'Als hij zich zo blijft ontwikkelen, wordt hij de beste Engelse speler ooit'
Woensdag, 6 april 2022 om 07:36

De Engelse analytici zijn lyrisch over het optreden van Phil Foden tegen Atlético Madrid dinsdag (1-0). De 21-jarige middenvelder van Manchester City mocht de laatste twintig minuten invallen van trainer Josep Guardiola en stond met een assist aan de basis van de enige treffer van Kevin de Bruyne. Bij BT Sport roemt oud-speler Joleon Lescott de enorme potentie van Foden, die volgens hem kan uitgroeien tot de beste Engelse voetballer aller tijden.

Vijftienvoudig Engels international Foden gaf nog geen twee minuten na zijn entree een listig steekballetje, waaruit collega De Bruyne de bevrijdende 1-0 kon binnentikken. Lescott, momenteel werkzaam bij de Onder 21 van the Three Lions, roemt het sterke optreden van Foden. "Ik heb het al eerder gezegd: als hij zich zo blijft ontwikkelen als hij nu doet, kan hij zonder twijfel de beste Engelse speler aller tijden worden."

Collega-analist Rio Ferdinand, die tevens mooie woorden over had voor Foden, vraagt Lescott wat hem onderscheidt van de rest. "Zijn mentaliteit", antwoordt Lescott direct, die de jonge middenvelder daarop vergelijkt met Engels topscorer aller tijden Wayne Rooney. "Foden móét winnen. Je kan zien dat het pijn doet als hij niet wint. Hij is geobsedeerd." Lescott haalt een ervaring met Foden bij de Onder 21 van Engeland aan. "Hij móét zich gewoon verbeteren. We moesten de ballen bij het spelershotel gewoon weghalen, want je kon hem niet van het trainingsveld krijgen."

"Zijn gedachte is dan: Ik heb dit gedaan om me zo ver te krijgen, waarom zou ik stoppen?", vervolgt Lescott. "Hij doet het niet voor de accolades, hij doet het omdat hij er dol op is. Ook trainer Guardiola is niets anders dan lovend over zijn pupil, die op 21-jarige leeftijd al tot 159 duels (42 goals) voor City kwam. "Phil heeft iets speciaals. Zijn aandeel in de eerste stappen richting de overwinning was enorm. Hij was briljant." Foden kwam dit seizoen over alle competities vooralsnog tot 35 duels, waarin hij 11 keer scoorde en 9 assists verzorgde.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Oleguer
 
8
6 april 2022 om 07:45
Guardiola zet de naam van Phil Foden waarschijnlijk als eerst op het wedstrijdformulier voor de return tegen Atlã©tico Madrid. Werkelijke fenomenaal hoe hij in zijn eentje die schamele gaatjes in de verdediging van Atlã©tico wist te winnen. Deze jongen laat al tijden zien een uitstekend inzicht te combineren met een sublieme techniek en een goede pass. In mijn ogen zal Foden bij het merendeel van de Europese topclubs een onbetwiste basisspeler zijn, maar door het overschot aan goede voetballers bij Manchester City moet hij toch regelmatig een pas op de plaats maken. Desondanks voorzie ik net als Guardiola een grote toekomst voor deze speler! Daarnaast ben ik erg blij om te zien dat gisteren het voetbal toch (voorlopig) gewonnen heeft van het resultaat spel waar Simeone op had in gezet. Enorm knap om te zien hoe de spelers van Atlã©tico de boel zo dicht konden houden tegen een voetbalmachine als Manchester City, maar de neutrale toeschouwer wordt er niet vrolijk van.
 
Ryan030
 
47
6 april 2022 om 07:55
Neutrale toeschouwer hier en ik heb genoten.ik vind het zo vreemd dat vele Nederlanders alleen aanvallend voetbal met veel balbezit mooi vinden.ik kan enorm genieten van een goed geoliede machine van mindere kwaliteit die toch weten de boel op slot te gooien en verdedigend erg goed te staan.
 
CMG-
 
10
6 april 2022 om 08:03
@Ryan030 Ik ben het met je eens, alleen leven wij niet meer in 2014 waar Atletico het doet met veel minder materiaal. Selectie van Atletico Madrid is inmiddels 660 miljoen euro waard. Geven de laatste jaren ook meer en meer dik geld uit. Nee Atletico is lang geen klein club meer. Het is dat Simeone ze zo laat voetballen, een andere coach had met dit materiaal ander soort voetbal op de mat gebracht. Ps: zal mij niet verbazen als Ancelotti Real vandaag precies op dezelfde manier laat voetballen. Walgelijk.
 
