Ajax wil tweede zomeraanwinst voor negen miljoen euro uit Rusland halen
Vrijdag, 9 juni 2023 om 07:38

Eduard Spertsyan lijkt de tweede zomeraanwinst van Ajax te moeten worden. De Amsterdammers hebben contact opgenomen met zijn werkgever FK Krasnodar en zaakwaarnemer CAA Stellar, schrijft De Telegraaf. Spertsyan is een aanvallende middenvelder die afgelopen seizoen uitstekende cijfers heeft overlegd in de Russische competitie. Hij moet voor een bedrag van negen miljoen euro worden overgenomen.

Spertsyan is geen onbekende naam in Nederland. Afgelopen winter streden PSV en Feyenoord om de handtekening van de 23-jarige middenvelder. De club uit Eindhoven leek de beste papieren te hebben, maar slaagde er niet in tot een akkoord te komen. Het is niet bekend of beide clubs nog steeds in de markt zijn voor de Armeens international. Spertsyan heeft bij Krasnodar nog een contract tot medio 2026, waardoor Ajax met een behoorlijke transfersom over de brug moet komen.

De middenvelder staat momenteel onder contract bij FK Krasnodar in de hoogste Russische voetbalcompetitie. Dit seizoen kwam de Armeen tot 14 goals en 14 assists in 40 officiële wedstrijden. Russische media wisten afgelopen winter te melden dat PSV in Spertsyan een eventuele opvolger van Cody Gakpo zag en Armeens transferjournalist Hrach Khachatryan bevestigde dat, net als het nieuws dat Feyenoord de verrichtingen van de middenvelder in de gaten hield.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die zelf niet wil reageren op de geruchten, laat met de interesse in Spertsyan zien duidelijk op zoek te zijn naar een nieuwe nummer 10. Afgelopen seizoen rouleerden de Amsterdammers veel op die positie en werden onder meer Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus als meest aanvallende middenvelder geposteerd. Met de mogelijke komst van Spertsyan kan aan dat geschuif een einde komen. Eerder trok Ajax met Branco van den Boomen al een andere middenvelder aan.

Spertsyan, die vijftien keer uitkwam voor Armenië, doorliep de volledige jeugdopleiding van Krasnodar en maakte zijn debuut in het Russische voetbal in 2018. Twee jaar later debuteerde hij op het hoogste niveau in Rusland. Hij werd onder meer de jongste Armeen ooit in de groepsfase van de Champions League (tegen Chelsea), waarmee hij landgenoot Henrikh Mkhitaryan uit de boeken schoot. In totaal kwam hij 74 keer in actie voor de hoofdmacht van Krasnodar, waarin hij 22 keer wist te scoren en 18 keer als aangever fungeerde.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
9
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (236)

 
maurootje
 
95
9 juni 2023 om 07:41
14 goals en 14 assist is erg netjes. Nog jong, ik heb hier wel vertrouwen in. 9 mil, beetje normaal bedrag ipv 35 mil voor uitgebluste Bergwijn…Komt dit van de data duitsertje?
 
Kevin-VZ
 
161
9 juni 2023 om 07:44
Haha nee komt uit de koker van feyenoord en psv lees je toch? Ajax scouting is momenteel niet heel creatief
 
Real_Amsterdam
 
67
9 juni 2023 om 07:58
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten Kevin. Ze zullen deze jongen vast een aantal keer betekent hebben voordat er contact wordt gezocht. Er is gewoon een database van vrijwel alle spelers en als er 1 qua statistieken icm leeftijd etc bovenuit steekt gaat er gewoon iemand kijken, vooral als er in desbetreffende wedstrijd ook andere interessante spelers spelen. Het is echt niet puur zo dat ajax/psv/fey denken van:"oh een concurrent heeft er belang bij, laten wij dan ook maar een bod uitbrengen." Denk jij nou echt dat ajax bv interesse had in een paixao of een brantwaithe. Of dat ajax bv geen bod had uitgebracht op een hancko ipv overbetalen tov bassey?
 
Kelbergen
 
72
9 juni 2023 om 08:01
Haha helaas zag ie dat soort clubs blijkbaar niet zo zitten...
 
Soccerfan_1
 
40
9 juni 2023 om 08:32
En jij denkt dat deze speler alleen op een lijstje bij Feyenoord en psv staat? En verder geen enkele club. Vriend ik kan je vertellen, al die spelers staan bij tig clubs op lijstjes. Heeft niets met niet heel creatief scouten te maken.
 
Zanazanyan
 
34
9 juni 2023 om 08:54
Ik zei het gisteren al, maar deze jongen heeft alles in zich om uit te groeien tot de Europese top. Hoe blij ik ook ben met Szymanszki, ik zou serieus jaloers zijn als Ajax Spertsyan daadwerkelijk weet te halen. Schot van deze gozer is abnormaal.
 
4fRedondo
 
3
9 juni 2023 om 09:23
PSV had een heel schimmige deal om Til te kunnen kopen. Het enige wat ik weet is dat je buitenlandse spelers tijdelijk transfervrij kan overnemen (m.a.w. Je betaald hun salaris en de contracten worden stilzwijgend verlengd). In dit artikel gaat het over de koop van een (Russische) speler. Hoe dan?
 
Regulator
 
7
9 juni 2023 om 09:40
@4fredondo: Kun jij je herinneren of de tijdelijke transfervrij status nog steeds van kracht is of dat alleen in het begin van de oorlog gelde? Op zich kun je de ban op Rusland (makkelijk) omzeilen. Spertsyan zou zichzelf bijvoorbeeld kunnen uitkopen met het geld van Ajax. Ajax kan hem wel "betalen", sinds hij de Armeense nationaliteit heeft. Armenie is ook nog eens het achterdeurtje van Rusland.
 
XAJAcfa
 
3
9 juni 2023 om 09:43
Zou je niet beter voor Czerny kunnen gaan, net zo duur heeft zich bewezen bij Twente en een Ajax verleden.....
 
