Alderweireld is blij met Van Bommel: 'Ik ben trots dat hij mij dat vroeg'
Donderdag, 18 augustus 2022 om 12:47

Toby Alderweireld heeft de aanvoerdersband bij Royal Antwerp met veel trots in ontvangst genomen. De Belgische centrale verdediger, die deze zomer Qatar achter zich liet om in 'zijn' Antwerpen te kunnen gaan voetballen, had weinig tijd nodig om zich aan te passen en kreeg dus meteen een leidende rol van trainer Mark van Bommel.

Daar is Alderweireld zijn oefenmeester dankbaar voor. "De integratie is snel verlopen en dat is mede dankzij mijn eigen gedrag, denk ik: ik ben niet gearriveerd alsof ik het voetbal heb uitgevonden. De jongens voelen dat ook wel, anders hadden ze me nooit geaccepteerd als aanvoerder. Ik ben trots dat de coach mij vroeg om die rol op te nemen. Ik hoorde nog geen klachten."

De verwachtingen zijn hoog bij Antwerp. Eigenaar Paul Gheysens, directeur voetbalzaken Marc Overmars en ook Alderweireld hebben een diepgewortelde wens. "Ik heb niet bij Antwerp getekend om de toerist uit te hangen", zegt de ervaren stopper dan ook. "Ik wil de Champions League naar de stad Antwerpen brengen. Dat is mijn droom. Ik heb mijn familie op voorhand gewaarschuwd dat ik hier niet kwam uitbollen. En dus ga ik ook niet dagelijks langs bij mijn ouders, broers of vrienden."

The Great Old is uitstekend begonnen aan het seizoen. Met twaalf punten uit vier wedstrijden staan de mannen van Van Bommel bovenaan in de Belgische competitie en ook in Europees verband werd nog niet verloren. Achtereenvolgens werden FC Drita en Lillestrøm SK uitgeschakeld in de voorrondes van de Conference League, waarin Istanbul Basaksehir de laatste horde op weg naar de groepsfase is.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
5
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
JLopez7
 
5
18 augustus 2022 om 12:50
Alderweireld is puur teruggekomen om fit te worden voor het WK. Dit is de laatste kans voor de Belgen om die beker mee te nemen naar Brussel. Ik zie ze echt als top-5 kandidaat om die beker te winnen en ze zullen alles eraan doen om met deze gouden generatie toch een prijs te pakken????!
 
OREELY
 
18
18 augustus 2022 om 12:57
leuk dat ze er alles aan gaan doen, en ik geloof het best. maar wat mij betreft is het wel beetje over. alleen nog courtois en de bruyne die ik als echte toppers zie. hazard zou ook nog een grote bijdrage kunnen leveren met lukaku. maar ik vind dat vergeleken met andere landen niet echt wereldtop. verder is het achterin (op courtois na) ook niet top.
 
JLopez7
 
13
18 augustus 2022 om 13:00
Carrasco, Trossard, Tielemans, Thorgan Hazard en De Ketelaere zijn toch ook geen misselijke speler.
 
demip
 
3
18 augustus 2022 om 13:39
Ze hebben inderdaad de boot gemist, goude generatie maar ze hebben er helaas weinig van gebakken met al dat talent
 
ACM4LlFE
 
1
18 augustus 2022 om 13:57
Geen een van hen zou starten voor een van de andere ‘favorieten’.
 
Clarkkent2
 
28
18 augustus 2022 om 12:58
En dan mag je mij heel modern een hater noemen...maar ik gun het ze niet./. Wat zou ik het erg vinden dat wij als Nederland na supergeneraties in 74,78,98 en 2010 nooit die beker pakten..en dan de Belgen met 1 supergneratie wel...beetje het frankrijk/spanje effect (lees: wij hadden er eerder en meer moeten hebben)
 
Tim00w
 
16
18 augustus 2022 om 13:16
Haha ik zit ook zo in elkaar. Het EK mogen ze van mij hebben, maar als de Belgen het WK eerder dan oranje winnen, word ik wel een beetje cranky.
 
