'Als je bij deze club in de basis staat, dan kun je ook voor Oranje spelen'
Donderdag, 2 december 2021 om 17:35

Jeremie Frimpong zit vol ambitie. De twintigjarige verdediger van Bayer Leverkusen geldt al het gehele seizoen als vaste waarde bij Bayer Leverkusen en maakte zondag tegen RB Leipzig (1-3 zege) zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. Frimpong heeft het vizier gericht op het winnen van prijzen in clubverband en een debuut bij het Nederlands elftal; tot dusver speelde hij al vier interlands voor Jong Oranje.

Door de overwinning op Leipzig staat Leverkusen op de derde plek in de Bundesliga, met 24 punten uit 13 wedstrijden. Koploper Bayern München heeft 31 punten, maar is volgens Frimpong nog niet uit zicht verdwenen. "Natuurlijk is het mogelijk", zegt de rechtsback tegen Kicker over het winnen van prijzen, waaronder de landstitel. "Leverkusen is een grote club. We horen mee te doen om de prijzen. We horen prijzen te winnen. Met onze ploeg kunnen we ook prijzen winnen, zeker weten."

De DFB-Pokal zal Leverkusen dit seizoen in ieder geval niet winnen, want Karlshurer SC was in de tweede ronde met 1-2 te sterk. In de Europa League is die Werkself met dertien punten uit vijf wedstrijden al verzekerd van een plek in de achtste finale. De landstitel en de Europa League blijven dus over als potentiële prijzen dit seizoen. "Iedere prijs zou mooi zijn, want een prijs is een prijs", beseft Frimpong. "Het zou leuk zijn om ze allebei te winnen. We spelen niet om het spelen. We willen titels."

Frimpong werd in januari door Bayer Leverkusen voor elf miljoen euro overgenomen van Celtic. Hij kende in zijn eerste maanden moeite om aan te haken op het niveau van de Bundesliga. "Het kostte wat tijd om te wennen aan de competitie", geeft hij toe. Het grootste verschil met de Schotse Premier League is 'dat iedere wedstrijd zwaar is in de Bundesliga'. "Ook tegen de nummer laatst kun je het lastig hebben. Je moet altijd leveren. Als je de tegenstander één kans geef, word je meteen afgestraft. Bij Celtic hadden we voortdurend de bal en hoefden we amper te verdedigen. Dat was alleen nodig tegen Rangers, Hibernian en Aberdeen."

"In het begin deed ik dingen waar ik bij Celtic nog mee wegkwam, maar hier speel je tegen betere ploegen", doelt Frimpong bijvoorbeeld op zijn persoonlijke duels en positionering. "Het waren dingen die je hier niet kunt doen. Ik heb me inmiddels aangepast. Ik heb het hele seizoen dingen geleerd en dat doe ik nog steeds." Frimpong verhuisde op zijn zevende vanuit Nederland naar Engeland en spreekt derhalve nauwelijks Nederlands, maar heeft wel de ambitie om voor Oranje uit te komen. "Ik geloof in de juiste timing. Ik heb geen haast. Ik wist dat ik ooit zou gaan spelen voor de Onder 18 en de Onder 21, want ik geloof in mijn kwaliteiten. Ik moet gewoon laten zien wat ik kan. Ik moet mezelf bewijzen. Als je bij deze club speelt, dan speel je ook voor je nationale ploeg."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Rikkkiee
 
30
2 december 2021 om 17:47
Gewoon volgende keer meenemen en de kans geven! Rensch heeft namelijk helemaal niks te zoeken in Oranje dus heb je een plekje vrij achter Dumfries. Is het proberen zeker waard lijkt me
 
blaugrana11
 
7
2 december 2021 om 17:50
Mooi dat jij het beter schijnt te weten dan een trainer als Louis van Gaal. Misschien is Rensch wel een speler die precies in het profiel past wat louis zoekt in een verdediger. En Rensch is echt wel een toptalent hoor. Snel, 2 benig en kan op elke positie achterin spelen. Bij Spanje staat Gavi ook gewoon basis boven gerespecteerde topmiddenvelders uit spanje, was veel kritiek op maar pakt gewoon goed uit. Dat iemand in een grotere competitie speelt maakt die speler niet per definitie beter.
 
Ducktaildo
 
34
2 december 2021 om 17:57
Maar Gavi speelt wedstrijden in een topcompetitie ipv Rensch die zijn minuten maakt bij Jong Ajax. Daar ga je toch op het WK helemaal niks aan hebben? Want welke vergelijking probeer jij nu precies te maken? Want ik zie de overeenkomsten niet bepaald
 
blaugrana11
 
1
2 december 2021 om 18:06
De vergelijking die ik probeer te maken is dat er ook bij Gavi enorm veel kritiek was op het feit dat hij opeens bij de selectie van Spanje zat. Zelfde met Rensch. Misschien zien de trainers wel gewoon dingen die de meeste anderen niet zien. Zijn niet voor niks trainers he. En daarnaast waar hebben we het over. De reserve rechtsback. Nou lekker belangrijk. Frimpong is wel een hele leuke speler hoor moet ik erbij zeggen. Maar beter dan Rensch durf ik te betwijfelen. Bij leverkussen basis staan is nou ook weer geen wereldprestatie hoor. Vind de bundesliga echt zo ongelofelijk matig dit jaar. Buiten Bayern is het vooral veel rennen en vliegen maar echt hoog niveau heb ik daar al lang niet gezien.
 
