'Als voorzitter heb ik het verkeerd ingeschat met Frank de Boer'
Maandag, 18 september 2017 om 14:27

Frank de Boer moest bij Crystal Palace een nieuwe voetbalvisie introduceren, maar na 77 dagen werd de oefenmeester al de laan uitgestuurd. Veel fans van the Eagles konden het niet geloven dat de club in recordtijd hun manager op straat zette en Steve Parish, voorzitter van Palace, reageert maandag voor het eerst op de korte regeerperiode van De Boer.

"Als club hadden we het verkeerd, en als voorzitter had ik het verkeerd ingeschat met Frank. Maar ik ga nooit excuses aanbieden na het nemen van een risico om de club te verbeteren. Als ik fouten maak, zal ik dat eerlijk toegeven. Maar ik ga geen excuses maken", zegt de preses, die kort na het ontslag van De Boer Roy Hodgson aanstelde als nieuwe manager, bij Holmesdale Radio.

"De weg naar de hel gaat soms hand in hand met goede intenties. Ik begrijp dat mensen vier wedstrijden niet genoeg vinden, maar de resultaten waren slecht. Frank was hier vanaf 1 juli en uiteindelijk dacht ik dat het niet zou werken. Het had nog langer kunnen voortduren, maar als dat uiteindelijk zou betekenen wat ik dacht dat er zou gaan gebeuren, dan zou ik nalatig zijn geweest."

"Mensen zeggen dat het tijd voor mij is om te gaan. Ben ik blij met hoe het nu gaat? Nee. Maar ik word aangepakt met halve waarheden en met veel woede en bitterheid, door mensen die slechts één procent van de waarheid weten en compleet irrationeel zijn in hun kritiek. Niemand geniet van onze huidige status, maar het enige wat telt is waar we aan het eind van het seizoen staan", besluit Parish. Palace staat momenteel laatste in de Premier League met nul punten en nul doelpunten uit vijf wedstrijden.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Mosselmart
 
16
18 september 2017 om 14:31
Tja 0 goals in 5 matches is ook wel echt dramatisch... Al met al weet je misschien dat een coach wel langer de tijd nodig heeft dan 4 matches maarja 0 goals... Als het om vele miljoenen gaat moet je soms sneller beslissen dan gewenst
 
Bruijnie
 
5
18 september 2017 om 14:53
Maar gaat hij zo Hodgon er ook uit gooien als die na 4 wedstrijden op 0 punten en 0 doelpunten zit, wat er dik en dik in zit gezien het speelprogramma.
 
Sammerens
 
14
18 september 2017 om 15:01
Uiteraard gaat Hodgson gezien het schema niet afgerekend worden op zijn eerste weken.
 
Soccer1000
 
7
18 september 2017 om 15:30
De boer heeft meer tijd gehad zijn team voor te bereiden en heeft inspraak gekregen bij aankopen. Hogson niet. Verder heeft waren de eerste 4 wedstrijden op papier niet eens moeilijk en heeft hogson een moeilijker programma.
 
Musi26
 
1
18 september 2017 om 18:27
De eerste 4 wedstrijden waren niet eens moeilijk? Ik geloof dat je Liverpool uit bent vergeten. Crystal Palace 0 - 3 VS Huddersfield Liverpool 1 - 0 VS Crystal Palace 22 aug. - Tweede ronde League Cup Crystal Palace 2 - 1 VS Ipswich 26 aug. - Premier League Crystal Palace 0 - 2 VS Swansea Burnley 1 - 0 VS Crystal Palace Van de 5 onder de boer gespeelde wedstrijden moest hij er 3 winnen. 1 werd er gewonnen in de league cup. dan hou je hudderfield en Swansea over. Hudderfield was frank zijn eerste wedstrijd en deze ging terecht verloren. De andere is burnley. Hier zag je dat het voetbal al beter werd en ze waren ook gewoon de betere partij, maar helaas ging deze verloren. De partijen waar Crystal op papier de mindere partij was en dus niet hoefde te winnen zijn Southampten en uiteraard Liverpool. Als de trainer de nieuwe trainer de komende 3 wedstrijden niet wint, dan dienen ze hem volgens de voorzitter zijn theorie te ontslaan. Daarnaast hoefde de trainer hun niets te leren. Het is immers weer; Schiet de bal naar voren en zie wat er gebeurt. Dit is echt mismanagement van het hoogste categorie. Iemand die leiding geeft moet niet teneer gaan omdat het volk emotioneel reageert. Hij moet juist met het volk gaan praten. Ze gerust stellen. Helaas hebben vele mensen in de voetbal wereld niet de capaciteit om de dit te kunnen.
 
