Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
Woensdag, 1 mei 2024 om 14:40

Keeperstrainer John Achterberg gaat niet samenwerken met Arne Slot bij Liverpool, zo meldt journalist James Pearce van The Athletic woensdagmiddag. De 52-jarige Utrechter gaat The Reds na vijftien trouwe dienstjaren verlaten. Eerder maakte assistent-trainer Pepijn Lijnders al bekend dat hij in navolging van manager Jürgen Klopp de deur achter zich dichttrekt op Anfield.

Het contract van Achterberg in Liverpool loopt komende zomer af en de ervaren keeperstrainer ziet het vertrek van Klopp als het einde van een tijdperk. Volgens de Engelse sportkrant is Achterberg toe aan een nieuwe uitdaging en zal hij definitief geen deel uitmaken van de technische staf van Slot, die hoogstwaarschijnlijk op korte termijn gepresenteerd wordt als opvolger van Klopp.

Meer: Arne Slot verrast door specifieke uitspraak van Santiago Gimenez in podcast

Achterberg begon in 2009 als keeperstrainer in de jeugdopleiding van Liverpool, maar werd in 2011 door Kenny Dalglish gepromoveerd tot keeperstrainer bij de hoofdmacht van the Reds. Op Anfield werkte hij jarenlang succesvol samen met Brendan Rodgers en Klopp.

Klopp sprak de afgelopen jaren regelmatig lovend over Achterberg, die hij omschreef als een 'goalkeeping maniac'. De voormalig doelman van NAC Breda, FC Eindhoven en Tranmere Rovers identificeerde Braziliaans international Alisson Becker in 2018 als de ideale doelman voor de Engelse grootmacht. Vervolgens kwam hij voor 62,5 miljoen euro over van AS Roma, waarmee er een einde kwam aan een jarenlang keepersprobleem in Liverpool.

Na Lijnders vertrekt dus ook de laatste Nederlander uit de huidige staf van Liverpool. Dat maakte de Engelse club eind januari direct bekend na de bekendmaking over Klopp. "Assistent-manager Lijnders zal zijn functie ook neerleggen aan het einde van het seizoen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het trainersvak wil voortzetten", schreef Liverpool daarbij.

Liverpool en Feyenoord moeten een akkoord over Slot nog wereldkundig maken, maar Fabrizio Romano wist afgelopen maandag al te melden dat de transfer volledig rond is. Volgens de Italiaanse transferjournalist komen beide clubs later deze week met een statement. Slot zal de duurste Nederlandse trainer ooit worden en levert Feyenoord een bedrag van tussen de 13 en 15 miljoen euro op.

The Athletic rept echter over een pakket van 15 miljoen euro, waarbij Slot 9 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen oplevert. De komst van de rest van de technische staf (Sipke Hulshoff, Etiënne Reijnen en Ruben Peeters) zou het bedrag richting de 15 miljoen euro tillen.

Meer nieuws
   
20:11
20:11
Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
14
   
20:02
20:02
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
18
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
16
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
11
   
20:00
20:00
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Deenb
 
7
1 mei 2024 om 14:44
Kwam Alisson Becker op advies van de keeperstrainer? Is dit normaal? Of zit hier het scoutingsnetwerk dan niet achter. Logisch als hij er misschien in het begin of eind van de fases bij zit maar nou transfers te doen aan de hand van de positietrainer? Dat is toch een ander vak. Hij heeft het in ieder geval goed gezien, haha!
 
WesZol
 
8
1 mei 2024 om 15:20
Deenb, Achterberg is inderdaad 1 van de mensen die Liverpool van binnen heeft getipt over Allison. Achterberg is zeker sinds Klopp zijn komst echt hoofdverantwoordelijke voor de keepers en 1 van zijn opdrachten was om na Jose Manuel Pepe Reina eindelijk weer eens een geschikte keeper te vinden die perfect zou aansluiten op het profiel en spel dat Klopp wil spelen. Achterberg had dan ook een vrij grote en belangrijke stem in het zoeken, vinden en contracteren van de nieuwe nummer 1 en ik moet zeggen hij heeft er niet naast gezeten!
 
madmarcel
 
0
1 mei 2024 om 16:19
Het is inderdaad een ander vak,maar dan vooral omdat een scout geen trainingscapaciteiten hoeft te bezitten terwijl een keeperstrainer dat wel moet hebben,naast kennis over wat iemand een goeie keeper maakt.
 