Real_Amsterdam
 
4
9 juni 2023 om 09:58
Persoonlijk zie ik cerny graag komen als backup, al sinds zijn debuut bij ajax gecharmeerd van hem en heeft zich goed ontwikkeld, daarbij schijnt zijn verkoopprijs blijkbaar niet zo heel hoog te liggen (afgeleid van een ander artikel). Maar deze jongen zal aangekocht worden als nummer 10. Cerny is meer een rechtsbuiten die eventueel op links kan spelen. 2 spelers die je zowel als rol binnen het elftal, als positie niet echt kunt vergelijken. Daarbij denk ik dat deze jongen eerder als basispeler aangekocht zal worden. 28g/a voor een middenvelder is vrij goed natuurlijk en deze jongen is zo'n 3 jaar jonger dan cerny, terwijl cerny dit seizoen op 24 g/a kwam. Met als kanttekening dat cerny een aanvaller is, en deze jongen niet (hoewel je erover kan twisten in hoeverre je een aanvallende middenvelder als middenvelder kan zien)
 
4fRedondo
 
1
9 juni 2023 om 10:03
@regulator, Die is onlangs weer met een jaar verlengd waardoor Feyenoord in staat was om Szymanski nog een jaar te huren (met koopoptie).
 
B_Konijn
 
5
9 juni 2023 om 11:13
Haha ik zou ook liever voor een inspiratieloos team met kans op mislopen Europees voetbal spelen dan voor een ambitieus en gedreven team in de CL.
 
EredivisieAjax
 
16
9 juni 2023 om 13:02
Hahahaha kereltje kereltje. Je denkt toch niet dat er veel spelers zijn die liever naar Feyenoord zouden gaan dan naar Ajax op basis van 1 seizoen succes ?
 
AjaxNL!
 
4
9 juni 2023 om 13:18
Met kans op mislopen Europees voetbal? Geen idee hoe je dat precies voor je ziet gezien Ajax al verzekerd is van Europees voetbal...
 
NDisdenaam
 
7
9 juni 2023 om 13:49
Ik zit al tig jaar op VZ. Waarschijnlijk langer dan dat jij oud bent….Hoe kan je zo simpel reageren? Een inspiratieloos team met kans op mislopen Europees voetbal?De kans dat Feyenoord Europa misloopt is doorgaans vele malen groter.En 1x in de zoveel jaar kampioen worden is niet echt ambitieus of wel soms? Althans vanuit spelers perspectief.
 
SiskeJari
 
1
9 juni 2023 om 16:38
Zag op YouTube al mooie dingen maar dat wil nooit echt wat zeggen. Wat jij nu zegt wel, je kent de speler goed?
 
Zlatan65
 
4
9 juni 2023 om 09:59
Half Europa zit achter hem aan, dus het is niet dat dit een soort verborgen pareltje is. Staat al langer op de radar bij meerdere clubs.
 
Rooiedraad
 
1
9 juni 2023 om 11:09
Ziet er idd veelbelovend uit. Heb hem nooit zien spelen overigens maar de cijfers liegen niet. Het wordt wel tijd dat Ajax weer haar potentie gaat waarmaken. Ondanks dat ik als feyenoorder zker kan genieten van een seizoen als deze, besef ik mij al te goed dat het voor het Nederlands voetbal niet goed is als Ajax haar potentie niet waar maakt op langere termijn. Willen wij Portugal oorblijven de komende jaren dan zullen Ajx, Psv en Feyenoord zich van hun beste kan moeten laten zien. Aangezien Ajax de europa League ingaat kunnen ze hier ver komen en veel punten pakken. Uiteindelijk zal dit het niveau alleen maar omhoog krikken van Nederland.
 
mr. Goochie
 
2
9 juni 2023 om 11:51
Zeer goed doordachte overwegingen, waar ik het volledig mee eens ben. We hebben nu een voorsprong op Portugal, mede door de goede prestaties van Ajax in de CL. Wil je de voorsprong behouden (en uitbouwen), dan moeten alle NL ploegen zich idd van hun beste kant laten zien in Europa. Het is een kwestie van tijd dat een van de ploegen een Europese beker binnenhaalt, maar dan zullen alle ploegen net even wat meer moeten investeren in de breedte, anders red je het - over twee wedstrijden - niet tegen de Roma's en de West Ham's van deze wereld. Komend seizoen al één extra CL plek. Dit is echt essentieel... Nog niet zo lang geleden dat onze "kampioen" overgeleverd was aan de voorronde CL en de boot (en dus de broodnodige punten) miste.
 
Rooiedraad
 
0
9 juni 2023 om 12:43
Ja, wellicht is het misschien wel goed als zowel PSV en Ajax aankomend seizoen in de EL gaan spelen. Ik zie hun beide de groepsfase minimaal doorkomen. Wanneer een van de twee ploegen doorstoot naar de halve finale betekent dit weer een goede puntenscore voor aankomend jaar. Daarom ben ik ook voor twente in de play offs. Ik gun het Sparta echt veel meer hoor, maar ik denk dat twente de kans heeft om in de conference league de poulefase te overleven. Bij Sparta durf ik dat echt niet te zeggen. Het beleid bij Feyenoord is op dit moment top en ziet er veelbelovend uit. Als ajax of PSV (het liefst beide) zichzelf op bestuurlijk niveau herpakken dan kan dit betekenen dat deze clubs weer een hoger niveau gaan aantikken. PSV is al begonnen met het aanstellen van Stewart. Kijken of Ajax het deze zomer ook op de rit krijgt. Daar is het meeste werk te doen, maar daar liggen ook de grootste mogelijkheden qua budget. Hopelijk hebben we over 2-3 jaar twee ploegen in de CL die de potentie hebben om mee te kunnen doen voor overwinteren. Dan ga je echt grote stappen maken als voetballand en dan kun je diegedachte van de benliga helemaal de ijskast in stoppen.
 
Daneman
 
0
9 juni 2023 om 12:24
@maurootje DIe stats zeggen alleen heel erg weinig. Het zegt niks over de speelwijze waarin hij speelt, type medespelers en rol in het veld, is veel op hem afgestemd en gaat het meeste via hem? Wat voor type tegenstand over het algemeen, niveau tegenstand, etc. Zegt dus niks of hij bij Ajax zou passen. Zonder hem goed te hebben bekeken kan je dus nooit zeggen dat je hier wel vertrouwen in hebt.
 
1913Boeruhh
 
3
9 juni 2023 om 12:41
Bergwijn gaat nooit top worden. Heeft geen uitstraling, lichtvoetig en over het paard getild
 
London Calling
 
2
9 juni 2023 om 15:58
Bij Bergwijn is het vooral de prijs - kwaliteit die volledig verkeerd is. was die voor 10-5 miljoen gekomen dan hadden we gekeken naar 12 goals en 5 assists, geen top maar ook niet onaardig voor een buitenspeler in een slecht draaiend team. Voor 30+ miljoen verwacht je bij Ajax iemand die de eredivisie op een hoopje speelt en het team draagt.
 
