'Ajax zou voor hen ruim 150 miljoen euro kunnen ontvangen'
Maandag, 14 augustus 2017 om 07:45

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax na Davinson Sánchez meer belangrijke spelers laat gaan, maar de telefoon van directeur spelersbeleid Marc Overmars staat wel roodgloeiend. Volgens De Telegraaf stromen de aanbiedingen voor met name vier voetballers van de Amsterdammers binnen in de Johan Cruijff ArenA.

"Er liggen (direct of indirect) biedingen voor André Onana, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg, voor wie Ajax samen ruim honderdvijftig miljoen zou kunnen ontvangen. Er klinkt (zolang het verantwoord is) steevast: niet te koop!", zo valt er in het dagblad te lezen.

Ajax vindt het financiële aspect in principe ondergeschikt aan het sportieve, zo klinkt het, maar toch lijkt men deze week afscheid te nemen van Sánchez. Een bod van veertig miljoen euro van Tottenham Hotspur werd afgewezen, maar die club is nog altijd geïnteresseerd en ook Real Madrid en Chelsea zijn in de markt voor de Colombiaan.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
0
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
40
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (86)

 
jw888
 
6
14 augustus 2017 om 08:12
Allemaal voor 50 miljoen per stuk en zelfs dan nog niet laten gaan
 
RyanBabel8
 
3
14 augustus 2017 om 08:25
Dit seizoen is het dus van enorm belangrijk om kampioen te worden. Buiten het sportieve aspect zal de marktwaarde van de spelers stijgen en dan kan Ajax daadwerkelijk cashen. 50 miljoen per persoon is anders, ook in deze gekke wereld, onmogelijk. De Ligt is een talent, Ziyech is ook verre van top(zal veel beslissender op het middenveld moeten zijn), Dolberg zal een heel goed seizoen moeten gaan draaien.
 
Selassi 020
 
15
14 augustus 2017 om 08:31
Haha waarom dan niet 60 of 100, je wilt ze toch niet laten gaan.
 
XAJAcfa
 
5
14 augustus 2017 om 09:13
Het hoogste bod wat er nu ligt is voor Mattthijs van de Ligt maar die wil Ajax absoluut niet laten gaan, ook niet omdat hij als Ajax opgeleide speler het meest Loyaal is en zich om die reden altijd als prof zal opstellen is de verwachting. Bod voor Matthijs van AC Milaan schijnt naar verluidt 29 Mio te zijn excl bonussen. Het bod van Spurs op Sanchez is ook lager dan wat er nu rondgaat vandaar dat Ajax nee heeft gezegd maar de verwachting is dat ze daar wel uitkomen. Daarom is ook een colombiaanse rechtsback gehaald zodat Veltman een concurrent heeft maar evt ook in het centrum kan spelen. Overigens is verwachting dat centrum wordt Viergever en de Ligt na vertrek Davinson, persoonlijk heb ik liever Veltman en de Ligt
 
sloep01
 
13
14 augustus 2017 om 09:28
Persoonlijk heb ik Veltman en Viergever helemaal niet in het elftal maar dat zal wel niet gebeuren neem ik aan haar daar is twee betere voor zo moeilijk is dat niet die lopen zelfs in Nederland rond hoor .
 
Selassi 020
 
3
14 augustus 2017 om 10:17
Viergever was ik nooit fan van, zelfs helft vorig seizoen toen de loftrompet uit ging voor em, hadik daar nog steeds liever riedewald, de ligt of dus zelfs Tete in gedachte, maar wat mij op valt is dat hij echt floreert onder vertrouwen. Zijn zwakke punten: Slechte balcontrole, gehaast spelen, kansloze rushes die màakt hij ook elke wedstrijd nog, maar hij compenseert door het voortouw te nemen, tomeloze inzet tetonen, soms meer dan hij nog in te zetten had. Ik vind hem beter op links dan sinkgraven, daar speelde hij het best vorig seizoen en daar mag hij wat mij betreft concurreren voor de lb met dijks, en als sanchez/vervanger geblesseerd is/zijn dan mag de ligt op rcb en nick op lcb
 
Selassi 020
 
2
14 augustus 2017 om 10:25
Hoewel ik hem dus als cb in de lucht en puur fysiek onder vind doen aan de andere cbs, maakt een de ligt, die dat postuur wel heeft, ook genoeg fouten met dat soort dingen, dus voorlopig raken we vooral onze rots in de branding kwijt, davinson en hebben we twee cbs die in vorm moeten zijn, maar veel vormdipjes laten zien
 
pinko
 
3
14 augustus 2017 om 11:03
Krijg een dejavu bij het horen en lezen van Veltman in het centrum van de defensie. Is iedereen zijn armzalige optredens, vooral Europees, dan alweer vergeten? Terug in de tijd. Nog even, dan is Frank de Boer ook weer vrij. Kan die dat prachtige voetbal onder Keizer (nu nog) voorzien van een finishing touch. Maar niet eentje waarvan je vreugdevol wakker wordt:-(
 
Selassi 020
 
3
14 augustus 2017 om 11:44
Ach op rechts is het ook niet veel soeps. Enige wat ik bosz kwalijk neem, dat hij in één seizoen mijn grote held kenny volledig afzijdig had gehouden. Hij kon hem gewoon rouleren, kenny was fit en gretig. Ik geloof niet dat tete ajax een loer zou aannaaien, hij wilde vooral perspectief op meer speeltijd, en ik denk dat hj best had bijgetekend met vertrouwen. Dat joel aanvallend meer brengt is ook echt lariekoek. Tete is aanvallend niet heel sterk, maar heeft wel de energie om er 20x.overheen te gaan, zoekt de combinatie of een dribbel op. Wordt behoorlijk ziek van stilstaande joel aan de middenlijn op zoek naar een matige voorzet of steekpass. een passeeractie zit er niet in, hoogstens een een tweetje of een korte sprint. Ik gun hem die band als persoon en voor zijn loyaliteit en ajax hart wel maar als voetballer wat.mij betreft de tweede boilesen. Hij is wat mij betreft niet iemand die het team op sleeptouw neemt, misschien plichtmatig, maar niet zoals davy of matthijs dat natuurlijk heeft geen hele motiverende guy en ook niet heel beslissend, behalve als hij weer eens rood pakte in een belangrijke.match, en de manier waarop. Hij heeft veel ervaring, laten we het daar op houden.
 
breekijzertje
 
3
14 augustus 2017 om 11:53
30 miljoen voor ligt? Dan moet ajax hem laten gaan.
 
