'Ajax wil in de zomer alleen aan één transfer medewerking verlenen'
Zaterdag, 12 mei 2018 om 07:58

Ajax streeft ernaar de selectie, op Hakim Ziyech na, zo veel mogelijk intact te houden, zo meldt De Telegraaf. De spelmaker is op zoek naar een nieuwe uitdaging en de club is bereid om medewerking te verlenen. Voor André Onana, David Neres, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt staat het transferlicht volgens het dagblad echter op rood.

De directie en Raad van Commissarissen van Ajax moeten nog wel een beslissing nemen over de situatie rondom Justin Kluivert. Het contract van de negentienjarige aanvaller loopt volgend jaar zomer ten einde en beide partijen liggen ver uit elkaar. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou een bruto jaarsalaris van ruim 1,5 miljoen euro voor Kluivert vragen. Bovendien zou de Italiaanse Nederlander bij een toekomstig vertrek van het negentienjarige talent voor twintig procent willen meedelen in het transferbedrag; eisen waar Ajax niet mee akkoord gaat.

Raiola wil naar verluidt ook afdwingen dat Kluivert ook twintig procent van een toekomstige transfersom ontvangt. De vraag is nu of Ajax in de zomer welwillend staat tegenover het vertrek van de zoon van Patrick Kluivert of dat hij zijn nog een jaar doorlopende contract mag of moet uitdienen. Het liefst wil de directie hem aan zijn nog één jaar lopende contract houden, maar wellicht dat de rvc daar bij een goed bod anders over denkt.

Raiola behartigt ook de belangen van De Ligt en heeft Ajax laten weten dat het verdedigende talent openstaat voor een zomerse transfer. De Amsterdamse club heeft echter niet de intentie om nu al afscheid te nemen van de verdediger, al kan een riant bod daar mogelijk verandering in brengen.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
10
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
33
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
DenyelVanRijswijk
 
51
12 mei 2018 om 08:20
Zeggen ze elk jaar. En geen een jaar lukt het ze. Wat een onzin.
 
JipVissers
 
32
12 mei 2018 om 08:25
Sorry maar dat is niet waar, vorig jaar gunden ze klaassen een transfer en was het bod op sanchez niet te weigeren, maar voor de rest hielden ze hun poot stijf. Zo wilden younes, viergever en deels onana toen weg, maar ajax heeft ze niet laten gaan. Dat verwacht ik dit jaar weer.
 
Medellin
 
15
12 mei 2018 om 08:35
Ze gunden Klaassen een transfer? Hij bleef zelf al 1 jaar te lang bij Ajax, het zou maar erg zijn dat hij niet was vertrokken. Daarnaast moet Ajax iedereen laten vertrekken, je krijgt er alleen maar problemen mee. Onana heeft hier ook recht op (als je daar al kan van spreken) om te vertrekken wanneer er een goed bod komt. Ajax schiet alweer in paniek want ze hadden waarschijnlijk nog niet naar andere keepers gekeken en moeten nu snel snel weer aan het werk. Een mogelijke opvolger voor Onana hadden ze al lang moeten gescout hebben. En voor al de rest ook.
 
TheBrightOne
 
24
12 mei 2018 om 08:52
Waaruit concludeer jij dat ze in paniek schieten en nog niemand gescout hebben? Dit soort aannames en insinuaties zijn juist die zaken waar de pers veel te veel.op.reageerd ipv onderzoeksjournalistiek...
 
