Ansu Fati lijkt streep te kunnen zetten door rentree op 20 september
Donderdag, 9 september 2021 om 13:13

Een tegenvaller voor Ronald Koeman in aanloop naar de hervatting in LaLiga. De coach had gehoopt dat Ansu Fati maandag 20 september in de thuiswedstrijd tegen Granada zijn rentree zou kunnen maken. AS weet donderdag echter te melden dat de pas achttienjarige aanvaller langer nodig heeft om te herstellen van zijn zware meniscusblessure. In welke wedstrijd Fati zijn comeback maakt is nog niet bekend.

Volgens bovengenoemde Spaanse krant heeft het talent uit de Barcelona-opleiding een terugslag in zijn langdurige herstelperiode. Daarnaast gaan de medische specialisten van de club uiterst voorzichtig te werk en wordt elk risico uitgesloten. Hierdoor is de kans groot dat de jonge aanvaller pas in oktober speeltijd krijgt van Koeman. Fati deed woensdag ook al niet mee in de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser AE Prat (2-1 overwinning) op het trainingscomplex van Barcelona.

De verwachting is dat Fati eerst nog de nodige trainingen moet afwerken met de A-selectie van Barcelona, voordat Koeman hem voor de leeuwen gooit in LaLiga en de Champions League. Bij de Catalaanse grootmacht mikt men op een rentree na de interlandperiode in oktober. Fati mist hierdoor waarschijnlijk de wedstrijden tegen onder meer Bayern München, Atlético Madrid en Benfica. Koeman, die de aanvaller al een omschreef als 'een heel speciale speler', blijft ondertussen geduldig wachten.

Fati raakte in november 2020 in de wedstrijd tegen Real Betis zwaar geblesseerd aan zijn knie en hij werd dan ook gelijk geopereerd. Tijdens het revalidatieproces kreeg het toptalent van Barcelona regelmatig te maken met tegenslag en er waren in totaal vier operaties aan de meniscus in zijn linkerknie nodig. Fati meldde zich enkele maanden geleden bij Dr. José Carlos Noronha, die bekendstaat als een van de beste kniespecialisten ter wereld en als vertrouwde arts van Cristiano Ronaldo. In de afgelopen periode werd de aanvaller in Madrid behandeld door enkele vooraanstaande fysiotherapeuten, wat overigens gebeurde onder supervisie van Barcelona.

Fati draagt dit seizoen het shirt met rugnummer 10, dat hij heeft overgenomen van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Lionel Messi. Op Twitter verscheen vorige week een filmpje waarop de aanvaller trots poseert met zijn nieuwe nummer. "Een heel bekend en beroemd shirt dat in het verleden werd gedragen door legendarische spelers als Messi, Ronaldinho en Rivaldo", voegde Barcelona daaraan toe.

Meer nieuws
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
4
   
17:05
17:05
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
4
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Anushka
 
5
9 september 2021 om 13:24
Dit is heel slecht nieuws voor Barcelona. Wij hebben deze speler zsm nodig anders zijn we genoodzaakt om met braithwaite of luuk in de basis te spelen en daar heeft echt niemand zin in. Hopelijk herstelt hij snel en blijft hij zonder blessures anders heeft barca toch wel een tegenvaller dat ze hem niet hadden verkocht aan united voor 90mlj. Het valt me nu wel in dat coutinho bijna wedstrijd fit is, toch wel een beetje positief als die maar 75% van zijn liverpool niveau haalt.
 
Lierse1997
 
11
9 september 2021 om 13:33
Met het vertrek van Griezmann zou het wel eens Memphis-De Jong-Braithwaite kunnen worden komende wedstrijd. Al zal demir ook wel aanspraak maken na zijn goede voorbereiding.
 
ViscaCatalunya
 
5
9 september 2021 om 13:37
Braithwaite is ook al niet fit. Hij is ook niet meegegaan met Denemarken. Dest is geblesseerd geraakt. Pique is nog niet helemaal fit en ook Alba heeft wat spierproblemen.
 
Lierse1997
 
8
9 september 2021 om 13:41
En dembele en Aguero zijn ook nog niet fit zeker?
 
Anushka
 
6
9 september 2021 om 14:09
Dit is toch een nachtmerrie als barca fan. Van memphis als supersub naar memphis als de beste aanvaller die we hebben. En dan heb je braithwaite en de jong die je als barca fan eigenlijk niet eens in je selectie wil hebben maargoed hopelijk komt er na regen zonneschijn en is barcelona bezig met een rooskleurige toekomst….
 
