Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
Zaterdag, 18 mei 2024 om 07:50

Alex Kroes staat komende zomer voor een zware opgave bij Ajax, zo erkent de kersverse technisch directeur van de Amsterdamse recordkampioen in gesprek met De Telegraaf. De vijftigjarige Utrechter vertelt tegenover de ochtendkrant meer over zijn dagelijkse werkzaamheden op Sportcomplex De Toekomst en maakt naar eigen zeggen werkdagen van zeventien uur. Ajax wacht een spannende zomer.

Kroes stapt op een cruciaal moment in als technisch directeur. "Sleutelposities zijn te lang onbemand of niet goed bemand geweest. En als je zoals nu twee jaar op rij geen Champions League speelt, maar wel een Champions League-begroting hebt, dan hakt dat er financieel natuurlijk in."

Meer: Ajax onthult opvallend uittenue voor het komend seizoen

De technisch directeur speelt het komende seizoen het liefst weer mee om de prijzen. "Want ik ben een zwaar ongeduldig mannetje. Maar is het reëel? We doen ons stinkende best om de voorwaarden te creëren, maar ik kan er nu nog geen zinnig woord over zeggen. Op 1 september, na het sluiten van de transfermarkt, zal ik een redelijk beeld hebben. Maar er moet écht van alles gebeuren", aldus Kroes.

Ajax gaat komende zomer eerst verkopen, om daarna pas de transfermarkt op te gaan om versterkingen te halen. Dat vertelt Kroes over de strategie. "Wij hebben daar gezamenlijk als directie een standpunt over ingenomen. We kennen de financiële situatie en hebben de prognose gemaakt. Daar kan ik vanwege de beursnotering niets over zeggen. Maar het is niet verstandig nu allerlei spelers binnen te halen, terwijl er nog niemand is verkocht."

Kroes wil niets kwijt over zijn voorganger Sven Mislintat, maar zegt wel dat de Duitser een behoorlijke uitdaging heeft achtergelaten bij Ajax. De Amsterdammers staan voor een grote schoonmaak. "Ik moét gewoon spelers kwijt. Als er niemand weg wil, dan zal de nieuwe trainer het met dit aantal moeten doen. Gelukkig hebben we nog even de tijd. In een ideale wereld hebben we een selectie van 24 man, die goed in balans is en waarvan een groot deel door Ajax is opgeleid."

Kroes heeft een ideaalbeeld van hoe hij de selectie van Ajax wil zien. "De selectie bestaat dan uit zes of zeven jonge talenten uit de eigen jeugd, een groep die eigenlijk altijd basisspeler is, een paar jongens die op meerdere posities kunnen spelen én drie of vier spelers die het verschil maken om kampioen te worden."

De leidsman noemt drie spelers die hij het liefst bij Ajax ziet blijven. "Jorrel Hato, bijvoorbeeld, wil ik absoluut niet kwijt. We willen hem pas verkopen als hij het Europees en nationaal ontzettend goed doet in een winnend Ajax, want dan is zijn prijs nog hoger. Hij heeft nu de hoogste boekwaardewinstpotentie, maar mag niet weg. Net als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en onze andere eigen jongens."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Jan Boskamp neemt per direct afscheid en komt niet meer op tv als analist
32
   
22:55
22:55
Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
207
   
22:07
22:07
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
37
   
21:06
21:06
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
11
   
20:55
20:55
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
Mislintat020
 
56
18 mei 2024 om 08:05
Ik denk dat de hele eredivisie blij is als Taylor blijft bij Ajax.
 
Formus
 
89
18 mei 2024 om 08:11
En toch was hij de beste man de laatste weken. Brobbey, Berghuis, Bergwijn, Hato gaven allemaal niet thuis, maar Taylor kroop uit zijn schulp. Terwijl hij de meest bekritiseerde is van allemaal en meestal niet op een heel nette manier. Vind ik toch wel knap en had ik niet verwacht.
 
Regulator
 
25
18 mei 2024 om 08:21
Taylor is absoluut geen slechte speler. De jongen kan echt wel voetballen. Ook liet hij inderdaad zien over een dosis karakter te beschikken. Probleem is alleen dat hij (zoals een paar voorgangers) alleen excelleert in een team dat een specifieke speelstijl heeft: balbezit, hoge druk. Dat is juist iets waar Ajax weer naar moet bouwen.
 