Ronzie
 
12
12 mei 2018 om 08:54
Iedereen laten vertrekken? Ja daar ben je helemaal mooi mee. Dan kan je als Ajax zijnde nooit meer bouwen want als een speler maar een half seizoen goed speelt kan hij tegenwoordig al weg.
 
ninjakai
 
7
12 mei 2018 om 09:08
@Medellin, precies dit. Gewoon alles laten vertrekken bij een goed bod. Viergever perse willen houden, geen reet aan gehad, gewoon verkopen na die die topwedstrijd tegen Schalke. Toen we hem en zijn ervaring nodig hadden aan het begin van het seizoen, zakte hij volledig door het ijs. Younes oké perse willen houden, helemaal niets opgeleverd. Alles wat weg wil, bij een goed bod weg doen. Centen gewoon pakken en door. Snap helemaal niets van die starre houding, heeft werkelijk waar helemaal niets opgeleverd en als overmars het nog een keer flikt dan is zijn houdbaarheidsdatum verstreken wat mij betreft, want dat is gewoon niet meer te verdedigen. Vorig seizoen had van alles mogen vertrekken, maar juist Sanchez had die moeten houden. Doen ze echt precies het tegenovergestelde. Gewoon weg doen en die bankrekening blijven spekken en fatsoenlijk scouten, niet weer twee backs in een seizoen die niets toevoegen. Wat betreft de keeper, daar hadden ze enigszins op geanticipeerd met van Leer en nu die Kroaat. Van leer is alleen constant geblesseerd en die Kroaat willen ze een heel seizoen in jong Ajax aan het werk hebben voordat hij in Ajax een aan de slag gaat.
 
Araman
 
4
12 mei 2018 om 09:19
Daarnaast moet Ajax iedereen maar laten vertrekken? Hoe zie je dat voor je? Het eerste maar opdoeken en gezellig met de jonge talenten in de Jupiler League gaan ballen totdat het buitenland deze jongens in de kerstvakantie ophaalt?
 
JasperSJ
 
2
12 mei 2018 om 09:55
Ajax heeft votig jaar Van Leer gehaald, dat is een prima vervanger voor Onana. Lamprou zou op zich ook nog wel goed zijn, maar die vibd ik duidelijk minder dan Onana en Van Leer.
 
Strandbal
 
3
12 mei 2018 om 08:56
Iedereen weet hoe het werkt toch? Prima dit. Even aan andere clubs laten weten dat er alleen gepraat kan worden als het geboden bedrag zeer hoog is.
 
RyanBabel8
 
11
12 mei 2018 om 09:07
Vorig jaar wisten ze dat Traoré maar voor één jaar zou blijven, een vervanger werd in de winter al gehaald. Klaassen mocht weg, daar hadden ze Donny al voor. Dan heb je Sanchez die wegging. Daar kwam Wöber voor in de plaats. Neem daarbij De Jong, Kluivert en uiteindelijk Tagliafico en ze hebben wederom prima vervangers gehaald. Bij Ajax komen altijd prima vervangers is het niet uit de jeugd dan zijn het wel buitenlandse talenten. Elk jaar praten wij als supporters ook hetzelfde. De lijsten met eventuele vervangers liggen al klaar, de markt moet alleen nog op gang gaan komen en dat gebeurt pas na het WK.
 
Feynzo
 
0
12 mei 2018 om 21:06
Ik vind Wober geen goede vervanger voor Sanchez. Vd Beek is (nog) niet het level dat Klaassen had. Siem de Jong vond ik tegenvallen van wat ik gezien heb. Die deen die Veltman zou vervangen is vooralsnog geen succes. Dan zitten er nog een paar spelers van 5+ miljoen op de bank. De vervanger voor Ziyech gaat nog moeilijk worden, de prijzige Labyad gaat dat niet worden in ieder geval.
 
Totolfoobal
 
6
12 mei 2018 om 08:23
Zou mooi zijn maar Ajax is beursgenoteerd dus er moet ook geld binnenstromen. Ziyech en kluiver en voor de rest de poort sluiten.
 
