Allegri: 'Er is een goede kans dat we Ronaldo gaan zien in Amsterdam'
Zaterdag, 6 april 2019 om 21:25

Juventus heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Serie A. Door een 2-1 overwinning op AC Milan heeft la Vecchia Signora de Italiaanse landstitel voor het grijpen. Trainer Massimiliano Allegri is tevreden met de drie punten, maar heeft wel het een en ander aan te merken op het spel van zijn ploeg. In aanloop naar het duel van aanstaande woensdag in de kwartfinales van de Champions League tegen Ajax zag de trainer voldoende verbeterpunten.

Milan kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Krzysztof Piatek, maar na de thee werd het duel in het voordeel van de thuisploeg beslist door goals van Paulo Dybala en invaller Moise Kean. "Juventus - Milan is altijd een speciaal affiche, dus dit was een belangrijke overwinning. We hebben nu aan een gelijkspel genoeg", aldus Allegri, doelend op het aanstaande kampioenschap. "De eerste helft was zeker niet goed, we speelden chaotisch. Na rust stonden we beter georganiseerd op het veld en speelden we de bal in een hoog tempo rond."

Allegri zag dat zijn ploeg moeite had om het eigen spel te komen. "Ik wist op voorhand al dat we problemen tegen ze zouden krijgen", aldus de trainer, die door blessures moest puzzelen in zijn opstelling. "Het was de eerste keer dat Alex Sandro als centrale verdediger begon in de achterste rij van drie, met De Sciglio en Spinazzola als wing-backs." Het door blessures geplaagde Juve raakte ook nog eens middenvelder Emre Can kwijt, die afhaakte met een kwetsuur.

De middenvelder ging in de achtste minuut naar het gras met pijn aan zijn enkel. Hij leek verder te kunnen, maar werd na 24 minuten alsnog afgelost door Sami Khedira. Het is onzeker of de wedstrijd tegen Ajax voor hem in gevaar komt. "Emre Can heeft zijn enkel verstuikt", aldus Allegri. "We zullen zien hoe het zich ontwikkelt." De oefenmeester is positief gestemd over Cristiano Ronaldo, die er vanwege een hamstringblessure niet bij was tegen Milan. "Het gaat beter met hem. Er is een goede kans dat we hem in Amsterdam gaan zien. Er zijn nog vier dagen te gaan."

Ondanks het grote aantal blessures in de selectie koos Allegri er bewust voor om spelers als Giorgio Chiellini, Miralem Pjanic en Blaise Matuidi rust te gunnen in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax. "Als je een voorsprong van achttien punten hebt, kun je een een paar wijzigingen doorvoeren. Matuidi is al twee jaar lang aan het rennen en laatst leek het erop alsof hij dronken op het veld rondliep, dus hij had rust nodig en daarom koos ik voor iemand anders."

De Juventus-trainer haalde Dybala na 66 minuten spelen naar de kant ten faveure van Kean. De Argentijns was zichtbaar geïrriteerd toen hij het veld moest verlaten en dat kan Allegri wel begrijpen. "Dybala wil natuurlijk spelen, zoals iedereen dag graag wil. Maar zijn doelpunt zal hem ongetwijfeld vertrouwen geven. Bij een grote club als Juventus heb je te maken met concurrentie en willen je ploeggenoten je plek stelen, dus het gaat een mooie strijd worden."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Fanatic86
 
4
6 april 2019 om 21:22
Beide hebben goede indruk achter gelaten in de generale repetitie. Ondanks dat Milan kansen had op meer toch weer sterk Juve gezien. Die zijn zeker klaar voor Ajax. Gaat vast een prachtig duel worden.
 
 
1
7 april 2019 om 03:33
Ze hebben 2 weken lang gedaan alsof Ronaldo niet mee kan spelen in Amsterdam om ajax goede hoop te geven. Nu hebben ze hem 2 weken gespaard en zal hij er gewoon bij zijn woensdag. Hmm wat verassend
 
Barcca
 
0
7 april 2019 om 12:54
Ronaldo zal er gewoon bij zijn verwacht ik. Het lijkt me niet dat hij rust heeft gehad, ik geloof zeker in zijn blessure. Hij mist op deze manier namelijk ook wedstrijdritme wat cruciaal kan zijn voor een speler. Alhoewel spelers als Ronaldo geen ritme nodig hebben, ze kunnen met hun aanwezigheid alleen al zorgen voor dreiging. Ik kijk enorm uit naar deze pot, ik denk dat Juventus uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Ze zijn ook in vorm, hebben een geweldige selectie, hebben topspelers, zijn al kampioen, kunnen spelers rust geven en hebben meer ervaring. Als ik dit zo optel dan geef ik Juve de meeste kans. Begrijp me niet verkeerd, Ajax heeft zeker kans.