Amateurvoetbal staat op punt van instorten: 'Dit is niet te doen zo'
Vrijdag, 5 november 2021 om 17:28

De kans is groot dat het amateurvoetbal op korte termijn opnieuw stil wordt gelegd, zo betoogt voorzitter Ad Westerhof van de Amsterdamse voetbalclub AFC in gesprek met De Telegraaf. Amateurclubs gaan volgens Westerhof zwaar gebukt onder de nieuwe coronamaatregelen, die verplichten dat vanaf zaterdag wordt gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. "Iedereen ontkent het, maar de competitie staat op het punt van stoppen", zegt Westerhof.

Voetbalverenigingen in het hele land moeten als gevolg van de aangescherpte maatregelen vanaf zaterdag controleren op een coronabewijs. Zonder QR-code mag geen toegang worden verschaft tot de sportkantine, de kleedkamer of zelfs het toilet. Het kabinet stelde het toegangsbewijs aanvankelijk verplicht voor het complete voetbalterrein, dus ook buiten, maar kwam daar na felle protesten op terug. Toch zijn de versoepelingen volgens Westerhof niet voldoende voor het amateurvoetbal.

De voorzitter van AFC heeft beveiligers ingehuurd om te controleren op QR-codes. "Dat kan je niet door vrijwilligers laten doen, ik heb geen zin in gedoe. Maar beveiligers inhuren kost gewoon geld. Als dit zo doorgaat en we moeten iedere dag controleren, dan kost dit tot de kerst 25.000 tot 35.000 euro. Dat kan een normale club niet betalen. Wij beschikken wel over wat reserves, maar we hebben ook tegenstanders nodig. Heel wat clubs gaan hierdoor weer in de problemen komen."

Westerhof denkt daarom dat het beter is als het amateurvoetbal voorlopig stil wordt gelegd, zoals vorig jaar ook al gebeurde als gevolg van de coronacrisis. "Wat mij betreft maakt de KNVB er een heel lange winterstop van en gaan we begin februari weer verder", aldus de preses van AFC. "Want dit is bijna niet te doen zo." Westerhof is kritisch op het beleid van de overheid. "Het gekke is dat, voor zover bekend, nog nergens op voetbalvelden een massale uitbraak van het coronavirus is ontstaan."

Meer nieuws
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
23
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
8
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
27
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
DRL80
 
150
5 november 2021 om 17:32
Gehoorzaamheid ipv gezondheid. Wordt wakker mensen.
 
Lierse1997
 
54
5 november 2021 om 17:36
Ik wist niet dat je fan was van de woke-cultuur?
 
magikhetwete
 
44
5 november 2021 om 17:36
Ik slaap 8 uur per dag, is een heel goed idee. Je hebt het nodig. Mensen die continue wakker zijn slaan regelmatig wartaal uit merk ik op. De voorzitter van AFC komt met een prima voorstel, stilleggen om kosten te dempen, slim idee!
 
ViscaCatalunya
 
32
5 november 2021 om 17:44
Het grote probleem is nu wel dat veel mensen die al maanden op een behandeling wachten zien dat hun operaties worden afgezegd omdat Corona patienten alle zorg opeisen. Ze doen het niet voor de lol die maatregelen. De winter moet nog komen.
 
Tjeerd94
 
80
5 november 2021 om 17:50
Het grote probleem is beleid dat de zorg heeft uitgehold, terwijl Nederland voor een massale vergrijzing stond/staat. Hoe de f bedenk je het dan om te bezuinigen?
 
yamiown
 
37
5 november 2021 om 17:54
Het is een dubbel probleem. Zorg is kapot bezuinigd en wordt nu extra onder druk gezet door wappies die alleen aan zichzelf denken.
 
Tjeerd94
 
27
5 november 2021 om 17:59
Denkt iedereen niet 'alleen' aan zichzelf? En dat is niet erg, maar vind het daardoor niet echt een sterk argument.
 
yamiown
 
16
5 november 2021 om 18:04
Groepsimmuniteit en het feit dat mijn ouders een mindere weerstand hebben, zijn voor mij twee van de voornaamste redenen geweest dat ik me gevaccineerd heb.
 