Clarkkent2
 
0
18 augustus 2022 om 15:52
cranky... juiste omschrijving en prahtig woord
 
Josgijzel123
 
0
18 augustus 2022 om 16:51
Precies dit, heb nog liever dat Duitsland de wereldtitel zou pakken ten koste van België. Wij hebben ze jaren kunnen uitlachen, maar de laatste paar jaren hebben de Belgen wat meer kunnen lachen, maar het lachen moet niet eindeloos gaan worden. Van de Duitsers kunnen we nog zeggen dat ze een groter land hebben met meer inwoners etc.
 
Bongiorno
 
7
18 augustus 2022 om 12:59
Top-5 kandidaat, tsja. Het is een brede top en er zitten veel gaten in de Belgische selectie. Je hebt nu geen Vertonghen, Kompany of Alderweireld in hun beste vorm in je elftal. Vertonghen is 35 en Alderweireld is wel uitgeblust. Je zit al snel met een Denayer te stuntelen. Voorin heb je eigenlijk als spits alleen Lukaku die net een turbulent en matig seizoen heeft gehad. Hazard niet fit en uitgeblust. Mertens ook 35 inmiddels. Je hebt alleen een prime de Bruyne eigenlijk. Ga je daarmee landen als Spanje, Frankrijk, Argentinië, Brazilië of zelfs het verdedigend ingestelde Engeland mee afstoppen? Ik geloof er niks van.
 
JLopez7
 
3
18 augustus 2022 om 13:04
Een voorhoede met : Carrasco - Lukaku - KDB is toch wel een geweldige voorhoede. Witsel - Tielemans ook wel een leuk block. Heb je als wingbacks Castage en Hazard wat niet verkeerd lijkt. Veel ervaring in de verdediging en de beste keeper van de wereld op doel. Als België slim staat achterin en Courtois deze Real vorm vasthoud zijn ze toch wel 1 van de topfavorieten. Ze hebben voorin de individuele klasse en achterin de ervaring.
 
Lierse1997
 
5
18 augustus 2022 om 13:06
Nederland had in 2014 genoeg aan enkel prime Robben. Van Persie speelde buiten die prachtige goal tegen Spanje allerminst een toptoernooi en Sneijder was degelijk/goed maar nu ook niet speciaal. Aan de selectie hoeft het niet per se te liggen. Wel aan de trainer. Van gaal kan van een dergelijke groep iets maken, daar mag Martinez van dromen.
 
Bongiorno
 
1
18 augustus 2022 om 13:12
Ik ben inderdaad een paar namen vergeten- hoewel je moet toegeven, een Thorgan Hazard, Castagne en Tielemans zijn goed maar niet het soort toppers dat je echt een titelkandidaat maakt. Feitelijk wint namelijk zelden een echt grote outsider zo'n landentoernooi. Je hebt in het verleden Griekenland en Denemarken gehad qua EK. Kroatië haalde de finale in 2018. Feit is dat tussen 2012 en 2022 de grote periode was voor België om eeb prijs te pakken, gezien feitelijk heel lang alleen Frankrijk echt sterker was. Nu hebben ze het nagelaten en heb je er de selectie niet meer voor.
 
JLopez7
 
3
18 augustus 2022 om 13:12
Ik vind België een topfavoriet. Achterin heb je de nodige ervaring en de beste keeper ter wereld staat onder de lat. Het middenveld heeft zowel ervaring ( Witsel ) als honger ( Tielemans ). Ze hebben een enorm onderschatte rechterwingback met Castagne die maar blijft denderen over de flank. Doordat ze met 3 centrale spelen kunnen ze als linkerwingback een aanvallend ingestelde jongen erinzetten zoals Hazard. Voorin heb je Carrasco een klasbak die een meester is in zijn mannetje passeren, Lukaku die altijd in topvorm lijkt bij het Belgische elftal en misschien wel de beste middenvelder van de wereld Kevin De Bruyne. Ook op de bank enorm veel diepte met CDK, Trossard, Hazard en Onana.Dit België heeft een enorm grote kans om die beker naar Brussel mee te nemen dit jaar.
 
arsenal890
 
4
18 augustus 2022 om 13:18
Zoveel landen hebben een veel beter elftal dus zo’n ‘enorm grote kans’ is dus niet waar. Hieronder noem je België ook grotere kanshebbers dan Portugal, England, Spanje, Nederland etc. Die schat ik allemaal (veel) hoger in. Met dat bejaarde stel achterin ga je echt niet ver komen.
 
