Argentinië wacht zaterdagmiddag zeer lastig duel: 'Het is een titelkandidaat'
Woensdag, 27 juni 2018 om 00:20

Argentinië ontsnapte dinsdag op de valreep aan een snelle uitschakeling op het WK in Rusland. De verliezend finalist van vier jaar geleden won door een late treffer van Nigeria (2-1) en zag IJsland verliezen van Kroatië (1-2). Marcos Rojo werd de onverwachte held van de Argentijnen door vier minuten voor tijd de winnende treffer te maken in Sint-Petersburg. Nu is Frankrijk de volgende horde in de achtste finales van het mondiale eindtoernooi.

"De spelers hebben echt met het hart gespeeld", vertelde de volop bekritiseerde bondscoach Jorge Sampaoli, die zijn basiself op liefst vijf plekken wijzigde ten opzichte van het duel met Kroatië. "Dit zal onze kansen voor de toekomst alleen maar vergroten. De spelers slaagden erin hun wil op te leggen aan een sterke tegenstander."

De tegen de Kroaten blunderende doelman Willy Caballero moest zijn plaats afstaan aan de 31-jarige debutant Franco Armani, maar ook Sergio Agüero, Marcos Acuna, Eduardo Salvio en Maximiliano Meza werden de dupe van zijn omzettingen. "Wij delen de droom van Lionel Messi om iets bijzonders te presteren in Rusland", vervolgde Sampaoli. "Het leek wel alsof we een thuiswedstrijd speelden. Alle steun in het stadion en een dag eerder bij het hotel doet ons ontzettend veel."

Frankrijk, dat de groepsfase met zeven punten en een eerste plek in Groep C afsloot, en Argentinië staan zaterdag vanaf 16.00 uur tegenover elkaar. "We spelen tegen een tegenstander die een kanshebber voor de eindzege is. Een titelkandidaat", erkende Sampaoli. "We weten dat we constanter zullen moeten spelen als we een ronde verder willen komen, Maar ik zei voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nigeria reeds dat we vijf finales moesten spelen. Nu zijn er nog vier finales te spelen. Het wordt een heel zware wedstrijd."

"Wij beschikken over veel individuele kwaliteiten, maar we zullen ook als collectief moeten spelen, zodat we Messi in zijn kracht kunnen laten komen." Messi zelf vertelde op een persconferentie dat la selección albiceleste aan de bak zal moeten. "Frankrijk heeft een zeer goed team met zeer goede individuele spelers. Een goede verdediging, een goed middenveld en een goede aanval. Ze hebben zeer snelle spelers die voor het verschil kunnen zorgen. Ik ken enkele spelers natuurlijk goed."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Vedatovic
 
8
27 juni 2018 om 01:28
Ik denk al aan de wedstrijd erna! Portugal-Argentinië..... Messi vs Ronaldo
 
Perspectief
 
34
27 juni 2018 om 01:46
Ik verwacht dat Argentinië niet van Frankrijk gaat winnen, en tegen Uruguay krijgt Portugal het wel heel lastig. Zou me niets verbazen als het Uruguay vs Frankrijk wordt.
 
GunnerBarca
 
11
27 juni 2018 om 06:07
Frankrijk heeft mij ook nog allerminst kunnen overtuigen. Na de poule staat alles weer op 0 en begint iedereen opnieuw. Ik denk dat Argentinië juist in gaat zakken en op de counter gaat spelen. Ze moeten wel met de te snelle spelers als Dembélé en Mbappe. Op voorhand denk ik ook dat Argentinië kansloos is, maar heeft Frankrijk jullie wel overtuigd dat? Argentinië heeft trouwens ooknniet weten te overtuigen haha. Misschien wordt het wel een bloedeloze 0-0...
 
MaceReal
 
47
27 juni 2018 om 01:50
Hopelijk niet! Sorry hoor maar heb daar echt geen zin in. Argentinië dat zeer slecht speelt en Portugal dat niet wilt spelen, wat een dode pot zou dat zijn met Argentijnse en Portugese aanstellerij. En dan nog die achterlijke Goat discussies en extreme fanboys die de boel verzieken in de topics... Nah doe mij maar gewoon Frankrijk-Uruguay, Frankrijk- Portugal of Uruguay-Argentinië.
 
