'Ajax zet alle lichten op groen en komt spoedig met transfernieuws'
Zaterdag, 28 januari 2017 om 07:35

Lille heeft Anwar El Ghazi dan eindelijk binnen, zo verzekert De Telegraaf. Het dagblad schrijft zaterdag dat de aanvaller van Ajax vrijdag een medische keuring in Noord-Frankrijk onderging. Met de toestemming van Ajax om naar Lille te reizen, kwam de transfer in een stroomversnelling terecht.

De problemen tussen Ajax en Lille over de transfersom, met name over de betalingstermijnen, behoren inmiddels ook tot de verleden tijd. Het gaat om een bedrag van iets minder dan negen miljoen euro, exclusief een doorverkooppercentage. Nu de problemen tussen de clubs zijn opgelost, zette Ajax alle lichten op groen voor El Ghazi.

Zodra de uitgaande transfer van El Ghazi een feit is, zal Ajax deze maand bijna 29,5 miljoen euro aan uitgaande transfers opgestreken hebben. Eerder vertrokken Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg, 12 miljoen), Nemanja Gudelj (Tianjin TEDA, 5,5 miljoen euro) en Francesco Antonucci (AS Monaco, 3 miljoen euro). Ook bij deze drie transfer bedong Ajax een doorverkooppercentage.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
8
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
FraXz
 
16
28 januari 2017 om 07:49
Lekker bedrag aan transfergeld gecasht, en drie spelers weg. Nu eindelijk actie ondernemen en een fatsoenlijke buitenspeler halen. Die Neres moet een goede zijn. Ik heb bedragen van 20 miljoen gelezen, dan hou je 9 over en er wordt salaris bespaard van 2 spelers. Win win situatie.
 
manodedios
 
14
28 januari 2017 om 08:44
Ajax zal echt geen 20 miljoen uitgeven aan een speler, dat besef je toch wel? Meer dan de 11 voor Ziyech gaan ze niet betalen voorlopig, en als neres het dubbele moet kosten komt hij gewoon niet. En wordt het wellicht Larsson. Ik vind het jammer dat ze El ghazi zo relatief makkelijk laten gaan, vervanging moet nog maar een verbetering blijken. Onduidelijk geformuleerd 9 mio ex doorverkooppercentage. Dat kun je tenslotte nooit in een verkoopprijs opnemen, je weet tenslotte of en wanneer en voor hoeveel hij verkocht wordt, kunt hooguit een percentage vastleggen. Zo lijkt het of ze bedoelen dat er geen verkooppercentage bedongen is, zou wederom dom zijn en geloof ik derhalve niet.
 
Lee112
 
11
28 januari 2017 om 08:56
Wat vindt jij van Larsson dan? Persoonlijk zal ik never voor zo een speler 8 miljoen euro betalen. Dan doe je naar mijn mening echt een paniek aankoop. Teveel geld voor ED materiaal.
 
joostfan
 
2
28 januari 2017 om 09:02
Ik ga ervan uit dat Larsson als vervanger voor EL Ghazi wordt gepresenteerd. De echte aanvulling van een nieuwe buitenspeler blijft dan uit.
 
jonafr12
 
3
28 januari 2017 om 10:36
Larsson is toch een LB ? Dus op de plaats van younes ? Daarnaast komen ze natuurlijk op beide flanken spelers te kort.
 
Leeuw087
 
0
28 januari 2017 om 10:45
manodedios, Ajax zal inderdaad geen 20 miljoen neerleggen, maar ze zullen dit keer wel ver gaan. Denk dat 14 miljoen het maximum zal zijn, wat op zich een groot risico is, bij Sulemani ging het fout en bij Suarez ging het goed. Ik heb vertrouwen in ons huidig scouting team, binnenkort zullen we de duidelijkheid hebben of Ajax verwacht met deze selectie kampioen te worden of dat zij zich toch nog tussendoor zullen versterken. Overigens schrijft voetbalzone in de laartste zin dat Ajax ook bij deze drie een doorverkooppercentage heeft bedongen.
 