Mikeyduff
 
16
18 mei 2024 om 08:17
Taylor is echt een prima bruikbare speler, zie bijv een vd Beek in zn jaren bij Ajax. Vind Taylor qua potentie hetzelfde Prima voor Ajax, daarboven niet.
 
Jeffersen
 
27
18 mei 2024 om 08:23
Blijf jij dat vooral denken, Kenneth is een hele behoorlijke speler en heeft zich enorm ontwikkeld afgelopen jaar. Clubs in Italië hebben hun interesse al kenbaar gemaakt, dus die kijken ook verder dan hun neus lang is.
 
BurdyM
 
23
18 mei 2024 om 08:51
Ja en? Zo keken ze ook naar van de Beek. Die had 10x meer bewezen dan Taylor en is ook overal mislukt. Je vergeet dat hij het de laatste weken aardig doet in de Eredivisie tegen Volendam en Vitesse. Maar hij zakte ook door het ijs tegen clubs als pakweg Hercules en Zwolle.
 
Strandbal
 
16
18 mei 2024 om 09:04
@burdyM, Een vrij jonge speler die wisselvallig is, in een elftal dat niet draait….. hm. Bijzonder zeg!
 
BurdyM
 
2
18 mei 2024 om 10:47
Gaat niet om de wisselvalligheid, dat mag. Gaat om het niveau waarop hij speelt. Dat moet je ook meenemen in zijn beoordeling
 
ScummyMan
 
4
18 mei 2024 om 13:30
Volgend jaar speelt hij toch ook eredivisie? Welk niveau moet je als Ajax anders meenemen? Je kan ook Twente, Aston Villa, PSV, Marseille, vorig jaar Rangers (toen was hij echt fantastisch) meenemen waarin hij het gewoon goed heeft gedaan. Overigens ook rare wedstrijden om Hercules en Zwolle mee te nemen. Niet echt wedstrijden waar hij het specifiek slecht deed. Hercules was hij juist de enige waarvan je zag dat hij een klasse beter was dan de amateurs. Wat natuurlijk niets zegt over zijn kwaliteiten maar wel de wedstrijd noemen raar maakt.
 
AjaxRosenberg
 
2
18 mei 2024 om 10:12
Haha daar gaat de eredivisie nog wel achter koken. Is allemaal gebaseerd op dom achter elkaar aan lallen. Heeft zich prima herpakt en is strijdbaar in een slecht Ajax.
 
ModricMagic
 
2
18 mei 2024 om 10:41
Omdat je kan zien dat Taylor absoluut geen nummer 8 is of een verdedigende middenvelder. Als je hem op 10 zet zie je dat hij echt wel kwaliteiten heeft. Daarom scoort hij de laatste weken ook aardig wat goals en assists. Taylor moet je gewoon niet laten verdedigen want daar heeft hij de kwaliteiten en loopvermogen niet voor.
 
ScummyMan
 
2
18 mei 2024 om 13:36
Loopvermogen heeft hij wel hoor. Denk dat hij iedere wedstrijd hoog staat bij Ajax bij de afgelegde meters. Verdedigend maakt hij vooral domme keuzes. Ik hoop dat dat komt omdat er nu geen tactisch plan is waar iedereen zich aan houdt. Wellicht met een nieuwe trainer dat hij het team als een geheel kan laten verdedigen en dat Taylor daar dan in mee kan.
 
AadHandgranaat
 
76
18 mei 2024 om 08:08
Wat geeft deze man toch graag interviews. Hij heeft een paar weken op z'n tong moeten bijten maar nu mag ie weer los. Vandaar dat ie ook aan die 17 uur komt waarschijnlijk
 
SpeedyAFC
 
29
18 mei 2024 om 08:25
Dat valt wel mee, het is allemaal hetzelfde interview die hij aan de Telegraaf gaf. Daar worden dan meerdere artikelen aan gewijd. Ajax is nou eenmaal een interessante club om te volgen dus dat doen heel veel mensen dan ook erg graag.
 