JLopez7
 
4
18 augustus 2022 om 13:21
Enig land waar ik denk die hebben een beter elftal zijn Brazilië, Frankrijk, Argentinië en Duitsland. De overige landen hebben geen betere selectie dan België en ook de 4 genoemde landen van mij zou België kunnen verslaan.
 
arsenal890
 
8
18 augustus 2022 om 13:24
Als je België een beter elftal noemt dan bijv Portugal ben je dus echt niet objectief aan het kijken. België heeft op KDB, Lukaku en de keeper weinig bijzonders rondlopen. Dan ben je echt geen ‘topfavoriet’.
 
Timoooow
 
0
18 augustus 2022 om 13:28
Tielemans is toch al enkele jaren gestagneerd qua prestaties, misschien zelfs een terugval. Ik had echt gehoopt dat hij ondertussen de stap naar de absolute top had gemaakt.. En bij de nationale ploeg heeft hij al meer slechte of onzichtbare matchen gespeeld dan goede. Witsel is ook al eventjes over zijn top. Het grote probleem is de coach ( en bond, die zijn contract maar blijven verlengen ) Hij nu al enkele aankomende talenten moeten laten spelen achteraan. Boyata en Denayer zijn al zoveel geprobeerd en keer op keer was het rampzalig. Martinez blijft aan zijn oude, slechte gewoontes vasthouden. Tactisch onbekwaam. Brengt geen vernieuwing en nam Naingolan niet eens mee toen die top was, net zoals hij problemen had met Carrasco en liever Chadli opstelde ( die heeft vele jaren geleden zijn verdienste gehad, maar kon toen al niet meer mee bij Anderlecht ) Voorts speelt Alderweireld altijd zijn match en Vertonghen, mits niet geblesseerd ook. En moeten we eens het geluk hebben een fitte De Bruyne te hebben, wat moeilijk is na zo een zwaar seizoen en belangrijke positie. Castagne is nooit meer op het niveau gekomen van voor zijn blessure en Meunier is ook ondermaats. Een tornooi winnen heb ik nooit gedacht, maar we zijn wel al enkele keren door het oog van de naald gegaan ( bv tegen Japan ). Als het nu echt eens allemaal zou tegen gaan, dan zie ik ons zelfs de volgende rond niet te halen. Ik ben normaal geen misgunner, maar als ik 1 coach nergens nog een deftige job toe wens dan is het Martinez wel.
 
JLopez7
 
3
18 augustus 2022 om 13:32
Wat ik niet begrijp is je geeft net bovenaan aan dat je België het WK niet gunt en nu ben je een Belg en praat je in de `wij` vorm ? Of je bent half Belg en half iets anders of ik kan je helaas niet meer volgen??
 
arsenal890
 
0
18 augustus 2022 om 13:40
Tielemans en Castagne zijn idd wel aardig maar geen top.
 
JLopez7
 
3
18 augustus 2022 om 13:58
Frankrijk heeft ook een WK gewonnen met Rabiot, Pavard en Griezmann je hoeft geen 11 topspelers te hebben hoor.
 
nederland79
 
0
18 augustus 2022 om 13:59
Ja je hebt ervaring achtert in, maar dat is wat anders dan kwaliteit. Alderweireld is aan t afbouwen. Vertonghen mag weg bij benfica omdat ie op de tribune zitten. En wie zijn de andere cv's? Ik kom er zo niet op, maar dat is toch ook niet veel. Kdb is top op t middenveld, maar dan houdt t daar ook op. Nee, leuke ploeg om mee te doen, maar nergens favoriet
 
JLopez7
 
0
18 augustus 2022 om 14:13
Aanstellen kan ook. Ze hebben achterin Theate, Dendoncker en Denayer nog. Stade Rennes, Wolves en Olympique Lyon. Dendoncker is een goede verdediger en ze hebben er een slim plan voor bedacht door met 3 achterin te spelen. Met deze spelers + Courtois moet het zeker goedkomen.
 