 
10
28 januari 2017 om 10:06
@fraxz 20 miljoen voor een blaag van 19 jaar die amper tien wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld en waarvan je maar moet afwachten of hij in een land als NL zal aarden? En dat bij de twijfelachtige geschiedenis die Ajax met Brazilianen (maxwell was de uitzondering op de regel) heeft? En dan heb jij het over win-win. Door mensen die zo dachten als jij, is Ajax in het recente verleden bijna aan de rand van de afgrond beland en bijna bankroet gegaan. Gelukkig zijn er bij Ajax tegenwoordig mensen als Van Duivenbode, die wel enig zakelijk inzicht hebben en snappen dat dergelijke risico-investeringen onverantwoord zijn en dat nooit opnieuw zullen laten gebeuren. Sulejmani is de steen waar Ajax zich nooit meer aan zal stoten en dergelijke bedragen zijn in het nieuwe beleid gelukkig uit den boze. De helft van dat bedrag is voor Nederlandse begrippen al uitzonderlijk veel en dat is volstrekt logisch voor iedereen die ze allemaal op een rijtje heeft en beseft dat het niet om monopolygeld gaat, maar om keiharde valuta, waar je zorgvuldig mee om dient te gaan. Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn bij wie het kwartje niet is gevallen en die nog steeds niet door hebben dat een modale club als Ajax niet kan concurreren tegen clubs met het grote geld. Ajax is geen Europese top meer en zal dat als er niets aan de situatie veranderd, ook nooit meer worden en het is derhalve niet alleen volstrekt onverantwoord maar ook volkomen overbodig om dergelijke bedragen uit te geven. Het hoogste dat Ajax nog kan bereiken, is kampioen van NL en dat is ook mogelijk zonder met geld te smijten.
 
FraXz
 
0
28 januari 2017 om 13:52
Haha lang verhaal, maar je vergeet 1 ding. Ajax houdt ongeveer 9 miljoen over van deze transfers en bespaard veel salaris. Het effect van een risico net als Sulejmani is lang niet zo riskant als toen.
 
 
0
29 januari 2017 om 09:34
@fraxz Complete onzin. Ajax heeft Sulejmani destijds aangekocht omdat Van Basten in zijn contract had laten opnemen dat hij het geld dat binnen kwam uit uitgaande transfers mocht herinvesteren. Ook ten tijde van de Sulejmani-transfer was het derhalve zo dat in dat opzicht het risico beheersbaar bleef. Bij Sulejmani werd aangenomen dat Ajax de speler binnen een paar jaar met winst zou kunnen doorverkopen, maar dat pakte dus heel anders uit en hij liep gratis de deur uit, terwijl zijn salaris gigantisch was en zijn rendement nihil. Zyech had bij Twente voldoende laten zien wat hij in zijn mars had, heeft al de nodige wedstrijden op het hoogste niveau in NL gespeeld en is in NL geboren, waardoor hij minder last heeft van aanpassingsproblemen. Door al deze zaken is het risico dat iedere investering met zich mee brengt, beheersbaar. Zyech kostte iets meer dan de helft van wat deze speler moet kosten, terwijl je bij hem maar moet afwachten of hij kan aarden in NL en wat zijn niveau is omdat amper tien wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. En daar wil jij dan twintig miljoen voor op tafel leggen met als enige argument dat Ajax over dat bedrag kan beschikken. Dat is dus een schoolvoorbeeld van het wanbeleid dat de afgelopen jaren is gevoerd en waarmee bijna de gehele opbrengsten van de beursgang er doorheen zijn gedraaid. 20 miljoen betalen voor een speler is voor iedere club een brug te ver, ook voor een club die over dat geld kan beschikken. Vanwege de simpele reden dat als het niets blijkt te zijn - en dat die kans aanwezig is, heeft Sulejmani bewezen - je die twintig miljoen kwijt bent. Dergelijke bedragen kan een Nederlandse club alleen op tafel leggen als het om een topspeler gaat bij wie je van tevoren bijna zeker weet dat hij de investering zal uitbetalen. Alleen komen die voor dat bedrag niet eens voorrijden. Twintig miljoen op tafel leggen voor een veredelde A-junior met amper tien wedstrijden ervaring op het hoogste niveau is volslagen krankzinnig. Dat zal de RvC dan ook nooit toestaan, maar ik denk niet dat Overmars zelf daarvoor te porren is. Het maximum zal wel ergens rond de tien liggen. En dat is feitelijk al rijkelijk veel voor een onbeschreven blad van die leeftijd.
 
