'Amin Younes is een volslagen overschat fenomeen'
Donderdag, 15 maart 2018 om 16:03

Signalen uit de paranormale wereld wijzen op problemen in Eindhoven: 'Het bolwerk PSV gaat ten onder,' aldus Hugo. Ondertussen tonen de statistieken een heel ander beeld: 'Nog nooit verspeelde een club zo'n ruime voorsprong.' Ook halen de Betweters uit naar Younes: 'Dit kost hem het WK.'

Meer nieuws
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
3
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
3
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
58
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
28
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
KusH
 
2
15 maart 2018 om 09:39
Denk dat niemand in Nederland Younes out heeft overschat. Na een prima eerste seizoen is t niet significant beter geworden. Sterker nog alleen maar minder gaan spelen. Younes die t op zn heupjes heeft is heel erg nuttig. Maar anders heb je niet veel aan hem. Ben blij als hij weg gaat vd zomer want brengt nu alleen maar onrust. En blijf t raar vinden. Nooit hoorde je wat over m en nu is t een en al gezeur.
 
afcavosje
 
5
15 maart 2018 om 10:08
Het vreemde bij Younes vind ik dat hij in de Eredivisie zeer voorspelbaar is. Hij draait 9 vd 10 keer naar binnen en zoekt dan z'n sterke rechterbeen. Zeer doorzichtig te verdedigen en daarom ook niet heel effectief. Maar vorig seizoen speelde hij z'n beste wedstrijden in de Europa league en mede daardoor heeft hij ook een plek bij de Duitse ploeg afgedwongen. Op een lager niveau komt hij niet goed uit de verf maar op een hoger niveau juist wel...
 
KusH
 
2
15 maart 2018 om 10:17
Snap wat je bedoeld. Maar dat zeg je dus op basis van pak m beet 4 wedstrijden waar bij goed speelde. Dus kunnen we ook niet zeggen of hij daadwerkelijk op hoger niveau uit de verf komt. Mee eens ..Younes kan t op zn heupen hebben en dan doet ie t goed. Maar vergeet niet dat die clubs waar tegen hij excelleerde hem niet elke week op tv zagen. Waar ze niet zien dat hij per wedstrijd 25 keer naar binnen gaat om vervolgens veel te vaak ziet mis peren. Op basis van een paar beelden die ze bekijken doen ze hun oordeel en aanpak. In eerste instantie hoefde Younes niet per se te gaan voor mij. Kan erg nuttig zijn vooral in wisseleling met talent in ontwikkeling. Maar dit gedoe zint me niets. En na t bedanken voor de wissel ben ik al helemaal klaar met m.
 
MoHamed
 
4
15 maart 2018 om 13:23
Robben doet het zelfde keer op keer en is absoluut niet te verdedigen hoe voorspelbaar het ook is! Heeft ook met de juiste timing te maken
 
MarcelGroen
 
3
15 maart 2018 om 16:36
En explosiviteit en schotkracht en -zuiverheid
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 17:15
En met talent. Robben is een wereldtopper, Younes is een doorsnee voetballer die ndat voetballende vermogen niet heeft.
 
N-ajax
 
2
15 maart 2018 om 18:16
Onzin, het probleem is dat zijn schot waardeloos is. Hij is gewoon niet te verdedigen als hij gaat dribbelen. Ja je kan hem naar binnen dwingen maar als je een goed schot hebt dan breng je diegene alleen maar in schietpositie. Maar hij kan absoluut niet schieten dus dat maakt allemaal niet uit. Puur op dribbeltechniek hoort hij tot de beste ter wereld. Op elk ander vlak komt hij zwaar tekort.
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 17:13
Hij is gewoon erg voorspelbaar. Gaat nooit diep zonder bal, komt altijd op met de bal aan de voet en trekt dan naar binnen om zich vervolgens in een overvol centrum van de tegenstander vast te lopen. In het eerste seizoen wisten nog niet alle tegenstanders in de Eredivisie dat maar nu kennen ze dat trucje onderhand wel en dan is hij gewoon erg makkelijk te verdedigen.
 
KusH
 
3
15 maart 2018 om 17:20
Op zich valt dat mee. Hij komt..of kwam elke wedstrijd wel een aantal keer voor t doel. Maar zn afwerking is zeer zwak. Zo kwamen we op t rendement verhaal. Ondanks t voorspelbare lukte t m toch maar was t vervolg niets.
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 17:23
Inderdaad maar toch blijft het merkwaardig dat hij dan tegen Schalke en Olympique Lyon wel een paar keer bepalend was. Dat zijn toch tegenstanders van een hoger niveau dan de clubs in onze competitie. Daarom denk ik dat het toch deels te maken heeft met het feit dat die tegenstanders Younes niet wekelijks zien spelen en de verdedigers hier wel.
 