Dammie
 
15
12 mei 2018 om 08:41
Beursgenoteerd of niet heeft hier niets mee te maken want elk bedrijf moet geld binnen halen om te kunnen overleven. Verder zal de begroting van ajax niet gebaseerd zijn op uitgaande transfers en haal je met de verkoop van Ziyech al voldoende binnen om financieel nee te kunnen zeggen tegen elke andere transfer. Of dat slim is, is alleen een tweede want wat als een topclub zich meldt voor bijvoorbeeld Onana? Dan kun je wel een transfer weigeren maar heb je wel te maken met wen gefrustreerde speler en daar wordt niemand blijer en beter van. Feit is gewoon dat Nederlandse clubs niet op kunnen boksen tegen de grote competities en je spelers ook niet een stap daarheen kan ontnemen.
 
Scepticus38
 
2
12 mei 2018 om 10:45
@dammie Je schrijft: "of dat slim is, is alleen een tweede want wat als een topclub zich meldt voor bijvoorbeeld Onana? Dan kun je wel een transfer weigeren maar heb je wel te maken met wen gefrustreerde speler en daar wordt niemand blijer en beter van". Je hebt natuurlijk volkomen gelijk, maar die harde opstelling is natuurlijk alleen maar bedoeld om bij een vertrek van de spelers waar het om gaat, de hoofdprijs te incasseren. Als De Ligt echt weg wil en niet weg komt, zal dat andere spelers wier contract verlengd moet worden, natuurlijk aan het denken zetten en kun je er vanuit gaan dat sommigen van hen in ruil voor hun handtekening een gelimiteerde transfersom in hun contract eisen. En daar zit de club natuurlijk niet op te wachten. Sinds de gebroeders De Boer heeft Ajax nooit meer een speler tegen zijn zin aan zijn contract gehouden. De zaak die de broers tegen Ajax hadden aangespannen, werd weliswaar door Ajax gewonnen, maar heeft de club wel de ogen geopend. Sindsdien is het ontslagrecht bovendien ingrijpend gewijzigd en als een van de spelers die nu weg willen, een arbitragezaak tegen Ajax zou aanspannen, staat de uitkomst al bij voorbaat vast en is Ajax de verliezer. Zover zal Ajax het echter in geen geval laten komen en als de spelers waar het om gaat ten koste van alles weg willen, zal de club ze niet tegen houden, maar dient er wel een grote zak met geld op tafel te komen. Destijds met Milik heeft Ajax een deal gemaakt met betreffende speler en zijn zaakwaarnemer dat hij nog 1 jaar bij Ajax zou blijven en dat de club het jaar daarop zou meewerken als hij hogerop wilde. Dat was een slimme zet van Overmars, want daarmee dwong hij Napoli een bod op tafel te leggen, dat zo hoog was dat Ajax niets anders kon dan hem te laten gaan. Het zou me niet verbazen als in het geval van De Ligt en Onana, naar mijn weten naast Zyech de enige twee spelers die daadwerkelijk een vertrekwens hebben geuit, op een zelfde soort constructie wordt ingezet. Het contract van De Ligt en Onana loopt in 2021 af. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat betreffende spelers bereid zijn om bij te tekenen en dus is volgend jaar de laatste mogelijkheid om een vette transfersom te incasseren. Het afkopen van een 1 jarig contract levert Ajax een stuk minder op, zoals bij de verkoop van bijv. Eriksen en Vertonghen is gebleken, waardoor dat zakelijk gezien bijzonder onwenselijk is. Mijn gevoel is dat Onana en De Ligt beiden zullen vertrekken en een astronomisch bedrag zullen opleveren. Ik denk dat Ajax daar ook terdege rekening mee houdt en daarom zo actief is op de transfermarkt. Ajax heeft al zeven miljoen voor Labyad op tafel gelegd en is zoals het zich nu laat aanzien, bereid een kleine 10 miljoen op tafel te leggen voor Magellan, terwijl de club een kostendekkende begroting heeft en er nog geen enkele speler is verkocht. Daarmee neemt de club in bewust een risico door geld uit te geven, waar (nog) geen inkomsten tegenover staan. Dat druist volledig tegen het beleidsplan in en daaruit kan je opmaken dat men er vrij zeker is dat er ook uitgaande transfers gaan plaats vinden. Dat zou in principe ook de transfer van Zyech kunnen zijn, maar dat is dus afhankelijk van de vraag hoe hoog het prijskaartje is dat aan hem hangt.
 