Elton
 
2
18 september 2017 om 14:34
Het hele elftal wilt gewoon niet draaien. Benteke raakt geen knikker meer ( Krijgt niks meer om te raken ). Een Cabaye speelt flink onder zijn niveau en spelers als Townsend die nog voor beste wel veel dreigen zorgde zorgen daar niet meer voor. Enige pluspunt is eigenlijk Zaha maar daar win je de oorlog uiteindelijk toch niet mee. Maar goed we zullen zien of de nieuwe trainer er iets aan kan doen.
 
JDG84
 
6
18 september 2017 om 14:56
Enige pluspunje is Zaha? Die heeft alleen de 1ste wedstrijd gespeeld en die wedstrijd was iedereen zwaar ondermaats. Wanneer zaha terug is, is ook nog niet bekend. Cabaye isnet terug van blessure en heeft zijn tweede volle wedstrijd gespeeld nu na twee maanden blessure en was iig de beste CP speler op het veld afgelopen wedstrijd. De wedstrijd tegen Burnley was eigenlijk iedereen wel okay, maar kregen ze de bal er niet in.
 
Gaalmeister
 
26
18 september 2017 om 14:37
Ze hadden hem beter over een paar weken kunnen ontslaan. 1) had Frank dan meer tijd gekregen, waardoor niet iedereen over de voorzitter heen viel, en 2) dan had Hodgson met een frisse lei kunnen beginnen ipv tegen Soton, Man City, Man Utd en Chelsea waardoor ook deze trainer met 4 verliesbeurten gaat starten.
 
4Ever4Ajax
 
3
18 september 2017 om 15:39
Met Hodgson krijg je weer het verschrikkelijke hoge ballen naar voren voetbal. Iets waar ze elke keer met hakken over de sloot in de BPL bleven. Hij wilde verandering en dat wilde hij uiteindelijk toch niet, getuige het feit dat Hodgson weer is aangesteld. Als hij nu een coach had aangenomen met andere ideeen, kwam hij nog enigszins beter over. Nu is het gewoon zielig. En excuses maakt hij nooit? Dan is het een nare vent ook. Iedereen maakt fouten en als je een man bent, kan je ook gewoon toegeven en excuses maken. Deze nare man dus blijkbaar niet.
 
Schwarz
 
0
18 september 2017 om 22:44
Hij speelt tegen Bournemouth, Burnley en Brighton&Hove eerst.. juist wel gunstig. Daarna pas wordt het lastig.
 
Schwarz
 
0
18 september 2017 om 22:46
Bovenstaand mag weg. Heb Everton zitten opzoeken for some reason
 
bambinoo
 
5
18 september 2017 om 14:39
Het volgen van een bepaalde visie kan een negatief effect hebben op de huidige resultaten, maar nul punten uit vier (makkelijke) wedstrijden is natuurlijk onacceptabel. Een snelle ontslag is dan ook volledig terecht. Ik zie het helaas heel somber in voor Crystal Palace. Er volgen drie moeilijke wedstrijden en na 8 wedstrijden nog droogstaan zie ik niet meer goedkomen..
 
 
2
18 september 2017 om 14:48
Komende drie wedstrijden gaan ze ook geen punten halen, dan wordt het tijd voor trainer nummer 3. Zou wel een mooi record zijn, drie trainers in een seizoenshelft.
 
Cyberize7x
 
1
18 september 2017 om 19:41
Dan ben je Palermo zeker vergeten, die verslijten er met gemak 3 in een maand. Al is dat wel echt een absolute uitzondering.
 
Rhynocerys
 
21
18 september 2017 om 14:51
Ongelofelijk slechte voorzitter. Je wil een andere speelstijl implementeren waardoor je de Boer haalt, vervolgens stuur je hem na 4 wedstrijden de laan uit en trek je Roy Hodgson aan? Die is het tegenovergestelde van De Boer
 
El Fenomeno
 
5
18 september 2017 om 16:03
De Boer koos juist voor een 532 in zijn eerste drie wedstrijden. Heeft die de hele voorbereiding op getraind om vervolgens in de vierde wedstrijd een 4231 te spelen. Kortom, De Boer wist zelf dus niet eens wat die deed en wat die deed was dus niet goed. Bovendien is die communicatief zwak en is de eredivisie zijn plafond.
 