Soccerfan_1
 
1
15 maart 2018 om 18:07
Japie_krekel......... Voorspelbaar en toch hebben de meeste verdedigers handen en voeten nodig om younes af te stoppen en krijgt ie elke keer weer dubbele dekking. Flinke jongen die daar keer op keer doorheen kan komen. Hij is niet makkelijk te verdedigen want hij brengt zichzelf steeds in schietpositie voor het doel alleen de afwerking is dan slecht. Hij kwam ze wel steeds voorbij dus denk dat de haters toch ff beter moeten kijken.....en als je naar kluivert kijkt.... op ie paar afstandschoten die erin vlogen vind ik zijn rendement ook om te janken.
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 21:58
Kluivert haalt wel een hoger rendement als Younes natuurlijk en voor een buitenspeler is rendement nou eenmaal heel belangrijk. van een spits word verwacht dat hij scoort en van een buitenspeler mag je op zijn minst assists verwachten maar dat viel bij Younes ook tegen. Als je dan ook niet scoort heb je als buitenspeler amper waarde voor je team.
 
burgos
 
4
15 maart 2018 om 09:56
Ajax moet helemaal stoppen met die gozer, niks meer aan te verdienen en alleen maar ellende. Gewoon in het 2 de laten ballen. Hier heb je niks meer aan.
 
Arnino
 
2
15 maart 2018 om 10:24
Ik vind hem beetje een grap worden, met zijn contract bij Napoli en dan weer niet.. Ik ben nog steeds van mening dat hij op het laatst moment een bod van een Duitse club heeft gekregen..
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 17:16
ik weet niet wie zijn zaakwaarnemer is maar wel heel knap dat je een beperkte voetballer als younes die ook nog eens bankzitter is in de eredivisie kan slijten aan napoli.
 
 
4
15 maart 2018 om 11:28
Overschat door wie? Younes wordt echt al sinds zijn komst bij Ajax afgebrand om z'n rendement. Dit is net zoiets als zeggen dat Bilal overschat is. Younes is matig en iedereen vindt hem een prutser. Hij is eerder onderschat.
 
Riuajax
 
0
16 maart 2018 om 15:00
Zou je dat ook vinden als Younes nog 2 jaar bij Ajax zou bijtekenen?
 
JMPR
 
1
15 maart 2018 om 12:09
Ok, dan is die Löw ook flut trainer zeker Hugo. Echt, niemand die het lef heeft om Hugo Borst nou eens uit te leggen, dat het prima is dat hij voetbal een mooie sport vindt, maar dat hij beter geen meningen en analyses hierover moet gaan ventileren in de media, omdat dat tot nu toe behoorlijk dommig en onnozel is overgekomen. Met als beste voorbeelden z'n idiote, door de bevriende familie Van Persie ingefluisterde roddels en verhalen over de tot één van de grootste voetballers van Nederland ooit uitgegroeide Sneijder en z'n seniele rubriekje 'elleboog van de week' samen met die andere 'we pakken hem op bij' moraalridder Jack van Gelder.
 
Tukkertje91
 
1
15 maart 2018 om 13:30
Low heeft Younes even mee laten doen op basis van de goede serie die hij neerzette in de Europa League, en dat is terecht (laten we eerlijk zijn, hij weet meer wat belonen is dan Ten Hag). Maar buiten misschien 10 wedstrijden in zijn tijd bij Ajax om heeft Younes niet bewezen een meer dan gewoon degelijk materiaal te zijn. Als ik de Younes discussies (met name afgelopen week) een beetje volg op VZ en VI, dan zijn er mensen die serieus durven stellen dat het een geweldenaar is. Worden termen als Duits international, en persoonlijk er voor gezorgd dat we de Europa League finale haalden erbij gegooid. Een enkeling durft nog te stellen dat hij bij Napoli kans op basis (!!) zou hebben.. Tja, dan zakt mij de broek af. En als een analist geen mening mag ventileren in de media is het hek van de dam. Volgende stap: journalisten mogen niks meer publiceren? Dat gezegd hebbende ben ik ook geen groot fan van Borst, maar ook hij maakt soms gewoon goede argumenten. Daar hebben er het dus simpelweg mee te doen.
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 17:18
younes werd opgeroepen voor een confederations cup omdat er geloof ik 35 duitse internationals waren die zich afmeldden voor dat nikszeggende toernooi. dan kom je bij de b en c garnituur terecht en heb je weinig andere keuze als bondscoach om spelers van het niveau younes te selecteren.
 
Soccerfan_1
 
0
15 maart 2018 om 18:08
Hij is er daarna ook gewoon weer bij geweest hoor
 
Japie_Krekel
 
0
15 maart 2018 om 18:19
Zou kunnen, daar was ik niet van op de hoogte. Wel vind ik het vreemd met spelers als Reus, Sane, Draxler en Brandt die voor die positie ook beschikbaar zijn.
 
fcoldambt
 
1
15 maart 2018 om 13:15
Op basis van wat is Younes een overschat fenomeen? Wat heeft hij dan gepresteerd?
 
gomes1psv
 
0
15 maart 2018 om 19:06
Vreemde constatering, want volgens mij geeft niemand een cent om Younes, behalve dan toevallig de trainers van Ajax de afgelopen jaren. Het is en blijft een raadsel waarom. Waarschijnlijk is alleen Messi beter in dribbelen, maar zonder rendement maakt dat hem even goed als pakweg Jeroen Verhoeven op dezelfde positie, op zijn huidige leeftijd en gewicht. Younes dreigt steevast naar binnen en schiet vervolgens al even voorspelbaar de tweede ring op. Het is me een raadsel hoe hij basisspeler bij Ajax werd, hoe hij basisspeler bleef, hoe hij Duits international werd, hij de interesse van Napoli wekte en waarom hij onderwerp van discussie in relatie tot WK-deelname werd. Volgens mij wekt dat verbazing bij meer mensen; Younes is bij voetballiefhebbers volgens mij helemaal niet zo onderschat. Men schat hem precies op de lage waarde die hij vertegenwoordigd namelijk.