Lee112
 
20
14 augustus 2017 om 08:12
Dat is dan 150 miljoen te weinig. Laten we ook maar gek doen.... Sjees.
 
Totolfoobal
 
9
14 augustus 2017 om 08:13
Het zou mijn inziens geen slecht idee zijn om dit jaar flink te cashen om daarna een groep samen te stellen die je gewoon minimaal 3 jaar samenhoudt. Nieuwe trainer en een nieuwe spelersgroep.
 
4Ever4Ajax
 
48
14 augustus 2017 om 08:25
Alleen houd je de selectie gewoon nooit minimaal 3 jaar samen. Ik zou dat heel graag willen, maar het blijft onze Eredivisie. Je ziet het met Sanchez nu ook. Hij speelt afgelopen seizoen als een baas, en hij wil zelf al weg. Ik denk dat als wij zelfs in staat waren geweest PL-salarissen te betalen, hij alsnog weg wil. Ik zou proberen iedereen binnenboord te houden, tenzij de speler zelf te graag wil. Dan zou ik er a la Overmars het meeste uitknijpen en kijken of je daar gerichte directe versterkingen voor kan aankopen (wat een `hell of a job is`).
 
Reuser5
 
4
14 augustus 2017 om 08:26
De trainer zit er net de maand of 2.. en wie garandeert jou dat al die nieuwe spelers 3 jaar blijven? Volgens mij was het ook dr planning dat sanchez iets langer zou blijven dan 1 schamel jaartje..
 
Selassi 020
 
10
14 augustus 2017 om 08:29
Lijkt me dus echt een bagger idee. We zwemmen in het geld?? Elke zomer spekken we de kas, doen we een gekke aankoop in de winter dan is het vaak volledig af te trekken van de winst. Het is niet dat ik tegen zuinig en verantwoord met het geld om gaan ben, maar als je je 4 sterkhouders of in potentie/vorm sterkhouders wegdoet doe je veel meer weg dan die 4 jongens alleen. De natuurlijke chemie en groepscohesie die ontstàan is op zon weg naar de el finale, die kan je niet trainen. Niet efficient iig. En wat voor signaal geef je aan de jonge jongens en de fans van ajax. Al die jaren slap gelul over niet hoeven te verkopen en na drie jaar zonder prijs je sterkhoudrrs verkopen en hopen dat er onder een nieuwe trainer, wenie of je keizer bedoelt? Een nieuwe 'bosz-magic' ontstaat. En zo gaan we dan elke drie jaar weer die cyclus door, steeds 150 miljoen rijker, je sterkhouders verkopen en hopen op dat fairy dust momentje bij de speech van de nieuwe trainer. ??
 
Chukkie
 
3
14 augustus 2017 om 08:48
Het is heel simpel... in Nederland zijn we niet in staat om spelers te behouden. Niet als het grote geld komt kijken. Jammer maar helaas, verwijten zijn niet nodig.
 
Selassi 020
 
4
14 augustus 2017 om 09:06
Hee koekoek, zo ver was ik ook nog wel. Maar veel spelers hebben ook een plan uitgestippeld, willen bijv. eerst nog persoonlijke of clubgerelateerde doelen behalen, willen niet op een tweede plan fungeren, en ik heb toch ook wel vertrouwen in het clubhart van jongens als matthijs en donny en appie had dat iig ook, mss nog wel het meest. Het is in ieder geval wel heel makkelijk om de handddoek al in de ring te gooien, anders spelen we die hele pot toch gewoon niet meer, hebben toch al verloren van het grote geld
 
 
7
14 augustus 2017 om 09:55
@selassi 020 Je schrijft: "elke zomer spekken we de kas, doen we een gekke aankoop in de winter dan is het vaak volledig af te trekken van de winst. Het is niet dat ik tegen zuinig en verantwoord met het geld om gaan ben, maar als je je 4 sterkhouders of in potentie/vorm sterkhouders wegdoet doe je veel meer weg dan die 4 jongens alleen". Het probleem is niet het eigen vermogen, maar de begroting. Als Ajax de hoogte het salarisplafond zou verdubbelen gaat het naar zeg maar 2,6 miljoen. Dat is niet alleen onbetaalbaar, maar ook volstrekt onverantwoord omdat de begroting er verliesgevend door zou worden en het eigen vermogen zou moeten worden aangesproken om de verliezen mee af te dekken. Dat is niet alleen in strijd met de Ffp, maar ook slecht beleid gebleken in de periode voorafgaand aan de revolutie waar zo goed als de totale beursopbrengst er mee doorheen is gejaagd. Salarissen moet je gewoon doorbetalen, ook als je niet voor 40 miljoen aan spelers verkoopt. Bovendien is het loslaten van het salarisplafond vooral lucratief voor de fiscus omdat de hoogste belastingschijf in NL 52 procent bedraagt en er dus meer dan de helft van een spelerssalaris in de staatskas terecht komt. Bij een salaris van 2,6 miljoen zou een speler als Sanchez er netto 1,2 miljoen aan overhouden terwijl hij in de PL het vier tot vijfvoudige kan verdienen, bij een top vijf club in een van de grote competities komt te spelen en zijn grote droom kan verwezenlijken met het spelen in de CL. Dat kunnen de Spurs hem allemaal aanbieden en wat kan Ajax daartegenover stellen? Niets! En dan heb ik het nog niet eens over dat vermaledijde kunstgras. En daarom is een Nederlandse club altijd al bij voorbaat kansloos als een grote en kapitaalkrachtige club een oogje heeft op 1 van haar spelers en die op die avances in wil gaan. Het enige dat die club dan kan doen, is er zoveel mogelijk geld proberen uit te peuren. Waarmee men weer de transfermarkt op kan om de selectie op sterkte te brengen. Ajax speelt al jaren geen CL en de winst van de afgelopen twee jaar is voor 100 procent te danken aan de verkoop van spelers. Zonder die transfers had Ajax onmogelijk 25 miljoen kunnen uitgeven voor het aantrekken van bijv. Neres en Zyech omdat het geld waarmee dat is gefinancieerd met die verkopen beschikbaar is gekomen.
 
