Ajax-talenten geloofd: 'Van dat middenveld liep het kwijl je soms uit de mond'
Woensdag, 15 augustus 2018 om 11:10

Carel Eiting speelde in de jeugd bij Ajax veelvuldig samen met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Het talent zegt in gesprek met Voetbal International dat zij met zijn drieën vaak spraken over gezamenlijk voetballen op het middenveld van Ajax 1. Eiting vertelt dat Frenkie de Jong, overgekomen vanuit de jeugdopleiding van Willem II, ook deel uitmaakte van het gevreesde Ajax-middenveld in de jeugd.

"Toen werd het een verhaal van ons vieren, dat we samen hoopten door te breken bij Ajax. Als je zó lekker samenspeelt en je hebt dezelfde ambities, dan is het leuk om af en toe te praten over hoe onze toekomst bij Ajax eruit zou kunnen zien", zegt de twintigjarige Eiting, die constateert dat de oorspronkelijke droom zonder de aanwezigheid van Nouri vervlogen is.

Sjaak Swart, vaak te vinden op jeugdcomplex De Toekomst, is zeer positief over de Ajax-talenten. "Van dat middenveld liep het kwijl je soms uit de mond. Ik heb bij de junioren wedstrijden van ze gezien: dan tikten Donny, Appie en Carel de tegenstander helemaal scheel. Mooie een-tweetjes, veel positiewisselingen, alles één keer raken, veel druk naar voren. Precies het spel dat Ajax hoort te spelen."

Mister Ajax ziet in Eiting vooral een controlerende middenvelder. "Zo zien we ze graag bij Ajax. Met heel veel balgevoel in zijn linkerbeen. Daardoor kun je hem gerust in de dekking aanspelen, waarna hij voor de juiste voortzetting zorgt. Het liefst zo snel mogelijk de diepte in", aldus de oud-aanvaller, die concludeert dat het spel van Eiting nog wat directer en sneller kan: "Zeker op zijn positie is dat belangrijk."

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
12
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
mattereazzi
 
37
15 augustus 2018 om 11:14
Pfff eeuwig zonde dat Nouri dat is overkomen. Hoe geweldig was het geweest als hij nu ook bij Ajax speelde. Dan kon Ajax met Nouri, Frenkie en Ziyech op het middenveld spelen en met Tadic, Huntelaar en Neres in de aanval. Voor eredivisie begrippen was dat Barca materiaal geweest.
 
Professor Oak
 
3
15 augustus 2018 om 11:26
Hoe goed ik ook Nouri vond voor in de toekomst, Zou ik eerder kiezen voor Ziyech met de Jong of Van de beek en dit rouleren met Schone en Nouri.
 
Xyzz
 
6
15 augustus 2018 om 14:31
Nouri was een betere voetballer dan Ziyech. Helaas krijgt hij nooit meer de kans om dat te bewijzen. Dat middenveld zou de eredivisie even gemakkelijk kapot spelen als dat ze in Jupiler League deden.
 
V-Watcher
 
6
15 augustus 2018 om 12:16
Leuk idee maar je wordt buiten de Eredivisie dan totaal overlopen omdat je fysiek enorm tekort komt, zijn alle 3 geen spelers die een duel aan kunnen gaan en alles voetballend willen oplossen. Je moet voor het evenwicht altijd een echte controleur hebben die het vuile werk wil en kan opknappen en de duels aangaat zoals je bij elke topclub ziet.
 
DonCoXxX
 
15
15 augustus 2018 om 12:42
@, welnee. Fysieke kracht is alleen belangrijk wanneer je niet goed genoeg bent. Wanneer de bal snel genoeg gaat, tik je elke tegenstander scheel. Denk maar aan Xavi en Iniesta, ook twee lichtgewichten. De allerbeste spelers zijn klein, zo rond de 1.70m, en die zijn allemaal fysiek in het nadeel.
 
Primetime
 
4
15 augustus 2018 om 13:49
En zelfs achter Xavi en Iniesta staat geen dwerg van 1.70 hoor. Ook bij bv Brazilie staat Casemiro alle rommel op te ruimen op het middenveld. Een Pep Guardiola stelt ook altijd een sterke verdedigende middenvelder op zoals Vidal, Fernandinho. De enige trainer in de top die dit niet doet is Arsene Wenger in de laatste jaren.
 
