'Ajax voorkomt vertrek naar Feyenoord en houdt toptalent binnenboord'
Maandag, 17 juni 2024 om 10:52

De toekomst van Jivayno Zinhagel lijkt toch bij Ajax te liggen, zo schrijft de doorgaans betrouwbare Feyenoord Youth Watcher op X. Even leek het erop dat de vijftienjarige buitenspeler een pikante overstap naar Feyenoord zou maken, maar Zinhagel gaat zijn eerste profcontract in Amsterdam tekenen.

"Volgens ingewijden heeft de talentvolle buitenspeler het aanbod van Feyenoord afgeslagen nadat Ajax hem alsnog een profcontract aanbiedt", aldus de Varkenoordfan. Ajax moet dat nieuws nog bevestigen.

Zinhagel was in het afgelopen seizoen actief als buitenspeler in Ajax Onder 16. De Amsterdammers namen de jeugdinternational op hun beurt over van Sparta Rotterdam in 2018. Feyenoord hoopte Zinhagel terug te halen naar de havenstad, maar slaagde daar dus niet in.

Zinhagel speelde tot dusver twee interlands namens Nederland Onder 15. Tijdens zijn debuut in dat elftal wist de vleugelflitser tweemaal te scoren gedurende een 4-1 zege op de leeftijdsgenoten uit Tsjechië.

Eerder was de Feyenoord Youth Watcher positief over de mogelijke komst van Zinhagel. "Heerlijke buitenspeler met een neus voor de goal. Een van de beste in zijn lichting. Alle seinen staan op groen, maar nog geen done deal."

Eerder slaagde Ajax erin om Sean Steur (16) uit handen van PSV te houden. De Eindhovenaren hadden nadrukkelijke belangstelling voor de middenvelder, maar zagen hem een nieuw contract tekenen in de Johan Cruijff ArenA.

Feyenoord neemt Ibrahim Essinouh wel over van Ajax. Het talent sluit bij zijn nieuwe club aan in de Onder 13, met wie hij onlangs al een toernooi speelde. Essinouh kreeg in april te horen dat hij niet langer bij Ajax kon blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:44
12:44
Ajax-target imponeert niet: 'Gun het niemand om 34 wedstrijden van hem te zien'
0
   
12:15
12:15
Test jouw kennis over EURO 2024 en win maar liefst 5.000!
0
   
12:12
12:12
Van Hanegem wijst naar mogelijke verklaring voor minder optreden van Veerman
16
   
11:23
11:23
Geld op bankrekening Vitesse raakt op; aanvraag faillissement dreigt
54
   
11:13
11:13
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
tj drijver
 
12
17 juni 2024 om 10:59
Heeft hij toch mooi voor elkaar gekregen, gewoon dreigen met overgang naar concurrent en klaar is kees!
 
snowy
 
8
17 juni 2024 om 11:01
Of Ajax had eerder moeten reageren. Maar wel fijn dat er weer een talent blijft.
 
SPettersson
 
1
17 juni 2024 om 11:13
Je vraagt je toch af wie zich nu bezighoudt met die jeugdcontracten binnen Ajax. Weet iemand hoe het met Huntelaar is? Dat zou wat mij betreft toch degene moeten zijn die hier naar zou moeten kijken. Indien die niet meer terugkeert moet iemand deze taak op zich gaan nemen. De grote talenten moet je in ieder geval proberen te behouden. Tegen het echt grote geld ga je dit niet redden, maar met het juiste perspectief en vooruitzichten voor de toekomst, kun je wel wat proberen te bereiken.
 
Downwards
 
3
17 juni 2024 om 11:32
Kroes, contracten Beuker doet de voetbal inhoudelijke gesprekken.
 
