'Als PSV alleen maar gaat verdedigen, krijgen ze er ook drie tegen'
Dinsdag, 18 september 2018 om 13:12

De groepsfase van de Champions League gaat dinsdagavond van start voor PSV. Oud-speler Jan Poortvliet rekent erop dat Barcelona in het Camp Nou een maatje te groot is voor de ploeg van Mark van Bommel en dat de Eindhovenaren met een nederlaag van het veld stappen. Willy van de Kerkhof is een stuk optimistischer. "Ik hou het op 1-1."

"PSV is in een heel goede vorm en op dit niveau geven spelers altijd net iets meer dan in de normale competitie. Ik verwacht vanavond een heel leuke wedstrijd. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat Barcelona op papier een veel sterkere ploeg heeft, maar ik heb er wel vertrouwen in", aldus Van de Kerkhof, die het een goede zet vindt van trainer Van Bommel dat hij zijn speelstijl tegen de Catalanen niet gaat veranderen. "PSV moet zijn eigen spel spelen, van zijn eigen kracht uitgaan. Ze moeten niet alleen maar gaan verdedigen. Barcelona heeft een ploeg die rustig opbouwt en PSV is met zijn nieuwe stijl meer aanvallend ingesteld."

Poortvliet denkt dat het niet veel uitmaakt wat PSV doet, want volgens hem blijven de punten toch wel in Barcelona. "Ik denk dat ze eraan gaan, wat ze ook gaan doen", aldus de oud-middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "Ze treffen meteen de zwaarste ploeg. Dan kun je maar het beste je eigen spel gaan spelen, want dan leer je wat je op dit niveau tekort komt. Daar heb je het meeste aan. En waarom zou je je gaan aanpassen? Als je alleen maar gaat verdedigen, krijg je er ook drie tegen. Barcelona is denk ik een maatje te groot voor PSV."

PSV is ingedeeld in een zware poule, want behalve Barcelona staan ook groepswedstrijden tegen Tottenham Hotspur en Internazionale op het programma. Volgens Poortvliet is het niet uitgesloten dat de Eindhovenaren overwinteren in de Champions League. "Bij die andere teams loopt geen Messi of Coutinho. Ik heb de wedstrijd van Tottenham tegen Liverpool gezien en was niet onder de indruk van die ploeg. Daar liggen kansen. Maar vanavond speel je tegen een van de sterkste ploegen van Europa. Daar is PSV nog niet klaar voor. Pak je iets mee, dan zou dat geweldig zijn. Ik kijk er wel naar uit."

Meer nieuws
   
11:08
11:08
Goed nieuws voor Koeman: sleutelspeler keert terug op trainingsveld
0
   
10:30
10:30
Beschonken Tillman vroegtijdig gesneuveld tijdens PSV-huldiging: 'Hij leeft nog'
12
   
10:02
10:02
'Bayern laat interesse in Ten Hag varen en schakelt door naar nieuwe kandidaat'
16
   
10:00
10:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
9
   
09:32
09:32
Alex Kroes getoond als keiharde onderhandelaar: 'Liet deal op 180 euro klappen'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Maugaza
 
8
18 september 2018 om 13:17
Ik heb Barcelona tegen Sociedad bekeken afgelopen weekend. Wat ik zag van Barcelona was niet best... Ze stonden 1-0 achter, creëerde weinig, Lucky goaltjes en Sociedad had echt 3-4 100% kansen op 2-0, maar Ter Stegen keepte een zeer zakelijke pot. Wel een kanttekening, Barcelona speelde niet in de sterkste opstelling, maar toch heb ik het idee dat PSV kan gaan stunten in Camp Nou. Hendrix zal een zeer belangrijke rol gaan hebben op het middenveld vanavond om een resultaat neer te zetten. Daar zal het wel lef voor moeten hebben en op voorsprong moeten komen.
 
Adelante
 
36
18 september 2018 om 13:19
Haha, ze hebben het altijd lastig uit in Sociedad. Altijd. Ook met het Barça van Pep. Dat jij gelooft dat PSV zal stunten zal maar op één manier kunnen. Ze gaan geen 5-0 krijgen maar een 2-0. En dat is al een stunt op zich.
 
Panerai
 
24
18 september 2018 om 13:26
Met 2-0 verliezen is geen stunt. Mensen moeten niet zo overdrijven. Ja Barcelona is op papier veel beter, zelfs de bank maar er zijn genoeg voorbeelden waarbij clubs die op papier veel beter zijn verliezen van een mindere club. Nogmaals op papier is het zeker een gedane zaak maar laten we gewoon even afwachten wat er gaat gebeuren. Als PSV het op zijn heupen krijgt en Barcelona een offday heeft dan kan er wel eens gestunt gaan worden. PSV heeft voorin genoeg kwaliteiten om een enkele kans af te maken en kansen krijg je altijd. Ik heb er overigens geen al te hoge verwachtingen van en ga er niet vanuit dat er punten meegenomen gaan worden maar PSV is zeker niet op voorhand kansloos.
 
