'Ajax verbaast zich en weigert geldkraan open te draaien'
Zaterdag, 25 april 2020 om 07:28

Ajax zal volgens De Telegraaf de geldkraan niet opendraaien om andere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie te helpen. De Amsterdammers zijn bereid om een deel van de Europese startpremie te verdelen, maar de vanzelfsprekendheid waarmee verschillende clubs daar vanuit gaat, verbaast de club. De krant meldt dat Ajax zelf ook hard wordt geraakt door de coronacrisis. Om verschillende redenen wil de club niet zomaar miljoenen euro's afstaan.

Ajax vreest voor het 'zwarte scenario' als het nieuwe Eredivisie-seizoen van start gaat zonder publiek op de tribunes. Wanneer de Johan Cruijff ArenA nog maanden leeg moet blijven, loopt de club tientallen miljoenen euro's mis. Als inkomsten zullen de acht miljoen euro aan tv-geld en mogelijke Champions League-gelden overblijven. Ajax is bereid om mee te denken met de Nederlandse profclubs, maar wel met de eigen problemen in het achterhoofd, zo klinkt het. De Amsterdammers willen niet de eigen financiële buffer aanwenden voor andere clubs die nooit hebben gespaard.

Bovendien is Ajax volgens de krant niet vergeten hoeveel tegenwerking het kreeg bij de zogenoemde Veranderagenda, die nooit van de grond kwam. De club wilde een Eredivisie met zestien clubs zonder kunstgras, maar daar kreeg het niet de nodige steun voor. Daarnaast was er veel tegenstand toen de KNVB Ajax vorig seizoen wilde helpen om in de Champions League goed voor de dag te laten verschijnen. In aanloop naar het duel tussen Real Madrid en Ajax spande PEC Zwolle zelfs een arbitragezaak aan om het duel met de Amsterdammers niet te hoeven verplaatsen.

Het stoort Ajax verder dat er tijdens de conference call gemakkelijk werd aangegeven dat de club geen aanspraak maakt op de landstitel. Daarnaast baalt de club van de KNVB, omdat de bond geen lobby is gestart in politiek Den Haag zoals de kunst- en cultuursector wel met succes deed. "De grootste sportbond van Nederland daarentegen sloot zich aan bij NOC*NSF, sleepte (nog) geen euro binnen en kijkt nu bedelend naar de topvier", zo klinkt het.

Meer nieuws
   
20:11
20:11
Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
11
   
20:02
20:02
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
17
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
12
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
8
   
20:00
20:00
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (340)

 
isco1
 
302
25 april 2020 om 07:44
Snap ik goed. Succes moet niet afgestraft worden en zo doen ze dat wel. Ik zou ook mijn hakken in het zand zetten! Ze hebben notabene al veel meer geholpen de afgelopen tijd. Geef de clubs 1 vinger en dan willen ze je hele hand. Ja, zo werkt het natuurlijk niet! Tevens is het meer dan terecht dat Ajax de CL in gaat en geen andere club. Welke statistieken je er ook bij pakt. En tevens hebben ze Europees ervoor gezorgd dat er weer een club de CL in kan. En nu moet dat succes gedeeld worden. Het zijn prutser bij de KNVB! Wanneer wordt er ingegrepen en schuiven ze de mensen bij de KNVB aan de kant? Dit amateuristische kan niet langer zo!
 
MarkV
 
319
25 april 2020 om 07:49
Volledig terechte reactie van Ajax kant. Het moet maar eens afgelopen zijn met al die middenmoters en degradatie kandidaten die een tekort in begroten en zodoende altijd op de rand van de afgrond balanceren. Ajax heeft in de tijd onder De Boer weinig uitgegeven en met wat er destijds is gespaard vervolgens succesvol verder gebouwd. Met afgelopen seizoen als recentelijk hoogtepunt. Ajax moet natuurlijk niet afgestraft worden voor het goede beleid van de afgelopen 6-7 jaar.
 
FCBogarde
 
248
25 april 2020 om 07:52
Exact @markv, die periode leverde veel hoon op met kreten als Helemaal niets in Amsterdam en Marc Netto. Maar toen is er een buffer gecreëerd waar we nu de vruchten van plukken. En nu komen ze bedelen....
 
JizZzy
 
167
25 april 2020 om 08:42
Exact. Ik vraag me altijd af of zulke clubs/mensen geen eergevoel hebben. Waar het kan, wordt Ajax uitgekotst en weggehoond. Die arrogante Amsterdamse club die altijd bevoordeeld wordt. Prima, dat mag van mij. Het geeft aan dat je de grootste en succesvolste bent. Maar als het om geld gaat, dan verstommen die kreten tijdelijk. Het handje gaat vliegensvlug omhoog, het boze gezicht verandert naar zielig en afhankelijk, de toon van rauw naar poeslief. Totdat de centen binnen zijn. Dan barst de kritiek weer los en wordt het negatieve beeld weer in ere hersteld. Als je zo weinig ruggengraat hebt ben je in mijn optiek heel weinig waard en ook nog eens heel ondankbaar. Ik moet er niet aan denken zeg, gaan lopen leuren of bedelen bij mijn ergste vijand.
 
AubaArsenal
 
105
25 april 2020 om 09:05
En vooral die clubs, die Ajax andersom ook niet bij wilde staan in bovengenoemde punten zoals het kunstgras etc. Moet ajax helemaal geen ene cent geven!
 
Klene
 
18
25 april 2020 om 09:08
Als Ajacied zijnde snap ik je jullie allemaal hoor, maar besef ook dat Ajax de Eredivisie gewoon nodig heeft. Je hebt er helemaal niks aan wanneer er bijvoorbeeld 4 clubs failliet zouden gaan, want er komt niets beter/minder voor terug. Je eigen talententeam draait bovenin mee wanneer er leuke talenten in spelen namelijk. Sommige wedstrijden zullen dan veredelde trainingspartijtjes worden. Wel ben ik van mening dat er dus echt wel gekeken moet worden naar het beleid wat bepaalde clubs voeren. Ik vind het onbegrijpelijk dat sommige clubs al op 'omvallen' staan na twee maanden geen inkomsten zo ongeveer.
 
memphisdepay
 
19
25 april 2020 om 09:10
Ik snap nou echt helemaal niks van dit soort reacties. Ajax heeft nou eenmaal meer rivalen omdat Utrecht en Ado er ook nog is bij komen en over het algemeen zijn mensen vaker voor een underdog. De clubs in de onderste regionen en in de keuken kampioen divisie voeren misschien niet het beste beleid, dat ben ik helemaal met je eens, maar moet je die clubs dan maar kapot laten gaan ? Ajax heeft er ook veel profijt van dat ze tegen al die clubs kunnen spelen. Daarnaast is de reden niet echt wanbeleid, als die clubs nu onder druk komen te staan, of had jij dit virus een half jaar geleden al aan zien komen ?
 
Harecles
 
22
25 april 2020 om 09:12
Hoppa, de show gaat verder, dag 2! Ajax is nu aan de beurt haar frustraties te tonen en voor het eerst dat ik zie dat Ajaxieden het met de Telegraaf eens zijn! Alhoewel ik sommige punten wel snap, hoop ik toch echt niet dat Ajax dit jaar het kampioenschap verwachtte te krijgen. Meende dat Overmars/Swart echt wat anders zeiden dan een Tadic.
 
 
35
25 april 2020 om 10:15
De aversie tegen Ajax is iets wat Ajacieden enorm bezig houdt en het zelf enorm opblazen. Want dat is dé grote frustratie, iets tegen Ajax hebben. De supporters kunnen het maar niet bevatten, eigenlijk onwerkelijk. Maar als je dan toch een klein voorbeeld wil horen. Vrij recent, Tadic gisteren.
 
Fc-Bami
 
24
25 april 2020 om 10:18
@Klene dat weet Ajax ook wel en daarom wil Ajac mee werken aan esn fonds, hebben ze zelf ook voorgesteld namelijk. Nu gaat het vooral om het gemak waarmee de andere clubs die Ajax anders dwarsbomen of financieel wanbeled voeren er maar even vanuit gaan dat Ajax "solidair" is en zo miljoenen afstaat. Dat is gewoon scheef, je kan je ook afvragen hoe de clubs jarenlang boven hun stand stand hebben geleefd als ze na amper een maand voetballen op omvallen staan.
 
mvbfan
 
37
25 april 2020 om 10:36
“Omdat Ajax ook de eredivisie nodig heeft?” Dat klinkt bijna als chantage. De KNVB doet zelf helemaal niets.
 
Vakkie D
 
8
25 april 2020 om 10:55
Helemaal eens met het feit dat ajax de rekening van de anderen niet hoeft te betalen. Wel denk ik dat een onderling plan tussen de grote clubs verstandig was geweest. Het eisen van de titel is mijns inziens niet terecht omdat daar simpelweg geen regels over zijn maar dat terzijde.
 
Kaal of kammen
 
16
25 april 2020 om 11:07
@memphisdepay Leg mij eens uit wat de meerwaarde voor Ajax is als ze tegen een hekkensluiter spelen? Helemaal niets namelijk. Voor clubs als Ajax, PSV AZ en Feyenoord heeft het meerwaarde om sterkere tegenstanders te hebben. Daarnaast geef jij aan dat het geen wanbeleid is. Wanbeleid misschien nog net niet, slecht beleid is het wel wanneer een onderneming (en dus ook een profclub) geen reserveres heeft.
 
HarisVuckic
 
13
25 april 2020 om 11:41
@Kaal of kammen. Is dit serieus hoe jij denkt? Bedrijven die nu in de problemen zitten voerden slecht beleid? Haha. Lekker makkelijk ofniet als je weet dat ue begin volgend seizoen weer tientallen miljoenen CL geld binnenhaalt op basis van een half uitgespeeld seizoen. Niet delen hoor! Gewoon blijven klagen over het niveau en de clubs die straks failliet gaan. Jantje hypocriet
 
Andres13
 
27
25 april 2020 om 11:57
Veel succes in een Eredivisie met 6 clubs dan. Kijken of de Ajacieden het dan ook nog leuk vinden. Toon Gebrands heeft gisteren nog aangegeven dat PSV wil bijdragen aan een solidariteitspot, AZ wil dat ook maar Ajax schreeuwde dus moord en brand om de competitie te stoppen om uiteindelijk zelf alle poen op te eisen. Dat is gewoon egoistisch en dat siert de club niet. Lijken wel Amerikaanse toestanden.
 
Kaal of kammen
 
12
25 april 2020 om 12:15
@HarisVuckvic, waarom ben ik hypocriet? Lekker makkelijk met beledigingen smijten zonder concreet te worden...Wat ik zeg is dat een bedrijf in goede tijden reserves moet opbouwen voor tijden dat het slechter gaat. Als je onderneming in goede tijden al nauwelijks het hoofd boven water kan houden om een paar maanden te overleven, dan heeft de onderneming geen bestaansrecht. Dat is een harde conclusie en heeft verder niets met hypocrisie te maken.
 
SuperNico31
 
23
25 april 2020 om 12:19
Er staat in de tekst dat Ajax bereid is een deel van de startpremie te verdelen. Dus waar heb je het over dat Ajax zelf alle poen wil opeisen? Ajax wil niet zomaar even de geldkraan opendraaien en terecht. Kijk alleen al naar het argument dat Ajax tientallen miljoenen aan inkomsten kan missen wanneer er geen supporters bij de wedstrijden mogen komen. Gaan al die andere clubs Ajax financieel helpen als de club hiermee in problemen komt? Dacht het niet.
 
HarisVuckic
 
6
25 april 2020 om 12:42
Daar gaan de andere clubs mee helpen ja. En Ajax op haar beurt de andere clubs weer omdat zij ook zonder publiek moeten spelen. Welk punt wil je nou maken? Dat alleen Ajax problemen ondervind in deze crisis? Volgens mij vergeet iedereen dat Ahax tientallen miljoenen aan inkomsten binnenkrijgt op basis van dit seizoen die nietig is verklaard. Hoezo een deel van de startpremie verdelen? Als je een grote bent verdeel je het grootste gedeelte uberhaupt met AZ.
 
stravven
 
11
25 april 2020 om 12:44
Andres, allemaal leuk en aardig, maar ik kan goed begrijpen dat Ajax eerst wil weten wat voor voorwaarden er allemaal aan dat noodfonds gaan zitten. Is het een lening of een gift? Want als het een gift is beloon je in principe wanbeleid. Ik denk dat er eerst veel meer duidelijkheid moet zijn voordat Ajax hier geld aan kan en mag uitgeven.
 
SuperNico31
 
13
25 april 2020 om 12:49
Denk jij zelf dat andere clubs Ajax uit de brand gaan helpen, als de club meer dan tientallen miljoenen misloopt aan inkomsten? Gaan bijvoorbeeld de clubs die zogenaamd geen geld hebben om fatsoenlijk gras te kunnen betalen en op kunstgras spelen, maar tegelijkertijd wel tig spelers kunnen halen ons helpen wanneer wij het financieel moeilijk krijgen door gemiste inkomsten? Hahaha. Tuurlijk joh. En waarom wordt er alleen naar Ajax gewezen als het om dit geld gaat? Heeft AZ dan in jouw ogen recht op dit geld? Of Feyenoord? Psv? De clubs zijn gewoon op eigen kracht geëindigd waar ze nu staan en de KNVB heeft besloten om het advies van de UEFA te volgen en zo op basis van de huidige ranglijst de Europese plekken te verdelen. Dus waarom zouden deze clubs dat geld niet mogen krijgen en moeten delen met clubs die geen enkel uitzicht hebben gehad op een Europese plek? Ik zie niet in waar bijvoorbeeld een ADO of Rkc daar enig recht op heeft, als ze kansloos op 15 en 19 punten helemaal onderin staan.
 
SuperNico31
 
6
25 april 2020 om 13:00
Inderdaad. Ajax kan wel makkelijk geld gaan geven, maar als niet eens duidelijk is tegen welke voorwaarden het is dan kan het net in een bodemloze put belanden. En aangezien Ajax een beursgenoteerd bedrijf is, kan je niet zomaar financiële uitgaven doen zonder daar duidelijkheid in te hebben.
 
 
3
25 april 2020 om 14:13
@Kaal of Kammen: Doe nou niet of Ajax en zijn aanhang, roomser dan de paus zijn. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Het gaat hier om een noodsituatie, waarbij Ajax, voordat de competitie werd beëindigd, pretendeerde solidair te zijn. Nu het eenmaal zover is, en Ajax de miljoenen van CL weer binnen lijkt te harken, terwijl ze op geen enkele wijze al het recht hebben op dat geld, aangezien de competitie niet af is gemaakt en nog makkelijk ingehaald hadden kunnen worden, weer hun ware gezicht laten zien. Gek hè, dat er zo gesproken of gedacht word of jou club? Wat je zaait, is wat je oogst! Stelletje huichelaars.
 
Q_asd1975
 
4
25 april 2020 om 15:51
@preditor Aangezien Ajax bovenaan de ranglijst staat op het moment dat de competitie is afgebroken, heeft Ajax alle recht op het geld.
 
Q_asd1975
 
6
25 april 2020 om 15:56
@harisvuckichet is niet alleen dat Ajax zwaar getroffen wordt maar dat vooral supporters van andere clubs denken dat Ajax niet getroffen wordt en alles maar moet compenseren.bovendien heeft Ajax zelf ervoor gezorgd dat zij na 25 wedstrijden bovenaan staat.
 
Walvis_theo
 
40
25 april 2020 om 08:16
Helemaal mee eens, maar de mensen die zeggen dat er terecht geen kampioen wordt uitgeroepen hebben ook helemaal gelijk. AZ heeft ons twee keer verslagen, zat in een betere reeks dan wij en de competitie was zeker nog niet gespeeld. Ik denk zelfs dat we als Ajax heel blij mogen zijn dan het niet afgemaakt is. Het deels verdelen van de CL inkomsten is dus ook niet gek
 
DennisJWT
 
41
25 april 2020 om 08:20
Dan zou je het hebben over verdelen met Az.maar waarom met de rest van de clubs dan?daarnaast vergeet iedereen dat AZ ook voorronde speelt en Champions League kan gaan spelen hè.
 
Moridin
 
10
25 april 2020 om 08:24
Ik ben heel benieuwd met welk argument az gaat komen bij een eventuele rechtzaak. Ik vermoed dat ze er op zullen wijzen dat clubs een ongelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld en dat daarom de statistiek doelsaldo in geheel van tafel moet. Er ontstaat in dat geval ook geen patsstelling, want de regels voorzien in een situatie zonder doelsaldo. Uiteraard kan het ongelijke wedstrijden ook worden beoordeeld als overmacht. Ik vind trouwens dat Ajax volledig recht heeft op de eerste plaats. Maar zo kijkt een rechter niet. Die loopt gewoon puntje voor puntje op haalbaarheid langs.
 
houtapp
 
21
25 april 2020 om 08:41
AZ heeft 2x verdiend van Ajax gewonnen en staat in punten gelijk. Doelsaldo na dit aantal wedstrijden zegt weinig over de de kwaliteit van Ajax of AZ. Onderling resultaat zal in mijn ogen en ik hoop ook in de ogen van een eventuele rechter leidend moeten zijn.
 
snowy
 
45
25 april 2020 om 08:46
Van mij mag de compititie gespeeld worden bijna alle speler van Ajax zijn blessure vrij dat vergeten een heleboel mensen dat Ajax met veel blessures te kampen had. Denk dat Ajax op volle sterkte deze punten wel hadden gepakt. En AZ staat op de 2e plaats dat is een feit ook AZ had blessures kunnen krijgen niemand kan de toekomst voorspellen dat zijn lucht koekjes. Ajax is simpel kampioen. Niet meer en niet minder.
 
JdHk
 
56
25 april 2020 om 08:48
Zoals gister al een aantal keer benoemd is, als we zeggen dat het doelsaldo geen goed beeld geven, waarom zou het aantal punten dan wel een goed beeld geven? AZ kan zich er het beste bij neerleggen imo.
 
falcao1984
 
16
25 april 2020 om 08:49
Vind ik niet. De reglementen van de eredivisie gaan uit van doelsaldo. Als het om de CL-poulefase zou gaan is onderling resultaat inderdaad wel bepalend.
 
DennisJWT
 
60
25 april 2020 om 08:49
hoezo zegt doelsaldo nou weer weinig. Doelsaldo gaat over alle gespeelde wedstrijden. Alsof een momentopname waarin AZ 2 x tegen een zwaar gehavend Ajax speelt eerlijk is. Een seizoen gaat over meerdere wedstrijden.maar goed de regels zijn duidelijk en geen rechter die hierin mee zal gaan.
 
ajaxglobal
 
9
25 april 2020 om 08:49
Hoe kom je hier bij? De reglementen zinnenbeelden doelsaldo. Andere alternatief is seizoen ongeldig verklaren en verdelen obv stand vorig seizoen. Bizar hoe negens andere criteria erbij worden gehaald. Dan moet je dus ook titels in het verleden gaan herroepen etc
 
 
20
25 april 2020 om 08:54
Wat zegt het over de kwaliteit van AZ dan? Winnen 2 keer van Ajax maar hebben niet meer punten of een beter doelsaldo.. als je het zo bekijkt zou het programma van az zwaarder zijn.
 
BJP79
 
20
25 april 2020 om 09:01
@Walvis_theo: complete onzin om het geld te verdelen met AZ dat ze 2x van een zwaar gehavend Ajax hebben gewoon zegt helemaal niets omdat dit geen regel is. Ajax heeft 100% gelijk als ze niets geven maar zijn zelfs nog bereid al die aasgieren een beetje te helpen. En als de competitie hervat zou worden was bij Ajax eindelijk iedereen terug (op Neres na) AZ had er niet boven gekomen. @houtapp: hoop ook dat AZ naar de rechter gaat lekker een kansloze rechtzaak aanspannen en geld weg gooien. Geen enkele rechter gaat iets doen aan wat gister besloten is. Keep up te dream work.
 
afca0cbs
 
11
25 april 2020 om 09:07
AZ speelt ook CL dus er valt niks te verdelen.
 
DavidDC
 
26
25 april 2020 om 09:08
Alsof de hele competitie draait om die twee wedstrijden. Lijkt me eerder dat de rechter geneigd is te zeggen dat ze zich die andere wedstrijden ook zo hadden moeten inspannen ??
 
rsxjee.
 
33
25 april 2020 om 09:58
Een rechter toetst marginaal en kijkt gewoon naar het Reglement wedstrijd betaald voetbal. Deze reglementen zijn vooraf vastgesteld en door alle clubs akkoord bevonden. En dan kom je tot de conclusie dat Ajax de terechte nummer 1 is. Hier kan juridisch gezien geen enkele discussie over bestaan. Ik snap de hele discussie over onderling resultaat niet; dit komt neer op het tussentijds - en zonder inachtneming van de daarvoor geldende voorwaarden en formaliteiten - wijzigen van de spelregels. Sterker, volgens mij blijkt uit het Reglement wedstrijden betaald voetbal ook gewoon dat Ajax kampioen is. Dus als een club een rechtszaak zou kunnen aanspannen, dan is het Ajax.
 
shota1
 
2
25 april 2020 om 10:32
het klopt dat er natuurlijk nooit iets eerlijks zal zijn. Gelijk aantal punten na 25 wedstrijden zegt toch dat er solidariteit moet zijn? Ik lees vooral, ' we hebben beter doelsaldo dus terecht' maar 2x terecht verloren waarvan recent nog vrij dik in eigen stadion, zou dan een momentopname zijn. Overigens vind ik het met dat doelsaldo ook wel meevallen. Dat is iets van 7 doelpunten verschil met nog 9 wedstrijden. Als je in 9 wedstrijden 2x met 3-0 zou winnen en ajax met 1-0 is het zo goed als weg. Dus dat vind ik nog beperkter dan de 2 onderlinge potten qua graadmeter in een onafgemaakte competitie. Is niet zo gek dat AZ dan om iets van verdeling van CL gelden zal gaan vragen lijkt me
 
f3rhooligans
 
9
25 april 2020 om 10:55
Is 0-2 verliezen tegenwoordig al vrij dik verliezen?
 
Quancios
 
9
25 april 2020 om 10:56
Ja shota, en als Ajax elke wedstrijd met 6-0 wint en AZ met 1-0, is het verschil aan het eind van het seizoen dik 50 doelpunten. Je kan alleen kijken naar de situatie nu, niet naar de toekomst. Bovendien is het nog nooit gebeurd dat een nummer 2 in de laatste 9 wedstrijden zo'n groot verschil in doelsaldo heeft goedgemaakt.
 
Vakkie D
 
3
25 april 2020 om 10:59
Nou alleen az zou ten nadele van Feyenoord zijn want die hadden ook nog een hele goede kans om die laatste puntjes in te lopen, maar daar zit een deel supportersliefde in. De topclubs moeten samen zitten en een plan presenteren, dan zet je meteen dat half bakken knvb beleid buitenspel.
 
