'Als Real Madrid die 80 miljoen voor hem biedt, is het antwoord 'nee''
Woensdag, 1 juli 2020 om 07:43

Eduardo Camavinga beleefde afgelopen seizoen op zeventienjarige leeftijd zijn doorbraak bij Stade Rennes en de jonge middenvelder is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest begeerde talenten op de Europese velden. Met name Real Madrid wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van de Fransman en de Koninklijke zou zelfs al een fors bod neer hebben gelegd in Frankrijk. Technisch directeur Florian Maurice van Rennes houdt zich echter op de vlakte.

"Er is niet gesproken over een vertrek van Camavinga. Er is ook nog geen echte interesse geweest. Ik ben sinds mijn komst hier duidelijk geweest dat Camavinga deel uit zal maken van het project", stelt Maurice in gesprek met RMC Sport. "Als Real Madrid de tachtig miljoen euro voor hem biedt die wordt genoemd, is het antwoord 'nee'. We willen dat hij blijft en dat hij zich verder ontwikkelt bij Rennes."

"Het is voor mij duidelijk dat deze jongen deel uit moet maken van het project voor aankomend seizoen. We willen met hem door. Dat is ook belangrijk voor hemzelf. Hij is echt een goede jongen en een geweldige speler. Dit zijn gesprekken die we samen moeten voeren. Van onze kant is er geen intentie om hem te laten gaan", is de sportbestuurder duidelijk.

"Het is de moeite waard om te benoemen dat de speler de ambitie, en misschien ook het verlangen, heeft om ergens anders naartoe te gaan. Ik zal naar hem luisteren, maar hij heeft een contract en we zullen zien hoe de transferperiode uit zal pakken", sluit Maurice af. Camavinga ligt nog tot medio 2022 vast bij les Rennais, die zich vanwege hun derde plek in het afgelopen Ligue 1-seizoen op mogen maken voor de voorrondes van de Champions League.

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
0
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Tipptopp
 
20
1 juli 2020 om 07:56
Tja, eens kijken hoe hij reageert als de speler aangeeft niet te willen verlengen. Volgend seizoen levert hij vele malen minder op omdat het einde van zijn contract in zicht komt. Oftewel, uiteindelijk heb je als club de touwtjes maar beperkt in handen.
 
real8madrid
 
5
1 juli 2020 om 09:50
Dit zegt de man ook alleen omdat Camavinga heeft toegezegd nog een seizoen te gaan blijven. Wil met Rennes in Europa spelen en pas daarna naar Madrid
 
InsideRMadrid
 
5
1 juli 2020 om 10:38
8 / Klinkt als een verstandige jongen die Camavinga , op dit moment zou hij ook gewoon hevig banken voor Casemiro, dan kan je beter zelf ervaring op doen bij CL club Rennes (hoe raar klinkt dat hahah). Dit is overigens de eerste keer in de geschiedenis van de CL dat Rennes er in mee doet! Ben toch wel blij voor zulke ploegen, die miljoenen kunnen je transformeren tot een hele interessante club
 
Bayern1982
 
11
1 juli 2020 om 08:01
Krijgt real weer een lening van 1 miljard van de Spaanse bank? Eerst het stadion verbouwen 300mlj, dan Mbappe 300, dan Havertz 100 en nu Camavinga voor 100 en ik zal er wel 1 of 2 vergeten zijn.
 
GunneRo
 
72
1 juli 2020 om 08:27
Je bent vast nog wel 1 of 2 andere geruchten vergeten.
 
La~Decima
 
18
1 juli 2020 om 08:52
We gaan ook Puig kopen voor 80 miljoen en Neymar halen voor 250 miljoen. Eerst boden we 260 plus bale, maar toen wou PSG terug naar het vorige bod. Zelfs toen we een paar golfclubs erbij deden. Nu even zonder banter. Mbappe zal niet kopen, hij is ook niet nodig. We hebben Big Benz die topscoorder is en perfect is voor dit team. De vleugels hebben heel veel talent dus daar is hij ook niet nodig. Ook hebben we Jovic (denk zelf dat hij mentaal niet goed genoeg is) en Mariano. Ik zie het liefst een ervaren spits als Cavani of Auba als Jovic en Mariano weggaan. Havertz was slechts 1 gerucht, ook hier vraag ik me af of we hem echt nodig hebben. Dit is bij Camavinga wel het geval. We hebben voor vorig jaar zomer weinig uitgegeven twewijl onze inkomsten het erg goed doen. Financieel zitten we op rozen.
 