Selassi 020
 
1
14 augustus 2017 om 11:19
Maar goed ik heb dan ook nooit geopperd om onze begroting aan te passen dat was iemand anders. Het lijkt mij dat als wij erop af blijven stevenen dat we een opleidingsclub blijven dat het logisch is om een groot gedeelte daar weer in te herinvesteren, en dan vooral ons scoutingapparaat uitbreiden en zoals man city beginnen met het in kaart brengen van een super gedetailleerde footballers-map, waarmee je scouts al een bepaalde speler kan laten opsporen, en uiteindelijk veel gerichter mee gaat kunnen zoeken. De toekomst en de adidas zaal, de materialen, de lichaamonitoring zijn state of the art, daar moet onze scouting ook naartoe.
 
origineel
 
0
14 augustus 2017 om 15:22
Mooi verwoord @scepticus. Het is mede hierdoor dat Ajax al die bakken met geld wél kan gebruiken. Volledig bezit van het stadion bijvoorbeeld zou per jaar pak hem beet 12 miljoen euro schelen. Ook zou de kwaliteit van de grasmat hopelijk verbeteren. Die 12 miljoen zou je dan weer deels kunnen uitgeven aan een hoger salarishuis en hopelijk een betere scouting. Kortom er is nog veel werk aan de winkel voordat Ajax het Bayern van Nederland word.
 
ajaxglobal
 
6
14 augustus 2017 om 08:13
Het zou zonde zijn wanneer hij gaat, maar zou het vanuit zijn oogpunt wel begrijpen. Het is een geweldenaar en hoop dat hij nog gave dingen meemaakt in zijn carrière. En vooral meer Zuid Amerikaanse toppers inspireert naar Ajax te komen!
 
erikdejong
 
22
14 augustus 2017 om 08:13
Met zo een TD casht ajax het meest maar zal het sportief nooit wat worden.... Je koopt Neres maar krijgt nooit een kans, je wil sanchez wegdoen maar veltman behouden, doet tete weg maar laat dijks, verkoopt klaassen maar laat schone, ik zie het somber in....
 
FraXz
 
62
14 augustus 2017 om 08:35
Wat een onzin. Sanchez wilt weg en zit met zijn kop al buiten , Klaassen verdiende die transfer en Tete wilde al 2 jaar niet bijtekenen. Jij bekijkt het zeer onrealistisch. Jouw gedachtegang stamt nog uit de jaren 80, die tijden zijn al zeker 20 jaar passé.
 
Canniggia
 
5
14 augustus 2017 om 10:59
Erikdejong zegt niets verkeerd hoor. Het zit meer achter. Ajax speelt gewoon vies spelletjes al jaren. Altijd maar hun straat schoonvegen. Het is altijd maar de schuld van de spelers. Het zit in hun dna en dit zeg ik als Ajax fan
 
lausho
 
1
14 augustus 2017 om 13:45
Ajax speelt het gewoon slim op de transfermarkt.
 
100% Meijer
 
33
14 augustus 2017 om 08:35
Goed voor de duimpjes zo'n kortzichtige reactie. Deze TD is zo enorm belangrijk voor Ajax. En helaas draait de wereld niet alleen om Ajax. Spelers komen omdat ze weten dat Ajax een mooie springplank is, niet omdat ze de rest van hun leven bij Ajax willen blijven.... helaas.
 
manutd-real
 
9
14 augustus 2017 om 08:39
Niet te somber inzien. Ajax komt altijd weer (snel) boven drijven in de Eredivisie. Als je nu 50 miljoen kan ontvangen dan moet je dat, naar mijn inziens, gewoon doen. Je hebt gelijk qua Sanchez en Tete, maar Klaasen moest je gewoon verkopen. Die jongen heeft zoveel voor Ajax betekent, die kun je niet per se aan zijn contract houden, dan ben je als club totaal niet loyaal naar je eigen jeugd spelers, als die de stap naar een mooie club in het buitenland kan maken. Vorig jaar was Schone geweldig, maar hij heeft veel vaker in de situatie gezeten dat hij eigenlijk te kort leek te komen voor Ajax, maar elke keer wist hij zich terug te vechten. Dus schrijf hem nu ook niet gelijk af. Maar goed, stel Ajax verkoopt voor ongeveer 50 miljoen, dan moeten ze gewoon proberen nog 3 echte aankopen te doen en dan komt alles vast weer op zijn pootjes terecht. Misschien niet dit jaar, maar bedenk wel dat de situatie omtrent Nouri ook niet zomaar even verwerkt is. Ja het zijn professionals, maar ook mensen.
 
AZAlkmaar2
 
8
14 augustus 2017 om 08:40
Wat een hoop onzin in één stukje. Dat Neres geen kans krijgt dat ligt/lag aan Keizer en Bosz. Zelfde met de situatie Tete. Die speelde niet onder Bosz en Keizer en wilde dus vertrekken. Aangezien zijn contract volgend jaar zomer af zou lopen is een verkoop niet raar. Klaassen is Ajax jarenlang trouw gebleven en verdiende deze transfer gewoon. Voor hem was het gewoon tijd om te gaan. En over Sanchez, die willen ze niet wegdoen maar er komt een moment waarop een TD kansloos is en wel moet. Als ze 50 miljoen geboden krijgen en een speler wil echt weg dan ben je kansloos.
 
AZAlkmaar2
 
1
14 augustus 2017 om 08:41
Oh en voor de record, sportief gezien ging het net zo slecht met een Europa League finale en een kampioenschap dat je op een haar na mist.
 