Jansen Joenite
 
13
5 november 2021 om 18:07
Tjeerd94, dat is zo maar koop je nu niks voor. Wat we nu zien is steeds meer personeel dat uitvalt en een verpleegkundige die 4-6 jaar opleiding nodig heeft. Dan kunnen we klagen over het verleden, maar hebben NU oplossingen nodig.
 
droppie
 
46
5 november 2021 om 18:20
yamiown, extra onder druk gezet? ik zie het eerder als iemand een zondebok maken voor eigen falen. Tien jaar lang bezuinigen op de zorg terwijl je weet dat de babyboom generatie er aan komt qua zorg. Dat is niet bijster slim te noemen. Zelf ben ik gevaccineerd, maar doe niet mee met het spelletje die zorgt voor tweedeling in de maatschappij.
 
JK-Ajax
 
29
5 november 2021 om 18:25
Ik vind het wat makkelijk om enkel naar wel of niet gevaccineerd te kijken. Dat iedereen overal maar ongetest mag samen hokken onder het mom van gevaccineerd vind ik minstens net zo erg. Dat is puur een worst voorhouden om men te laten prikken ipv dat het een werkbare functie heeft. Gewoon weer lekker laten testen voor iedereen als je met veel samen wil komen of gewoon maar even tot na de winter niet.
 
Tjeerd94
 
29
5 november 2021 om 18:28
Jansen, de vraag is dan "Is een vaccin dé oplossing?" Kunnen we niet beter focussen op een structurele oplossing? Ons richten op beter voedsel, meer bewegen en meer compassie voor elkaar? Want wat ik zie is dat we steeds verder - van elkaar - weg drijven.. En dat is niet gek als `het internet` onze mening keer op keer tot waarheid promoveert en wat is er een fijner gevoel dan gelijk krijgen?EDIT: Kun je langetermijnpolitiek bedrijven als je iedere vier jaar zieltjes moet winnen?
 
4Ever4Ajax
 
10
5 november 2021 om 18:30
@yamiown: er is nog geen jaar geweest dat er minder geld is besteed aan de zorg dan het jaar ervoor. En meer personeel is een utopie, bijna elke branche staat te springen om meer mensen die er simpelweg niet zijn. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zich laat vaccineren. Daarmee is Corona niet weg, maar worden de problemen een stuk meer beheersbaar.
 
hansje1969
 
14
5 november 2021 om 18:31
Als de wappies nu niet massaal de ziekenhuizen overspoelen, is er nu geen probleem. Dus de oplossing is simpel….
 
4Ever4Ajax
 
7
5 november 2021 om 18:34
@droppie: 2-deling? Die amper 10 procent die stellig weigert? Soms moet een overheid kunnen beslissen wat het beste is, ipv individuen die sowieso het overzicht en kennis niet hebben. Niet dat de overheid dat wel altijd heeft, ook zij maken fouten, maar worden wel door echte experts gesteund.
 
Jansen Joenite
 
13
5 november 2021 om 18:46
Tjeerd, dat zijn inderdaad oplossingen op de lange termijn (al werkt dat niet tegen een virus waar men 0 weerstand tegen had), maar als een ongevaccineerde 17x kans heeft om in het ziekenhuis te komen dan een gevaccineerde is dat absoluut op korte termijn een oplossing om de zorg minder te belasten. De ligduur van een Covid patiënt is 12-14dagen, dus do the maths.. In het huidig politieke klimaat is langetermijnvisie idd moeilijk. Er wordt meer gekeken hoe men elkaar kan aanvallen dan hoe men tot consensus en langetermijnplannen kan komen.
 
jomar3
 
8
5 november 2021 om 18:58
Operaties bestaande uit een groot deel van o.a. mensen die hun gehele leven gerookt, gezopen of gevreten hebben. De wappies van de afgelopen 50 jaar zeg maar gerust. En die hebben nu voorrang? De maatschappij is opzoek naar een zondebok om jarenlang wanbeleid wat gezorgd heeft voor het gebrek aan zorg capaciteit vandaag de dag kan rechtvaardigen. Triest. En voor de volledigheid; ik ben tweemaal gevaccineerd.
 
Jansen Joenite
 
3
5 november 2021 om 19:26
Jomar, waar die groep voor geopereerd wordt is vrijwel nooit planbaar maar spoedeisend. Ik wil ook geen zondebokken want iedereen heeft recht op zorg, maar oplossingen. Vaccinatie is bewezen effectief en houdt veel mensen uit de ziekenhuizen.
 
jomar3
 
9
5 november 2021 om 19:46
Is bewezen tijdelijk effectief. Zie bijvoorbeeld de opgenomen gevaccineerde ouderen waarbij het vaccin minder bescherming biedt maar de kwetsbaarheid blijft. En dus kom je niet uit deze cirkel als er geen andere, duurzamere oplossingen komen. Wijzen naar de mensen die andere keuzes maken is daarom treurig en onterecht.
 
