Amrabat geniet: 'Hij heeft status in Marokko, iedereen wil iets van hem'
Vrijdag, 31 maart 2017 om 08:30

Sofyan Amrabat maakte deze week zijn officieuze debuut in het nationale elftal van Marokko. De jonge middenvelder van FC Utrecht deed negentig minuten mee in de vriendschappelijke interland tegen Tunesië (1-0 winst). Amrabat speelde een goede wedstrijd en kreeg na afloop complimenten van zijn medespelers en bondscoach Hervé Renard.

"De volgende ochtend werd ik met een heerlijk gevoel wakker." Broer Nordin Amrabat ontbrak wegens blessureleed, maar Sofyan had veel aan Karim El Ahmadi. De middenvelder van Feyenoord heeft 'status' in het voetbalgekke Marokko. "Iedereen wil iets van hem", zo vertelt Amrabat in het Algemeen Dagblad. "Hij geeft tips en adviezen. Vertelde me bijvoorbeeld dat zijn ogen in Engeland echt open zijn gegaan. Bij FC Twente was het leuk, was hij vooral een mooie voetballer."

"In Engeland heeft hij geleerd wat er bij komt kijken als je elke week móet winnen." Amrabat speelde nog geen officiële interland voor Marokko en dus is het Nederlands elftal nog een optie. Amrabat speelt echter al sinds 2013 voor vertegenwoordigende elftallen van Marokko en Nederland is nooit aan de orde geweest. "Mocht ik toch op lijstjes verschijnen, dan wil ik eigenlijk niet meer aan het twijfelen worden gebracht. Ik speel gewoon heel graag voor Marokko."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
vlugge
 
25
31 maart 2017 om 08:46
Word deze knul nu gewoon wel opgeroepen, maar Ziyech blijft nog in Amsterdam? Of heb ik de oproep van Ziyech gemist? Die Renard snapt er niets van. Zou me niets verbazen als de Knvb hem binnenkort aanstelt.
 
phoenixx
 
19
31 maart 2017 om 08:53
Komt door de persoonlijke vete tussen Ziyech en Renard. Neemt niet weg dat Souf behoorlijk speelt dit seizoen bij Utrecht en dat hij nu even heeft mogen ruiken aan het internationale voetbal op hoogste niveau.
 
993410
 
1
31 maart 2017 om 10:09
Laten we hopen dat Renard voorlopig nog even Bondscoach is.
 
ksavier
 
7
31 maart 2017 om 09:12
Wat phoenixx zegt inderdaad, daarbij heeft ziyech zich negatief uitgelaten over die kerel dus ik verwacht niet dat hij nog door hem opgeroepen gaat worden. Probleem voor hem is dat Marokko het niet eens zo slecht doet zonder hem dus dat kan nog wel even duren.
 
Mvdw
 
1
31 maart 2017 om 09:42
In Marokko denken ze er wel over na.. Die mensen zien dat zo'n jongen een dubbele paspoort heeft en willen hem snel binden aan het land.. Dat is iets waar de Knvb in het verleden al vaker fouten heeft gemaakt!
 
Zekerneutraal
 
4
31 maart 2017 om 09:57
Bij wie dan, als ik vragen mag? Behalve kwestie Ziyech kan ik geen andere namn bedenken. En zelfs bij Ziyech is dat niet helemaal toepasselijk wat je zegt. Want hij werd wel degelijk opgeroepen maar wilde een speciale behandeling, namelijk dat de coach naar hem toe ging rijden om hem er van te overtuigen dat hij niet voor Marokko maar voor Oranje moest kiezen. Zo een behandeling eist je alleen als jouw hart niet 100% bij Oranje ligt. Dan kun je ook maar beter niet voor Oranje spelen, vind ik. Je moet een gat in de lucht springen als je opgeroepen wordt voor het Nlse elftal. Als je mensen nodig hebt om je over te halen dan kun je maar beter weg blijven bij Oranje. Dat is gewoon mijn mening en anderen mogen het er mee oneens zijn.
 
Harecles
 
6
31 maart 2017 om 10:45
Sorry maar dit vind ik echt flauwekul Zekerneutraal. Mensen met dubbele paspoorten zijn geloof ik nooit echt 100% procent voor een land, dat is juist de moeilijkheid. Ziyech is nog steeds een kaas-Marokkaan of een Nederlandse-Marokkaan, zou hij dan voor beide landen dan niet in aanmerking kunnen/mogen komen omdat hij in een spagaat zit en het maar moeilijk vind om een keuze voor 1 van beiden te maken?
 
Zekerneutraal
 
8
31 maart 2017 om 10:52
Ik snap wat je zegt maar als eenmaal bij Oranje zit, ook al was dat voor vriendschappelijke duels, dan moet je niet verwachten dat jij een speciale behandeling krijgt. Dat hebben jongens als Afellay ook niet geeist en die waren nog veel grotere talenten dan Ziyech. Dat heeft Boularoez ook niet gedaan. Wat ik me wel kan voorstellen en dat is miischien niet ontopic, is dat deze nieuwe generatie met veel meer afkeer vanuit de samenleving jegens andere culturen te maken krijgt dan de generatie Boula, Ibi enz. Ik kan mij voorstellen dat deze jongens denken: als ik het goed doe straks dan hoor ik er bij, maar zodra ik het en keer slecht doe, ben ik die K-Marokkaan. En de reacties op social media op de foto's van de donkere jongens van Oranje, bevestigen dit soort gevoelens ook zeer sterk.
 