Maugaza
 
10
18 september 2018 om 13:30
Ik vind het zo'n onzin om te zeggen dat clubs 'het altijd lastig hebben tegen die en die club'. De wedstrijd was niet om aan te gluren en PSV maakt best kans tegen Barcelona! Ik ben benieuwd was het strijdplan van van Bommel gaat zijn.
 
XaviHernandez_
 
8
18 september 2018 om 13:32
Het is gewoon hopen dat Messi en co er niet zoveel zin in hebben. Zoet een wereldpartij keept en het balletje aan de andere kant een keer goed valt. Oppassen bij dode spelsituaties voor Umtiti en Pique.
 
Japie_Krekel
 
6
18 september 2018 om 13:37
@panerai verliezen is sowieso nooit een stunt en al gaat PSV er vandaag kansloos af heb je nog steeds 5 wedstrijden over om te proberen te overwinteren. de Spurs en Inter gaan het ook niet makkelijk krijgen tegen een Barca verwacht ik dus in principe is het dan nog geen man overboord. normaal gesproken moet je ervan uitgaan dat Barca groepswinnaar word en moet je proberen te stunten tegen de Spurs en Inter die beiden niet in beste doen zijn. pak je punten tegen Barca is dat een mooie bonus
 
Maugaza
 
5
18 september 2018 om 13:43
Spurs is toch ook een goede ploeg die jaren lang samen spelen. Ik denk dat zij met Barcelona juist gaan strijden om die eerste plaats. Inter is zeer zeker te pakken, vooral omdat waarschijnlijk binnen 3 maanden al twee trainers ontslagen zullen worden en er paniek in de tent is
 
Freeza
 
5
18 september 2018 om 13:51
@xavihernandez_ Dan heb je Messi niet gehoord een maand geleden, die zei voor 100.000 fans dit jaar kost wat kost de CL terug naar Barcelona te willen halen. We zullen deze avond zien hoeveel zin hij erin heeft. ;-)
 
XaviHernandez_
 
4
18 september 2018 om 15:34
Freeza // Messi zei ook dat hij zin had in het wk.. Bij Ajax roepen ze ook al een tijd dat ze weer landskampioen moeten worden. Maar het dan toch lastig om je te motiveren tegen Heracles. Maw voetballers zeggen zoveel om iedereen tevreden te houden. Zou wat zijn als Messi zou zeggen, mwah dit jaar even niet volgend seizoen gaan we weer voor de CL.
 
Moyashi
 
3
18 september 2018 om 13:30
Ter Stegen behoort ook gewoon tot de 11 spelers op het veld en daar moet je ook gewoon langskomen. Het is vervelend voor PSV dat Ter Stegen in zo een geweldig vorm zit, maar als hij een offday heeft en Barcelona begint opnieuw met een matige middenveld dan schat ik PSV ook niet kansloos om minimaal een punt hier te pakken. Wat ook belangrijk is om te melden is dat vooraf dit seizoen de kapitein Lionel Messi aan Camp Nou publiek mededeelde dat de focus dit seizoen hoger zal liggen op de CL. Als daar ook maar een klein stukje waarheid in zit zal je het waarschijnlijk vandaag ook moeten merken om de juiste indruk achter te laten. Met dat gezegd te hebben als toevoeging op wat Adelante hierboven al vermeldt heeft vind ik dat Barcelona hier thuis zakelijk hoort te winnen en als ze dat niet lukt dan verdient PSV dikke complimenten.
 
Adelante
 
2
18 september 2018 om 13:34
Precies Moyashi. Ook Suarez gaf aan dat ze dit seizoen de CL willen hebben en meer zullen rusten bij minder belangrijke wedstrijden. Het is wél een stunt als PSV niet met 5-0 ten onder gaat maar met een 2-0 of 2-1. Dat is een stunt tegen Barcelona in het Camp Nou. Ook zal het goed zijn voor het vertrouwen.
 
Jaims
 
1
18 september 2018 om 13:43
Heb die wedstrijd van Barca ook gezien en dat was inderdaad niet best , ik zie PSV een punt pakken vanavond en hou het op 1-1
 
lujnelmessie
 
9
18 september 2018 om 13:43
Ik vind dat iedereen hier wel een beetje te optimistisch is. Barcelona uit is misschien wel de moeilijkste wedstrijd die er is. Als je het aan een niet-nederlander vraagt (die weet dat psv 7-0 won) dan zou als nog 99% zeggen dat barcelona zou winnen. Tuurlijk kan er een gelijkspel komen, maar die kans is echt minimaal.
 