HarisVuckic
 
4
25 april 2020 om 11:31
Ik denk dat AZ gewoon met het argument komt dat de competitie niet gespeeld is? Net of je argumenten moet hebben als beide clubs totaal andere schemas hebben afgelegd. Ik vraag me eerder af welke argumenten Ajax heeft om als 1e gezien te worden halverwege een competitie. Bizar hoe hier alles wordt recht geluld. Prijzen kunnen pas woden verdeelt als de competitie gespeeld is.
 
Gerben1978
 
2
25 april 2020 om 11:56
Exact en denk dat AZ best een zaak heeft. Er is geen winnaar en plaatsen zijn verdeeld en dat mag als voordeel worden gezien voor de clubs die Europees gaan spelen. Naar mijn idee moeten alle startgelden in een pot aangezien niemand hier recht op heeft want het seizoen is nietig verklaart, maar dit zal door advocaten moeten worden bekeken. Daarnaast zou AZ zelfs nog kunnen proberen om de 1e plaats te claimen via een rechter vanwege de exceptionele situatie van gelijke stand. Ik ben geen jurist maar zou als AZ zijnde zeker proberen om de hakken in het zand te zetten en dit juridisch laten uitzoeken.
 
BJP79
 
12
25 april 2020 om 12:38
AZ heeft helemaal geen zaak. Geen rechter die ze in het gelijk stelt.
 
Richardpraha
 
7
25 april 2020 om 13:05
@houtapp Dat is je aversie tov Ajax wat opspeelt nu denk ik?doelsaldo is de graadmater, ook bij de samenstelling van de tussentijdse ranglijsten en en dat zou nu opeens moeten veranderen omdat AZ 2x van Ajax won??? WAT EEN Onzin.het is een competitie het boeit helemaal niet wie er meer van wie wint het gaat erom wie de meeste punten heeft en daarna geldt wie het beste doelsaldo....dus Ajax.
 
NDisdenaam
 
5
25 april 2020 om 13:12
Het argument? Nou Ajax staat gewoon bovenaan. Simpeler hoeft een argument niet. Het zit wel diep hè Harris? Ajax verdeeld de startpremie gewoon. Maar Ajax behoort wel de eventuele directe plaatsing toe... en zeker niet AZ. Leuk dat AZ 2x heeft gewonnen van Ajax. Maar ondanks dat heeft het nog steeds een slechter doelsaldo, en heeft het blijkbaar van mindere goden verloren... want anders stonden ze wel boven Ajax.
 
Zytto34
 
3
25 april 2020 om 13:14
Rsxjee amen. Mensen denken hier dat de rechter opgestelde regels of wetten zomaar even aan de kant kan schuiven om te bepalen wat wel of wat niet eerlijk is. Alleen dat kan en mag de rechter niet. Als er in de spelregels staat doelsaldo gaat voor onderling resultaat dan kan de rechter echt niet toetsen of onderling resultaat eerlijker is, omdat het in de spelregels al bepaald is wat er moet gebeuren. Net zoals een rechter een moordenaar niet zomaar kan vastzetten zonder overtuigend wettelijk bewijs. Dat voelt misschien als onrecht, maar in feiten volgt een rechter gewoon de opgestelde regels waar hij in moet handelen.
 
Master D
 
5
25 april 2020 om 13:25
@ Haricvuckic Dan nemen we lekker alle wedstrijden die tegen dezelfde tegenstanders gespeeld zijn zowel uit als thuis. Daarin heeft Ajax 4 punten meer gehaald, inclusief de onderlinge ontmoettingen. Zelfs met hetzelfde schema heeft AZ geen poot om op te staan. Weet je wat bizar is? Hoe alle registers open worden getrokken om Ajax maar geen CL-ticket te hoeven geven en dat ticket naar AZ te lullen. De competitie kan niet worden uitgespeeld en er moeten wat dingen besloten worden zoals Europese tickets.
 
HarisVuckic
 
3
25 april 2020 om 13:51
Hij begint weer over punten hoor hahaha. Dan neem jij toch lekker alle wedstrijden die tegen dezelfde tegenstanders hebben gespeeld... ofzo? Volgens mij begrijp je niet waar het om gaat uberhaupt ofwel. Met je gezeik over punten en je doelsaldo elke keer.er is helemaal geen discussie op het moment of Ajax als nummer 1 Europa in mag. Je mag al blij zijn dat je als niet kampioen wel als nummer 1 Europa in mag maar dat terzijde. Het gaat erom dat als Ajax al als nummer 1 mag gaan, en de volle prijzenpot pakken, er dan wel iets met dat geld gedaan mag worden. Maargoed. Kan het wel blijven uitleggen maar gasten als jij zijn toch alleen maar met hun eigen clubje bezig.
 
 
1
25 april 2020 om 14:48
@DennisJWT: Kerel, weet niet waar jij het leren rekenen ( ik neem aan dat jij op de basisschool hebt gezeten), maar ook Feyenoord stond nog maar 6 punten achter AJAX en AZ. Ze moesten alle drie nog 9 wedstrijden spelen, dat is 27 punten. Feyenoord heeft de laatste 14 wedstrijden niet verloren en hebben zelfs minder wedstrijden verloren dan AJax en AZ, ze hebben er alleen teveel gelijk gespeeld. In theorie konden zelfs PSV, Willem 2 en FC Utrecht, Ajax nog voorbij. Met andere woorden, Ajax maakt eigenlijk helemaal nergens aanspraak op en mogen hun handjes dicht knijpen dat zij zich door deze omstandigheden nu geplaatst hebben voor de CL. Opmerkelijk dat bijna elke Ajacied het steeds alleen maar over AZ heeft, maar denk dat ik wel weet waar dat vandaan komt.
 
Quancios
 
0
26 april 2020 om 09:18
Preditor, oprecht he. Wie zou volgens jou dan aanspraak maken op dat CL-ticket? Je snapt toch dat Nederland gewoon in het bezit is van die Europese tickets en ze zal moeten verdelen voor volgend seizoen. Moeten we dan maar een team de CL in sturen dat mogelijk nog eerste kon komen te staan of zullen we gewoon logisch doen en de huidige nummer 1 dat ticket geven?
 
HarisVuckic
 
10
25 april 2020 om 11:26
Gestraft. Ajax verdient tientall en miljoenen doordat ze zonder de schaal de CL in mogen en dan heb je het over bestraffen als ze moeten delen? Ik begrijp werkelijk de redenatie niet,en iedereen lult in zn eigen straatje. Dacht dat voetbalfans wel wisten dat een wedstrijd 90 min duurt en een seizoen 34 wedstrijden.
 
SuperNico31
 
6
25 april 2020 om 11:42
Op dit moment is het zo dat de CL plekken worden verdeeld aan de hand van hoe hoog de competitie op de coefficientenlijst staat. Dus waarom zou Ajax wanneer het als tweede eindigt in de competitie en via voorrondes alsnog de CL in gaat geen recht hebben op dat geld dat de club uit de CL krijgt? Moet de UEFA de voorwaarden van deelname aan het toernooi maar wijzigen, waar ik zeker niet op tegen ben.
 
HarisVuckic
 
3
25 april 2020 om 12:17
De competitie is nietig verklaard, wat ook volledig logisch is met nog zoveel wedstrijden te gaan. Dit betekent dat Ajax geen 1e is geworden en AZ geen 2e. Dan mag jij mij vertellen op basus waarvan Ajax straks tientallen miljoenen mag binnenhalen? Omdat ze een paar doelpunten meer hebben gemaakt halverwege? Daarnaast heeft dat niets met regels te maken maar met solidariteit. Ajax weet zelf ook dat ze geen recht hebben op die bak met geld.
 
SuperNico31
 
8
25 april 2020 om 12:27
Op basis van het advies van de UEFA die zegt dat de huidige ranglijst wordt genomen om de Europese plekken te verdelen. Lijkt mij dat de KNVB dit advies van de UEFA ook gewoon heeft meegenomen in hun besluit. Mijn punt is waarom clubs die helemaal geen uitzicht op een Europese plek hebben een deel van het geld mogen krijgen. Waarom zouden clubs als ADO en RKC geld van de Europese startpremie mogen krijgen, als zij dit seizoen geen enkele kans hebben gehad om zich een plek te bemachtigen die recht geeft op Europees voetbal? En dat gelul over solidariteit ben ik wel klaar mee. Deze hele coronacrisis is binnen het voetbal wel een ding duidelijk geworden en dat is dat elke club gewoon aan hun eigen denken.
 
HarisVuckic
 
5
25 april 2020 om 12:57
Wat heeft in godsnaam het advies van de UEFA hier mee te maken? Dat vind je nu opeens een prima organisatie? Die clubs die je noemt, staan op het punt van instorten. Deze clubs hebben ook niet gekozen voor deze crisis. Ajax pakt begin volgend seizoen tientallen miljoenen omdat er nou eenmaal een club dat ticket moet krijgen. Maar als je als club dan vervolgens net gaat doen alsof je het ticket + bak met geld verdient hebt is bijzonder stuitend. Maargoed, bij bepaalde blindgangers zijn onverdiende miljoenen schijnbaar belangrijker dan de clubs waarmee je in een competitie zit. Solidariteit inderdaad ??
 
NL_Modric
 
9
25 april 2020 om 13:08
Haris, Ajax staat eerste en was in 99 procent van de gevallen bij de eerste 2 terecht gekomen. Die miljoenen hadden ze dus sowieso gehad. Ze moeten nu dus geld afstaan, terwijl ze dat normaliter niet hadden hoeven doen. Die zogenaamde onverdiende miljoenen zijn er dus helemaal niet.
 
SuperNico31
 
7
25 april 2020 om 13:10
Jij vraagt mij toch op basis van wat Ajax in mijn ogen recht heeft op die tientallen miljoenen? Op basis van het besluit van de KNVB die het advies van de UEFA heeft volgt en de huidige ranglijst neemt om de Europese plekken te verdelen. Moeilijk he lezen? Ik zie niet in waarom clubs als ADO en Rkc ook maar iets van datgeld voor Europees voetbal mogen krijgen, terwijl ze heel het seizoen onderaan hebben gestaan. En clubs staan op instorten. Dat betekent gelijk dat grotere clubs in de bres moeten springen, terwijl deze clubs zelf ook gewoon kosten hebben die moeten worden doorbetaald en veel hoger zijn dan de kosten van de kleinere clubs?
 
HarisVuckic
 
0
25 april 2020 om 13:24
Modric, daar gaat het toch niet om? De competitie is nietig verklaard, er wordt geen kampioen uitgeroepen en hoezo heeft Ajax dan recht op die tientallen miljoenen die ze direct pakken en bijv. een AZ niet? Niemand weet wie er kampioen was geworden, daarom roepen ze ook geen kampioen uit.. Maargoed, het zal want hier komen we toch niet uit. Ik vind in ieder geval dat als je voor deze constructie kiest, je Ajax ook tot kampioen moet benoemen. Ik snap dat je CL tickets uit moet delen, dus wat dat betreft mag Ajax al niet ontevreden zijn. Het is dan ook niet raar dat uit solidariteit wordt gevraagd of met het prijzengeld wat indirect wordt gepakt anders clubs geholpen kunnen worden.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 13:28
Supernico, dat jij niets inziet dat weet ik nou wel. Het gaat er ook niet eens om dat ADO en RKC geld moeten hebben, dat is nou juist waar het woordje solidariteit bij komt kijken, maar misschien komt dat woord je niet bekend voor.ajax moet helemaal niets inderdaad. Er wordt uit solidariteit gevraagd of er met de miljoenen die Ajax direct via deelname pakt, anders clubs geholpen kunnen worden omdat Ajax wel de volle prijs pakt terwijl er geen kampioen uitgeroepen is omdat er simpelweg geen kampioen is. Hoe moeilijk kan het zijn om dat te begrijpen. "dat betekent gelijk dat grotere clubs in de bres moeten springen"nee, maar we zitten nu met z'n allen ook niet echt in een normale situatie ofwel? Het is nog maar afwachten of het nieuwe seizoen straks kan beginnen en of uberhaupt alle clubs aan de aftrap staan. Je moet eens verder denken dan die miljoenen die jij graag in transfers ziet op basis van de 1e plek op doelsaldo halverwege het seizoen.
 
Master D
 
7
25 april 2020 om 13:31
Waarom moeten andere clubs met dat CL-geld worden geholpen? Er was 0% kans dat FC Twente, Vvv, Pec, Ado, Heracles, Heerenveen, FC Groningen, FC Emmen, Fortuna Sittard, Sparta, etc. in de CL zouden komen. Waarom moeten zij dan iets van dat geld krijgen? Zij verdienen het al helemaal niet. Solidariteit? Laat RKC en ADO maar blij zijn dat ze uberhaubt nog een jaar Eredivisie spelen, daar zijn ze al genoeg mee gematst. Pec Zwolle dat naar een arbitragecommissie stapt voor een verplaatste wedstrijd kan ook solidariteit vergeten. Ploegen op kunstgras wilden ook niet uit solidariteit kijken naar oplossingen. Waarom moet solidariteit van 1 kant komen. Iedere club denkt aan zichzelf, maar als Ajax het doet is het plotseling schandalig.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 13:41
Dat Moet niet.. Andere clubs Moeten niet geholpen worden met dat geld. Waarom Moet Ajax dat geld krijgen? Er is niemand tot kampioen benoemd omdat er nog teveel mogelijk was, dus wat dat betreft mag je uberhaupt als 1 Europa in gaat want dat strookt niet met elkaar. Het gaat erom dat niemand kampioen is, het seizoen niet is uitgespeeld, maar Ajax, door de keuze is gemaakt, wel de volle prijzenpot pakt wat indirect het kampioenschap is. Er wordt dus uit solidariteit gevraagd om daar wat mee te doen omdat er op het moment clubs op omvallen staan gezien de situatie buiten, mocht je dat je niet zijn opgevallen.ik lees elke keer mensen die het over moeten hebben maar dat heeft niets met solidariteit te maken.
 
SuperNico31
 
4
25 april 2020 om 13:53
Er staat toch in de tekst dat Ajax een deel van de startpremie wil verdelen? Wat wil je? Dat Ajax het volledige bedrag maar gaat weggeven of zo, omdat het ook kon zijn dat AZ kampioen kon worden? In theorie waren er zoveel scenario`s mogelijk, maar de KNVB heeft besloten dat de huidige ranglijst wordt genomen om de Europese plekken te verdelen. Ajax krijgt dus het geld waar de nummer 1 recht op heeft en is bereid daar een deel van te verdelen. Ik zie het probleem niet. Ajax is niets verplicht. Als andere clubs meer geld willen weggeven, prima. Ieder zijn eigen keuze.
 
Q_asd1975
 
3
25 april 2020 om 16:03
@hariszvuckicals de competitie nietig verklaard is dan heeft AZ ook geen recht op CL miljoenen of zelfs voorronde ticket
 
Peperbus038
 
1
25 april 2020 om 11:44
Ik zie dat anders. Dat geld verdelen stukje. Ajax staat op 1 en krijgt een CL ticket waar zij blij mee mogen zijn. As had het Ajax zeker om zijn minst erg moeilijk gemaakt de rest van het seizoen. De premies die horen bij een kampioenschap moeten ze uitdelen, maar haal daar een percentage af van de wedstrijden die ze niet gespeeld hebben. Ajax hoeft niet én de ticket te krijgen én de volledige premies. Wat de KNVB met het overgebleven geld kan doen is de divisie helpen .
 
De Toekomst
 
7
25 april 2020 om 13:00
Krijgt? Alsof het een cadeautje is dat Ajax het Champions League ticket krijgt. We staan op nummer 1, waren volgend jaar kampioen en op de coëfficiëntie lijst of zo van de UEFA staan we het hoogst van alle Nederlandse clubs. Kortom, wij hebben het meeste recht op dat ticket. Wij verdienen het ticket en de miljoenen. Wat mij betreft delen ze dat geld met niemand.
 
juppie34
 
0
25 april 2020 om 19:13
@isco1 hou op schei uit! Dat Ajax het nu twee jaar goed in Europa heeft gedaan meteen zeggen dat ze de held van Nederland zijn. Waar was Ajax daarvoor in Europa? Toen PSV punten pakte en AZ. Toen Ajax het in de voorronde het niet overleefde. AZ verdient het evenveel als Ajax. Als de competitie verder was gelopen had Ajax nog punten verspeeld aangezien ze in de hoek zaten waar de klappen vallen.en tuurlijk ben ik het eens dat er clubs zijn die verkeerd investeren. Maar er zijn ook clubs die alles keurig regelen en nu door toeschouwers een te kort kunnen hebben. Dus kap alsjeblieft met het iedereen geeft Ajax niks.
 
wickedman030
 
0
25 april 2020 om 23:18
Dit is wel echt dirty politics nu dit geroepen wordt. Overmars en de Telegraaf riepen vanaf dag een dat de competitie stop moest worden gezet zodat Ajax hun CL geld krijgt en gaven dat ze de kleine clubs wel zouden helpen. Nu ze die geld binnen hebben roepen ze dat de andere clubs en de Knvb het maar mag uitzoeken.
 
Marnix88
 
1
26 april 2020 om 09:50
Zeg dat maar tegen clubs als Cambuur en de graafschap.
 
Tinus88
 
158
25 april 2020 om 07:45
Tsja, ik ben niet geheel objectief. Maar als de bovenstaande punten daadwerkelijk zo zijn dan zit er ergens wel iets in. Met zijn allen naar Ajax wijzen nu het uitkomt. Waar was de solidariteit in de jaren ervoor? Maar nu het de clubs uitkomt is Ajax ineens de grote weldoener? Ja, precies.
 
DieGelbeReds
 
19
25 april 2020 om 07:49
Je zou je wel kunnen afvragen of de huidige voetbalwereld nog wel houdbaar is. Voetbal is natuurlijk enorm bedrijfsmatig geworden, waardoor je dit soort uitwassen gaat krijgen. Ik pleit al veel langer voor een compleet andere verdeling van gelden die rondgaan in het voetbal. Maar ik voel me daarin vaak een roepende in een woestijn
 
Tinus88
 
8
25 april 2020 om 07:55
Ben ik het mee eens hoor. Meer inkomsten zijn vaak meer uitgaven. Maar als diverse startgelden verdeeld worden over eerdere prestaties, zie CL, zie eredivisie. Dan zullen de verhoudingen altijd scheef blijven. Ik hoop bijvoorbeeld dat de 20 miljoen die Fox uitkeerde de 18 clubs allen 1 miljoen oplevert. Maar dat zal wel niet.
 
Master D
 
66
25 april 2020 om 08:25
@diegelbereds Maar Ajax heeft puur op basis van de recente prestaties al dat geld verdiend. Dat hadden andere clubs ook kunnen doen. Daar is niks aan gestolen of via valsspel/dubieuze praktijken verkregen. Ja, het gaat hard als je de halve finale CL haalt. Maar ze hebben er wel een 2e plaats in de competitie voor gehaald en daarna 3 voorrondes moeten spelen om het begin van die miljoenen te krijgen. Ajax speelt al 10 jaar achter elkaar top 2 Eredivisie, dus ontvang je het meeste televisiegeld. Jezelf goed vermarkten waardoor je hogere sponsorinkomsten krijgt, dat is beleid voeren. Ik zie niet hoe je het anders moet verdelen, want in Nederland doen we al veel op basis van sportieve prestaties. PSV heeft jarenlang CL-miljoenen binnengehaald en speelde in de laatste 5 seizoenen vaker CL dan Ajax. Het gaat er ook om wat je met die miljoenen doet. Hetzelfde met Utrecht in Europa. Daar kun je een leuk zakcentje verdienen, maar als je afgaat tegen een club uit Albanie, dan levert het niet veel op.
 
DieGelbeReds
 
7
25 april 2020 om 08:34
@Master D, er zal altijd een bepaalde mate van ongelijkheid blijven. Dat besef ik maar al te goed. En wat mij betreft staat dit los van de prestaties en het beleid van Ajax. Tuurlijk hebben ze het allemaal zelf verdiend. Waar ik voor pleit is een gelijkmatiger verdeling van Europese inkomsten. Het voordeel van het bereiken van de CL wordt inmiddels zo enorm groot, terwijl de EL nog steeds een peulenschil oplevert. Ik snap het hoor, marktwerking. Maar daar zit voor mij dus de crux. Dit is op de lange termijn niet houdbaar. Waarom niet de inkomsten uit CL en EL gelijk trekken en 50% van de inkomsten verdelen over clubs. En dan niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Daar zijn gewoon afspraken over te maken en zou ongetwijfeld leiden tot kwalitatief betere competities. Want je opmerking dat andere clubs dit ook kunnen, daar ben ik het niet mee eens. Veel ploegen gaan nooit de gelegenheid krijgen om écht mee te doen om Europese startbewijzen, laat staan een kampioenschap. Ook in de maatschappij geldt dat de rijken steeds rijker worden ten opzichte van de armen. En dát moet je gewoon niet langer willen in mijn ogen.
 
Master D
 
46
25 april 2020 om 08:47
Waarom moeten andere clubs profiteren van het goede beleid van een ander? In jouw idee had Ajax in de succesvolle CL-campagne dus zo'n 45 miljoen moeten afstaan en verdelen onder clubs die er met enige regelmaat zelf een potje van maakten. Dat je voor een toernooi waaraan betere clubs mee doen (cl) meer krijgt dan voor een toernooi met 2e garnituur (el) vind ik ook logisch. Het verschil an sich mag inderdaad kleiner. Of competities per definitie beter worden met meer geld kun je over twijfelen. Meer geld maakt lui en dat zie je in PL, waar met geld gesmeten wordt soms zonder beleid. Het gaat om goed beleid. Zie AZ dat door goed beleid wel meedoet om Europese startbewijzen en dit jaar de titel. Dat kan een FC Utrecht, SC Heerenveen en FC Groningen ook structureel als ze beter beleid voeren. FC Twente heeft het laten zien met goed beleid, om daarna met wanbeleid weer weg te zakken. In Engeland laat Leicester City het zien en in Italie doet Atalanta mee. Echter komt het ze niet aanwaaien en dat wordt schijnbaar hier wel verwacht. Vitesse heeft alles om in de top 5 mee te draaien. Dan moet je wel een keer beleid gaan maken.
 
falcao1984
 
0
25 april 2020 om 08:50
Maar dan moet je dat Europees regelen. Anders heeft het weinig zin.
 