Jari.Litmanen
 
18
18 mei 2024 om 08:49
Dit is na zijn interview, ten tijden van zijn aanstelling als TD bij AT5, letterlijk pas het eerste interview (Telegraaf) dat hij geeft. Wat een kul reactie. Vind het overigens dan weer van tamelijke klasse dat hij dan voor een partij als die van de Telegraaf kiest.
 
Tipptopp
 
3
18 mei 2024 om 10:06
Hey Aad, ooit al eens getracht om na te denken en zinvolle reacties te posten? Wellicht stonden ze nl gewoon op de parkeerplaats en heeft hij 1,5 min tegen ze gepraat. Daar kan de pers vervolgens met hun onbegrensde fantasie uren aan leesonzin van maken. Wat creatieve interpretatie betreft is de pers namelijk van uitzonderlijk hoog niveau! Zo’n hoog niveau zie je vervolgens zelden bij de reageerders op sociale media terug. Die lezen iets en reageren daar impulsief en zonder na te denken op.
 
marton3103
 
1
18 mei 2024 om 10:15
Hij is als een kind zo blij met deze functie bij Ajax. En wil dat graag laten merken. En ook hoe groot zijn hart wel niet is voor Ajax. Opzich niks mis mee als het allemaal echt zo is en hij gewoon zijn stinkende best doet voor Ajax, maar van mij mag hij het ook wel iets minder laten merken.
 
caine
 
17
18 mei 2024 om 08:14
Zet Taylor in het 18/19 neer en hij doet mee in het niveau zoals Van de Beek dat toen deed. Hij heeft net de pech dat hij doorbreekt in het slechtste Ajax allertijden. Oké tuurlijk was hij niet best, maar je ziet wel dat het lijkt of het kwartje valt. Alleen maar goed
 
Oortap
 
7
18 mei 2024 om 08:17
Lijkt me duidelijk dat spelers als Forbs, Sosa, Mikautadze, Gorter, Avila, Medic, Martha en misschien ook wel Wijndal bij de eerste beste bod mogen vertrekken. Dan heb je nog het groepje Akpom, Bergwijn, Sutalo, Gaaei, Tahirovic, Rulli en Vd Boomen die bij een leuk bod ook weg kunnen. Henderson lijkt me daar ook onder te vallen, denk niet Kroes er rouwig om zal zijn als zijn salaris wegvalt. Ik zou spelers als Brobbey, Hato, Ramaj, Kaplan, Mannsverk,taylor en Berghuis wel behouden, je wilt namelijk wel iets van continuiteit in de selectie hebben. Aantal ervaren krachten erbij voor zowel basis als bank, en rest opvullen met jeugd. Spelers als Godts, Rijkhoff en Vos meer kansen geven volgend seizoen.
 
Moridin
 
19
18 mei 2024 om 08:22
Zie je wel. Er zijn een paar Ajacieden die ons proberen wijs te maken dat het financieel helemaal goed is. Dat meerdere keren geld lenen van de bank om salarissen te betalen heel normaal is. Dat er helemaal niet eerst verkocht moet worden om iets te kunnen kopen. Dat kon natuurlijk niet en dat blijkt nu.Hou er maar rekening mee dat je eerst voor een miljoentje of vijftig moet verkopen. Dat is niet zo makkelijk, want mochten ze zelf al weg willen dan wil niemand de miskopen van Ajax hebben, die bovendien miljoenen verdienen en nog vier jaar vast liggen. Daarna is er een EK en ligt de markt vrijwel stil en dan heb je nog een paar weekjes. Je zit gewoon nog een jaar aan deze selectie vast met een paar wisselingen in de selectie. Maar veel beter zal het niet worden. Daar is geen geld en geen tijd voor.Nu komt er een coach van 35 die natuurlijk ook niets met die b garnituur kan en over een tijdje beschadigd vertrekt.En ja, ik heb een glazen bol.
 
SpeedyAFC
 
11
18 mei 2024 om 08:28
Hahaha, daar gaan we weer. Het zit bij Ajax uitstekend in elkaar. Het hoogste eigen vermogen van de eredivisie. Sterker nog, een eigen vermogen dat groter is dan dat van alle andere clubs bij elkaar. Ajax wil de club gezond houden. Maar vergeleken met de rest is Ajax kern gezond. Ajax heeft de eerste verkoop al binnen. Porto gaat Conceição kopen voor tien miljoen euro. Daarna zal Mikautadze volgen voor 13 miljoen euro.
 