Afcakampioen
 
42
9 juni 2023 om 07:42
Je mag toch geen zaken doen met Rusland? Of is voetbal uitzondering?
 
genieterr
 
34
9 juni 2023 om 07:43
Voetbalclubs kennende wel ja. Uit principieel oogpunt zou je dit niet moeten willen. Haal ze transfervrij of anders niet.
 
DRL80
 
259
9 juni 2023 om 07:50
Wat een onzin. Regeringen zijn fout, niet de burgers. De Nederlandse overheid is ook medeschuldig aan miljoenen doden in het Midden Oosten na die invasie in Irak gebaseerd op bewezen leugens en alles wat daarna kwam. Geen zaken meer doen met Nederlandse bedrijven en organisaties, toch? Of de VS, VK, Frankrijk; Duitsland? O nee, hypocriet. On: Vergelijkbare cijfers als Cerny in een mindere competitie dus maximaal 10 miljoen.
 
Arthur Mast
 
33
9 juni 2023 om 07:52
Och och och… wat een reactie! Dus we laten ook alle mensen die niet meer in Rusland willen zijn, gewoon daar omdat ze ergens in het verleden een arbeidsovereenkomst hebben getekend!? Beetje naïef, niet? Als je de moraalridder wilt uithangen, doe het dan goed!
 
MessiBazoer
 
95
9 juni 2023 om 08:01
@Genieterr, Haalt jou club niet Szymanski voor het 2e jaar uit Rusland?
 
Westend
 
17
9 juni 2023 om 08:32
Alle morele motieven daar gelaten heeft afca toch gelijk? Volgens mij hebben alle landen afgesproken om geen zaken (voetbal of niet) te doen met Rusland. Szymanski kon daarom ook niet worden overgenomen, maar gehuurd volgens mij…
 
Beebo
 
13
9 juni 2023 om 08:35
Volgens de regels van de FIFA. Er wordt geen rechtstreeks geld overgemaakt naar Rusland. Dit is echt moreel verwerpelijk wat Ajax doet. Dus op dat vlak nog geen enkele verbetering sinds het vertrek van Van der Sar.
 
MessiBazoer
 
54
9 juni 2023 om 08:39
@Beebo, Feyenoord huurde Til en Feyenoord haalt nu voor de 2e keer op rij Szymanski. PSV kocht Til. Ajax koopt (misschien) een speler uit Rusland. Voetbalzone; Ajax is slecht bezig. Hoe hypocriet wil men zijn zeg? Als het niet mag zal Ajax het, net als PSV en Feyenoord, niet doen.
 
Ajajax
 
23
9 juni 2023 om 08:40
Je hebt op zich zeker een punt want hypocrisie is niemand vreemd maar De invasie in Irak was zeker fout en lekker georganiseerd door de US, maar miljoenen doden? We moeten stoppen met onze argumenten te willen ondersteunen met overdreven cijfers. De media en de politiek zorgen op zich al voor genoeg verdeeldheid en leugens. Verder betreffende de speler, met deze cijfers en voor een redelijk normaal bedrag kun je dat risico wel nemen.
 
Hendrik123
 
28
9 juni 2023 om 08:45
Die discussies hier omtrent politieke onderwerpen. Elke keer dezelfde verhaaltjes. Voornamelijk afkomstig van social media. Het Blijft lachwekkend. Met Corona ging dat ook al zo. Te bizar voor woorden hoe vaak mensen zich kunnen herhalen. Hypocriet is ook wel het woord van het jaar volgens mij.
 
Westend
 
6
9 juni 2023 om 08:45
Nou ja we moeten eerder stoppen met drogredenen en irrelevante zaken erbij halen. Voor je het weet refereren we terug naar WO2. Gewoon puur feitelijk (alle oorlogen en mensenschennis daar gelaten en voor wie je ook bent), is er toch gewoon een afspraak om geen zaken te doen met Rusland. Ook voor voetbalclubs. Of heb ik het nou fout?
 
Beebo
 
8
9 juni 2023 om 08:47
Til was voor de oorlog... PSV was fout. Zo simpel is het. En Szymanski wordt gehaald via de FIFA regelementen en er wordt geen rechtstreeks zaken gedaan met Rusland. Je probeert recht te praten wat krom is. Ajax is voor de zoveelste keer walgelijk bezig. Als dit waar is.
 
Rochus
 
31
9 juni 2023 om 08:54
Feyenoord en PSV zijn dan toch ook walgelijk bezig? Vanuit het artikel "afgelopen winter streden PSV en Feyenoord om de handtekening van de 23-jarige middenvelder. De club uit Eindhoven leek de beste papieren te hebben, maar slaagde er niet in tot een akkoord te komen" Dat het niet gelukt is doet er dan toch niet toe. Ze hadden de intentie en hebben zelfs onderhandeld.
 
JAGC
 
18
9 juni 2023 om 09:14
Via via mag wel omdat het Feyenoord is? Haha. Ajax als rode lap.
 
Westend
 
5
9 juni 2023 om 09:37
Nou ja via via mag wel omdat dit blijkbaar een afspraak is met de FIFA toch? Heeft niks met Feyenoord te maken i guess
 
Chilii
 
8
9 juni 2023 om 09:43
Elke land die onafhankelijke beleid voert zet geen sancties op Rusland om vervolgens zijn eigen bevolking te naaien, ongeacht wat er gebeurd. Nederland kan en moet eigenlijk een voorbeeld nemen en zich niet laten spannen voor de US voor elke shitzooi van ze.
 
Zanazanyan
 
6
9 juni 2023 om 09:50
@JAGC Dat is niet wat hij zegt. De FIFA heeft richtlijnen opgezet voor spelers in Rusland en Oekraïne en volgens deze richtlijnen huurt Feyenoord dus Szymanszki. Tot dusverre wordt daar alleen gebruik van gemaakt voor niet-Russische spelers, zoals Szymanszki. Spertsyan is ook geen Rus, maar zal via een andere constructie worden overgenomen die uiteindelijk de FIFA ook goedkeurt, anders kan hij niet speelgerechtigd worden verklaard. Morele bezwaren daargelaten maken beiden clubs dus gebruik van de officiële richtlijnen, opgezet door het bepalende orgaan. @Chilii deze ongenuanceerde Facebook fabels wat je hier neerkalkt zijn al erg genoeg, maar in deze is het Europa die de US om hulp vroeg, niet andersom, dus is het ook nog eens oliedom om dit richting de US proberen te draaien. Het gebeurt op ons continent hé maat.
 
4Ever4Ajax
 
1
9 juni 2023 om 11:28
@westend: Feyenoord had zelfs een koopoptie van 10 miljoen in het huurcontract opgenomen. Als dat mag (en dat lijkt me dan wel als het de afspraken zijn), dan mag je dus toch ook direct kopen?
 