_Buffalo_
 
0
18 augustus 2022 om 14:41
Ik heb nu wel meer vertrouwen in de verdediging dan vorig jaar tijdens het EK. Theate is zich sterk aan het ontwikkelen en nu ook goed begonnen bij Rennes (ondanks een owngoal), die kan de plek van Vertonghen overnemen als linksvoetige verdediger. Alderweireld is nog altijd minstens even goed als een jaar geleden. Ondertussen hebben zowel Dendoncker als Witsel ook getoond dat ze in de verdediging kunnen spelen en dat zijn allebei betere spelers dan Boyata en Denayer. Ik vind het eigenlijk een blessing in disguise dat Boyata, Denayer en Vertonghen in een moeilijke situatie zitten op clubniveau want nu is de koppige Martinez bijna verplicht om kansen te geven aan Theate. Op het middenveld en aanval is het afwachten naar de vorm van Tielemans, Lukaku en Hazard. Belgie vind ik ook maar een outside maar als zij in vorm zijn is er wel veel mogelijk, al is dat een grote 'als' (zeker in het geval van Hazard). Er is ook wel veel jeugd aan het doorbreken nu op het middenveld met Onana, Lavia, Matazo en Mangala, waarbij ik dendie eerste 2 toch al een rol van betekenis kunnen spelen op het WK denk ik.
 
PSV,VVV,LFC!
 
0
18 augustus 2022 om 15:29
@Lierse 2014 werden we ook van te voren verre van favoriet gezien hoor.
 
Lierse1997
 
0
18 augustus 2022 om 15:47
Je denkt toch niet dat Martinez Theate gaat opstellen? Vertongen-Boyata-Alderweireld zal wel de defensie worden. Afschuwelijk mijns inziens. Theate-Alderweireld-Dendoncker zou het minder slecht doen denk ik.
 
Bossie
 
0
18 augustus 2022 om 15:53
@lierse Inderdaad het gaat er om dat er een goed team staat met de juiste instelling en tactiek. De trainer is weldegelijk van belang Je kan 11 welerdtoppers neerzetten , maar dat wil nog niet zeggen dat je het toernooi wint. Natuurlijk moet er wel een bepaalde kwaliteit in het team aanwezig zijn. Een team met mensen die hier op VZ reageert gaat het ook niet waar maken.
 
_Buffalo_
 
0
18 augustus 2022 om 16:10
Theate is nu de duurste Belgische verdediger en speelt voorlopig gewoon goed bij Rennes, terwijl Vertonghen in de tribune zit. Maar Martinez zou wel is weer teveel op ervaring durven te spelen wat gewoon oerdom zou zijn. In 2020 was het al lang duidelijk dat Vertonghen aan vervanging toe was. Ik denk wel dat Dendoncker de voorkeur zal krijgen op Boyata, hij lijkt Dendoncker toch te vertrouwen. Ik zou wel is proberen om Lavia uit te spelen op de positie van Witsel en dan in de verdediging Theate - Witsel - Alderweireld. Maar Lavia gaat hij nooit in de basis zetten, ondanks dat die in zijn eerste matchen bij Southampton wel al heel volwassen speelt met veel betere passing dan Witsel.
 
Timoooow
 
0
18 augustus 2022 om 18:32
@JLopez7: Twee verschillende namen beste jongen ;-)
 
consy
 
6
18 augustus 2022 om 13:05
Top 5? Met wie dan? Ik schat Oranje bvb al hoger in.
 
JLopez7
 
3
18 augustus 2022 om 13:08
Dit is mijn top 5 : Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Argentinië en België.
 
robdapo1
 
2
18 augustus 2022 om 13:20
Duitsland en België eruit voor Portugal en Engeland dan klopt die wel, verder schat ik NL ook iets hoger in als België.
 
JLopez7
 
1
18 augustus 2022 om 13:23
Niet mee eens zolang Cristiano Ronaldo niet wordt vervangen door Joao Felix zie ik Portugal niks klaarspelen helaas! Ronaldo is vergane glorie en hij zal Portugal in de weg gaan lopen omdat ze door hem nooit hun volledige potentie gaan benutten. Nederland vind ik alleen defensief beter dan België op de keeper na op elke andere positie heeft België betere spelers.
 
robdapo1
 
1
18 augustus 2022 om 13:28
Ik denk dat Crisitiano nog wel een lekker wk zal spelen, nationale elftal presteert die altijd wel goed en zal natuurlijk zijn goals omhoog willen krikken. Verder vind ik juist de spelers van België vergane glorie. Enige goede spelers die me zo te binnen schieten zijn De Bruyne, Carrasco en CDK. We gaan het meemaken.
 