DolorAsinum
 
3
17 juni 2024 om 12:57
Dit is het gevolg van de bestuurlijke perikelen bij Ajax, deze zaken zijn gewoon blijven liggen omdat de meest belangrijke bestuurlijke posten in een voetbalbedrijf, die van Technisch directeur en commissaris voor een heel lange tijd zijn blijven liggen. Dat is de RvC van Ajax, met name de president-commissaris zwaar aan te rekenen. Van Praag worden allerlei verwijten gemaakt, maar hij is wel een president-commissaris die de stier bij de horens vat en niets aan het toeval over laat. Nu Ajax haar zaakjes weer bestuurlijk op orde heeft en alle posten weer bemand zijn, kunnen zaken die heel lang zijn blijven liggen, eindelijk worden opgepakt en dat begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen. Ajax heeft vooralsnog niet alleen de nodige eigen toptalenten binnenboord weten te houden, maar er bovendien 3 uit 1 familie vanuit de PSV opleiding naar de Toekomst weten te lokken. Er zijn echter nog meer jeugdcontracten die verlengd moeten worden, de talenten van Ajax o17 hebben in meerderheid nog helemaal geen contract en dus er is nog werk genoeg te doen. En er zijn nog altijd kapers op de kust, dus is er geen tijd voor Kroes en Co om gas terug te nemen. Daarbij scheelt het echter een slok op een borrel dat het eerste schaap over de dam is, goed voorbeeld doet immers vaak volgen. Wat ook zou kunnen helpen is dat de club heeft aangegeven weer terug te gaan grijpen naar het tijdperk Van Gaal toen de selecties hoofdzakelijk uit eigen talenten bestonden, aangevuld met doorgaans relatief onbekende spelers die van buitenaf werden aangetrokken voor een betaalbare afkoopsom. Daardoor gaan de talenten significant meer uitzicht op speeltijd krijgen en dat zou er mede toe kunnen bijdragen om ze over de streep te trekken. Dat geldt ook voor het feit dat je bij PSV het tegenovergestelde ziet gebeuren en er daar juist steeds meer spelers van buitenaf worden aangetrokken. Dat is meestal het gevolg van verbeterde financiã«le mogelijkheden, dat Ajax weer terug gaat naar de basis is dan ook deels noodgedwongen omdat de begroting fors uit de klauwen is gelopen en door het mislopen van de CL tot problemen begint te leiden. Die problemen zijn tot nu toe niet onoverkomelijk, maar gaan dat op termijn natuurlijk wel worden als er niets aan gedaan zou worden. Vandaar dat er de komen twee seizoenen een fikse sanering doorgevoerd gaat worden bij de club, die bij het plaatsing voor de CL van volgend seizoen wellicht tot 1 seizoen beperkt zou kunnen worden. Wel is duidelijk dat de tijden dat Ajax in 1 seizoen 100 miljoen aan transfers uitgaf en salarissen van 4 tot 5 miljoen uitdeelde (voorlopig) tot het verleden behoren. Dat beleid heeft Ajax veel gebracht maar haar houdbaarheidsdatum inmiddels duidelijk overschreden.
 
Amsterdam4
 
64
17 juni 2024 om 11:05
Dus eigenlijk is dus de eindstand dat de grote talenten in Amsterdam blijven, en jeugdinternational van PSV en Oranje O15 naar Ajax gaat. En dus bij Ajax weg gestuurde jeugdspeler nieuwe kans bij Feyenoord krijgt. Niet slecht.
 
Feliix
 
6
17 juni 2024 om 11:29
Op zich goed inderdaad. Wel vermoedelijk met een dik contract omdat die spelers schermden met interesse. Maar als het echt grote talenten zijn dan lijkt het me een goede zaak voor Ajax. Ik kende die speler van PSV niet echt, maar meende dat hij samen met het gezin naar Amsterdam verhuisde, toch?
 
superfarmers
 
0
17 juni 2024 om 11:44
Ik dacht gelezen te hebben dat Ajax het aantal contracten wilde verminderen. Het lijkt er wel op dat dit op deze wijze niet echt lukt. Maar voetbaltechnisch is het wel een goede ontwikkeling voor Ajax.
 
MessiBazoer
 
13
17 juni 2024 om 12:09
Dat heb ik nergens gelezen. Wel dat ze niet meer van die dikke contracten aan jeugdspelers betalen.
 
superfarmers
 
0
17 juni 2024 om 13:26
Het werd wel bij Ajaxshowtime genoemd. Maar in hoeverre dit een betrouwbare bron is weet ik niet.
 
4fRedondo
 
2
17 juni 2024 om 12:00
Money rukes. Jeugdspelers verdienen daar al bijna net zoveel als selectiespelers bij Feyenoord. Axel van Dongen zou 1 van de grootverdieners zijn bij Feyenoord.
 
FrankLampard08
 
11
17 juni 2024 om 12:08
Zo'n megacontract als van Axel Dongen heeft gekregen doet Ajax sinds kort niet meer. Het risico dat jongens misschien gaan verkassen ( Misehouy), maar financieel wel verstandig.
 
4fRedondo
 
0
17 juni 2024 om 16:33
Ajax betaald nog steeds het meest. Alleen minder hoog omdat ze geen concurrentie meer kennen vanuit Engeland.
 
TVL11
 
1
17 juni 2024 om 12:24
Ho ho, the one and only Raf van de Riet heeft bijgetekend!
 
PirZola
 
1
17 juni 2024 om 13:38
Amsterdam4 erg typische ajax omschrijving weer: iedere speler wordt door jullie als (super) talent bestempeld. Een speler die (om wat voor reden ook) niet bij ajax blijft noem je een jeugdspeler?? kan ook maar door een club weer zo omschreven worden.
 