 
3
14 augustus 2017 om 10:01
@azalkmaar2 Je schrijft: "zelfde met de situatie Tete. Die speelde niet onder Bosz en Keizer en wilde dus vertrekken". Volstrekt onjuist. Ajax heeft hem al een aanbieding gedaan toen hij nog gewoon basisspeler was, maar dat weigerde hij te tekenen. De waarheid is dat hij zelf weg wilde en zijn club maandenlang aan het lijntje heeft gehouden. Het is zijn volste recht om een aanbieding voor contractverlenging naast zich neer te leggen, maar speel dan open kaart en zeg dat je verder wil kijken omdat de aanbieding niet toereikend is. Dan kan de club hetzelfde doen.
 
LitmanenHeld
 
8
14 augustus 2017 om 09:16
Uhm en wie heeft sanchez ook alweer gekocht? Oja diezelfde TD.
 
Selassi 020
 
0
14 augustus 2017 om 09:58
Hahaha het brein maakt gekke sprongen ?? Ot: Sanchez voor 50 moeten we gewoon aannemen, dat is gewoon hartstikke betaalbaar voor een hogere regionen Bpl team, of een gigant als r madrid. Hij heeft genoeg concrete interesse om de huid duur te verkopen. Daarbij hebben we denk ik sinds Alex niet meer een verdedigend zo sterke verdediger in de eredivisie gehad. En nee ik vergeeet jan en toby niet, maar die zijn puur verdedigend, vooral het timen van de tackle, de tackle techniek en je mandekking /positie spel, En dan is hij denk ik dus nog sneller dan bailly en heeft hij een geweldige timing emn positionering bij het koppen, ik zou ook in de rij staan voor hem, want waar het bij veel van de rappe cvs in de bpl erg onzeker overkomt zoals bijv bij bailly en zouma, had sanchez zich na nog geen twee en een halve week verzekerd van een basisplaats op een van de meest druk bezette plekken op het veld, in een land compleet amders dan de zijne, zonder de taal te kunnen spreken (ook geen engels) en zette meteen een super solide reeks neer, alleen opbouwend en in consistent geconcentreerd blijven kan/kon het beter, daar heeft hij grote stappen in gemaakt bij ajax dit jaar. Hij is er wel klaar voor, voor de volgende stap! Ajax alleen nog niet??
 
Djo AMS
 
3
14 augustus 2017 om 11:04
Ja gaat hier echt tekort door de bocht. Met Neres heb je nog een punt. Als je zo'n bedrag neerlegt moet hij meer kans op speeltijd krijgen. Maar stellen dat Ajax Sánchez weg wil doen en Veltman wil behouden is natuurlijk onzin. Ajax heeft op bepaalde momenten niet veel te willen. Als een speler voor het tienvoudige verkocht kan worden en hij die transfer wil maken, dan ben je als TD gewoon onmachtig. Stel dat je als TD zegt dat je hem wilt houden en je ter compensatie het salarisplafond (van 1 miljoen) wilt openbreken, dan is de kans zeer gering dat je hem daarmee daadwerkelijk kunt motiveren om te blijven. Deze jongen heeft hoogstwaarschijnlijk perspectief gekregen op een salaris meer dan drie keer zoveel als het plafond van Ajax. Daarnaast schept het een precedent aps je voor een speler het plafond gaat aanpassen, wat onrust in de groep geeft, en wat je kwetsbaarder maakt in de begroting. De TD doet er dus juist goed aan om vast te houden aan het beleid. We zullen in Nederland moeten verdragen dat we de concurrentie moet de rest van Europa financieel niet aan kunnen gaan. Investeren in jong talent en eigen jeugd is hetgeen waar Ajax zich op moet blijven richten. Met een fortuinlijke loting, kun je eens in de tien jaar misschien weer eens een leuke prestatie in de EL neerzetten als alles verder meezit. Pijnlijk, maar waar.
 
lausho
 
0
14 augustus 2017 om 13:47
Mwoah, je kunt het ook anders zien, kosten van Neres is maar een klein deel van wat er verkocht. En dan koop je een speler, is het weer niet goed, Ajax moet nou eenmaal in die vijver vissen en ook die vissen zijn duur, zoniet onhaalbaar.
 
Djo AMS
 
0
14 augustus 2017 om 21:00
Het zijn inderdaad dure vissen. Daarom moet je alleen kopen als je het niet in de jeugd hebt rondlopen. Met Cerny, kluivert en muric heeft Ajax een behoorlijke rechtervleugel. Als je dan toch een investering doet op die positie van ruim 12 miljoen moet het nu toch we een basisspeler zijn.
 
Geoffreyvan de
 
15
14 augustus 2017 om 08:14
Ik duik de komende weken onder en hoor na 31 augustus wel wie er nog zijn. Werkelijk iedere transferperiode dreigt er een leegloop, blijven ze toch lijkt het en op het laatst worden er toch een aantal verkocht en is Ajax weer te laat met fatsoenlijke aankopen.
 
Royal Bennie
 
4
14 augustus 2017 om 08:15
Ik zou Onana en de Ligt houden maar Het is zo simpel. 2 beesten centraal in de verdediging, een type Wanyama op de CVM. Een fysieke goede spelmaker ervoor en Huntelaar in de spits met Sierhuis en Cassierra erachter of eventueel een extra aankoop plus een linksbuiten rond de 25 a 26 die een voorzet kan geven en assistent geeft en doelpunten maakt. Investeer eens slim.
 
mars0260
 
4
14 augustus 2017 om 08:17
vooral dat laatste . buiten spelers die een voorzet geven ....
 
Joostinho88
 
6
14 augustus 2017 om 08:20
Ala het dan zo simpel is noem dan eens namen, die haalbaar zijn. Kijkende naar transfersom en salaris en of ze überhaupt in NL willen voetballen. Het is heel makkelijk roepen dat Ajax een buitenspeler moet halen van rond de 25 a 26 miljoen. Tis niet dat je zegt dat Ajax wat te bieden heeft( geen champions League) en waarschijnlijk Europa League.
 
