André Onana ziet transfer zitten: 'Ik ben niet bang voor concurrentie'
Donderdag, 7 maart 2019 om 10:40

André Onana zou blij zijn als hij komende zomer terug zou keren naar Barcelona. De doelman van Ajax, die eerder actief was voor de Catalaanse topclub, ziet een nieuwe samenwerking met de huidige koploper van LaLiga wel zitten. De laatste weken wordt Onana hevig gelinkt met een eventuele terugkeer, aangezien Jasper Cillessen mogelijk gaat verkassen deze zomer.

"Als ik terugkeer bij Barcelona, zal ik blij zijn", zegt Onana in een interview met RAC1. "Ik ben niet bang voor de sterke concurrentie. Als ik kan concurreren met iemand die beter is dan ik, leer ik weer meer. De tijd zal het leren wat er gaat gebeuren. Momenteel ben ik speler van Ajax en ben ik gelukkig hier. Ik wil in Nederland veel prijzen winnen."

Onana strijdt dit seizoen met Ajax nog op drie fronten: de Eredivisie, de TOTO KNVB Beker en de Champions League. Dinsdagavond verrasten de Amsterdammers vriend en vijand door in het Santiago Bernabéu Real Madrid uit te schakelen in het miljardenbal. "We weten dat we geschiedenis hebben geschreven", zegt Onana over de 1-4 zege in de Spaanse hoofdstad.

"Real was vol vertrouwen na de 1-2 zege bij ons. Ze dachten dat ze er al waren", aldus Onana, die spreekt van een zenuwslopende wedstrijd. "We wisten dat als we de bal zouden laten gaan, we Real pijn konden doen. Pas bij 1-4 wist ik dat het gedaan was. Het was de mooiste dag sinds ik bij Ajax ben. Real schakel je niet iedere dag uit en zeker niet met 1-4 in het Santiago Bernabéu."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
ModricMagic
 
51
7 maart 2019 om 10:50
Zou echt zonde zijn hoor. Ter Stegen gaat nog jaren lang de eerste keeper blijven. Minimaal 4 a 5 jaar en zolang gaat hij ook niet op de bank zittne op een gegeven moment.
 
swaap
 
13
7 maart 2019 om 10:51
Moet hij niet doen, wordt hij net als Jasper 2e keeper achter MATS. Hij moet gewoon 1e doelman zijn ik zie hem als een goede stand-in/vervanger uiteindelijk van Neuer
 
Kerzoep
 
54
7 maart 2019 om 10:59
Je wilt niet dat hij naar Barcelona gaat omdat hij daar tweede keeper wordt, maar zou hem wel graag naar Bayern zien gaan als stand-in van Neuer. Beetje apart. On: Met deze uitspraak lijkt het me vrij zeker dat Onana in de zomer van plan is om te vertrekken. Een transfer naar Barcelona zou ik niet doen als ik hem was, hij kan beter naar een goede subtopper in een topcompetitie gaan. Daar maakt hij een grotere kans op speeltijd en speel je in een veel grotere competitie.
 
AFC Ajaxfan
 
13
7 maart 2019 om 11:04
Verschil is dat Ter Stegen nog jong is en jaren lang wss eerste keus blijft bij Barca. Neuer bij Bayern is een ander verhaal, die geef ik maximaal nog 1 a 2 seizoenen hierna. Die is al aardig op leeftijd. En inderdaad heeft Onana er nooit een geheim van gemaakt wel te willen vertrekken. Die eerlijkheid waardeer ik wel, en het is hem van harte gegund, onze puntenpakker
 
sebasjuh
 
7
7 maart 2019 om 11:04
En wat is het verschil bij een subtopper in bv Spanje of Ajax? Bij Ajax weet je dat je gegarandeerd speelt en bij een andere club is het afwachten. Wel denk ik dat hij Barca zeker niet moet doen want daar zit je gewoon 3/4 jaar op de bank en mag je een enkel bekerduel spelen, dan kan je echt beter bij Ajax blijven. Ajax moet dan gewoon een ruildeal doen met Barca, zij Onane en wij Cillissen terug (als hij dat zou willen). Gaan we er denk ik nog op voorruit ook en we hebben er een Nederlander bij.
 
