'Als er een club nog fouten gaat maken, dan is het Ajax'
Dinsdag, 4 april 2017 om 14:25

Ajax rekende afgelopen zondag in een onderling duel af met aartsrivaal Feyenoord en bracht zo de spanning in de titelrace weer helemaal terug. De Amsterdammers hijgen de koploper nu met een achterstand van drie punten in de nek en in de resterende Eredivisie-duels is er nog van alles mogelijk. Voor Dennis de Nooijer bestaat er echter geen twijfel over wie er aan het einde van het seizoen met de schaal in de handen zal staan.

"Feyenoord! Dat gaat het echt niet meer weggeven. Dat is voor mij heel helder. Als er een club nog fouten gaat maken, is het Ajax", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat moet nog naar PSV en heeft nog twee zware duels in de Europa League. Of er morgen (woensdag, red.) al een verrassing in zit? Nee, hoor Ajax (tegen AZ, red.) en Feyenoord (tegen Go Ahead Eagles, red.) gaan dik winnen."

De Nooijer, die eind vorig jaar zijn rol als assistent-trainer bij Telstar neerlegde omdat hij op termijn op eigen benen wil staan als coach, meent ook te weten welke ploeg er aan het einde van het seizoen richting de Jupiler League gaat: "Roda JC Kerkrade! Ik heb wel met Yannis Anastasiou te doen, eigenlijk. Die club kan iedereen kopen, maar de trainer wordt met opgezadeld met allerlei spelers. Zo oneerlijk! Daar is gewoon niets meer van te maken nu."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
36
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
rusty
 
8
4 april 2017 om 14:27
Hier ben ik dus ook bang voor. Heb ajax eigenlijk alleen echt goed zien spelen tegen psv en feyenoord. Met een goede instelling etc en combinaties op het middenveld en tussen de linies. En als we dan weer tegen een lagere club spelen, schieten we soms 0 tot 1a2 keer op doel in 1 helft.
 
LucasAndersen
 
12
4 april 2017 om 14:37
Tegen Kopenhagen en Celta was het ook goed, en we hebben echt niet tegen alle kleintjes slecht gespeeld. We hebben natuurlijk gewoon het overgrote deel gewonnen.
 
bliek
 
10
4 april 2017 om 14:54
Je kan ook winnen door klasse verschil en betere spelers. Het is allemaal niet zo heel moeilijk. Tot aan de wedstrijd tegen ajax heeft feyenoord het constant gepresteerd en denk ik meer wedstrijden overtuigend gewonnen. Dit kan je ook zien aan et doelsaldo. Ajax heeft ook gewoon veel gewonnen maar denk meer wedstrijden met de hakken over de sloot. Ik heb wedstrijden zitten kijken van ajax waarvan ik dacht deze gaan ze niet winnen en gebeurde het toch. Niks mis mee natuurlijk maar ze hebben niet veel wedstrijden de overtuiging gehad als tegen feyenoord. Dit kan natuurlijk ook niet en zeker niet met het feit dat ze nog in europa zitten en donderdag en het weekend best dicht op elkaar zitten. Ook hierdoor zie ik ajax dus nog wel punten verspelen. Echter ben ik er ook niet zeker van dat feyenoord elke wedstrijd gaat winnen.
 
Ronzie
 
8
4 april 2017 om 15:15
Sorry maar daar ben ik het dus niet mee eens. Ze spelen alle 3 even "slecht". Ik vind het dit seizoen zeer bijzonder dat de top 3 bijna niks weggeeft omdat geen van allen mij eigenlijk imponeert met bijzonder goed voetbal. Ze spelen zo nu en dan bij vlagen een sterke wedstrijd, maar merendeels van de wedstrijden vind ik het eigenlijk onder de maat. Het is in dat opzicht echt een wonder hoe vaak ze ontsnapt zijn van punt verlies.
 
bliek
 
1
4 april 2017 om 15:23
@ronzie, Wat is bijzonder goed voetbal. Feyenoord staat niet echt bekend om bijzonder goed voetbal. Echter staan ze wel bekend om inzet en daarbij komt dat er toch een hoop wedstrijden relatief makkelijk gewonnen worden. Kijk naar de wedstrijd tegen az of twente om er 2 te noemen. Ajax staat bekend om het goede voetbal echter zijn die een nieuwe weg in geslagen. Het komt er de ene week beter uit dan de andere. Als Ajax zorgt dat de selectie zo goed als bij elkaar blijft en er komen paar versterkingen moet je volgend seizoen eens zien. Dit was een tussen jaar en volgend jaar worden de wedstrijden makkelijker gewonnen. Psv heeft laatste jaren veel spelers gekocht en konden ze inpassen. Positiespel was prima maar vooral de individuele klasse deed veel met psv. Alleen cocu heeft in 3 jaar niks veranderd en een Luuk de jong heeft het een tijd niet gehad. Zeker geen plan -b dus veel te wisselvallig. Psv moet gaan doorselecteren en dan komen ze er wel weer boven.
 