Angeloleroy
 
1
14 augustus 2017 om 08:27
25 26 haar bedoeld hij neem ik aan
 
XAJAcfa
 
1
14 augustus 2017 om 09:26
waarom niet Sanchez verkopen met een huuroptie voor dit jaar? dan heb je de tijd om rustig om je heen te kijken. Tegens clubs geeft je gewoon aan dat dat de enige optie is. Scheelt je wellicht 10 Mio in transfersom maar geld is er toch genoeg. Buitenspelers halen, denk niet dat dat nodig is, iedereen roept dat wel maar met Czerny, Kluivert, Neres, Younes heb je volgens mij genoeg buitenspelers, denk eerder dat je nog een middenvelder erbij moet hebben die wat meer verdedigend denkt en ook een leider in het veld is. Daar moet je dan wellicht ook wat geld voor over hebben maar trek ook voor de breedte weer wat spelers aan zoals een Veerman van Volendam, Type Frenkie de Jong voor Ajax2.
 
AZAlkmaar2
 
13
14 augustus 2017 om 08:43
De Ligt wordt juist ontzettend overschat. Die is zo traag en niet heel wendbaar. Bovendien is hij tactisch ook niet heel slim. Stapte tegen Nice bijvoorbeeld heel vaak als een kip zonder kop in, totaal geen rekening houdende met wat hij achterliet.
 
4Ever4Ajax
 
11
14 augustus 2017 om 08:27
Wel bizar als we 150 miljoen zouden ophalen. Dat zou betekenen dat onze hele financiele huishouding voor 2 jaar is gedekt. Maar ja, wat moet je met al dat geld? Echte toppers komen toch niet naar Ajax. En met de huidige 150+ miljoen op de bank ben je na het stadion kopen en van de beurs halen (dat laatste hoeft van mij niet eens) heb je nog steeds teveel geld over. Salarisplafond maar gaan verhogen zou ik zeggen en kijken of iets oudere talenten hierheen willen komen!
 
AZAlkmaar2
 
2
14 augustus 2017 om 08:44
Slim handelen en grote talenten uit andere landen kopen. In Zuid-Amerika loopt heel wat rond wat je voor 5-10 miljoen kan halen bijvoorbeeld.
 
 
2
14 augustus 2017 om 10:16
@4ever4ajax Je schrijft: "salarisplafond maar gaan verhogen zou ik zeggen en kijken of iets oudere talenten hierheen willen komen!" Daarmee hou je wellicht Veldman en Viergever aan boord, maar niet spelers als Sanchez als Dolberg. Zelfs bij een verdubbeling van de hoogste salarisschaal, houdt een speler "maar" een netto salaris van 1,2 miljoen over. Zelfs bij een bescheiden club als Crytal Palace is dat al het dubbele. Dat gaat dus geen enkel soelaas bieden om de beste spelers aan boord te houden, ze laten meedelen in de toekomstige transfersom als ze bijv. tweederde van hun contract uitdienen, is een optie die veel aantrekkelijker is en dus meer kans van slagen heeft. Maar de verschillen, zowel sportief als financieel, zijn zo groot dat de kans dat je een speler als Sanchez met een dergelijke aanbieding binnenboord zou kunnen houden, verwaarloosbaar is. Om de concurrentiepositie van het Nederlandse voetbal te verbeteren, is veel meer nodig, bijvoorbeeld een speciaal en lager belastingtarief voor niet-ingezetenen zoals in een land als Spanje het geval is. Daar behoeft een speler als Ronaldo slechts 24 procent van zijn salaris aan inkomstenbelasting af te dragen. Dat is minder dan helft dat hij in NL zou moeten betalen en het is daarom niet gek dat een speler liever daar dan hier een contract tekent, niet in de laatste plaats omdat daar bovenop ook de sportieve aspecten veel aantrekkelijker zijn.
 
4Ever4Ajax
 
1
14 augustus 2017 om 10:20
@scepticus: Helemaal eens met je verhaal. Ik denk alleen dat je met bijvoorbeeld het verdubbelen van het plafond, je oudere talenten hierheen kan halen. Dat het betekent dat ze net zo hard weer weg zijn, begrijp ik helemaal. Daar zijn we nu eenmaal Nederland en de Eredivisie voor. En ja, we hebben nogal een slecht belastingklimaat voor voetballers. Maar heb niet de illusie dat wij dat ooit gaan veranderen.
 
993410
 
0
14 augustus 2017 om 11:25
Kan je dit probleem met het lagere salaris niet ondervangen met veel teken geld? Dat wordt regelmatig geopperd maar ik moet bekennen dat ik er te weinig van weet om dit met zekerheid te kunnen zeggen..
 