Xyzz
 
6
15 augustus 2018 om 14:29
Ja man Busquets moet het echt van zijn fysieke kracht hebben.... Die heeft hetzelfde postuur als Frenkie de Jong.
 
wehave
 
62
15 augustus 2018 om 11:18
Dit gaan we nu wekelijks krijgen. De ene week hosanna verhalen en de andere week hoe slecht het wel niet is.
 
Groninger020
 
17
15 augustus 2018 om 11:21
Wen daar inderdaad maar aan. Dit Ajax kan van bijna elke club winnen, maar ook van bijna elke club verliezen. Denk daarom dat ze geen kampioen gaan worden, maar wellicht zit er Europees wel een stunt in.
 
mattereazzi
 
20
15 augustus 2018 om 11:24
Wat zeg je nou van bijna elke club verliezen? Als Ten Hag gewoon een fatsoenlijke opstelling neerzet net als gisteren zijn er maar weinig ploegen in de eredivisie waar Ajax van zal verliezen. Zeker niet met een Tadic in geweldige vorm.
 
Denn01
 
18
15 augustus 2018 om 11:27
Dit jaar heeft Ajax in de voorronde van de CL of in de competitie nog niet verloren. Dus vind het ook een beetje rare constatering.
 
23VDV23
 
18
15 augustus 2018 om 11:48
Ik begrijp wel wat Groninger bedoelt. Het verval dat ze vorige week in de tweede helft tegen Luik lieten zien en de instelling waarmee tegen Heracles werd gevoetbald is helaas ook inmiddels 'typisch Ajax' te noemen. Het is misschien iets mentaals. Een beetje alles of niets. Als ze niet meer aan hun typische spelletje toekomen, of dat nou door de tegenstander of hun zelf komt, dan sluipt er vaak iets in die ploeg waardoor een tegenstander weet dat er iets te halen valt. Dat was onder Bosz in de EL ook vaak zo in de uitwedstrijden. Achteraf was het spectaculair en spannend, maar tegen zowel Schalke als Lyon werd er toen echt door het oog van de naald gekropen. Binnen de Eredivisie is het dan ook vaak nog zo dat iedere (provincie)ploeg vaak net wat boven zich uit lijkt te stijgen als ze Ajax op bezoek krijgen, omdat ze nét wat liever van het 'grote' Ajax willen winnen dan van andere ploegen. Dit soort constante lof-uitingen voor talenten, de grote mond waarmee de club soms wordt geassocieerd en de favorietenrol voor de titel die ze altijd toegeschoven krijgen spelen daarin ook een rol. VVV uit zaterdag wordt gewoon weer een heel vervelend potje waar je als Ajax zijnde net zo geconcentreerd moet blijven als tegen Luik gisteren.
 
SpeedyAFC
 
9
15 augustus 2018 om 12:15
Verliezen? Vijf wedstrijden gespeeld in het nieuwe seizoen, drie gewonnen, twee gelijk. Niets verloren.
 
Groninger020
 
1
15 augustus 2018 om 12:28
Klopt dat ze nog niet verloren hebben. Maar het gaat mij erom dat Ajax zeker weten het hoogste plafond heeft, maar afgelopen zaterdag liet zien dat het als het minder gaat het verval direct ook erg groot is. En je kan mij niet vertellen dat er clubs zijn die thuis kans geen maken als Ajax speelt als afgelopen zaterdag.
 
Gaalmeister
 
6
15 augustus 2018 om 12:45
Mattereazzi, hou op met dat meehuilen met de wolven. Ajax heeft een ontzettend brede selectie en moet ook met Donny van de Beek in plaats van Schone in de basis kunnen winnen van Heracles. Ik had opportunistische types als jij wel willen horen als Huntelaar geblesseerd was geraakt en Tagliafico oververmoeid, zodat ze niet of slechts deels inzetbaar waren tegen Standard. Dan had Ten Hag ook de schuld gekregen: "je geeft je beste spelers toch rust thuis tegen Heracles als je drie dagen erna zo'n belangrijke Europese wedstrijd speelt"
 