bruh
 
8
1 juli 2020 om 10:23
Snap niet waar iedereen het idee vandaan haalt dat Real weinig geld heeft uitgegeven. Met de aankoop van hazard (100), jovic(60), militao (50), mendy (48), rodrygo (45) en reinier (30) is toch alweer 333 miljoen gemoeid. Daarnaast hebben ze weliswaar voor 130 miljoen verkocht, maar dan blijft er alsnog 203 miljoen over. Verre van weinig dus.
 
real8madrid
 
2
1 juli 2020 om 15:19
Klopt wat je daar zegt, vorig jaar heeft Madrid behoorlijk de knip getrokken. Alleen is dat een momentopname en erg selectief. Als je naar de voorbije 5 jaar kijkt heeft Madrid in totaal 654 miljoen uitgegeven aan inkomende transfers. Een flinke duit natuurlijk maar clubs als Barca (1054m), United (835m), City (986m) en Juve (998m) gaven meer uit terwijl een club als Liverpool met (563m) er niet ver af zit. Deze cijfers zeggen op zich niet zo heel veel, het wordt pas overzichtelijk wanneer je de transferinkomsten erbij rekent en dus de netto uitgaven bekijkt. Met 209 miljoen heeft Madrid de voorbije 5 jaar dus gemiddeld 40 miljoen uitgegeven per jaar. Als je nu terug naar je eigen comment kijkt zie je dat Madrid dus eigenlijk al 4 jaar niets had uitgegeven voor afgelopen zomer. Dan is zo`n uitspatting niet echt problematisch lijkt me. Als je het wederom met andere clubs van eenzelfde grootte vergelijkt zie je dat Madrid het ook daar zeer goed doet. City (670), United (539), Barca (364) en Juve(285) gaven ook netto allen (veel) meer uit. Bayern, het toonbeeld van financieel gezond beleid, zit met een netto uitgave van 176 miljoen maar 33 miljoen onder Madrid, ofwel 6,5 miljoen per jaar minder.
 
real8madrid
 
3
1 juli 2020 om 15:32
Die cijfers worden pas echt indrukwekkend als je beseft dat met 3,17 miljard Madrid veruit de hoogste omzet heeft gedraaid in diezelfde periode. Gevolgd door United en Barca met ongeveer 100 en 150 miljoen minder. Terwijl Bayern en City zelfs ongeveer een achterstand van een half miljard hebben en Juve en Liverpool de kaap van 2 miljard niet eens hebben gerond. Als je dan een beetje kan optellen en aftrekken dan kan je concluderen dat Madrid er allicht warmpjes bijzit. De netto transferuitgaven de voorbije 5 jaar komt neer op zo`n 6,6 procent van de omzet in diezelfde periode. De enige topclub in Europa die beter doet is Bayern met 6,4 procent. Liverpool valt met 7,5 ook nog net onder de 10 procent terwijl United, Barca en Juve allen rond de 15 procent zitten. City zit zelfs op 27 procent, dan verbaasd het niemand dat hen een straf werd opgelegd door de Uefa. Madrid is in de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een van de meest financieel gezonde topclubs in Europa, samen met Bayern. Daar verandert die spending spree van vorige zomer niets aan. Betekent dit dat we vuurwerk moeten verwachten deze zomer? Ik denk het niet. Vanwege de gevolgen van Covid en de verbouwing van het Bernabeu zal Madrid deze zomer allicht de hand op de knip houden. Sterker nog, ik verwacht dat ze deze zomer vooral afscheid zullen nemen van spelers en met hun transfersommen en de ruimte die ze achterlaten in het salarishuis financieel ruimte maken om zich volgend jaar te melden voor Mbappe mocht de kans zich voordoen.
 
Dante
 
14
1 juli 2020 om 08:58
Zou me niets verbazen als Real er vrij redelijk opstaat financieel, al volg ik de club niet heel nauw. Maar hebben in al die jaren cl winst toch relatief weinig uitgegeven.
 
La~Decima
 
5
1 juli 2020 om 09:00
@Dante klopt, daarnaast doen we het commercieel ook heel goed, iets waar Perez weer goed in is.
 
InsideRMadrid
 
3
1 juli 2020 om 10:34
Dante / We staan er prima voor, voor komend seizoen heeft Florentino het budget al helemaal rond gekregen maar geld voor transfers is er in principe niet, tenzij er veel verschuivingen plaats gaan vinden. Volgend jaar zal de club geen winst boeken, maar ook geen verlies maken (woorden van Real zelf), en met name dat laatste is belangrijk. Stiekem hoopt Flo nog wel wat te cashen links en rechts. James, Bale, Vazquez, Achraf en Mariano zouden makkelijk kunnen vertrekken. Odegaard en Odriozola kunnen teruggehaald worden en dan gaan we het weer proberen. Een echte topaankoop verwacht ik zeker nog niet. Gewoon geduld hebben en dan Mbappe en Camavinga volgende zomer oppikken.
 
