Antonio Conte gaat 6,5 à 7 miljoen euro netto verdienen bij nieuwe club
Zondag, 26 mei 2024 om 17:04

Antonio Conte wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe hoofdtrainer van Napoli. Italiaanse media melden dat de oefenmeester op het punt staat om de contractonderhandelingen met clubpresident Aurelio De Laurentiis af te ronden.

Napoli kent een dramatisch seizoen en staat momenteel op de tiende plaats in de Serie A. Het contrast met vorig jaar, toen Napoli met overmacht landskampioen werd onder Luciano Spalletti, is dan ook enorm. Er stonden dit seizoen met Rudi García, Walter Mazzarri en Francesco Calzona al drie trainers aan het roer.

Napoli had zijn ogen in eerste instantie op Gian Piero Gasperini, de oefenmeester die Atalanta deze week de Europa League bezorgde. De Italiaan besloot echter in Bergamo te willen blijven, waardoor Napoli doorschakelde naar Conte.

De clubleiding van Napoli ging vrijdag weer in gesprek met Conte, en in de afgelopen dagen zijn de onderhandelingen in een stroomversnelling geraakt. De officiële aankondiging van Napoli wordt dan ook spoedig verwacht.

Volgens La Gazzetta dello Sport tekent Conte een driejarig contract in Stadio Diego Armando Maradona. De oefenmeester gaat naar verluidt een netto jaarsalaris van 6,5 à 7 miljoen euro verdienen, exclusief twee miljoen euro aan jaarlijkse bonussen.

Calciomercato meldt dat Conte bovendien zeggenschap krijgt in de aanstaande zomerse transferperiode van Napoli. Ook moet hij belangrijke spelers zien te overtuigen om in Zuid-Italië te blijven.

Zijn aanstelling lijkt wel te laat te komen om Victor Osimhen van gedachten te laten veranderen. De steraanvaller van Napoli geniet hevige belangstelling uit met name de Premier League.

Conte zit sinds maart vorig jaar zonder club, nadat hij ontslagen werd bij Tottenham Hotspur. Daarvoor was hij de trainer van onder meer Inter, Chelsea, Juventus, Atalanta en het nationale team van Italië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:44
13:44
NEC wil opvolger van Jasper Cillessen in de Eredivisie oppikken
6
   
13:23
13:23
Sergio Ramos neemt definitief besluit en gaat Sevilla na één seizoen verlaten
8
   
13:06
13:06
'Liverpool en Arne Slot leggen eerste contact met Feyenoord over Dávid Hancko'
44
   
13:00
13:00
Pak 50x je inzet als Turkije het EK opent met een overwinning op Georgië!
0
   
12:28
12:28
Voormalig PSV-held verschijnt plotseling in podcast met shirt van Feyenoord aan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
YoeriCFC
 
20
26 mei 2024 om 17:14
Mooie club voor Conte. Het is hem gegund, maar ons allemaal ook een beetje. De intense meltdown die dit op gaat leveren als de voorzitter en Conte op onvermijdelijke wijze met elkaar in botsing gaan komen wordt echt legendarisch!
 
BlueLondon
 
9
26 mei 2024 om 17:20
Dat wordt ongetwijfeld een grote vuurwerk show. Ik gun Conte veel succes. Hij lijkt mij ook een beetje een coach met een houdbaarheidsdatum. Het is geen makkelijke man, maar wel een die een echte winnaarsmentaliteit heeft.
 
YoeriCFC
 
6
26 mei 2024 om 17:23
Echt een trainer die het fundament kan vormen voor een club waar je jaren later nog lol van kunt hebben als je hem de tijd, de spelers en de ruimte geeft om te werken. Ik gun Conte ook veel succes, ik was blij toen hij wegging bij Chelsea maar uiteindelijk gun je deze man toch het beste!
 
Lierse1997
 
9
26 mei 2024 om 17:33
Exact. Conte is gewoon de man die een club een winnaarsmentaliteit kan geven, hen van de subtopstatus naar prijzenwinnend kan brengen. Dat duurt echter wel een jaar of 3. Dan begint die gek te doen. Maar Inter heeft het geweldig aangepakt. Hem die eerste stappen laten zetten en dan een bouwer hem laten opvolgen in de vorm van Inzaghi.
 
BlueLondon
 
2
26 mei 2024 om 17:15
Ik had stiekem gehoopt op Conte naar Chelsea. Maar natuurlijk compleet ondenkbaar. Napoli is een leuke uitdaging voor hem. Ik ben benieuwd mocht hij daar tekenen of hij de komende jaren iets gaat winnen met ze.
 
Salerno1919
 
1
26 mei 2024 om 17:45
Gaan weer over een andere boeg daar. Paar jaar boven hun stand, nu weer de neerwaartse spiraal ingezet
 
Zeballos
 
0
26 mei 2024 om 18:22
Ik ben hier ook totaal niet blij mee. Jarenlang selecties die gebouwd zijn op 4-3-3 (op Mazzocchi na...), en dan stelt De Laurentiis nu Conte aan, die gegarandeerd 3-5-2 gaat spelen. Lukaku zal ook wel komen helaas. Twee jaartjes Conte want tegen die tijd, als het al niet eerder is, clasht-ie met AdL. Het worden geen mooie jaren.
 
Lierse1997
 
0
26 mei 2024 om 18:30
Ik voorzie toch wel een reële kans op een prijs.
 
protheus
 
0
26 mei 2024 om 18:36
wat vind je van de spelers van Napoli? sommige worden toch gewoon overschat? Oshimen is technisch zeer zwak en ik denk dat dat hem gaat belemmeren om de absolute top te halen. Kvara mist snelheid en komt in een dubbele dekking amper aan te pas.
 
Zeballos
 
0
26 mei 2024 om 18:45
Kvaratskhelia, Osimhen en Di Lorenzo zijn absolute top op hun positie, of hebben de potentie daarvoor. Ook een Zielinski en Lobotka kunnen een stap omhoog (Zielu gaat dat nu ook doen helaas, en Lobotka ben ik van overtuigd dat-ie bij een City of Barca meekan. De Laurentiis was te koppig om Spaletti geen loonsverhoging te geven en om kwaliteit toe te voegen, want Natan voor Kim is te mager. We hebben nooit een brede selectie, maar dit was toch echt de kans om vooral daar te versterken.
 
Zeballos
 
0
26 mei 2024 om 18:46
Lierse1997 Die kans zit er zeker in hoor, en ik weet dat we niet zo veel winnen, maar een Coppa zie ik als het hoogst haalbare.
 
ModricMagic
 
2
26 mei 2024 om 18:18
Mooi dat Napoli iemand als Conte kan aanstellen. Werd wel is tijd nadat ze in zee gingen met 3 matige coaches het afgelopen seizoen. Hadden de impact van Spaletti zwaar onderschat. En eindigen op de 10e plek is ook gewoon beschamend als landskampioen van vorig seizoen. 7 Miljoen netto is een fors bedrag qua salaris maar ja een goeie coach zou dat makkelijk moeten terugverdienen.