'Antoine Griezmann weigert zich zondag te melden bij Atlético Madrid'
Zaterdag, 6 juli 2019 om 21:42

Antoine Griezmann heeft Atlético Madrid naar verluidt laten weten dat hij zich zondagavond om acht uur niet zal melden op het trainingscomplex. De nummer twee van het voorbije LaLiga-seizoen is de voorbereiding op de komende voetbaljaargang al gestart, maar de internationals die in juni nog in actie kwamen hoeven zich pas op 7 juli te melden. Marca en Mundo Deportivo stellen dat de Fransman hoe dan ook niet zal komen opdagen.

Atlético haalde vrijdagavond in een verklaring uit naar Barcelona, dat op onwettige wijze zou hebben gepoogd Griezmann over te nemen. "We vinden dat Barcelona en Griezmann respectloos zijn geweest ten opzichte van Atlético Madrid en al zijn fans", schreef de club uit de Spaanse hoofdstad op haar website. "De consequentie daarvan is dat Atlético Griezmann instrueert om zich zondag te melden, zodat hij met zijn teamgenoten kan beginnen aan de voorbereiding op het seizoen."

Griezmann zou Atlético tegelijkertijd hebben laten weten dat hij de verklaring van de club 'jammer' vindt en 'persoonlijk teleurgesteld is over de gang van zaken'. De aanvaller kondigde in mei aan dat hij Atlético in de zomer zou gaan verlaten. Ondanks een tot medio 2023 lopend contract was de de wereldkampioen met de clubleiding van los Colchoneros overeengekomen dat hij na vijf jaar zijn heil elders mocht gaan zoeken. Hij is dan ook niet van plan om zondagavond op het trainingscomplex te verschijnen, zo klinkt het.

"Enkele dagen later ontdekten wij dat Griezmann al in maart een overeenkomst sloot met Barcelona, waarmee hij al sinds februari in onderhandeling was", meldde Atlético vrijdagavond. Het zint Atlético dan ook niet dat de overeenkomst tussen Barcelona en Griezmann kort voor het belangrijke duel tussen Atlético en Juventus in de achtste finales van de Champions League gesloten werd.

Marca verzekert dat het Atlético was die Griezmann opdroeg om zo snel mogelijk zijn vertrekwens openbaar te maken, om duidelijkheid te hebben over de te voeren strategie op de zomerse transfermarkt. Barcelona vroeg Atlético om een uitgestelde betalingsregeling voor de naar 120 miljoen verlaagde transferclausule, waarop de Madrilenen zich terugtrokken uit de onderhandelingen. Volgens de laatste berichten zullen de Catalanen de clausule in de loop van komende week alsnog in een keer lichten.

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
7
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
0
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
7
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
mgrizi
 
22
6 juli 2019 om 21:59
Griezmann die met zn smerige taferelen het jammer vindt van Atleti’s verklaring. Nou Griezmann jij mag lekker ophoepelen. Heerlijk dat Joao Felix zijn nummer heeft. AUPA ATELTI!
 
-The Maestro-
 
18
6 juli 2019 om 22:23
Ik krijg steeds meer een afkeer van die Griezmann. Dat terwijl ik hem echt een clubheld vond.
 
Mister Objecti
 
8
6 juli 2019 om 23:14
Het is een geweldige speler en een leuke persoon. Atletico Madrid loopt een vies spelletje te spelen met het aandringen dat hij zijn vertrek aankondigt, vervolgens uit monde van de baas “vroegtijdig” aan te geven dat hij naar Barca gaat om zo andere clubs aan te wakkeren om Barca voor te zijn en nu dit. Griezmann maakt een goede keus en Atletico laat zich niet van hun beste kant zien.
 
ArsenalFanehv
 
6
6 juli 2019 om 21:59
Begint ook een transfersoap te worden dit. Ik hoop voor Atletico dat hij zo snel mogelijk weg is, kan niet goed zijn voor de selectie dit.
 
Arsenallz
 
9
7 juli 2019 om 02:39
Ook niet zo gek met de rare capriolen van Griezmann en zijn documentaires. Omhooggevallen blaaskaak die meent alles te mogen doen. Hij heeft simpelweg een contract. Als er een afkoopsom is moet die betaald worden.
 