 
1
14 augustus 2017 om 12:20
@993410 Je schrijft: "kan je dit probleem met het lagere salaris niet ondervangen met veel teken geld?" Dat zijn ook inkomsten en moet ook belasting over betaald worden. Het enige verschil is dat het geld uit een ander potje komt, verder blijft het lood om oud ijzer. Het probleem met salarissen en bonussen is dat als de ene speler die krijgt, de andere speler die ook gaat eisen als er met onderhandeld moet worden over contractverlenging. Het gevolg zal zijn dat de uitgaven binnen de kortste keren als een speer omhoog gaan en er gaten in de begroting ontstaan die gedicht moeten worden. In het begin van zeg maar het tijdperk-Cruijff had Ajax ook te maken met een verliesgevende begroting, een erfenis van de vorige bestuurders. De club moest daarom zwaar bezuinigen met als gevolg dat er nauwelijks geld voor aankopen beschikbaar was, hoewel er door CL deelname en uitgaande transfer forse winst werd geboekt. Als Ajax dezelfde fout zou maken als de vorige bestuurders en de begroting weer verliesgevend wordt, staat ons op termijn een nieuwe bezuinigingsronde te wachten en zullen we het wellicht opnieuw met aankopen van het kaliber Duarte Van der Hoorn moeten doen. Dat zal men niet willen, neem ik aan. Om situaties als deze beter in de hand te kunnen houden heeft Ajax structureel meer financiele armslag nodig en om dat te bereiken moet de begroting omhoog. Het is de vraag in hoeverre dat mogelijk is. De club zou bijvoorbeeld de Arena kunnen kopen en de exploitatie ervan in de eigen begroting op kunnen nemen, waardoor de omzet flink omhoog gaat. De winst die daarmee zou kunnen geboekt zal echter bescheiden zijn en bij lange na niet genoeg om spelers van het kaliber Sanchez uit de klauwen van een kapitaalkrachtige club als de Spurs te houden. Bij een speler als Sanchez weet je echter al van tevoren dat hij niet jaren zal blijven en met wat meer financiele armslag zou een club als Ajax wellicht wel in staat zijn om zijn opvolger alvast in huis te halen voor hij vertrokken is. Zeg maar ageren ipv reageren. Bij de huidige begroting is dat een te groot financieel risico omdat meer spelers uiteraard ook hogere salarisuitgaven opleveren. Als Overmars in staat zou zijn om zijn uiterst lucratieve aan- en verkoopbeleid de komende tijd voort te zetten of misschien zelfs verder uit te bouwen, is het ook niet onmogelijk dat Ajax over zeg maar een jaar of 10 zoveel geld heeft verdiend dat de club in eigen beheer een stadion als bijv. de Allianz Arena kan laten bouwen. Door in dat stadion bijv meer businessunits te realiseren en het zo multifunctioneel in te richten dat het in de tijd dat er niet gevoetbald wordt, voor allerlei andere doeleinden kan worden gebruikt, kunnen de opbrengsten van een dergelijk stadion en dus ook de totale begroting van de club flink worden opgekrikt. Door het geld aan aankopen te spenderen, als dat al mogelijk zou zijn, zal het eigen vermogen in ras tempo minder worden, terwijl de begroting er niet mee omhoog gaat. Dat zou dus een korte termijn oplossing zijn waarmee het geld op een gegeven moment vanzelf op raakt zonder dat het structureel iets heeft opgeleverd.
 
JohnAalders
 
0
14 augustus 2017 om 08:31
De makelaarsvan de betrffende spelers die lekken constant informatie want dat is ten gunste van hun zelf. De FIFA moet het zelf in handen nemen zodat ze bv 5% van de winst ten goede kunnen laten komen voir de amateurtak wasr het uuteindelijk moet beginnen
 
SpeedyAFC
 
1
14 augustus 2017 om 08:40
Dit gaat echt nergens meer over. Er zijn al zeven spelers vertrokken, allemaal veld spelers. Er zijn vier spelers gehaald waaronder twee keepers. Nog even en jong Ajax moet twee keer spelen per week, op de vrijdag en op de zondag.
 
YungSuarez
 
0
14 augustus 2017 om 08:40
Van mij mag Sanchez best verkocht worden. Maar met de voorwaarde dat er een directe vervanger gehaald wordt en dat er met dat geld nog meer (directe) versterkingen gehaald worden. Maar Overmars kennende zal hij Sanchez wel verkopen voor 40 miljoen, dan geen versterkingen halen en zichzelf schouderklopjes geven dat hij het mega goed heeft gedaan. Ajax is geen goudgrijp! Waar miljoenen opgeslagen ligt.
 
everybodyblind
 
1
14 augustus 2017 om 08:48
accepteer 50 voor sanchez. en spendeer dat geld direct ook voor versterkingen. cv, lv, winger en cm. met spendeer dat geld bedoel ik ook daadwerkelijk een leeuwendeel ervan. niet 10 miljoen. t wordt tijd dat ajax nu ook sportief stappen gaat maken. ik ben van mening dat je dit kan doen door je toppers langer te behouden. echter, ik weet het is soms niet mogelijk en je moet je topper laten gaan. maar haal dan direct ook een speler van midden 20. niet weer een jonkie van 18 en 19. en al dat gezeur ja maar een speler van 25 jaar of 18 miljoen euro is geen garantie op succes. dan moet je gewoon kappen met roepen dat je sportief stappen wil maken. want daar hoort nou eenmaal risico bij.
 
martijnovic
 
1
14 augustus 2017 om 08:50
Gewoon nee nee nee verkopen totdat de prijs zo hoog word dat je je team op 3 plekken zo kunt versterken dat je er uiteindelijk beter uitkomt. Bijvoorbeeld sanchez verkopen voor 55 miljoen. Blind kopen voor 25 miljoen (inclusief salaris) en parejo kopen 30 miljoen (inclusief salaris) dan ga je er gewoon op vooruit. Blind is op dit moment vergelijkbaar met sanchez en dan met parejo erbij je broodnodige ervaren middenvelder. Natuurlijk word sanchez veel beter dan blind in de komende jaren. Maar aan de andere kant de nieuwe sanchez is al bijna binnen. Dan heb ik het over dat 18 jarige colombiaanse talent. Het zelfde geld voor dollberg als je voor hem ook 55 miljoen kunt krijgen, kun je daarvoor een spits halen die op dit moment mischien al wel verder is. Bony ofzo. En nog een talent die vergelijkbaar is met dollberg maar dan wat jonger . Dan ga je dus er alleen maar op vooruit. Marc is wel zo verstandig het domste is om ze tegen hun wil te houden. Andere talenten zien en horen dat en zullen wel 3 keer nadenken voordat ze voor ajax kiezen. Het bellangrijnste is wel dat het salaris plafond omhoog gaat anders komen die gevestigde namen nooit naar de eredivisie. Je moet bijna Russische bedragen gaan betalen omdat de eredivisie niet aanspreekt met hun kunstgras velden en dergelijke. Maarja waarom niet zulke salarissen bieden? Als dat geld op de bank staat heb je er niks aan
 
Beastman
 
2
14 augustus 2017 om 10:21
Blind en Bony komen alleen in Football Manager naar Ajax... niet in deze wereld. Kom eens met een normaal alternatief ipv deze bs.
 