FrisianReds
 
6
5 november 2021 om 19:52
Nee Jomar3, dat wijzen is juist zeer terecht. Zij kunnen de problemen nu heel makkelijk verlichten, maar weigeren dat uit een simpele halstarrigheid.
 
Jansen Joenite
 
5
5 november 2021 om 19:55
Euh, kijk eens naar verhouding. Hou even rekening met de ratio 85/15% (en voor kwetsbare ouderen ruim meer dan 85%). Wel even kritisch blijven hé. Geen expert heeft ooit beweerd dat er 0 gevaccineerden in het ziekenhuis zouden komen, maar wel dat een hele grote groep buiten het ziekenhuis zou worden gehouden. De gemiddelde leeftijd van een gevaccineerde in het ziekenhuis is 75+ en die van een ongevaccineerde 59 jaar.
 
jomar3
 
14
5 november 2021 om 19:58
Ja dat kunnen rokers, drinkers en snuivers ook al 50 jaren. Als die mensen vandaag allemaal zouden stoppen is er wel 2x plek voor ieder Corona geval en lag de zorgpremie niet op ruim 100 euro per maand voor een basispakketje. Maar die domme keuzes mogen mensen dagelijks blijven maken, maar een keuze een vaccin niet te nemen lijdt tot uitkotsen in de maatschappij. En dat is precies de essentie van het probleem, er is de afgelopen jaren zo’n ontiegelijk wanbeleid gevoerd op gebied van gezondheidszorg dat een keuze van een krappe 10% van onze maatschappij tot uitsluiting moet leiden om dat gepruts te maskeren. De verantwoordelijkheid voor deze teringzooi ligt in Den Haag, niet bij de ongevaccineerden. Veelal de laagopgeleiden van ons land. Lekker makkelijk deze groep mensen de schuld te geven.
 
jomar3
 
8
5 november 2021 om 20:01
Maar de vraag blijft dan; wie heeft wie besmet? De gevaccineerde de ongevaccineerde of andersom? Aangezien we maar 10% van Nederland op regelmatige basis aan testen onderwerpen en de gevaccineerden die net zo goed over kunnen dragen, besmet kunnen raken en doodziek aan de beademing kunnen komen laten als kippen zonder kop rondlopen. Test dan iedereen minimaal 1x per week, als het je te doen is om het virus.
 
Jansen Joenite
 
7
5 november 2021 om 20:07
Die QR slaat m.i. ook nergens op, want gevaccineerden dragen idd ook bij. Nu de druk weer hoog is, moet m.i. ook weer meer getest worden (zoals bij evenementen). Overigens test ik zelf elke maandag vrijwillig omdat ik redelijk veel onder de mensen kom voor mijn werk.
 
Lierse1997
 
2
5 november 2021 om 20:09
Ik geef hen niet de schuld, ik merk wel op dat het de kortste pijn is momenteel. Een roker die vandaag stopt die heeft nog steeds kapotte longen, iemand die zich nu laat vaccineren die heeft minder kans om op de IC te liggen in de nabije toekomst.
 
jomar3
 
9
5 november 2021 om 20:22
Dan behoor jij tot een keurige groep mensen. Ik heb veel gevaccineerden om me heen die lak hebben aan de symptomen omdat ze zelf gevaccineerd zijn. En dan noemen ze de ongevaccineerden egoïstisch. Afijn, ik vind dat het testen volle focus moet krijgen. Zet in op die ademtest of een evenredige simpele versie waardoor je heel snel weet of iemand Corona heeft of niet. Sluit mensen dan uit van deelname of toegang, omdat ze aantoonbaar ziek zijn. Zet daarnaast in op voorlichting, studies en andere middelen om steeds diepere kennis te vergaren en te delen. Zodat steeds meer mensen overstag gaan. Net zoals bijv bij gebruik van alcohol in het verkeer. Ieder mens ter wereld neemt deel aan het verkeer, lopend, fietsend, rijdend. Alcohol leidt tot duizenden doden per jaar. Verkeer is noodzakelijk, alcohol kan iedereen zonder. Waarom is alcohol dan niet verboden? In dat geval is toch ook ingezet op voorlichting, studies en het direct kunnen testen op aanwezigheid in je lijf middels een ademtest. En zo zou ook moeten gelden voor dit virus. Sluit geen mensen uit op basis van keuzes, helemaal niet als je op gebied van gezondheidszorg zo’n wanbeleid hebt gevoerd. Ze zijn zelf grotendeels debet aan deze situatie. Zorg dan voor duurzamere oplossingen ga geen mensen categorisch uitsluiten. Ik ben daar op tegen. Nogmaals; zelf wel gevaccineerd, maar tegen dit maskerende beleid.
 