Westend
 
1
1 mei 2024 om 14:45
Al met al een einde van een periode (klopp met de organisatie) en tijd voor een nieuwe onder Slot. Kan me ook goed voorstellen dat Slot een deel van zijn siccesteam wil meenemen. Je doet het uiteindelijk ook niet alleen, daar zit een heel team omheen. Na 15 jaar kan een andere omgeving soms ook wel lekker zijn trouwens
 
ModricMagic
 
4
1 mei 2024 om 14:52
Is ook het beste dat Liverpool gewoon met een gloednieuwe start begint aan een nieuw tijdperk. Die neemt natuurlijk gewoon zijn eigen mensen mee. Daarnaast zit Achterberg er ook al 15 jaar. Snap wel dat hij het gepast vindt dat hij ook gewoon net als Klopp gaat vertrekken voor een nieuwe frisse wind.
 
SB3DORDT1980
 
5
1 mei 2024 om 14:55
Ik hoop voor Arne dat ze geduld hebben. Onder Klopp was Liverpool altijd titelkandidaat, maar nu komt een nieuw tijdperk met vallen en opstaan
 
Westend
 
18
1 mei 2024 om 15:12
Onder Klopp was Liverpool altijd titelkandidaat? Serieus? Volgens mij heeft Klopp juist de tijd gekregen en staat Liverpool daar ook om bekend. Onder Klopp waren de eindstanden 6de, 8ste, tweemaal 4de en daarna pas wat meer titelkandidaat. Liverpool heeft doorgaans ook fasen waarbij relatief jonge onervaren spelers worden gekocht en daar werken ze mee. Zo nu en dan een financiele uitschieter, maar dat is doorgaans niet de manier van doen daar/
 
Hmng
 
1
1 mei 2024 om 15:31
Onder klopp was liverpool idd titelkandidaat hij werd in zijn 1e jaar 8e daarna alleen maar in de top 4 geeindigd, 1 seizoen werd hij kampioen, en overige seizoenen NET niet omdat city zo ongelooflijk goed is. Ik geloof met 100 punten 2e geeindigd achter city 1 seizoen. Je kan zeggen wat je wil maar hij heeft het echt heel goed gedaan. En hij werd trouwens nooit 6e met liverpool dat was de seizoen van geloof ik rodgers voordat hij het overnam. Altijd top 4 eindigen is gewoon heel erg goed in de premier league
 
Westend
 
6
1 mei 2024 om 15:44
Ik zeg nergens dat hij het niet goed gedaan heeft, ik reageer op het statement dat Klopp altijd titelkandidaat is geweest (en top 4 is ook geen titelkandidaat). Ook het spel was in het begin gewoon niet helemaal top. Op zich niet erg, want ze hebben het enorm goed opgebouwd. Klopp stopt nu ook, omdat die cycle van Liverpool (opnieuw opbouwen omdat je sterkhouders op leeftijd raken) weer opnieuw begint. En dat kost, zo beseft iedereen daar, tijd
 
Bram psv84
 
5
1 mei 2024 om 15:22
Haha hoe kom je erbij inderdaad, de eerste jaren deden soms pijn aan de ogen. Maar ik heb het gevoel dat Liverpool zijn trainers en spelers de tijd geeft om hun draai te vinden. Daarom lijkt me dit een zeer geschikte club voor slot.
 
jeron
 
5
1 mei 2024 om 15:32
Lijnders vervangen door Sipke Hulshof en wellicht Sander Westerveld voor Achterberg. Sander is keeperstrainer met ervaring bij de club... En als Dirk Kuyt wel weg moet bij zijn club (Saudi Arabiësche invloeden) zou ik voor hem ook een plek maken. Twee assistenten en een keeperstrainer waarvan 2 met ervaring binnen Liverpool
 
Savano
 
2
1 mei 2024 om 15:51
Als Slot zijnde moet je niet te snel een Nederlandse enclave willen. Dudek en anders Westerveld lijken me goede kandidaten.
 
jeron
 
2
1 mei 2024 om 19:45
Oeehhh Dudek, nooit meer aangedacht!!
 
BundesLeague
 
0
1 mei 2024 om 17:27
Benieuwd of Westerveld dan toch de nieuwe kepeerstrainer wordt. Zondag gaf hij bij ViaPlay aan dat hij het zeker niet gaat doen….schijnt ook goed contact te hebben met Slot.