Skylab
 
0
9 juni 2023 om 11:52
Sommige beurs genoteerde bedrijven kunnen gewoon zaken doen met Rusland
 
Westend
 
1
9 juni 2023 om 11:58
Stond er in inderdaad, maar volgens mij meer omdat men zich niet kon voorstellen dat het gedoe met Rusland nog steeds aan de gang zou zijn. Als ik de berichtgeving rondom hem zo hier heb gelezen, kan Feyenoord die koopoptie (nog) niet lichten en kunnen ze hem zo weer 'huren' (als in semi gratis gebruik van maken). Vraag mij ook niet hoe en waarom dat allemaal kan, maar zo is het blijkbaar afgesproken met de Fifa. Zou hier in het geval van Ajax wel op dezelfde manier verlopen. Mits die speler daar zin in heeft
 
Shiraz
 
0
10 juni 2023 om 00:08
3 jaar jonger en een contract tot 2026, met een marktwaarde van 9-9,5 miljoen. Deze jongen gaat denk ik niet voor onder de 10 miljoen weg.
 
 
10
9 juni 2023 om 07:50
Nee mag niet anders had feyenoord ook die szymanski mogen kopen
 
Westend
 
2
9 juni 2023 om 08:47
Die hebben ze om die reden toch ook helemaal niet gekocht? Bericht van gisteren “Feyenoord verlengd huurovereenkomst”
 
Woezel
 
9
9 juni 2023 om 09:45
Feyenoord wil hem niet kopen omdat ze 10M teveel vinden. Om deze reden hebben ze besproken om hem nog een jaar te huren.
 
wd1994
 
9
9 juni 2023 om 07:52
Nee mag nog steeds niet. Feyenoord kon de koopoptie van szymanski ook niet lichten om deze reden, daarom huren ze hem nu nog een jaar.
 
Soccerfan_1
 
10
9 juni 2023 om 08:35
Dat heeft daar helemaal niets mee te maken. Ze mogen hem gewoon kopen voor dat bedrag maar door de regeling van de fifa mag huren ook. Scheelt weer 9 miljoen.
 
Westend
 
0
9 juni 2023 om 08:49
Dat mag jouw onderbuikmening zijn, maar zo stond het in de berichtgeving
 
hafcahaas
 
5
9 juni 2023 om 08:51
Vond Feyenoord 9 miljoen niet te gortig? Dat daarom dat jaar extra huren goed uit komt?
 
Eindtovenaar10
 
17
9 juni 2023 om 08:18
Grappig dat sommige hun mening 180 graden is gedraaid. Bij Guus Til was PSV Rusland aan het sponsoren…
 
shenkie
 
14
9 juni 2023 om 08:30
Eindtovenaar10 Inderdaad. Je ziet de meest idiote reacties hier. Volgens mij denken mensen hier ook ineens dat Marc Rutte rijk is geworden van de transfers van Gakpo en Frenkie de Jong. Daarnaast zie je Feyenoorders die bij t wakker worden vergeten zijn dat de szymanski betaald wordt door de Russen!? Ach ja. Ik zie t als in dat Ajax een buitenlander uit Rusland weg haalt. Nou fijn toch voor zo’n jongen.
 
Zeballos
 
2
9 juni 2023 om 09:10
Als Sperstyan zo graag weg had gewild had-ie allang ergens heen kunnen gaan door die FIFA-regel.
 
Reqengi
 
23
9 juni 2023 om 08:32
Ach hou toch op met deze kul. Moet nu alles en iedereen uit Rusland geboycot worden? Iedereen is de dupe van oorlog. En het zijn de regeringen die zo schandalig bezig en geboycot zouden moeten worden. Waaronder onze eigen Nederlandse regering
 
BurdyM
 
2
9 juni 2023 om 08:45
Volgens mij stelt Afcakampioen gewoon een vraag. Ik zie er geen waarde oordeel in en zeker geen moreel bezwaar. Ik vroeg het me ook af of het op dit moment is toegestaan. Niet omdat ik het moreel verwerpelijk vind maar omdat ik het niet weet. Als andere clubs het kunnen, dan mag Ajax (of Feijenoord en PSV) dit wat mij betreft ook gewoon doen.
 
ajaxmind
 
1
9 juni 2023 om 15:16
Ik vind het wel verwerpelijk, want de club van deze speler is in handen van een Oligarch en een beetje verdieping zou geleerd hebben dat deze oligarchen in fidem zijn aan aan Putin. Indirect financier je daarmee Putin zijn oorlog.. Verder eens met dat regeringen verantwoordelijk zijn, maar ook multinationals en ook de bevolkingen (want die bepalen de regeringen). Dus ook je eigen consumptiegedrag. Verder doe je aan vinger wijzen.
 
MeMyselfAndI
 
16
9 juni 2023 om 07:43
Ik dacht dat ik in een artikel omtrent Szymanski las dat het nogsteeds niet mogelijk is om zaken te doen met Russische clubs. Klopt dat dan wel of niet? Eerder al PSV die Til zomaar ophaalde en nu dit gerucht.
 
 
49
9 juni 2023 om 07:44
Als dit waar is dan is dit een ware schande. Rusland is een land wat oorlog heeft veroorzaakt en staat op de sanctie lijst. Een club als Ajax heeft een voorbeeld en dient dit toch te weten? Nee dit is verwerpelijk
 
Kid Ink
 
174
9 juni 2023 om 07:50
Wat heeft dit met de oorlog te maken? En vorige week liep je Promes en Ziyech nog te verdedigen en nu ineens is een speler uit Rusland kopen verwerpelijk?
 
CFCSFC
 
9
9 juni 2023 om 08:44
Naja, als je ziet dat de huidige eigenaar met een vermogen van 3.5 miljard gewoon op de sanctie lijst staat. Is het wel apart dat dit toegestaan is.
 
ajaxfan158
 
6
9 juni 2023 om 10:04
Inderdaad, UEFA zou moeten instellen dat Ajax hem gratis kan krijgen. Dat er sancties zijn is meer dan logisch. Alleen kan deze Armeense speler hier niets aan doen. Voor de oorlog/sancties heeft hij een contract getekend en als hij geen transfer kan maken dan wordt het op deze manier een wurgcontract.
 
TotalFootball1
 
25
9 juni 2023 om 07:52
Wat een schande zeg een voetballer kopen bij een voetbalclub, makkelijk scoren Prem.
 