Bozkurt20
 
5
27 juni 2018 om 10:27
Portugal heeft alleen maar leuke wedstrijden gehad! Er rust al jaren een haatcampagne jegens Portugal in Nederland. Kap er gewoon mee.
 
MaceReal
 
1
27 juni 2018 om 12:04
Vriend, ik heb juist een voorkeur voor Portugal en ben (net als jij) 1 van de weinigen die gewoon normaal naar ze kijkt zonder al dat gehaat. Waarom ik zeg dat ze niet willen spelen is omdat ze tegen dit soort ploegen zich laten meeslepen met de wedstrijd, ze gaan dan op het niveau van de tegenstander spelen of zelfs lager waardoor de pot heel rommelig wordt. Verder heb ik ook Portugese nationaliteit.
 
Zola86
 
1
27 juni 2018 om 12:25
Oeh, een Derby de la Plata in kwartfinale zou mooi zijn! Ik weet niet helemaal waarom, maar ik heb het gevoel dat Argentinie van Frankrijk gaat winnen...misschien geeft deze ontsnapping ze een boost, Deschamps lijkt nog steeds niet te weten wat zijn beste opstelling is..ik mag wel hopen dat Banega blijft staan voor de komende wedstrijd.
 
Zola86
 
1
27 juni 2018 om 12:26
Marokko zorgde voor het vermaak tegen Portugal hoor, en Iran-Portugal was nou niet een van de leukste wedstrijden van het toernooi :/
 
i got this
 
0
28 juni 2018 om 18:40
Klopt sinds het wk 2006 om precies te zijn! Het doet nog steeds pijn
 
Dejan
 
10
27 juni 2018 om 07:14
Ik zie eerlijk gezegd Portugal niet winnen van Uruguay, Argentinië is natuurlijk ook nog lang niet klaar met Frankrijk. Een mogelijke Argentinië - Portugal zal helaas worden kapot gemaakt door een Messi - Ronaldo vergelijking.
 
Japie_Krekel
 
26
27 juni 2018 om 01:47
ik geef Argentinie geen enkele kans tegen dit Frankrijk, tenzij al die toppers voorin bij Argentinie worden opgesteld maar dat durft die Sampaoli blijkbaar niet hebben we kunnen zien dit toernooi. met een aanval Di Maria, Aguero, Messi en Dybala speel je gewoon mee om de titel denk ik maar nu zie ik dat niet gebeuren met de huidige opstelling. iedere coach ter wereld zou zijn vingers aflikken met zo een voorhoede maar Sampaoli blijkbaar niet
 
Geert VS
 
44
27 juni 2018 om 01:53
ik geef Frankrijk geen enkele kans tegen dit Argentiniã«, tenzij al die toppers voorin bij Frankrijk worden opgesteld maar dat durft die Deschamps blijkbaar niet hebben we kunnen zien dit toernooi met een aanval Mbappã©, Fekir, Giroud en Griezmann speel je gewoon mee om de titel denk ik maar nu zie ik dat niet gebeuren met de huidige opstelling. iedere coach ter wereld zou zijn vingers aflikken met zo een voorhoede maar Deschamps blijkbaar niet
 
Japie_Krekel
 
18
27 juni 2018 om 01:57
Griezmann, Giroud en Mbappe staan er gewoon in hoor. dan heb je nog een geweldig middenveld staan met Kante en Pogba. ik ben geen Deschamps fan maar ik vind wel dat hij in principe zijn beste spelers opstelt, al zou ik zelf liever Griezmann als diepste spits gebruiken en Giroud inwisselen voor Fekir, Lemar of Dembele maar dat is een kwestie van smaak het elftal van Frankrijk is veel uitgebalandeerder als dat van Argentinie. ik zou het best leuk vinden als Argentinie stunt en Frankrijk eruit knalt maar ik zie het niet snel gebeuren. zeker niet met deze coach die liever middelmaat als Meza speeltijd geeft dan een wereldtopper als Dybala
 
Geert VS
 
19
27 juni 2018 om 02:04
Ja, mijn punt was vooral dat Frankrijk tot nu toe net zozeer tekort lijkt te komen als Argentinië om een ronde verder te komen. Vind de Argentijnse verdediging wel stukken beter dan de Franse. Misschien dat Mendy belangrijk kan zijn, hij viel goed in tegen Denemarken vond ik. Ik zeg: Argentinië gaat door, met Banega weer als beste speler.
 
