl Neres niet per se beter is.
 
Ajax-2019
 
3
5 juli 2019 om 12:27
Dat gebeurt overal. Toen Ajax 4x achter elkaar kampioen werd, zeiden de supporters van andere clubs dat we de kampioen van de armoede waren en dergelijke
 
buitenspelval
 
6
5 juli 2019 om 13:03
@HijNietWaar bepaal ik iets voor anderen dan?‘Dat wekt schijnbaar jaloezie, afgunst, onbegrip en irritatie op buiten Amsterdam.’Volgens mij doe ik hier enkel een veronderstelling en bepaal ik niets voor anderen. ‘Schijnbaar’ maakt het een veronderstelling, geen feitelijkheid.‘(Arrogantie) is bedacht door anderen, die het licht in de ogen niet gunnen.’Waar in die zin lees jij dat ik ‘ze’ gebruik? Lijkt mij dat een dergelijke negatieve benaming niet door individuen is bedacht, die minder sympathie voor Ajax hebben. Net zo als de eerdere zin is het bedoelt als aanname en poog ik hiermee verder niets voor anderen te bepalen.Wie ik ben? Gewoon een Ajax-supporter, die het allemaal prima vindt, dat anderen Ajax en Ajacieden als arrogant bestempelen, maar het zelf meer als trots en clubliefde ervaart.Geen probleem dat jij je ook het afgelopen seizoen stoorde aan sommige Ajacieden, die hoog van de toren schreeuwden. Dat mag. Ik heb ook niets met zulke supporters, of ze nou Ajax aanhangen of een ander club. Je stelt dat het niet persé met haat heeft te maken. Dat klopt. Dat enkel beweer ik dan ook niet. Ik soms daarom ook een aantal mogelijke factoren achterelkaar op, waarbij het één zeker niet het ander uitsluit, maar daarnaast ook als los kenmerk van elkaar kunnen staan: ‘Dat wekt schijnbaar jaloezie, afgunst, onbegrip en irritatie op buiten Amsterdam.‘Verder heb ik niet de illusie of de pretentie om voor elke Ajacied te spreken, waarvan jij mij beticht.De zinsnede:‘Wij als Ajacieden (ik persoonlijk in ieder geval) zijn gewoon trots op ons cluppie.’ Llijkt me wel daarin voor zich te spreken.Kortom: je conclusie, dat ik ‘alle fans van andere clubs net zo over één zou scheren, wat onjuist zou zijn, is verkeerd getrokken, onder andere door uitspraken uit zijn verband te trekken. Ik generaliseerde in mijn eerdere betoog niet en laat me dat ook niet in de mond leggen.
 
HijNiet!
 
2
5 juli 2019 om 13:10
@buitenspelval Helder, dan heb ik het verkeerd geïnterpreteerd Beschouw mijn reactie dan maar als niet geschreven. Volgens mij zijn we het grotendeels met elkaar eens
 
EenLiefhebber
 
148
5 juli 2019 om 08:34
Nogmaals een stukje Hogeschool Marketing van Ajax. Die jongens en meiden van de Multimedia afdeling verdienen inmiddels ook al meerdere prijzen!
 
Church89
 
30
5 juli 2019 om 08:40
Een advertentie plaatsen in een van de grootste sportbladen ter wereld? Da's geen rocket science lijkt me
 
AVDS_85
 
204
5 juli 2019 om 08:45
Welke club was Ajax voor dan slimmerik?
 
buitenspelval
 
48
5 juli 2019 om 08:51
Een hoop uitvindingen of vernieuwingen door de eeuwen heen waren geen gevolg van rocket science. Echter moet je er maar op komen, op het idee het anders te doen dan gebruikelijk, out of the box kunnen denken dus.
 