hansje1969
 
3
5 november 2021 om 22:38
@jomar3 Maar om een lang verhaal kort te maken, die 10% waar je het over hebt zijn over vertegenwoordigd op de IC en ziekenhuizen. Duidelijk wie het probleem veroorzaken. En een beetje zinloos om er mee aan te komen dat de staat van de medische zorg hier de schuld van is. Want in andere landen zijn deze aantallen dezelfde. Wie sluit wie nou uit? Ik kan ook redelijk wat mensen die het prikje niet genomen hebben, maar nog nooit een onderbouwde reden gehoord waarom ze het prikje niet nemen.
 
Jansen Joenite
 
1
5 november 2021 om 22:56
hansje1969, wat betreft het buitenland: het is moeilijk om het zorgstelsel in Nederland te vergelijken met het buitenland. In Nederland is er minder IC capaciteit nodig, omdat hier patiënten op een medium care, longafdeling of cardiologie worden opgenomen die in Duitsland bijv al naar een IC gaan. Wij zijn wat dat betreft efficiënter en hadden de mogelijkheid om behoorlijk op te kunnen schalen. Door de ontzettende uitval van verpleegkundigen om verschillende redenen is die flexibiliteit die we vorig jaar nog hadden er nu uit helaas. Dit icm de lange ligduur en behoorlijk aantal patiënten maakt dat we weer nieuwe maatregelen hebben.
 
hansje1969
 
1
5 november 2021 om 23:08
Klopt en wat Kuipers ook zegt is dat wanneer we ook meer bedden hadden deze maatregelen er ook zouden komen. Ook al hadden we dus meer bedden. Maar mijn punt in deze is dat in combinatie met de lange ligduur wat je zegt daar vooral ongevaccineerden liggen nu. Dan is het toch duidelijk dat die groep gewoon het grootste probleem vormt nu. En daarom blijft mijn vraag staan, wie sluit wie nou uit?
 
Jansen Joenite
 
1
5 november 2021 om 23:47
Haha, het antwoord op die vraag weten wij allebei wel :D
 
Savano
 
69
5 november 2021 om 17:47
Inderdaad, gebruik je IQ ipv je QR. Je blijft aan de gang met prikken: als gevaccineerde waarom de angst voor ongevaccineerde. Een gevaccineerde kan jou evenwel besmetten. Iedere prik weigeraar een wappie noemen is mij te makkelijk. Genoeg redenen om niet te gaan prikken ... Laat een ieder in zijn waarde want wie ben jij om te bepalen wat een ander wel even zou moeten doen. Prik je prima, prik je niet ook prima - in Amsterdam zeggen we 'leef en laat leven!'.
 
tommie
 
12
5 november 2021 om 18:11
Noem eens een paar van die genoeg redenen dan als je wilt. Ik heb nog nooit een fatsoenlijke gehoord namelijk...
 
Jansen Joenite
 
14
5 november 2021 om 18:12
De kans dat een ongevaccineerde in het ziekenhuis komt is echter 17x zo groot. Leef en laten leven is er in veel gevallen niet meer bij. Niet voor de patiënt waarvoor een operatie al 5x is uitgesteld, niet voor de verpleegkundige die al 1,5 in de shit zit, en ook niet voor alle bedrijven en instellingen die straks weer last krijgen van nieuwe maatregelen.
 