THenry_228
 
15
18 mei 2024 om 08:36
Maar Ajax heeft nog steeds geen rechtsbuiten. Conceicao had deze plek prima kunnen invullen. Maw ze kunnen weer de markt op voor een rechtsbuiten… maar zoals de heilig verklaarde Kroes zelf aangeeft: Er zal dus eerst nog wat verkocht moeten worden (en hopelijk niet allemaal met verlies zoals Mikataudze)
 
Moridin
 
10
18 mei 2024 om 08:41
Je kunt niets met dat eigen vermogen, want je komt je nauwelijks van je spelers af. Alleen degene die je het liefste zelf houd kun je aardig verkopen. Bovendien moet je een enorme buffer houden voor jaren lang exobitante salarissen. Maar maak jezelf vooral wijs dat volgend seizoen alles weer goed is met 20 nieuwe topspelers.
 
BurdyM
 
9
18 mei 2024 om 08:57
Eigen vermogen is mooi, maar in deze niet belangrijk. Cashflow oftewel geld dat je direct beschikbaar hebt is heilig. Er zijn bedrijven failliet gegaan die een uitstekende eigen vermogen hadden maar geen geld op de bank. En mooi dat ze wat spelers verkopen. Daarmee bevestig je precies wat Kroes zegt. We hebben eerst geld nodig om te kunnen kopen. Maar goed moet eerst nog maar even zien of dat lukt. Want voorlopig is er nog niets gerealiseerd onder Kroes. Zijn eigen aanstelling ging al fout. Potter is niet gekomen en Chivu niet.
 
SpeedyAFC
 
5
18 mei 2024 om 08:58
Klets toch geen onzin. De eerste wordt dus momenteel verkocht voor 10 miljoen euro. Mikataudze is de volgende, ook gewoon een zekerheidje. Onze Mexicaanse rechtsback gaat Ajax voor 2 miljoen euro verlaten. Dat zijn al drie verkopen voor een bedrag van 25 miljoen euro. Tikt lekker aan. Een enorme buffer bouwen voor exobiante salarissen? Waar heb je het over? Een van de dingen die Sven Mislintat uitstekend gedan heeft, is de salarislast drastisch terugdringen. Ajax gaat geen 20 nieuwe top spelers kopen. Ook weer zo kolderiek. Ajax gaat een paar gerichte versterkingen kopen. Waarbij een rechtsback en rechtsbuiten belangrijk zijn. Plus een nieuwe linksback. Meer is er niet nodig, de rest is al aanwezig.
 
SpeedyAFC
 
3
18 mei 2024 om 09:01
@burdym Ajax heeft gewoon de beschikking over krediet lijnen, zoals elk normaal bedrijf. Acuut geldgebrek zal dus niet ontstaan. De cashflow is dus geen enkel probleem. Ajax wil niet interen op haar eigen vermogen. Daarom wil men eerst verkopen voordat men nieuwe spelers aantrekt. En die verkopen vinden dus al plaats. Twee spelers is al bijna rond. De derde zal spoedig volgen. Ajax wordt financieel nu eenmaal uitstekend geleid.
 
Moridin
 
7
18 mei 2024 om 09:18
Voorlopig heb je die 25 miljoen nog niet en is het allemaal wensdenken. Vorig seizoen moest je eerst voor vijftig verkopen en dat zal nu minimaal hetzelfde zijn. Om iets te kunnen moet je nog voor veel meer verkopen en waar komt dat geld vandaan? Niemand wil die spelers hebben en zeker niet veel betalen.Als dat dus gelukt is zit je met een uitgeholde selectie waar twee a drie nieuwe spelers niet genoeg is. Die verkochte spelers moeten namelijk ook vervangen worden. Of ga je dat opvullen met jeugd in combi met een piepjonge trainer? Wederom een recipe for desaster.Die buffer moet je houden omdat de salarislast nog steeds veel te hoog is. Je leent niet voor de lol meerdere keren geld om wat te doen? Precies! Salarissen betalen.
 