Wittenberg
 
45
5 juli 2019 om 08:52
"nog nooit eerder kaapte een buitenlandse club een volledige pagina in een krant in Spanje om een speler te feliciteren met zijn transfer." Blijkbaar wel Wederom een fantastische actie van de marketingafdeling van Ajax!
 
soccersupp
 
11
5 juli 2019 om 09:38
Als ik church89 zijn persoonlijke pagina bekijk wordt me een en ander al helder. In plaats van als "vakgenoot" waardering te hebben voor deze unieke actie, het naar beneden halen. Heel kinderachtig. En dat omdat een concurrent een goede vondst doet. On topic: persoonlijke warme actie.
 
siepie
 
25
5 juli 2019 om 09:43
"marketing is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel marketing bedrijven." - Johan Cruijff
 
buitenspelval
 
4
5 juli 2019 om 09:57
Mooi deze Cruijffiaanse wijsheid ???? En ook nog eens mooi passend in de historische context van de geplaatste pagina.
 
Church89
 
0
5 juli 2019 om 15:15
Och och - een beetje knipoog wordt ook gemist he? Vind het vanuit een advertentie/marketing perspectief uitstekend gedaan hoor; chapeau. Het is niet voor niets voor niets dat ik er op reageer. Een beetje discussie kan geen kwaad toch, een afwijkende mening hier en daar is prima toch - zonder het af te doen als kinderachtig? Persoonlijk ervaar ik het als een onsympathieke advertentie met een enorme focus op ajax, met een dedicated hashtag incluis. Als andere het wel sympathiek vinden; dan ben ik de laatste om te zeggen dat ze zich niet zo mogen voelen; dat is de kracht van adverteren.
 
El Fenomeno
 
47
5 juli 2019 om 09:06
Mee eens, alles daar op gebied van marketing, commercie en vormgeving pakken ze daar geweldig aan. Mijn club Feyenoord heeft daar mensen rondlopen die niet weten wat ze doen, echt waardeloos.
 
pprins
 
2
5 juli 2019 om 10:24
Het is natuurlijk ook een budget ding. Met een lege portemonnee is het een stuk lastiger marketing bedrijven .
 
buitenspelval
 
3
5 juli 2019 om 10:41
Wie niet sterk is (of financieel armlastiger in dit geval), moet slim zijn. Marketing vereist in eerste instantie natuurlijk vooral creatieve breinen, in welke mate het grootser of minimaler uit te mogen voeren, daarin is geld natuurlijk wel een dingetje voor het bereik van je doelgroep. Al verhoogd je met social media en YouTube al gemakkelijk en goedkoop je bereik. Maar zonder inventieve, creatieve ideeën heb je echter weinig aan een goedgevulde portemonnaie.
 
pprins
 
1
5 juli 2019 om 11:20
Dat klopt. Maar zonder portemonnee heb je ook weinig aan creatieve ideeën . Tegenwoordig kun je een en ander nog wel via social media goedkoop doen. Maar pagina`s inkopen in Spaanse kranten , bussen in Barca bedrukken . Dat kost echt wel een leuke duit . En dan heb ik het niet eens over mankracht en communicatiebureaus waar mee samengewerkt wordt .
 
Numero34
 
26
5 juli 2019 om 08:36
Netjes en ludiek van Ajax. Frenkie verdiend dit natuurlijk ook. Ook al hebben wij slechts 1 seizoen van hem mogen genieten, hij is een echte voorbeeldprof en een uithangbord voor de club en alles waar Ajax voor staat. Succes bij Barcelona Frenkie!
 
cuco10
 
5
5 juli 2019 om 10:49
Dat het een vreselijke goede voetballer is die zich bij Ajax goed ontwikkeld heeft ben ik met je eens maar dit is toch niet waar Ajax voor staat? Ajax staat toch voor het zelf opleiden van talenten en dat is bij frenkie niet het geval.
 
