Alle plooien gladgestreken: Wijnaldum wordt speler van AS Roma
Woensdag, 3 augustus 2022 om 07:33

Georginio Wijnaldum is 'eindelijk' klaar om zijn huurcontract bij AS Roma te ondertekenen, aldus Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert zijn alle financiële plooien gladgestreken en heeft zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain groen licht gegeven voor een verhuur van de middenvelder. Alleen het papierwerk staat een overgang van Wijnaldum naar de Italiaanse hoofdstad nog in de weg.

Een akkoord tussen PSG en Roma was al dichtbij, maar volgens Corriere dello Sport was het een financieel offer van Wijnaldum zelf dat dat bezegelde. De 86-voudig Oranje-international was bereid in te leveren op salaris, alsmede tot het afzien van bepaalde bonussen die PSG hem nog uit moet keren. De clubs waren het al eens over een regeling waarbij Roma zestig procent van Wijnaldums salaris zou overnemen, maar het overgebleven bedrag was aanvankelijk alsnog te gortig voor i Giallorossi. Dat de Nederlander ook afzag van de bonussen maakte de deal ook een stuk gunstiger vanuit Parijs' perspectief.

Het was al duidelijk dat de Romeinen Wijnaldum in eerste instantie voor een jaar zullen huren en dat er een optie tot koop in de deal is opgenomen. Mocht de 31-jarige middenvelder komend seizoen in meer dan de helft van de officiële wedstrijden van Roma uitkomen én de formatie van trainer José Mourinho de Champions League halen, dan wordt die koopoptie verplicht. De Italiaanse club dient dan een bedrag van ongeveer tien miljoen euro over te maken.

In de tweet waarin Romano de update over Wijnaldum geeft, voegt hij zijn karakteristieke slagzin 'here we go (soon)' toe. Het zal een beladen casus zijn voor Romano, daar de doorgaans betrouwbare transfermarkt expertafgelopen jaar in een podcast van 433 erkende zijn grootste fout gemaakt te hebben in berichtgeving over de Nederlander. Afgelopen zomer meldde Romano dat Wijnaldum 'sowieso' naar Barcelona zou gaan, maar de routinier koos op het laatste moment voor een lucratief contract bij PSG. Les Parisiens zijn overigens dicht bij het aantrekken van Renato Sanches (Lille OSC) als vervanger van Wijnaldum.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
RicottoFC
 
21
3 augustus 2022 om 07:37
Beste voor hem, hopelijk kan hij snel weer zijn niveau aantikken en mee naar het WK.
 
Pietjuh6
 
11
3 augustus 2022 om 09:05
Laten we hopen van niet, het is tijd voor een nieuwe generatie. Jongens als gravenberch, veerman en koopmeinders moeten de kansen gaan krijgen.
 
mengers
 
8
3 augustus 2022 om 09:14
Idd laat hem alsjeblieft gewoon lkkr thuis.
 
bizzlad
 
7
3 augustus 2022 om 09:26
Veerman ben ik met je eens, die is lekker bezig bij PSV en verdient langzaam aan wel een kans als hij deze lijn door zet. Koopmeiners heeft toch al de nodige kansen gehad en viel mij 9 vd 10 keer zwaar tegen met zijn risicoloze breedte passjes.ik word niet echt blij van hem in oranje. Gravenberch zal zich in de basis moeten knokken bij Bayern, wat niet makkelijk zal worden. In dat opzicht geeft ik Gini absoluut meer kans. Maar laten we even afwachten hoe de komende 4 maanden verlopen voor we jongens oranje in of uit schrijven.
 
DeVARnalist
 
4
3 augustus 2022 om 10:29
Wijnaldum moet je zéker dit WK nog meenemen, al is het voor de breedte en ervaring. Deze man heeft wel de Premier League en Champions League gewonnen. Gravenbergh (mocht die laatste half jaar door ontwikkelen), samen met De Jong en Veerman lijkt me een zeer aantrekkelijk middenveld voor dit WK.
 
RicottoFC
 
1
3 augustus 2022 om 13:50
@ Pietjuh 6... wat heeft gravenberch dan laten zien?
 