PirZola
 
4
17 juni 2024 om 15:31
Laatste nieuws is overigens dat dit 'grote talent uit Amsterdam' toch je club gaat verlaten. Dus misschien toch weer iets te voorbarig geweest?
 
mv010
 
13
17 juni 2024 om 11:05
De Toekomst ziet er rooskleurig uit. Goed dat hij blijft. Je hebt niets aan jonge spelers die op deze leeftijd regelmatig van club wisselen. Grote talenten zijn vaak te ongeduldig of worden gek gemaakt door hun omgeving.
 
DNSDKR
 
1
17 juni 2024 om 12:22
Eens, en dat is een slechte zaak, zeker in 'opleidingsland' Nederland. Wat dat betreft zouden de grote opleidingsclubs wel wat meer mogen samenwerken.
 
Yoda
 
0
17 juni 2024 om 12:27
Misschien was hij al die tijd al van plan om te blijven, maar met de zogenaamde interesse is er nou gewoon een mooier contract uit gesleept. De begeleiding van die kids wordt met de jaren -beter-, lees professioneler. Vroeger was het goed genoeg om in een Ajax shirt te mogen spelen, je accepteerde gewoon een jeugdcontract, desnoods liet je je als grof vuil behandelen, als een topclub in Nederland je vraagt dan doe je alles om die kans te pakken. Dat is nu anders. Ja, ik snap dat je pietje wil binden, want hij is enorm goed, maar wat is het plan met hem de komende jaren? Ja, want andere clubs hebben iets geweldigs geboden waaruit blijkt dat ze het heel serieus voorhebben met onze Piet..aldus de zeer betrokken begeleiding van Pietje.
 
Kevin1989
 
1
17 juni 2024 om 11:06
Hehe de spelers / ouders ruiken geld. Slim gehandeld door deze jeugdspelers. Helaas wel een soort trend aan het worden, tegenwoordig moet je blijkbaar al tonnen verdienen wanneer je net 16 bent.
 
London Calling
 
1
17 juni 2024 om 12:38
Het is niet dat het moet, maar lekker is het wel. Daarnaast haalt van deze spelers uiteindelijk ook een flink deel het eerste niet en de absolute top al helemaal niet. Genoeg van die jongens die in tot hun pensioen nooit meer gaan verdienen dan ze nu bij Ajax (of een van de overige top clubs) in de jeugd doen, dan zou ik ook alles er uit willen halen wat er in zit.
 
OREELY
 
7
17 juni 2024 om 11:07
ik vraag me dan toch af in hoeverre al die doemverhalen die eerder werden vermeld, de waarheid waren? of er familie/zaakwaarnemers achter zaten? of gewoon media die dingen verzinnen uit hun context lopen te halen. verder geen idee hoe goed deze speler is... is nog een jong gozertje die hopelijk gewoon rustig gebracht gaat worden.
 
repuiztav
 
4
17 juni 2024 om 11:22
Want het is schier onmogelijk dat een speler openstaat voor gesprekken met andere clubs en wat zij te bieden hebben? Zo'n jongen mag zich toch oriënteren?
 
Downwards
 
4
17 juni 2024 om 11:34
Het is wel een bende geweest, maar Kroes en Beuker zijn die onvrede aan het herstellen. Dus deels wel waar, maar het werd ook wel wat aangedikt natuurlijk. En vooral al die domme pundits in Nl die er dan opvliegen zonder kennis van zaken. Of mensen die door prestaties van 1 ook gaan beweren dat het in de jeugd niks is. Alsof er ook maar enig verband is.
 
JackSparrow
 
2
17 juni 2024 om 11:55
Al deze zaken hebben vertraging opgelopen door alle miserie van afgelopen jaar. Als ik me niet vergis zijn ze hard bezig met een inhaalslag. Mijn gevoel zegt ook dat "de jeugd" (zegt deze ouwe L) al snel wat ongeduldig is.
 
gdoxu
 
4
17 juni 2024 om 12:15
Laatste nieuws is dat hij toch weg gaat. Waar naartoe niet bekend, maar wel al afscheid genomen
 
rbn_
 
0
17 juni 2024 om 12:58
Al afscheid genomen? Van wie heb je dat want dan moet dat intern bij Ajax ook al bekend zijn lijkt me.
 
PirZola
 
1
17 juni 2024 om 15:28
Klopt inderdaad. Ajax showtime meldt dat zelf. Waarschijnlijk toch naar Feyenoord hebben ze het over.
 
de weimar
 
0
17 juni 2024 om 13:20
Wat een stemmingmakerij weer zeg. De jeugdopleiding zou helemaal leeglopen. Ze willen allemaal naar Feyenoord en psv. Het is zo slecht geregeld in Amsterdam. En een paar weken later lopen de berichten door dat ze allemaal gewoon tekenen. Maar vz / vp en de televaag met de altijd goed ingevoerde Mike verwei zijn weer een paar duizend clicks rijker