Zuidenaar
 
1
6 juli 2019 om 22:00
Kan het beetje begrijpen als je rugnummer wordt weggegeven terwijl je nog niet weg bent. Griezmann zal de gene zijn die op de blaren gaat zitten want Barça gaat hoogstwaarschijnlijk voor neymar.
 
mgrizi
 
45
6 juli 2019 om 22:03
Dan moet hij niet stiekem 1 dag voor de wedstrijd Atleti-juve onderhandelen, Bij Atleti werken alleen echte mannen en geen prinsesjes..
 
Master D
 
28
6 juli 2019 om 22:10
Ik kan het een beetje begrijpen dat de club het rugnummer van een speler weggeeft, als die enkele maanden geleden in een openbare videoboodschap zijn vertrek heeft aangekondigd. Sterker nog hij wilde daar een hele documentaire over maken.
 
Mexicano
 
8
6 juli 2019 om 22:04
Met zo’n attitude denk ik dat je potentiële kopers ook niet gemakkelijker maakt, zelfde verhaal voor die Icardi. Beide goede spelers maar zo’n deloyale houding schrikt volgens mij gewoon af... want wie zegt dat je het de volgende keer niet opnieuw gaat doen bij je volgende werkgever.Vond het vorig jaar met dat promo filmpje (destijds onder de noemer van documentaire) ook al zo’n actie waarvan ik niet helemaal het nut inzag...
 
RMCF12
 
23
6 juli 2019 om 22:07
Griezmann altijd al een griezelig mannetje gevonden en voilaaa
 
Ibelawn
 
36
6 juli 2019 om 22:20
Griezmann en griezelig. I saw what you did there...
 
NJfromVOL
 
4
6 juli 2019 om 22:54
Ik vond het juist een gave speler in een underdog team als Atletico. Dit is wel triest gedrag.
 
Arsenallz
 
5
7 juli 2019 om 02:40
Ja, maar zijn ego is walgelijk. Vond dat hij recht had op de Ballon D'or na twee strafschoppen. Maakt dus documentaires over zichzelf. Walgelijk figuur eigenlijk.
 
STORING
 
1
7 juli 2019 om 13:34
@Arsenallz Zo erg!! Hij is walgelijk omdat hij documentaires over zichzelf maakt en vond dat hij de Ballon D’or moest hebben (niet alleen na 2 penalties). Dat walgelijk en een omhoog gevallen blaaskaak noemen? Dan is eigenlijk de hele wereld walgelijk want niemand is van onbesproken gedrag. Hij heeft niet het karakter van Nathan Rutjes maar goh wat ben jij gigantisch aan het overdrijven zeg. Je kan ook zeggen dat die man nauwelijks betrokken is geraakt bij nare incidenten in zijn loopbaan en respect verdiend omdat hij Atletico trouw bleef tijdens de transferban. Maar nee. Hij is walgelijk en moet eigenlijk aan de hoogste boom gehangen worden. Volgens die criteria horen jongens als Neymar en Suarez de doodstraf te krijgen.
 
Reservebank
 
14
6 juli 2019 om 22:07
Wat een naar figuur en wat een treurige handelswijze van Barca ook, geen respect
 
-The Maestro-
 
16
6 juli 2019 om 22:16
Triest figuur. Hij heeft een hoop gedaan voor de club, laat dat duidelijk zijn, maar hoe hij nu omgaat met Atleti is schandalig. Deze jongen had alles in zich om een van de grootste legendes te worden bij Atleti, en het enige wat hij bij Barça gaat worden is; 'er door moeders ongewenste kind, maar papa wilde 'm graag hebben'. Die hele kleedkamer heeft geen zin in die Griezmann, alleen de clubpresident wil hem graag.
 
arsenal890
 
7
6 juli 2019 om 22:19
Precies, echt niet netjes hoe die met Atletico is omgegaan door eerst te blijven plus contract verlengen en dan het jaar erop alsnog weg te gaan. Loyaliteit stelt tegenwoordig niet veel meer voor.
 
-The Maestro-
 
4
6 juli 2019 om 22:30
Al helemaal als je bedenkt dat Atleti alles op alles heeft gezet om zijn goed vriend Lemar naar de club te halen. Die Griezmann heeft alle Atlético fans bedrogen.
 