TheBrightOne
 
0
12 mei 2018 om 08:53
Wat een onzin, het is niet zo dat ajax ieder jaar dikke dividend uitkeerd..
 
Lee112
 
3
12 mei 2018 om 09:03
Heeft niks te maken met dividend maar met liquiditeit. Binnenkort presenteren alle beursgenoteerde bedrijven de halfjaar cijfers op de beurs en hoe meer cashflow je hebt hoe meer je waard bent. Hoe meer je waard bent hoe meer men in je wilt investeren. Vind je het gek dat grote bedrijven amper geld besteden tussen 1 juni en 1 juli. Puur om de cijfers te beïnvloeden. Ajax speelt het spelletje ook.
 
Glory
 
17
12 mei 2018 om 09:15
Ajax speelt dat spelletje niet. Er is nauwelijks handel in Ajax aandelen. Het is een sentimentsaandeel.
 
Scepticus38
 
2
12 mei 2018 om 10:06
@thebrightone Je schrijft: "wat een onzin, het is niet zo dat ajax ieder jaar dikke dividend uitkeerd". Ajax heeft in al de tijd dat het aan de beurs is genoteerd exact twee keer dividend uitgekeerd. Dat was niet alleen een heel laag bedrag, maar omdat de club Ajax iets van 70 % van de aandelen in bezit heeft, komt ook 70 % van dat dividend in de clubkas terecht. Het is derhalve inderdaad onzin wat hier wordt gezegd.
 
Scepticus38
 
5
12 mei 2018 om 10:17
@lee112 Je schrijft: "heeft niks te maken met dividend maar met liquiditeit. Binnenkort presenteren alle beursgenoteerde bedrijven de halfjaar cijfers op de beurs en hoe meer cashflow je hebt hoe meer je waard bent. Hoe meer je waard bent hoe meer men in je wilt investeren. Vind je het gek dat grote bedrijven amper geld besteden tussen 1 juni en 1 juli. Puur om de cijfers te beã¯nvloeden. Ajax speelt het spelletje ook". Echt complete onzin. Het aandeel van Ajax is een emotie aandeel waarin nauwelijks wordt gehandeld. Als je je spaargeld in aandelen wilt beleggen, is het Ajax-aandeel het laatste aandeel waarin je dat moet doen omdat dat in de loop der jaren alleen maar minder waard is geworden en 70 van de aandelen in het bezit van de club Ajax en niet verhandelbaar zijn. Het is derhalve complete nonsens om het Ajax aandeel te vergelijken met het aandeel van bedrijven waarin dagelijks wordt gehandeld. Het toenmalige bestuur heeft Ajax maar met 1 doel naar de beurs gebracht en dat is om nieuwe geldbronnen aan te boren waarmee spelers konden worden aangekocht om de effecten van het Bosman-arrest op te vangen, waardoor de eigen spelers gratis of tegen een beperkte vergoedingssom de deur uitliepen. Ajax was op dat moment de beste club ter wereld en om aan de top te blijven was geld nodig, terwijl men dat niet in kas had. Jouw complottheorie slaat derhalve helemaal nergens op, daar is uitsluitend sprake van in jouw eigen hoofd.
 
Lee112
 
1
12 mei 2018 om 10:43
Sjees wie zegt aandelen qua waarde? Waarde uitgedrukt in vermogen slimmeriken. Hoe beter je cijfers hoe betrouwbaarder je bent. Hoe makkelijker je vermogen (hoge leningen indien nodig ) kunt aantrekken. Gelijk heel verslag over aandelen.....
 