 
0
14 augustus 2017 om 10:36
@martijnovic Je schrijft: "het bellangrijnste is wel dat het salaris plafond omhoog gaat anders komen die gevestigde namen nooit naar de eredivisie". Dat gaat dus niet helpen in een belastingklimaat als NL. Zelfs bij een verdubbeling van het topsalaris, houdt een speler maar 1,2 miljoen netto van over. Daarmee ga je dus echt geen topspelers naar onze slecht gewaardeerde minicompetitie met haar vele kunstgrasvelden lokken. Salariskosten moeten binnen de begroting passen en de FFP staat derhalve helemaal niet toe dat die uit het eigen vermogen gefinancieerd worden, maar zelfs als dat wel zou mogen, is dat niet meer dan het paard achter de wagen spannen omdat het eigen vermogen daarvoor verre van toereikend is en binnen 5 jaar zou zijn opgesoupeerd. En het zou niet Ajax maar Vadertje Staat zijn die daar het meeste van zou profiteren. Waar jij voor pleit, is een illusie en zal niet tegenhouden dat Ajax ieder jaar haar beste spelers moet laten gaan. Dat is het lot van een club als Ajax en het beste wat je daar tegen kunt doen, is het accepteren als een voldongen feit en zorgen dat je zoveel mogelijk jonge talentvolle spelers klaar hebt staan om het stokje over te nemen.
 
mayarood
 
1
14 augustus 2017 om 09:20
Ik zie die spelers niet allemaal vertrekken hoor. Maar deze spelers zijn volgend jaar ook nog wel wat waard, waardoor je altijd een appeltje voor de dorst hebt. Helaas is een Sanchez nu niet te houden, maar ik hoop dat er wat voor teruggekocht wordt. Vergeet niet dat hij nog lang niet uitgeleerd is. Hij maakte nog steeds foutjes bij Ajax, alleen is het vergrootglas niet op hem gericht, itt Veltman en de Ligt. Daarbij haalt Ajax vaak jonge spelers die kunnen groeien zoals Onana en Dolberg. Ik denk dat de Ligt hot is omdat hij nog niet heeft bijgetekend.
 
Zlatanisme
 
2
14 augustus 2017 om 09:25
Tja ik ben niet zo van het haten op Overmars en/of Keizer, maar ik vind wel dat het allemaal lang duurt voordat er iets bijkomt. Kijk het was niet alsof we al wekenlang iets wisten van die Orejuela, dus kan me goed voorstellen dat ze wel-degelijk met iemand bezig zijn, alleen kan je niet aan de fans verkopen met zulk slecht spel en zoveel geld te besteden dat het zo lang blijft duren. Ik zie Ajax het liefste zo spelen (met eventuele aankopen): Je mist gewoon op een paar goede plekken een speler die iets meer kan dan dat de spelers die er nu staan (die het in potentie wel kunnen). Ik zou zelf voor de linksback halen: Ruben Duarte van Espanyol Als Cvm/cm: Andres Cubas van Boca Juniors of Jordan Rossiter van de Rangers Als optionele rechtsbuiten: cipriano marquinhos van Sao Paolo (is wel echt een vraag of dit haalbaar is) (hij kan niveau pipo coutinho worden) of Ruben Bentacour van Boca Juniors Als linksbuiten: (alex Iwobi van Arsenal proberen te huren) Leo Jaba van corinthians Cristian Pavon van Boca Juniors.
 
NUFC_U2
 
2
14 augustus 2017 om 09:26
Ja andere clubs komen graag de krenten uit de pap bij Ajax halen. Het zegt wel voldoende dat er voor Veltman, Younes, Dijks geen enkele belangstelling is. Dat is pure middelmaat, die eigenlijk ook niet Ajax-waardig zijn. Tot 1 september is het billen knijpen voor Ajax, zodat er na Sanchez niet nog meer toppers weggaan bij Ajax. Wel mag onderhand eens duidelijk worden wat Ajax met het kapitaal op de bank van plan is...
 
Frankvan der Zwet
 
0
14 augustus 2017 om 09:35
Als Ajax ooit nog eens een rol van betekenis wil gaan spelen zullen ze van de beurs af moeten en zich in moeten schrijven voor een andere competitie. Als beursgenoteerd bedrijf kan je een ROI van 1000% simpelweg niet laten liggen, Als voetbalbedrijf natuurlijk wel. En om salarissen te betalen en weerstand te kunnen bieden moet je naar een competitie waar de bijbehorende televisiebeelden van een dermate niveau zijn dat je competitief bent. Anders blijft het kwakkelen in de marge.
 
Gaudi
 
0
14 augustus 2017 om 09:44
Van die vijf is Sanchez voor mij de enige die zo'n marktwaarde bij zijn nieuwe club nog zou kunnen terugverdienen. Die anderen heb ik behoorlijke twijfels over en/of zijn denk ik echt nog niet klaar voor een nieuwe stap. Dusja, eigenlijk kun je dit als Ajax best wel doen, mits je backup achter de hand hebt. De vraag is wel wat je met al dat geld wil doen en daar stokt het ook een beetje. Met de balans die Ajax heeft, zou je denken dat die scouts toch wel minimaal 10-15 potentiële kandidaten moeten kunnen vinden. En dan bedoel ik echte kandidaten en niet weer een lading veelbelovende 18-19jarigen die absoluut nog niet de kar kunnen trekken in de Eredivisie.
 
memphisdepay
 
0
14 augustus 2017 om 10:05
Nou Onana is de beste keeper in jaren in de eredivisie hoor! De Ligt is ook een ban de grootste talenten van de afgelopen jaren en Ziyech en Dolberg doen het ook gewoon uitstekend! Daarnaast is de eredivisie geen competitie waar je een speler koopt en 100% garantie hebt dat hij het even gaat maken zulke spelers komen hier gewoon niet voetballen voor 1 miljoen per jaar. Ajax moet het geld op de bank wel een keer gaan investeren of in ieder geval een groot deel want er is een flinke inflatie geweest op de transfermarkt en als het zo doorgaat betaal je dadelijk ook de hoofdprijs voor spelers.
 