LaManita5
 
2
18 september 2018 om 14:34
Wat ik niet begrijp is dat men het verschil niet kan zien tussen een uit- en een thuismatch. Dat maakt een wereld van verschil als je tegen Barcelona speelt. In la liga doet de thuisploeg er alles aan om Barcelona het zo moeilijk mogelijk te maken. Nog maar net moest Barcelona op een akker voetballen tegen Valladolid. Andere ploegen "vergeten" dan weer eens hun veld te sproeien zodat er weinig vaart in het spel kan zitten. De resultaten spreken zo vroeg op het seizoen weeral voor zich: uit werd er met 0-1 en 1-2 gewonnen, thuis met 3-0 en 8-2. Als je dus de match tegen Soicedad als waardemeter gebruikt, ben je echt niet realistisch. In Camp Nou is alles anders, daar lijkt het veld vaak 2 keer zo groot voor een uitploeg.
 
NL_Modric
 
0
18 september 2018 om 17:17
Dat lijkt niet alleen, dat is waarschijnlijk ook zo. Messi speelt thuis, die is niet te stoppen. Suarez v Viergever wordt ook lachen geblazen. De enige waarvan ik verwacht dat ze een solide pot spelen zijn Schwaab en Dumfries. Het middenveld zal er niet aan te pas komen. Hopen op een omschakel momentje van Bergwijn en Lozano. Luuk zal niet eens in de buurt komen van het strafschop gebied, daar heb je dus helemaal niks aan.
 
Japie_Krekel
 
6
18 september 2018 om 13:30
normaal gesproken heb je niks te verliezen tegen een club als Barcelona. je moet gewoon hopen dat die een totale offday hebben en dat je als PSV boven jezelf uitstijgt en dan is een resultaat misschien mogelijk. als je angstig gaat voetballen ga je er denk ik wel af met een kansloze nederlaag
 
Wouterke
 
14
18 september 2018 om 13:47
“Ze treffen meteen de zwaarste ploeg. Dan kun je maar het beste je eigen spel gaan spelen, want dan leer je wat je op dit niveau tekort komt. Daar heb je het meeste aan. " Hier ben ik het dus helemaal mee eens.
 
cabinessence
 
37
18 september 2018 om 13:49
Haha, Willy van de Kerkhof zegt gewoon 1-1. Je hebt als PSV-supporter regelmatig plaatsvervangende schaamte voor de Van de Kerkhofjes, omdat ze altijd kijken door een joekel van een PSV-bril en sowieso vaak onzin uitkramen, maar ze zijn in elk geval wel bijna altijd positief en optimistisch. Liever hen als clubiconen dan die zure Van Hanegem of die afgunstige Swart.
 
veldkampj
 
6
18 september 2018 om 14:26
Haha je moet net als de van de Kerkhofjes meneer Swart met een enorme korrel zout nemen. Soms als ik interviews met hem zie dan moet ik ook erg hard lachen om de enorme bril die hij op heeft. Vaak zie en hoor je wel op de manier waarop ie het zegt dat ie zelf ook wel weet dat het niet serieus te nemen is en een beetje humor moet ook gewoon kunnen, toch. Ik vind het wel mooi in ieder geval. Al hoefde de opmerking over de Graafschap nou ook weer niet.
 
Busi
 
0
18 september 2018 om 15:42
Haha vind dit een pracht reactie. Kan me er ook in vinden al ben ik geem psver. Overigens is dat met een korrel zout nemen wel nodig, al is dat bij Swart wel een beetje gemaakr door de media heb ik altijd t idee. In het beginsel meende die wel altijd wat hij zei had ik het idee. Of sla ik nu de plank mis?
 
Sirius
 
0
18 september 2018 om 16:14
Ik vind ze alle drie even erg. Totaal geen objectiviteit en vooral bij de Van de Kerkhofjes en Swart raakt het negen van de tien keer kant nog wal. Vooral die drie leven nog in het verleden en weten weinig van het hedendaagse voetbal. Van Hanegem wel, maar weet het altijd toch erg negatief te brengen.
 
cabinessence
 
4
18 september 2018 om 16:21
@sirius: Groot verschil is dat het bij Swart vaak zo onsympathiek is. "ik hoop dat De Graafschap degradeert". "twente verliest in de laatste minuut, wat heerlijk zeg". En altijd dat gezeik op scheidsrechters en over hoe laf hij PSV vindt voetballen... Willy en René zul je niet snel op zulke uitspraken betrappen. Wel op het structureel overschatten van Psv, maar dat vind ik een stuk onschuldiger.
 