Rochus
 
42
9 juni 2023 om 07:52
Verwerpelijk vind ik eerder dat je een buitenlandse speler (armeniër) op deze manier gijzelt in Rusland. Wat ben je toch een als persoon toch een monster als je een mens laat creperen in Rusland en hem geen enkele hoop biedt op een toekomst. Deze speler heeft er niet voor gekozen om terecht te komen in een in oorlog verwikkelt land. Ik ben blij als Ajax deze speler uit deze verschrikkelijke situatie redt. Hij krijgt dan zijn vrijheid terug. Nu zit hij gevangen in Rusland. Ajx is een voorbeeld voor vele clubs. Elke club zou op deze manier een speler, een mens kunnen redden uit de klauwen van Rusland. Chapeau Ajax!! Nee, Prem we hebben het hier over mensen die je kunt redden uit Rusland. Een enge gedachte van jou weer dat je haat tegen Ajax weer groter is als de gedacht dat je iemand kunt redden.
 
 
4
9 juni 2023 om 11:42
@rochus, een speler redden uit Rusland? Hij is geboren is Rusland en heeft de Russische als ook de Armeense nationaliteit. Deze jongen woont zijn hele leven al in Rusland.... Dus wederom roep je weer om het roepen. En noem je mij als persoon een monster.. Onwaarheden verspreiden, daar sta je bekend om!
 
Rochus
 
21
9 juni 2023 om 12:19
Prem, je geeft wel een nare inkijk in jezelf moet ik zeggen. Je doet je aardig voor, maar als iemand je confronteert met zaken die je niet aanstaan dan ga je frontaal in de aanval. Jouw woedeaanvallen, die ik net nog heb opgezocht en gedeeld, zijn daarin tekenend. Ik bid voor jouw vrouw en jouw kinderen dat ze de kracht vinden om hier doorheen te komen. Onwaarheden verspreiden, daar sta je bekend om!, wellicht als je tot rust bent gekomen je ook met voorbeelden kunt komen? os van het feit dat ik nergens een bron kan vinden van die dubbele nationaliteit. "hij is geboren is Rusland en heeft de Russische als ook de Armeense nationaliteit." Ik baseer mij op het artikel en andere laagdrempelige bronnen (transfermarkt) waarin wordt uitgegaan van de Armeense nationaliteit. Graag een bron waaruit het tegendeel blijkt.
 
 
1
9 juni 2023 om 12:38
@rochus, ik mag geen links naar andere websites sturen hier in het forumr Als je zelf even onderzoek zou hebben gedaan dan had je het binnen 1 minuut kunnen vinden, maar ik zal het je even makkelijk maken. Ik stuur je een prive bericht met een link.
 
Rochus
 
10
9 juni 2023 om 12:46
Ik hoef geen onderzoek te doen. Ik baseer mij op een artikel. Daarin staat dat hij Armeens is. Dat bevestig jij door het benoemen van de dubbele nationaliteit. Dus waar ik onwaarheden verkondig ?????
 
 
2
9 juni 2023 om 13:17
@rochus, prima jij hebt jouw waarheid en mening en ik heb de mijne. Ik respecteer jouw mening en we hoeven het niet altijd eens te worden. Dat is het mooie van de open maatschappij waarin we leven. We praten, we vragen ons dingen af en we komen tot elkaar of juist niet. Dit vind ik mooi. Bedankt voor je inzichten en bijdragen Rochus.
 
Shiraz
 
0
10 juni 2023 om 00:17
Beste Rochus, los van dat ik het volledig met jouw denkwijze eens ben en Prem_93 iets te veel als een moraalridder overkomt, heeff Spertsyan wel zeker ook de Russische nationaliteit. Hij is in Rusland geboren en heeft de Armeense nationaliteit verkregen rond zijn 20e. Hierna heeft hij voor het Armeens Elftal gekozen en is daarvoor uitgekomen. Zou een droom voor mij zijn om weer een Armeense topspeler van dichtbij te zien schitteren.
 
Glenn16
 
8
9 juni 2023 om 11:36
Mister Rainbow. Ga nou eens zelf onderzoek doen ipv zo maar dingeb na roepen wat op het westerde mainstreammedia komt.
 
ajaxmind
 
1
9 juni 2023 om 15:19
Misschien vertellen mainstream media ook waarheden en is het juist het nieuws uit de bubbel waarin jij leeft degene die onwaarheden verspreidt?
 
Lunny
 
13
9 juni 2023 om 12:23
@Voetbalzone, waarom wordt mijn, en andere reacties, waarin we tegenargumenten gebruiken tegen Prems stelling verwijdert, maar zijn reactie, de aanleiding (in mijn inziens provocerend bedoelt ook nog), niet!?Als we niet mogen discussiëren op een forum kun je hem net zo goed sluiten.
 
AFCAjax16
 
5
9 juni 2023 om 12:46
Want hoe durf jij een andere stelling dan Prems aan te nemen?
 
Lunny
 
7
9 juni 2023 om 13:47
Heb geprobeerd zoals hem te zijn, maar toen ik een regenboog uitpoepte begon mijn vrouw zich toch wat zorgen te maken. Ze had geen ongelijk.
 
AjaxNL!
 
1
9 juni 2023 om 13:22
Ik zou je auto ook maar gelijk verkopen Prem. Die Russische brandstof wordt zo je auto ingegoten bij de tankstations. Of denk je dat het nu opeens ergens anders vandaan komt? Een land als Turkije neemt nog steeds veel af uit Rusland, om het vervolgens weer te verkopen aan ons in West-Europa.
 
SpeedyAFC
 
1
9 juni 2023 om 14:04
Doe niet zo raar Prem. De sancties die de EU opgelegd heeft aan Rusland kan Ajax helemaal niet omzeilen. Daar is dan ook helemaal geen sprake van. Wat wel kan, en dus ook op grote schaal gebeurt, is een speler huren. En in die huurovereenkomst zou je een (verplichtte) optie tot koop opnemen die ingaat zodra de sancties vanuit de EU komen te vervallen. Er is niets verwerpelijks aan. Wat verwerpelijk is een Armeense speler verplichten in Rusland te blijven spelen terwijl die graag Rusland wil verlaten.
 
WQSMilan
 
0
9 juni 2023 om 14:22
Nederland heeft mee gedaan met de oorlog in Iraq. Mag nu ook niemand meer spelers uit de Eredivisie halen?
 