Ferland Mendy
 
7
1 juli 2020 om 09:39
Je bent vergeten dat real Griezmann gaat kopen voor 100m en Neymar voor 180m de jong voor 100m Semedo voor 50m en Dembele voor 150m dan is het goed
 
InsideRMadrid
 
6
1 juli 2020 om 08:37
Camavinga kan nu een jaartje in de CL de nodige ervaring op doen, volgend seizoen zal er een Galactico transferwindow plaatsvinden, dan kunnen we hopelijk Mbappe en deze Camavinga kopen (dan vul je de squad al goed aan). Een jaar daarna (2022) kan Real ook voor Haaland en De Ligt gaan. Ik verwacht dat Florentino een mooie erfenis wil achterlaten voor de volgende president.
 
La~Decima
 
11
1 juli 2020 om 08:54
Klinkt als een Fifa ultimate team haha. Verwacht dat Mbappe ooit voor Real speelt. Sommige zijn er gewoon voor gemaakt, die zie je spelen en dan denk je ja, dat wordt ooit een galactico. Vraag me wel af wat je met Haaland en Mbappe tegelijk moet. Ik hoop vooral dat onze talenten zoals Odegaard, Vini, Rodrygo, Valverde, etc het goed gaan doen!
 
real8madrid
 
0
1 juli 2020 om 15:37
4-4-2 met Haaland en Mbappe als koningskoppel... Nou mijn broek wordt er nat van hoor. Dat is kwalitatief wellicht beter dan Ronaldo en Benz, of Raul en Morientes, Raul en Van Gol...
 
La~Decima
 
3
1 juli 2020 om 08:55
Camavinga is wel de speler die we echt nodig hebben om de selectie in balans te krijgen. We missen een extra verdedigende middenvelder. Nu moet Casi altijd spelen of het middenveld is uit balans. Daarom zag ik ook liever dan Llorente bleef. Verder hebben we weinig nodig. Hoop dat Hakimi blijft maar verwacht dat hij samen met James, Bale, Vazquez zal vertrekken.
 
HakimHalim
 
6
1 juli 2020 om 09:22
Helaas is Hakimi gisteren gespot in Milaan, dus ik denk dat de deal vandaag of morgen bevestigd zal worden. Nu hopen op een terugkoopclausule.
 
mcgregor
 
0
1 juli 2020 om 12:19
Hakimi heeft al een medische keuring gehad en zal vandaag tekenen. Is op dit moment in Milaan. Jammer dat real hem voor zo weinig liet gaan als je dat vergelijkt met o.a deze 80 miljoen voor deze jongen. 40 is echt slecht gedaan door real Madrid. Die jongen had minstens 50 moeten opbrengen. Er was veel interesse en real heeft eerder een bod van 53 geweigerd. Niemand die het snapt. 80 vind ik ook veel te veel voor deze jongen. Hoop niet dat real dat gaat betalen.
 
lucas1234
 
0
1 juli 2020 om 13:23
Wellicht was Inter de enige die akkoord ging met een terugkoopoptie, en dat Real zodoende akkoord gaat met een lager bedrag.
 
lucas1234
 
9
1 juli 2020 om 08:59
Ik denk dat als het er echt op aankomt Rennes een dergelijk bedrag ten alle tijden accepteert. Er is niets zo veranderlijk als de voetbalwereld, ik heb al genoeg talenten gezien die stormachtig van start zijn gegaan maar sindsdien enkel minder zijn geworden. Het is namelijk een stuk makkelijker presteren als je jong bent en niemand wat van je verwacht bij een club waar weinig druk is. Als je dan ineens als grote aankoop speelt voor Real Madrid dan is dat een wereld van verschil. Het is altijd maar zien hoe zo iemand daar mee omgaat. Mocht Real hem kopen denk ik dat ze er goed aan doen om hem nog zeker 2 jaar te verhuren.
 
Monaldo
 
0
1 juli 2020 om 11:35
Dit doet de beste man uiteraard alleen om de prijs op te krikken. Zeker in deze nieuwe corona tijden kun je +80mln vergeten voor een nog onbewezen talent, zie transfer van Sane die een stuk verder is zijn carrière.