Oleguer
 
5
6 april 2022 om 08:39
@ryan030 Bedankt voor je reactie! Ik heb voor mijn beurt gesproken en alle neutrale toeschouwers over één kam geschoren door te zeggen dat zij hier niet vrolijk van worden dus dat rectificeer ik hierbij dan ook. In de basis vind ik niet alleen voetbal gebaseerd op veel balbezit mooi, maar kan ik ook zeker genieten van ploegen die de boel achterin dicht houden en met scherpe counters de tegenstander pijn proberen te doen. Ik vond echter dat Atlético gisteren helemaal geen intentie had om de tegenstander pijn te doen en ze er alles aan deden om maar geen doelpunten tegen te krijgen, terwijl het spelletje er uiteindelijk wel om gaat om ook zelf te scoren. Vandaar dat ik gisteren niet genoten heb van het spel van Atlético. Wel is het resultaat van gisteren natuurlijk interessant voor de return in Madrid. Ze moeten nu toch aanvallender gaan spelen en ik ben heel benieuwd of Simeone hier een goed plan voor weet te smeden.
 
Weef
 
18
6 april 2022 om 07:48
Jeetje, het opportunisme is in Engeland altijd weer van een nóg hoger niveau. Het is absoluut een geweldige speler met uitzonderlijke kwaliteiten, maar uiteindelijk stond hij geen basis in de belangrijkste pot tot nu toe dit seizoen. En hij is ook geen 18 meer ofzo. De beste speler uit de Engelse geschiedenis mag op zijn 21ste wel iets bepalender zijn bij zijn club toch?
 
Japie_Krekel
 
0
6 april 2022 om 08:38
Vergeet Hoddle en Lineker niet en zo zal ik er zelf ook nog wel wat vergeten
 
Salerno1919
 
1
6 april 2022 om 09:39
Gazza!!! Zo puur en zo goed. Alleen uiteindelijk bekender geworden door zijn levensstijl, zonde. Want hij was zo goed. Dat moment bij wk 90 dat hij geschorst zou zijn bij de eventuele finale. Die tranen, zo mooi.
 
ajaxf1
 
4
6 april 2022 om 08:45
Nou ja, ik vind het indrukwekkender wat Foden doet tussen al die sterren dan wat Pedri doet tussen een stel mede talenten. Foden zit tussen spelers als De Bruyne, Bernardo, Mahrez, Sterling. Dat zijn allemaal échte toppers, de hoeveelheid minuten die die maakt en de klasse die hij uitstraalt zijn groot imo. Daarmee zeg ik niet dat Pedri er niks van kan overigens, maar concurreren met Kdb en Bernardo of met Gavi en Puig is nogal een verschil.
 
MessiBazoer
 
18
6 april 2022 om 09:03
Je kan het ook omdraaien, samenspelen met Kdb en Bernardo is makkelijker dan met Gavi of Puig. De assist van Foden krijgt aandacht omdat Kdb hem er in schiet, maar doet een Puig dat ook?
 
ajaxf1
 
0
6 april 2022 om 09:09
Fair, zal vast 2 kanten op werken. Ik denk dat ze ongeveer hetzelfde zullen gaan bereiken. Degene die over een lange termijn het beste team om zich heen heeft zal de meest succesvolle worden. Foden als meer aanvallende middenvelder en Pedri meer als dirigent.
 
consy
 
25
6 april 2022 om 07:57
Beetje voorbarige kop natuurlijk, een Rooney was rond zijn 20e ook al bepalend bij Man United met veel betere statistieken dan Foden.
 
consy
 
4
6 april 2022 om 08:08
Ik zie maar één manier voor Foden om Rooney voorbij te streven en dat is een prijs winnen met Engeland, zie ik de komende jaren nog niet zo snel gebeuren eerlijk gezegd.
 
PSVchelseaboy
 
2
6 april 2022 om 08:35
Waarom niet? Engeland heeft een hele goede lichting en vorig jaar waren ze al gevaarlijk dichtbij met het EK.
 
Glenn16
 
2
6 april 2022 om 11:15
Voetbal is meer dan statistieken. Rooney was een spits dus dat verklaard de betere stats.
 
Almogaver
 
0
6 april 2022 om 11:27
Op een andere positie, natuurlijk. Dat statistiekengedoe is een beetje vreemd om te gebruiken als de een een doelpuntenmaker was en de ander op veel meer posities gebruikt wordt. Daarnaast is het natuurlijk onzinnig om een prijs te koppelen aan grootsheid van een speler, maar het toont aan hoe idioot de voetbalwereld kan zijn.
 
YoeriCFC
 
2
6 april 2022 om 08:10
Want al die vorige 'potentiele beste Engelse spelers ooit' hebben het er goed vanaf gebracht? Walcott, Rooney, Rashford wie hebben we allemaal niet al voorbij zien komen als potentiele nieuwe wereldtopper, om ze vervolgens na een matig toernooi met Engeland compleet de vernieling ingetrapt te zien worden door de eigen pers? De grootste kritiek die Pep in zijn beginjaren bij City kreeg had te maken met het langzaam brengen van deze jongen. Nu hij er eindelijk staat zie je wel dat hij echt enorm getalenteerd is, maar laten we niet doen alsof we de reincarnatie van Messi aan het werk zien bij Manchester City. Ik vind hem goed, hij kan nog beter worden, maar ik verwacht wel dat hij zijn hele carriere in de schaduw zal staan van Mbappe, Haaland en het volgende supertalent.
 
alles-man
 
20
6 april 2022 om 08:40
Als rooney de wereldtop niet heeft gehaald snap ik t ook niet meer. Niet iedereen is messi/ronaldo. Dat gaat ook nooit meer gebeuren.
 