mrbremerjr
 
8
28 januari 2017 om 08:28
Balen, echt jammer.. Ik wens Anwar het beste bij Lille. Leuke ploeg waar Anwar in gaat komen, denk dat hij he zeer goed gaat doen. Nu moet Marc en co even flink aan de bak. Haal nu gewoon 2 buitenspelers en een stand in voor Sinkgraven!
 
NUFC_U2
 
5
28 januari 2017 om 08:31
De verkopen gaan goed en lopen aardig op. Alleen een vervanger voor de vleugelpositie is nog steeds niet gehaald. En dat is toch wel slecht en weinig ambitieus.... Overigens wel jammer dat El Ghazi weg is, hij had genoeg potentie om het wel te redden. En daarbij brengt hij momenteel veel meer dan Younes...
 
Lee112
 
9
28 januari 2017 om 08:41
Wanneer halen wij nou iemand??? Echt wordt er zo moedeloos van. Wel veel geld voor 3 bankzitters en een speler die niet eens zijn debuut heeft gemaakt. Ik hoop trouwens echt niet op Larsson. Weer naar binnen. Younes doet dat al...
 
slm020
 
2
28 januari 2017 om 08:46
Lee 112 eigenlijk hoop ik ook niet op Larsson! Ze moeten echt voor een buitenspeler gaan. Larsson is meer een mix van middenvelder / linksbuiten!! Blijf het jammer vinden dat sommige talenten die even buiten de boot vallen al meteen willen vertrekken ??
 
Lee112
 
6
28 januari 2017 om 08:54
Snap je. Is gewoon een middenvelder met een goeie passing. Mensen mogen mij uitleggen wat het verschil is tussen Sinkgraven op de linkervleugel positie of Larsson. Ze hebben exact dezelfde speelstijl. Of je zet ziyech op de linkervleugel positie. Technische middenvelders die op de vleugel spelen. Eigenlijk speelt Larsson als ziyech bij Twente. We hebben denk ik meer behoefte aan een snelle technische vleugel.
 
Harecles
 
2
28 januari 2017 om 10:02
Maar waar haal je iemand die en in vorm is en niet duur is en transfervrij is en in Nederland wil voetballen en past op de positie waarnaar je op zoek bent en past in je systeem? Dan had je die inmiddels toch al lang gevonden?
 
Lee112
 
0
28 januari 2017 om 11:35
Gaat niet om niet duur. Voor kwaliteit dien je nou eenmaal te betalen. Echter ben ik van mening dat Larsson geen kwaliteitsinjectie geeft. Een Larsson in vorm of een younes in vorm ??? Younes is dan echt wel beter. En ja younes is niet in vorm, maar wie zegt dat Larsson dat wel zal zijn bij Ajax? Ik ben in ieder geval totaal niet onder de indruk van Larsson. Voor 8 miljoen verwacht ik dat hij wekelijks mensen passeert alsof ze er niet staan. Larsson kun je denk ik invullen. Breedte aankoop.
 