Scepticus38
 
23
25 april 2020 om 09:26
" Maar Ajax heeft puur op basis van de recente prestaties al dat geld verdiend. Dat hadden andere clubs ook kunnen doen. Daar is niks aan gestolen of via valsspel/dubieuze praktijken verkregen. Ja, het gaat hard als je de halve finale CL haalt.". De manier waarop er in de voetbalwereld wordt gepraat over de financien getuigt van een pure vorm van tunnelvisie. Omdat er alleen maar wordt gekeken naar de inkomsten en de uitgaven vaak volledig buiten beschouwing worden gelaten. Terwijl bijv. Ajax gewoon aan haar financiele verplichtingen moet voldoen en het geld dat ze binnen krijgt, ook meteen weer kwijt is. Ajax heeft een CL begroting en heeft de CL groepsfase nodig om uit de rode cijfers te blijven. De club heeft de helft van het startgeld nodig om verliezen te voorkomen. Ajax geeft tegenwoordig jaarlijks 130 miljoen uit om tot sportieve resultaten te komen en dat is meer dan het dubbele dat de club dit jaar aan CL inkomsten heeft ontvangen. De winst is derhalve volledig het gevolg van het succesvolle transferbeleid. Deze discussie gaat dan ook helemaal nergens over. Om het CL succes mogelijk te maken, heeft Ajax vele tientallen miljoenen moeten investeren en voor vele tientallen miljoenen aan verplichtingen moeten aangaan. Uit het jaarverslag 2019 blijkt dat de inkomsten uit de CL volledig zijn opgegaan aan salariskosten. Ondanks deelname aan de CL en het behalen van de halve finale, had de club vorig seizoen een miljoenenverlies geleden als ze niet zo goed geboerd had op de transfermarkt. Als men het in de voetbalwereld heeft over " eerlijk " delen heeft, bedoelt men daarmee alleen het delen van de lusten, als de lasten moeten worden gedeeld geven de meeste clubs niet thuis. En dat verstaat men in de voetbalwereld onder solidariteit.
 
Quancios
 
2
25 april 2020 om 10:59
Scepticus, je snapt toch zelf ook wel dat die twee dingen met elkaar samenhangen? Door de halve finale CL te halen, stijgt de transferwaarde van je spelers. Daardoor kan je goed boeren op de transfermarkt. Bovendien begroot Ajax volgens mij niet op groepsfase CL, maar op groepsfase EL. Zou ook niet verantwoord zijn anders.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 11:44
Ik vraag me af of jullie uberhauot weten waar het over gaat? Dit heeft helemaal niets met goed of slecht beleid van Ajax te maken de laatste jaren... het gaat erom dat Ajax in de CL straks tientallen miljoenen, onterecht, binnenharkt. Ik begrijp niet helemaal waarom iedereen het hier normaal vind dat Ajax deze prijs 'hoort' te krijgen? Nu doen jullie hier als Ajax kamoioen is geworden en CL geld moet verdelen.
 
Scepticus38
 
2
25 april 2020 om 12:15
" Scepticus, je snapt toch zelf ook wel dat die twee dingen met elkaar samenhangen? Door de halve finale CL te halen, stijgt de transferwaarde van je spelers. Daardoor kan je goed boeren op de transfermarkt. Bovendien begroot Ajax volgens mij niet op groepsfase CL, maar op groepsfase EL. Zou ook niet verantwoord zijn anders ". En hoe denk je dat het komt dat Ajax de halve finale van de CL gehaald heeft? Door dat de club goede spelers heeft gecontracteerd en daar veel geld voor heeft betaald en die een miljoenensalaris betaalt. Ajax begroot sinds 2 jaar wel degelijk op CL niveau, dat heeft Van der Sar zelf meermaals gezegd. Bovendien is Ajax een beursgenoteerd bedrijf en dat moet een winstwaarschuwing afgeven als verlies dreigt en dat heeft de club de afgelopen jaren telkens gedaan.
 
Scepticus38
 
7
25 april 2020 om 12:25
" Ik begrijp niet helemaal waarom iedereen het hier normaal vind dat Ajax deze prijs `hoort` te krijgen? ". Ajax " hoort " deze prijs te krijgen omdat de club daar als enige reglementair recht op heeft. Bovendien heeft Ajax er in haar eentje voor gezorgd dat NL uberhaupt aanspraak kan maken op deze prijs. Ajax harkt niet onterecht tientallen miljoenen binnen, daar geeft de club jaarlijks 130 miljoen voor uit en bovendien is veruit het grootste deel van het CL startgeld gebaseerd op het clubcoefficient en dat zou een andere club dus sowieso niet hebben gekregen. AZ dat op de 83e plaats staat op die lijst, al helemaal niet. Er klopt dus helemaal niets van wat je zegt. Net zoals dat een paar jaar geleden het geval was met de boekhouding van je eigen club.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 13:12
Reglementair heeft Ajax daar helemaal geen recht op want de competitie is nietig verklaart. Dit is een bedachte constructie wat betreft de Europese tickets.
 
NDisdenaam
 
2
25 april 2020 om 13:20
Onterecht blabla. Jouw aversie tegen Ajax is precies waarom Ajax zo reageert. 22 wedstrijden aan kop. Beter doelsaldo Volgens de regels van de KNVB behoort Ajax de CL in te gaan. Volgens het Advies van de uefa idem dito. Dit alles telt veel zwaarder mee dan ‘misschien had AZ wel eerste geworden’ want dat weet je niet. En dat je zegt dat dit juridisch AZ mogelijkheden geeft is lachwekkend. Want kijkend naar de regels en het competitieverloop gaat iedere rechter Ajax aanwijzen als terechte nummer 1.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 13:34
Ndisdenaam, bedankt voor je kortzichtige reactie. Het gaat er niet om wie nou wel of niet is uitgeroepen tot nummer 1, en wie de CL in gaat als nummer 1. Het gaat erom dat er geen kampioen is, omdat er nog teveel wedstrijden te gaan zijn. Wat dat betreft mag Ajax ook tevreden zijn dat ze uberhaupt als 1 gaan, want in feite bekroon ja ze dan alsnog als kampioen. Volgens mij zeurt ook niemand over het feit dat Ajax als 1 Europa in gaat. Wel om het feit dat Ajax daarmee direct een gigantische pot geld pakt, die bij een kampioen hoort.daarnaast zitten we met z'n allen volgens mij niet in een normale situatie op het moment? De vraag is nog maar wanneer het nieuwe seizoen begint en wie er allemaal mee kunnen doen. Vandaar dat er uit solidariteit wordt gevraagd om wat met dat pot geld uit de CL te doen. Volgens mij is het voor Ajax belangrijker dat alle clubs straks relatief normaal het seizoen kunnen starten dan die centen, die ze zonder kampioenschap wel pakken.jullie hebben het alleen maar over een betere doelsaldo en dat je het hele seizoen bovenaan hebben gestaan ,nou gefeliciteerd.
 
Quancios
 
0
26 april 2020 om 08:55
Oke HarisVuckic, doe maar een suggestie dan hoe we de Europese tickets zouden moeten verdelen volgens jou. Stand van vorig jaar? Krijgt Ajax CL. Stand na 17 wedstrijden? Krijgt Ajax hem. Huidige stand? Krijgt Ajax hem. Op basis van Europese coëfficienten? Krijgt Ajax hem. Op basis van historische stand? Krijgt Ajax hem. Sorry hoor, maar er is geen enkel scenario waarin Ajax niet het CL-ticket krijgt. Tenzij je ineens hele rare dingen gaat bedenken, zoals op basis van de huidige stand maar dan met onderling resultaat ipv doelsaldo als doorslaggevende factor. Maar aangezien onderling resultaat nergens in de reglementen staat, zou dat de enige bedachte constructie zijn die pas echt onreglementair zou zijn.
 
HarisVuckic
 
0
27 april 2020 om 12:17
Die tickets moet je gaan verdelen door clubs die er voor in aanmerking kwamen onderling te laten spelen voordat het nieuwe seizoen straks begint. Niet al die kansloze statistieken waar iedereen mee aankomt gebaseerd op een half seizoen, en al helemaal niet het vorige seizoen. Ik zou overigens niet weten wat er raar is om onderling resultaat te pakken i.p.v. doelsaldo aangezien dat in dit geval statistieken zijn over gelijke kansen, namelijk tegen elkaar uit en thuis. Dat Ajax een beter doelsaldo heeft zegt niet zoveel als clubs met compleet andere schema's werken en nog een ander schema voor de boeg hebben. Maargoed, je haalt dit zelf aan maar is voor mij sowieso geen ding.
 
Scepticus38
 
9
25 april 2020 om 08:52
" Tsja, ik ben niet geheel objectief. Maar als de bovenstaande punten daadwerkelijk zo zijn dan zit er ergens wel iets in ". Het probleem is zoals het in de voetbalwereld meestal het geval is als het om de financien gaat, dat er alleen maar wordt gekeken naar de inkomsten en de uitgaven volledig buiten beschouwing worden gelaten. Terwijl Ajax zich dat natuurlijk niet kan veroorloven, maar gewoon aan haar verplichtingen moet voldoen. Zonder CL inkomsten en inkomsten uit uitgaande transfers, had Ajax een verlies van twintig miljoen geleden. Ajax heeft de helft van startpremie derhalve nodig om uit de rode cijfers te blijven. En houdt daarvan dus minder dan de helft over en dan wil de Knvb dat de club 50 procent daarvan in een noodfonds stopt. Het is natuurlijk volkomen begrijpelijk dat Ajax daar niet in mee gaat en zelf wil bepalen hoeveel de club in dat noodfonds stopt zodat ze daarbij rekening kan houden met haar bestedingsruimte. Het bedrag dat een club zou moeten betalen, zou natuurlijk moeten worden afgeleid bedrag dat een club te besteden heeft en niet wat er binnen komt. Het kromme is dat de Knvb er ( volkomen terecht ) hele strenge licentie eisen op nahoudt, waarin het uitgangspunt is dat een club niet meer mag uitgeven dan er binnen komt. Als er een heel seizoen zonder publiek gespeeld moet worden, wat een heel realistisch scenario is, levert dat Ajax een verlies van 50 tot 60 miljoen op. En dan is het natuurlijk heel tegenstrijdig van de Knvb om te verwachten dat Ajax ondanks dat verlies tien miljoen in een solidariteitsfonds stopt.
 
Scepticus38
 
3
25 april 2020 om 10:08
" Tsja, ik ben niet geheel objectief. Maar als de bovenstaande punten daadwerkelijk zo zijn dan zit er ergens wel iets in ". Misschien moet je de reacties eens doorlezen en turven hoe vaak er wordt gesproken over het verdelen van de inkomsten zonder dat er rekening wordt gehouden met de uitgaven. Terwijl de bestedingsruimte natuurlijk niet alleen wordt bepaald door de inkomsten, maar door de verhouding van de inkomsten tov de uitgaven. Iemand die 10.000 Euro aan inkomsten en 8.500 Euro aan verplichtingen heeft, heeft minder te besteden dan iemand die maar 5.000 Euro aan inkomsten heeft, maar ook maar 2.000 Euro aan vaste lasten kwijt is. Iedereen heeft het maar over de 40 miljoen startpremie die de groepsfase van de CL oplevert, terwijl Ajax een verliesgevende begroting heeft en de helft van dat bedrag al nodig heeft om uit de rode cijfers te blijven. De manier waarop de discussie gevoerd wordt, is dan ook volstrekt nutteloos. Omdat ze over een fictieve situatie gaat waarin er alleen maar geld binnen komt en er niets uit gaat.
 
war75
 
8
25 april 2020 om 10:15
Ik begrijp werkelijk niet hoe je tot deze redenering komt D.r. Mario. Ajax krijgt de CL letterlijk in de schoot geworpen (want competitie nog niet afgelopen en hoogst, hoogst onzeker of ze die wel winnend af zouden sluiten) en dan nog klagen en wijzen naar anderen dat je van die G R A T I S inkomsten 25% af moet staan? Ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen als ik ajax (of supporter) was.
 
Tinus88
 
18
25 april 2020 om 10:33
Dan kijken we gewoon anders naar de situatie. Ik ben het er niet mee eens dat Ajax het in schoot krijgt geworpen. Door een bizarre situatie wordt de competitie gestopt en Ajax staat na 25 wedstrijden bovenaan. Ajax heeft het over de wedstrijden die de competitie mocht duren het beste gedaan. Dus gaan zij terecht de CL in, mijns inziens. 25% is echt een bizar aantal. 7% is misschien wat marginaal, al vind ik dat persoonlijk ook niet, maar 25% om clubs te redden die zelf een te grote broek aantrekken?
 
Master D
 
19
25 april 2020 om 10:35
@war75 Het is wel duidelijk dat je er niet veel van begrijpt. Ajax heeft gewoon 25 wedstrijden gespeeld om in de positie te komen waar ze nu staan en waar ze al het hele seizoen op staan. Het is niet dat ze toevallig na 1 speelronde op kop staan. Daar staan ze al 22 speelrondes. Dus niks letterlijk in de schoot geworpen. Ook is er geen andere club die meer recht heeft op de betreffende CL-plek dan Ajax. Het was nog onzekerder dat AZ het zou halen, maar hij had dus op die gronden naar AZ gemoeten? Weet je wat ook nog hoogst onzeker is? Of die CL-plek er uberhaubt komt of dat er voorrondes gespeeld moeten worden die ook nog maar moeten kunnen plaatsvinden en die je ook nog winnend af moet sluiten. Toch wordt er door de hyena`s al gerekend op 25 van die 40 miljoen. Ik zou mij kapot schamen om te roepen om solidariteit terwijl ik daar zelf niks aan bij zou willen dragen omdat ik alleen maar aan mijzelf denk en heb gedacht de afgelopen jaren.
 
Quancios
 
2
25 april 2020 om 11:02
Master D, volgens mij gaat die 25% over de startpremie voor de CL. Die bedraagt 16,5 miljoen. Het totaal van 40 miljoen komt door de tv-gelden en de inkomsten op basis van clubranking. Daar hoeft Ajax volgens mij sowieso niks van af te staan. Zou ook vreemd zijn, want als een andere Nederlandse club de CL zou halen dan zouden die veel minder geld krijgen o.b.v de clubranking.
 
Scepticus38
 
5
25 april 2020 om 11:07
" Ajax krijgt de CL letterlijk in de schoot geworpen (want competitie nog niet afgelopen en hoogst, hoogst onzeker of ze die wel winnend af zouden sluiten) en dan nog klagen en wijzen naar anderen dat je van die G R A T I S inkomsten 25 af moet staan? Ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen als ik ajax (of supporter) was ". Ajax krijgt de CL niet in de schoot geworpen, daar heeft de ploeg hard voor moeten werken. Ajax heeft de CL niet in de schoot geworpen gekregen, maar was de enige club die daar aanspraak op kon maken omdat ze bovenaan stond. Dat ticket heeft ze dus gewoon verdiend en daar heeft ze als enige club recht op. Het zijn ook geen gratis inkomsten, om die inkomsten mogelijk te maken, geeft Ajax ook 130 miljoen per jaar uit. Het is inderdaad niet zeker of Ajax de competitie winnend zou hebben afgesloten, maar het is net zo min zeker dat Ajax dat niet zou hebben gedaan. Terwijl de situatie voor de clubs die onder Ajax stonden er natuurlijk exact hetzelfde was en die er zelfs nog veel minder zeker van waren dat ze kampioen zouden worden.
 
FeyenoordGr
 
0
25 april 2020 om 11:43
Ajax trekt toch eigenlijk ook een te grote broek aan? Ze begroten op CL en dat is nogal een risico. Haal je geen CL, dan draai je flink verlies. En dat had zomaar kunnen gebeuren dit jaar. Ajax krijgt dit ticket terecht, naar mijn mening, maar ze krijgen het wel een beetje cadeau en daar mag best wat tegenover staan.
 
HarisVuckic
 
4
25 april 2020 om 11:48
Master D. Ik denk toch echt dat jij er geen pepernoot van begrijpt. Er worden geen prijzen verdeelt, wat terecht is omdat de competitie simpelweg niet is gespeeld. In een bekerfinale geef je de beker ook niet weg in de rust. Het punt is dat ze nu wel al het prijzengeld binnenharken wat hier mee te maken heeft waar Ajax simlelweg niet meer recht op heeft dan AZ. Ik snap dat jij toch alles in je eigen straatje lult. Echt onvoorstelbaar.
 
HarisVuckic
 
4
25 april 2020 om 12:22
Scepticus, waar haal je uberhaupt het lef vandaan om te zeggen dat Ajax de enige club was die aanspraak maakte. Gatverdamme wat een hypocriete lui ook hier, en ook gewoon niet bijdraaien maar doorgaan met het alles recht lullen wat krom is. Ik kan je verklappen dat Ajax nergens meer recht op heeft dan een AZ. Probleem is alleen dat de hypocrieten in de directie het allemaal een zorg zak wezen. Edwin is mooi aan z'n bonus aan het werken.
 
Master D
 
4
25 april 2020 om 13:38
Je bent zelf hypocriet met je blinde Ajaxhaat waardoor je in je eigen haatstraatje lult. Jij doet alsof AZ er meer recht op heeft en dat Ajax iets gestolen heeft/gratis krijgt. Ze hebben er gewoon voor gewerkt en door omstandigheden waar zij geen schuld aan hebben is dit het resultaat. Dat een Twente supporter uberhaubt het lef heeft om het over iets verdienen te hebben. Het enige wat FC Twente had verdiend was een faillsement en een ingetrokken licentie. Net zoals dat ze door de Knvb gered zijn door de competitie te beeindigen. Daar mag je dankbaar voor zijn, want met hun programma en hun bagger spel waren ze eruit gevlogen. FC Twente dat jarenlang door list en bedrog hogere televisiegelden heeft kunnen binnenhalen en nu nog steeds krijgt. Dan is het plotseling wel lekker om geld te krijgen waar je geen recht op hebt. Dan horen we je niet.
 
HarisVuckic
 
3
25 april 2020 om 13:44
Ochjee, de Ajax haat, haha. Zal daar, gezien je leeftijd, niet verder op ingaan.ik zal het nog een keer uitleggen. Niemand heeft het over wie ergens meer recht op heeft. AZ heeft net zo min als Ajax recht op al dat geld. Begrijp je waarom er geen kampioen is uitgeroepen dit seizoen vraag ik me oprecht af? Omdat er nog teveel mogelijk is. Echter pakt Ajax in dit geval de volle prijzenpot terwijl er eigenlijk niets is beslist. Er wordt dus gevraagd hier iets mee te doen, aangezien het overal een puinhoop is op het moment. Maargoed, blijf lekker hypocriet vasthouden aan je tussenstand, doelsaldo en je miljoentjes. Als het maar Ajax maar goed gaat na de Corona crisis toch? Edit; en wat betreft je stukje over Twente. Besef je jezelf wel hoe zielig je bent? Na een reactie over je club een heel verhaal over Twente beginnen haha, respect.
 
Q_asd1975
 
1
25 april 2020 om 16:20
@harisvuckicnatuurlijk heeft Ajax als enige club aanspraak op die CL ticket. Er is al besloten dat de Europese tickets verdeeld worden op basis van de ranglijst op het moment dat de competitie werd beeindigd. Raad eens welke club toen bovenaanstond? Dat jij het er niet mee eens bent dat is iets anders.
 
HarisVuckic
 
0
27 april 2020 om 12:21
Doordat de Knvb deze keus heeft gemaakt is Ajax de enige die aanspraak maakt ja, dat is een gevolg. Ik snap echt niet, nouja misschien ook wel aangezien het over hun cluppie gaat, dat men dit een normale keuze vind. Dit is hetzelfde als de CL cup weggooien als de finale wordt gestaakt in de 60e minuut, door iets waar de clubs geen invloed op hebben.onderling uitspelen tussen AZ en Ajax was hier de beste oplossing, niet uitdelen op basis van een seizoen die niet is voltooid.
 
DieGelbeReds
 
18
25 april 2020 om 07:45
Ik heb zo het vermoeden dat dit, hoewel er echt wel wat te zeggen valt voor de argumenten van Ajax, de antipathie tegenover Ajax bij velen alleen maar gaat vergroten. Dit kan je als Ajax zijnde toch nooit goed doen, want er zijn er genoeg die stellen dat Ajax (eventuele) CL-miljoenen in de schoot krijgt geworpen. Feit is wel dat alle clubs keihard worden getroffen. Of dit dan het moment is om op je strepen te gaan vraag ik me wel af. Kijk naar de situatie Hoekstra in de Europese Unie. Maar goed, wat is dan wel de oplossing? Wie het weet mag het zeggen.
 
FCBogarde
 
113
25 april 2020 om 07:55
Die antipathie is en blijft toch wel. Nu komen ze bedelen en in het verleden hoorde Ajax vaak, wij verkopen niet aan Ajax ondanks een goed geboden transfersom.
 
Skede
 
12
25 april 2020 om 08:02
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er in het verleden clubs zijn geweest die geen concurrentie van Ajax waren maar toch specifiek niet aan Ajax wilden verkopen maar wel aan pak 'm beet Feyenoord of PSV. Zijn daar voorbeelden van? Want het lijkt mij eerlijk gezegd sterk, of ik moet iets gemist hebben.
 
Master D
 
44
25 april 2020 om 08:31
Niet zozeer aan Feyenoord of Psv. Kan mij wel een Vitesse herinneren rond Marco van Ginkel, die niet naar Ajax mocht. Verder lijken de prijzen inderdaad soms hoger te liggen als Ajax langskomt. Een Heerenveen dat Sam Larsson voor 4 miljoen naar Feyenoord laat gaan, maar als Ajax voor Pierie komt moet het 5 miljoen aftikken. Maar goed dat is allemaal speculatie en onderbuik gevoel. Het is weinig feitelijk of daar een diepere gedachte achterzit en of dit dan op antipathie gestoeld is.
 
Skede
 
14
25 april 2020 om 08:43
Rob Jansen heeft in een interview uitgelegd dat Chelsea destijds niet wilde dat van Ginkel naar Ajax ging omdat ze hem zelf wilde hebben. En Chelsea had daar blijkbaar veel over te zeggen. Wat betreft die transfersommen: ten eerste kun je 2 verschillende transfersommen voor 2 verschillende spelers in verschillende transferperiode natuurlijk moeilijk vergelijken. Maar als je als Heerenveen weet hoeveel geld ajax heeft dan is het toch volkomen logisch dat je er meer uit probeert te halen dan wanneer een financieel minder sterke club langskomt voor een speler? Dat daar een stuk anti pathie (eventueel) bij komt kijken lijkt me erg ver gezocht. Als PSG deze zomer mbappe verkoopt voor een miljoen of 300, ik zeg maar wat, en ze kloppen voor Onana aan bij Ajax, dan neem je dat als Ajax toch ook mee in je onderhandelingen?
 
lwd12
 
8
25 april 2020 om 08:51
Dat Ajax meer moet betalen zie je toch overal. Ajax verkoopt een speler voor 20 miljoen en zoekt een vervanger. De club die de beoogd vervanger heeft, weet dat Ajax veel geld heeft, ziet dat Ajax de speler wil en dus denkt deze speler ook goed te kunnen verkopen en vraagt daarom even iets meer. Daar hoor je Man U ook over. Maar waarom mag Ajax wel 20 miljoen vragen en daarmee veel geld opstrijken en moet Ajax goedkoop aan haar spelers komen. Ik zou ook aan Ajax de hoofdprijs vragen wetende dat zij geld hebben.
 
