Anderlecht betaalt tonnen voor Nederlands jeugdinternational
Maandag, 24 augustus 2020 om 08:48

Bart Verbruggen maakt een transfer van NAC Breda naar Anderlecht. De talentvolle Nederlandse keeper stond al voor een langere tijd hoog op het wensenlijstje van de Belgische topclub. De club uit de Keuken Kampioen Divisie verdient volgens BN DeStem zeker drie ton aan de verkoop van de achttienjarige keeper, die nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal van NAC speelde.

Anderlecht meldde zich in mei al met een eerste bod in het Rat Verlegh Stadion. Inmiddels zijn de Belgen teruggekeerd om de deal af te ronden. Naar verwachting wordt de overstap van Verbruggen in de loop van deze week officieel. De Nederlands jeugdinternational zette eind vorig jaar zijn handtekening onder zijn eerste profcontract tot medio 2022. Bij Anderlecht wordt Verbruggen herenigd met Jelle ten Rouwelaar. De keeperstrainer maakte eerder dit jaar al de overstap van NAC naar Anderlecht.

Verbruggen heeft aangegeven zelf de stap hogerop te willen maken. Anderlecht is bereid om te voldoen aan de vraagprijs, waardoor NAC volgens het regionale dagblad niets anders kan doen dan hem verkopen zonder dat hij zijn officiële debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht. De transfersom komt neer op zeker drie ton, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen. NAC ontvangt bedragen vanuit Brussel bij het debuut van Verbruggen, het winnen van prijzen, kwalificatie voor de Champions League en wanneer hij een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
beesbnac
 
3
24 augustus 2020 om 09:34
De jeugd levert opeens wat geld op, dat is sinds gudelj nauwelijks meer gebeurt. Nu Van Hecke en Verbruggen. Wel heel jammer voor fans, want de club investeert in jeugdspelers die je als fan ook graag wil zien en krijgt er behoudens geld weinig voor terug. Wel blij dat de investering in de jeugd langzaam überhaupt vruchten begint af te werpen.
 
Tuskii
 
0
24 augustus 2020 om 10:59
Ken de speler zelf niet maar heeft al band met de keeperstrainer dus dat is zeker een pluspunt. Zie hel natuurlijk wel niet meteen spelen. We hebben ook al een beloftevolle jonge keeper in de rangen dus ik weet het niet goed
 
Lierse1997
 
1
24 augustus 2020 om 11:24
Doel je op Rik Vercauteren? Want daar heb ik zelf nog niet veel over gehoord. Is dat echt een potentiële eerste doelman?
 
Tuskii
 
0
25 augustus 2020 om 12:06
Is uiteraard nog jong en moet nog veel ervaring opdoen maar is zeker geen slechte keeper naar mijn mening. Uiteraard speelde hij nog niet mee in het eerste dus kan je moeilijk inschatten hoe goed hij nu al is naar mijn mening. Vind het een beetje vreemd dat je die jongen laat bijtekeken om dan toch nog een jonge speler te gaan halen. Beide hebben in ieder geval nog alles te bewijzen en niks zegt dat die nederlandse jongen beter zal worden. Uiteraard weten de beleidsmakers het (hopelijk) beter dan mij en is dit een slimme keuze
 
wanny
 
0
24 augustus 2020 om 11:07
Beetje de tragiek van de kleinere clubs.zo'n jongen vertrekt dan voor een habbekrats en je houdt hem niet tegen. Recent zijn er meer jongens weggehaald uit de opleiding door de top 3, maar ook door Vitesse, Utrecht, Groningen. Daarvoor wordt dan een schamele opleidingsvergoeding betaald. Aan de ene kant leuk dat er wat geld binnen komt, maar zo krijg je ook nooit echt goede spelers in het eerste. En worden clubs met een goede jeugdopleiding maar beperkt beloond.
 
elninoo
 
0
24 augustus 2020 om 13:57
Ben persoonlijk van mening dat een club een aanzienlijk bedrag zou moeten ontvangen na iedere transfer van een opgeleide speler. Bijvoorbeeld 10 a 12,5 procent voor spelers die de hele jeugd bij een club hebben rondgelopen. Dan zul je zien dat veel clubs ineens spelers zullen gaan opleiden. Dit zal nooit van de grond komen maar als je wilt dat clubs met jeugd aan de slag gaan is dit wel de manier.
 
Lierse1997
 
0
24 augustus 2020 om 14:13
Lijkt me inderdaad een heel goed idee. Ik zou dan ook een systeem bedenken waar per seizoen dat een jeugdspeler bij een bepaald team gespeeld heeft (pak van een leeftijd of 13 jaar) er een bepaald percentage naar die club gaat. Dus stel speler x speelt van zijn 13 tot zijn 16 bij Sparta, van zijn 16 tot 17 bij Groningen en dan gaat hij naar Ajax die hem uiteindelijk voor 10 miljoen verkopen, dan gaat er 2,5% per opleidingsjaar naar de andere teams. Dus 1 miljoen gaat dan naar Sparta en 250.000 naar Groningen. Dat zou het inderdaad enorm aanlokkelijk maken om een goede jeugdwerking op te bouwen, want je kan er als club voordeel uit halen.
 
wanny
 
0
24 augustus 2020 om 16:05
Zoiets komt er nooit door, want de grote clubs hebben er geen belang bij. Zo'n kartel verander je nooit, tenzij er een overkoepelende organisatie is die het door kan drukken.