Chesky
 
1
9 juni 2023 om 15:06
Daar heb je zeurPrem weer. Het is toch gewoon prima als:Ajax een Armeniër uit Rusland haalt. Die jongen wordt als het ware gered uit dat land.
 
feyrus
 
2
9 juni 2023 om 07:44
“ De middenvelder staat momenteel onder contract bij FK Krasnodar in de hoogste Russische voetbalcompetitie. Dit seizoen kwam de Armeen tot 14 goals en 14 assists in 40 officiële wedstrijden. Russische media wisten afgelopen winter te melden dat PSV in Spertsyan een eventuele opvolger van Cody Gakpo zag en Armeens transferjournalist Hrach Khachatryan bevestigde dat, net als het nieuws dat Feyenoord de verrichtingen van de aanvaller in de gaten hield.” Is het nu een middenvelder of een aanvaller? Lijkt me qua cijfers in ieder geval een goede speler voor de Eredivisie top 3.
 
 
2
9 juni 2023 om 07:56
Aanvallende middenvelder die ook prima op de linker vleugel kan :-) Verder word overal een 10miljoen + bonussen gemeld en geen 9 miljoen. Borussia München lijkt grootste concurrent op het moment, hoop dat PSV zich alsnog meld. Kan wel echt een pareltje worden ! Bij de Telegraaf maken ze wederom de fout een andere spelersfoto te gebruiken lol
 
cuco10
 
12
9 juni 2023 om 07:47
Hoe kan Feyenoord die symanski niet kunnen kopen en Ajax deze jongen wel? Dat snap ik niet. Is toch beide Rusland?
 
Fc-Bami
 
4
9 juni 2023 om 07:49
Misschien dat zijn transferrechten onder zo'n instituut vallen buiten de Russische competitie en is ie geen "eigendom" van Krasnodar.
 
Rochus
 
9
9 juni 2023 om 07:54
Vooralsnog is het maar een niet bevestigd gerucht. Laten we eerst even afwachten voordat we Ajax weer gaan bashen.
 
Baardgrasmus
 
9
9 juni 2023 om 07:54
Psv lukte het met Til ook
 
STB040
 
2
9 juni 2023 om 08:20
Met Til haalde PSV een nederlandse speler uit oorlogs gebied, misschien is dat weer net anders.
 
MessiBazoer
 
22
9 juni 2023 om 08:33
@STB040, Nee, dat is niet anders.
 
STB040
 
0
9 juni 2023 om 09:23
@messibazoer, want? Volgens mij worden er wel vaker rare constructies bedacht om mensen uit een oorlogsgebied te halen. Laatst heeft VS nog een oorlogsmisdadiger geruild tegen een vrouwelijke basketballer. Zo zal Nederland ook vast regelingen hebben voor haar inwoners. Verder zie ik het probleem niet zo, voetbal en oorlog vooral gescheiden houden. Leuke speler, had hem graag naar PSV zien komen vorig seizoen.
 
ikbenjouniet
 
2
9 juni 2023 om 10:30
Dan moet je wel vermelden dat het dus een uitwisseling van twee gevangen waardoor dit dus weer een hele andere lading krijgt (die basketbalster zat vast ivm drugs smokkel, en of dit nou logisch was of niet heeft daar niks mee van doen)
 
SpeedyAFC
 
0
9 juni 2023 om 14:05
Is dat anders dan een Armeense speler uit oorlogsgebied halen?
 
STB040
 
0
9 juni 2023 om 14:09
Als een nederlandse club een speler met nederlandse nationaliteit terughaalt uit een oorlogsgebied, vind ik dat wel anders ja. Maar ik sta daar alleen in zo te zien haha! Dat is niet erg.
 
ajaxglobal
 
0
9 juni 2023 om 08:02
@cuco10, Er is een speciale regeling waardoor je spelers uit Rusland kunt huren. Symanski zou anders iets van 15milj gekist hebben en zou dan niet haalbaar geweest zijn.
 
Rooiedraad
 
3
9 juni 2023 om 11:03
Dit heeft simpelweg te maken dat de betreffende eigenaar van de club van Szymanski op een sanctielijst staat. Hierdoor kan er geen geld van en naar deze club worden overgemaakt. Ik weet bij Guust Til dat dit ook het geval was, echter had de eigenaar/club van til een bedrijf of een belang in een bedrijf ergens in Zwitserland genoteerd staan. Hier werd het geld dus naar overgemaakt ipv naar rusland. Geen idee overigens hoe het met deze Armeense jongen zit.
 
AjaxNL!
 
0
9 juni 2023 om 13:31
Lijkt me ook wel ergens te omzeilen. Je kan altijd een deal sluiten met bijvoorbeeld een Armeense club. Zij kopen hem van Krasnodar en vervolgens koopt (of huur met verplichte kooptie) Ajax hem weer van die club.
 
Rooiedraad
 
1
9 juni 2023 om 13:52
Tja moet je eerst maar een een Armeense club vinden die dit wil. Kans op onredelijke eisen van deze club is aanzienlijk.
 
Rochester
 
9
9 juni 2023 om 08:12
Deze speler nog nooit zien spelen, maar wel veel positieve verhalen over hem gehoord. Vorig seizoen doorgebroken in het team bij Krasnodar en dit seizoen was hij nog een niveau beter. Ik heb geen idee hoe het zit met transfers vanuit Rusland maar er zijn wel meerdere clubs geweest die spelers hebben gekocht van Russische-clubs met o.a. Til, Lovren, Ponce, Kvaratskhelia, etc. Spertsyan speelt bij Krasnodar altijd als nummer 10, en Ajax heeft voor de 10-positie eventueel Berghuis. Maar als ik puur op de verhalen af ga, dan denk ik dat Spertsyan momenteel wel iets beter is en dat zijn piek veel hoger ligt (natuurlijk een stuk jonger dan Berghuis). Hij kan eventueel ook op rechts- en linksbuiten spelen, maar speelt vrijwel altijd als 10 en schijnt met beide voeten heel sterk te zijn. Zie hem graag komen, want het middenveld van Ajax kan wel een flinke upgrade gebruiken en absoluut creativiteit. En Berghuis was dit seizoen een van de weinige die meestentijds nog wel oké speelde, maar was samen met Kudus de enigste speler die creatief was van de middenvelders en dan heeft Kudus dit seizoen niet eens vanaf het middenveld gespeeld (onder Schreuder vooral als valse 9 en onder Heitinga als valse rechtsbuiten) en Berghuis speelde vaak wel als 10. maar ook zo nu en dan op rechtsbuiten. Berghuis zal overigens denk ik ook wel aan zijn minuten blijven komen. Als 10, maar ook als rechtsbuiten of eventueel als 8. Zie opstelling: het centrum met Timber en Hato is misschien een risico en vooral doordat beide klein zijn en eigenlijk nog jong, maar denk dat dit momenteel het beste centrum is. Hato ga ik niet overhypen, maar speelde prima in de eindfase als cv en zou ik nu wel voor langere tijd als cv willen zien. En ik hoop dat de nieuwe trainer ook veel winst kan halen uit spelers als Wijndal, Bergwijn, Conceição (moet desondanks wel een extra vleugelaanvaller bij), Brobbey, Bassey (ook al staat hij niet in mijn opstelling), etc. want ik denk oprecht dat deze spelers gewoon goede aankopen zullen zijn en ze met een trainer die een duidelijke visie en tactiek heeft, maar die ook voor vastigheden (iets wat onder zowel Schreuder als Heitinga niet het geval was) zorgt gewoon goed zullen presteren. Álvarez en Kudus zie ik in de aankomende transferperiode beide vertrekken. En Tadic staat niet in mijn opstelling. Ja, hij was weer de MvP en heeft puur als je naar zijn statistieken kijkt een top seizoen achter de rug, maar aan het spel voegt hij gewoon niets tot nauwelijks meer iets toe. Het is niet zo dat je hem nooit meer speelminuten moet geven, want hij zal ook gerust nog aan zijn minuten komen doordat ik denk dat hij ook prima als 10 of als valse 9 kan spelen maar nu moet je gewoon gaan bouwen op Bergwijn op links, Brobbey als 9 en eventueel Spertsyan op 10.
 
