Anonieme speler wil voormalig Duits international opvolgen met 'coming out'
Vrijdag, 18 oktober 2019 om 11:45

Een speler uit de 2. Bundesliga wil op heel korte termijn uit de kast komen. De betreffende voetballer, die anoniem wenst te blijven, schrijft dit op Twitter via een account genaamd gay_Bundesligaspieler. De speler opende het account op 16 oktober naar aanleiding van een 'vraag en antwoord-actie' op het sociale media-kanaal.

"Ik ben een homoseksuele speler uit de 2. Bundesliga", zo schrijft de anonieme speler woensdag op Twitter. "Ik ben van plan om heel snel uit de kast te komen, ik heb geen zin meer om mij te verstoppen. Ik ben benieuwd naar de reacties hierop. Jullie mogen me dan ook alles vragen!" De reacties van volgers op het opmerkelijke bericht zijn overwegend positief.

De speler van het tweede niveau in Duitsland kwam vrijdagochtend met een nieuw bericht op zijn Twitter-kanaal. "Ik moet mijzelf eerst bij elkaar rapen, want het begint allemaal een beetje uit de hand te lopen. Ik ben nu gefocust op de training van vanochtend. Vanavond volgt er meer nieuws." Het is dus goed mogelijk dat de betreffende speler vrijdagavond zijn coming out beleeft, maar het kan evengoed een parodieaccount zijn.

In de voetbalwereld komen maar zelden spelers uit de kast. In Duitsland kwam oud-middenvelder Thomas Hitzlsperger in 2014 met het nieuws dat hij homoseksueel is. De voormalig speler van onder meer VfB Stuttgart en Aston Villa, met 52 interlands voor Duitsland achter zijn naam, kreeg destijds veel lof voor de bekendmaking. Clubs als Hamburger SV, Werder Bremen en FC. St. Pauli komen sindsdien met voorlichtingsmateriaal voor supporters op wedstrijddagen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Isco24
 
18
18 oktober 2019 om 12:19
Misschien zou dit niet mijn manier zijn om een coming out te doen, want je legt hierbij nog meer druk op jou en je omgeving, maar hey. Hij moet doen wat hem goed dunkt en het is absoluut heel stoer! Niet omdat gay zijn iets ergs is, maar omdat het in het voetbal gewoon nog steeds een soort taboe rust.
 
FR_Ronnie
 
8
18 oktober 2019 om 12:22
Is de vraag van de poll een goede? Ik weet het niet. We moeten afwachten of het echt een speler is of dat een homo belangenorganisatie achter het account zit. Ik kan me overigens prima in begrijpen dat spelers tijdens hun carrière niet uit de kast willen komen. Net zoals bij donkere spelers die te vaak racistisch benaderd worden zijn voetbalfans, de fanatieke in bijzonder, homofoob in mijn ogen en zullen deze spelers net wat vaker te grazen nemen (lees beledigen) dan niet homo’s. Te belachelijk voor woorden eigenlijk.
 
AFCA_Babel
 
7
18 oktober 2019 om 16:20
Waarom zou je geheimzinnig doen over je geaardheid??? We leven anno 2019 bijna 2020 kom op man. Iedereen is wie hij of zij is. Als je homoseksueel bent so be it. Maakt het iemand een ander mens?, ga je anders naar iemand kijken? Nou ik in iedergeval niet. Ik ken genoeg homo`s hele gezellige gasten. En zelfs een neef van mij is gay maar hele lieve jongens. Ik hoef niet te zien of te weten wat ze in de slaapkamer doen. Maar dat hoef ik ook niet van iemand te weten als hij het met zn vriendin doet. Het moet gewoon eens ophouden met die taboe over homo`s. Kijk die transgender shit dat vind ik me toch een onzin. Je kunt niet twee geaardheden hebben. Je bent man of een vrouw of je voelt als man een vrouw of als vrouw een man. Transformeert ernaar. Mission solved! Geen haan die er naar kraait. Meer smaken hebben we niet. Dus dat mag van mij wel aangepakt worden. En dat iemand gedwongen word om een geaardheid te kiezen. We leven in een knotsknetter gekke wereld. Overal is haat en nijd tegenwoordig. Iedereen heeft een mening. En we zijn niet meer hulpvaardig naar elkaar. Iedereen staat er uiteindelijk alleen voor. Dat is jammer! We zijn wie we zijn, en accepteer elkaar. Amen!!