Jows
 
0
14 augustus 2017 om 09:45
Je moet als Ajax-zijnde sommige spelers een eenmalige bonus kunnen geven en gewilde spelers op die manier overhalen om in ieder geval nog een jaar te blijven. Daarbij verleng je hun contract met een extra jaar, zodat je ook qua transferinkomsten geen "verlies" lijdt. Vaak kunnen die spelers in het buitenland 4x zoveel verdienen. Dan moet je daar iets tegenover kunnen stellen. Daar is uiteraard wel geld voor nodig, dus moet je bij elke uitgaande transfer wat geld apart leggen voor dit soort situaties. Nu denk ik dat De Ligt niet weg wil, maar wellicht wil Ziyech wel. Het gaat echt om de topspelers die onmisbaar zijn en waar op de korte termijn geen adequate vervanger voor kan worden binnengehaald..
 
genieterr
 
4
14 augustus 2017 om 09:52
hahahaha wat een grap. Dolberg vraag ik mij echt af of hij het niveau van Ajax daadwerkelijk aankan. Kan zeker goed voetballen, maar fysiek komt hij echt heel veel te kort. De Ligt is gewoon nog afwachten, veel potentie, maar nog niks bewezen dat hij meer dan 20 miljoen waard is. Eigenlijk zijn dus Sanchez en Zyech in mijn ogen de enige die echt hebben aangetoond Ajax naar een hoger niveau te tillen. 150 miljoen voor deze 4 vind ik dus zwaar overdreven.
 
Beastman
 
1
14 augustus 2017 om 10:13
"er liggen (direct of indirect) biedingen voor André Onana, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg, voor wie Ajax samen ruim honderdvijftig miljoen zou kunnen ontvangen." Plus 50 voor Sanchez dat is dan dus 200 miljoen. Kun je wel helemaal opnieuw beginnen en heb je nog 2 weken voor. Daarna volledig oningespeeld team dus bye bye kampioenschap want dan laat je ws te veel punten liggen in de eerste competitie wedstrijden na de transferdeadline. Daar is Ajax sowieso al mee begonnen. Dus, ik zie dit niet gebeuren. Sanchez zal gaan maar dat is het dan.
 
sebasjuh
 
0
14 augustus 2017 om 10:46
Allemaal leuk en aardig dat geld maar je krijgt er ook niets meer van dat niveau voor terug. Nu alleen nog maar Sanchez verkopen en de rest is te laat, dan een nieuwe CV kopen en een linksbuiten beide zo rond de 10 miljoen en dan moet het wel op te vangen zijn. Volgend seizoen valt er over de andere spelers te praten.
 
EJens
 
0
14 augustus 2017 om 10:48
Ik denk dat Ajax hele goede zaken kan doen voor de toekomst door hun te verkopen. Koop vervolgens de aandeelhouders uit en koop de overige aandelen van de Arena en Ajax kan de begroting structureel omhoog gooien doordat er minder kosten zijn en ook meer inkomsten.
 
Geniaal84
 
0
14 augustus 2017 om 12:03
Gewoon allemaal weg doen, die spelers. Je kan ze toch niet houden, wanneer ze 4 keer zo veel betaald kunnen krijgen. Dit is ook de laatste waarschuwing voor Overmars. Je moet gewoon elk seizoen je scouting op orde hebben en goed anticiperen. Het is gewoon lopende band werk en daar kan je heel goed in worden.
 
gutihaz.
 
0
14 augustus 2017 om 12:24
Als Ajax deze mannen weg doet, zijn ze gewoonweg verplicht om het salarisplafond omhoog te knallen. Je kan niet al deze voor Eredivisiebegrippen grote voetballers verpatsen en dan proberen om vervangers te halen voor dezelfde soort prijzen. Je bent sowieso veel te laat om nog waardige vervangers te gaan aantrekken.
 
lausho
 
0
14 augustus 2017 om 13:48
Nee nog steeds niet, ze moeten dat geld gebruiken om een structureel hogere begroting te krijgen en pas dan het salarisplafond omhoog. Dan kun je dat ook volhouden.
 
2010joop
 
0
14 augustus 2017 om 12:35
Geen prijzen en een volle bankrekening. Die Marc Overmars weet wel hoe hij salarisbonussen kan binnen hengelen. Een uitgebalanceerde selectie aan het begin van het seizoen is echter te veel gevraagd!
 
 
1
14 augustus 2017 om 12:50
@2010joop Je schrijft: "geen prijzen en een volle bankrekening. Die Marc Overmars weet wel hoe hij salarisbonussen kan binnen hengelen. Een uitgebalanceerde selectie aan het begin van het seizoen is echter te veel gevraagd!" Overmars krijgt een hele hoge bonus als Ajax kampioen wordt of ver komt in Europa. Hij heeft er dus persoonlijk baat bij dat er een zo sterk mogelijk selectie staat omdat de kans om die bonus ook daadwerkelijk te kunnen incasseren daarmee het hoogst is. Je opmerking slaat dan ook helemaal nergens op.
 
 
0
14 augustus 2017 om 13:00
Ajax heeft een eigen vermogen van ongeveer 150 miljoen. Met deze vermeende 150 miljoen erbij wordt dat al 300 miljoen. Dan komt de club nog tussen de 50 en 100 miljoen miljoen tekort om in eigen beheer een stadion als de Allianz Arena te kunnen laten bouwen. Met een dergelijk stadion kan de begroting flink omhoog en zal de financiele draagkracht sterk verbeteren waardoor de club veel beter in staat zal zijn om haar grote talenten langer vast te houden en bovenmodale buitenlandse spelers naar Amsterdam te halen. Zonder dat dat meteen verlies oplevert. Het zou wellicht betekenen dat Ajax sportief tijdelijk een stapje terug moet doen, maar over een paar jaar in staat zal zijn om een flinke sprong vooruit te maken. Je moet nu eenmaal eerst een spiering uitgooien om een kabeljauw te kunnen vangen.
 
RodaDeGrote
 
3
14 augustus 2017 om 13:34
Met Sanchez er nog bij wordt dat dan 200 miljoen. En Ajax heeft al 140 miljoen op de bank staan. Na aftrek van belasting kan Ajax dus een bankrekening van zo'n 300 miljoen krijgen.
 
KevinBakker
 
0
14 augustus 2017 om 16:33
Geld innen kunnen ze wel , maar (goed) uitgeven .... een aanbieding voor Veltman is er niet , dat is dan weer jammer ... man man man waar gaat het heen .