'Als het mogelijk is wil ik hier blijven, dat zal ik ook aangeven bij PSV'
Dinsdag, 17 april 2018 om 11:22

De kersverse landskampioen PSV reist woensdag af naar Zuid-Limburg om het op te nemen tegen Roda JC Kerkrade en voor Hidde Jurjus wordt dat een bijzondere confrontatie. De doelman wordt dit seizoen door de Eindhovenaren uitgeleend aan Roda en is met zijn tijdelijke werkgever nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie.

De 24-jarige doelman koos afgelopen zomer bewust voor een vertrek uit het Philips Stadion: "Het voelde hier meteen goed en ook de ontwikkeling van Benjamin van Leer nam ik in mijn beslissing mee. Ik werd gehaald als eerste keeper en kreeg van de trainer snel het vertrouwen. Inmiddels ben ik veel volwassener geworden en daar bouw ik op verder", vertelt hij op de officiële website van zijn tijdelijke werkgever.

Jurjus verliet De Graafschap in 2016 voor PSV en zette daarmee een grote stap in zijn loopbaan. De doelman liet zijn vertrouwde omgeving achter zich en kwam terecht bij een club van hoog niveau waar alles tot in de puntjes was geregeld: "Toch was ik in eerste instantie niet tevreden over mijn prestaties. Ik keepte wedstrijden in Jong PSV en verwachtte dat ik elke wedstrijd zou uitblinken. Dat was niet helemaal realistisch, al zakte ik niet door de ondergrens. Ik maakte gedurende het seizoen progressie en de logische vervolgstap was om weer op het hoogste niveau te gaan spelen."

Die kans om weer ergens in de Eredivisie te gaan spelen kwam bij Roda en dat is Jurjus goed bevallen. Als het aan de goalie, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Eindhoven, zelf ligt, speelt hij volgend seizoen ook in het Parkstad Limburg Stadion: "Als het mogelijk is, zou ik graag bij Roda JC willen blijven. Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal het in ieder geval aangeven. En zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig."

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
jaapdevos
 
8
17 april 2018 om 11:31
Mooi stuk om te lezen. In het originele artikel zegt hij dat hij eerst z'n twijfels had over Roda, wat zowat heel Nederland heeft, maar na een paar gesprekken kwam hij er pas achter 'wat voor een prachtige club' het was. Hij staat er goed voor bij de fans, want is een jongen met passie en wilskracht. Wordt vaak toegezongen en heeft gewoon een mooie band met de club opgebouwd. Geen topkeeper (niet het niveau Van Leer) maar zeker geen slechte! Prima keeper waar ook nog wat speling in zit. Trouwens ook een hele aardige, sympathieke kerel. Vooral blijven Hidde !
 
SmackRebel
 
2
17 april 2018 om 11:41
Ik vind niet dar hier heel veel ambitie uit spreekt. De kans is reeƫl dat zoet vertrekt. Waarom zou hij niet de strijd aangaan met Room?
 
kleinegeneraa7
 
4
17 april 2018 om 11:47
Heb je hem dit seizoen zien keepen? Dan is het juist heel realistisch om niet te verwachten dat die de concurrentie met Room aan zou kunnen.
 
 
3
17 april 2018 om 12:09
Ook room wordt geen eerste keeper bij psv. Als zoet vertrekt komt er een nieuwe keeper
 
1908TILLIDIE
 
1
17 april 2018 om 12:57
Ik denk inderdaad dat PSV een nieuwe keeper zal gaan aantrekken. Geen idee wie ze op het oog zouden kunnen hebben maar Room zal geen eerste keeper worden. Ik snap heel goed dat Jurjus bij Roda wilt blijven als hij het daar naar zijn zin heeft. Hij heeft niet de status om bij een andere club binnen te komen als eerste keeper.
 
wopsurvivor
 
2
17 april 2018 om 11:58
Als Roda hem wilt moet hij zeker blijven. Hij maakt geen kans bij PSV met Room en mogelijk nog een (nieuwe) keeper. Om eerlijk te zijn vind ik hem te klein en hij oogt nog wel eens zenuwachtig/onzeker als keeper. In het begin was hij bij Roda dramatisch, de laatste tijd gaat het wat beter, maar ik vind hem nog geen degelijke betrouwbare keeper. Hopelijk trekt hij deze huidige lijn door. En hopelijk blijft Roda erin!
 
Sirius
 
1
17 april 2018 om 12:22
Een aardige doelman, maar ik zie hier niet zo snel de eerste doelman van PSV in op termijn. Ik vond Jeroen Zoet rond die leeftijd al een betere doelman en hij heeft al z'n zwakke punten. Ik neem aan dat PSV een nieuwe doelman koopt als Zoet vertrekt. Room is een prima stand-in, maar niet echt een eerste doelman van een topclub.
 
arvelajax
 
5
17 april 2018 om 12:54
Ik snap hem wel. Heeft nog nauwelijks topwedstrijden gekeept, maar als 1e keeper bij PSV is elke wedstrijd een topwedstrijd. Die druk moet je wel aankunnen. Daarbij is het mooi om te lezen dat hij zich zo goed voelt bij Roda en dat het hem eigenlijk niet uitmaakt of ze degraderen. Dat kan weer een boost zijn voor de anderen, die er de komende weken allemaal vol voor moeten gaan om zich te handhaven. Misschien lukt dat wel wat beter als niet alleen de trainer sowieso blijft maar ook de keeper zegt vooral voor de club te kiezen, en niet zozeer voor de Eredivisie of de Jl. Heb ooit met Tienertoer in 4 dagen alle Eredivisiestadions bezocht, sindsdien heb ik een zwak voor Roda. Je voelt, ziet, ruikt, proeft de historie daar. Prachtig stadion vond ik het. Ik gun ze het beste.
 
mestreech2
 
0
17 april 2018 om 13:26
Die circustent?
 
arvelajax
 
1
17 april 2018 om 15:38
Ja die ja. Ach, over smaak valt niet te twisten. Maar voor mij sprongen de stadions van Groningen, Roda en Heerenveen eruit. Tja, leg het maar eens uit.
 
jaapdevos
 
0
17 april 2018 om 19:57
Mooi om te horen Arvelajax, de "circustent" reactie kwam van een jaloers MVV-fan.. dat je als je fan van zo'n club bent jaloers wordt valt wel te snappen..
 
graafschapfan9
 
0
17 april 2018 om 13:21
Hidde Jurjus held van de Graafschap!! Prima keeper alleen heeft nu het niveau van PSV nog niet. Kans bestaat dat we Roda tegenkomen in de play-offs hoop dat hij dan even wat minder keept??
 
maurice1965
 
3
17 april 2018 om 15:27
Heb het gevoel dat er bij Roda heel veel veranderd is sinds de komst van van Veldhoven. Er heerst daar nu rust wat de afgelopen jaren wel eens anders is geweest. Rust die ze bijvoorbeeld in Enschede heel erg missen. Zelfs in de periode toen Roda helemaal onderaan aan de ranglijst hing, (nog niet zo lang geleden)werd er maar zelden met modder gegooid. Nee met van Veldhoven heeft Roda een goede zet gedaan, hoe het ook afloopt.
 
Bindow
 
0
17 april 2018 om 17:22
jup de rust is er weer met van Veldhoven. nu hopen dat we de play offs redden. en dan is het ook afwachten welke investeerder nu Roda gaat overnemen is het korotaev of de andere...