AndreNijmeijer
 
0
28 januari 2017 om 09:00
En natuurlijk kunnen de verkopen nog niet gedaan zijn deze laatste dagen. Ik hoop nog op een mooie club voor Veltman. Kom je wellicht boven de 35+ uit wederom.
 
Kohaku
 
1
28 januari 2017 om 09:44
Zal er eerst interesse voor Veltman moeten zijn en die interesse zal niet ruim aanwezig zijn. Leuke speler voor de ED, meer ook niet.
 
Gast1
 
1
28 januari 2017 om 09:32
Ik hoor iedereen over een nieuwe buitenspeler, maar er moet toch vooral een fatsoenlijke linksachter komen. Bosz vindt Dijks niet goed en sinkgrave kan totaal niet verdedigen. Prima tegen FC Bal op het dak, maar zodra je tegen betere teams speelt is het wel handig als je linksback kan verdedigen.
 
Joey91
 
6
28 januari 2017 om 09:59
Hahaha wat grappig zijn we weer. Als je niet kan zien dat Sinkgraven stappen zet op de LB positie en steeds beter speelt ook tegen betere tegenstanders, dan heb je er geen verstand van. Ik vind hem op dit moment niks onder doen voor een Willems bijvoorbeeld en ik weet zeker dat hij alleen maar beter gaat worden. Maar een extra LB is wel noodzakelijk
 
Gaudi
 
1
28 januari 2017 om 10:31
Willems is dan ook pauper dit seizoen, dus daarmee geef je eigenlijk alsnog Gast1 gelijk
 
Sevillaunclub
 
0
28 januari 2017 om 10:45
Ik ben het 100% eens met Gast1. Sinkgraven is nog altijd een drama daar aan de linkerkant. Dit kan je toch niet serieus nemen man. Leuk tegen die clubs waar je meer balbezit tegen hebt maar daar hoort gewoon een hele goede linksback te staan. Als je weer aansluiting wilt vinden richting de subtop van Europa moet je een Maxwell oppikken bijvoorbeeld.
 
Bones58
 
1
28 januari 2017 om 09:57
Tjonge, iedereen weer aan het rekenen als een boekhouder. Maar het enige dat telt is het kampioenschap. En dat kan je met al dat geld echt niet kopen. Het ene talent na het andere wil weg. Daar zou ik me zorgen om maken.
 
theEDGE
 
0
28 januari 2017 om 09:57
12 miljoen met doorverkoop percentage op Neres, misschien Lozano en waarom niet Riedewald als linksback proberen.
 
andyking
 
1
28 januari 2017 om 10:38
Ik hoop niet op Larsson als vervanger... Speelt bij Heerenveen éã©n wedstrijd goed, vervolgens 2/3 wedstrijden bijna onzichtbaar. Nee, dan liever een verrassing uit Zuid-Amerika.
 
Sevillaunclub
 
1
28 januari 2017 om 10:41
Ongelooflijk. Er zijn weinig topclubs in hun land die eerst een speler verkopen (waar ze dan bijna geen bezetting meer hebben op die positie) om vervolgens pas opzoek te gaan naar een vervanger. Dan doe je toch echt niet iets goed als Overmars zijnde. Je moet eerst een speler presenteren voor je iemand kan laten gaan. Klein voorbeeld. Mijn club presenteerde Lenglet voor de lvc positie omdat er belangstelling was voor Kolo. Lenglet aangetrokken en uiteindelijk kon Kolo vertrekken naar Gladbach, En dan hebben we het over de 4e centrale verdediger. Dit is gewoon de 1e/2e rechtsbuiten van Ajax waar je nog geen vervanger voor hebt. Dramatisch
 
Sevillaunclub
 
0
28 januari 2017 om 10:43
Nu heeft Ajax toch zeker wel 2 buitenspelers nodig. 1 voor links en 1 voor rechts. Rechts moet je echt iemand halen die er meteen staat. Links zou je kunnen kijken in Belgie naar een Moses, Baby van Charleroi etc.
 