Achterman
 
9
18 mei 2024 om 09:21
Allen houdt je geen 25 miljoen over aan die spelers. Ten eerste verkoop je ze met verlies. Je schrijft op die spelers af. En je betaalt belasting over die transfersommen. Laten we salaris nog buiten beschouwing.
 
Thamike
 
1
18 mei 2024 om 09:30
Spelers verkopen is geen enkel probleem. Meestal doet Ajax dit ook nog zonder weinig te verliezen. Daarbij is er al flinke belangstelling voor een paar spelers met waarde zoals Akpom, Rulli, Bergwijn en zijn er spelers met clausules die zo goed als verkocht zijn/worden. Neoalemd gaat worden wat je er voor terug kan kopen en wie gelooft in dit project met een nieuwe jonge trainer.
 
ScummyMan
 
1
18 mei 2024 om 09:37
Dat je geen 25 miljoen overhoudt veranderd het feit toch niet dat je eerst verkocht hebt waardoor er ruimte is? Daarnaast zorgt afschrijving juist dat er winst/minder verlies maakt. Dus dat is een positief iets. Salaris staat al op de balans dus een verkoop zorgt ook juist daar voor ruimte. En ten slotte betaal je volgens mij ook geen belasting over de transfersommen. Maar dat laatste weet ik niet zeker.
 
J.Cruijf
 
0
18 mei 2024 om 09:46
Ajax had inderdaad geen cash. Daarom hebben ze geleend. Genoeg vorderingen op andere clubs die hier tegenover staan.
 
SpeedyAFC
 
4
18 mei 2024 om 09:46
@achterman Op een speler wordt elk seizoen afgeschreven. Spelers staan in de boeken voor een boekwaarde. Als je ze tegen boekwaarde verkoopt, dan is er geen impact op het eigen vermogen. Dan heb je assets omgezet naar geld. Staat een speler voor een lager bedrag in de boeken dan je hem verkoopt, dan wordt er winst gemaakt. Dan neemt het eigen vermogen toe. Als je een speler koopt, dan komt die tegen de koopsom in de boeken. Extra kosten zoals tekengeld gaan ten laste van het eigen vermogen, dat zal iets dalen. Er wordt bij Ajax overal niet met verlies verkocht. Op Consecao wordt winst gemaakt, op de Mexicaanse rechtsback een licht verliest. Op Mikataudze zit een doorverkoop clausule, pas in de toekomst weet Ajax of er verlies op gemaakt wordt mocht de optie gelicht worden. Wordt de optie niet gelicht, dan zal Ajax hem, niet met verlies verkopen.
 
SpeedyAFC
 
1
18 mei 2024 om 09:50
@moridin Voorlopig zijn er ook nog geen spelers aangetrokken. Porto en Metz moeten nu heel snel beslissen of ze de transferclausule definitief lichten. Porto heeft al aangegeven dat te gaan doen. De verwachting is dat Metz heel spoedig volgt. Er hoeft niet voor 50 miljoen euro verkocht te worden. Gewoon kolder zonder enige onderbouwing van jouw kant. Je verzint het waar je bij staat. Ajax startte het seizoen met een eigen vermogen van 237 miljoen euro. Feyenoord had er eentje van 7,6 miljoen euro. Je verzint de zaken gewoon ter plekke. Gaat echt helemaal nergens over.
 
Moridin
 
7
18 mei 2024 om 09:55
Vorig seizoen miste je CL en moest je voor 50 verkopen. Nu mis je weer CL en denk je dat het gat in de begroting lager is? Lijkt mij gewoon logisch dat het weer een vergelijkbaar bedrag zal zijn.
 
SpeedyAFC
 
3
18 mei 2024 om 10:00
En daar zit het probleem, je volgt Ajax niet en verzint daarom maar zaken die je logisch lijken. Ajax heeft verleden jaar de salarislast drastisch teruggebracht. De begroting is daarmee een stuk lager en daarmee heb je dus ook een veel lager gat in de begroting, als er überhaupt al een gat zou ontstaan.
 