Lee112
 
0
12 mei 2018 om 10:47
Dus daarom zeg ik dat iedereen het spelletje speelt. Zeer liquide staat gelijk aan makkerlijker aan geld komen. Misschien had ik het anders moeten verwoorden, mijn excuses dan maar. Nu ik het terug lees komt het indd over alsof ik doel op het verkopen van aandelen.
 
Scepticus38
 
1
12 mei 2018 om 10:55
@lee112 Je schrijft: "sjees wie zegt aandelen qua waarde? Waarde uitgedrukt in vermogen slimmeriken. Hoe beter je cijfers hoe betrouwbaarder je bent. Hoe makkelijker je vermogen (hoge leningen indien nodig ) kunt aantrekken. Gelijk heel verslag over aandelen....." Als je vermogen wilt aantrekken, zal je daar iets tegenover moeten stellen en het enige dat Ajax te bieden zou hebben, zijn aandelen. Maar die wil men in eigen beheer houden. Ajax heeft een eigen vermogen dat langzaam oploopt naar de 200 miljoen, waardoor het m.i. niet heel erg voor de hand ligt dat de club geld zou willen lenen waarover rente betaald dient te worden. Het lijkt me derhalve niet heel erg logisch wat je oppert.
 
Constant kante
 
2
12 mei 2018 om 11:29
Lee112 Da's echt onzin wat je hier zegt. Ajax is bij uitstek hét voorbeeld van een beursgenoteerd bedrijf waarin investeren zo goed als nutteloos is. Ajax heeft sinds haar beursgang exact één keer dividend uitgekeerd. Alle andere jaren is de complete winst gereserveerd op de balans, als eigen vermogen. Oftewel, als aandeelhouder heb je echt helemaal niks aan je aandeeltjes Ajax. Ja, je mag stemmen op de Ava. Maar de AVA is in handen van de bestuursraad, dus effectief heb je ook nog eens nul zeggenschap als individuele aandeelhouder. En, als gezegd, Ajax keert ook nog eens geen cent dividend uit, dus al de paartjes over waardes slaan wat dat betreft nergens op. Uitkeringen vinden nooit plaats. Dus institutionele beleggers zul je sowieso al niet bij Ajax vinden. Want al die geldstromen vloeien dus nooit terug in de zakken van die beleggers. In die zin zou het best eens leuk zijn als Ajax aandelen in grote getalen in handen zouden vallen van hedgefunds. Die zouden direct de verkoop van spelers én het uitkeren van dividiend eisen namelijk.
 
Constant kante
 
1
12 mei 2018 om 11:32
Dat Ajax makkelijk aan geld kan komen is op zich geen enorme ontdekking. Maar dat heeft er vooral mee te maken dat Ajax solvabel is en op korte en middellange termijn gewoon uitstekend aan haar betaalverplichtingen kan voldoen. Anders gezegd, banken hebben er met deze balans vertrouwen in dat Ajax altijd haar schulden zal kunnen blijven betalen. Vooral omdat er voldoende verhaalbaar vermogen voorhanden is.
 
Scepticus38
 
0
12 mei 2018 om 16:01
@constant kante Je schrijft: "in die zin zou het best eens leuk zijn als Ajax aandelen in grote getalen in handen zouden vallen van hedgefunds. Die zouden direct de verkoop van spelers én het uitkeren van dividiend eisen namelijk". Een even onzinnige als hypothetische opmerking omdat dat nu precies de reden is waarom Ajax maar 30% van de aandelen op de markt heeft gebracht en er volgens mij zelfs in de statuten van de club staat dat het er ook nooit meer mogen worden. Dat zou ook niet zoveel zin hebben omdat een aandeel Ajax nauwelijks iets waard is en het nog maar de vraag is of dat wel het geval zou zijn als het aandelenpakket in totaliteit op de markt zouden worden gebracht. De waarde van de club wordt niet al te hoog ingeschat en de aandelen zouden waarschijnlijk uitsluitend van waarde kunnen zijn voor een rijke Arabier die zich verveelt en op zoek is naar een speeltje.
 
burgos
 
12
12 mei 2018 om 08:28
Kluivert laat je toch niet blijven?? 1 jaar en dan loopt hij zo de deur uit, probeer zo veel mogelijk te vangen, en hupsekidee de deur uit.
 