Scepticus38
 
4
15 augustus 2018 om 12:46
@groninger020 Je schrijft: "wen daar inderdaad maar aan. Dit Ajax kan van bijna elke club winnen, maar ook van bijna elke club verliezen. Denk daarom dat ze geen kampioen gaan worden, maar wellicht zit er Europees wel een stunt in". Complete onzin. Gebaseerd op wedstrijden in een periode waarin het team nog volop in de opbouw zit en de sleutelspelers op De Ligt na nog geen van allen topfit zijn. Ten Hag is niet gek en heeft de beschikking over een medische staf die de fitheid van de spelers dagelijks meet en daardoor precies weet wat een speler wel en niet aan kan. Als bij Ajax iedereen topfit is en de ploeg volledig op elkaar is in gespeeld, zullen wedstrijden als die tegen Heracles nauwelijks nog voorkomen omdat het kwaliteitsverschil eenvoudigweg te groot is. Heracles heeft gewoon het geluk gehad Ajax op een gunstig moment te treffen omdat nog niet iedereen topfit en ingespeeld was. Dat het falen van Ajax volledig op de vier wissels werd gegooid, is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig omdat iedereen zelf heeft kunnen zien dat ook de sterkhouders die wel aanwezig waren (zyech, Tadic, Blind) hun niveau bij lange na niet haalden. Dat is op dit moment in het seizoen waarschijnlijk nog iets teveel gevraagd, gezien de gebrekkige voorbereiding en de verschillende momenten waarop de spelers zijn ingestroomd en waardoor de mogelijkheden om met elkaar te trainen beperkt zijn gebleven. Dat Ajax nu al in staat is om een wedstrijd als tegen Luik op de mat te leggen, is verbazingwekkend en toont aan hoeveel potentie er in het team zit en wat we mogen verwachten als het echt helemaal ingespeeld is.
 
mattereazzi
 
21
15 augustus 2018 om 11:22
Lees je het artikel wel? Dit gaat over hoe heerlijk die talenten in de jeugd met elkaar samen speelden. Gaat dus niet over gisteren.
 
gomes1psv
 
29
15 augustus 2018 om 12:14
Nee, maar wel typisch dat vandaag geplaatst wordt. En niet afgelopen zondag... timing is everything. Een ziekelijk opportunisme heeft de media in de greep wanneer het gaat om Ajax. En vooral treurig om te zien hoe 'het boertje' Ten Hag alleen wordt aangewezen als het slecht is. Gisteren kwamen we superlatieven te kort over hoe Ziyech, Tadic en De Jong Ajax een ronde verder 'swingden' op weg naar de Champions League. De 'lof' die de trainer kreeg was enkel de venijnige vraag 'of hij nu geen spijt had dat hij tegen Heracles niet voor deze formatie gekozen had.' Toen was het namelijk allemaal de schuld van Ten Hag. Terwijl Ziyech, Tadic en de onvolprezen leider en miljoenenaankoop Blind ook gewoon in de basis stonden. Dat het gelauwerde toptalent Eiting, de betrouwbare Van de Beek en de toch ook voor veel geld aangetrokken Wöber kennelijk een verzwakking werd niet te diep door geanalyseerd. Het beeld van deze jongens moet immers wel overeind blijven, ook al zijn ze leidend voorwerp in de oorlog met Ten Hag. Ik ben wel een beetje klaar met die 'jantje huilt, Jantje lacht'-houding van de kranten. Ook al vind ik Ten Hag een overschatte trainer, de man kan geen juiste keuze meer maken. Als een journalist ziet dat hij bruin bestelt bij de bakker, had-ie voor wit moeten kiezen omdat dat lekkerder is. Kiest hij voor wit, dan had het bruin moeten zijn omdat het voedzamer is. Je reinste vooringenomenheid.
 
SpeedyAFC
 
4
15 augustus 2018 om 12:19
Absoluut, en zo heeft de journalist altijd gelijk. Zit die lekker hoog in zijn ivoren toren achteraf te oreren hoe het allemaal gemoeten had en de man op het veld af te kraken die het allemaal maar eventjes moet doen. Maar goed, bij Ajax is het nu weer even rustig, de heren journalisten kunnen zich nu druk gaan maken over de ontwikkelingen in Rotterdam.
 
whytho
 
6
15 augustus 2018 om 12:23
Geweldige reactie Gomez, iets met een spijker en een hele grote kop
 
trodat4030
 
1
15 augustus 2018 om 18:30
Waarom is het typisch dat dit vandaag geplaatst wordt Gomes? Moet VI het blad dan per se op zondag in de schappen leggen omdat Ajax op zaterdag gelijk speelde? Dit verhaal staat in de VI en die komt op woensdag uit, daarom staat het op woensdag op vz en niet op zondag. Duh!
 