almere67
 
1
28 januari 2017 om 11:02
Ik zou voor larsson gaan puur omdat het uiteraard een goede voetballer is maar meer vooral omdat hij ritme in ze benen heeft, er gelijk kan staan, ons cultuur kent en bij een andere buitenlandse aankoop is dit er niet en duurt het maanden voor hij er staat en hebben we nu niets aan
 
ScummyMan
 
0
28 januari 2017 om 11:50
Jammer dat hij weggaat. Hij is snel tweebenig en heeft volgens mij wel een goede mentaliteit. Als je voor dit zelfde bedrag een vervanger koopt (Larsson) dan is het ook maar afwachten hoe er gepresteerd wordt. Zelf heb ik misschien nog liever Jahanbaksh dan Larsson. Is meer een rechtsbyiten, zal iets goedkoper zijn denk ik en heeft ook meer diepgang in tegenstelling tot de meeste huidige Ajaxspelers die de bal in de voeten wil.
 
eredivisionist
 
1
28 januari 2017 om 12:28
Voor Ajax is het geen must om een extra vleugelaanvaller te halen. Ze hebben er dan nog vier met Youness, Traore, Kluivert en Cerny. De vraag is alleen in hoeverre je afhankelijk wilt zijn van 17 jarige spelers. Desondanks pas Kluivert veel beter bij dit Ajax dan El Ghazi ooit zal kunnen. Kluivert heeft simpelweg alles in zich om een fantastische vleugelaanvaller voor Ajax te worden. Ook Cerny heeft alles om te excelleren bij Ajax maar zijn mindset is in de laatste maanden verre van goed geweest. Wie weet heeft zijn blessure hem de ogen geopend en komt hij nu zichtbaar sterker terug. Zelfs zonder versterking heeft Ajax voldoende in huis om goed te kunnen presteren.
 
joker030
 
0
28 januari 2017 om 14:57
EL Ghazi wordt door velen onderschat. Deze speler heeft een aardige dribbel en indien hij vorm is, pikt hij vaak zijn goals mee. In plaats van een Youness die tot nu toe nul goals heeft gemaakt. Ik vraag me in hoeverre Ajax zich gaat versterken. Ze hebben niet al te lang meer om iemand te halen. En zo aan het einde van de winterstop betaal je vaak de hoofdprijs. Ze tonen nu vooral interesse in spelers die in Zuid-Amerika spelen. Mocht je een speler uit die continent halen, zal je hem eerst tijd moeten geven om te acclimatiseren. Al met al heeft Ajax deze winter veel geld verdiend, maar als je geen kampioen wordt ( en misschien zelfs derde), gaan ze daar ook wel achter hun oren krabben of ze destijds een van de weinige buitenspelers, met scorend vermogen en die op beide flanken uit de benen kan, hadden moeten verkopen.
 
frosttang
 
0
28 januari 2017 om 15:10
Lekker gedaan. Applausje waard 29 miljoen kunnen cashen, terwijl ze vorig jaar in totaal wel 50/60 miljoen waard waren. Slecht beleid, heeft niks met doorselecteren te maken. Terwijl F de Boer elk jaar bijna verplicht was om met een steeds jongere en onervaren elftal op te draven, hadden we dit jaar eindelijk de mogelijkheid om met een sterke selectie het seizoen in te gaan. Halverwege het seizoen, is de gemiddelde leeftijd op de bank (excl Boer) onder de 20. Cerny, nouri, kluivert, de ligt, tete, dijks. Ajax doet aan kapitaalvernietiging en kan nu zomaar het kampioenschap vergooien. Hoe makkelijk Ajax ook spelers laat gaan verbaasd me. Ik denk dat het nog steeds steekt bij Bosz dat El Ghazi hem beledigd heeft. Elk weldenkende coach zou gezegd hebben, el ghazi, bazoer, gudelj, moeten blijven want ik wil kampioen worden.