Myloki
 
7
12 mei 2018 om 08:48
Nee joh. Gewoon een heel seizoen met jong Ajax mee laten spelen en dan mag die mooi voor niks de deur uit. De verwende kleuter.
 
D@nny
 
5
12 mei 2018 om 11:29
Mee laten spelen bij jong??? Ben je gek geworden? Een heel seizoen bij jong op de bank en geen enkele minuut laten maken. Verwende kleuter dat is het zeker. Heeft precies 0,0 gepresteerd en dan zich zo naar zijn club opstellen.
 
VaLeN79
 
4
12 mei 2018 om 08:57
Ik acht de kans groter dat zowel Ziyech, Onana, de Ligt en Kluivert vertrekken. Het is idd elk jaar hetzelfde. Aan een team bouwen lukt alleen wanneer je spelers zou aankopen die geen restwaarde hebben en dus een paar jaar bij je blijven. Zoals Schone, waar geen buitenlandse topclub ooit interesse in getoond heeft.
 
BenficaAjax1
 
5
12 mei 2018 om 10:05
Schone is voor een buitenlandse club ook niet interresAnt hij is een goede voetballer voor NEC maar komt ruim tekort voor Ajax. Het probleem is dat het niveau zo laag word dat we schone als een meerwaarde gaan zien.
 
Maykel24
 
3
12 mei 2018 om 09:40
Dat gezeik met Kluivert moet ook maar eens afgelopen zo moeilijk is het niet: 1) Je mag weg voor bedrag x, maar dan met jaar verhuur aan Ajax (je hebt je transfer, je hogere salaris, je speelminuten en wij kunnen zoals gepland nog een jaar van je genieten) 2) je tekent bij voor 3 jaar maar met gelimiteerde transfersom x 3) je tekent niet bij en we knallen je op de transferlijst voor bedrag 2x Morgen beslissen en klaar met dat gezeik
 
Glory
 
4
12 mei 2018 om 10:10
Nou ik hoef hem niet terug voor huur hoor. We kunnen beter door gaan naar de volgende speler die we binnen twee jaar weer kwijt zijn.
 
Prologic
 
2
12 mei 2018 om 09:47
Verleng dat contract van Kluivert gewoon. Boeiend, hij is uitgeroepen tot grootste talent van de wereld dit jaar. Geef hem die zak met geld van 1,5 miljoen. De clubs zullen ook volgend seizoen aan hem trekken. Sowieso. Er is ook niet echt iemand die zijn plek nu kan invullen. En ik denk dat het een goed moment is om het salarisplafons eens wat omhoog te krikken zodat het voor andere (uitzonderlijke) spelers wat interessanter blijft om nog een jaartje te blijven plakken. Die Bandé hoef je ook niks van te verwachten, die kan nauwelijks voetballen joh.
 
Glory
 
1
12 mei 2018 om 10:00
Ajax wil verlengen maar Raiola en Kluivert willen ook beiden 20% (dus 40%) van de toekomstige transfersom. Dan zou ik hem zelf nu verkopen.
 
Prologic
 
1
12 mei 2018 om 13:48
Waarom nu verkopen? Er is toch genoeg geld op de bank. Waar het nu om draait is dat je sportief gezien ook verder komt aankomend seizoen. Daar kan een Kluivert zeker zijn steentje aan bijdragen. Als je hem nu weg moet doen omdat je er 20% geld misloopt, dan kloppen je ambities als club niet. Ik wil gewoon eens Ajax id CL zien. En dat gaat niet lukken met Bandé als vervanger.
 
gaeajax94
 
0
12 mei 2018 om 10:32
En over Bande heb je nu in 1 oefenpot gezien aan het einde van het seizoen? ?? Geef hem eerst de kans om zich te bewijzen
 
BenficaAjax1
 
3
12 mei 2018 om 10:03
Ze moeten gewoon alle spelers van Raouls direct verkopen en afdwingen dat er geen zaken met hem wordt gedaan. Dan stapt niemand meer naar hem over vieze arrogante kwast. Kluivert moeten ze lekker laten gaan doei doei zo goed ben je ook niet.
 