patrickstern
 
19
15 augustus 2018 om 11:22
Inderdaad zo zonde van nouri als voetballer maar nog veel erger is het voor nouri als mens. Voor eiting zal een vaste basisplaats dit seizoen nog moeilijk worden maar dat hoeft ook nog niet zelfs voor vd beek is momenteel geen plek. ( volgend ten hag wat mij betreft wel ipv schone )
 
K. Van Linnen
 
20
15 augustus 2018 om 11:31
Denk je werkelijk dat dit artikel geplaatst was als Ajax gister weg was gespeeld? Vrij naã¯ef.
 
patrickstern
 
10
15 augustus 2018 om 11:38
Gaat het niet om hetgeen wat ik zeg is dat je een troeftoeter bent als je het artikel eigenlijk niet wilt lezen toch een reactie wilt plaatsen. Dat noemen ze ook wel een obsessie
 
K. Van Linnen
 
4
15 augustus 2018 om 12:39
Die jongen maakt een terechte constatering, maar omdat hij niet voorop loopt in de Ajax polonaise moet hij even op zijn donder krijgen van de opportunisten. Ik weet niet wie een grotere obsessie heeft..
 
Elmatador27
 
0
15 augustus 2018 om 16:23
Is dat ooit anders geweest dan? Zo werkt de voetballerij nou eenmaal. Vandaag ben je een held en morgen kan je helemaal niets meer van. Daarom is analist zijn of de rol van die Driesen het makkelijkste wat er is. Je kraakt gewoon achteraf alles af wat fout gegaan is en je hebt weer een mooi verhaaltje.
 
Japie_Krekel
 
18
15 augustus 2018 om 11:26
Eiting, Frenkie De Jong, Kluivert, Van De Beek, De Ligt. hoe kan het dat bij Ajax al deze grote talenten doorbreken waar ook nog eens creatieve spelers tussen zitten en dat dat bij Feyenoord en PSV niiet lukt?
 
FcExclusief
 
16
15 augustus 2018 om 11:29
Vasthouden aan je visie en het spelconcept. De jeugdelftallen moeten een speelwijze hanteren die min of meer overeenkomstig is met die van het eerste elftal, ook al verliezen daardoor ook hun wedstrijden.
 
Japie_Krekel
 
9
15 augustus 2018 om 11:42
@fcexclusief het is ook een kwaliteitskwestie natuurlijk. je ziet dat die talenten van AZ en Ajax gewoon veel talentvoller zijn als die van Feyenoord en PSV (bergwijn is overigens wel goed) de laatste jaren
 
Vak104
 
0
15 augustus 2018 om 11:47
Inderdaad Exclusief, en dat ois ook de enige juiste manier! het spel moet een kopie zijn van het eerste, de hele filosofie moet door alle elftallen hetzelfde zijn, het resultaat dient echt ondergeschikt te zijn aan de speelstijl in de jeugd!
 
Nick Danninga
 
5
15 augustus 2018 om 11:54
Kwam Bergwijn niet uit de jeugd van Ajax? En Frenkie uit de jeugd van Psv? Ergo: ook dit is lariekoek natuurlijk. PSV kan ook talenten opleiden, net als Feyenoord. Of FC Schubbekutteveen.
 
blackpool
 
22
15 augustus 2018 om 12:12
Frenkie de Jong komt van Willem II.
 
Sanderr
 
6
15 augustus 2018 om 12:14
Bergwijn komt uit de Ajax jeugd maar vertrok al op 13/14-jarige leeftijd naar Psv, je kunt hem dus prima een product van de PSV-jeugd noemen. Frenkie de Jong heeft nooit bij PSV gespeeld, Ajax pikte hem op bij Willem II en speelde hij bij de amateurs van ASV Arkel.
 
Japie_Krekel
 
0
15 augustus 2018 om 12:51
@blackpool klopt inderdaad maar dan is het iig een prima transfer geweest. goed kunnen inkopen is ook niet voor iedere TD weggelegd
 
wehave
 
4
15 augustus 2018 om 13:09
KOm op Japie, zou het niet gaan omdat alle talenten van bv Feyenoord worden weggekocht. Wat ook nog eens veel grotere talenten waren dan bij Ajax. Maar dat zou jij niet weten toch.. ,is niet jou cluppie.
 