Master D
 
14
25 april 2020 om 08:58
Ik zeg niet dat dergelijke praktijken onlogisch zijn vanuit de verkopende club geredeneerd. echter kan ik mij voorstellen dat mensen denken dat als Ajax aanklopt zij een andere benadering krijgen dan als PSV of Feyenoord aanklopt. Niet minder en niet meer. Het werkt overigens ook de andere kant op. Kleine clubs verwachten overbodige spelers ook altijd voor een prikkie op te halen, waarbij Ajax dan maar schappelijk moet zijn. Een Utrecht die Cerny voor 7 ton mocht overnemen. Zo'n gebaar komt nooit van de andere kant. Wat dat betreft komt het een beetje over als een dubbelrol. Niet dat ik het een club verwijt, want iedereen kijkt naar zijn eigen portemonnee en hoe ze het meest kunnen krijgen.
 
Skede
 
10
25 april 2020 om 09:01
Sorry maar ik lees of hoor eigenlijk nooit van clubs dat ze stellen dat Ajax maar 'schappelijk' moet zijn als ze spelers bij hen willen oppikken. 7 ton voor Cerny is toch een normaal bedrag? Zoveel liet hij toch niet zien dat Ajax daar meer voor kon krijgen. Als Ajax al genoegen heeft genomen met een minder bedrag zal dat eerder een gunst voor Cerny zijn dan tegenover een andere club. Dat lijkt me heel sterk.
 
BJP79
 
2
25 april 2020 om 09:23
Klopt ook Skede dat doet Ajax vaker zie bijv Vermeer die voor een beperkt bedrag weg mocht voor bewezen diensten.
 
Tipptopp
 
5
25 april 2020 om 10:16
@Skede, mi ligt het toch wat gecompliceerder. Als Ajax hoog in de boom gaat zitten bij de verhuur/verkoop van spelers naar Nederlands clubs komt daar altijd imago bij kijken. Ajax krijgt bij het minste of geringste een publieke terechtstelling. Dat is natuurlijk een manier om te krijgen wat je als andere partij wilt en dat mag. Nu wordt hetzelfde wapen gehanteerd om geld los te peuteren. Probleem is dat het nu niet bepaald “fair” en netjes is maar dat men de media gebruikt om het beeld om te keren. En dat laatste, daar heb ik problemen mee.
 
HarisVuckic
 
2
25 april 2020 om 11:49
Bedelen bij een club die onterecht tientallen miljoenen gaat verdienen volgend jaar ja. Je kunt ook gewoon je bril afzetten.
 
Skede
 
0
25 april 2020 om 13:07
@tipptopp, maar mijn vraag is dus of er concrete voorbeelden zijn van die 'publieke terechtstelling' die ajax moet ondergaan bij binnenlandse transfers. Hierboven worden van Ginkel en Larsson/Pirie genoemd maar zoals ik al aangeef zijn die situaties allebei op een andere wijze te verklaren. Ik denk namelijk niet dat Ajax meer dan andere clubs kritiek krijgt bij binnenlandse transfers, of dat er nou echt in de publieke opinie de mening bestaat dat Ajax lagere transfersommen moet vragen of hogere moet betalen.
 
4Ever4Ajax
 
20
25 april 2020 om 08:01
@DieGelbeReds: het is een verdomd lastige situatie. Ben al blij dat Ajax dit nu niet zelf naar buiten brengt, omdat ik dat olie op het vuur zou vinden. Ja, ik vind ook dat er geen vanzelfsprekendheid mag zijn, ja ik vind ook dat clubs nu makkelijk vinden dat ajax wat mag doen en in het recente verleden ze ajax weinig gunden (denk zeker aan Pec zoals in het artikel staat). Maar dan alsnog hoop ik dat ajax boven die materie kan staan en ook ziet dat het hele voetbal in de brand staat. Ik hoop dat ze dan ook niet te star zijn richting clubs die normaliter hun financiën goed op orde hebben.
 
BJP79
 
26
25 april 2020 om 08:09
@DieGelbeReds: die is er al en zal altijd blijven. Ajax heeft gewoon 100% gelijk. Wanneer gaat de KNVB eems wat doen?? Rijkste bond van Nederland maar bijspringen ho maar. Lijkt me dat de KNVB er alles aan gelegen is de competitie omhoog te houden maar inspanningen daarvoor zijn er niet. Gudde en de rest van de KNVB, ik had er al geen hoge pet van op maar is gewoon een schande wat ze met de hele situatie doen.
 
HarisVuckic
 
4
25 april 2020 om 11:51
Hoe kan Ajax nou gelijk hebben als ze de CL inkomsten, die ze krijgen zonder kampioen te worden, weigeren te verdelen. Echt bizar.
 
Booya_410
 
9
25 april 2020 om 12:12
Bij deze ontvang ik volgende maand graag 25% van jouw salaris en vakantiegeld. Ook zie ik graag 10% van jouw spaarcenten op mijn rekening gestort worden. Door het Corona crisis gaat het iets minder met mijn bedrijfje en heb ik een aantal projecten niet in volledigheid kunnen afmaken. U heeft uiterlijk tot 4 Juni om aan deze betaling te voldoen.
 
HarisVuckic
 
7
25 april 2020 om 12:25
Weer zo'n figuur die er geen drol van snapt. Het gaat niet om salaris en spaarcenten, maar de grote bak met prijzengeld die Ajax onterecht krijgt toegeworpen. Sommige lui hier denken echt dat de clubs hun hand ophouden bij Ajax hahah.
 
DavidDC
 
9
25 april 2020 om 08:59
Zo ja, wat doet dat beetje extra haat het ertoe? Ajax vaart al zo lang eigen koers en zijn in niets afhankelijk van andere clubs. Wat mij betreft gaat er geen cent heen. Het is topsport, daar hoort juist die haat en nijd bij, geen handjes ophouden. Bovendien, springen gemeenten uiteindelijk heus wel bij, zo weten we uit Eindhoven, Enschede etc.
 
Trobiii
 
1
25 april 2020 om 09:32
Ik denk dat dit misschien nog heel goed voor Ajax kan uitpakken. JA het zal veel geld kosten, maar Ajax is nu in feite in de positie om eisen te stellen. Bv: alleen de clubs met echt gras kunnen steun verwachten vanuit champions league gelden. Of andere voorwaarden waar Ajax profijt van heeft in het kader van Europees voetbal. Bem heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen met een KNVB zonder draagkracht en doortastendheid
 
 
1
25 april 2020 om 13:17
O dat is echt een super idee. Omdat je geld hebt mag je eisen gaan stellen aan anderen. Dat klinkt heel eng vriend, denk ff na voordat je een dergelijke domme stelling poneert.
 
curtazimo
 
0
26 april 2020 om 00:47
Hoewel ik t geen gek idee vind; Ajax moet niets eisen, net zoals ze niets moeten/hoeven afstaan... Case closed. Maar in het geval van n noodfonds; wie bepaalt welke club hoeveel krijgt?
 
FCBogarde
 
24
25 april 2020 om 07:49
Exact, eerst duidelijkheid hoe dit noodfonds gebruikt gaat worden. Solidariteit is mooi, maar komt in een ander perspectief als je tegenwerking, jaloezie en haat ervaart. Buiten dat is het de grote vraag wanneer er Europees gevoetbald kan worden en onder welke omstandigheden.
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:07
Daarom, Ajax wordt nooit wat gegund door de andere clubs en nu moet Ajax de rest maar even redden. Ajax moet gewoon aan zichzelf denken. Veel mensen wekken de indruk dat het voetbal later dit jaar sowieso weer gaat starten, dat de stadions weer vol gaan zitten en alle sponsoren "gewoon" blijven betalen. Er is nog zoveel onzekerheid dat ook Ajax nog niet kan inschatten wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn, dus waarom zou Ajax het geld dan nu al weggeven? Misschien zitten ze over enkele maanden tot een jaar zelf gigantisch in de problemen..
 
PatrickLoef
 
104
25 april 2020 om 07:55
Deze reactie is gewoon terecht, klaar. Al jaren wordt Ajax overal uitgekotst, worden er bij steeds meer wedstrijden uitsupporters geweerd, wanneer Ajax voor een eredivisie speler komt wordt de hoofdprijs gehanteerd, weinig clubs die in 1 adem genoemd willen worden met Ajax, maar als het zover als nu is, houden ze allemaal hun handjes op en vinden ze dat Ajax met miljoenen over de bank moet komen? Zo werkt het niet he
 
 
19
25 april 2020 om 08:39
Eens. Ajax is inderdaad de dissonant on de eredivisie. Weinig mensen hebben er iets mee (of tegen). Ajax is zelf de zakelijke club waar het om verdienen gaat. Dit hebben ze zelf zo afgedwongen. Dan ben je allerminst verplicht om anderen ineens te gaan helpen. Ik zou goed begrijpen als Ajax het niet gaat doen.
 
maradungatje
 
8
25 april 2020 om 10:27
Wat bedoel je met dissonant en dan erachter plaatsen, weinig mensen hebben er iets mee?
 
 
3
25 april 2020 om 12:21
Ik denk niet dat veel mensen iets hebben met Ajax in NL, PSG in Frankrijk of Real Madrid in Spanje. Mijn inziens kleurloze clubs. Heb er niets mee, ook niets tegen. Qua prijzen grote en historische clubs. En daardoor hebben ze allen goede spelers voortgebracht en zullen ze het blijven doen. Maar clubs die weinig warmte uitstralen. Weinig speciaals hebben verder. Ik heb er gewoon echt niets mee. Geef mij maar de Bayerns en Liverpools in deze wereld
 
stravven
 
2
25 april 2020 om 12:48
Ik denk niet dat je PSG echt een historisch grote club kan noemen, voordat ze overgenomen zijn hadden ze "slechts" 2 kampioenschappen, vergelijkbaar met Socheaux en minder dan Reims.
 
RedBaron
 
5
25 april 2020 om 13:07
Dat is wel de grootst mogelijke onzin. Ajax is het Bayern van Nederland of Bayern is het Ajax van Duitsland. Die clubs hebben juist ontzettend veel parallellen. En van Real Madrid kun je veel zeggen maar niet dat ze kleurloos zijn. Op hun shirt na natuurlijk ??
 
LucasAndersen
 
3
25 april 2020 om 13:08
Bayern is veel gehater in Duitsland dan Ajax in Nederland vrind.
 
Richardpraha
 
3
25 april 2020 om 13:10
Hahahha....ja man want Bayern is zo'n ongelovelijke warme en aansprekende club!!!!! Dat is letterlijk het Ajax van Duitsland voor alle andere Duitse clubs en supporters.
 
Skede
 
5
25 april 2020 om 13:11
Ik zie mezelf niet als Ajax supporter, maar Ajax is toch wel alles behalve een 'kleurloze' club?
 
memphisdepay
 
18
25 april 2020 om 09:22
Ga lekker janken in een hoekje. Dat er geen uit supporters mee mogen heeft natuurlijk gewoon een reden. Als je een groep supporters hebt die zich niet kan gedragen dan is het beter om het niet te doen(beide kanten), daarnaast beslist een burgemeester dat meestal. Dat je over prijzen zit te zeuren is nog lachwekkender. Ajax vraagt ten eerste zelf ook de hoofdprijs en ten tweede hanteren die clubs echt geen lagere prijs voor PSV of Feyenoord. Ik vind eerlijk gezegd niet dat er perse iets gegeven moet worden. Maar de rijkere clubs moeten wel na gaan denken om geld te lenen(zonder rente) aan de armere clubs, want je kan die clubs lastig deze situatie verwijten.
 
BJP79
 
22
25 april 2020 om 09:29
Het gaat ook meer om de vanzelfsprekendheid dat Ajax wel even miljoenen kan missen om de rest te redden. Dat gaat natuurlijk nergens over. Ajax heeft meer kosten dan 80 à 90% van de BVO's bij elkaar. Eens dat hebben ze zelf gecreëerd afgelopen jaren maar dat meegenomen kan je moeilijk verwachten dat ze alles op het spel gaan zetten voor de rest van de competitie. En waar is de KNVB als organisator van competities als hele rijke bond kunnen ze best wat doen maar die lopen te bedelen bij de clubs echt te kansloos voor woorden.
 
SuperNico31
 
0
25 april 2020 om 11:50
De rijke clubs moeten helemaal niks. Waarom zou je als club die op een Europese plek is geëindigd het deelnamegeld moeten delen met clubs die helemaal geen uitzicht hadden op een Europese plek?
 
R9Neymar
 
4
25 april 2020 om 11:18
Ajax was waars. Geen kampioen geworden, schat az stuk hoger in dit seizoen, en hebben bovendien ook 2 x gewonnen van ajax. Dus ze krijgen gratis de CL tickets, hoeven ze niks voor te doen, alleen het handje ophouden. Dat gratis geld kunnen ze verdelen aangezien ze er geen recht op hebben. En dat zielige gedoe over dat ze de hoofdprijs moeten betalen? Ja? Jullie krijgen toch ook altijd uitgemolken prijzen voor jullie spelers? Fdj en mdl voor 160 miljoen verkopen maar janken als ze voor een az speler 20 moeten betalen. Wat een naar clubje is het toch in amsterdam
 
SuperNico31
 
6
25 april 2020 om 11:52
AZ krijgt ook gratis CL voorronde tickets. Feyenoord was er waarschijnlijk overheen gegaan, want die waren in bloedvorm. Hou op man. Hoe wil je op basis van waarschijnlijkheid gaan bepalen of een club meer recht heeft op het ene Europese ticket dan het ander?
 
R9Neymar
 
1
25 april 2020 om 13:16
Ajax was in iedergeval geen 1e geworden. Dit allemaal komt ajax maar wat goed uit want de vernedering was optimaal want ze stonden zover los maar werden nog ingehaald door az, en inderdaad, Feyenoord met het programma wat ze hadden, hadden ook nog een serieuze kans. Ajax valt als gewoonlijk weer met de neus in de boter
 
curtazimo
 
0
26 april 2020 om 00:50
Ajax staat heel t seizoen 1e, maar jouw glazen bol weet je te vertellen dat ze niet op die plek zouden eindigen? Je bent zo stellig dat ik ook zo’n bol wil...
 
WouterSL
 
39
25 april 2020 om 08:01
Niemand kan Ajax verplichten. Morele plicht spreekt de KNVB over. Nou misschien voelt Ajax die gewoon niet. De bond is er overigens voor de clubs. Laat die maar gaan bijspringen. En dan aan de hand van leningen anders krijg je oneerlijke concurrentie. En Ajax heeft niks gekregen. Gewoon zelf de punten bij elkaar gespeeld. En het geld op de bank zelf verdiend door goed beleid en goede prestaties.
 
Bossie
 
3
25 april 2020 om 08:02
En gelijk wordt de link gelegd dat Ajax wraak neemt, dat vind ik nogal kort door de bocht. Het is een veronderstelling dat de Telegraaf doet, maar dat zijn we ondertussen nu wel gewend van deze sensatie krant.
 
DVV20
 
28
25 april 2020 om 08:05
Goed verhaal, maar er is 1 belangrijk punt waarom Ajax wel een groot deel moet afstaan.. Het krijgen van het beste CL startbewijs zonder dat de competitie afgemaakt kon worden. De KNVB had verschillende beslissingen kunnen maken, maar koos ervoor om de stand te laten zoals het is en nu al doelsaldo doorslag te laten geven ondanks dat Ajax en AZ niet tegen dezelfde tegenstanders heeft gespeeld. Een klein dankjewel is wel op z'n plaats.
 
mayarood
 
70
25 april 2020 om 08:07
Maar de Knvb volgt toch gewoon de UEFA- richtlijnen? Met dezelfde tegenstanders kun je alleen terugvallen op een halve competitie die ook Ajax had opgeleverd....
 
DVV20
 
10
25 april 2020 om 08:13
Zoals gezegd, er hadden verschillende beslissingen genomen kunnen worden. Misschien was dit wel het meest eerlijke, maar Ajax mag dus zeker niet klagen hierover. Als dank daarvoor is een gedeelte van het geld afstaan een klein gebaar voor een rijke club als Ajax.
 
Tinus88
 
69
25 april 2020 om 08:16
Welke beslissing had de KNVB anders kunnen nemen waarin Ajax niet op een zou eindigen? Doe mij alsjeblieft een plezier en haal onderling resultaat niet als argument aan. De KNVB kan niet zomaar de regels veranderen. In Nederland is doelsaldo na punten nou eenmaal het geldende criterium.
 
 
16
25 april 2020 om 08:46
@Mario: Die laatste zin, wat een drogreden weer. Niet te geloven hoe mensen daarmee kunnen blijven komen. Een competitie is eerlijk als je elke club 2x hebt gehad. 1x in jouw eigen stadion en 1x in het stadion van de andere club. Dat is de meest objectieve meting en dan wordt er gekozen voor doelsaldo. Wat geheel logisch is. Nu hebben Ajax en AZ verschillende tegenstanders gehad. En op verschillende plaatsen tegen deze clubs gespeeld. Een objectieve meting is het dus niet. Dan zou onderling resultaat veel objectiever zijn indien er clubs zijn die exact gelijk staan. Maar het verleden wijzen is dus je reinste nonsens, want toen was de competitie altijd afgelopen. Ik kan begrijpen dat de KNVB voor deze oplossing heeft gekozen. Hun reglementen was namelijk nooit voorbereid op deze situatie. Maar Ajax mag hier hun handjes dichtknijpen. Ik vraag het mij ook ten zeerste af of zij anders ook eerste waren geworden.
 
T3rrorPancho
 
34
25 april 2020 om 08:54
Ajax is terecht eerste geworden en heeft niks te maken dat ze blij mogen zijn. Iedere club kijkt vanuit zijn brilletje maar de knvb heeft het enige juiste gedaan. AZ was nooit kampioen geworden maar we zullen het nooit weten.
 
Tinus88
 
41
25 april 2020 om 08:55
Ja, weet je. Ik ben het niet met je verhaal oneens, maar het staat naar mijn weten nergens in de regelementen dat doelsaldo pas ingaat na 34 wedstrijden. Anders had AZ immers aan kop gestaan. De KNVB kon niets anders dan dat besluiten. Doelsaldo is na punten nou eenmaal het geldende criterium.
 
 
8
25 april 2020 om 08:58
@Mario: Dat spreek ik niet tegen. Zeker niet. De KNVB kon alleen maar deze discussie maken. Wat mij continu zo verbaast zijn de vele reacties van dat het ook terecht is, want je hebt het beter gedaan. Dat is niet te meten. Er is bizar weinig respect vanuit Ajax richting AZ (op dit forum). Veel mensen doen alsof Ajax de grote meester is en AZ de leerling. Terwijl AZ dit jaar Ajax prima achter zich had kunnen laten. Had ook niet gekund btw, 50/50.
 
Tinus88
 
3
25 april 2020 om 09:58
O, begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik schaar mijzelf zeker niet onder die groep. Het is enorm knap dat AZ zo gelijke tred met Ajax heeft gehouden, niets dan lof. Op financiële mogelijkheden dan uiteraard. Voor de uitspraak arroganter overkomt dan bedoeld. Had de competitie afgemaakt geweest had ik het ook nog maar moeten zien. Ik had AZ een prima kans gegegeven. Het is voor AZ belachelijke zuur.
 
maradungatje
 
16
25 april 2020 om 10:25
@Lanjouwer, totaal onzin wat je zegt want waar staat dat onderlinge resultaat mee zou moeten tellen als de competitie wordt onderbroken? En wat als clubs niet 2x tegen elkaar hebben gespeeld? Het is nu gewoon toeval dat ze beide uit en thuis hebben gespeeld. Doelsaldo is het meest eerlijke...
 
DVV20
 
3
25 april 2020 om 10:57
Mooi objectief stukje, niks meer aan doen. Ajax mag blij zijn want nu zijn ze op basis van een Tussenstand kampioen geworden. Natuurlijk mag je daar blij mee zijn. Het komt vaak voor dat een club ergens in de competitie bovenaan staat maar geen kampioen wordt. Maar je wilt het niet zien want je kijkt vanuit je eigen brilletje zoals je zelf al aangaf.
 
DVV20
 
2
25 april 2020 om 11:01
Waarom zou doelsaldo het meest eerlijke zijn? Als Ajax in de eerste periode na de winterstop enkel tegen teams uit het linkerrijtje had gespeeld en AZ enkel tegen teams uit het rechterrijtje was het doelsaldo heel anders. Daarom is het dus niet eerlijk.
 
RedBaron
 
1
25 april 2020 om 13:11
Waarom hanteren we dan wel het doelsaldo om de tussenstand te bepalen en niet het onderling resultaat?
 
DVV20
 
0
25 april 2020 om 14:28
Omdat het een Tussenstand is, daarmee geven ze aan als dit de stand zou zijn na 34 wedstrijden, dan was dit de eindstand. Wat bedoel je hiermee te zeggen?
 
KritiKaster
 
31
25 april 2020 om 08:09
Ze krijgen het niet maar hebben het op basis van de sportieve prestaties tot dat moment verdiend. Er kan niet verder gespeeld worden dus is dit de eindstand. Vanuit sportief oogpunt heel normaal, de beste staat bovenaan. Hoe gering het verschil ook is.
 
Walvis_theo
 
5
25 april 2020 om 08:13
Dat is niet waar kritikaster. De beste hoeft in deze fase van de competitie helemaal niet bovenaan te staan. Dat is het punt.
 
AjaxAdam020
 
4
25 april 2020 om 11:37
KritiKaster heeft wel degelijk gelijk. Jij blijft die 34 wedstrijden als volledige competitie in je achterhoofd houden, maar dat doet nu niet terzake. KritiKaster zegt ook “tot dat moment” in zijn reactie en daarin heeft hij volledig gelijk. De huidige stand is bepalend en op basis daarvan is Ajax gewoon de beste. Again of dat na 34 wedstrijden ook zo was geweest doet niet terzake.
 
AjaxAdam020
 
0
25 april 2020 om 11:37
Dubbel
 
AjaxAdam020
 
1
25 april 2020 om 11:38
Dubbel
 
Tinus88
 
39
25 april 2020 om 08:12
Ja, dit is een leuk verhaal. Maar in alle situaties die de KNVB schetste zou Ajax op 1 eindigen. Dat hypothetische gelul dat AZ op 1 zou moeten staan door het onderlinge resultaat is net zo irrelevant als Hans Kazan en Henny Huisman hede ten dagen. De Nederlandse competitie stelt doelsaldo nou eenmaal boven onderling resultaat. Maakt het voor AZ niet minder zuur maar zo zijn de overeengekomen regelementen nou eenmaal.
 
DVV20
 
5
25 april 2020 om 08:18
Ik heb onderling resultaat niet genoemd? Het gaat er om dat Ajax nu voordeel heeft omdat de competitie afgebroken is. Een AZ en misschien zelfs Feyenoord worden zo, terecht, de kans ontnomen om voor de eerste plek te strijden. Natuurlijk kan Ajax hier helemaal niks aan doen, maar ze hebben hier nu wel voordeel van. Alleen daarom al zou een vergoeding op z'n plaats zijn.
 