JLopez7
 
0
18 augustus 2022 om 13:36
Poulefase overleven ze wel ik zie ze wel de groep winnen. Niet dat het een enorm makkelijke groep is maar België moet kwalitatief wel kunnen winnen van Kroatië, Marokko en Canada. In de achtste finale wacht dan Duitsland of Spanje. Mochten ze die kunnen verslaan zitten ze in een geweldige flow en maken ze een grote kans op de beker.
 
ACM4LlFE
 
0
18 augustus 2022 om 14:09
Als als als
 
PSVchelseaboy
 
4
18 augustus 2022 om 13:06
Je kunt geen 5e worden op een WK.
 
Sirius
 
0
18 augustus 2022 om 14:39
Ik acht Belgie eigenlijk niet in staat om het WK te winnen. Buiten De Bruyne en in mindere mate Lukaku zijn alle sterren in verval en hun vervangers zijn beduidend slechter. Spelers als Mertens, Hazard, Vertonghen en noem ze maar op zitten duidelijk in de herfst van hun carriere. Het is nog steeds wel een leuke ploeg hoor, maar zet het af tegen een Frankrijk, Brazilie of noem ze maar op en dan is het 't gewoon niet meer.
 
ThorOdinson
 
0
18 augustus 2022 om 17:41
Alderweireld zelf legt in het artikel uit waarom hij bij Antwerp is komen spelen, maar nee hoor, ene JLopez7 van Voetbalzone weer het beter...
 
Nalyd
 
0
18 augustus 2022 om 18:43
Helaas is dat toch echt te laat nu. 8 en 4 jaar terug waren ze gewoon telkens een van de drie top favorieten. Maar ik denk dat (helaas) de Belgen het allemaal wel goed vonden. Af en toe dropen die af in een kwartfinale en kwam het er weer eens op neer dat ze het tenminste geprobeerd hadden. “We zijn het kleine België maar!” Helaas. Ik denk werkelijk als België iets meer bravoure had getoond en vol in zichzelf hadden geloofd dat ze hadden kunnen domineren a la Spanje in 2008-2012. Nu is het weer terug naar de subtop en hopen op een kwartfinale in plaats van dat een finale plaats gewoon het minimum had moeten zijn.
 
KoningJerry
 
1
18 augustus 2022 om 12:52
Mooie opvolger voor Schuurs bij Ajax. Kan die meteen zijn nummer 3 pakken.
 
 
0
18 augustus 2022 om 12:59
Zou inderdaad niet gek zijn, echter mag het niet ten koste gaan van Timber. Ik zie liever een rechtsback verschijnen die mij weer laat opveren zoals Trabelsi deed en later in mindere mate Van der Wiel.
 
KoningJerry
 
8
18 augustus 2022 om 13:07
Dit was natuurlijk sarcastisch, Alderweireld heeft nog maar net getekend bij Antwerp.
 
ek2008
 
2
18 augustus 2022 om 12:57
Marc heeft daar toch een leuk elftal neergezet, als Bommel hier niet tot de laatste dag om het kampioenschap mee kan strijden dan dan verdient hij weer een enkeltje terug.
 
Sirius
 
1
18 augustus 2022 om 14:34
Natuurlijk wel met een volle zak geld. Als je Alderweireld uit Qatar kunt halen, Vincent Janssen uit Mexico, Ekkelenkamp bij Hertha en daarnaast ook nog twee Argentijnen (bovendien 22 miljoen euro aan transfersommen gespendeerd), dan kun je gerust stellen dat een transferperiode er een stuk makkelijker op wordt in een middelgrote competitie.
 
ThorOdinson
 
0
18 augustus 2022 om 17:48
Uiteraard, maar dat Overmars goed is in zijn vak lijkt mij wel duidelijk. Dat het een vieze smeerpijp blijkt te zijn doet daar niets aan af.