Harecles
 
5
31 maart 2017 om 11:13
Dat klopt. Echter die sociale media maken af en toe meer kapot dan je lief is en het geschetste beeld hoeft totaal niet overeen te komen met de realiteit. Zie ook dhr. Wilders, als je de reacties e.d. zag zou je denken dat het ganze land achter hem aanliep. Zo bracht hij het ook vaak, "het volk vind dit, het volk vind dat." De realiteit is dat hij ca. 13 procent vd stemmen heeft ontvangen en nog belangrijker, 87 procent dus niet! Hij praat dus helemaal niet voor het ganze volk. M.a.w. men is sneller geneigd het gal te spuwen op het internet en dit te geloven dan een postitieve reactie te geven. We moeten dit galgespuw op internet niet altijd even serieus nemen. Ik hoop dat meerderen dit dan ook niet doen. Maar inderdaad off topic en wil er geen politieke discussie van maken. Alleen om maar aan te geven dat deze media ook misbruikt kan worden. Edit; het procent teken valt telkens weg
 
AdilTaarabt
 
1
31 maart 2017 om 10:43
Amrabat is een speler waar Marokko behoefte aan heeft op zijn positie is de spoeling bij Marokko dun. We hebben Obbadi en El Ahmadi alleen beiden zijn op leeftijd vandaar dat ik blij ben dat hij een kans krijgt. Hoop Ayoub ook bij Marokko te zien met Ait Ben Nasser die een transfer heeft gemaakt naar AS Monaco. Heb je er ook een leuk talent bij die jongen is ook nog maar 20 de toekomst van Marokko ziet er goed uit. Vond hem ook erg goed spelen tegen Tunesie is toch een jongen die fysiek zn mannetje staat en het spelletje goed ziet. Jammer voor Ziyech maar van mij mag Renard aanblijven als bondscoach degene die zeggen dat hij weg moet. Volgen het Marokkaanse elftal niet onder Renard boeken we progressie. Het voetbal onder hem is ook gewoon goed hij weet wat hij doet en de resultaten vallen ook niet tegen. Renard is ook een trainer die oog heeft voor talent en die talenten regelmatig de kans geeft. Zo mochten jongens als Mendyl ( Lille ) Hakimi ( Real Madrid ) en En Nesiry ( Malaga ) bijvoorbeeld meedoen. Verder heeft Marokko nog voldoende potentie hoop alleen dat het wel een keer uitkomt onder deze coach zie ik dat wel gebeuren.
 
AdilTaarabt
 
5
31 maart 2017 om 10:44
Ziyech is trouwens gewoon een stoorzender in de selectie die niet graag op de bank wil zitten Renard denkt in het belang van Marokko.
 
Djonko
 
5
31 maart 2017 om 11:15
ziyech een stoorzender? weet niet waar jij deze klinklare onzin vandaan haalt maar je moet wel gewoon de waarheid vertellen. De trainer vind boussoufa en belhanda op dit moment beter dat is zijn goed recht maar die zijn al op leeftijd dus aan een ziyech heb je meer aan zowel op korte termijn als op de lange termijn . Renard is een bondscoach die progressive boekt daar geef ik je wel gelijk in maar hij mag ook meer aan lange termijn denken! want spelers oproepen uit zandbak en 2e divisie frankrijk terwijl een ayoub en een barazite ook nog rondlopen vind ik geen geode zaak
 
JMPR
 
1
31 maart 2017 om 11:37
Tja, Ziyech, zelfs een spelers van FC Utrecht wordt opgeroepen door de bondscoach van Marokko. Echt, je hebt je zelf zo vreselijk overschat in dat hele belangrijk doen over dat Blind niet op zn knieã£â«n ging voor je en verbolgen maar toch ook op je gevoel lekker voor Marokko ging kiezen. Het is nog niet bij je opgekomen, om, vã£â³ã£â³rdat je zo bijdehand ging doen, het wel handig was geweest eerst eens bij de Marokkaanse technische staf te checken hoe ze over je dachten als potentieel international en of ze misschien niet, net als Blind, eerst maar eens wilde zien hoe je het bij een topclub zou doen? Blind heeft zo'n beetje alles fout gedaan als bondscoach, maar dit heeft hij toch aardig goed gezien.
 
RemmusFC
 
0
31 maart 2017 om 16:55
Dacht dit topic over Amrabat ging maar aan de reacties te lezen gaat het over Ziyech. Maar goed, Amrabat is echt een supergroot talent, ik snap zijn 'keuze' voor Marokko heel goed en denk ook dat ie daar definitief voor moet gaan. Denk dat er Nederlandse talenten zijn die iets meer in hun mars hebben. En dan gun ik hem echt het allerbeste bij Marokko. Geniet dit hele seizoen al van die jongen. Alleen zijn werklust is al supergoed. Speelt verder ook echt uitstekend. Hoop voor hem dat hij zijn goaltje nog maakt dit seizoen, al een paar keer dichtbij, maar elke keer net niet. Morgen weer een kan Souf..