SocioFan1
 
10
6 juli 2019 om 22:23
Zij die kritiek hebben op Griezzy, snappen er weinig van. Het is juist Atleti dat een smerig spelletje speelt. Griezmann bleef vorig jaar maar nu wil hij weg. Hij kan voor 120m weggaan nu, maar Atleti wil die 200m vangen zogenaamd, terwijl de transferperiode toch echt vanaf 1 juli is begonnen. Daarom snap ik ook nu de uitspraken van de voorzitter van laatst, die riep dat Barca al in maart een akkoord hadden. Om zo sneaky hun argument sterk te maken zodat ze die 200m kunnen vangen. Oftewel een smerig spelletje van Atleti maar ergens begrijpelijk ook. Maar zo is dat ook van de handelingen van Griezzy nu.
 
SocioFan1
 
9
6 juli 2019 om 22:26
Hij bleef toen omdat Atleti geen vervanger kon halen vanwege het transferverbod. Dat getuigt van respect. Maar hij wilde altijd al weg, naar Barca. Dat nu Atleti nu zich zo opstelt is juist triest van de club.
 
Perspectief
 
20
6 juli 2019 om 22:27
Barcelona en Griezzman hadden achter de rug van Atletico Madrid een akkoord gesloten terwijl het seizoen nog volop bezig was. Het is eerder respectloos van Barcelona en Griezman om zo te handelen.
 
mgrizi
 
4
6 juli 2019 om 22:29
Griezmann en Barca hadden in maart een akkoord en niet Atleti met Barca, je tekent niet zomaar bij, maar ja tegen de salaris van Atleti kon hij geen nee zeggen
 
SocioFan1
 
5
6 juli 2019 om 22:42
Ze hadden een akkoord dat ze pas in juli een deal zouden sluiten met elkaar. Dat is wat anders en dan nog moet het bewezen worden. En daarnaast als Barca de clausule activeert dan hoeft het niet bij Atleti aan te kloppen he. Zo was Neymar ook weg gesnoept bij ze.
 
Momo2000
 
0
6 juli 2019 om 23:16
Dan moest hij niet zijn contract verlengen, eigen schuld..
 
RealMadrid_34
 
6
6 juli 2019 om 22:27
Bah arrogant ventje dan moest hij maar met respect omgaan met zijn club en niet bekend maken dat je vertrekt zonder dat je al rond bent met een club.
 
Sharafdin
 
36
6 juli 2019 om 22:28
Barcelona is echt een smerige club, letterlijk elke transferperiode is het zelfde verhaal met deze club.
 
Savano
 
6
7 juli 2019 om 05:03
En toch heiligen vele Nederlanders Barca nog ... Barca is allang het authentieke Barca niet meer. Pure koopclub geworden die vieze praktijken speelt en louche sponsor deals sluit. En iedereen maar De Ligt daarheen wensen. Hoezo?
 
HeteBLKSM
 
3
7 juli 2019 om 10:26
Je bent echt bijzonder naïef als je denkt dat een club als Real Madrid niet zo opereert. Hetzelfde geldt overigens voor een hoop clubs hoor. Het is simpelweg veel efficiënter om eerst vast te stellen of je potentiële toekomstig werknemer akkoord zou gaan met wat je te bieden hebt alvorens de overeenkomst bij zijn huidige werkgever af te kopen.
 
real8madrid
 
4
6 juli 2019 om 22:53
Wat een vent. De club die hem zoveel gegeven heeft ai behandelen... ze leggen hem geen haarbreed in de weg. Hij mag gewoon vertrekken. Dan moet Barcelona wel gewoon betalen. Dat is toch niet gebeurd, vecht het dan met hen uit en niet met Atleti.
 
Dante
 
3
6 juli 2019 om 23:12
Dikke maat van Pogba zeker? Goh zou je niet zeggen!
 
kevin73
 
1
6 juli 2019 om 23:41
Griezmann leek me altijd al een leuke speler voor Man Utd. Met veel goals en assists kan hij United weer naar CL voetbal leiden. Bruno Fernandes dan achter hem op 10 voor de steekpasses.