'Als Özil ook bij ons wil spelen, zullen we er alles aan doen hem te halen'
Zondag, 23 december 2018 om 12:57

Er is de laatste tijd het nodige gezegd en geschreven over de toekomst van Mesut Özil. De Duitse middenvelder, die zaterdagmiddag terugkeerde in de basiself bij Arsenal, werd de laatste tijd geregeld in verband gebracht met een vertrek uit Engeland. Özil kan the Gunners in ieder geval verruilen voor Istanbul Basaksehir, zo laat voorzitter Göksel Gümüsdag weten.

Özil zou volgens berichten in de Engelse media niet gelukkig zijn bij Arsenal, voor wie hij dit seizoen tot dusver vijftien wedstrijden speelde. Afgelopen week behoorde de aanvallende middenvelder niet tot de selectie voor het met 0-2 verloren EFL Cup-duel met Tottenham Hotspur, maar in de competitiewedstrijd tegen Burnley (3-1 zege) keerde hij terug in de basiself. Afgelopen weken werd de naam van Özil gelinkt aan onder meer Inter Miami, Juventus, Internazionale en Real Madrid.

Nu kan dus ook de naam van Istanbul Basaksehir, de werkgever van Eljero Elia, aan dit rijtje worden toegevoegd. "Özil is een hele bijzondere speler. Ik hoop dat onze paden op een dag zullen kruisen bij Basaksehir. Als hij ook bij ons wil spelen, zullen we er alles aan doen hem hierheen te halen", laat Gümüsdag weten in gesprek met BILD. Basaksehir is momenteel de koploper van de Turkse Süper Lig, met een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger Kasimpasa.

Voorlopig lijkt het niet aannemelijk dat Özil naar Turkije zal verkassen. De aanvallende middenvelder, die Turkse roots heeft, verlengde in februari zijn contract bij Arsenal tot medio 2021 en verdient een slordige 389.000 euro per week. Eerder dook het bericht op dat the Gunners willen meewerken aan een vertrek van Özil, maar alleen als er een marktconform bedrag op tafel gebracht wordt.

Meer nieuws
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
0
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
4
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
FlackoGS
 
31
23 december 2018 om 13:10
En dit is de reden waarom Basaksehir een van de meest gehate clubs in Turkije is. Ze hebben max. 2500 fans, alle sponsors zijn regeringsorganisaties zoals Medipol en de derde brug van Istanbul. Hoe kan zo een club de inkomsten hebben om sterren als Mesut Ozil te strikken en hun salaris te betalen?
 
TorettoRCG
 
7
23 december 2018 om 13:53
Ik denk dat je de vraag al zelf . beantwoord. Blijkbaar heeft de regering er lol in om de topclubs dwars te zitten? Wat bedoel je met de derde brug van Instanbul? Worden ze.letterlikk gesponsord door een organisatie die een brug beheerd? Waarom moet zo een organisatie geld uitgeven aan sponsoring?
 
rkallan
 
2
23 december 2018 om 15:59
Medipol is toch een privateorganisatie? Er word geen directe cashflow geïnjecteerd door de regering. Ja er zijn banden met regeringsleiders. Ja ze krijgen makkelijk toestemming, maar geld ook voor de top3 clubs. Naar mij idee zijn ee bij deze club geen wereldsterren die een hoge salaris last mee dragen. In het verleden hebben meerdere clubs gestunt door aantrekken van een grote naam. Als je nou zou zeggen dat de club gehaat word vanwege haar supportersgare die aanhangers zijn van AKP, de club in een wijk met voornamelijk AKP aanhangers is gelegen. En dus de supporters ook uit deze buurt komt. Dan zou je enig sinds een punt kunnen hebben. De 3 grote clubs hebben ook banden met de regering.
 
gangstarr
 
4
23 december 2018 om 16:39
Flackogs Vergeet niet dat Basaksehir eigenlijk al jaren met een bescheiden selectie heeft gespeeld. Visca, Mahmut, Ugur, Irfan etc. Laten we ook eerlijk wezen, als ze 9de stonden zou niemand om hun bekommeren. Maar nu ze bovenaan staan lopen wij van de grote clubs te janken hehe. Het is natuurlijk een smaakloze club. Als ik vanochtend dan een Erzurum thuis zie spelen met volle bak publiek, dan laat een Basak mij inderdaad koud.
 
Mackolik
 
7
23 december 2018 om 14:22
Als die komt dan is de kans groter dat hij naar Fener komt. Hij gaf dat zelf aan ooit de kleuren van Fener te willen dragen.
 
noppa
 
4
23 december 2018 om 14:28
Ik krijg het te doen met Özil, hij krijgt maar een "slordige 3 ton per week". Dat is toch geen geld.. Jaarlijkse gemiddelde modale inkomen in Nederland is 34.500.. Die salarissen gaan véél te ver.. Ik zie Özil over paar jaar wel naar Turkije gaan, maar zou nu toch Juventus kiezen. De Oude dame is ook een stap hogerop , zou mooi zijn om hem weer samen met Ronaldo te zien.
 
rkallan
 
1
23 december 2018 om 15:33
Mede dankzij hem en 20tal anderen word er honderden miljoenen binnen gehaald door zijn werkgever. Lijkt mij dat die dan ook daar aan beloont mag worden.
 
desailly
 
2
23 december 2018 om 16:15
Tja..göksel gümüsdag..schoonzoon vd zwager van Erdogan.. Ooit kokoreç verkoper maar zie: het geluk lacht hem toe (...) Basaksehir smijt met geld van de Gemeente Istanbul..onuitputtelijk die bron.. Göksel heeft ook rechten van het Turks voetbal verkocht maar voor hoeveel is geheim (...) (Aziz Yildirim) Triest...