Kerzoep
 
13
7 maart 2019 om 11:10
Sebasjuh, bij een subtopper in Spanje speel je natuurlijk in een betere competitie, en daarnaast kunnen zij je meer salaris bieden. Daarnaast speel je daar ook Europees voetbal en zijn het clubs die normaal gesproken echt niet onder doen voor Ajax. Een transfer van de top van de Eredivisie naar de subtop van een topcompetitie, is een transfer die 95% van de spelers meteen zou maken.
 
Vertico
 
4
7 maart 2019 om 11:13
Ik kan me voorstellen dat je liever bij, pak hem eens beet, Arsenal on de lat staat en wekelijks tegen topploegen speelt dan weer naar alkmaar, arnhem of Almelo te moeten gaan.
 
RUTGERRR
 
6
7 maart 2019 om 11:30
Neuer is een keeper, die kan nog tot zijn 38e ofzo doorgaan met voetbal. Kijk naar Buffon, nog steeds van wereldklasse op die fout van gister na. Neuer ga je er niet uit spelen, never.
 
Nick Danninga
 
7
7 maart 2019 om 12:16
Kerzoep: Of je nu bij Ajax tegen het rechterrijtje speelt of bij Barca of Bayern tegen het rechterrijtje speelt blijft in verhouding hetzelfde: kwalitatief gezien zijn die ploegen veel minder. Het is niet alsof je daar elk weekend topwedstrijden speelt. Engeland vormt enigszins een uitzondering omdat daar ook bij de lager geklasseerden nog heel veel geld en dus kwaliteit zit, al moeten we dat ook niet overdrijven. Ook daar wordt in het rechterrijtje gewoon ploetervoetbal gespeeld. Klimaat, het leven, geen kunstgras, dikker dalaris, de glamour etc. vind ik dan overtuigender motieven. Met een beetje goed beleid speel je bij Ajax (of Psv) namelijk ook om de prijzen en doe je mee in de Cl. Ik vind dat de zogenaamde topcompetities best wel overgewaardeerd worden. Het buitenland is niet zonder meer het voetbalwalhalla. Kijk naar een Tadic en Blind die in Engeland feitelijk een marginale rol speelden en nu bij een club uit de Eredivisie op het internationale toneel schitteren. Of neem Kluivert die zo nodig toe was aan een sportieve en financiele uitdaging en met zijn club nu in de kwartfinales van de CL staat.... Oh wacht....
 
Kerzoep
 
7
7 maart 2019 om 12:25
Nick Danninga, maar het rechterrijtje in één van de vier topcompetities is nog altijd beter dan het rechterrijtje in Nederland. Vrij grote clubs zoals Villarreal, Werder Bremen en Schalke 04 staan momenteel ook in het rechterrijtje van hun competitie. Het klimaat in Engeland en Duitsland niet beter dan in Nederland, in Spanje en Italië wél. Het leven hoeft ook niet per se beter te zijn, Nederland lijkt me niet een minder fijn land om in te wonen dan in de landen van de topcompetities. Geen kunstgras en glamour zijn inderdaad wel redenen om Nederland te verlaten. Maar over het algemeen zijn het gewoon een hoger salaris en een hoger niveau, wat het maakt dat spelers liever naar een topcompetitie gaan. Een topcompetitie wordt in mijn ogen dan ook niet overgewaardeerd.
 
glenn
 
4
7 maart 2019 om 11:20
Miss naar Dortmund? De topcluhs zijn voorzien en de rest is niet echt een stap vooruit. Barca is zn jeugdliefde en waar hij zijn opleiding genoten heeft. Maar ter Stegen doet werkelijk bijna niks verkeerd en wordt gewoon beter per jaar. Zijn gebrek aan perspectief was de beweegreden naar Ajax....
 