ModricMagic
 
9
2 december 2021 om 18:24
Nou ja Gavi speelde volgens mij ook maar 4 potjes op het allerhoogste niveau. Zeker omdat Enrique wel uit meer kon kiezen in verschillende topcompetities. Vind dat wel vergelijkbaar met Rensch. Enrique koos namelijk ook voor Gavi omdat hij een toptalent was ondanks dat hij maar 4x speelde op het hoogste niveau destijds. Van Gaal heeft hetzelfde met Rensch dus.
 
Ryan030
 
12
2 december 2021 om 18:32
Rensch heeft niks nog bij Nederland te zoeken zolang hij niet wekelijks speelt.heeft nog helemaal niks bewezen zou echt belachelijk zijn als hij de voorkeur over frimpong zou krijgen als backup.
 
 
11
2 december 2021 om 18:33
Dit is net zo`n argument als verdedigers van 1m50 verdedigen omdat Cannavaro ook niet groot was. Dat zijn uitzonderingen. Gavi is inmiddels doorgebroken bij Barca terwijl Rensch in de 1e divisie van Nederland speelt. Een talent is ie zeker, maar rijpen doe je maar bij je club. Iemand die wel wekelijks goed speelt op het hoogste niveau verdient dan een kans. En of je nou coach bent of niet; ik had Robben in 2004 niet gewisseld voor Bosvelt ondanks dat ik geen trainer ben en Advocaat wel en ik had dan toch echt gelijk.
 
tyuin
 
0
3 december 2021 om 20:14
Haha Robben voor Bosvelt is toch wel echt de slechtste wissel ooit gedaan op een eindronde.
 
Marcel0306
 
1
2 december 2021 om 19:58
Gaat er denk ik ook wel bij komen. Je ziet elke selectie van van Gaal weer een paar nieuwe namen. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij niet in 1x de hele selectie gaat omgooien. Prioriteit was plaatsen voor het WK en dat is binnen. Over Rensch, groot talent alleen moet wel gaan spelen mijn inziens. Echter snap ik de reden wel waarom van Gaal hem heeft geselecteerd. Heeft van Gaal ook duidelijk uitgelegd op de persconferentie. Rensch is op meerdere posities inzetbaar, wat meer opties geeft tijden de trainingen.
 
loewiegan
 
3
2 december 2021 om 17:58
Deze man heeft veel meer potentie dan Dumfries. Arbeidsethos ook heel hoog en veel betere voortzettingen / voorzetten. Het zou me niets verbazen als hij de rechterflank gaat bespelen volgend jaar in Qatar. Hij kan overigens ook op links. Rensch is absoluut een talent, maar hij zal toch echt vlieguren (lees speelminuten) moeten krijgen. Dit is een flink onderschatte voetballen hier in Nederland, net als Flekken. Deze mannen kunnen echt van meerwaarde zijn in ons Oranje.
 
Buitenspelgoal
 
3
2 december 2021 om 18:54
Onderschat omdat ze zich geleidelijk omhoog werken (zeker in het geval van Flekken, die is uit de jeugdopleiding van Roda notabene naar het 3e niveau van Duitsland gegaan of zo en vanaf daar over de jaren stapje voor stapje) en niet in Nederland hebben gespeeld voor het eerste van een club. Frimpong zijn hele voetballende jeugd in Engeland doorgebracht, bij City, alvorens naar Celtic te gaan en vervolgens bij Leverkusen uit te komen. Die komt nu in de picture omdat ie een Nederlands paspoort heeft, maar heeft geen minuut voor een Nederlandse club gespeeld. Veel mensen hebben dan ook niet echt een beeld bij hoe goed hij is.
 
loewiegan
 
1
2 december 2021 om 20:21
Helemaal met je eens. Ik volg met name de Bundesliga (waarvan Gladbach in het bijzonder) en bekijk wekelijks de samenvattingen. Drommel mag niet eens de veters strikken van Flekken. Frimpong is sinds dit jaar nieuw, maar niet meer uit de basis weg te denken bij Leverkusen
 
 
8
2 december 2021 om 18:30
Wil em wel een keer zien. Dumfries valt tegen bij Inter en Rensch speelt in de keuken kampioen divisie.
 
binny
 
4
2 december 2021 om 18:35
Hoop dat hij snel een keer z'n debuut maakt, speelt gewoon elke week in de basis bij Leverkussen in de Bundesliga, alleen maar goed voor Dumfries wat competitie op die plek. Toch blijf ik mij af vragen hoe heerlijk het zou zijn als Noussair back was bij NL, Dumfries is heel belangrijk en werkt zich de pest, maar voetballend blijft het matig.