SocioFan1
 
21
5 november 2021 om 18:41
@tommie Snap ik wel, maar hey luister eens (als je echt oprecht even iets kritisch wil beluisteren) naar Dr. Sherry Tenpenny in een Amerikaanse praatprogramma waar ze zowat alles bespreekt betreft het vaccin. Ik kan je ook een link pm`en want hier mag dat niet, foei he. En hierop aanvullend heb je een europese parlementslid die zeer kritsch is tegenover andere leden en de contracten die er zijn gemaakt met de vaccin companies, agh je moet het maar (willen) zien anders, ik ga niks pushen ofso. Z`n naam is iig Cristian Terhes. En dan zie ik vandaag weer die Ab Ostersaus bij WNL komen zeg, beetje pushen dat we snel met die boosterprik moeten beginnen bij ouderen en daarna jongeren, bizar! Degene die nog tijdens de mexicaanse griep zowat stond te juichen, nadat de eerste besmetting van een kind in NL was opgemerkt. Riep dan doodleuk hey pak even die wishkey erbij (heb je gewoon een filmpje van ja). Absurd, en bleek dan ook nog dat ie achteraf aandelen had e.d. in bepaalde vaccin bedrijven die die shots toendertijd leverden. Agh, en die man mag lekker door lopen brabbelen. Wat een laffe gedoe!
 
 
22
5 november 2021 om 18:56
Sherry Tenpenny is dat niet die ene die denkt dat je autistisch wordt van traditionele vaccins? Bij haar moet je het wel echt willen zien om het te geloven. Ze claimde ook dat mensen magnetisch werden van vaccins en messen en vorken tegen zich aan konden plakken na vaccinatie en dat er spul inzit dat reageert op 5g. Das wel heul kritisch.
 
JK-Ajax
 
5
5 november 2021 om 19:25
sowieso alles wat Amerikaans is en zichzelf DR noemt zou ik erg sceptisch over zijn.
 
SocioFan1
 
14
5 november 2021 om 19:49
Nee maar als Hugo, Rutte of het Rivm van alles roept dan geloven we het meteen zeker (oh ja en natuurlijk onze grote vriend Abje, de viroloog). Dan is het ja meneer, is goed meneer. QR code? Doe ik meteen hoor, u mag ook mijn pincode hoor. Agh ja. Het wordt steeds duidelijker dat ze de boel voor de gek houden. Jammer dat het pas achteraf duidelijk wordt, de schade is enorm en gek genoeg heb je nog steeds velen die nog steeds met ze weglopen. Pathologische leugenaars zijn het. Je zorg heeft het zwaar, ook jaren terug al, door 10 jaar Rutte (lijkt net een dictatorschap joh)! En nu dus ook, ipv de zorg enorm te versterken gooien ze met miljoenen in andere onzin zaken. Andere politici dienen moties in om dit wel te verbeteren en notabene dit nep kabinet stemt ertegen. Echt, wat is dit voor ziekelijk gebeuren dan vraag ik me af!
 
jomar3
 
7
5 november 2021 om 19:53
Die uitgestelde operatie voor bijvoorbeeld longk***. Waarvan feitelijk vastgesteld 85% tot 90% roker is. Waarvan al decennia bekend is dat het je gezondheid ernstig schaadt. Tig jaren studies naar zijn gedaan. Miljoenen voorlichtingen over zijn gehouden. Maar mensen willens en wetens die rotzooi blijven gebruiken. Er zijn niet zo gekke veel mensen die acute operaties nodig hebben zonder dat ze daar ook maar iets aan kunnen doen. Maar kiest iemand ervoor een vaccin niet te nemen, dan lig je in de weg?
 
FrisianReds
 
13
5 november 2021 om 19:55
Bijzonder SocioFan1, iedere buitenlander die iets zegt wat in je straatje past, geloof je heilig, maar onze eigen experts wuif je weg. Ik zou btw eens opzoeken wat een dictator is.
 
Lierse1997
 
12
5 november 2021 om 19:57
Jezus man je zit hier gewoon een antivaxxer te verdedigen die bewezen leugens blijft verkondigen in haar boeken. En dan moeten wij ook maar een seconde geloven dat jij kritisch bent?
 
 
8
5 november 2021 om 20:09
Hugo en Mark zijn huichelachtig politici, mee eens, maar Sherry Tenpenny is een volslagen gestoorde idioot. Die is volledig gestoord. Niks kritisch aan. Dat soort mensen horen achter slot en grendel of in een gesticht. En ze is Osteopaat dat maakt haar net zo deskundig als Pino en meneer Aart (rust in vrede).
 