soccersupp
 
1
7 maart 2019 om 13:49
Dortmund is inderdaad een goede optie. Een stap vooruit (in tegenstelling tot een Spaanse subtopper, die kwa competitie een stap vooruit is, maar Europees minder is (el ipv cl). Groot stadion, fanatieke aanhang en de challenger van Bayern München. Standaard cl groepsfase. Geen gekke keuze.
 
arsenal890
 
12
7 maart 2019 om 10:53
Bij Barcelona komt die echt niet in de basis. Misschien een goede keeper in Engeland of Duitsland bij een subtopper?
 
FrankLampard08
 
5
7 maart 2019 om 12:03
Ik denk dat in Duitsland alleen Neuer een betere keeper is. Onana is sowieso beter dan Bürki, en die staat onder de lat bij (nu nog) de koploper.
 
MalcolmX
 
5
7 maart 2019 om 11:00
Dortmund? Psg? Arsenal? Miischien dat hij bij deze clubs meer kans maakt om eerste keeper te worden
 
Kerzoep
 
4
7 maart 2019 om 11:08
Ik denk inderdaad dat hij bij clubs van dat niveau meer kans maakt op een basisplaats. Maar volgens mij zijn die drie clubs niet op zoek naar een keeper. Ik kan sowieso niet echt een club uit de (sub)top bedenken die echt op zoek is naar een nieuwe eerste doelman. Dat zou wel een voordeel kunnen zijn voor Ajax.
 
Ssst
 
3
7 maart 2019 om 11:21
PSG zoekt heus wel een keeper gezien Buffon ook echt op zijn laatste benen loopt. Cech bij Arsenal dacht ik gelezen te hebben te stoppen?! (ook al stopt ie niet, vind hem sinds zijn ''helm'' maar 1 seizoen echt top gekeept hebben bij Chelsea, daarna ook minder. Een Looris kan zomaar naar PSG gaan, dan komt de caroussel wel op gang
 
Kerzoep
 
10
7 maart 2019 om 11:31
Bij PSG heb je naast Buffon natuurlijk ook nog Areola rondlopen, en bij Arsenal is Leno al een tijdje de eerste keeper. En Leno doet het gewoon naar behoren. Als Lloris daadwerkelijk zou vertrekken bij Tottenham, dan zou dat natuurlijk wel een mooie club voor Onana zijn.
 
EA Guingamp
 
2
7 maart 2019 om 12:28
Arsenal heeft Leno al gehaald als opvolger van Cech ,dus die valt waarschijnlijk al af
 
Soccerfan_1
 
8
7 maart 2019 om 11:23
Dat zou een hele domme zet zijn van onana. Die gaat daar dan gewoon 2e viool spelen. Maar ze denken allemaal dat ze wel even makkelijk de concurrentie strijd winnen. Lekker bij Ajax blijven ontwikkelen.
 
Jeroen-AMF
 
0
7 maart 2019 om 11:31
Ik vraag me af of Barcelona zoveel geld gaat betalen voor een tweede keeper. Ik snap het als je eerste keeper 32 is, maar nu niet. Het geld kunnen ze goed gebruiken voor bijvoorbeeld de Ligt.
 
martjjnn
 
2
7 maart 2019 om 11:49
Ik zie Cillessen als betere keeper dan Onana en hij staat nu ook gewoon als tweede keus daar. Nu terugkeren naar Barcelona zou zonde zijn voor Onana.
 
memphisdepay
 
6
7 maart 2019 om 12:39
Dan heb jij er weinig kijk op. Onana heeft veel meer talent dan Cillessen. Hij heeft af en toe nog zijn momentje maar hij is echt veel beter in duiken en reflexen. Cillessen is de meest overschatte keeper die er is naar mijn mening. Een leuke keeper voor de eredivisie maar clubs als Wolves, Leicester, Everton bijvoorbeeld hebben betere keepers.
 