Sirius
 
0
3 augustus 2022 om 16:16
Als Gravenberch een basisplaats weet te bemachtigen, denk ik eerder dat Koopmeiners zich zorgen moet maken. Die maakt nog niet zo`n hele goede indruk in Oranje. De Jong is wel een zekerheidje.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
3 augustus 2022 om 14:43
Idd. Vind het een leuke club. Mooie shirts, leuke stad. Niks mis mee om naar Rome te verkassen.
 
Pieterpost
 
9
3 augustus 2022 om 07:37
De nieuwe Seedorf in Italië worden? Het aantal CL titels gaat hij alleen niet meer halen. Wel goede stap denk ik ?? Vlammen en op naar Qatar.
 
Ducktaildo
 
18
3 augustus 2022 om 07:57
Pieterpost. Waarom de nieuwe Seedorf worden? Is een totaal andere voetballer en gaat bij een hele andere club spelen. Op wat voor manier kan hij de nieuwe Seedorf worden in Italië? Het is ook niet dat die daar nog heel wat jaren gaat spelen. Is ook niet meer de jongste
 
Pieterpost
 
5
3 augustus 2022 om 08:02
Een succesvolle Nederlandse voetballer met exotische roots die het gaat maken in Italië en er een tijd blijft spelen.
 
KouweArie
 
40
3 augustus 2022 om 08:06
De onderschatting van Seedorf is niet normaal, maar op jou manier kun je Cruijff en Kuijt vergelijken. Dus ergens heb je gelijk.
 
Bakerfield
 
21
3 augustus 2022 om 08:14
Seedorf is toch wel een veel ander soort voetballer dan Wijnaldum. Debuteerde op z’n 16e bij Ajax, ontzettend veel prijzen gewonnen en hij was erg geliefd bij de clubs waar hij speelde. Hij heeft 12 jaar in Italië gevoetbald, waarvan 10 bij AC Milan, miste zo nu en dan een penalty en na een charme-offensief kreeg hij een tweede kans bij oranje. In Nederland was Seedorf nooit onomstreden. Ik vind Seedorf qua carrière en qua voetballer veel groter dan Wijnaldum.
 
vtotheb
 
4
3 augustus 2022 om 08:29
Dat zal in Nederland eeuwig blijven en we zetten onszelf er steeds weer mee voor gek, maar volgens mij bedoelt Pieter het zo kwaad niet en is het jeugdig overenthousiasme voor Gini's potentiële geluk En waarom niet, Gini lijkt me best een oke dude
 
Mas_AFCA
 
9
3 augustus 2022 om 08:35
Gini heeft een keer een verkeerde keuze gemaakt en dat heeft hem slechts een jaar van z’n carrière gekost. Voor de rest kan je hem niet betrappen op verkeerde keuzes en heeft hij z’n carrière goed uitgestippeld. Bij z’n clubs altijd ruime voldoendes gescoord, bij oranje niet altijd geleverd wat we hadden gehoopt. Gini succes bij Roma mooie club fantastische stad. Laten we hopen dat hij z’n vorm terugvindt dan hebben we er op het WK ook nog wat aan. Deze tekst had is ook van toepassing op all time legend Seedorf.
 
RM1335
 
2
3 augustus 2022 om 09:16
De verkeerde sportieve keuze was wel een hele goeie keuze voor zijn bankrekening #Mas_Afca. Dat heeft toch ook wel een voordeeltje. Op de balans gewogen heeft hij inderdaad een meer dan degelijk carrièrepad bewandeld tot nu toe.
 
Davy de Pauw
 
12
3 augustus 2022 om 07:42
Het tekent wel het karakter van Wijnaldum: afzien van ongetwijfeld heel veel geld om maar gewoon te kunnen voetballen en in beeld te blijven bij Oranje.
 
caine
 
39
3 augustus 2022 om 07:50
Als hij zo'n karakter had, dan had hij in de eerste plaats niet een is naar PSG moeten gaan... Vertrekken bij een geweldige club als Liverpool omdat je je niet 'gewaardeerd' voelt. De man had al een mooi contract, maar hij wilde meer. Was eigenlijk rond met Barca maar toen PSG kwam, was die ineens daarheen onder het mom van 'een mooi project'. Hou toch op. Uiteindelijk gaat het allemaal om kei harde cash
 
Pieterpost
 
5
3 augustus 2022 om 07:56
Wijnaldum is ook een mens. Misschien heeft hij wel ingezien dat geld ook niet alles is. Vind dit in ieder geval een mooie stap. Wel met je eens dat kiezen voor het PSG project een foute keuze was.
 