Ajax33*
 
8
5 juli 2019 om 11:08
Waarom is dat bij Frenkie niet het geval hij heeft vanaf 2016/17 bij Ajax gezeten, daar heeft hij een belangrijk deel van zijn opleiding afgemaakt. Natuurlijk is Frenkie een super natuurtalent, die waarschijnlijk ook bij PSV een vergelijkbare ontwikkeling zou hebben gemaakt. Maar Ajax staat voor de beste talenten aan zicht te binden beter maken en daar mee prijzen winnen, en mocht zover zijn voor mooie centen verkopen. En dat laatste is ook omdat de markt zo in elkaar zit en en niet eens een doel opzich. Dus ik vind dit een heel mooi voorbeeld van het beleid van Ajax.
 
4Ever4Ajax
 
5
5 juli 2019 om 11:15
Het is altijd een discussie wanneer het opleiden en wanneer kopen is. Feit blijft dat Frenkie in augustus 2015 is gehaald en eerst nog in de jeugd heeft gespeeld. Afgelopen seizoen is hij pas echt basisspeler en vaste speler van het eerste geworden. Persoonlijk vind ik dat zeker óók opleiden en daarmee precies wel het uithangbord kan zijn voor alles waar Ajax voor staat.
 
HijNiet!
 
3
5 juli 2019 om 11:50
Je hoeft toch niet per se bij een club zijn opgeleid om een club te symboliseren en uit te dragen? Cocu, Van Bommel en Kuyt waren en zijn toch ook ware belichamingen van waar respectievelijk PSV en Feyenoord voor stonden en staan? En die waren ook niet bij die clubs opgeleid en opgegroeid. De Jong heeft zich, ondanks zijn vroegere clubvoorkeur, in woord en daad ontpopt tot een ware ambassadeur van Ajax. Ajax zou er verstandig aan doen om de lijntjes kort te houden, want deze jongen moet je eigenlijk koste wat het kost ooit, op enig moment in zijn carrière, weer welkom kunnen heten in je eigen gelederen.
 
Afcawesome
 
14
5 juli 2019 om 08:36
Mooi gebaar van mijn club. Ik hoop dat het fenomeen Frenkie,Barça veel moois gaat opleveren. Maar dat kan haast niet anders,als je zijn kwaliteiten ziet. Altijd vooruit spelen,precies op het goede moment de (steek)pass geven. Zijn inzicht en overzicht zijn gewoon echt heel goed.
 
Stijlvol
 
21
5 juli 2019 om 08:40
Prachtig, prachtig! Zet'm op Frenkie! We gaan je ook bij Barca op de voet volgen!
 
KusH
 
24
5 juli 2019 om 08:42
Mooi man. Gun t m van harte. Kijk, t maakt niet uit hoe je bent. Of je nou van bling houdt en karakter. Iedereen zn eigen ding.Maar ik mag die no nonsens karakter van Frenkie wel. T siert m. Welbespraakt.. geen poes pas en realistisch. Het zal m nog verder brengen.. T ga je goed Frenkie.. veel succes en plezier in Barcelona!Een Ajacied
 
Weef
 
3
5 juli 2019 om 08:50
Mooi gebaar en best slim eigenlijk. Nog even benadrukken waar hij vandaan komt.
 
Sprezzatura
 
15
5 juli 2019 om 09:20
Ik vraag me af of Willem II zoveel geld uit wil geven aan advertenties in Spaanse kranten.. Kunnen ze beter in het spelersbudget steken denk ik!
 