Kyle66
 
8
7 maart 2019 om 12:45
Je bedoelt waarschijnlijk te zeggen dat JIJ Cillissen de meest overschatte keeper vind. Dat iets jouw mening is, maakt het geen feit. En als jij zegt dat die laatste clubs betere keepers hebben, betwijfel ik of jij er veel kijk op hebt.
 
Noah_oV
 
1
7 maart 2019 om 13:00
Cilissen is zeker geen top keeper, het is een degelijke keeper die weinig tot geen fouten maakt maar nooit echt punten zal pakken, onana is in mijn ogen zeker beter. Je hebt wel gelijk dat cillisen beter is dan de keepers van de clubs die hij opnoemt, zekee everton...... over overschatte keepers gesproken...
 
memphisdepay
 
4
7 maart 2019 om 13:00
Ik zeg toch naar mijn mening. Cillessen is echt niet beter dan Schmeichel, Patricio of Pickford. Dat denkt iedereen in Nederland maar het is nergens op gebaseerd, die andere keepers hebben daadwerkelijk iets gepresteerd in een top competitie. Maar op basis van wat is hij beter dan die keepers op die 10 potjes die hij gemiddeld in een seizoen keept? Ik betwijfel of jij er wel kijk op hebt als jij die keepers mindere keepers vindt.
 
FinidiThulani
 
0
7 maart 2019 om 14:46
@memphisdepay elke keer dat "in Nederland" er bij, zo irritant. Niet per sé op jou gericht, maar dat gebeurd zooo vaak. Het is echt niet alleen in Nederland waar Cillessen als een topkeeper zien. Ik denk dat je gerust kan zeggen dat Cillessen de beste reservekeeper van dit moment is, en hij zou echt niet misstaan bij een topclub onder de lat. Je argument dat hij geen punten voor je pakt is ook onzin trouwens, ik zou de laatste wedstrijden die hij gekeept heeft nog maar eens terugkijken namelijk. Verricht daar wel een aantal cruciale reddingen hoor. Dit doet niks af aan de keepers die jij noemt, ik ben ook zeer gecharmeerd van Schmeichel, maar dat betekent niet dat Cillessen overschat worden; misschien worden zij gewoon onderschat
 
BVRCV
 
4
7 maart 2019 om 11:50
Goed nieuws! Weer een top keepers als 2e viool achter ter Stegen. Onana weet toch zelf ook wel dat je ter Stegen in deze vorm er nooit uitspeelt voor de komende 7-8 jaar?
 
FilipMich
 
0
7 maart 2019 om 12:00
Cillessen naar Ajax, De Ligt en Onana naar Barca. Waarom niet? Cillessen heeft zich ook verder kunnen ontwikkelen. 2 seizoenen 2de doelman van Barca zijn als volgende stap is niet verkeerd
 
gloryUnited
 
0
7 maart 2019 om 12:22
en na die 2 seizoenen? Weg bij Barca of weer 2 seizoenen op de bank?
 
FilipMich
 
0
7 maart 2019 om 17:09
Dat kan Onana dan zelf kiezen zoals Cillessen. Barca doet nooit echt moeilijk als je echt weg wil nadat je je bewezen hebt / aan je taak gehouden. En Cillessen is er ook niet op achteruit gegaan
 
EA Guingamp
 
1
7 maart 2019 om 12:25
Ik ben bang dat hij Ter Stegen er niet uit keept, zou toch zonde zijn als deze man op de bank zou belanden bij Barca? Ik denk dat PSG deze zomer een belletje doet naar Amsterdam.
 
tinus45
 
0
7 maart 2019 om 12:28
Op zich wel logisch dat hij in Nederland veel prijzen wilt winnen met Ajax, want tot op heden heeft hij nog niets gewonnen. Dit seizoen word het echter anders omdat Ajax nog op 3 fronten mee speelt, waarvan er 2 prijzen echt realistisch zijn te behalen, maar ook zomaar niet omdat Ajax alles te verliezen heeft en Willem II, beker en PSV , competitie geen gezichtsverlies zullen lijden bij het niet behalen van bovenstaande prijzen.
 