Glory
 
2
12 mei 2018 om 10:08
Gewoon verkopen inderdaad. Er wordt te moeilijk over gedaan. Next!
 
Glory
 
1
12 mei 2018 om 10:04
Ajax zou sowieso bezig moeten gaan met het wegsnijden van hoge salarissen in de breedte. Oude aankopen die geen toegevoegde waarde hebben en veel meer salaris krijgen dan eigen jeugd. Als je die wegsnijdt kun je ook eens een uitschieter in je salarishuis veroorloven. Zo gaat een benfica ook te werk.
 
gaeajax94
 
0
12 mei 2018 om 10:29
Wat is het nou bij spelers als De Ligt, Kluivert, Onana enz. Er wordt nu gezegt over de Ligt dat hij openstaat voor een transfer. Openstaan voor een transfer en weg willen (zoals Ziyech) zit een verschil. Bij het openstaan denk ik meer dat ze het niet erg vinden om te blijven, maar kijken ze wel of er mooie aanbiedingen komen en zullen daar over nadenken.
 
Rochester
 
2
12 mei 2018 om 11:08
Hopelijk houdt Ajax dan ook echt voet bij stuk. Al moet ik wel toegeven dat ik naast Ziyech, ook Kluivert wel zie vertrekken. Ik denk niet dat hij zijn contract zal verlengen en ik ben inmiddels wel een beetje klaar met Kluivert. Van Onana en de Ligt hoop ik sowieso al dat ze nog minimaal 1 seizoen bij Ajax blijven, terwijl ik hoop dat Frenkie en Neres ook nog een aantal jaar bij Ajax zullen blijven. Voor de rest moet Ajax in mijn ogen (verhuurde) spelers als Sinkgraven, Cerny, Owusu, Zeefuik en el Azzouzi verkopen en bijvoorbeeld Cassierra zou ik voor aankomend seizoen verhuren (schijnbaar heeft Groningen interesse) en dan zou ik voor aankomend seizoen inzetten op ongeveer deze selectie: GK: Andrã© Onana - Benjamin van Leer - Dominik Kotarski. RV: Rasmus Kristensen - Noussair Mazraoui - Joã«l Veltman - Luis Orejuala. CV: Matthijs de Ligt - Perr Schuurs - Maximilian Wã¶ber - Fabiã¡n Balbuena. LV: Nicolã¡s Tagliafico - Mitchell Bakker. CM: Donny van de Beek - Carel Eiting - Azor Matusiwa. AM: Zakaria Labyad - Lasse Schã¶ne - Frenkie de Jong - Siem de Jong. RB: David Neres - Aankoop. CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Kaj Sierhuis. LB: Luan Vieira - Hassane Bandã©. Luan Vieira is een Braziliaanse vleugelaanvaller van Gremio, die ook international van Braziliã« is. Hij is ook al genoemd bij clubs als Liverpool, maar dat is inmiddels alweer ruim 1 jaar geleden en ook behoort Luan tot een van de betere vleugelaanvallers van dat continent. Waarschijnlijk zal hij fors geprijsd zijn, maar aangezien Kluivert en Ziyech waarschijnlijk verkocht zullen worden, je daarmee aardig wat miljoenen binnenhaalt en aangezien Ajax toch al aardig wat geld heeft, zou ik proberen om Luan binnen te halen en iedereen dacht ook dat Lozano onhaalbaar voor Nederlandse clubs was, maar die heeft er inmiddels `n seizoen opzitten bij Psv. Edit: Ik zou misschien nog een nieuwe rechtsback overwegen aan te trekken. Dan zou ik Orejuala en/of Kristensen verkopen en dan een nieuwe rechtsback aantrekken, aangezien Veltman (van oorsprong natuurlijk geen echte back) een blessure opliep waardoor hij 6 tot 9 maanden geblesseerd is, terwijl Mazraoui van oorsprong een middenvelder is en ik liever een echte back op de backposities heb staan.
 