Dorgie
 
15
5 juli 2019 om 09:29
Bij Willem 2 had hij deze transfer niet gemaakt. Sterker nog, die lieten hem niet eens spelen, onder het mom van, we hebben vechters nodig in de strijd tegen degradatie. 2 wedsgrijden heeft hij mee nogen doen bij W2. Misschien begrijpelijk, maar Ajax heeft hem wel de volgende stap laten maken. En als W2 al geen geld meer heeft voor een advertentie, kunnen ze die club beter opdoeken. Of denk jij dat er iemand voor een advertentie salaris voetbalt bij W2. En dan zou ASV Arkel ook een advertentie kunnen plaatsen?? Want daar is hij begonnen met voetbal.
 
pprins
 
3
5 juli 2019 om 10:04
Hij was 15 toen. Dat os de reden dat hij nog niet veel speelde.Maar iedereen bij Willem II wist toen al dat dit een hele goede ging worden . Helaas werd hij door Ajax weggekaapt. Willem II geeft het geld ook liever uit aan echt gras , zelfs dat kunnen een aantal eredivisie clubs kennelijk niet eens betalen . Had wel een stunt geweest overigens als Willem II een advertentie had geplaatst zo van “ja maar wacht eens even , Frenkie is bij ons opgeleid “ ??
 
Ajax33*
 
3
5 juli 2019 om 11:15
Ik denk dat de constructie met Ajax WII hun geen windeieren gebracht. De constructie is samen met Ajax gemaakt juist met het ook dat ze er meer aan zouden verdienen, dan als Ajax een bepaalde minimale vergoeding had gegeven. En ja WII verdient hierin ook gewoon de credits voor, dus bij deze
 
Weef
 
0
5 juli 2019 om 17:57
Ik zeg ook niet dat ze hem zelf hebben opgeleid. Maar het blijft wel slim om je zo te positioneren. En een leuk gebaar richting een speler die je heel wat heeft opgeleverd.
 
siepie
 
3
5 juli 2019 om 09:46
En jezelf weer neerzetten als de ultieme opleidingsclub. Je merkt wel dat ze daarmee een goed verhaal hebben dat sympathie opwekt in het buitenland. Goed dat ze dat ook met dit soort uitingen weten uit te buiten.
 
Pindakidd
 
2
5 juli 2019 om 10:25
Best een sicke actie dit
 
erodinho
 
0
5 juli 2019 om 11:31
Met Instagram en Youtube heb je groter bereik wereldwijd, dus zo sicke actie is het niet meer. Wel een leuke actie
 
Ceesjelok
 
2
5 juli 2019 om 10:41
Lekker overdreven. Alsof je er om staat te juichen dat je een goede speler moet laten gaan. Het is al triest genoeg dat geld het voetbal ruïneert. Ga je er ook nog eens blij om doen.
 
4Ever4Ajax
 
14
5 juli 2019 om 11:20
Of je staat positief in het leven en zegt: "wauw, dat is nog eens een mooie actie naar je voormalige werknemer toe". Je kan als Nederlandse club gewoonweg niet verwachten dat ze altijd hier blijven. Dan is het toch mooi als je voormalig werkgever enorm trots op je is? En dat is ook helemaal niet erg, iedere competitie heeft zijn eigen functie. Tip voor jou: sta morgen met je andere been uit bed en bekijk het leven eens van de positieve kant!
 
Ajax33*
 
6
5 juli 2019 om 11:20
Man man wat een zuurpruimen hier zeg.... Je kan het ook zien als een mooie geste van Ajax, en ja ik denk dat Ajax hem het liefst had willen houden, maar jij weet net zo goed dat, dat niet mogelijk is in deze wereld. Buiten dit, Ajax zet zichzelf hiermee weer op de kaart, grote talenten zien waar ze kunnen komen, en dat Ajax bereid is en spelers de volgende stap ook gunt. Alles wel voor de juiste prijs natuurlijk
 
Janta
 
1
5 juli 2019 om 12:07
Dit soort acties zal je steeds meer van Ajax zien omdat ze nu eindelijk bestuurd worden door ex-spelers die precies weten wat er omgaat in hun spelers. Van Marc wisten we al dat hij goed is in zijn vak maar v/d Sar is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid in zijn positie als alg. directeur.
 
binny
 
0
5 juli 2019 om 16:21
Geniale actie hor, vinden ze gewoon mooi en is ook een oerfecte manier om de Ajax naam nog even er in te dreunen in Spanje