Tinus88
 
14
25 april 2020 om 08:20
Nouja onderling resultaat is de enige reden waar je AZ boven Ajax zou kunnen plaatsen als je de competitie op dit moment stopt, hoe vreselijk dat voor AZ ook moge zijn. Ajax betaald een percentage of 10%, dat is toch ook een vergoeding?
 
 
4
25 april 2020 om 08:47
Zo zijn de regels. Dat klopt. Maar logisch is het niet. Ajax heeft de mazzel dat de KNVB op geen wijze op dit scenario is voorbereid
 
 
7
25 april 2020 om 08:51
Onderling resultaat telt pas als het puntental én doelsaldo gelijk zijn. Dit is een bijzondere situatie. Er is geen enkele grond om AZ of Feyenoord boven Ajax de 1e plaats te geven. Bekerfinale ben ik het wel mee eens dat Ytrecht zich bestolen voelt. Het is toch zo dat als Feyenoord sowieso Europa in zou gaan, de verliesend finalist het ticket krijgt? Ik zie ook liever Utrecht dan Willem II in Europa, alhoewel Utrecht er echt nog nooit iets van heeft gebakken Europees. Willem II is misschien toch wel kansrijker...
 
T3rrorPancho
 
4
25 april 2020 om 08:57
Als men de regels uitvoert dan is het toch geen mazzel, was te verwachten en dat wist iedereen.
 
 
5
25 april 2020 om 09:05
@T3rror: Klopt, maar de regels zijn hier ook niet op voorbereid. En dan moet je de regels uitvoeren die in de reglementen staan die zijn gebaseerd op een volle competitie. Ajax moet de CL in. Als AZ deze heerlijke selectie bijeen houdt, zie ik het hen overigens ook wel halen. Maar feit is gewoon dat dat dit Ajax niet slecht uitkomt. Om meerdere redenen. Ten eerste leek AZ met een gelijkwaardig team in een betere flow, dus bij men zal altijd de gedachte blijven 'wat als er door zou worden gespeeld'. Flow is echter niet tastbaar en een ommekeer had ook plaats kunnen vinden. Het tweede punt is dat je beiden een compleet ander schema af hebt gewerkt. Het is dus niet te vergelijken. Ik kan Covid-19 moeilijk een mazzeltje voor Ajax noemen, maar het gevoel heerst dat de timing voor Ajax niet slecht uit is gekomen. Nu is Ajax 1 en AZ 2 en moet de KNVB daar gewoon naar handelen. En jemig, wat is VZ op de telefoon vreselijk lastig.
 
afca0cbs
 
6
25 april 2020 om 09:15
AZ speelt toch gewoon CL en kunnen de groepsfase halen? Waarom zou Ajax AZ gaan betalen dan. Wacht eerst maar af. En die premies worden pas het jaar erop uitbetaald.
 
afca0cbs
 
3
25 april 2020 om 09:16
Meeste aantal doelpunten voor komt nog eerst. Onderling resultaat staat pas op de derde plek
 
DVV20
 
0
25 april 2020 om 14:30
Natuurlijk is het wel mazzel, ook al worden de regels uitgevoerd. Als een seizoen tussentijds stopt en je staat eerste op doelsaldo omdat je tegen andere teams hebt gespeeld mag je gerust spreken van mazzel.
 
wolterx
 
31
25 april 2020 om 08:12
De KNVB had op geen enkele manier Ajax buiten dat ticket kunnen plaatsen. Dan zouden ze tegen de huidige voorschriften waar clubs mee akkoord zijn gegaan met betrekking tot volgorde van ranglijst ingaan. Dat had nooit stand gehouden. Het seizoen "voiden" was enige andere realistische optie en zou zelfde uitkomst hebben gegeven. Onderling resultaat is pas het 4e criterium waardoor je boven een andere ploeg kan staan achter aantal punten, doelsaldo en doelpunten voor. Als we puur zouden kijken naar exact zelfde wedstrijden gespeeld zou Ajax tov AZ ook bovenaan eindigen.
 
DVV20
 
4
25 april 2020 om 08:16
Dan nog heeft Ajax flink profijt van het stoppen van de competitie op dit moment, ook al kunnen ze hier niks aan doen. De competitie is niet gespeeld, het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Ajax kampioen zou worden, dus komt Ajax hier in dit geval heel goed weg met het krijgen van het beste startbewijs. Daarvoor zou een vergoeding tov andere clubs toch best eerlijk zijn?
 
Tinus88
 
19
25 april 2020 om 08:18
Die vergoeding is er met 7% toch ook gewoon?
 
DVV20
 
1
25 april 2020 om 08:20
En daar gaat het om, dat dat te weinig is voor veel clubs.
 
Tinus88
 
43
25 april 2020 om 08:23
Ja, dat is hun probleem. Vind ik oprecht. Nu moet Ajax maar opdraaien voor het wanbeleid dat vele clubs hebben gevoerd? Het is niet voor niets dat een RKC het minste uitgeeft aan spelerssalarissen maar nu prima het hoofd boven water kan houden. RKC hoeft zelfs geen personeel te ontslaan. Als RKC dat kan, kunnen andere clubs dat ook. Maar die kiezen er zelf voor een te grote broek aan te trekken. Dat is nu ineens de verantwoordelijkheid van Ajax? Daar wil ik niet in geloven. Dat is de verantwoordelijkheid van die clubs zelf.
 
DennisJWT
 
10
25 april 2020 om 08:24
Kan je 1 reden geven waarom een andere club dan AZ oEn misschien Feyenoord recht op dat Champions League geld denkt te hebben?
 
wolterx
 
19
25 april 2020 om 08:28
Ben ik het dus niet mee eens, ik heb mensen horen opperen dat zelfs Feyenoord mee zou moeten delen. Die staan letterlijk dichter bij plek 5 dan bij plek 1 (obv doelsaldo), waar ga je de grens trekken? Dat er een potje komt voor de Eredivisie ben ik het mee eens maar op andere gronden dan "ze kunnen het nog verspelen", er kunnen mathematisch nog flink wat clubs CL halen en vrijwel alle ploegen kunnen nog buiten Europees voetbal vallen. Momenteel is de huidige stand omgezet naar een eindstand. Een positie die Ajax zelf heeft verworven, als er verschillende opties waren obv de huidige stand had ik het begrepen. Maar letterlijk elk scenario zou Ajax dat ticket krijgen, dat is naar mijn mening een zelf verworven positie die alleen Ajax toekomt op dit moment.
 
allochteun
 
12
25 april 2020 om 08:53
Hier volledig mee eens. Een RKC laat zien hoe het moet. Geen geld uitgeven dat je niet kan missen. Dan wordt je laatste, dat klopt, maar je komt niet in de problemen.Willem II in het verleden hetzelfde. Financieel aan de grond, dus met minimale middelen een zeer beperkte selectie neergezet. Dan degradeer je 2 keer, maar kun je dat financieel wel aan en kun je weer gaan bouwen.Nu 10 jaar later is de club kerngezond, doet 2 jaar op rij mee om de play offs, en de miljoenen klotsen tegen de plinten aan dankzij een serie lucratieve transfers.
 
De Toekomst
 
1
25 april 2020 om 13:19
@DVV20, maar AZ krijgt dus ook een Champions League ticket, terwijl Feyenoord ze nog kon inhalen. Moeten die ook betalen? Moeten ADO en RKC De Graafschap en Cambuur ook betalen, omdat zij in de Eredivisie blijven.. Het slaat nergens op als clubs elkaar gaan compenseren, omdat sommige clubs eventueel in een onzeker scenario mogelijk ergens recht op gemaakt zouden kunnen hebben....
 
DVV20
 
0
25 april 2020 om 14:35
Dat vind jij nergens op slaan, maar vind ik wel degelijk. Om het voorbeeld van promotie/degradatie aan te halen, cambuur wordt hier gewoon veel geld door de neus geboord. Om jullie reden aan te kaarten, ze staan gewoon eerste en moeten promoveren, dat zegt het regelement. Dus compensatie lijkt mij het minste wat er moet gebeuren voor deze clubs. Al denk ik dat hier nog wel een rechtzaak over gaat komen.
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 14:46
@DVV20, nu doe je net alsof ik het ermee eens ben dat clubs niet promoveren of degraderen. Ik had het juist logisch gevonden wanneer dat wel was gebeurt.
 
FCBogarde
 
28
25 april 2020 om 08:16
Een groot deel nog wel... Ajax stond bovenaan, na 17 wedstrijden en als we de eindstand van vorig seizoen hanteren stonden we ook bovenaan. Kortom op alle fronten terecht dat we het directe CL ticket te pakken hebben. Buiten dat heeft Ajax dankzij de prestaties van de laatste seizoenen er zelf voor gezorgd dat er een directe plaatsing is in de CL. Dusz....
 
DVV20
 
2
25 april 2020 om 08:19
Ik vind ook dat Ajax op dit moment de belangrijkste kandidaat was, maar ze krijgen het nu wel in hun schoot geworpen. Zie m'n vorige reacties, geen zin om het onder elke reactie te plaatsen sorry.
 
FCBogarde
 
17
25 april 2020 om 09:24
In de schoot geworpen... Of Ajax er eigenhandig voor gezorgd heeft dat de competitie gestopt is ? Alsof Ajax als bijv nummer 2 het directe CL-ticket opeist. Nee, niets van dit. De omstandigheden zijn nu eenmaal zo dat op driekwart van de competitie de competitie eindigt en dat Ajax als actuele nummer 1 dit ticket krijgt (maar daar hebben ze ook naar gepresteerd).
 
DVV20
 
0
25 april 2020 om 14:26
Klopt, iedereen ziet het verkeerd behalve de Ajax fans. Overduidelijk dat zij degene zijn met een objectieve blik hier. Een bekend gezegde is dat de prijzen pas aan het eind verdeeld worden. Als dan de prijzen worden verdeeld halverwege het seizoen, omdat er niet verder gevoetbald kan worden, is dat inderdaad in de schoot geworpen. Maar discussiëren met fans heeft weinig zin hier, omdat ze alleen blind kijken naar eigen belang.
 
nederland79
 
6
25 april 2020 om 08:36
@dvv20noem mij eens 1 normaal scenario waarbij de cl plek niet naar ajax zou gaan?huidige ranglijkst Ajaxcompetitie ongeldig verklaren en kijken naar vorig jaar Ajaxcompetitie ongeldig verklaren en kijken naar uefa ranglijst Ajaxslechts de helft van de competitie nemen zodat iedereen 1x tegen elkaar gespeeld heeft ajax
 
afca0cbs
 
5
25 april 2020 om 09:13
AZ krijgt ook CL premies zelfs in de voorrondes al. Halen ze de groepsfase hebben ze op dat moment al meer dan Ajax binnen.
 
JK-Ajax
 
3
25 april 2020 om 10:18
Volgens mij in alle scenario’s zou Ajax gewoon de terechte nummer 1 zijn. Winter? Huidige stand? Vorig seizoen? We doen net alsof Ajax een cadeautje krijgt terwijl ze het gewoon keihard verdiend hebben.
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:12
Haha, was dom en verschrikkelijk simpel gedacht. Echt zo dom. Ajax krijgt geen startbewijs, Ajax heeft dat verdiend. Linksom of rechtsom. In elk, zonder speculeren of de reglementen buiten beschouwing te laten, scenario heeft Ajax het verdiend. Wij staan bovenaan, vorig jaar kampioen en het hoogst geplaatste Nederlandse team op de UEFA ranglijst. Wij zijn niemand ook maar iets verschuldigd.
 
DVV20
 
1
25 april 2020 om 14:39
Aldus een objectieve neutrale supporter. Dat jij niet kan inzien dat Ajax nu voordeel heeft door het stopzetten van de competitie zegt voldoende. Ja Ajax staat terecht bovenaan, als doelsaldo al bepalend moet zijn nu, ja ze zijn de best presterende ploeg uit Nederland, ja ze hebben Europees het meeste bereikt. Maar AZ staat gewoon op gelijke hoogte en had nog voldoende wedstrijden om boven Ajax te eindigen. Dus Ajax heeft het geluk of voordeel in deze dat zij de competitie niet uit hoeven te spelen, wat onder normale omstandigheden wel had gemoeten. Daarom is compensatie op zijn plaats. Ze waren in een titelrace met AZ, maar deze is tussentijds gestopt. Logisch toch, als je even je veel te rood met witte bril afzet.
 
mayarood
 
9
25 april 2020 om 08:05
Ik geef Ajax hierin wel gelijk. Men had af en toe wel wat toeschietelijker kunnen zijn. Verder vind ik dat je de startgelden hard genoeg nodig hebt om goed voor de dag te komen in de Europese competities. Financiele hulp voor de andere clubs zou beter uit de Europese televisiegelden moeten komen, maar die komen pas na de wedstrijden....
 
KritiKaster
 
24
25 april 2020 om 08:05
Heel goed en geheel terecht van Ajax, al zal half Nederland er wel weer over vallen.
 
007
 
22
25 april 2020 om 08:08
Elke club moet z'n eigen broek kunnen ophouden. Ajax zal heus wat gaan helpen, maar heel veel fans reageren uit hun anti buikgevoel. Wie verwacht dat de Amsterdamse club een soort Sinterklaas gaat spelen zal van een koude kermis thuis komen. Het is ook niet zo dat Ajax een rijke suikeroom achter de hand heeft. Ook wij gaan de rekening krijgen!
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:24
Ja, Ajax weet natuurlijk ook niet hoe lang dit gaat duren en hoe hoog de rekening uiteindelijk gaat oplopen bij Ajax. Waarom zouden wij miljoenen, die we later wellicht keihard zelf nodig hebben, nu cadeau doen aan clubs die ons jarenlang hebben tegengewerkt.
 
Orgullo
 
15
25 april 2020 om 08:14
Ajax krijgt wel 40M aan topaffiches, sponsoring en extra aantrekkingskracht op gaat strijken voor een niet afgemaakte competitie, dat wordt dan in dit artikel weer niet benoemd. Solidariteit bestaat ook dat je elkaar helpt in nood, en geen louzy argumenten op tafel gooit als : ' ja maar in andere stadions wordt wel eens helemaal niets in Amsterdam gezongen'. Bovendien, volgens mij stond 80 procent van Nederland vorig jaar met de handjes op elkaar voor Ajax.
 
Lucagio
 
6
25 april 2020 om 08:48
Die 40 milj krijgen ze achteraf en ook is dat niet zeker want het is nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat ze rechtstreeks de CL ingaan. Daarnaast willen ze 7% afstaan dat is naast wat ze normaal ook afstaan een behoorlijk bedrag.
 
Orgullo
 
5
25 april 2020 om 09:58
AZ is bereid om 15 tot 25 procent van de Europese inkomsten te delen, is wezenlijk andere koek. Vind ik een aanzienlijk mooiere geste van een club die aanzienlijk minder vet op de botten heeft.
 
mayarood
 
3
25 april 2020 om 10:51
Nou, AZ heeft ook behoorlijk vet op de botten na goede transfers, dus daar valt dan ook wel wat meer te halen...
 
AFCfokke
 
14
25 april 2020 om 08:49
Ajax ‘krijgt’ helemaal niks, Ajax staat bovenaan. En solidariteit is sowieso een wassen neus in topsport. Ja, wat er in stadions gezongen wordt is een kulargument. Maar het delen van een pot uit solidariteit is ook een hype die nergens op slaat. Te grote broek, dan valt ‘ie af! Laat het hele voetballandschap maar bloot komen te liggen in al z’n falende naaktheid. Dat is alleen maar goed voor het conservatieve bolwerk. Die 7% is al schandalig. En ja dat vind ik ook als AZ bovenaan zou staan.En nee, dit zegt niks over mijn politieke kleur, maar over het spelletje voetbal dat totaal uit de hand gelopen is
 
Orgullo
 
10
25 april 2020 om 08:59
Ja, in een niet afgemaakte competitie, dus dat is iets wezenlijk anders. En Ajax krijgt dus wel degelijk de jackpot, want een startbewijs in de CL is dat nou eenmaal. En iedereen die beweert dat die koppositie automatisch tot een schaal zou worden gepromoveerd is niet goed wijs. Ajax was in rap tempo z'n voorsprong op AZ en Feyenoord aan het inleveren en verdedigend was het al maanden brandhout. Te grote broek is makkelijk praten als jij als BVO maandenlang je inkomsten mist, TV-rechten naar beneden gaan en je kosten, dan gaat iedereen het op een gegeven moment moeilijk krijgen. Solidariteit zou juist toch vooral in sport een factor van belang moeten zijn, want zonder tegenstander geen sport? 7 procent is inderdaad schandalig, dan ben ik met je eens, dat moet veel meer zijn.
 
AFCfokke
 
4
25 april 2020 om 10:51
Tegenstanders zijn er voldoende. Maar misschien dan over de grens. Tegenstanders kunnen ook prima een doorstart maken. En dat geleuter over het verloop van de competitie toont alleen maar je emotionele betrokkenheid. Irrelevant.Overigens was Orgullo vroeger een gewaardeerd Vz-lid en admin ipv een starre Rotterdammer. Wat is er gebeurd?
 
Bossie
 
4
25 april 2020 om 09:12
Het is net als bij de EU . Daar willen sommige landen ook veel krijgen en zetten er zeinig tegenover. Andere landen willen best helpen , maar met bepaalde voorwaarden. En Ajax zou dus het geld moeten verdelen , zonder dat er iets tegen overstaat? Hoe je het ook went of keert , Ajax kan en mag zelf bepalen wat er met het geld gebeurd. En dat de Knvb nu aangeeft dat Ajax zoveel moet afstaan , dat is om te lachen natuurlijk. De Knvb die doet maar wat de laatste tijd en gaat nu vertellen wat een ander moet doen?
 
Orgullo
 
2
25 april 2020 om 09:41
Zonder dat daar iets tegenover staat? Huh, wat is dat nou weer voor nonsens? Volgens mij staat er toch wel iets tegenover, namelijk een gezonde Nederlands BVO landschap en een competitie die niet volledig wordt opgegeten door dit tijdelijke economische crisis?
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:47
Nee, je hebt gewoon gelijk. Ajax moet het zelfverdiende geld, dat het zelf misschien ook hard nodig gaat hebben, maar gewoon zonder voorwaarden cadeau doen aan clubs die jarenlang veel gedaan hebben om Ajax tegen te werken in verschillende opzichten. Uitsupporters weren, aanpassing voor verplaatsing van wedstrijden tegenwerken, tegenwerken bij het uitbannen van kunstgras en ga zo maar door.
 
BJP79
 
2
25 april 2020 om 09:40
@Orgullo: Komt die solidariteit kaart weer. Zoals je in de tekst kan lezen is er ook geen solidariteit de andere kant op. Solidariteit werkt 2 kanten op en is geen eenrichtingsverkeer.
 
Orgullo
 
0
25 april 2020 om 09:44
Dat is het hele idee achter het solidariteitsbeginsel ,dat gaat in essentie over de sterkere schouders die de zwakkeren dragen. Of wil jij momenteel ook steun uit Italie ontvangen?
 
Shorty1991
 
6
25 april 2020 om 09:46
Ben jij een fan van Eurobonds dan? Of heb je eigenlijk helemaal geen idee waar je allemaal over praat?
 
vassinerend
 
0
25 april 2020 om 10:32
Ja solidariteit zou vanuit iedereen moeten komen. In dat licht is het natuurlijk helemaal schandalig dat je helemaal geen percentage uit Rotterdam zuid hoort hier. Geen 1 artikel die daar over rept. Ajax en Az staan iig wat af. Feyenoord hoor ik niks van en ook die kunnen makkelijk 25 procent missen. Die krijgen straks jaarlijks 25miljoen maar solidariteit lijkt daar niet te bestaan.
 
FCB_Catalunya
 
17
25 april 2020 om 08:16
Ik snap dit heel goed, zeker als ik deze argumenten zo lees. Ajax gaat ook zwaar lijden onder deze crisis en is in deze financiele positie gekomen door goed, gezond beleid. Het is vrij logisch dat je dan minder bereid bent clubs te helpen die structureel grote risico’s nemen qua begroting. Overigens heb ik ook nog vers op het netvlies hoe gepikeerd clubs waren bij het verzetten van wedstrijden voor de Europese campagne van Ajax en het overstappen naar kunstgras. Toen was het dat arrogante, bevoorrechte Ajax, logisch dat er dan nu niet in een keer de portemonnee getrokken gaat worden. Er zullen er wel weer zijn die het als Amsterdamse arrogantie wegzetten, maar ik vind het wel terecht.
 
Orgullo
 
5
25 april 2020 om 08:52
Ach hou toch op wat betreft het verzetten van wedstrijden vorig seizoen. Uiteindelijk zijn er hele competitierondes verplaatst om Ajax met uitgeruste beentjes te laten starten in Europa. Dat er andere clubs die zelf ook nog knokten voor lijfsbehoud of Europese plekken daar af en toe moeite mee hadden is toch niet zo gek? Uiteindelijk heeft iedereen zich heel galant opgesteld in die discussie.
 
FCB_Catalunya
 
12
25 april 2020 om 08:56
Galant ja. Vooral PEC Zwolle vond ik e-norm galant, net als een aantal andere clubs. Verder ben je denk ik ook de hele kunstgrasdicussie vergeten? Toen moest Ajax maar eens even niet zo hautain en elitair doen en accepteren dat het laatste waar clubs in wilden investeren een natuurlijke grasmat is, want dat is natuurlijk totaal onbelangrijk bij voetbal.
 
Orgullo
 
2
25 april 2020 om 09:02
Haha dit wordt steeds creatiever. Ga je nu een kunstgrasdiscussie van jaren geleden gebruiken om maar nu je hand op de knip te houden. Wat een solidariteit toch, wat een saamhorigheid met een voetbalsector die het water straks tot het lippen staat. Maar goed, voor iemand die voor Barca is hoef je op financieel beleid natuurlijk geen enkele vorm van ruimhartigheid te verwachten dan voor de eigen portemonnee.
 
Shorty1991
 
16
25 april 2020 om 09:45
Orgullo heeft blijkbaar de tekst niet gelezen, want alle argumenten die de Barcafan aandraagt, staan gewoon in de tekst. Jammer dat je zo'n toon aanslaat en iemand zo wegzet, terwijl je zelf niet eens de moeite neemt om de tekst te lezen.
 
Moridin
 
6
25 april 2020 om 08:17
Ik snap heel goed dat Ajax niet de pinautomaat wil zijn zolang dat kan. Die situatie kan veranderen als er meerdere clubs gaan omvallen en de competitie gered moet worden. Maar dat is nog even weg. De knvb kan bv ook recettes uit eindtoernooien inzetten om eerste hulp te verlenen.
 