atleticofc
 
0
7 maart 2019 om 12:57
Hij spreekt zichzelf een beetje tegen. Hij geeft aan een overstap naar bijvoorbeeld Barcelona wel te zien zitten en de concurrentie ook aan te durven. Aan de andere kant wilt hij met Ajax veel prijzen winnen. Maar het is volgens mij of het een of het ander. Want ervan uitgaande dat ze de champions league niet gaan winnen kan hij met Ajax dit seizoen 2 prijzen winnen. Meer heeft hij er nog niet gewonnen met Ajax. En 2 (niet eens zeker) prijzen is niet heel veel natuurlijk. Ajax zou moeten proberen om het team bij elkaar te houden. Geef die gasten allemaal een miljoen extra salaris, en een prestatiebonus van een of anderhalf miljoen bij het halen van de dubbel of kwartfinale CL oid. Alleen met geld zijn ze te behouden. En alleen dan kun je Europees gaan aanhaken. Dat lijkt me effectiever dan een nieuwe speler halen voor 18 miljoen. En voetbal speel je toch uiteindelijk om prijzen te winnen.
 
Noah_oV
 
0
7 maart 2019 om 13:01
Onana moet natuurlijk nooit naar barcelona gaan, MATS is gwn de #2 van de wereld op keepersgebied, die keep je er nooit uit.
 
Jonkmans
 
1
7 maart 2019 om 13:20
Wordt wel een peperdure rekening zo voor Barcelona als ze Onana, Frenkie De Jong en De Ligt alle drie willen vastleggen. Dan zijn ze zo zo`n 250 miljoen (Frenkie 86 miljoen, Mathijs 120 miljoen, Onana 50 miljoen) kwijt aan deze 3 spelers.Maar een eventuele ruildeal met Cillessen, Suarez en Xavi Simons zou de prijs wat kunnen drukken voor Barcelona.
 
Kerzoep
 
6
7 maart 2019 om 13:34
120 miljoen voor De Ligt en 50 miljoen voor Onana is natuurlijk ontzettend overdreven. Ik verwacht eerder dat voor De Ligt om de nabij 80 miljoen wordt betaald en voor Onana tussen de 20 en 30 miljoen. Ik zou als Barcelona zijnde ook helemaal niet voor Onana als tweede keeper gaan. Er zijn in mijn ogen voldoende opties die goed genoeg zijn voor tweede keeper van Barcelona en die een heel stuk minder moeten kosten.
 
Jonkmans
 
7
7 maart 2019 om 14:01
Dan mogen ze lekker verder zoeken. Ajax heeft met De Ligt en Frenkie the next big things in huis dus voor De Ligt moet Barcelona het grootste bedrag ooit betalen wat voor een CV is betaald. Gezien zijn enorme potentie kan dat best over de 100 miljoen zijn om Ajax waar voor hun grote talent te geven. En Onana is 1 van de grootste keeperstalenten in de wereld op dit moment dus tussen de 20 en 30 miljoen zou een fooi zijn. Ik zit eerder aan tussen de 40 en 50 miljoen te denken voor Onana. Dat is een zeer redelijk bedrag als je dat vergelijkt met de bedragen die voor Allison Becker en Kepa zijn betaald. Onana doet niks onder voor deze keepers.
 
JaouadAmhaouch
 
7
7 maart 2019 om 14:37
Overdrijven kan ook, natuurlijk doet Onana onder voor aliison en kepa. Hij is soms een clown in het goal, Maar kan ook geweldige reddingen maken. Ik ziehem verder niet als 1 van de grootste talenten. Ik ga voor donna, lafont en kepa
 
JaouadAmhaouch
 
1
7 maart 2019 om 14:38
Beetje overdreven hea. Doe Anders meteen Messi erbij om de prijs te drukken,Maybe dan nog maar 200 miljoen. Nee zonder gekkigheid. De ligt zal 80 miljoen worden, waar Onana max 30 zal zijn. Iets minder Dus.
 
