Ajax start samenwerking met Aziatische club 'om wereldwijd toptalent te scouten'
Maandag, 4 maart 2024 om 09:56

Ajax en Gamba Osaka slaan de handen ineen. De Amsterdammers gaan met de Japanse club een samenwerking aan, ten doele van het bevorderen van de talentidentificatie en ontwikkelingsinitiatieven in het land. Zo hoopt Ajax het netwerk te versterken en sneller toptalent te kunnen scouten. De samenwerking heeft een duur van drie jaar.

Ajax maakt het nieuws maandagochtend wereldkundig op de clubkanalen. De samenwerking, die 'exclusief' wordt genoemd, heeft duidelijk gedefinieerde doeleinden.

Ajax wil het wereldwijde netwerk versterken en meer kijk krijgen op de (top)talenten binnen de Japanse landsgrenzen. Gamba Osaka hoopt te leren van de trainingsmethodologieën voor de eigen jeugdopleiding.

Marijn Beuker, Director of Football bij Ajax toont zich zeer verheugd met de samenwerking. "Deze samenwerking symboliseert onze vastberadenheid om het internationale voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd toptalent te scouten. We zijn blij om Gamba Osaka te verwelkomen in ons netwerk - een zeer gerespecteerde club in Japan, vanwege hun streven naar het hoogst haalbare."

"In samenwerking met Gamba Osaka is ons gezamenlijke doel om een wederzijds voordelige situatie te bevorderen die de traditionele grenzen van talentontwikkeling overstijgt."

Tadashi Ono, president van de huidige nummer drie van Japan, voegt daaraan toe: "Deze samenwerking richt zich zowel op het voetbalgebied, met betrekking tot het eerste team en de academie, als op het zakelijke aspect. Het begint met het uitwisselen van kennis en expertise, en omvat ook het delen van strategische gegevens en inzichten over de Japanse en Europese markten, inclusief de dynamiek van de voetbalmarkt en de methodologieën voor speler ontwikkeling."

"We verwachten dat dit initiatief aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge talenten, met name door hen waardevolle kansen te bieden voor internationale ervaring via onze samenwerking met Ajax."

Meer nieuws
   
22:42
22:42
Reijnders draagt met fraai afstandsschot bij aan enorme zege van AC Milan
1
   
22:26
22:26
Holstein Kiel schrijft historie met eerste promotie naar de Bundesliga ooit
6
   
21:56
21:56
Memphis Depay keert na 4e spierblessure dit seizoen terug in selectie Atlético
10
   
21:53
21:53
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
98
   
21:27
21:27
Voetbalfans belagen pro-Palestijnse activisten met vuurwerk in Amsterdam
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Rochester
 
21
4 maart 2024 om 10:02
Lijkt mij niet heel verkeerd. Of er daadwerkelijk meerdere spelers komen valt natuurlijk nog te bezien, maar vind altijd al dat Japanse (en ook Zuid-Koreaanse) spelers goede spelers zijn. Qua spel vind ik ze altijd heel intelligent/tactisch heel goed en ook qua techniek. Ongeacht hun positie. En het zijn vaak ook harde werkers die een mentaliteit hebben die ik wel kan waarderen. Natuurlijk geen Zuid Amerikaan die wat temperament met zich meebrengt, maar heb het idee dat deze spelers ook niet zomaar opgeven.
 
barcalover123
 
1
4 maart 2024 om 10:27
Ze zijn vooral gedisciplineerd heb ik het idee. Je zal ze niet vaak met de pet er naar gooien en maken de nodige meters en werken echt hard voor het team. Zuid-Amerikanen zijn vaak wat meer giftig maar die kunnen vaak ook heel lui zijn en denken vaak dat alleen talent genoeg is.
 
ticer
 
15
4 maart 2024 om 11:10
Ik zou zuid-Amerikanen niet per se lui noemen hahaha. Veel van die jongens hebben keihard geknokt om vanuit een achterwijk naar de top te geraken en zo voor hun Familie te zorgen. Zodra ze de top bereikt hebben veranderd vaak de zaak en leven ze als Goden. Maar Spelers die voor het eerst de overstap maken naar Europa zijn vaak enorm gebrand om te slagen. On Topic: Japanners en Koreanen toevoegen aan je team is altijd een goed idee. Zowel marketingtechnisch als voor de groepsdynamiek heel interessant. Binnen een groep heb je altijd een paar spelers nodig die 100% voor het team geven ipv voor zichzelf. Daarnaast zijn Japanners vaak fitte, technische spelers die op late leeftijd nog lang mee kunnen. Ajax moet alleen oppassen dat ze dit wel blijven combineren met Fysiek sterke (en soms gemene) spelers als alvarez, Tagliafico, Brobbey, Tadic etc. Anders krijg je een elftal vol lichtgewichten
 
barcalover123
 
8
4 maart 2024 om 11:20
Zeker je hebt een punt. Laat ik het zo zeggen dat hun honger weg is op het moment dat het geld binnen komt.
 
maurootje
 
6
4 maart 2024 om 10:18
Azië heeft gezien het aantal inwoners echt heel weinig toppers dus nutteloze samenwerking op het eerste oog, echter het handjevolspelers die er wel wat van kunnen, komen wel vaak uit Japan, dus hopelijk levert het nog wat op..
 
Lierse1997
 
24
4 maart 2024 om 10:23
Als je wacht tot ze er zijn en dan pas begint met een netwerk uit te bouwen dan gaat er iets fout natuurlijk. Preventief contacten leggen lijkt me het slimste wat je kan doen.
 
