Alcácer zorgt in minuut 96 voor apotheose van waar spektakelstuk
Zaterdag, 6 oktober 2018 om 17:26

In een waar spektakelstuk heeft Borussia Dortmund zaterdag drie punten gepakt tegen FC Augsburg. Grote man aan de zijde van BVB was Paco Alcácer, die goed was voor een hattrick: 4-3. Zijn laatste doelpunt maakte hij in de 96ste minuut uit een vrije trap. Ook de veelbekritiseerde Mario Götze, die als invaller zijn eerste minuten van het seizoen maakte, kwam tot scoren. Dortmund heeft nu zeventien punten en kan deze speelronden nier meer worden ingehaald door Bayern München.

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4-3
Dortmund kon het duel met vertrouwen tegemoet zien, nadat het liefst veertien doelpunten had geproduceerd in de voorgaande drie duels. Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, kwam halverwege de eerste helft echter aan de leiding. Een vrije trap van Philipp Max zorgde voor paniek in het strafschopgebied bij Dortmund en met was mazzel kwam de bal terecht bij Alfred Finnbogason. Van dichtbij schoot de ex-spits van sc Heerenveen de bal binnen. Een slechte eerste helft speelde Dortmund niet, maar het ontbrak de thuisploeg aan zuiverheid in de afronding.

Een van de grootste kansen voor het eerste bedrijf was voor Marco Reus bij een 0-0 stand: uit kansrijke positie schoot hij over. Na ruim een uur kwam Dortmund toch op gelijke hoogte: vanaf de rechterflank bracht Jadon Sancho de bal voor op Paco Alcácer, die zijn invalbeurt al na drie minuten bekroonde. Sancho, die voor het eerst een basisplek had, bekroonde met zijn assist een prachtige week. De achttienjarige aanvaller, dit seizoen goed voor zes assists en een doelpunt in zeven wedstrijden, werd voor het eerst opgeroepen voor het Engelse elftal en tekende een nieuw contract tot medio 2022.

Na de gelijkmaker zette Augsburg echter aan: eerst schoot Finnbogason op de lat, waarna het 1-2 werd door een poeier van Max van dichtbij. Dortmund dreigde aan te lopen tegen de eerste nederlaag van het seizoen, maar Alcácer voorkwam dat met zijn tweede treffer van de middag. Vervolgens ging Dortmund op jacht naar de overwinning en uitgerekend invaller Götze maakte er 3-2 van. De held van de WK-finale van 2014 werd bediend door Achraf Hakimi en schoot beheerst binnen. Het laatste woord leek voor Gregoritsch, die raak kopte na een corner: 3-3, maar diep in de blessuretijd completeerde Alcácer zijn hattrick uit een vrije trap vanaf circa 25 meter.

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0-0
Voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtius kon bij Mainz na drie invalbeurten voor het eerst dit seizoen rekenen op een basisplaats, terwijl namens Hertha Karim Rekik en Javairo Dilrosun zoals gebruikelijk aan de aftrap verschenen. Het bezoek uit Berlijn maakte geen denderende indruk, maar kreeg na 26 minuten voetballen wel de beste mogelijkheid: Na goed voorbereidend werk van Ondrej Duda en Valentino Lazaro kopte Vedad Ibisevic op de paal. In de tweede helft bleef Hertha moeizaam zoeken naar een doelpunt, maar grote kansen bleven uit voor beide doelen, waardoor het duel uiteindelijk zonder doelpunten eindigde. Hertha staat voorlopig derde in de Bundesliga.

Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 0-2
In een gezapige eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar vlak na de onderbreking sloeg Schalke wel toe. Weston McKennie, die zijn ploeg woensdag al een late 0-1 zege op Lokomotiv Moskou bezorgde in de Champions League, stond op de juiste plek om af te ronden nadat een voorzet vanaf de rechterflank door Suat Serdar voor het doel werd gekopt. Even daarna werd het ook 0-2 via Guido Burgstaller: de Oostenrijker schoot binnen via de onderkant van de lat nadat een van richting veranderd schot van Nabil Bentaleb nog knap werd gepareerd door keeper Michael Rensing. Daar bleef het bij, waardoor Schalke de tweede zege van het seizoen boekte en de degradatiezone verliet.

Meer nieuws
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
15
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
4
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
24
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
viva la barca
 
28
6 oktober 2018 om 17:29
Goed bezig van Paco
 
eddie$
 
12
6 oktober 2018 om 17:50
Ook finnbogason is lekker bezig de laatste weken bij augsburg. Zou mij niet verbazen als ie t nog op een niveautje hoger gaat proberen. Een club als schalke of hoffenheim zou wel bij m passen.
 
SuperBuLi
 
46
6 oktober 2018 om 17:31
Dortmund wat een team zeg. Sancho alweer een assist, Gotze met een bevrijdende doelpunt, Paco met zijn hattrick waardoor hij nu op 6 doelpunten staat in 3 wedstrijden(?). Dit zou zomaar een hele spannende titelstrijd kunnen worden.
 