Japie_Krekel
 
10
27 juni 2018 om 02:20
die verdediging van Argentinie vind ik wel meevallen. tegen Ijsland en Kroatie vielen die verdedigers echt door de mand. alle kwaliteit van Argentinie loopt naar mijn mening voorin daarom vind ik het juist zo jammer dat die coach daar geen gebruik van maakt. Brazilie speelt ook met 4 aanvallend ingestelde spelers dus waarom zou dat bij Argentinie niet kunnen? met 2 controleurs erachter moet dat prima kunnen
 
PauloDybala
 
3
27 juni 2018 om 09:54
Vind je de Argentijnse verdediging zo goed? Otamendi zeker, Tagliafico doet het prima maar Rojo en Mercado ben ik niet zo van overtuigd. En van Mascherano voor ze ook niet dit toernooi.
 
Geert VS
 
0
27 juni 2018 om 14:56
Zo goed vind ik ze nou ook weer niet, maar beter dan Frankrijk. Rojo en Mercado zijn best oké, en de organisatie staat goed zoals Hangover96 zegt. Bij Frankrijk vallen er grote gaten achterin met de backs die zo hoog staan en Pogba die het gevaar niet ziet aankomen. Misschien is het ook veelzeggend dat Umtiti gekke dingen ging doen.
 
Gilly
 
0
27 juni 2018 om 07:31
De eerste wedstrijd speelde hij met die gasten..
 
Busi
 
1
27 juni 2018 om 10:08
Sampaoli heeft in de kwalificatie aan de lijve ondervonden dat Dybala en Messi niet samen functioneren. Hij stelde ze eerst samen op achter Icardi. Daarom zal een dergelijke opstelling niet zo snel meer voorkomen..
 
skila87
 
7
27 juni 2018 om 01:50
Hoe erg ik het ook hoop dat Argentinië ze pakt zie ik het niet gebeuren met deze bondscoach. Ze zeggen dat Dybala en Messi niet in 1 team gaat werken omdat ze dezelfde type speler zijn maar dat is bullshit. Gewoon altijd je beste spelers opstellen. Higuain is ook een lachertje in plaats van Aguero. Die man heeft al zo vaak in grote wedstrijden kansen gemist. Vandaag ook weer geen pepernoot geraakt. Dit is gewoon de gedroomde opstelling met dit team denk:
 
Geert VS
 
7
27 juni 2018 om 01:56
Dan zou Brazilië ook Alison en Ederson beiden moeten opstellen. Argentinië kan goed voetbal spelen zolang Banega maar speelt en Mascherano bankt of verdediger is. Lo Celso lijkt me ook wel een prima speler voor op het middenveld.
 
culemayor
 
0
27 juni 2018 om 11:19
Wat een achterlijke vergelijking zeg. Twee aanvallende spelers vergelijken met twee keepers. Chapeau
 
Geert VS
 
0
27 juni 2018 om 14:57
Messi en Dybala spelen toch op dezelfde positie? Gaat niet werken, hebben we ook gezien toen Sampaoli het probeerde.
 
Moyashi
 
3
27 juni 2018 om 02:04
Dat is precies hoe ik het liefst ze tegen Frankrijk zie starten! Alleen zie ik spelers als Mbappe Argentinië achterin wel kapot spelen als ze niet uitkijken, dus wellicht moeten ze veel stabieler proberen te spelen zoals WK finale 2014 om een kans te maken tegen Frankrijk. Ik schat de kans op basis van beide zover in het toernooi op 60% voor Frankrijk, maar hoop dat Messi de winnende weet te maken!
 
Japie_Krekel
 
3
27 juni 2018 om 01:53
helemaal mee eens alleen zou ik Rojo linksback zetten en Fazio centraal
 
Mixwelle
 
3
27 juni 2018 om 08:48
Waarom Rojo op linksback? Ik vind die Tagliafico prima spelen. Maakt nagenoeg geen fouten. Doet wat hij moet doen en dat is verdedigen. Hij mag wel wat meer de aanval zoeken.
 