Chilii
 
2
9 juni 2023 om 09:47
Hoi Rochester, Jij lijkt me best goed geinformeerd over Ajax, Gaan jullie nog voor Arda Güler ?
 
Rochester
 
5
9 juni 2023 om 10:35
Ik denk eigenlijk dat als Ajax Spertsyan binnenhaalt, dat ze dan afzien van Güler. Güler is ook een nummer 10 die eventueel op de vleugels kan spelen, net als Spertsyan. Spertsyan zal dan waarschijnlijk een heel stuk goedkoper zijn, want ik heb al via verschillende media gelezen dat hij zo'n 9 tot 12 miljoen moet gaan kosten, waar Güler zo'n 20 tot 25 miljoen moet gaan kosten.
 
Chilii
 
0
9 juni 2023 om 11:01
Bedankt voor je reactie en je uitleg !
 
PaulR_1982
 
0
9 juni 2023 om 11:25
Maar wie zie jij liever komen? En welke speler zit het dichtst bij het bedrag dat Ajax er voor zou moeten betalen?
 
Chilii
 
1
9 juni 2023 om 13:21
Ik ken de speler uit Rusland niet bijvoorbeeld Paulr Maar Arda kan 100 miljoen waard worden als die wordt ontwikkeld bij Ajax. Hij is al te goed voor Turkije en die jongen is net 18. Ajax zou een perfecte stap voor hem zijn.
 
Shiraz
 
1
10 juni 2023 om 00:23
Ik ken Spertsyan wel. Ben zelf Armeens dus kijk al naar deze jongen sinds dat hij bij Krasnodar-2 speelde. Hij zal nooit 100 miljoen waard worden, want dat gaat gewoon te ver. 40/50 miljoen na 2/3 hele goede seizoenen bij Ajax is wel echt mogelijk. Ajax gaat echt veel plezier beleven aan deze jongen. Nam een wedstrijd of 7/8 lang Armenië op z’n 22e bij de hand. Dat is niet echt makkelijk als je met 3/4 volwaardige profs en voor de rest alleen maar gozers speelt die wekelijks zuipen en bbq’en.
 
arsenal890
 
0
9 juni 2023 om 11:27
Timber zal vertrekken dus moet je ook nog een nieuwe cv halen lijkt mij?
 
Shiraz
 
0
10 juni 2023 om 00:21
Goed verhaal Rochester. Spertsyan speelt inderdaad bijna altijd op 10 en soms ook vanaf linksbuiten. Het enige in je verhaal, wat niet klopt, is dat Spertsyan volgens jou ook op rechtsbuiten kan spelen. Spertsyan heeft nooit aan de rechterflank gespeeld. Verder ben ik het in alles wat je zegt eens.
 
SPettersson
 
2
9 juni 2023 om 08:19
Prma verhaal Rochester.
 
Lee112
 
1
9 juni 2023 om 08:24
Hoop het. Dit noem ik pas kwaliteit. Goed schot ook van afstand, prima dribbel, goede steekpass in de benen, goed overzicht en kan ook nog eens vrije trappen nemen. Voor Ajax een zeer goede nr 10
 
Metalhead
 
9
9 juni 2023 om 08:27
Oh wat een intens hypocriet gelul vanuit de Amsterdamse kant van de VZ community zeg. Toen PSV en Feyenoord spelers uit Rusland haalden schreeuwden ze moord en brand en nu ze er zelf eentje halen "red" je opeens iemand uit Rusland. Newsflash, guppenbrein: die oorlog is al sinds februari vorig jaar aan de gang, die jongen had al lang weggekund als hij echt morele bezwaren tegen het Russisch handelen had gehad. Ben gewoon eerlijk tegen jezelf en tegen ons en zeg dat het je niet uitmaakt dat je clubje een terroristenstaat sponsort zolang je er maar een goede speler voor terugkrijgt.
 
Rochus
 
16
9 juni 2023 om 08:36
"je clubje een terroristenstaat sponsort" Dat is wel heel erg krot door de bocht. Zowel terroristenstaat als sponsoring behoeft een behoorlijke nuance. Maar je hebt een absoluut punt. Niets zo hypocriet als de voetbalwereld. Maar is daar iets mis mee? Overigens neem ik aan dat jij in de winter netjes in de kou hebt gezeten, thuis of op kantoor, aangezien de kans groot is geweest dat ook jij anders de terroristenstaat hebt gesponsord. Anders wel in de winkels waar je hebt gewinkeld, of de door de in kassen gekweekte groente en ga zo maar door. Jij bent net zo'n erge hypocriet. Guppenbrein.
 
Metalhead
 
3
9 juni 2023 om 09:25
Natuurlijk is het kort door de bocht, hyperbool is een stijlfiguur en daarbij mijn favoriete stijlfiguur. En er is inherent niet zoveel mis met hypocrisie maar het gaat me veel te ver als je er kutverhalen bij gaat halen zoals "je redt die jongen uit Rusland". Maar goed, als ik je logica even doortrek heb jij dadelijk bloed van Oekraïnse kinderen aan je handen door Ajax merchandise te kopen, daar heb ik met mijn koude kamertje, guppenbrein en groentenwinkel dan weer geen last van.
 