Master D
 
10
25 april 2020 om 08:17
Je kunt roepen om solidariteit, maar we hebben allemaal de verschillende reacties gezien naar aanleiding van het Knvb besluit. Ook hebben we allemaal gezien hoe solidair clubs zijn als het gaat om voorstellen tot competitieveranderingen in het verleden, verbieden kunstgras, verplaatsing wedstrijden, etc. Men is niet solidair en kijkt vooral eerst naar wat het beste voor zichzelf is. Op dat gebied doet een Ajax niks anders dan de rest. Of dat wenselijk is en/of je daar boven zou moeten staan kun je over discussieren. Maar dit is het niveau van de voetballerij in elk geval in Nederland.
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:32
Daar boven staan is leuk, maar als Ajax nu miljoenen cadeau gaat doen en het later weer beter gaat dan zijn die clubs gewoon weer tegen Ajax.. Er zal geen sprake zijn van waardering of dankbaarheid, laat staan een poging om Ajax in betere tijden te compenseren of om mee te gaan in de veranderagenda/tegen kunstgras. Als het goed gaat, is iedereen weer tegen Ajax en betaald Ajax weer de hoofdprijs voor spelers, worden supporters weer geweerd etc. Gewoon niet in meegaan.
 
stefanototti
 
2
25 april 2020 om 08:18
Dat die clubs zo reageren is toch volstrekt logisch. Voordat de uefa zich er mee ging bemoeien en voordat de competitie definitief werd stil gelegd was de stand op punten met AZ gelijk en was eigenlijk de vraag, gunnen jullie Ajax de eerste plek.
 
genieterr
 
1
25 april 2020 om 08:18
Laten we eerlijk zijn. De kans dat ajax geen kampioen zou worden zou ik schatten op 20 procent. Dus er was 20 procent kans dat ajax al deze miljoenen zou mislopen. Ik vind het daarmee logisch dat ajax een deel inlevert, omdat ze nu zekerheid hebben van dit geld.
 
Jansen Joenite
 
10
25 april 2020 om 08:25
Ik schatte het in op 60%. Ajax was echt aangeschoten wild, AZ sterk en Feyenoord op stoom. Maar we zullen het nooit weten..
 
Master D
 
30
25 april 2020 om 08:37
AZ was inderdaad heel sterk in februari met hun gelijkspel en verlies tegen Linz, bekeruitschakeling tegen NAC en verlies in Enschede. Laatste 2 wedstrijden waren goed tegen een lachwekkend ADO en een dramatisch Ajax. Er valt geen zinnig woord te zeggen wie er kampioen geworden was. Zowel niet over Ajax, over AZ of over Feyenoord.
 
DennisJWT
 
0
25 april 2020 om 08:26
Ajax heeft helemaal geen zekerheid. Voorlopig moeten ze nog voorronde spelen
 
wolterx
 
12
25 april 2020 om 08:43
Volgen ECI was er een 83% kans dat Ajax kampioen zou worden statistisch, AZ zou 15% kans maken. Dat is best een solide gok met 20% dus.
 
AsRoma8
 
1
25 april 2020 om 11:12
Nou 15% van de miljoenen die Ajax krijgt door CL voetbal naar AZ en dit lijkt me opgelost.
 
De Toekomst
 
0
25 april 2020 om 13:34
Heeft Ajax zekerheid over die inkomsten? Voorlopig is het nog heel erg onzeker of en hoe het Europese seizoen eruit gaat zien. Laat staan wat de inkomsten zullen zijn. Wat zeker is, is dat Ajax zelf tientallen zo niet meer dan 100 miljoen mis gaat lopen. Direct en indirect. Ajax gaat al het geld zelf ook keihard nodig hebben.
 
Nuenenaar
 
5
25 april 2020 om 08:32
Ten eerste zou het van de zotte zijn als de politiek bijspringt. Zodra een club miljoenen aan salarissen betaalt komt er wat mij betreft geen euro steun, dus hoef je ook niet te lobbyen.Daarnaast snap ik de frustratie best dat als het met jezelf goed gaat en een ander heeft zijn financiën niet op orde je moet helpen. Beetje Nederland /Italië (politiek). Maar een competitie bestaat uit meerdere clubs en die zul je ook nodig hebben, je ontkomt er dus ook niet aan een solidariteitspot op te stellen en daarbij betalen de rijken meer dan de armen.En sommige zaken hoef je nu niet uit te vergroten. De clubs hebben nu en nooit de verplichting gehad jullie feestje mooier te maken. Je ziet aan Utrecht welke gevolgen het heeft als wedstrijden worden uitgesteld en verplaatst. We moeten de voetballerij geen afspiegeling laten zijn van de maatschappij, waar de top denkt het beter te weten dan de rest en meent te moeten beslissen. Voor mij was voetbal 15 jaar geleden net zo leuk, voordat de bedragen voor transfers en salarissen exorbitant omhoog gingen. Lol wordt niet groter met één Bayern.
 
voetbalfan79
 
0
25 april 2020 om 08:47
Begrijp Ajax heel goed met dit standpunt, Het nadeel is natuurlijk dat iedereen spreekt uit pure eigenbelang en wat voor hun club het beste uit komt. Ben benieuwd of Ajax hetzelfde standpunt in neemt als in het komende seizoen de crisis weer onverwacht oplaait na 3 wedstrijden, en ze na een moeilijke start op de 8e plek staan met 4 puntjes. Dan is de huidige stand voor ze echt niet meer belangrijk. En zo heeft iedere club een mening die grotendeels op eigenbelang rust. Zo als Johan het zou zeggen "maar dat is logisch"
 
Feyenoord01
 
9
25 april 2020 om 08:48
Ajax heeft natuurlijk wel een valide punt. Ik begrijp heel goed dat ze niet staan te springen om het geld over te maken naar andere clubs. En dan vooral inderdaad clubs die niet bepaald meegaand waren in het verleden. Bovendien is het natuurlijk zo dat de kleine clubs snel in de problemen komen en met een relatief klein bedrag zijn geholpen, maar onderschat moet ook niet worden wat de grotere clubs en dan vooral ook Ajax aan kosten maken. Stel dat er een hele tijd geen toeschouwers mogen komen, dan dalen de inkomsten natuurlijk enorm. Maar de hoge salariskosten blijven wel een grote kostenpost bij Ajax. Ook dat zal gedekt moeten worden. Ja, Ajax heeft het meeste geld. Ja, Ajax maakt ook de meeste kosten. Maar heel fair is het niet dat een club die door goed beleid een grote spaarpot heeft opgebouwd, deze nu maar moet `afgeven` aan clubs die alles hebben uitgegeven.
 
Pablonino
 
0
25 april 2020 om 08:55
Door overmacht stopt de competitie en word Ajax als nummer 1 aangewezen. We zullen nooit weten hoe het afgelopen zijn, maar als we dan een winnaar moeten uitroepen, ja dan is Ajax de terechte winnaar. Maar na 25 wedstrijden en uiteindelijk beslist via doelsaldo, had ik eigenlijk gedacht dat ze er iets in anders in zouden staan. Maar dat is niet zo, ook prima. Dan kijken naar andere manieren om clubs te helpen.
 
PieterPrins773
 
3
25 april 2020 om 08:56
Ik snap dat hele verdeelverhaal niet. Ik zou het nog fair vinden Al's ajax een flink bedrag aan Az zou geven als.die zich niet plaatsen voor de CL. Maar waarom zou het in vredesnaam geld aan andere clubs geven?
 
Lekiam
 
3
25 april 2020 om 08:58
Wat ik nergens lees is; gaan AZ, Feyenoord, psv, willem2 ook geld geven? Zij spelen immers ook Europees. Of moet het alleen van Ajax afkomen? In dat geval vind ik het meer dan terecht dat Ajax zegt wij geven jullie geen cent. En op basis waarvan wordt het geld verdeeld? Is het gewoon elke club een zelfde bedrag? Of een % op basis van hoeveel verlies je maakt door de crisis. Want in de laatste geval denk ik dat Ajax zelf de grootste verliezer is.
 
Tukkertje91
 
2
25 april 2020 om 09:25
Van wat ik begreep wil de Knvb als richtlijn (geen regel!) aanhouden dat de clubs die Europa in gaan 25 procent van hun Europees vergaarde inkomsten in een noodfonds stoppen. Oftewel; Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem 2. Onder welke voorwaarden, welke clubs aanspraak kunnen maken op een x-bedrag is overigens nog niet gelekt, of niet bekend. Zolang het geld uit Europa niet binnen is, hoeft er gelukkig ook nog niks gestort te worden. Dus het is een beetje giswerk en afwachten.
 
lwd12
 
3
25 april 2020 om 09:00
Ik ben het niet eens met de punten die Ajax aandraagt. Voor Zwolle waren er redenen om niet aan verplaatsing mee te werken. 16 clubs zag een meerderheid niet zitten. Maar dat Ajax nu rechtstreeks de CL in kan, is een cadeau. Ik ben het wel met Ajax eens, dat het geen filantropische instelling is en geen financiële verplichtingen heeft naar alle clubs. Maar wel een deel van het cadeau gekregen geld in een noodfonds mag steken. Want een lege Arena kost geld, maar dat geld voor alle clubs.
 
tinus45
 
3
25 april 2020 om 09:16
Die 25 procent inkomsten afstaan is volkomen redelijk als je bedenkt dat er slechts 75 procent van de competitie is gespeeld. Dit was van te voren zo'n beetje de afspraak en nu er plaatsen zijn toegewezen krabbelen de heren opeens terug en gaan komen ze met allerlei argumenten die weliswaar terecht kijken maar niet de afspraak waren. Echtg om misselijk van te worden daat je nu leest dat eerst weer het eigen straatje word geplaveid en er word aangehaald dat ze de inkomsten van de CL echt wel zelf nodig hebben om de boel op orde te krijgen. Je leest gewoon letterlijk dat als Ajax dus zijn zin niet kan doordrijven ze gewoon gaan zitten knorren als een klein verwend kind. Ze verliezen hier ontzettend veel sympathie mee bij de overige clubs en supporters die nu wederom gaan inzien dat Ajax maar een alleenheerser wil zijn in de eredivisie en weinig tot geen gevoel heeft richting de overige clubs in de eredivisie.
 
FCBogarde
 
14
25 april 2020 om 09:45
Haha Tinus ! Wat lees ik jouw reacties altijd met plezier... Als Ajax weet dat ze hiermee sympathie van de andere clubs gaat verliezen, zullen ze wel van gedachten veranderen. Waarom moet Ajax al die andere clubs zo ruimhartig compenseren ? Buiten AZ maakte alleen Feyenoord theoretisch kans op een kampioenschap. Als Ajax langs komt dan wordt het gras niet gemaaid, niet gesproeid, verkopen ze liever niet aan Ajax of de transfersom wordt onrealistisch, als we naam in Europa aan het maken zijn spannen ze rechtszaken aan etc. Dan is er geen solidariteit. We hoeven geen medelijden te hebben met Ajax, zij hebben de zaken goed voor elkaar. Ik krijg nu de indruk dat sommige clubs hun wanbeleid graag gecompenseerd zien worden middels een uitkering uit het noodfonds. Prima, maar wel binnen het redelijke en dat is geen 25%.
 
tinus45
 
0
25 april 2020 om 10:22
Allereerst bedankt dat je altijd zoveel plezier beleeft aan het lezen van mijn reacties, vooral omdat ik altijd met enig realisme probeer te lezen en te begrijpen wat er nu eigenlijk echt word bedoeld met sommige uitlatingen etc...ajax hoeft ook echt geen wanbeleid te sponsoren natuurlijk van andere clubs, het gaat mij er alleen om dat er eigenlijk in een eerder stadium is afgesproken ,zonder dat het op papier staat, dat de clubs dit jaar een deel van hun europese verdiensten af zullen staan om de overige clubs die door deze corona-crisis in de problemen zijn geraakt te helpen.het gaat hier specifiek om de broodnodige hulp die clubs nu nodig hebben door het mislopen van de inkomsten waardoor sommige clubs net aan het hoofd omhoog kunnen houden.voetballend Nederland heeft dat nu dus echt nodig en ik vind dat het niet meer dan logisch dat er 25 procent word afgestaan aangezien elke club ook maar voor 75 procent zijn Europese plaats heeft verdiend.ik vind het jammerlijk dat mijn reacties vaak afgedaan worden met een cynisch lachje of het zogenaamde "Calimero-gebrabbel" omdat ik nu eenmaal vaak met een kritische pen schrijf (over welke club dan ook).als ik een maand terug lees dat ook mijn Az wil stoppen met de eredivisie, denk ik geljjk aan het feit dat ze eerder willen beginnen met de bouw van het dak omdat op vrijwel dezelfde dag de bouwvergunning afgegeven was, zo lees ik nu eenmaal, baak tussen de regels door, en gelijk heb ik want ze hadden er dus vrede mee, terwijl ze nu gaan kijken of het wel eerlijk is dat ze rechtstreekse plaatsing mislopen omdat de competitie niet uitgespeeld is en dus het doelsaldo niet echt opgaat en er wellicht een blik geworpen moet worden op onderling resultaat.als Ajax zo graag het Bayern van Nederland wil worden dan moeten ze eens kijken wat Bayern nu allemaal betekend heeft financieel voor de Bundesliga en de clubs, ze hebben zelfs Borrusia Dortmund in het verleden financieel geholpen om overeind te blijven geloof ik en kijken nu naar die strijd, die gunnen elkaar ook weinig, op het veld dan, dus zo moet en kan het ook.dat de overige (kleine) clubs Ajax vaak een transfer misgunnen heeft gewoon te maken met geld net zoals altijd, als Ajax spelers verkoopt voor de absolute hoofdprijs ga je natuurlijk als kleinere club niet je competitiegenoor sponsoren door je beste spelers voor een appel en een ei te verkopen wetende dat Ajax er later meestal dikke winst op maakt.az bijvoorbeeld, verkoopt dus veel liever direct aan het buitenland om die "dikke" winst gewoon zelf op te strijken ongeacht o f de speler nu wel of niet presteert, die knaken hebben ze op zak.uiteraard zouden een Jansen, Alireza en Til beter eerst top Nederland gedaan kunnen hebben, maar het heeft AZ wel ruim 50 miljoen opgeleverd ipv anders misschien maar 25.dat heeft dus niets met niet willen verkopen te maken, maar puur om wie betaald net meest, dat doen ze in Amsterdam ook.kortom.....ik hoop dat we allemaal qua financiën een keer niet zo moeilijk doen een jaartje en dat we maar weer snel mogen genieten van het mooiste spelletje dat we rijk zijn, want als er iets is dat momenteel nog erger is is dat het feit dat we waarschijnlijk nog 4 maanden zonder voetbal Zitten en als trouwe (ruim 30 jaar) seizoenskaarthouder wil ik daar eigenlijk niet eens aan denken.
 
Scepticus38
 
1
25 april 2020 om 12:57
" Die 25 procent inkomsten afstaan is volkomen redelijk als je bedenkt dat er slechts 75 procent van de competitie is gespeeld ". Dat heeft niets met redelijkheid te maken, sterker nog is het volstrekt onredelijk. Omdat tegenover inkomsten ook altijd uitgaven staan. Het zou redelijk zijn als de clubs naar wie dat geld zou moeten gaan, ook 25 procent van de uitgaven van Ajax voor hun rekening zouden nemen, maar in dat geval zouden ze Ajax moeten betalen ipv andersom. Omdat de uitgaven zonder CL bij Ajax hoger zijn dan de inkomsten. Het startgeld van de CL is exclusief coefficientenbonus 16,25 miljoen, terwijl Ajax al 20 miljoen van het startgeld nodig heeft om uit de rode cijfers te blijven. Ajax heeft in het succesvolle Europese jaar meer aan salarissen uitgegeven dat dat er CL premies zijn uitbetaald. Kan je gewoon allemaal terug vinden in de jaarcijfers. Je verhaal rammelt zoals de meeste verhalen aan alle kanten. Omdat je er maar de helft van vertelt. Uitsluitend de inkomstenhelft. Je beweert dat Ajax ontzettend veel sympathie bij de overige clubs en supporters zou verliezen door niet met het voorstel van de Knvb akkoord te gaan, maar hoe kan je nu iets verliezen dat je niet hebt? Die sympathie is er helemaal niet, een enkele uitzondering daar gelaten. Dat is vorig seizoen wel gebleken toen er wedstrijden moesten worden verplaatst. Toen dreigde PEC zelfs met de rechter en dan zou Ajax die club nu uit de modder moeten trekken. Als het verkrijgen van sympathie het uitgangspunt zou zijn, kan Ajax de hand met een gerust hart op de knip houden, die is er nooit geweest en zal er ook nooit komen. Ajax heeft al voor de beslissing over de competitie bij de Knvb aangegeven bereid te zijn om een eenmalig bedrag in een noodfonds te stoppen. Daar heeft de Knvb echter niet op gereageerd. Zoals ze dat wel vaker heeft gedaan in dit proces. Ajax wil best helpen, maar zelf bepalen hoe. En dat lijkt me ook niet meer dan normaal, ik heb in ieder geval nog nooit een collectant gezien die iemand een collectebus onder de neus duwde en die daarbij opdroeg hoeveel geld hij daarin moest stoppen.
 
BJP79
 
0
25 april 2020 om 13:23
@scepticus38: volledig eens met je betoog. En waar is de KNVB in dit verhaal?? Een rijke bond maar die doen niet veel behalve bedelen bij de club klinkt allemaal leuk 25% maar dat kost Ajax miljoenen en de rest een paar ton. De kans dat AZ zich plaatst is voor CL is heel laag aangezien die 83ste staan op europese ranglijst en dus geen beschermde status hebben in de voorrondes. De kosten die Ajax heeft is meer dan 80 à 90% van de rest van de BVO's bij elkaar die kunnen helemaal geen tientallen miljoenen missen. Een Vitesse waar de eigenaar elk jaar miljoenen moet bijstorten zou dan nu geholpen moeten worden?
 
tinus45
 
2
25 april 2020 om 14:26
En wederom een supporter die het allemaal op Ajax betrekt en zich aangevallen voelt....om moe van te worden. Dat Pec verhaaltje snap je ook al niet omdat die opeens hun wedstrijd moesten verschuiven om Ajax (en de knvb) te pleasen waardoor Pec opeens in een druk programma terrecht kwam, compleet logisch dus omdat de wereld niet om Ajax draait (vanaf dit seizoen hebben ze pas de regels daarin veranderd). Ajax werkt zelf alleen maar mee aan ideeã«n waar ze zelf baat bij hebben en anders kruipen ze maar al te graag in de slachtofferrol zoals ook nu met hun.....we hebben elke cent nodig om onze verliezen van nu te compenseren.....ze begroten zelf de CL mee, dat hoeven ze niet te doen. Dat er nu een geste word gevraagd is niet meer dan logisch en vrij onbeschoft dat ze hier dan niet in meegaan, terwijl ze dat zelf nog wel een goed idee vonden een paar weken terug, maar nu ze de gegarandeerde plek hebben kruipen ze snel weer terug in eigen huis en kan de rest weer stikken totdat ze naar de pijpen van Ajax dansen. De reactie van de aanvoerder van Ajax is ook veelzeggend, met z'n "wij verdienen het landskampioenschap en de bijbehorende premies", waar masseer hij dat op....stond Ajax zo ver op voorsprong ofzo, waren ze met stip de beste....beide keren nee, maar zelfs eigen spelers snappen dat niet, hoe durft zo iemand in deze situatie de titel te claimen, dan zit er iets goed los bij je hoor. Laat ze ook maar eens net als andere clubs moeten, dit jaar en een beetje pas op de plaats maken. Ajax op weg om het Bayern van Nederland te worden.....ik moet er erg om lachen aangezien Bayern in het verleden wã©l velen clubs heeft geholpen financieel, zelfs Dortmund....zonder eigenbelang, een woord dat ze in A'dam uit het woordenboek hebben geschrapt.
 
Scepticus38
 
1
25 april 2020 om 14:44
" En wederom een supporter die het allemaal op Ajax betrekt en zich aangevallen voelt ". Waaruit blijkt dat ik me aangevallen voel? Ik dien je gewoon van repliek. Je hebt wel een heel bijzondere kijk op de zaken en bent ook duidelijk niet goed op de hoogte. Die gegarandeerde CL plaats waar je het over hebt is in werkelijkheid helemaal niet gegarandeerd, als de CL niet kan worden uitgespeeld, moet ook Ajax gewoon voorronden spelen. En dat weten we waarschijnlijk pas in September. Het is ook volslagen onzin dat Ajax geen geld in een noodfonds zou willen stoppen, de club wil alleen zelf bepalen hoeveel. En dat is ook volstrekt normaal als het gaat om liefdadigheid. Als iemand je een collecte bus onder de neus stopt, zegt hij toch ook niet hoeveel je er in moet stoppen? Als de wedstrijden dit seizoen zonder publiek moeten worden gespeeld, gaat dat Ajax 50 tot 60 miljoen kosten en ieder weldenkend mens snapt dat je in een dergelijke situatie niet zomaar de geldkraan wijd open kan zetten voor liefdadigheidsdoeleinden. Alleen jij snapt dat niet.
 
Scepticus38
 
0
25 april 2020 om 15:13
Ajax heeft bij de Knvb aangeboden om eenmalig een bedrag in een noodfonds te stoppen en daar heeft de Knvb niet eens op gereageerd. De club heeft een maand geleden al aangegeven daartoe bereid te zijn, toen er nog helemaal geen sprake van was dat de competitie afgebroken zou worden. Er worden dan ook heel veel onwaarheden verkondigt en een beeld geschetst dat nog niet eens in de buurt komt van de realiteit. Ajax heeft vorig jaar ook al 2,5 miljoen in de graspot gestopt en doneert daar ook dit jaar weer een fors bedrag aan. De club heeft ook voorgesteld om dat geld voorlopig te gebruiken om het Coronaleed voor de kleine clubs te verzachten. Het is waarschijnlijk pas goed als de geldkraan wijd open wordt gezet, terwijl de club zelf nog het meest onder de crisis lijdt.
 
unis
 
7
25 april 2020 om 09:27
Precies die argumenten waar heel Nederland ajax succes totaal niet kan handelen is het probleem nu. De haat stroomt door heel Nederland zodra het om Ajax gaat, maar nu in bittere tijden moet Ajax maar even alles vergeten en zuur verdiende centen aan clubs geven om ze in leven te houden. Het is de wereld op zijn kop maar zo schijnt het te werken. Maak je er een zooitje van en kan je je klerezooi niet zeg opruimen ga je bedelen bij anderen voor hulp in welke vorm dan ook. Iets met je eigen broek ophalen maar ja
 
DeVeste
 
8
25 april 2020 om 09:34
Ajax heeft een gratis cl ticket gekregen terwijl de competitie nog lang niet gespeeld was. Zelfde geld voor de tickets van de overige clubs. Ik zou dan zeggen verdeel de startpremies over alle eredivisie clubs gelijkmatig.
 