Sammerens
 
0
18 september 2017 om 17:21
Hier ben ik het aardig mee eens. Bij de vierde wedstrijd was er sprake van dat hij bij een negatief resultaat ontslagen zou worden. Ineens gaat hij 4231 spelen en spelen ze direct hun beste wedstrijd van het seizoen. Dat is natuurlijk uitermate pijnlijk om te zien. Ik vind het niet raar dat een directie daar ook totaal niet blij mee is. Het indiceert dat de Boer blijkbaar wist dat er met 4231 beter gepresteerd zou worden, maar toch zijn 3-4-3/3-5-2 wilde gebruiken. Dat kan je hem, zeker in wedstrijden tegen directe concurrenten, zeer kwalijk nemen.
 
greenmanalishi
 
2
18 september 2017 om 18:44
Inderdaad. De angst regeert onder het mom van een zware management beslissing. Ongelooflijk.
 
OzwardGozku
 
3
18 september 2017 om 14:56
Dit is zo'n type eigenaar die veels te weinig verstand heeft van voetbal en meer van business. Zo'n manager denkt alleen maar aan resultaat en de geld en niets aan het spel. Hij denkt waarschijnlijk dat trainer zijn maar een makkelijke baan is.zo'n iemand moet eens in de voetbalschoenen staan van een voetbalkenner. Als hij dat had gedaan, was hij wijzer en had hij Roy Hodgson nooit aangenomen.
 
GroteYarak85
 
1
18 september 2017 om 15:05
Feit blijft dat de Boer op een verkeerd moment bij een verkeerde club is ingestapt. De boer moet een club leiden die creatieve voetballers heeft en voetballend wil opbouwen. Dit betekent dat hij middenmotor en geen degradatiekandidaat moet nemen als volgende club. Aan de andere kant krijgt hij genoeg euro's mee, dus we hoeven geen medelijden met de Boer te hebben.
 
Remcob
 
3
18 september 2017 om 15:27
De Boer heeft inderdaad een fout gemaakt in zijn clubkeuze en daarnaast wat pech gehad met blessures. Ik begreep zijn keuze overigens wel, want na het debacle bij Inter was een premier league club natuurlijk vrij onverwacht. Nu is zijn hele reputatie naar de maan en moet hij echt weer onderaan beginnen. Dit zal waarschijnlijk een Nederlandse of Schotse club worden, en dan is het afwachten of zijn carrière nog te redden is...
 
Apocalyps
 
2
18 september 2017 om 15:33
Een manager denkt ook alleen aan het (eind)resultaat, toch?
 
Apocalyps
 
1
18 september 2017 om 15:37
"maar ik word aangepakt met halve waarheden en met veel woede en bitterheid, door mensen die slechts éã©n procent van de waarheid weten en compleet irrationeel zijn in hun kritiek." Zou hij denk je de reacties van bepaalde Voetbalzoneleden hebben meegekregen? Het is mooi om te zien hoe mensen vanaf de zijlijn van alles en nog wat denken te kunnen roepen, zonder ook maar iets te weten van de dingen die zich daar hebben afgespeeld. De Boer wordt niet zomaar twee keer binnen korte tijd op straat gezet. Ik gun hem het beste, maar hij zal toch iets moeten veranderen, want waar redelijk wat leden zijn ontslag op "pech" en "verkeerde clubkeuzes" baseren, zijn anderen ook - voorzichtig - van mening dat dit wellicht voortkomt uit een stukje onkunde vanuit Fdb's kant.
 
GroteYarak85
 
1
18 september 2017 om 15:52
@apocalyps. Dat is zeker waar, als ik de berichten in de media lees, moet hij vooral zijn eigen manier van communiceren analyseren. Want zowel bij Inter als bij CP had hij op een gegeven moment de kleedkamer tegen zich.
 
90plus
 
1
18 september 2017 om 16:36
Vorig jaar al zwakke selectie en nu pas op allerlaatste moment iemand bijgekocht die ook nog eens snel blessure had. Sterspeler Zaha na eerste wedstrijd geblesseerd , nieuw systeem en tegen Burnley veel pech. Kortom vz heeft zelf zitten slapen en gaat na 4 wedstrijd paniekvoetbal spelen.
 
willempiedebok
 
0
18 september 2017 om 17:15
Wat gemeen om dit nu te zeggen als je na 4 speeldagen een trainer ontslaat. Eigen straatje schoonvegen.
 
DENAJAX01
 
0
18 september 2017 om 18:36
U bent een zeer slechte voorzitter mijnheer Parrish. U wist precies wat en wie u in huis haalde met De Boer. En verwachten dat hij het binnen 4 competitiewedstrijden op de rit heeft, is gewoon een onrealistisch beeld. U heeft duidelijk geen verstand van voetbal en al helemaal niet van het leiden van een voetbalclub. U doet er beter aan om te vertrekken, voor trainer nummer 16 in 3 jaar tijd het onderspit delft en een mooie club als Crystal Palace ter ziele gaat....