Japie_Krekel
 
0
27 juni 2018 om 16:44
kan ook inderdaad maar ik denk niet dat Sampaoli Rojo uit de basis haalt na zijn verlossende doelpunt gisteren en Fazio vind ik centraal beter als Rojo
 
Sanderr
 
1
27 juni 2018 om 10:39
Tagliafico is een van de weinigen die een fatsoenlijk niveau haalt achterin bij Argentinië, hem er uit halen zou echt flauwekul zijn..
 
bertdebloem
 
11
27 juni 2018 om 02:08
Heb een voorgevoel dat deze match in een zware blamage voor Argentinië gaat eindigen, wellicht een 3/4-0. Ze spelen nu al een jaar lang afbraakvoetbal. Het is allemaal te traag,geen diepgang, weinig creativiteit en niemand die loopacties maakt. Achterin staat het ook niet goed, er wordt veel te veel ruimte weggegeven. Bij Frankrijk spelen ze juist heel graag op de counter, ze hebben daar echt de ideale spelers voor. Nee, denk dat de achtste finales het einde betekent voor Argentinië.
 
Naku
 
9
27 juni 2018 om 04:37
Het is een wonder dat Argentinië door is, en het is geen wonder dat Frankrijk door is. Voor mij al een uitgesproken zaak wie er zaterdag wint.
 
TheLordFromIce
 
4
27 juni 2018 om 07:05
Ik mag toch hopen dan Frankrijk Argentinië helemaal weg speelt, aangezien Argentinië onterecht door is gegaan
 
Dejan
 
4
27 juni 2018 om 07:11
Onterecht of niet, ik zou er niet vanuit gaan. Het zou mij echt verbazen als Frankrijk dit dik wint.
 
Dejan
 
6
27 juni 2018 om 07:11
Ik geef Argentinië alle kans tegen Frankrijk. Frankrijk heeft al een aantal jaar totaal geen indruk gemaakt ondanks alle kwaliteit. Een van de enige wedstrijden dat ik ze goed heb zien spelen was die 4-0 tegen Nederland, mede omdat Nederland toen dramatisch was en Frankrijk de kans gaf te counteren. Kwalitatief is Argentinië de underdog, ze kunnen zich dus terugtrekken en zelf loeren op de counter, dat ligt Frankrijk niet en Argentinië juist wel.
 
koekoek73
 
3
27 juni 2018 om 08:19
Frankrijk gaat hier overheen walsen. Argentine heeft totaal geen kans
 
Messssssi
 
8
27 juni 2018 om 08:41
Frankrijk is een uitstekend team met heel veel goede spelers maar Messi speelt bij Argentinië en dan heb je altijd kans om te winnen Goooooooo Messssssi
 
RinusMichelss
 
0
27 juni 2018 om 09:13
vraag me af hoe hij toch kan uitleggen om banega de eerste 2 wedstrijden lekker op de bank te zetten. Dan kun je jezelf toch niet meer serieus nemen als coach. Voor de duidelijkheid...achteraf praten is makkelijk, maar volgens mij riep hier op voetbalzone al vanaf het begin van het toernooi 95% dat die gast er in moet. Wat heeft die coach dan gezien wat wij niet zien?? Banega heeft in ieder geval gisteren het ongelijk van de coach bewezen
 
Real CF Madrid
 
0
27 juni 2018 om 11:07
Banega is idd een fantastische speler. Je hebt zoveel keus met deze selectie dat de coach nog gewoon zoekende is naar de juiste opstelling. Je zag het tegen Kroatie helemaal mis gaan maar toch zijn ze doorgegaan. Ik denk dat dit goed is voor het vertrouwen en nu heeft de coach ook meer duidelijkheid gekregen over welke spelers die er in moet zetten natuurlijk. Nu hebben ze weer tijd om zich op te laden voor de volgende wedstrijd. Nu hebben ze weer een kans om de juiste spelers erin te zetten. Als ze tegen de Fransen dit keer met de goeie opstelling komen weet ik zeker dat ze doorgaan. Deze selectie heeft gewoon geweldig veel kwaliteit en een geweldige instelling. Ik heb een opstelling bijgevoegd die me wel super lijkt!