Touro
 
0
25 april 2020 om 10:12
Waarom alle clubs? Ondanks dat er maar 75% van de competitie gespeeld was, waren er al clubs die zelfs geen theoretische kans meer hadden op het halen van een ticket voor Europa, die hoeven dan ook niet mee te delen. Je zou misschien de startgelden van de vijf clubs bij elkaar kunnen stoppen en dan weer verdelen naar ratio dat clubs een kans hadden om Europa in te gaan. Dus de clubs met de meeste kans krijgen een hoger percentage uit die pot en hoe minder kans er was voor een club, hoe kleiner dat percentage wordt. Maar volgens mij zal dat plan ook niet gesteund gaan worden.
 
HCH1
 
5
25 april 2020 om 09:41
@deveste Gratis gekregen? Als ze tweede hadden gestaan, hadden ze niks gekregen. Hoe dom ben je? Ajax heeft er zelf voor gezorgd dat ze in de positie zijn gekomen om het CL ticket te krijgen.dat jij dat jammer vindt, is jouw frustratie.. Waarom zou Ajax geld moeten geven aan bijvoorbeeld Pec Zwolle? Is Pec benadeeld door Ajax?
 
DeVeste
 
1
25 april 2020 om 09:56
Hoe bedoel je ajax moet wat geven? Ajax , Az, Feyenoord, Psv en willem 2 krijgen gratis geld. 1/4 van de competitie was nog niet gespeeld en zelfs een club als pec had nog een europese positie kunnen bemachtigen in theorie. Gratis geld hebben we het over. Dat kan prima verdeeld worden.
 
voetbalfan79
 
1
25 april 2020 om 10:24
@HCH1, De frustratie moet je echt bij jezelf zoeken. Het gaat niet om Ajax! Als de beslissing (onterecht) geweest was dat Az nummer 1 was, dan had iedereen geroepen dat Az geld had af moeten staan. Stop eens met het gedrag van "ze moeten altijd ons hebben" Het feit dat de competitie niet afgemaakt kan worden, de huidige nummer 1 is aangewezen en het merendeel vind dat er een compensatie moet volgen is niet meer dan logisch. Natuurlijk hebben ze het niet gratis gekregen, maar wel een "gelukje" omdat als je reëel bent je zelf ook weet dat ook Az kampioen had kunnen worden.
 
Spielen
 
3
25 april 2020 om 10:55
Had gekund maar zijn ze niet geworden want er is geen kampioen en Ajax is als nr 1 verkozen. Verder is het zeer aandoenlijk dat er ineens allemaal mensen die normaal de schurft hebben aan Ajax hier nu de moraalridder aan het uithangen zijn om geld te willen hebben van Ajax. 7 procent lijkt me al veel te veel. Verder denk ik dat er weinig frustratie bij Ajacieden zit. Wel zie ik een heleboel niet Ajacieden huilen ??Ik vind het schitterend!
 
MiddenNL
 
1
25 april 2020 om 09:44
Niet om het een of ander,welke clubs bedelen er nu bij ajax?Want dat lees ik hier van tientallen ajacieden.Denk dat jullie de knvb bedoelen.
 
SanderBorst
 
0
25 april 2020 om 09:49
Ze hadden gewoon alle competities tot nader orde moeten stilleggen...alle competities na 1 september uitspelen. En dan is 2021 nieuwe competities starten die van januari tot december lopen...waarom moet een seizoen van augustus tot juli lopen?
 
stravven
 
0
25 april 2020 om 12:20
Leuk, maar niet haalbaar. Ten eerste is nog niet duidelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden, dat kan ook pas in december zijn. Ten tweede staat er in 2021 al heel veel gepland, denk aan alle continentale kampioenschappen en Olympische spelen. Daar gaat best wel wat clubs last van hebben.
 
burgos
 
0
25 april 2020 om 09:53
Wat een geneuzel hier boven Ajax wel of niet betalen.natuurlijk niet betalen,is voor Ajax net zo erg als voor de andere clubs.wie wel moet betalen is de Knvb,met al die wedstrijden die er gespeeld worden,van het Nederlands elftal,waar hebben die al dat geld voor nodig?geef de clubs die geld nodig hebben een lening over 10 jaar dan is alles opgelost.
 
soccerroos
 
0
25 april 2020 om 09:56
Ik vrees ervoor dat 80% van de clubs omvallen. Zonder vaccinatie speel je volgend jaar volledig zonder publiek.
 
Medellin
 
4
25 april 2020 om 10:07
Als bedrijven/clubs/.... failliet gaan is dat nooit een goede zaak. Maar als je kijkt naar de financiele huishouding van clubs (even bij het voetbal blijven) dan vind ik het heel triest hoe veel clubs er voor staan. Die kleine clubs houden dit inderdaad niet vol en verdwijnen dan, maar ben je dan wel eredivisie waardig? Heb je dan uberhaupt enige bestaansrecht in deze wereld? Dan doe je maar wat, dan probeer je je hoofd boven water te houden, alsof je leeft van salaris tot salaris en je zo maar weet rond te komen en dan eens hoopt op een bonus om eens een nieuwe TV te kunnen kopen.
 
stravven
 
0
25 april 2020 om 12:22
Dat ligt eraan. Ik weet dat een club als NAC of Twente enorm afhankelijk is van kaartverkoop en drankverkoop in het stadion, maar dat zijn wel inkomsten die redelijk stabiel zijn. Je vaste kosten lopen door, terwijl je inkomsten die je normaal gezien vrij stabiel kan inschatten mist. Bijna geen enkel bedrijf heeft grote sommen op de bankrekening staan, omdat de rente momenteel zo goed als niets is en je er als je het investeert waarschijnlijk meer voor terugkrijgt.
 
HarisVuckic
 
0
25 april 2020 om 13:37
@medellin; we zitten nu met z'n allen in een situatie dat zelfs complete landen bijna failliet gaan. Ik bedoel, denk je dat er clubs zijn die bewust voorbereid waren op een situatie als deze? Dat Ajax een flinke buffer heeft komt nu goed uit maar is niet iets normaals. Ik denk dat je geen idee hebt hoe gigantisch veel geld er op dit moment verloren gaat bij clubs en hoe weinig er binnen komt.
 
Medellin
 
0
25 april 2020 om 22:14
Je kunt de lijn doortrekken naar ons, in het dagelijkse leven. Je hebt mensen die nu in de problemen komen omdat ze niet kunnen/willen sparen. Is dat dat dan mijn probleem? Waarom moet ik/de maatschappij opdraaien voor iemand die niet logisch kan denken. Sommige clubs lopen echt op hun laatste beentjes en horen er eigenlijk niet meer in thuis.
 
VerstandBal
 
3
25 april 2020 om 10:14
Bijzondere argumentaties allemaal weer hier. Het lijkt net alsof het een vooropgezet plan van Ajax is dat er corona is verspreid. Het is totale overmacht. Ajax heeft er volledig zelf voor gezorgd dat er überhaupt een direct startbewijs is. Praten over kansen wie er kampioen was geworden is net zo leeg als praten over de kans dat je de jackpot wint. Voetbal is een miljoenenindustrie waar zakelijkheid nodig is om te overleven. Als je keer op keer je begroting niet op orde hebt, of weigert een financiële buffer op te bouwen, dan kom je nu in de problemen en kan je niet even je hand ophouden. Het zou hetzelfde zijn als ik nu mijn baan kwijt raak en dan maar naar Bussum rijdt om daar bij een grote villa aan te bellen voor wat extra cash. Feit: Competitie is beëindigd. Feit: Ajax staat bovenaan. Feit: Ajax hoeft geen enkele verantwoording voor die positie op de ranglijst en de normale gevolgen daarvan af te leggen.
 
hansje1969
 
3
25 april 2020 om 10:19
Wat hierboven staat over PEC Zwolle heb ik de laatste weken ook al vaker aangehaald. Zo solidair met Ajax waren mede clubs nou ook weer niet.maar ik vergelijk dit ook een beetje met de EU. Italië voert ook al decennia een niet solide financieel beleid. En noemt Nederland nu niet solidair. Maar ik vind het niet solidair dat wij moeten werken tot 67 en daar hoeft dat niet. Gaat het dan mis, dan moeten wij het oplossen.hetzelfde geldt ook voor het gemak waarin sommigen clubs nu denken dat Ajax de boel wel even financieel overeind houdt.
 
Huissie
 
0
25 april 2020 om 10:27
Ben wel benieuwd hoe dit artikel tot stand is gekomen en wie dan binnen Ajax deze uitspraken eventueel gedaan heeft. Of is weer een invuloefening van de Telegraaf, gebaseerd op aannamens.
 
Spielen
 
0
25 april 2020 om 11:01
Alsof de telegraaf niet mensen in dienst heeft die hun mening verkondigen op fora`s. Die hebben hier al lang gelezen hoe het gros van de Ajacieden denkt en dat nemen ze over
 
Rick65
 
6
25 april 2020 om 10:35
Even ter herinnering, aangezien Robert Eenhoorn nogal last heeft van een selectief geheugen. In het seizoen 2006/2007 werd Ajax tweede op 1 doelpunt verschil achter Psv. Het onderling resultaat was toen in het voordeel van Ajax (0-1 thuis verloren, 1-5 uit gewonnen). Toen werd er niet moeilijk gedaan en werd het onderling resultaat niet aan de orde gebracht (en zeker niet gedreigd met een rechtszaak). Naar mijn mening zijn de reglementen van de Knvb sindsdien niet hierin gewijzigd en geldt bij een gelijk stand nog altijd het doelsaldo en niet het onderling resultaat. Oftewel AZ moet niet zo zeuren en accepteren dat ze voorronde CL spelen.
 
Soccerfan_1
 
4
25 april 2020 om 10:58
Je snapt toch wel dat het puur en alleen om Ajax gaat? Zolang het negatief uit valt voor Ajax is de hele wereld er mee eens maar zodra het in het voordeel van Ajax uit valt is het lucht Ajax en is de hele wereld het er niet mee eens. Het is Ajax en niets anders. De haat gaat verder dan de regelementen
 
Boris19
 
1
25 april 2020 om 10:38
Het gaat niet om al het geld wat ze hiervoor hebben verdiend en de buffer die ze hebben opgebouwd. Het gaat om de startpremie van De Europese toernooien aankomend seizoen. Hoe je het ook wendt of keert de Europese plekken zijn verkregen en nog niet volledig verdient. Het is niet verkeerd om daar wat geld van af te staan.
 
Soccerfan_1
 
1
25 april 2020 om 10:59
Ajax begroot op de CL. Die hebben dat geld zelf ook hard nodig. Al denken mensen van niet.
 
Spielen
 
1
25 april 2020 om 11:22
Sinds wanneer doet Ajax dat eigenlijk? Ik dacht dat ze altijd op europa league begroten. Hebben ze nog steeds niet geleerd van die tijd dat we er zwaar voor stonden toen het bijna helemaal mis ging?
 
BJP79
 
0
25 april 2020 om 13:32
Sinds 2 of 3 jaar om de stappen te zetten naar Europese (sub)top waar ze redelijk me bezig waren maar nu weer even pas op de plaats moet maken denk want dit gaat Ajax heel veel kosten. Dus ze hebben dat geld zelf hard genoeg nodig om niet in de problemen te komen.
 
janter
 
2
25 april 2020 om 10:45
Dan verkopen die clubs toch lekker, om er maar mee te beginnen, hun eigen topspelers. Ik vind dit zo ongelooflijk makkelijk klinken. Ajax heeft geld, dus Ajax moet maar geld geven.... DOEI.
 
Soccerfan_1
 
2
25 april 2020 om 10:54
Alsof het bij Ajax geen crisis is. Alsof die even met de creditcard moeten gaan wapperen. En de “supporters” die al jarenlang helemaal niets in Amsterdam roepen en haat richting Ajax hebben. Die elk jaar weer hopen dat ze er Europees snel uit liggen dus elke club supporteren die tegen Ajax moet ( ja ze zijn er ), die moeten nu ook niet zeuren. Dan wil je dat geld ook niet van Ajax aannemen. Dat gezeik dat Ajax altijd over zich heen krijgt terwijl ze zoveel moois doen aan projecten in Nederland en ook buitenland. En dan nu met het handje op staan en verontwaardigd zijn als Ajax zegt doei wij hebben het ook lastig? Kijk naar de salarissen die Ajax zelf moet betalen. Wie gaat dat ophoesten dan?
 
HCH1
 
2
25 april 2020 om 10:55
@borus19 Dus omdat de competitie niet volledig is afgemaakt, zou Ajax vele miljoenen moeten afstaan? Ten eerste kan Ajax er niks aan doen dat de competitie voortijdig is beëindigd. Ten tweede heeft Ajax er zelf voor gezorgd dat ze op de 1e plek staan. Ten derde is de competitie beëindigd, dus dit is de eindstand. Accepteer de feiten, speculeer niet op wat had kunnen zijn, want niemand heeft een glazen bol. Er van uitgaan dat Ajax geen kampioen zou worden is net zo wankel als andersom. Het argument dat Ajax dit niet volledig verdient, is dus onzin. Kijk naar de feiten, kijk naar wat wel meetbaar is.
 
FeanTime
 
1
25 april 2020 om 10:56
Zeker terecht. Ajax zou niet voor iedereen moeten betalen, omdat zij het meest succesvol zijn en veel geld hebben. Ze verliezen zelf al meer dan genoeg geld aan deze crisis.
 
isook
 
2
25 april 2020 om 10:56
Snap niet dat ze punt aanhalen over stadioninkomsten. Als ik naar wedstrijden van Ajax kijk zie ik dat het publiek daar al jaren gewend is om 1.5 meter van elkaar te zitten
 
Spielen
 
2
25 april 2020 om 11:24
Dan heb je al een tijdje niet gekeken. Bij Ajax zit het vrijwel altijd vol. Ok je hebt gelijk dat niet altijd alle seizoenskaarthouders komen opdagen dat is inderdaad jammer maar die lege plekken zijn wel verkocht daar kan dus niemand zitten.
 
Boris19
 
1
25 april 2020 om 10:59
Ik begrijp niet zo goed waarom Ajacieden niet vinden dat ze mazzel hebben gehad en iets hebben gekregen. Alle Europese spelende clubs hebben hun plekje gekregen en nog niet volledig verdient. Ze hadden allemaal ook een mindere startplek kunnen hebben aan het einde van het seizoen. Persoonlijk hoop ik dat ze wel allemaal een percentage afstaan en hoeveel dat is dat moet dan maar blijken.
 
Eagles
 
5
25 april 2020 om 11:08
Mazzel? Ajax staat door eigen kracht bovenaan. Wat moet er in godsnaam nog anders beslist worden dan dit? Niemand wil dat de competitie wordt stopgezet, niemand weet overigens hoe het zou eindigen, maar het is niet anders. En als je dan een keuze moet maken, dan staat in alle mogelijke opties Ajax op 1. Dat is voor vrijwel elke Ajacied niet een schaal waard (en daarom vonden ze Tadic' opmerking ook zo belachelijk), maar het is nu eenmaal wel voldoende om naar de CL te gaan. Dat hebben ze niet zomaar gekregen, door onmacht moet de competitie nu stopgezet worden en door eigen kracht staat Ajax na 25 wedstrijden nog steeds bovenaan, zoals vrijwel het hele jaar. Niets gekregen, zelf voor geknokt. Daarnaast wil Ajax ook echt meedenken aan een percentage of x bedrag, maar het gemak en de hoogte van de percentages waarin gesproken werd, dat stoort ze.
 
Soccerfan_1
 
2
25 april 2020 om 11:02
Er komt een Corona virus dat alles in de war schopt en Ajax moet maar geld gaan inleveren. Dikke doei. Wegwezen met dat gebedel. Heb je zaakjes gewoon op orde. Ajax hoeft hier niet voor gestraft te worden. Die hebben dat CL geld zelf ook keihard nodig. Die hebben tenslotte nog hogere rekeningen te betalen.
 
Jannie1109
 
0
25 april 2020 om 11:03
ALs ze nou eerst een inventariseren welk problemen er zijn en welke financiële gaten er te dichten zijn. En dan kijken hoe iedereen dat eerst zelf kan oplossen. En als er dan nog een probleem is dan ga je kijken hoeveel er in een fonds moet en wie daar geld in kan en wil storten.voor alle duidelijkheid, ik ben e tegen dat Ajax iets geeft, vanwege alle redenen die in het artikel genoemd zijn.
 
Boris19
 
0
25 april 2020 om 11:05
Als ik de reacties hier zo lees, hoop ik dat Ajax de Europese gelden zelf volledig houdt. Anders krijgen we bij elke toekomstige discussie weer te horen hoe geweldig Ajax is en dat ze de hele Eredivisie hebben gered. lol
 
Spielen
 
1
25 april 2020 om 11:28
Precies door zulk soort mensen als jij hoop ik ook dat Ajax niks geeft. Dat is inderdaad precies wat Ajax bedoeld. Maar weet je zeker dat je dat wel wil? Hierboven zeg je namelijk nog dat je hoopt dat Ajax wel een percentage geeft en dat in kwartier tijd. Wat wil je nou?
 
Boris19
 
2
25 april 2020 om 12:24
Het lijkt mij gepast dat er een percentage van alle Europese gelden opzij wordt gezet, maar als alleen AZ, Feyenoord en PSV het doen, kan ik daar ook mee leven. En inderdaad na het lezen van alle reactie, dacht ik al snel dat er van de minst sympathieke club van Nederland weinig te verwachten valt.
 
blanke kalou
 
0
25 april 2020 om 11:06
en wanneer denkt men europees te spelen,Engeland. spanje en Italië zijn nog lang niet van het virus af,dus voorlopig geen europees en ook geen geld
 
MeMyselfAndI
 
4
25 april 2020 om 11:08
Tja, Ajax heeft in deze crisis aangetoond een compleet egoïstisch, manipulatief en geniepige club te zijn. Eerst deze crisis en de paniek misbruiken om te doen alsof de competitie per direct gestopt had moeten worden. Niemand wilde doorvoetballen als het niet veilig was en de competitie lag al stil, maar Ajax moest en zou een einde maken aan de competitie. Ajax wilde gewoon de UCL in en had enkel oog voor geld en was maar al te graag bereid deze verschrikkelijke crisis daarvoor te misbruiken. Er sterven duizenden mensen, en Ajax wilde over hun rug de miljoenen binnenharken. Niks volksgezondheid, puur geld. Hiermee ook nog eens de schijn wekkende dat het juist de andere clubs zien die het enkel om het geld te doen was. Echt te triest voor woorden deze club en bestuurders. Nu ook nog weigeren het geld op een eerlijke manier te verdelen. Dit terwijl ze het ticket en het geld cadeau hebben gekregen. Iedereen zag dat Ajax dit seizoen never nooit kampioen meer ging worden, zelfs de meeste Ajacieden zeiden het. Was er 3 dagen langer gespeeld dan waren zij, denk ik, hun eerste plek zelfs al kwijt geweest. Om dan niet het morele besef te hebben dat het geld is dat Ajax niet heeft verdient en dat andere clubs het veel harder nodig hebben is helemaal belachelijk. Ik hoop dan ook van harte dat de andere clubs de komende jaren een blok vormen tegen Ajax. Laat maar zien dat dit soort smerig gedrag niet gepikt wordt. Verder zie ik veel Ajacieden beginnen over andere clubs die de afgelopen jaren niet solidair zijn geweest. Vergeten jullie echter niet dat Ajax dit de afgelopen jaren ook absoluut niet geweest? Ik noem bijvoorbeeld even het herenakkoord omtrent jeugdspelers.. Juist in tijden als deze zouden clubs solidair moeten zijn en gezamenlijk moeten zoeken naar eerlijke oplossingen. Ajax denkt echter enkel aan eigen belang en is zelfs bereid mensen te misleiden om extra geld binnen te harken. Deze crisis toont de ware aard van het beestje en Ajax blijkt een manipulatieve, egoïstische en geniepige club, erg jammer.
 
Spielen
 
7
25 april 2020 om 11:31
Blijft toch moeilijk he objectief kijken naar een situatie. De haat in je reactie spat er vanaf. Schitterend! Het doet mij verder weinig wat je van Ajax vind dit is niet anders dan anders. Het herenakkoord betekend alleen dat Ajax een hogere vergoeding betaalt als ze toch een speler van de top3 willen hebben. Volgens mij hebben ze netjes de hogere vervoeding betaalt. Niet zo huilen, Stelletje graaiers.
 
MeMyselfAndI
 
2
25 april 2020 om 15:13
Stelletje graaiers? Weer een Ajacied die de feiten niet kent.. Feyenoord zou ook een deel van de Europese gelden afstaan.. Wij graaien dus niet, wij geven. Ik vind het persoonlijk echter ronduit misselijkmakend dat Ajax een crisis misbruikt om er tientallen miljoenen mee te verdienen. Als jij dit wel normaal vind dan zegt dit meer over jou dan over mij. Er sterven duizenden Nederlanders en Ajax doet alsof ze handelen ten behoeve van de volksgezondheid. Dit terwijl het enkel een graai naar het geld is. Als jij niet begrijpt dit moreel gezien lager dan laag is, dan is het einde zoek. Nee ik ben niet objectief (hetgeen jij overduidelijk ook niet bent), mijn oma heeft net een hardaanval gehad en die kunnen wij door de crisis niet bezoeken. Dan wil ik niet lezen hoe Ajax nog meer miljoenen naar binnen probeert te harken over de rug van de volksgezondheid. De geboden oplossing van Ajax had 0 impact op de volksgezondheid. Toch doen ze alsof het dit wel had gehad. Volgens mij kun je als club niet lager zinken dan dat. De paniek en onduidelijkheid omtrent deze crisis misbruiken om ordinair tientallen miljoenen binnen te harken. Over graaiers gesproken zeg, wow.. Maar vertel me, vind jij dat zoiets wel moet kunnen..? Zo ja, dan hoop ik dat jij in je omgeving eens gaat voelen hoe belangrijk de volksgezondheid daadwerkelijk is.. Dan zul je zien dat dit belangrijker is dan het geld van Ajax (of welke club dan ook). Ajax heeft de afgelopen tijd meermaals bewezen geen enkele klasse of een moreel kompas te hebben, hopelijk ontwikkel jij er in de toekomst wel een. Zo niet, dan ben je in ieder geval goed op je plek bij Ajax.
 
FrDirk
 
0
25 april 2020 om 11:09
Ik vind het nog altijd een heel dubbele situatie. En dan probeer ik de rivaliserende gevoelens ook gewoon uit te zetten. Ajax heeft gelijk dat het aan zijn eigen belang denkt. Dat doet iedere club immers. Of het nou om EL voetbal gaat of om promotie/degradatie. Ajax heeft vaak al de antipathie tegen en de berichten van de laatste weken helpen er niet bij. Overmars met zijn volksgezondheid en solidariteit gelul en Tadic gister is gewoon een lulletje rozenwater zonder enige vorm van klasse. Het gaat hier gewoon om een enorme smak geld dat wordt verdiend zonder iets te doen en dat is het hele euvel. Die CL is zo verrot als het maar zijn kan en zorgt in NL voor krankzinnige verschillen. 40 miljoen om 6a 7 miljoen. Dat je dit afdwingt na 34 speelrondes is prima. Dat dit met een doelpunt verschil kan is helemaal goed, maar alles lag nu nog open. Geen hond en ook geen statistiek had de afloop kunnen voorspellen en dat is het enorme geld in Europa funest voor de eredivisie. Als een andere club dan Ajax dat geld pakt trekt dat weer enigzinds recht zeker omdat Ajax deel op CL begroot. Dat ia het echte belang dat onder alle discussies speelt en dat sentiment van de rest richting Ajax is ook volledig begrijpelijk net zoals dat Ajax dit zoveel mogelijk zelf wil houden. Ik kan nog meer leven met t feit dat ze het op basis van de beslissing krijgen dan het gelul dat ze het aan het opeisen zijn. Want in mijn ogen weet niemand hoe de competitie had geëindigd. Het mooiste zou zijn als Ajax en AZ volgend seizoen allebei voorronde moeten spelen. Dan is die hele discussie over het gratis geld ook gewoon niet meer relevant.
 