Andres13
 
5
18 mei 2024 om 10:10
@SpeedyAFC Leuk dat eigen vermogen, maar dat kun je niet direct omzetten in geld. Dat zit ook grotendeels in gebouwen, aandelen, inventaris en dat soort zaken. Ajax zal net als elke andere club elk jaar zwarte cijfers moeten draaien en is een megauitdaging als je op CL voetbal begroot en niet deze inkomsten hebt. Toen ze nog wel CL speelde, gaf Overmars wel eens aan dat Ajax eerst ook voor tientallen miljoenen moest verkopen voordat het kon kopen vanwege de dure afschrijvingen. Nu zonder de CL inkomsten is het daarom nog moeilijker. Daarnaast spreek je over een drastische salarisvermindering, maar ze halen wel een Jordan Henderson die rond de 5 miljoen per jaar verdiend. Dat strookt niet echt met dat beleid.
 
SpeedyAFC
 
3
18 mei 2024 om 10:22
Eigen vermogen kan je via leningen en spelersverkopen wel degelijk omzetten naar geld. Ajax schrijft praktisch elk jaar zwarte cijfers. Al vele jaren. Ajax had bij de seizoen start een eigen vermogen van 237 miljoen euro. Feyenoord nog geen 8 euro. Wie denk je dat er veel maar dan ook heel veel beter voor staat? En qua salarissen. Alleen al het salaris van Tadic was al meer dan 6 miljoen euro. Ook Blind vertrok tijdens het seizoen. Tel erbij op Timber, Alvarez, Kudus en Klaassen en je begrijpt hoe significant de salarislasten verlaagt zijn.
 
arsenal890
 
4
18 mei 2024 om 10:25
Toch is Ajax de club geweest die eerst moest verkopen om te kopen en de salarissen drastisch naar beneden moest brengen. Wie staat er dan beter voor? Dat antwoord weet je zelf ook wel.
 
SpeedyAFC
 
2
18 mei 2024 om 10:33
Uiteraard weet ik het antwoord, Ajax is financieel gezien de allerbeste club van Nederland en zelfs een van de beste in de wereld. Ajax heeft verleden jaar ingegrepen en inderdaad de salarislasten verlaagt omdat Ajax geen CL meer speelde. Maar dat was verleden jaar, het is allang gebeurt.
 
marton3103
 
3
18 mei 2024 om 09:14
Kroes heeft er in ieder geval van geleerd.. hij weet nu ineens wel wat hij wel/niet mag doen vanwege de beursnotering.
 
SpeedyAFC
 
0
18 mei 2024 om 10:01
Want? Verklaar je nader. Wat zijn de verplichtingen dan van de beursnotering waaraan Ajax aan moet voldoen die je terug ziet in het artikel?
 
marton3103
 
4
18 mei 2024 om 10:11
"We kennen de financiële situatie en hebben de prognose gemaakt. Vanwege de beursnotering kan ik daar niks over zeggen." Staat letterlijk in de tekst.
 
SpeedyAFC
 
1
18 mei 2024 om 10:28
Oh je bedoelt dat hij zegt dat hij niks mag zeggen over de financiële cijfers? Dat is een smoesje van hem. De journalist trapte erin en jij dus ook. Hij mag de financiële situatie van Ajax buiten de handelsuren van de beurs gewoon naar buiten brengen, zolang Ajax ze maar tijdig publiceert zodat een ieder er kennis van kan nemen ruim voordat de handel op de beurs begint.
 
marton3103
 
3
18 mei 2024 om 11:55
Leuk, jouw steek onder water. Ik bedoel helemaal niks. Ik citeer alleen letterlijk wat er in de tekst staat. Smoes of geen smoes, Kroes doet hiermee alsof hij nu ineens wel rekening houdt met het feit dat Ajax een beursgenoteerde onderneming is. Iets waar hij eerder blijkbaar geen besef van had.
 