Ronzie
 
1
4 april 2017 om 16:30
Ik heb het nergens over verzorgd voetbal gehad. Ik heb het over overtuigend winnen, dat is niet spelstijl afhankelijk. En voor elke overtuigende overwinning kan je zo een slappe wedstrijd noemen die op het randje gewonnen is of waar ze zelfs punten verspeelden.. En dat telt voor zowel Ajax, Feyenoord als Psv.
 
bliek
 
0
4 april 2017 om 20:52
Nee je heb over bijzonder voetbal . Tja tis maar net hoe je die leest.
 
HansVaak
 
22
4 april 2017 om 14:30
Ach het is allemaal koffiedik kijken. Als Ajax van AZ verliest en Feyenoord wint van Go Ahead, staat Ajax er weer zes achter. Gebeurd het andersom staat Feyenoord ineens alleen nog maar op doelsaldo bovenaan. Ik ga morgenavond in ieder geval mijn longen uit mijn lijf te schreeuwen om te voorkomen dat het tweede scenario iig voor de helft niet gaat gebeuren!
 
SpartaAjax
 
8
4 april 2017 om 14:33
Was iedereen maar zoals jou! ????
 
jochempie
 
4
4 april 2017 om 14:32
We kunnen wel steeds de aankomende wedstrijden erbij pakken, maar de enige club die Feyenoord van een titel kan houden is Feyenoord zelf en dat geldt ook voor Ajax. De grootste tegenstander zijn zijzelf.
 
Stefandefree
 
3
4 april 2017 om 14:35
Ik heb inmiddels echt geen idee meer. Bij winst had Feyenoord klaar geweest, maar nu kan echt alles nog. Ajax overtuigde zondag, maar heeft ook draken van wedstrijden gespeeld in een bijzonder laag tempo en Feyenoord blijft de grootste mogelijke moeite houden met uitwedstrijden. Eigenlijk is PSV het meest stabiel de laatste tijd, maar ik denk dat het voor hen net te laat komt.
 
Jerome010
 
6
4 april 2017 om 14:51
Klopt. PSV is in de tweede seizoenshelft het meest stabiel. Stukje bij beetje kruipen die heel sneaky toch weer dichtbij, en nog altijd lijkt niemand nog meer rekening met ze te houden. Die geven ook nog niet op hoor.
 
RomBomCu
 
1
4 april 2017 om 15:16
Het is echt wel gespeeld voor Psv, Feyenoord moet minimaal 2 verliezen en 1 gelijkspelen en dan kan PSV pas eerste staan. Mits PSV alles wint wat ook onwaarschijnlijk is met nog Ajax, Twente, Groningen (uit) op het programma. Het gaat tussen Ajax en Feyenoord, dat is duidelijk.
 
psvdaclub
 
2
4 april 2017 om 15:21
2x verliezen is genoeg. het gat is 5 punten, niet 6.
 
Tjientval
 
0
4 april 2017 om 16:00
1xverliezen, 2xgelijk, maar dan moet PSV wel winnen van Ajax. En juist dat zal Feyenoord weer een boost geven.
 
Rob_S
 
1
4 april 2017 om 15:04
Helaas jammer we hebben er voor gevochten maar als De Nooijer het zegt zal het wel waar zijn. Fox maar opzeggen dan.
 
psvdaclub
 
4
4 april 2017 om 15:20
Uhm, niets geleerd van De Graafschap - Ajax vorig jaar?
 
Rob_S
 
3
4 april 2017 om 15:25
Hoezo ik zeg toch niet dat Ajax het gaat worden... ik reageer op de Nooijer die het wel erg zeker weet dat Ajax het niet wordt.
 