ViscaCatalunya
 
1
9 september 2021 om 14:26
Inderdaad. De ziekenboeg loopt verder vol.
 
Teesboer
 
1
9 september 2021 om 15:07
Kun je zo een mindere voorhoede opnoemen die Barca de afgelopen 15 jaar heeft gehad? Het is echt heel erg matig als je het hier mee zou moeten doen.
 
Dandan2020
 
3
9 september 2021 om 16:11
Denk dat zelfs de reserve voorhoeden van de afgelopen 15 jaar beter waren. Barca heeft echt al heel erg lang enorm sterke voorhoedes gehad. Ronaldinho etoo giuly, messi, henry ibrahimovic, villa pedro suarez neymar. Met leuke reserves zoals tello cuenca munir. Barca fans zijn verwend geweest hoor als je die namen leest
 
ViscaCatalunya
 
6
9 september 2021 om 13:35
Toen ik het bericht van AS las schrok ik eerst. Waar het op neer komt is simpelweg dat Fati weer spiermassa moet kweken nadat hij zo lang stil heeft gezeten.
 
jwtw030
 
6
9 september 2021 om 13:27
Lekker rustig aan doen, de prijzen worden in het nieuwe jaar pas verdeeld en je kan geen enkel risico nemen dat hij straks weer voor een lange tijd eruit ligt. Fati-Depay-Dembele klinkt bij voorbaat wel als een heerlijke voorhoede. Ben benieuwd hoe Barca ervoor staat straks als er wat meer wedstrijden zijn gespeeld.
 
ElFaraonDCamas
 
4
9 september 2021 om 14:09
Denk dat je iets te voorbarig bent. Fati heeft 10 maanden niet gespeeld en kan je niet nu al vol belasten. Staat ook lb, de plek waar depay ook het liefst speelt. Dembele, is al 2 (of 3) jaar bij barca en heeft nog geen potten kunnen breken. Mede door blessures en mentaliteit. Wat maakt het dat je denkt dat hij het nu wel in een keer gaat doen?
 
Joga_Bonito10
 
3
9 september 2021 om 15:05
Als ze allen in vorm zijn en blessurevrij blijven dan heb je een heerlijke voorhoede: dat is wat hij bedoeld. Dus als alles mee zit. Blessures heb je nooit in de hand. Dembele is veel geblesseerd, maar heeft ook regelmatig laten zien dat hij een gevaarlijke winger kan zijn. Met die aanval heb je in ieder geval scorend vermogen, snelheid, diepgang en techniek. Het aanvalsspel zal ook dynamischer worden, aangezien niet elke bal standaard naar Messi gaat.
 
Benjamin89
 
7
9 september 2021 om 14:19
Is het waar dat je door een meniscusblessure niet een lange carrière kan hebben?
 
KevvaVanVeen
 
3
9 september 2021 om 15:23
Ligt aan de situatie. Wie weet is hij heel goed gerevalideerd. Meestal is het wel zo dat hij niet zoals Ronaldo of Zlatan de eind 30 als prof haalt.
 
ViscaCatalunya
 
5
9 september 2021 om 16:06
Als je ze de menicus weghalen dan wordt je carriere het meest verkort. Dat hebben ze bij Fati niet hoeven doen. Enkele specialisten waren daar tegen. Er is maar een heel klein stukje weggehaald. Mogelijk is zijn carriere iets korter maar het heeft voor de komende jaren volgens de experts geen invloed op zijn presteren.
 
gebr.timber
 
1
9 september 2021 om 20:05
Neres raakte Chelsea uit daar ook aan geblesseerd volgens mij. Heeft bij hem ook bijna 1,5 jaar geduurd.
 
Millonario
 
1
9 september 2021 om 20:00
Heel vreemd dat een 18-jarige al een jaar niet meer kan spelen door deze blessure. Doodzonde zeg.
 
FCB_Catalunya
 
0
9 september 2021 om 22:35
Moedeloos wordt je ervan. Dit is de zoveelste terugslag in zijn blessure en je vraagt je af wanneer dit goedkomt. Ik had gehoopt dat hij nu inzetbaar zou zijn, maar dat is dus weer een maand vertraagd. Als hij na de winterstop weer vol inzetbaar is, vind ik het mooi meegenomen.