ScummyMan
 
2
18 mei 2024 om 09:15
Ik vind de alinea over de samenstelling van de selectie boeiender dan de drie namen die hij noemt. Dat laat al zien dat hij nadenkt over de selectie ipv als een scout alleen maar talentjes weg wil plukken. Het eerst verkopen is belangrijk maar ook een probleem. Je wil eigenlijk dat de nieuwe trainer de spelers eerst leert kennen en zo kan aangeven welke spelers er weg mogen en welke mogen blijven. Maar als je eerst moet verkopen dan kom je weer in een positie dat he in augustus pas weer aan het kopen bent. Ik blijf van mening dat als Steijn de huidige selectie begin juli al had gehad en iedereen in zijn sterkte had kunnen gebruiken dat het seizoen veel minder slecht was begonnen en Ajax gewoon voor de derde plek had meegedaan. Hopelijk kun je met Bergwijn, Akpom of Sutalo meteen een speler verkopen die veel op gaat brengen. Alle drie vind ik ze nog bruikbaar maar ze vertegenwoordige buiten de spelers die hij noemt die moeten blijven wel de hoogste transferwaardes.
 
jeroenimo8
 
1
18 mei 2024 om 09:40
Taylor is een selectiespeler die zin minuten mag maken maar toch niet iemand op wie we verder moeten bouwen.. al helemaal niet in dat systeem van Farioli dat constante oplettendheid, spelinzicht en meeverdedigen vraagt. Dat zijn de drie dingen die Taylor mist, maar hij is wel tweebenig en kan goed opschieten met Brobbey.
 
Santi29
 
3
18 mei 2024 om 09:44
Championsleague begroting … eigenlijk zegt hij dat ze qua begroting op te grote voet leven , ze zullen dus creatiever dan ooit moeten zijn , lastig als geld nooit een probleem was . Ook zitten ze nu in een lastiger pakket vanwege spelers die niet perse een voorkeur hebben om naar Ajax te komen , het is de laatste jaren wel duidelijk dat spelers een absolute voorkeur hebben om bij clubs te tekenen die CL spelen . Heel benieuwd hoe ze met deze pijnpunten omgaan …
 
SpeedyAFC
 
0
18 mei 2024 om 09:54
Verleden jaar was de opdracht al gegeven om de salarislast drastisch terug te brengen. Dat is dus allang gebeurt. Komend seizoen zal er dus minder begroot worden voor salarislasten. Dat is iets van Sven Mislintat uitstekend gedaan heeft. Wordt een beetje ondergesneeuwd in de pers want alles is tenslotte de fout van die man. De goede dingen wil men liever niet benoemen.
 
pinko
 
2
18 mei 2024 om 10:34
Wanneer ik weer eens lees dat Taylor een niet te missen schakel is in de wederopbouw van Ajax, weet ik: de lat is subtop Eredivisie gelegd. Maar goed, van fouten leer je niet vaak bij Ajax…..
 
SpeedyAFC
 
4
18 mei 2024 om 11:13
Je moet het herstel bekijken als een meer jaren plan. Voor komend seizoen is het aanhaken bij de CL kwalificatie een must. Dat is de eerste mijlpaal. Als je die gerealiseerd hebt, dan kan je gaan bouwen aan een team voor de titel. Lijkt me zeer realistisch, op dit moment zijn we de nummer vijf. Dus tweede worden lijkt me een zeer ambitieus doel voor komend jaar.
 
Diego_Forlan
 
2
18 mei 2024 om 11:08
Ik heb zelden een speler gezien met weinig tot geen echt exceptionele kwaliteiten die binnen korte tijd zo belangrijk is gemaakt bij Ajax. Nummer 8, vrijwel altijd in de basis en continu tot het 'geraamte' van de club genoemd te worden. Het is pas sinds een paar weken dat hij redelijk constant presteert en in ieder geval er arbeidsethos in gooit. Zijn basistechniek is in orde en hij is redelijk tweebenig wat knap is. Maar verder mis ik nog steeds enorm veel aspecten wat zijn huidige status zou rechtvaardigen. Op 10 speelt hij in ieder geval zijn beste wedstrijden, maar ook dan zie ik nog geen Donny of Klaassen bijvoorbeeld qua impact.. en dan hebben we het over spelers die uiteindelijk vrijwel nergens anders uit de verf kwamen.
 
3ggy92
 
1
18 mei 2024 om 11:33
De trollen van de eredivisie clubs gaan weer lekker hun werk. Zie maar weinig feitelijke juiste reacties en menig trollen die alleen reageren om andere reacties uit te lokken. Wat is voetbalzone toch in een jaar achteruit gegaan