Japie_Krekel
 
2
15 augustus 2018 om 14:22
@wehave ik constateer ook alleen wat ik op dit moment zie en dat is dat die talenten van Ajax veel meer indruk maken op mij als pakweg zo een Vente of Nieuwkoop. aan als die of als die was gebleven heb ik niks. Ajax zal ook heus wel wat grote talenten zijn verloren aan buitenlandse topclubs. natuurlijk is het vervelend dat een Chong en Kongolo weg zijn gekocht maar dat neemt niet weg dat op dit moment er bij Ajax en AZ grotere talenten op het veld staan dan bij Feyenoord Feyenoord is inderdaad mijn cluppie die nu steeds verder wegzakt door een incapabele TD die alleen maar matige spelers weet aan te trekken en kapitaal vernietigd. dat jij dat allemaal prima vind moet jij weten maar ik vrees voor de financiele en sportieve toekomst van Feyenoord als deze man nog langer blijft zitten. als supporter moet je kritisch kunnen zijn als er wanbeleid gevoerd word. dat jullie allemaal Gio de schuld geven dat mag maar ik vind dat Van Geel nog veel harder faalt als de coach
 
mattereazzi
 
4
15 augustus 2018 om 11:30
Bij Psv is dat bekend toch? Die geven meestal de voorkeur aan meer ervaren spelers. Feyenoord heeft Bijlow, Nieuwkoop, V.Beek, Verdonk, Malacia, Vilhena, Boetius nog om mee te koketeren.
 
Japie_Krekel
 
11
15 augustus 2018 om 11:40
@mattereazzi Vilhena is jaren geleden al doorgebroken en de rest van de talenten die je noemt komen qua niveau niet eens een klein beetje in de buurt van die Ajax talenten. Bijlow vind ik te vroeg om te oordelen, dus die even uitgesloten
 
mattereazzi
 
11
15 augustus 2018 om 11:45
Malacia vind ik een veelbelovend talent, Bijlow moet inderdaad nog even de tijd krijgen. Van Nieuwkoop en Verdonk ben ik ook niet zo van onder de indruk.
 
AsRoma8
 
5
15 augustus 2018 om 11:45
En toch is Feyenoord de afgelopen jaren veel succesvoller dan Ajax met die talenten die "niet eens een klein beetje in de buurt komen van die Ajax talenten". Al is dat moeilijk te geloven als je kijkt naar de laatste 2 weken.
 
Primetime
 
3
15 augustus 2018 om 11:46
Waarom is Bijlow te vroeg maar Eiting niet? Ze zijn beide even oud en hebben allebei ongeveer even veel minuten gespeeld. Allebei behoorlijke fouten gemaakt. Ik zie geen verschil.
 
Japie_Krekel
 
2
15 augustus 2018 om 12:08
@primetime ik zag die Eiting gewoon een paar geniale passes geven die echt klasse verraden. dat soort passes zie ik amper meer gegeven worden op de Nederlandse velden maar hij heeft idd nog wel wat te bewijzen
 
Voetbel
 
5
15 augustus 2018 om 12:11
Veel succesvoller? Dat valt ook nog wel mee.
 
Japie_Krekel
 
0
15 augustus 2018 om 12:23
dat kunnen we inderdaad pas zeggen als ze straks een keer hebben gespeeld tegen AS Trencin
 
Primetime
 
1
15 augustus 2018 om 13:00
@japie, hij is goed in het geven van passes maar verder heeft hij in mijn ogen in paar enorme beperkingen. Eerlijk gezegd lijkt het me ook typisch zo'n speler die voornamelijk in de eredivisie rendeert. Al vond ik het tegen heracles ook niet meevallen. Hij werd door alles en iedereen voorbijgelopen. Ik ben er iig geen fan van
 
Japie_Krekel
 
0
15 augustus 2018 om 14:25
@primetime dat kan inderdaad maar dan nog zijn spelers als De Ligt, Frenkie De Jong Van De Beek en Kluivert (die nu weg is) wel talenten met iets extra`s in huis. dat zijn gewoon volwaardige basisspelers, dat vind ik minder het geval bij een Vente of Nieuwkoop die je niet mist als ze niet meedoen
 
Primetime
 
1
15 augustus 2018 om 15:35
Klopt maar Ajax heeft de omgeving toch wel als grote voordeel. AZ aangezien het zo vlakbij Amsterdam ligt ook. Als je naar PSV kijkt, de meeste talenten die zijn doorgebroken komen niet uit de omgeving. Depay, Willems uit Rotterdam. Labyad, Bazoer, Afellay, Assaiti uit Utrecht. Bergwijn en Brenet uit Amsterdam. Het enige jeugdproduct uit de omgeving is Hendrix.
 