Adzevedo
 
1
4 april 2017 om 15:13
Dit verhaal was al voor de interlandperiode bekend en veranderd niet tot dat we daadwerkelijk de wedstrijd in Eindhoven hebben gehad. We wisten allemaal dat Ajax in 7 dagen tijd 3 duels zou spelen in de Eredivisie, en dat de twee weken erop op de donderdag tegen Schalke gespeeld wordt voordat we thuis tegen Heerenveen en uit tegen PSV spelen. Dat je de eerste wedstrijd van die reeks wint, met een normale voorbereidingstijd is op zichzelf weinig verrassend te noemen. Het zegt veel dat na Ajax - Willem II er 18 thuiswedstrijden geã£â«indigd zijn in 17 overwinningen en 1 gelijkspel (psv thuis). AZ, Heerenveen en Go Ahead zie ik ook best nog verslagen worden, Schalke is natuurlijk van een andere orde maar ook daar zou deze reeks voort kunnen duren. Als Ajax deze reeks weet vast te houden gaat het dus aankomen op de uitduels in Nijmegen, Eindhoven en Tilburg. Gezien de moeizame uitwedstrijden de laatste weken een gigantische klus. Het beste is gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven. Woensdag doorkomen en dan de blik alweer naar zaterdag.
 
Limboroy
 
1
4 april 2017 om 15:35
Nou komende 2 duels met een gehavend feyenoord zie ik ze ook nog punten laten liggen.
 
Capis
 
6
4 april 2017 om 15:44
Is ook niet erg ze kunnen nog steeds punten laten liggen... Ik zie Ajax ook nog wel de nodige punten laten liggen. Gehavend of niet maar thuis Eagles moet geen probleem zijn.
 
El Fenomeno
 
0
4 april 2017 om 16:06
Hopelijk zijn Elia, Vilhena en Jorgenson er tegen Zwolle weer bij.
 
Gabstra
 
5
4 april 2017 om 15:45
Je zou bijna hopen dat Feyenoord het gaat redden want anders moeten er wel heel veel bekende Nederlanders rectificeren. Nu al zo vaak gelezen dat Feyenoord het niet meer weg gaat geven dat ik er zelf ook in begin te geloven. En toch........ zie ik PSV nog heel dichtbij komen
 
pinko
 
0
4 april 2017 om 15:48
Grilligheid vanwege te jeugdige en eenzijdige selectie. Wel voldoende voetballende kwaliteit, echter mentaal schort er nogal wat aan bij Ajax. Feijenoord is in dat opzicht veel stabieler. Daarnaast is bij Ajax het rendement ten opzichtige van de gecreeerde kansen bijzonder laag. In beide opzichten zit bij Ajax daar nog veel rek, in tegenstelling tot Feijenoord. Jones, Botteghin, van der Heijden, Kuyt, EL Ahmadi, Elia en Jorgensen zitten bijna tegen hun plafond. Maar wel aan het eind van dit seizoen met de schaal in de handen. Kan volgend seizoen bijna niet beter. En reken maar dat PSV van de zomer ook gaat investeren, dus makkelijker gaat het niet worden, maar dat is weer het mooie van bespiegelingen;-)....
 
mayarood
 
0
4 april 2017 om 16:24
Ik denk dat het nog lang spannend blijft. Ik zie beide clubs hun thuiswedstrijden wel winnen. Bij NEC zie ik Ajax ook wel winnen. De wedstrijd tegen PSV zal er om spannen, maar het kan tegen Schalke ook in een wedstrijd gebeurd zijn, zodat Ajax daar niet te veel energie in hoeft te steken. Daarbij is de selectie breed, zoals zondag ook te zien was. Maar Feyenoord heeft het gewoon in eigen hand, niet al te moeilijke wedstrijden, dus de kans blijft het grootst dat die kampioen worden.
 
lausho
 
1
4 april 2017 om 17:24
Oooh wat een hoogmoed bij die Feyenoorders.. :D Hahaha want als er een iemand zoiets zegt moet je je blind laten leiden door je clubvoorkeur Het maakt niet uit of je wel of niet voor Feyenoord bent (kijk naar Spaan)
 
Superman123
 
0
4 april 2017 om 21:08
Klopt. Ajax heeft het zwaarste programma met de Europa League wedstrijden erbij en daar word helaas geen rekening mee gehouden. Het is daarom ook in het verleden gebeurd dat clubs zich liever richten op de competitie en een B-team opstellen in Europa. Van mij mag hier rekening mee gehouden worden, anders dalen we nog verder af in Europa. De argumentatie van Derksen dat het publiek niet op maandag avond een wedstrijd wilt kijken, tja... Maar dat vind ik een kortzichtige redenatie. Voor die paar wedstrijden waar rekening mee moet worden gehouden, kan best. Deze week word er ook gewoon op Dinsdag en Woensdag gespeeld.. Waarom komen daar wel mensen naar kijken dan? We moeten lange termijn doelen nastreven en weer voor directe plaatsing in de CL gaan. Daarom moeten we gewoon rekening houden met een paar wedstrijden die naar de maandag avond moeten.