stengun
 
0
12 mei 2018 om 12:25
niet om het een of ander, maar met deze selectie schat ik de kampioens-kansen van Ajax op 5% -Onana is een prima keeper, maar ook geen Heurelho Gomes in z'n hoogtijdagen -Alle 4 de Rechtsbacks komen in principe tekort -je hebt functioneel maar 2 goede centrale verdedigers (schuurs moet ik nog maar zien als hij tegen betere spelers speelt) -je hebt maar 1 goede linksback, en een onbewezen jeugdspeler als back-up (soms pakt dat goed uit, maar nog veel vaker niet) -op het middenveld kun je met pijn en moeite 3 spelers opstellen die kampioenswaardig zijn (donny, Frenkie en Labyad) de rest is drijfhout of te onervaren -Aanvallend is het best aardig, al moet Bande zich nog maar eerst gaan bewijzen, Huntelaar is duidelijk aan het aftakelen(geen schande) en Dolberg is er lang uitgeweest
 
Glory
 
3
12 mei 2018 om 12:31
De tegenstanders zijn minder. De kans is groter dan 5%, wees nou eens objectief.
 
Scepticus38
 
0
12 mei 2018 om 14:52
@rochester Je schrijft: "waarschijnlijk zal hij fors geprijsd zijn, maar aangezien Kluivert en Ziyech waarschijnlijk verkocht zullen worden, je daarmee aardig wat miljoenen binnenhaalt en aangezien Ajax toch al aardig wat geld heeft, zou ik proberen om Luan binnen te halen en iedereen dacht ook dat Lozano onhaalbaar voor Nederlandse clubs was, maar die heeft er inmiddels `n seizoen opzitten bij Psv". Je bent de zoveelste die zich rijker rekent dat hij is. Aankopen dienen binnen de begroting plaats te vinden en mogen er ook niet voor zorgen dat die de komende jaren verliesgevend wordt. Geld wat op de bankrekening staat, kan volgens de FFP regels derhalve niet worden gebruikt voor aankopen. De speler waar jij het over hebt (vieira) wordt gelinkt aan topclubs als Arsenal, Barcelona en Tottenham en zijn transferwaarde wordt geschat op 30 miljoen. Dergelijke spelers zijn veel te hoog gegrepen voor Ajax omdat ze overal terecht kunnen en echt geen genoegen gaan nemen met het salaris dat de club kan bieden. Waarschijnlijk verdient hij bij Gremio al een salaris dat de mogelijkheden van Ajax ver overstijgt, aangezien de begroting van Gremio 271 miljoen bedraagt. Zoals dat ook het geval schijnt te zijn met Balbuena. Zijn salaris zou 2 miljoen netto bedragen en als dat waar is, kan je ook die alvast schrappen uit je opstelling.dat Lozano wel is gekomen, is wellicht de uitzondering die de regel bevestigd, zoals dat ook met Sanchez het geval bleek. Het kan ook te maken hebben met afspraken die PSV daar over heeft gemaakt. Als zijn verblijf in NL tot een jaar beperkt blijft, is PSV er achteraf vooral zakelijk gezien wijzer van geworden. Zoals dat voor Ajax gold in het geval van Sanchez.
 
Japie_Krekel
 
0
12 mei 2018 om 14:36
ik snap niet dat als er dan een speler is die je wil laten vertrekken dat dat je beste speler is. laat die onderhandelingen met Kluivert lekker even varen en steek die tijd en energie in een poging Ziyech langer aan je te binden met een aantrekkelijk salaris of iets