Ferrol1982
 
4
15 augustus 2018 om 11:31
Omdat Ajax de jeugd een kans geeft!
 
Japie_Krekel
 
0
15 augustus 2018 om 11:41
@ferrol1982 ik denk niet dat alleen dat het is, ik denk dat het ook kwaliteit is. de talenten van Ajax en AZ voegen gelijk wat toe aan het eerste elftal waar de talenten van Feyenoord en PSV (bergwijn uitgezonderd) totaal geen indruk op mij maken
 
PirloTess
 
1
15 augustus 2018 om 13:46
@Japie, lekker voorop in de hossana polonaise blijven lopen met al je posts. Je was er zeker ook overtuigd van 1 goeie wedstrijd dat Sana, Riedewald, Bazoer, Fisscher en al die andere 'wereldtalenten' het zouden gaan maken. Het is al jaren het zelfde liedje, het ene na het andere talent dat wat leuke wedstrijden speelt in Ajax1 wordt direct gehyped en daarna hoor je er (bijna) niks meer van.
 
PirloTess
 
0
15 augustus 2018 om 13:46
@Japie, lekker voorop in de hossana polonaise blijven lopen met al je posts. Je was er zeker ook overtuigd van 1 goeie wedstrijd dat Sana, Riedewald, Bazoer, Fisscher en al die andere 'wereldtalenten' het zouden gaan maken. Het is al jaren het zelfde liedje, het ene na het andere talent dat wat leuke wedstrijden speelt in Ajax1 wordt direct gehyped en daarna hoor je er (bijna) niks meer van.
 
Japie_Krekel
 
0
15 augustus 2018 om 14:27
@joshtesselaar in een zeer matige Eredivisie waar louter simpele, harde werkers rond lopen geniet ik van talenten met een goede techniek en creativiteit dus dan ben ik inderdaad enthousiast als ik dat zie. of ze allemaal de Europese top gaan halen weet ik niet en dat zeg ik ook nergens maar op dit moment kan ik iig genieten van wat die gasten op het veld laten zien
 
bvbrunschot
 
0
15 augustus 2018 om 11:43
Bij PSV spelen er nu 4 uit de eigen jeugd in de basis (zoet, hendrikx, bergwijn & Rosario)... Daarnaast lijkt het er op also van Bommel ook de andere jeugd spelers nu wel wat vaker in gaat passen... Maar het gaat er ook niet om dat het alleen maar eigen jeugd is wat moet spelen, die Gudmundson die nu is vertrokken was gewoon nog niet beter dan zijn concurrenten, dan heeft ie dus ook niet veel speeltijd. Leuk dat Ajax nu een goede lichting heeft en geniet er vooral veel van, de jaren hiervoor echter is er ook niet echt een super groot Ajax talent naar een top club vertrokken... Na deze lichting is het ook maar weer afwachten wat er van komt..
 
CR14FF
 
2
15 augustus 2018 om 11:53
Ik denk dat je ook niet de verwachting kunt hebben dat er elk jaar van deze geweldenaars opstaan, zoals de huidige generatie talenten. Desondanks denk ik dat een goede lichting van de jeugd eens per 2-3 jaar zeker wel een realistische mogelijkheid is. Zo verwacht ik dat Gravenberch (zeer technische en dynamische middenvelder), Unuvar (geweldige dribbelaar met een fantastische trap) en Brobbey (beest van een spits, met dodelijke efficiëntie) van de onder 17 op termijn er ook aan komen. En daarachter komt er ook nog genoeg leuks aan. In een ideaal plaatje blijft Ajax in de toekomst een mix van de toppers van de jeugd en gerichte aankopen die het team direct versterken (zoals Ziyech, Neres, Huntelaar, Tagliafico, Tadic en Blind).
 
lausho
 
3
15 augustus 2018 om 12:19
Gravenberch, Unuvar, gebroeders Timberland, van Gelderen, Botman, Bakker next in Line. Helaas Plan Cruijff op een zijspoor gezet, daar gaan we over 4-5 jaar helaas wel wat van merken.
 
