'Als je het mij vraagt wil ik natuurlijk voor het Nederlands elftal spelen'
Zaterdag, 17 november 2018 om 07:18

Justin Kluivert nam het vrijdagavond met Jong Oranje op tegen Jong Duitsland. In het Sparda Bank Hessen Stadion in Offenbach ging de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi met 3-0 onderuit. Kluivert mocht als speler van Ajax eerder zijn debuut maken in het Nederlands elftal, maar sinds zijn overstap naar AS Roma werkt hij zijn interlands af bij Jong Oranje. De negentienjarige buitenspeler droeg tegen de Duitsers de aanvoerdersband en noemt dat 'een eer'.

Kluivert kwam op 6 september tegen Peru nog een paar minuten in actie voor het grote Oranje, maar mocht zich sindsdien melden bij Jong Oranje. Hoe hij zich oplaadt voor wedstrijden met Jong Oranje? "Je wilt gewoon laten zien wat je kan", aldus de aanvaller in gesprek met FOX Sports. "Helaas is dit geen goed resultaat, maar ik ben trots op die jongens die er voor het eerst bij zijn. We spelen nog niet zo lang met elkaar, zeker als je het vergelijkt met de Duitsers."

Dat Kluivert de aanvoerdersband mocht dragen, zorgde niet voor extra druk bij de ex-Ajacied. "Misschien een beetje coaching, maar dat mogen ze sowieso van mij verwachten. We zitten in een leerproces", aldus Kluivert, die Van de Looi tien debutanten zag oproepen voor deze interlandperiode. De keuzeheer nam bewust afscheid van een aantal jeugdinternationals, met oog op het EK van 2021.

In maart volgend jaar gaat de EK-kwalificatie van het Nederlands elftal van start. Kluivert gaat er alles aan doen om zich dan weer te mogen melden in Zeist bij de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. "Ik ga keihard mijn best doen om de keuze voor de bondscoach zo lastig mogelijk te maken. Want als je het mij vraagt wil ik natuurlijk voor het Nederlands elftal spelen."

Meer nieuws
   
11:09
11:09
Het AD weet waarom Pascal Jansen en Frank de Boer geen opties voor Ajax waren
3
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
12
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Psv-er!
 
13
17 november 2018 om 07:27
Kluivert moet denk ik echt meer minuten gaan maken om bij te blijven bij de jongens die er nu staan. Depay is een zekerheidje. Babel speelt echt vanuit een taak die ik Kluivert niet snel zie vervullen op de manier zoals Koeman het graag ziet. Dan heb je Bergwijn, Danjuma, Promes en Dilrosun die concurreren voor de laatste aanvalspositie.
 
ForzaViola76
 
11
17 november 2018 om 07:39
Kluivert speelde lekker tegen Sampdoria afgelopen week hoor
 
-NEC-
 
1
17 november 2018 om 10:47
Kluivert speelde inderdaad wel prima, maar hij heeft wel gelijk. Kluivert moet gewoon meer minuten gaan maken. Dit was pas zijn tweede basisplaats. Natuurlijk is Roma een grote club en je kan niet verwachten dat hij daar direct in de basis staat, maar als het dit seizoen zo blijft zou hij misschien moeten nadenken over een verhuur volgend seizoen.
 
Sirius
 
0
17 november 2018 om 13:11
Maar Kluivert z'n valkuil is vooralsnog zijn wisselvalligheid en dat ga je niet afleren als je weinig 'vlieguren' maakt. Hij is niet alleen wisselvallig van wedstrijd tot wedstrijd, maar ook in de wedstrijd zelf. Tegen Jong Duitsland was hij bijvoorbeeld erg slecht en leek geen zin te hebben om extra meters te maken.
 
Roytje78
 
6
17 november 2018 om 07:50
Volgens mij speelt Kluivert regelmatig en maakt ie zijn minuten wel. Ik ben het overigens met je eens dat Babel en Depay undisputed zijn en dat Kluivert met die anderen (en wellicht ook nog Elia en Lens) moet gaan uitmaken wie er geselecteerd moet worden.
 
hawai
 
1
17 november 2018 om 14:33
Elia en Lens? Doe normaal man. Justin Kluivert hoort gewoon in het Nederlands elftal te spelen. Hij is echt wel beter dan de 31 jarige Ryan Babel.
 
Lee112
 
0
17 november 2018 om 09:49
Promes mag dus echt weg. Speelt niet eens goed en Justin maakt echt wel minuten. Maar goed. In Koeman I trust
 
Sirius
 
1
17 november 2018 om 13:19
Kluivert maakt ook niet dermate veel indruk dat hij geselecteerd moet worden. Tegen Jong Duitsland was hij ook absoluut niet goed en momenteel zijn er gewoon aanvallers die beter in vorm, al dan niet beter zijn. In Promes heb ik het nooit zien zitten met betrekking tot Oranje. Hij rendeert alleen als 'aanvalsleider', maar heeft niet het gewenste niveau om als aanvalsleider te fungeren bij zowel Sevilla als Oranje. Dan heb je vrij weinig aan Promes.
 
Dejan
 
13
17 november 2018 om 08:01
Dit was uiteraard een vervelende verliespartij voor Jong Oranje. Maar Jong Duitsland heeft ook wel een groot aantal spelers met flink wat Bundesliga-minuten in de benen. Daarvan verliezen is totaal geen schande. Dat Kluivert de aanvoerder is lijkt me niets mis mee, prima om hem op een dergelijke manier meer verantwoording te geven. Ik heb uiteindelijk meer twijfels bij de coach dan bij de spelers. Hoe de Knvb toch ooit bij De Looi is uitgekomen vraag ik me nog altijd af.
 
-NEC-
 
4
17 november 2018 om 10:51
Ook niet vergeten dat het Oranje van nu ook vol zit met spelers die in principe bij Jong Oranje zouden kunnen spelen. Ik vind dat meer zeggen dan deze verliespartij. De Ligt, De Jong, Van de Beek, Rosario, Bergwijn, Dilrosun... Die jongens zouden gewoon qua leeftijd in jong Oranje spelen.
 
Rijvers
 
4
17 november 2018 om 10:11
Vind het nog steeds erg vreemd dat van de Looi Bondscoach is van Jong Oranje En wie hem bij de Knvb naar voren heeft geschoven Dan zijn er toch genoeg andere trainers die hier naar mijn inziens beter geschikt voor zijn dan van de Looi