YoeriCFC
 
0
6 april 2022 om 08:42
Rooney zou de beste Engelsman ooit worden, daar waren ze allemaal stellig van overtuigd. Dat is hij natuurlijk niet geworden. Rooney heeft een fantastische carrière gehad, maar is toch niet de beste Engelsman ooit?
 
consy
 
9
6 april 2022 om 08:49
Wie is er dan wel de beste Engelsman ooit? Michael Owen?
 
Noano
 
0
6 april 2022 om 09:09
David beckham vond ik heel goed haha.
 
YoeriCFC
 
1
6 april 2022 om 09:11
Dat weet ik niet, ik ben daar niet zo mee bezig. Maar stel je voor dat je uit de Engelse nationale ploeg van 2004-2012 1 speler zou mogen kiezen om die aan je favoriete ploeg toe te voegen: zou jij dan voor Rooney gaan? Ik niet namelijk, ik zou eerst stuk voor stuk het hele middenveld nemen en dan nog wat gasten uit de verdediging voor ik bij Rooney uit zou komen
 
PSVchelseaboy
 
4
6 april 2022 om 09:19
Nou ik denk dat velen Rooney als eerste zouden noemen van het tijdperk 2004 - 2012. Lampard, Gerard, Terry en Ferdinand zijn ook uitschietende namen. Maar toch wel Rooney altijd gezien als de ster van het Engelse elftal destijds.
 
Dirtyoldtown
 
4
6 april 2022 om 09:31
Rooney is de beste Engelse speler die de afgelopen 20 jaar gevoetbald heeft. Hij was absurd goed. Scholes is de enige die je wat mij betreft naast hem mag zetten. Rooney was speciaal. Zoveel talent en zoveel werklust. Kon overal uit de voeten om het team te helpen en stond altijd op als zijn team hem nodig had. Absolute legende!
 
consy
 
0
6 april 2022 om 22:02
Vrij bizar wat mij betreft om Rooney niet bij iig de eerste drie namen te noemen samen met bvb Lampard en Gerrard. Spreekt je clubvoorkeur misschien een kleine rol in deze? Begrijp ik best hoor maar dat zou het een en ander verklaren.
 
rtroX
 
0
6 april 2022 om 16:48
Slechte vergelijking. Mbappe overtreffen of evenaren wordt idd erg moeilijk. Mbappe is enorm doelgericht en heeft een haarfijne techniek. Haaland daarentegen...foden heeft meer talent in zijn kleine teen dan Haaland. Haaland doet me denken aan topspitsen die ze er enorm makkelijk inleggen maar enorm afhankelijk vd toevoer. Is erg rijp voor zijn leeftijd net zoals zo'n Lukaku was maar komt volgens mij techniek en vista tekort om de beste te worden.
 
Barraa
 
3
6 april 2022 om 08:28
Wat ik bij Phoden ook zie is vooral een enorme drive en niet bang om vuil werk te verzetten. Naast zijn voetballende kwaliteiten lijkt hij mentaal ook behoorlijk sterk. Hetzelfde zie je bij een Gavi en Pedri.
 
 
4
6 april 2022 om 08:33
Foden is inderdaad een geweldige speler. Maar nog niet het niveau Beckham, Lampard, Gerard, Charlton, Owen. Ik denk echter inderdaad dat hij zéker naar dit niveau kan groeien. Overigens, ook al is het een verdediger: Trent Alexander-Arnold. Dat gaat ook hoog in het lijstje komen!
 
Silvacity
 
1
6 april 2022 om 10:01
Bij Man City is het lastig om gezien te worden als een top 5 middenvelder omdat het gemiddelde niveau daar zo hoog ligt. De Bruyne is het gelukt, maar die is dan ook wel echt speciaal. Bernardo komt in de buurt, maar je komt minder snel in de spotlights als je niet DE uitblinker bent bij een ploeg zoals Bruno Fernandes dat was. Foden heeft wel de potentie om door te blijven groeien tot een top 5 middenvelder. Vergelijken met David Silva mist hij het overzicht en het vermogen om te temporiseren, maar hij scoort wel veel makkelijker dan David Silva en heeft een geweldige dribbel waarmee hij gevaar kan stichten. Geweldenaar die Foden
 
JuventusPuglia
 
2
6 april 2022 om 10:28
Beste Engelse speler ooit? Je kan niet nu al dingen voorspellen. Maar tot nu toe vind ik het reuze mee vallen hoor
 
Millonario
 
0
6 april 2022 om 11:57
Voor spelers als Foden ga je nog eens voor de tv zitten. Echt een liefhebber van het spelletje. Een anti-gif voor het voetbal anno 2022 met rennen en 'controleren'.
 
RudolfRoets
 
0
6 april 2022 om 12:42
Tuurlijk Joh, beter dan Charlton. Echt niet. Domme, oportunistische Engelse journalisten.