wolterx
 
0
18 september 2018 om 16:49
Sjaak weet meer dan genoeg over hedendaagse voetbal, maar kan me goed voorstellen dat mensen hem onsympathiek vinden door uitspraken die hij heeft gedaan. Maar die man snapt het spelletje wel, ook hoe het nu gaat. Maar voor sommige dingen heeft hij wel een plaat voor zijn kop zoals buitenspelers. Maar als je hem op de Toekomst bijna elke week opnieuw weer ziet met bovengemiddelde interesse in vrijwel alle teams en de speelstijlen merk je dat hij nogsteeds goed mee kan met het denkproces erachter. Maar is verre van objectief natuurlijk, maar zeggen dat het 9/10x kant nog wal raakt ben ik niet mee eens, al zijn die momenten dat hij zo rancuneus is degene dat hij het nieuws haalt wat meehelpt in een vertekend beeld.
 
rubje
 
1
18 september 2018 om 14:07
Ik hoop echt op een gelijkspel voor psv(op meer durf ik zelfs niet eens te hopen) Voordeel van alleen een gelijkspel is al enorm omdat de druk bij Barcelona voor de wedstrijden met TH en Inter groter wordt om die wel te winnen. Hoe meer punten inter en TH verspelen bij Barcelona hoe groter de kans voor PSV wordt om te overwinteren in Europra(alhoewel ze dan zeker wel een keer moeten winnen van Inter of Th).
 
wyzijnkampioen
 
2
18 september 2018 om 14:24
Een 5-4-1 opstelling zou misschien niet zo gek zijn tegen Barcelona. Je moet alleen niet snel op achterstand komen want dan heb je er niet veel aan.
 
bombanera99
 
0
18 september 2018 om 14:55
Ik ben voor PSV maar ik vind dit soort teksten altijd onzin.Alsof PSV gaat bepalen hoe PSV vandaag gaat spelen.Barcelona bepaalt vandaag hoe PSV speelt. Als PSV achteruit gedrukt wordt (en die kans is 99%) dan kan je wel stoer roepen `we moeten van onze eigen krachten uitgaan`, maar zie eerst maar eens een bal te veroveren.PSV wordt gedwongen om te verdedigen omdat Barcelona een veel hogere handelingssnelheid in de korte ruimte heeft. PSV verliest veel sneller de bal door een enorm kwaliteitsverschil.Ik weet precies wat van Bommel gaat proberen. Hij laat PSV vanaf de aftrap hoog druk zetten om de opbouw te verstoren van Barcelona. Na 10 minuten voelt PSV dat Barcelona zich er makkelijk onderuit voetbalt en het storen is over en PSV zakt gedwongen in zoals bijna elk team die met vol moed gaat storen.Hoe kan je van je eigen krachten uitgaan als je de bal niet hebt?Weet je wat pas echt stoer is en `van eigen krachten uitgaan` is? Als je met hoog druk zetten wordt weggetikt en toch blijft volharden in hoog druk zetten. Dat is pas stoer. Weliswaar zelfmoord.Maar he je kan tenminste zeggen dat je van `eigen krachten` bent uitgegaan. Dat je de bal dan niet hebt en wordt afgedroogd dat nemen we dan maar op de koop toe ????Kan je lekker weer op TV zeggen hoe stoer je was en van eigen krachten bent uitgegaan. Dan geef je echt een signaal af naar het buitenland.De kop in Marca. `NLse club met eer en moed vernederd` ??Wat een stel dramatische analisten hebben we toch ook in NL. Moraalridders die enkel op tv bezig zijn met de eigen ego `kijk mij eens voor aanvallend verzorgd voetbal zijn. Wat ben ik toch een goed mens.`
 
Pantelic16
 
1
18 september 2018 om 16:10
Schat PSV gewoon totaal kansloos in vanavond. Ten eerste betreft het een uit wedstrijd en ten tweede speel je ook nog de eerste wedstrijd tegen Barcelona. Wat betekend dat ze de punten nodig hebben en er vol op zullen gaan dan wanneer je ze de laatste speelronde treft. In combinatie met een thuis wedstrijd voor Barca haast onmogelijk om hier een positief resultaat te behalen.
 
DylanVan Herpen
 
0
18 september 2018 om 17:11
Barcelona is torenhoge favoriet maar ik zie veel analisten praten alsof ze elke week 10-0 winnen. Zelfs Barcelona laat punten liggen tegen mindere tegenstanders. En met psv in vorm geef ik ze toch echt wel een (kleine) kans op resultaat