SocioFan1
 
10
5 november 2021 om 20:48
Kunnen jullie ook bij het onderwerp blijven? Dit gaat om haar uitspraken betreft dit vaccin, waar ze ook punten aanhaalt die vele andere deskundigen aanhalen e.d. over het Rna gebeuren e,d., is dat niet waar!? En hoe vreemd is het, dat de contracten betreft het covid vaccin, vele papieren ervan geheim zijn, waar is de transparantie daarin? Wat ze denkt over andere zaken is in deze niet relevant, ken diegene verder ook niet. Maar nee, enkel op de persoon spelen en afbranden, een bekend terugkerend fenomeen. Om dan meteen diegene neer te halen (omdat ze anders denkt over iets anders wat een hele andere discussie zal zijn) en alles wat diegene hier zegt over de covid vaccin meteen als onzin te willen bestempelen. Wel grappig, eenzelfde werkwijze als Hugo en Rutte die het opvallend ook vaak gebruiken tegenover kritische politici! En als ik nu toevallig een dokter in de IC aanhaal in een Nls ziekenhuis die op de radio aangeeft dat de meeste in de IC geprikt zijn en sterker nog dat zij uit bloedtesten zien dat hun auto immuun systeem is beschadigd door de vaccin! dan zullen jullie dat vast ook neerhalen en afdoen als onzin! Elk argument en punt dat aangehaald wordt is gewoon onzin in jullie ogen, bizar! En er zijn genoeg gevolgen van de vaccin bij velen, tot aan overlijden aan toe. Mensen die verlamd zijn geraakt e.d. en de gevolgen op de lange termijn zijn helemaal niet duidelijk. Agh, nee blijf lekker doorgaan met mensen afbranden wanneer hun argumenten niet in jullie straatje passen, kansloos joh dit!
 
Lierse1997
 
7
5 november 2021 om 21:27
Bij het onderwerp blijven? Dat is alsof ik hier kom aandragen dat een psychiater zegt dat we niet afstammen van apen, terwijl dat die man ondertussen al 4 boeken heeft geschreven waarin hij onzin omtrent creationisme poneert. En het is een dame die op volledig onwetenschappelijke gronde een zware antivaxxer is.
 
 
9
5 november 2021 om 21:45
Deze mevrouw beweert over dit vaccin dat je er magnetisch van wordt en het te maken heeft met 5g. Over dit vaccin. Ze is af.
 
ScH14FcB
 
3
5 november 2021 om 18:38
Aub niet stilleggen. Wij hebben nog maar 5 wedstrijden gespeeld. En het gaat echt niet beter worden met de maatregelen in januari/februari ben ik bang. Je kan ook 7 tegen 7 spelen met alleen gevaccineerden desnoods (niet dat ik hier voorstander van ben hoor). Jammer voor de ongevaccineerden maar als gevaccineerde wil ik hier niet de dupe van zijn
 
pinko
 
11
5 november 2021 om 18:43
Tja, onze regering zal het niet oplossen, dat weten we zo langzamerhand wel, Vandaag is het dit, morgen is het 180 graden andersom, overmorgen weer dansen, volgende week alles op slot, kortom, je kunt er niet van op aan, en de zorg overlaten aan experts zal zeker niet gebeuren, zo lang die arrogante onwetende kwast van een Hugo de Grote op de ministerspost VGZ blijft aanmodderen .
 
 
36
5 november 2021 om 18:51
Weetje wat zou helpen. Als mensen eens stoppen met stemmen op de fucking vvd. Naja en als mensen stoppen hun nieuws van Facebook te halen, maar dat gebeurt toch niet. Niet meer stemmen op de vvd daarentegen, supermakkelijk!
 
consy
 
6
5 november 2021 om 20:24
Zou jij mij dan eventjes kunnen adviseren waar ik dan wel op moet stemmen?
 
 
0
6 november 2021 om 12:14
SP natuurlijk.
 
FrisianReds
 
3
6 november 2021 om 01:25
Want zonder de VVD zou er geen Corona zijn?
 
 
0
6 november 2021 om 12:14
tuurlijk wel, politici gaan over het beleid, niet over het ontstaan en verspreiden van ziektjes. Naja volgens sommige gekkies wel natuurlijk.
 
Japser
 
7
5 november 2021 om 20:03
Sporten in de buitenlucht is ook ongezond. Maar serieus: handhaving neerleggen bij amateurclubs die draaien op de inzet van vrijwilligers. Dat kan je echt niet maken. Of je achter het beleid staat of niet, deze verantwoordelijkheid moet je niet bij de clubs neerleggen. Iedreen kent elkaar en levert alleen maar discussie en narigheid op.