Davy de Pauw
 
10
3 augustus 2022 om 07:57
Ach zo`n denderend middenveld (op Veratti na) had PSG niet in mijn ogen. En wat weten wij over de aanbieding die hij ontving van Liverpool? Wellicht kregen veel van zijn teamgenoten wel veel meer salaris. Op zich was zijn keuze voor PSG niet eens zo gek. Had hij naar Barca gegaan, dan had heel VZ geroepen dat hij daar nu weg moest omdat het zo`n lelijke club geworden is.
 
Galapago
 
1
3 augustus 2022 om 09:10
Wijnaldum verdiende niet zoveel voor een middenvelder van zijn niveau. Naast het geld is het nog steeds aantrekkelijk om de 1e CL binnen te halen voor PSG en daar onderdeel van uit te maken (nu vooral omdat ze blijven falen). FC Barcelona was op dat moment totaal niet aantrekkelijk en was bezig met een verval in de Koeman en Barto tijd. PSG stond en staat al een tijdje boven FC Barcelona.
 
RM1335
 
2
3 augustus 2022 om 09:21
Hij heeft toch behoorlijk gecashed een jaartje. Er is meer leven na voetbal en voor iemand die geen wereldtopper is, nooit geweest is en nooit zou worden ook, heeft hij het geweldig gedaan. Er is niks mis met 'go for the money'. Geld stinkt niet en Gini lacht erom wanneer hij zijn kleinkinderen mooie verhalen vertelt over toen hij tussen de groten der aarde speelde.
 
bizzlad
 
1
3 augustus 2022 om 09:29
Natuurlijk is het geld uit Parijs meer dan interessant. Maar hoeveel spelers zouden de kans laten liggen om in een elftal te spelen met Messi, Mbappe en Neymar? Is toch ook gewoon een mooi project te noemen. Dat het compleet mislukt is is een 2e, maar ik begrijp wel dat hij de poging wilde wagen.
 
 
2
3 augustus 2022 om 12:00
Ja want spelen met Neymar, Messi en Mbappe is echt helemaal niet tof. Dat doe je alleen voor het geld. Wie wil er in plaats daarvan nou niet spelen met Dest, Memphis en Luuk de Jong bij Barcelona.
 
MarekHamsik17
 
9
3 augustus 2022 om 07:45
Wijnaldum, beetje een voetballer wiens carriere nu wel erop zit. Alle respect voor Roma, ik zie ze geen kampioen worden en Europees een prijs pakken kan alleen in de Conference League. Dan haal je toch geen Wijnaldum, duur en over het paard getild. Denk dat veel Roma fans ook op andere soort spelers hoopten na die Amerikaanse overname. Dybala is de enige goede en bruikbare aankoop.
 
GunnerFCG
 
28
3 augustus 2022 om 08:00
Zijn carriere zit erop omdat hij 1 minder jaar bij Psg gespeeld heeft? Een jaar eerder speelde hij nog prima mee met de absolute wereldtop, kan nog prima 2 a 3 jaar leuk meedoen bij Roma. Ik snap niet waar al die negativiteit voor die gast vandaan komt.
 
FcGrun050
 
16
3 augustus 2022 om 08:19
Het is altijd redelijk veel gebash met Wijnaldum. Sinds hij VI boycotte, zie je hier alleen maar mensen die lopen te zeiken. Terwijl het denk ik wel een aardige gozert is die het best ver heeft geschopt. Als Nederlandse middenvelder heeft hij het ontzettend goed gedaan in het buitenland, dus hij mag wel iets meer respect verdienen in Nederland. Ook misschien de reden dat hij een keer in een rapid fire interview volgens mij Liverpool verkoos boven het Nederlands elftal.
 
Maximus2702
 
3
3 augustus 2022 om 08:01
Mwa Wijnaldum is wel een speler die je prima kan inzetten op zijn kwaliteiten. Als dat past bij de tactiek van Mourinho zou het zomaar kunnen dat hij het nog leuk doet.
 