Denn01
 
1
25 april 2020 om 11:12
Zo hoort dat. Normaal gesproken lees je overal wat voor een hekel alle andere supporters aan Ajax hebben, en dan zal Ajax nu zeker even met geld strooien om deze clubs en supporters te helpen. Zoek het maar lekker zelf uit met je geldzaken. Marc Overmars is toch zeker Sinterklaas niet.
 
 
0
25 april 2020 om 11:14
Tuurlijk doen ze dat niet. Andere clubs "helpen" doe je alleen als het leuk klinkt voor de buhne en niets kost. Uiteindelijk is Ajax een bedrijf geen vakbond of hulporganisatie.
 
Church89
 
0
25 april 2020 om 11:18
Dit is gewoon een repu-Amerikaanse instelling. Pas hetzelfde toe in de samenleving en niemand keurt het goed.
 
Esthq
 
3
25 april 2020 om 11:29
Zielige club Amsterdam. Zijn al jaren bezig om de Eredivisie om zeep te helpen. Het plan is toch al een tijd duidelijk? Spelers die voor belachelijke bedragen zowel verkocht als gekocht worden, heren akkoord verbroken, nu tijdens de Corona crisis alles claimen omdat ze een paar doelpuntjes meer hebben gescoord voordat de ellende begon. Arrogantie straalt er weer vanaf met uitspraken van Tadic en Ziyech die serieus denken recht te hebben op een kampioenschap terwijl in de KKD divisie niemand promoveert en clubs voor niets hebben gespeeld. Het is al erg genoeg voor clubs als AZ & Utrecht die er naar mijn idee meer recht op hadden gehad. Hopelijk kan de KNVB hier een statement in nemen en Ajax afstraffen wanneer ze niet akkoord gaan met het voorstel.
 
Spielen
 
2
25 april 2020 om 11:35
Jammer voor je ze kunnen alleen maar hopen dat Ajax een percentage overmaakt. Dit geld komt keurig op de rekening van Ajax en door mensen als jij zou ik nog wel even achter de oren krabben of Ajax uberhaupt iets geeft. Ga jullie handje maar ophouden bij de knvb! Graaiers
 
BJP79
 
0
25 april 2020 om 13:41
Esthq de haat spat van je reactie af. Ajax heeft niets geclaimd weet niet waar je dat vandaan haalt. En je laatste statement is gewoon lachwekkend en totaal onrealistisch wat nooit houdbaar is.
 
alkatorian
 
2
25 april 2020 om 13:47
Zelden zo’n zielig jankverhaal gelezen. Ik kan er echter wel van genieten. Met het schuim op de bek getypt. Hoezo heeft AZ er meer recht op dan Ajax? Leg mij dat nou eens uit.
 
curtazimo
 
0
26 april 2020 om 01:09
En nog zo eentje die niet weet wat dat herenakkoord inhoudt. Totaal niet relevant ook in deze situatie, maar goed, je moet kennelijk even je frustraties kwijt... Niemand hoeft akkoord te gaan met n voorstel, dat is namelijk geen verplichting, dus dat kan ook niet worden ‘afgestraft’. Jammer joh, neem anders nog n slok azijn... Ziyech heeft niet gezegd dat Ajax recht heeft op t kampioenschap, lees het even nog een keer, dat was iets genuanceerder... Tadic... ik moest r wel om lachen, maar die is de weg kwijt denk ik...
 
Piranha
 
4
25 april 2020 om 11:48
Helemaal mee eens, Ajax hoeft helemaal niets. De aanwijzing van de CL plaats is volledig terecht als kampioen van het vorig seizoen, winterkampioen en huidige eerste plaats op de ranglijst. Ajax heeft zichzelf vanuit een slechte financiële positie omhooggewerkt naar de situatie die er nu is. En dat is niet zozeer dankzijn de eredivisie. Na jarenlang niet gehoord worden door de andere clubs die vanuit eigenbelang werkten, moet die clubs nu niet arrogant gaan denken dat Ajax maar even de portomonnee gaat trekken om clubs te redden die jarenlang financieel wanbeleid hebben gevoerd en geen buffer hebben. Dat Ajax niet wordt aangewezen als kampioen is te begrijpen en past in de lijn zonder degradanten en promovendi, alleen zou je dus de ranglijst van vorig jaar moeten respecteren en niet AZ aan te wijzen voor CL maar PSV en Utrecht naar de EL te sturen ipv Willem 2. Als je de huidige ranglijst wil respecteren moet je ook een kampioen, degradanten en promovendi aanwijzen.
 
AndreVidigoal
 
2
25 april 2020 om 12:02
In Amsterdam krijgen ze ook veel meer TV gelden. Wordt tijd dat het in Nederland eens eerlijk gaat gebeuren. Elke club krijgt evenveel TV gelden. Een eerlijke verdeling en toegang tot de divisie. Iedereen dezelfde eerlijke middelen. Zoals het in elk land is geregeld. Maar historisch gezien houden wij teveel vast aan onze topclubs. En dat gaat ten koste van een betere doorstroom vanuit onder.
 
AFCA_Babel
 
2
25 april 2020 om 12:14
Ik snap dit heel goed. En nee niet omdat dit mijn club is. Maar waarom zouden de grote clubs Ajax, PSV, Feyenoord en AZ de geldkraan moeten openen voor een virus dat spontaan onstaan is over de hele wereld. En een beslissing die gemaakt is door de KNVB.. dit ervan uit gaan dat de niet-stemmers zomaar bij de meerderheid opgesteld kan worden. Erg slordig van de KNVB. Overigens snap de boosheid bij Cambuur en Graafschap volkomen. En Willem II is blij dat ze weer eens extra inkomen krijgen.. En dan moeten verdelen.. En tuurlijk moeten we elkaar ondersteunen in deze moeilijke tijd. Helemaal mee eens. Maar waarom zou je 25% van de inkomsten afstaan aan een fonds voor overige clubs.. 25% vindt ik wel erg veel. En daarmee vind ik ook dat de KNVB verantwoordelijk is om de clubs in zwaar weer te ondersteunen. De grote clubs zijn dat wel rijker. Maar hebben ook meer te betalen. Zo zal Ajax waarschijnlijk al 60 miljoen mislopen.. Als ze niet met publiek mogen spelen. En als er überhaupt niet gespeeld wordt enz.. Dus iedereen lijdt onder deze omstandigheden niet alleen de minder bedeelde clubs. Mijn mening is iedere club uit de Eredivisie tussen de 5 - 15% te doneren aan dat fonds. En Cambuur en Graafschap volgend seizoen tegemoet te komen met een voorsprong van 3 punten. En anders zullen ze moeten kijken naar een laatste speeldata na September. Dat ADO en RKC het opnemen te Cambuur en Graafschap in promotie degradatie. Dat lijkt mij het eerlijkste..
 
stravven
 
0
25 april 2020 om 12:27
Een opmerking: Dat over die stemmen is onzin, zo werkt het altijd. Neutraal, blanco, onthouden, hoe je het ook wil noemen, ze gelden altijd bij de stemmen om het totaal te bepalen.
 
nmekenkamp
 
0
25 april 2020 om 12:27
Die kleine clubs voegen niets toe aan de Eredivisie. Het zijn de kleine clubs die het een Micky Mouse competitie maken. Laten we maar hopen op een Beneliga, want ik ben bang dat we anders als maar verder wegzakken in Europa.
 
JeffreyMassing
 
0
25 april 2020 om 12:28
Klasse reactie van Ajax
 
diablo73
 
1
25 april 2020 om 12:48
Precies, zo kennen we ze weer.
 
Raffa1
 
1
25 april 2020 om 12:29
Grappig dat veel mensen denken dat rechtzaken veel zin hebben. De manier waarop de stand nu wordt aangehouden is volgens een regel van de Knvb waar alle clubs zich aan te houden hebben onder de vlag van de Knvb. Heb het vermoeden dat een rechter omtrend zulke regels niet veel kan doen. Alleen regels of zaken die in strijd zijn met het wetboek kun je aankaarten. Zoals vroeger het bosman arrest, arbeidsvoorwaarden etc. Maar hoe een bond dient om te gaan met een overmachtsituatie als nu? En of doelsaldo of onderling resultaat moet tellen? Denk niet dat een rechter hier een bindende uitspraak over kan doen. En verder kunnen ze ook jiet klagen bij de Uefa of de Fifa want die staan achter de Knvb. Dan hebben we nog het Cas. Maar die kunnen volgens mij geen bindende uitspraken doen binnen de Voetbalwereld. Dus toon jezelf een goed verliezer en focus op volgend seizoen. Sowieso afwachten of dat normaal kan gaan beginnen.
 
ADHD1974
 
3
25 april 2020 om 12:32
Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam...... Klonk het hard door de stadions door heel Nederland toen Mijn club niet kon winnen van de graafschap, een paar jaar geleden. Nu zing ik uit volle borst helemaal niets, helemaal niets voor de rest van pauper voetbal Nederland. Lekker je handje ophouden. ????
 
herlev
 
2
25 april 2020 om 12:33
Nu er geen kampioenen en bekerwinnaar zijn, hoeft de KNVB deze winst-premies niet uit te keren. Kunnen ze die mooi in het solidariteitspotje stoppen. Het is uiteindelijk de KNVB die er nu een potje van heeft gemaakt door geen duidelijke regels in het reglement te hebben in dit soort extreme situaties.
 
DRL80
 
0
25 april 2020 om 12:50
Dat is een hele goede inderdaad.
 
diablo73
 
3
25 april 2020 om 12:47
Tja dat zag je aankomen. Met een tranentrekkende act via de media om zsm de competitie te stoppen is het grote geld nu binnengeharkt om vervolgens zsm de deur dicht te smijten naar alles en iedereen. Bedankt voor het CL ticket en tot ziens. Natuurlijk hoeft Ajax niet alleen de rest van de Eredivisie te onderhouden, ik denk dat niemand dat vraagt maar de competitie is nietig verklaard en heeft Ajax een nieuw jaar CL deelname aan het miljardenbal letterlijk in de schoot geworpen. Prima want er is besloten dat de huidige stand leidend was. Maar dat het gezien het kleine verschil in stand tussen de bovenste clubs in deze fase van de competitie gewoon nog absoluut geen zekerheid was dat moge duidelijk zijn. En dat geld ook voor de andere Europese plaatsen. En het zou Ajax en uiteraard alle andere clubs die het betreft sieren als ze zich daar eens naar gingen gedragen. Ze zouden na het komende Europees voetbal seizoen de helft van alle Europese inkomsten van alle deelnemende clubs op een hoop moeten gooien en deze dan via de TV geld formule verdelen. Zo krijgt Ajax toch het grootste bedrag maar krijg je wel een solidaire verdeling. Als de CL inkomsten onverhoopt tegenvallen hoeven ze ook minder te betalen.
 
DRL80
 
0
25 april 2020 om 12:49
Ajax heeft een nieuw seizoen in de CL verdiend. Niet alleen omdat ze aan alle voorwaarden voldoen maar ook omdat het de enige club is die in de CL potten brak en zal kunnen breken. Alles en iedereen ligt er continue direct uit. Ajax in het verleden ook maar door hun beleid is daar verbetering in gekomen, en hoe! Ajax de eerste plaats en dus (directe) plaatsing voor de CL is niet in de schoot geworpen maar puur terecht.
 
diablo73
 
1
25 april 2020 om 12:58
Je hebt gelijk man, het gevoel, wellicht nog ondersteund door een paragnost ergens in Amsterdam Oost is dat Ajax het verst zal komen dus dat moet uiteraard genoeg zijn voor deelname en zo die 40 miljoen binnen te harken.
 
FrDirk
 
0
25 april 2020 om 13:39
Dat verdienen op basis van vorige prestaties, die normaal aan het einde van de competitie ook niet zouden spelen, maken mij net zo kotsmisselijk als de clubs die schaamteloos hun hand willen ophouden. Ze hebben goede druk uitgeoefend met allerlei argumentatie om beslag te leggen op het CL geld. Overmars wist dondersgoed dat gezien die belabberde vorm van ze het echt geen zekerheid was dat ze met gemak kampioen zouden worden. In de vorm van rond de winterstop hadden ze er net zo hard afgegaan als de rest.
 
curtazimo
 
0
26 april 2020 om 01:17
Ben blij met directe plaatsing, voor zover dat kan, maar die plaatsing is terecht obv de huidige ranglijst. Niet omdat ‘wij’ de meeste punten hebben gehaald of omdat er goed beleid wordt gevoerd. Wat mij betreft fout dit als argument te gebruiken, had Overmars ook niet moeten doen imo.
 
DRL80
 
1
25 april 2020 om 12:47
Helder en zeer begrijpelijk standpunt. Net zoals dat bepaalde landen er financieel een zooitje van gemaakt hebben en nu in Noord Europa hun handje ophouden. Iedereen is verantwoordelijk voor de eigen financiën. Hulp vragen en krijgen mag maar dan niet onder de eigen voorwaarden. Wees blij met wat je krijgt. Ajax heeft beleid gevoerd en hoeft niet te boeten voor dat realistische en succesvolle beleid. Net zoals dat o.a. Nederland niet hoeft te boeten omdat bepaalde landen een staatsschuld van 140% van het BNP hebben omdat ze weigerden om te hervormen naar een verantwoordelijker beleid. Heel simpel.
 
theo uphus
 
0
25 april 2020 om 13:17
Helemaal met DRL 80 eens. Stel mijn buurman en ik hebben allebei 2000 netto salaris per maand. Hij brengt er elke maand 400 van naar de kroeg en ik ga een keer per maand voor 100 euro uit eten. Die andere 300 spaar ik. Dat is 3600 per jaar. Dat doen we al 10 jaar zo, dus ik heb inclusief een pietsje rente 10.000 gespaard. Dan worden we ontslagen en houden ineens niks meer over. Dan komt hij bij mij zijn hand ophouden en vraagt 25 % van mijn gespaarde geld. Want we moeten solidair zijn zegt hij. Wat denk je zelf ?
 
DeVeste
 
0
25 april 2020 om 15:39
Scheve vergelijking. Hier gaat het dus juist niet om. Het gaat om de startpremie van de CL en de EL in het geval van psv feyenoord en willem 2. Als je dan toch een vergelijking wil maken hier heb je er 1: 18 vrienden kopen samen een staatslot. Vriend ajax verzameld al het geld van de vrienden en koopt het staatslot. Door een of andere storing gaat de loterij niet door. Vriend ajax krijgt het geld teruggestord en houd alles lekker zelf.
 
theo uphus
 
0
25 april 2020 om 13:18
Herstel is 36.000 totaal. Hij wil 25 % dus 9000
 
theo uphus
 
0
25 april 2020 om 13:19
Helemaal met DRL 80 eens. Stel mijn buurman en ik hebben allebei 2000 netto salaris per maand. Hij brengt er elke maand 400 van naar de kroeg en ik ga een keer per maand voor 100 euro uit eten. Die andere 300 spaar ik. Dat is 3600 per jaar. Dat doen we al 10 jaar zo, dus ik heb inclusief een pietsje rente 10.000 gespaard. Dan worden we ontslagen en houden ineens niks meer over. Dan komt hij bij mij zijn hand ophouden en vraagt 25 % van mijn gespaarde geld. Want we moeten solidair zijn zegt hij. Wat denk je zelf ?
 
FrDirk
 
1
25 april 2020 om 13:43
Ik vind dit totaal geen vergelijking om eerlijk te zijn. Het is in mijn ogen eerder dat jij en je collega allebei moeten knokken voor dezelfde promotie, allebei een proefperiode hebben maar door het coronavirus het werk stil komt te liggen. Jouw collega heeft net wat meer mogelijkheden gekregen en krijgt daarom maar de promotie terwijl jij nog genoeg mogelijkheden had voor diezelfde promotie. Dat is wat hier gaande is. Men is niet uit op de bankrekening van Ajax maar op de gigantische pot met goud. Ik snap ze heel goed dat ze die belangen binnen proberen te halen, maar moet hierbij wel kotsen om Overmars die t gooit op de volksgezondheid en de competitie uit alle macht wil stil leggen om het CL geld. Daar moet wat opgevonden worden want er had nog van alles kunnen gebeuren.
 
FrDirk
 
1
25 april 2020 om 13:46
Daarbij toevoegend dat jouw collega vind dat hij het verdiend omdat hij vorig jaar medewerker van de maand was en een keer goed in een project heeft gedraaid. Daarnaast roept hij dat zijn hypotheek hoger is dan die van jou en weigert hij om een huismerk te kopen omdat hij al rekening heeft gehouden met de promotie en verhoging van zijn salaris. Oftewel, drogredenen in mijn ogen.
 
theo uphus
 
0
25 april 2020 om 13:22
Oeps, ging even niet helemaal goed
 
Jashhh
 
1
25 april 2020 om 13:45
Aangezien subtop Eredivisie, de Europa League wedstrijden vaak genoeg maar op 50% spelen ten opzichte van wat ze tegen Ajax laten zien, hoeven ze voor mij op geen cent te rekenen van Ajax. Laat ze eerst maar eens EL serieus gaan nemen voordat ze praten. Van mij zijn ze alle respect even kwijt. En dan maak ik voor AZ nog wel even een uitzondering.
 
wehave
 
2
25 april 2020 om 13:46
Wel echt ajax weer hè , ook toen vorig seizoen alles moest wijken voor Ajax. Iedereen moest maar helpen etc om vervolgens grote bek te hebben hoe goed ze waren etc etc. Nu weer het zelfde..
 
alkatorian
 
0
25 april 2020 om 13:53
Echt een moraalridder weer “he”. Dat was gewoon de afspraak. Net zoals dat dit seizoen bij iedere Europees spelende club gedaan is. Alles werd juist uit de kast getrokken om te voorkomen dat Ajax geholpen zou worden d.m.v. verplaatsing. Tot rechtsgangen vanuit Zwolle aan toe.
 
pinko
 
0
25 april 2020 om 13:59
Nou, niet iedereen stond te trappelen om Ajax te helpen, hoor. Er waren genoeg clubs die het eigen belang boven het belang van Ajax en het Nederlandse voetbal lieten prevaleren - al dan niet gehonoreerd. En van die grote bek heb ik niet zoveel gemerkt; wel trots. En dat was meer dan terecht. Maar ik hoop voor al die anti Ajax watchers dat ze geen cent steken in wat voor fonds dan ook. Onder het motto: helemaal niets uit Amsterdam. Vind jij dat ook?;-))))
 
jouses
 
1
25 april 2020 om 14:38
Ach ach ach, Overmars moest ff een statement maken paar weken geleden en het blijkt nu meer dan duidelijk dat het 100% om eigen belang ging. Nu is het geld binnen en nu word de keutel heeeeel hard ingetrokken. Het probleem bij Ajax zit in het opstellen van de begroting ze nemen namelijk de europese inkomens mee wat ook natuurlijk veel risico met zich meeneemt.
 
voetbalchick
 
0
25 april 2020 om 14:45
Alle clubs die Europa in gaan dragen af aan het fonds! 25% is gevraagd door de KNVB waarom 25%? omdat 25% niet gespeeld is De KNVB zegt gewoon: 75% is gespeeld dus je hebt ook 75% verdiend niet meer als terecht
 
HCH1
 
0
25 april 2020 om 16:51
Al die gefrustreerde reacties van supporters van andere clubs bevestigen alleen maar de afgunst. Geen enkele Ajacied zegt dat dit voetbaljaar is afgesloten zoals het hoort, maar je kunt Ajax hiervan niet de schuld geven. Een deel van het startgeld afstaan aan de andere clubs? Je bedoelt dezelfde clubs die Ajax niks gunnen? Hypocrisie ten top. Wat Ajax ook bijdraagt, het zal in de ogen van veel supporters toch niet genoeg zijn. Ajax heeft zelf gezorgd voor zijn financiele situatie. Daar hadden we Feyenoord, AZ, Pec Zwolle enz. niet voor nodig. Gewoon uitgaan van de Ajaxfilosofie, jeugd brengen en verkopen. Aan alle clubs die hun hand ophouden zou ik voorstellen: ga eerst uit van je eigen beleid. Mijn buurman verdient ook meer dan ik. Hij heeft blijkbaar iets beter gedaan of meer geluk gehad in zijn leven, maar moet ik nou bij hem aankloppen en vragen om meer geld? Gaat helemaal nergens over. Ajax heeft al voorstellen gedaan om financieel bij te dragen, maar de Knvb geeft totaal geen sjoege en komt dan met vage uitspraken als “morele plicht” . Dat is niet de manier om solidariteit af te dwingen. Vergeet niet, deze crisis treft Ajax net zo hard als andere clubs. Spelen zonder publiek kost Ajax zo’n 60 miljoen per jaar. Wie gaat Ajax hierin steunen? Juist, niemand. En dat verwacht Ajax ook niet. De supporters van andere clubs die praten over oneerlijkheid en egoïsme moeten minder hypocriet zijn en kijken naar het beleid van hun eigen club voordat ze hun hand ophouden bij hun concurrent.
 
Booya_410
 
0
25 april 2020 om 17:59
Als ik van der Sar en/of Overmars was had ik even helemaal geen geld overgemaakt en eerst afwachten wat er komend seizoen gebeuren gaat. Het is namelijk totaal niet zeker of en wanneer er gespeeld gaat worden. En hoeveel geld er uberhaupt binnen gaat komen gezien de kans dat er met volle stadions gespeeld wordt nihil is... Dus eerst afwachten wat er binnen komt, vervolgens eerst alle eigen kosten dekken, en een x bedrag reserveren. Blijft er wat over? Dan kan er een bedrag naar een noodfonds. Blijft er niets over? Jammer dan...
 
Hfchaarlem023
 
0
27 april 2020 om 01:51
Met geld maak je geld, als clubs niet geholpen worden en meerdere clubs zouden omvallen wat krijg je er dan weer voor terug? Het niveau zal steeds lager worden, dus minder tegenstand wat zeker de potentiële transferwaardes niet ten goede komt. Desnoods nog een clausule afsluiten indien mogelijk om wat potentiële spelers bijna basis spelers te laten rijpen die dan een heel seizoen minuten kunnen maken.