Jonkmans
 
5
7 maart 2019 om 15:07
Ik vind het niet overdreven. Vergeet niet dat Ajax al 170 miljoen eigen vermogen heeft he en dat Ajax nog eens 160 miljoen krijgt voor de transfer van Frenkie De Jong en voor de CL inkomsten dit seizoen. Daarnaast zullen ook De Ligt en Ziyech zeker vertrekken na dit seizoen dus het laatste wat Ajax nodig heeft is nog meer geld.Alleen exorbitant hoge bedragen zijn dan nog interessant voor Ajax om te besluiten tot verkoop over te gaan.
 
FilipMich
 
0
7 maart 2019 om 17:14
Denk eerder dat De Ligt 10m minder moet kosten dan Frenkie. Er zijn veel meer centrale backs beschikbaar dan voor de positie van Frenkie die van vergelijkbaar niveau zijn. En een ruildeal met Cillessen + zak geld van minstens 50m vereist ook bijna zeker Onana
 
DNSDKR
 
0
7 maart 2019 om 13:26
Onana is goed genoeg voor de volgende stap. Hoewel ik dat eerlijk gezegd een paar jaar geleden niet had durven denken. Alleen: Ter Stegen is te goed en te jong om eruit te keepen bij Barca. Ik zou eerder denken aan Bayern of Psg.
 
JaouadAmhaouch
 
2
7 maart 2019 om 14:35
Watt mij opvalt,is dat mensen bij Ajax transfer topics net doen of Ajax spelers naar elke club kunnen en ook nog is voor een monsterbedrag. Laat me weten als ik fout zit. On: Onana moet niet naar Barcelona, zal nooit eerste keeper worden. Zou wel een goeie deal voor Ajax zijn. Ruilen tegen cilessen. Ga je nog vooruit op ook en wss krijg je nog een bedrag.
 
FinidiThulani
 
3
7 maart 2019 om 14:59
Dat ze naar elke club kunnen zal ik niet beweren, maar als het om bedragen gaat is het wel net anders. Kijk eens naar de situatie waar Ajax in zit: - Groot eigen vermogen en veel inkomsten in de nabije toekomst, Ajax hoeft niet te verkopen. - Alle grote doelwitten in de selectie hebben nog (semi-)lange contracten tot 2021 of zelfs 2022. - Succes in de CL, met de wedstrijd van deze week natuurlijk als hoogtepunt. De spelers staan allemaal in de etalage nu. - Gebrek aan waardige, haalbare, vervangers - Doel om weer structureel aan te sluiten bij de Europese (sub-)top. - Gouden lichting in een geã«xplodeerde markt. Ajax zit op dit moment hartstikke op rozen, ze hoeven helemaal niks te verkopen, muv. de spelers waar ze afspraken mee hebben gemaakt voorafgaand aan dit seizoen. Hartstikke logisch dat Ajax hoog in de boom gaat zitten, of in ieder geval dat de fans dat van de club verwachten. Het is óf de selectie zoveel mogelijk bij elkaar houden en door bouwen, óf keihard cashen ("even 700 miljoen ophalen, dã¡ã¡g", zoals Gijp zei).
 
binny
 
0
7 maart 2019 om 19:06
Nou ja jongen dan ga je maar bij Barca t zelfde doen als Jasper die dan weer naar ons toe komt om Onana dan in 4,5 jaar te ruilen voor Lamprou
 
FinnKroezen
 
0
7 maart 2019 om 20:20
Groot talent maar is nog veel te vaak op fouten te betrappen. Gewoon nog een paar jaar blijven of de stap naar de Engelse of Spaanse subtop maken
 
voetbalfreak
 
0
7 maart 2019 om 22:07
Moet hij niet willen, komt te kort vergeleken met Ter Stegen.