Fernando Gago
 
12
6 oktober 2018 om 17:51
Kun je zien wat 1 goal in extremis een mening kan veranderen. Want met een 3-3 had je dit denk ik niet gezegd
 
bertdebloem
 
8
6 oktober 2018 om 17:55
Die Sancho gaat echt een hele grote worden, pulisic gaat aan de bak moeten want zijn basisplaats is op dit moment allesbehalve zeker. Ook leuk om te zien dat Hakimi het zo goed doet, zijn voorzetten zijn niet meer zo rampzalig en hij heeft ook lef en durf in zijn spel. Witsel is trouwens echt een absoluut koopje gebleken, brengt veel balans en stabiliteit in het elftal.
 
PiotrZielinski
 
2
6 oktober 2018 om 17:58
maar even, ik ga weer dortmund volgen. Wat een totaal andere selectie heeft bvb, momenteel. Helemaal geen klopp tijdperk spelers, alleen piszczek, schmelzer en reus dan, ven benieuwd of dit team t langer vol gaat houden
 
123 bea 123
 
1
7 oktober 2018 om 09:50
@ Buli Toen ik gisteren thuis kwam van het stadion was ik niet in staat mijn mening over de wedstrijd hier in te toetsen. Ik heb veel gezien over de jaren, maar dit gisteren was in alle opzichten uniek. Een leerstuk en reclame voor onze geliefde sport. Meer valt hierover eigenlijk niet te zeggen. Ik ben blij dat ik dit spektakelstuk mee mocht maken. Twee leuke dingen, Alcacer heeft iets heel bijzonders, en Götze maakte een indrukwekkende come back gisteren.
 
LinkinPark13
 
23
6 oktober 2018 om 17:33
Dankjewel voor het redden van mijn toto paco!!! Wat een wedstrijd, wat een genot om deze ploegen elkaar te zien bespelen. Er zat heel weinig idee in het spel van dortmund in de eerste helft. In de tweede helft streden ze echt voor iedere meter, alleen de verdediging was zo wankel als een Jengatoren. Ik hoop van harte dat dortmund zo door kan blijven gaan, ik gun ze het kampioenschap.
 
PietJansma
 
6
6 oktober 2018 om 17:34
Echt zuur voor FCA, die tactisch echt goed speelden en Dortmund bij vlagen wegspeelden. Hadden misschien in de 1e helft ook nog een pingel verdiend.. Voor de titelstrijd is dit een goed resultaat maar voor de Augsburg fans is wederom puntverlies in blessuretijd langzaamaan traumatisch aan het worden..
 
Japie_Krekel
 
22
6 oktober 2018 om 17:34
Alcacer en Witsel zijn wel een schot in de roos gebleken. het seizoen is nog vroeg maar deze 2 spelers zijn echt heel belangrijk tot nu toe voor Dortmund. Sancho doet het overigens ook uitstekend tot dusver
 
GenGhibli
 
18
6 oktober 2018 om 17:37
Wat een spektakel terug bij Dortmund zeg. Onderschatte coach die Favre. Heeft het direct goed op de rit. Goede wissels. Witsel zal zich ook de overstap nog niet beklaagd hebben. Zowaar zelfs wat risico in zijn spel. Mooi om te zien. Ze geven ook totaal niet op. Een echte geslaagde combinatie spelers en coach. Zouden ze de dominantie kunnen doorbreken? Ik denk dat er geen beter seizoen en mogelijkheid is als nu.
 
PietJansma
 
8
6 oktober 2018 om 17:46
Ik heb het idee dat Bayern een Milaantje aan het doen is, die waren destijds ook te laat met doorselecteren..
 
Horwi
 
0
7 oktober 2018 om 13:05
Bayern is een United aan het doen. Wel doorselecteren maar met pure middelmaat. Gelukkig heeft Bayern dan niet zulke megapaniekmiskopen.
 
keelsie13
 
4
6 oktober 2018 om 17:49
Denk dat Bayern München 'gwn' kampioen wordt. Moeten ook niet van zo jonge ploeg verwachten dat ze het over 34 wedstrijden Bayern even lastig maken (hoop het natuurlijk wel). Wat ik wel verwacht van deze ploeg is 'makkelijk' tweede worden met een ruime voorsprong op ploegen zoals Schalke, bmg, Leverkussen, Leipzig. En dan volgend jaar Bayern echt uitdagen.
 
Origami
 
19
6 oktober 2018 om 17:51
De gunfactor was hoog bij Paco toen hij voor Barca speelde. Heel mooi om te zien dat hij het zo goed doet. Zeker gegund.
 
NicoHaak
 
4
6 oktober 2018 om 18:05
Was een fantastische 2e helft. Was genieten in het stadion. Mag hopen dat Alcacer volgende keer id basis staat. Een hattrick in een helft.
 
Rugu
 
5
6 oktober 2018 om 18:23
Pfff, viel er de laatste 20 minuten bij toeval in. Wat een slotfase, wat een intensiteit. Leuk team dat Dortmund, ze gaan het dit seizoen Bayern serieus moeilijk maken.
 
Neymark
 
6
6 oktober 2018 om 18:45
Wat gaaf om te zien dat Paco zichzelf hervonden heeft. Hopelijk kan hij dit niveau vasthouden en keert hij daarna weer bij ons terug!
 
KevinMay
 
1
6 oktober 2018 om 20:55
Ik denk dat pulisic zijn basisplaats nog gaat verliezen aan Sancho binnenkort. Wat een toptalent zeg. Schalke heeft ook goud in handen met weston McKennie.. Super sterke middenvelder in de duels en word steeds belangrijker