Benji12
 
38
4 maart 2024 om 10:24
Nou wat een verschrikkelijk nuttige comment, eigenlijk zeg je hier helemaal niks mee.
 
PijnSteijn
 
2
4 maart 2024 om 10:25
Die toppers die komen er wel. Duidelijk is dat Japanners en Koreanen zich makkelijk kunnen aanpassen en in elke competitie lopen er nu al meerdere spelers rond uit deze landen. Goede samenwerking verwacht ik. Kan best wat moois opleveren.
 
Ijsmuts
 
2
4 maart 2024 om 10:26
Ik heb het idee dat de ontwikkeling van jonge spelers in Japan ook steeds beter gaat en het niveau zeer behoorlijk aan het worden is. Wanneer ze dat verder opkrikken naar goed/uitstekend heb je een heel grote en talentvolle vijver
 
29er
 
5
4 maart 2024 om 10:34
Uiteindelijk is het irrelevant hoeveel procent van de inwoners daadwerkelijk talent heeft, als er maar voldoende talent komt voetballen bij een aan jou gelieerde club
 
superfarmers
 
3
4 maart 2024 om 10:36
Zowel bij Sparta als bij NEC lopen op dit moment wel enkele japanners rond die misschien nog niet het beoogde niveau van Ajax hebben, maar je ziet wel dat ze allemaal een meer dan redelijke techniek en ook een goede instelling hebben. Ik zie echt wel potentie in deze samenwerking.
 
DRL80
 
0
4 maart 2024 om 11:48
Het is voor zowel Ajax als Osaka o.a. de bedoeling dat het meer dan een handjevol spelers wordt (als het dat al is).
 
OREELY
 
0
4 maart 2024 om 10:24
de glorie jaren liggen alweer zo'n 10-15 jaar in verleden.. met als grote ster Endo. leuk dat ajax zo'n samenwerking aangaat, ben benieuwd (naast commerciele waarde) wat hier nog uit gaat komen.
 
Lierse1997
 
18
4 maart 2024 om 10:29
Afgelopen 2 WK’s hebben ze de tweede ronde telkens gehaald. Iets wat daarvoor nog nooit gelukt was. En tegen Kroatië op het afgelopen WK zelfs op penalties.
 
Rochester
 
10
4 maart 2024 om 10:56
Toch presteert Japan altijd wel stabiel op eindtoernooien. Niet dat ze andere landen omver blazen, maar hebben altijd wel prima spelers en vooral sinds 2010 en dus na Endo (en overigens Ono en Nakamura) toch een hoop prima spelers gehad (voor mijn gevoel wat breder/meer dan daarvoor) die bij mooie en prima clubs van een goed niveau spelen of hebben gespeeld. Onder andere Kawashima, Uchida, Nagatomo, Hasebe, Honda, Okazaki, Gotoku Sakai, Hiroi Sakai, Yoshida, Kagawa, Itakura, Minamino, Tomiyasu, Ito, Doan, Kamada, Tanaka, Asano, Mitoma, Sugawara, etc. en zijn gewoon allemaal prima spelers die ze jarenlang voortbrengen.
 
Ryjuu
 
2
4 maart 2024 om 10:49
Goede ontwikkeling. Als je bijvoorbeeld kijkt hoe zo'n Mitoma zich in rap tempo heeft ontwikkeld. 1 seizoen in Belgie, om vervolgens nu een van de betere spelers in de Premier League. Die had denk ik ook niet misstaan in de top van de Eredivisie.
 
The Wolf
 
1
4 maart 2024 om 11:01
De eerste hand van nieuwe directeur Alex Kroes is zichtbaar. Het nieuwe seizoen zal Ajax uit de as verrijzen als een Phoenix
 
pinko
 
3
4 maart 2024 om 11:08
Er schijnt bij Ajax nu al een Japannertje van 1,5 meter in de selectie aanwezig te zijn. Zo snel gaat het, als uitkomst van dat samenwerkingsverbond! Of is het toch gewoon Fitz-Jim????
 
jer oen
 
5
4 maart 2024 om 12:10
Al die reacties alsof jullie weten hoe hard een Japanner werkt , en hoe gedisciplineerd ze allemaal wel niet zijn. Nederlanders zijn 1 van de meeste luie bevolkingsgroepen. Zonder auto geen werk. Willen veel soorten werk niet doen. Klagen over werk druk etc etc etc en als je werkgever je verkeerd aankijkt , praten ze over grens overschreden gedrag. Misschien moeten we allemaal stoppen met mensen beoordelen op hun nationaliteit.
 
hafcahaas
 
3
4 maart 2024 om 12:42
We moeten stoppen met hetgene wat jij doet over Nederlanders?
 
Sanderr
 
4
4 maart 2024 om 12:44
"misschien moeten we allemaal stoppen met mensen beoordelen op hun nationaliteit." Dit is een grapje, toch? Kijk de rest van je eigen comment man... xD
 
Lierse1997
 
1
4 maart 2024 om 13:00
Het lijkt me dat dat ironisch bedoeld is om zijn reactie extra kracht bij te zetten.
 
Sanderr
 
0
4 maart 2024 om 14:11
Maakt het niet minder onzinnig als je het mij vraagt. Bovendien is het beetje overdreven om te spreken over "al die reacties alsof jullie weten hoe hard een Japanner werkt" als er welgeteld 1 (!) hele reactie in dit topic de bijzin "..het zijn vaak ook harde werkers die een mentaliteit hebben die ik wel kan waarderen" bevat.
 
mv010
 
0
4 maart 2024 om 12:24
Had eerder gedacht dat FC Volendam hier een samenwerking mee aan ging, uitbreiding van het assortiment. Die vissen blijkbaar achter het net.