Rochus
 
2
9 juni 2023 om 10:44
Gelukkig ben ik "volwassen" en koop ik geen merchandise. Maar ik ontken niet (nu niet en nergens anders) dat ook ik hypocriet ben en dat ik daar geen probleem mee heb.
 
IronManUtd
 
3
9 juni 2023 om 10:12
Feyenoord heeft geen speler in rusland gekocht. Alleen gebruik gemaakt van de regeling van de uefa om spelers van russische clubs een perspectief buiten rusland te bieden.
 
Bossie
 
1
9 juni 2023 om 08:46
Lijk me een hele interessante speler. Hoop dat dit rond komt. Hoop ook dat ze snel een nieuwe trainer bekend maken.
 
Westend
 
0
9 juni 2023 om 09:03
Dat vind ik eigenlijk ook best opmerkelijk: spelers halen voor er een nieuwe trainer is. Je weet nu toch nog helemaal niet hoe de nieuwe trainer gaat spelen (dus wat voor types heb je nodig) en waar hij de prioriteit stelt?
 
Bossie
 
0
9 juni 2023 om 10:02
Het is natuurlijk wel zo dat de TD de langere termijn visie moet bewaken . Maar ja een trainer zal zo ook zijn ideeën hebben over de samenstelling van het elftal. Voor de rest is het verdacht stil rond de aanstelling van een nieuwe trainer
 
Westend
 
0
9 juni 2023 om 10:06
Het was inderdaad (na Heitinga) maar een vrij korte piek in geruchten. Maar dat is inmiddels ook heel stil. Vraag me af of ze met iemand bezig zijn, of dat het 'even rustig bijkomen' is eerst. Lijkt me dat je wel moet opschieten met de trainer. Dat is alleen maar beter voor je huidige selectie en eventuele aankopen. Waarom zou je naar Ajax gaan als je helemaal niet weet wie er aan het roer komt te staan immers
 
AjaxNL!
 
2
9 juni 2023 om 13:26
Vrij logisch, Spertsyan is een creatieve, aanvallende middenvelder met een actie en zowat tweebenig, kan op meerdere posities.. Een speler die dit seizoen gemist werd bij Ajax. Als een trainer zo'n speler niet nodig heeft, is het ook geen trainer die Ajax gaat nemen.
 
JackDalenberg
 
1
9 juni 2023 om 09:05
Dat is mooi, die komt dan gratis over. Als hij zelf wilt kan hij zijn club aansprakelijk stellen dat Ajax geen zaken mag doen met een Russische club. Dan wordt zijn contract ontbonden als het CAS vindt dat hij een stap omhoog maakt.
 
IronManUtd
 
5
9 juni 2023 om 10:13
Hoe kom je hier allemaal bij?
 
JK-Ajax
 
4
9 juni 2023 om 09:10
Mooi hoe iedereen roomser dan de paus is wanneer het hun uitkomt. Eerst was het schreeuwen om Til, toen om Szymanski en nu om deze speler voor Ajax. Dan is de cirkel weer rond en kunnen we allemaal accepteren dat we net als de voetbalwereld hypocriet zijn en verder lekker van het voetbal genieten. Ik ben reuze benieuwd, een nummer 10 met goede statistieken kunnen we goed gebruiken. Meer voetbal en creativiteit in de ploeg en Berghuis kan nog genoeg wedstrijden spelen als 8 - back up 10 of rechtsbuiten.
 
Westend
 
0
9 juni 2023 om 09:27
Is er maar 1 roomser dan de paus en die schreeuwt nogal hard . Zou toch bijzonder zijn als het een keer inhoudelijk over voetbal zou gaan. Vind je het trouwens niet een verkeerde prioriteit door eerst een speler te halen en dan pas een trainer? Dat zou je normaal gesproken toch andersom moeten doen? De trainer bepaald uiteindelijk toch waar de prioriteit in zijn selectie zit, op basis van zijn taktiek
 
JK-Ajax
 
0
9 juni 2023 om 12:39
Ja het is wat dubbel, ik kan mij goed voorstellen dat een trainer zelf wat prioriteit wil aangeven voor zijn selectie. Maar omdat we het hele seizoen niet een echte 10 hebben gehad valt dit best te verdedigen. Ik hoop dat het wel snel rond gaat komen want als je pas laat een trainer hebt en dan nog de markt op moet is het ook niet best.
 
Westend
 
0
9 juni 2023 om 12:41
De 10 kan je natuurlijk ook vanuit een andere taktiek invullen. Als je de kans krijgt om nu een goeie speler aan te trekken moet je het doen natuurlijk. Want anders gaat een ander mee aan de haal. Maar het zou toch zonde zijn als er nu een trainer komt die het net anders invult. Het is op trainersgebied gewoon zo onduidelijk binnen Ajax.
 
CMG-
 
5
9 juni 2023 om 09:17
Mer hpartyune, mer azgi heros! Wat zou dit een geweldig transfer zijn voor mijn landgenoot. Ik hoop dat dit doorgaat, Ajax is zo een geweldig club voor jonge kerels. Moet een geweldig tussenstap zijn om dan vervolgens vanuit Ajax naar de absolute top te gaan. Beetje vergelijkbaar met Mkhitaryan destijds van Shakthar naar Dortmund.
 
Shiraz
 
0
10 juni 2023 om 00:26
CMG is een Armeen? Ben positief verrast met het aantal Armenen die op Voetbalzone lekker meediscussiëren. Laten we hopen dat Spertsyan wereldtop wordt en voor 50 miljoen in 2026 naar Real gaat.
 
CMG-
 
0
10 juni 2023 om 20:11
Haha nou ik ben bang dat Real Madrid te hoog voor hem ligt, maar wie weet hoe hij zich verder ontwikkelt . Verwacht ook enorm veel van Arsen Zakharyan, koos helaas voor Rusland.
 
Ali Boembari
 
3
9 juni 2023 om 09:25
Misschien ligt het aan mij maar deze transfer zou voor mij een hoog Marin gehalte hebben.
 
 
0
9 juni 2023 om 09:35
Kan je ook onderbouwen waarom?
 
Ali Boembari
 
6
9 juni 2023 om 09:57
Zeker, het is een speler die goede statistieken behaald in een relatief matige competitie. Ik vrees alleen dat hij uiteindelijk net als Marin handelingssnelheid te kort komt. Hij kost ook hetzelfde.
 
Man City_1970
 
1
9 juni 2023 om 15:08
Zaken doen met de russen ineens geen probleem? Omdat het Ajax is????