voetbaltjer
 
2
15 augustus 2018 om 14:46
Bergwijn is op zijn 13e naar PSV gekomen. Rosario komt wel van Almere City. Maar goed, F. De Jong komt ook gewoon van Willem 2. Doen we verder niet moeilijk over
 
NJfromVOL
 
3
15 augustus 2018 om 12:14
Bij Feyenoord dient er zich ook weer een aardige lichting aan, maar die zijn nog niet van ED niveau. Het niet mee doen aan de voetbalpiramide, helpt hun ontwikkeling echter niet.
 
ninjakai
 
1
15 augustus 2018 om 13:01
Geluk hebben en een zeer goede jeugdscouting. De Ligt heeft echt bar weinig met opleiden te maken en puur met goed begeleiden. Kluivert is puur geluk dat papa ook al bij Ajax furore maakte waardoor hij sneller voor Ajax kiest. Frenkie was zelfs in eerste instantie naar Psv, dat liep spaak en toen kwam Ajax er tussen door om hem op te pikken. Maar dat wil nog niet zeggen dat er bij PSV niets doorbreekt. Ik vind Depay en Bergwijn toch hele leuke spelers. Terwijl Ajax daar als echt getalenteerde vleugelspeler eigenlijk alleen Kluivert tegenover kan zetten, de meeste waren echt pure middelmaat. Verdedigend talent is ook gewoon bij Feyenoord doorgebroken, maar je kan niet onuitputtelijk spelers uit de jeugd halen. En ook nu weer zie ik toch wel spelers met potentie (bv malacia). Niet elke speler is top, bij niemand niet. Een goede spits lukt eigenlijk geen van de drie. Dus ik vind het erg overdreven dat gesteld wordt dat er bij de andere niets of weinig doorbreekt. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat obispo die neer wordt gezet als groot talent echt nauwelijks aan vlieguren in het eerste toe komt. (niet te veel luisteren naar de Mos, heeft nu ook weer een mega artikel over Obispo, maar de kern blijft dat het toch echt een talent moet zijn).
 
Peterpan1985
 
6
15 augustus 2018 om 11:37
Ajax moet echt hopen dat Ziyech blijft dit seizoen!!! Zeer belangrijke speler, ook met Tadic erbij is dat je beste speler. Steek er met kop en schouder boven uit!!
 
martijnovic
 
0
15 augustus 2018 om 11:42
Ik zie liever Zyech gaan en dan perdinho ervoor terug. Onana Mazraoui de ligt Blind Tagli frenkie Eiting Tadic Neres Dolberg Pedrinho
 
Kyle66
 
7
15 augustus 2018 om 12:08
Waarom zou je Ziyech kwijt willen???
 
Peterpan1985
 
1
15 augustus 2018 om 12:40
Dan heb jij wellicht naar een andere wedstrijd gekeken! De dirigent laten gaan voor een speler uit Brazilie, die nog eerst zeker 6 maanden moet wennen aan van alles en nog wat!! man man man !! dat zou zonde zijn
 
martijnovic
 
0
15 augustus 2018 om 18:54
omdat tadic die dirigenten rol zo kan overnemen en ajax geen goede linksbuiten heeft
 
Zlatanisme
 
4
15 augustus 2018 om 11:41
Als ik dat middenveld hoor krijg ik ook wel kwijl in m´n bek.
 
007
 
1
15 augustus 2018 om 12:36
Toch vergeet men te vaak dat het voetbal bij de jeugd echt anders is dan bij het eerste. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die in hun jeugd de stempel kregen van het volgende supertalent. Dat de genoemde jongens goed kunnen voetballen is mooi om te horen, maar mentale kracht zal later misschien zelfs belangrijker zijn. Helaas is Nouri door een tragedie weggevallen, maar hopelijk kunnen Frenkie de Jong, Carel Eiting, en Donny van de Beek in de toekomst nog mooie dingen laten zien.
 
PerPSV
 
1
15 augustus 2018 om 14:04
Zegt natuurlijk weinig. Als ik zag hoe Memphis, Loca en Bakalli voor Jong alles en iedereen kapot speelden... En ook zij hebben het (in de eerste instantie) in het eerste laten zien, maar Memphis is de enige die tot nu toe zijn potentie enigszins waarmaakt... Overigens gun ik het dezs jongens net zo goed. Zolang wij maar kampioen worden, zie ik Ajax het liefst zo sterk mogelijk voor Europa