FcGrun050
 
5
3 augustus 2022 om 08:10
Ik vind Celik van Lille ook wel een goeie aankoop. Is voor maar 7 miljoen overgekomen van Lille. En dat voor een van de betere rechtsbacks van de Ligue 1.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
0
3 augustus 2022 om 08:19
Ik denk dat Roma fans wel snappen dat ze geen grote aankopen moeten verwachten, daar is Roma gewoon niet de club naar. Dybala was al een hele grote stunt, maar zie ze niet veel bijzondere spelers aantrekken.
 
JuventusPuglia
 
5
3 augustus 2022 om 08:27
Dat kan allemaal veranderen hé, geld is er en AS Roma blijft een mooie grote club met potentie.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
0
3 augustus 2022 om 08:38
Geld was er onder de vorige eigenaar ook wel, was ook weer zo'n rijke Amerikaan. Die wachten vaak wel eerst tot er wat binnenkomt voordat ze wat uitgeven en Roma is geen club waar bijzondere bedragen binnenkomen.
 
Galapago
 
4
3 augustus 2022 om 09:14
Over het paard getild vind ik totaal niet bij Wijnaldum passen. Het is een harde werker en zeer bewezen in de premier league en CL. Verder ook vrij nederig en beleefd in zijn tijd bij Newcastle en Liverpool, waar hij zeer geliefd is. De Liverpool begrepen zijn vertrek en namen het hem niet kwalijk.
 
Giannini
 
1
3 augustus 2022 om 16:22
Bij Roma zijn ze best blij met Wijnaldum hoor!
 
Sjakie023
 
1
3 augustus 2022 om 08:25
Lekker spelen is het belangrijkste ????
 
Mikeo110
 
1
3 augustus 2022 om 08:30
Mooi voor Gini, hoop toch wel dat hij meegaat naar het WK, zijn ervaring kan je er goed bij hebben in Qatar
 
matthewole
 
2
3 augustus 2022 om 08:43
Ik hoop dat mourinho gini gaat gebruiken als “controlerende” speler met 3 centrale erachter hem en 2 aanvallende middenvelders/aanvallers (pellegrino en dybala) voor hem en als spits abraham. Diepgaande flankspelers past hij idiaal in deze samenstelling. Ik ben herl erg benieuwd hoe hij het gaat doen en hopelijk zich weer in oranje kan knokken
 
Almogaver
 
1
3 augustus 2022 om 08:57
"de 86-voudig Oranje-international was bereid in te leveren op salaris, alsmede tot het afzien van bepaalde bonussen die PSG hem nog uit moet keren." Berichtgeving rondom een andere Oranje-international zou anders zijn, he? En de heisa hier ook, haha.
 
Volgasvoetbal
 
0
3 augustus 2022 om 09:26
Het siert Georgino dat hij eieren voor zijn geld kiest en vertrekt bij PSG. Hij weet natuurlijk dat het komende WK in Qatar mogelijk zijn laatste zal zijn. Hij is er dus alles aan gelegen om middels goed spel een kans te maken op de selectie voor het wereldkampioenschap voetballen in de zandbak. De vraag is natuurlijk of je een kwal van een vent als Mourinho kan vertrouwen als je gebaat bent bij veel speeltijd. Mourinho is een narcistische gek die er mogelijk juist plezier uithaalt door ervoor te zorgen dat een speler als Wijnaldum het WK juist niet haalt.
 
Jeffrey__
 
0
4 augustus 2022 om 13:26
Nou nou, beetje overdreven dit hoor. Daar zie ik Mourinho niet voor aan, heeft vaak een goede band met z'n spelers, ondanks dat hij zelf vrij excentriek is
 
LeWizKid
 
1
3 augustus 2022 om 10:49
Hopelijk haalt hij zijn niveau weer, hij was na Memphis, Frenkie en Virgil de belangrijkste speler voor Oranje in de afgelopen jaren. Als hij in vorm is zie ik hem graag een middenveld vormen met Berghuis en Frenkie.
 
D@nny
 
1
3 augustus 2022 om 12:57
Prachtige opbouw van zijn carrière totdat hij de move naar PSG ging maken voor het geld. Ik hoop dat hij een succes word bij Roma en dat dit niet de start is van clubhoppen tot het eind van zijn carrière.