Arnesen: 'Het is inderdaad bedoeling dat hij trainer van Feyenoord wordt'
Woensdag, 27 mei 2020 om 11:05

Feyenoord verlengde onlangs het contract van Dick Advocaat met een jaar, waardoor de ervaren oefenmeester ook volgend seizoen de teugels in handen zal hebben in De Kuip. Voor de daaropvolgende voetbaljaargang is het zaak voor de Rotterdammers om een opvolger te vinden en ondanks doken geruchten op dat Dirk Kuyt in de zomer van 2021 het stokje over zal nemen van Advocaat. Technisch directeur Frank Arnesen en Kuyts zaakwaarnemer Rob Jansen bevestigen dat er inderdaad aan een constructie wordt gewerkt om de oud-spits de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord te maken, maar ontkennen dat dit per se volgend jaar al dient te gebeuren.

"Hij is hard bezig het vak te leren en het is inderdaad de bedoeling dat hij op termijn trainer wordt. Die afspraken lagen er al voordat ik hier in januari begon. Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Phillip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst", laat Arnesen woensdag optekenen door RTV Rijnmond.

Deze week naar buiten gekomen berichten repten over een staf van Kuyt, met assistenten Alfons Groenendijk, Henrik Larsson en John de Wolf, die momenteel ook actief is als rechterhand van Advocaat. Volgens Kuyts zaakwaarnemer Jansen is dit echter nog geen uitgemaakte zaak: "Ik ontken niet dat die namen wel eens gevallen zijn, maar dat is niet recent. Binnen Feyenoord heeft iemand doelbewust deze namen gelekt, maar er is niets concreets", stelt hij.

Jansen en Arnesen vinden het bovendien te voorbarig om Kuyt nu al aan te wijzen als hoofdtrainer voor over een jaar: "Ik ben blij dat Dick Advocaat heeft bijgetekend en volgend seizoen zullen we uiteraard gaan praten over de toekomst. Als Advocaat stopt, heeft Kuyt zeker een streepje voor, maar dan gaan we uiteraard samen met de rest van de directie kijken wat het beste is voor Feyenoord", is de technisch directeur duidelijk.

Meer nieuws
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
AFC Ajaxfan
 
15
27 mei 2020 om 11:27
Dit is gewoon de schade beperken lijkt me. Doen alsof het allemaal nog geen uitgemaakte zaak is. Ik denk dat dit de enige reactie is van Arnesen om al teveel gezichtsverlies te voorkomen.
 
Dropvreter
 
6
27 mei 2020 om 11:36
Dat denk ik ook. Dit had nooit naar buiten mogen komen en is schadelijk voor de club. Ben benieuwd hoe de spelers hier tegenaan kijken.
 
DieGelbeReds
 
94
27 mei 2020 om 11:29
Ik vind de combinatie van Dirk Kuijt en Rob Jansen als zaakwaarnemer een hele enge. Grotendeels gebaseerd op onderbuikgevoelens, maar het lijkt mij echt een enorme gok van Feyenoord om Kuijt naar voren te schuiven als trainer. Als voetballer waardeerde ik hem zeer, maar iets in de persoon Kuijt staat mij erg tegen.
 
Japie_Krekel
 
110
27 mei 2020 om 11:34
ik heb dat ook met Kuyt. hij komt altijd over als de ideale schoonzoon maar als hij zijn zin niet krijgt kan het een nare jongen worden. althans dat heb ik begrepen uit de verhalen over hoe hij zich ging gedragen toen Gio hem een tijdje niet opstelde bij Feyenoord. ook zijn teksten in de media liggen er voor mij echt te dik bovenop vaak en het klinkt imo allemaal een beetje als geslijm om overal een wit voetje te halen en geliefd te zijn. geef mij dan maar zo een Gio. een sympathieke gozer die op mij altijd heel authentiek overkwam
 
Lekiam
 
13
27 mei 2020 om 12:14
@japie, precies dit heb ik ook met Dirk Kuyt. Ik zou echt als ik Feyenoord was voor een ervaren trainer gaan van buiten de club. Zodat ook alle sentimenten er niets zijn als die weer moet vertrekken. Kijk hoe het nu met Advocaat gaat, beste voetbal sinds jaren.
 
Pablonino
 
6
27 mei 2020 om 12:17
Maar dat is toch juist zoals we het willen hebben? Binnenkamers zeg je waar het op staat en in de media blijf je keurig netjes. Dat hij netjes bleef in de media tot het irritante kan ik wel begrijpen, maar toch wel zoals het hoort. Andersom is pas kwalijk. En als de media vragen stelde over zijn rol als wissel, gaf hij alleen dat hij vond dat hij hoorde te spelen. En als hij dan erin kwam of in de basis starten, dan stond hij er.
 
Japie_Krekel
 
3
27 mei 2020 om 12:17
@lekiam mee eens! van mij mag Kuyt best komen op het moment dat hij zich heeft bewezen als hoofdcoach bij wat kleinere clubs en hij het trainersvak in de vingers blijkt te hebben maar op wat voor basis hij op dit moment hoofdcoach zou moeten worden van Feyenoord is me echt een raadsel
 
Japie_Krekel
 
2
27 mei 2020 om 12:22
@pablonino imo moet er wel een gezonde balans zijn. er is niks mis met wat positieve uitspraken maar je kan er ook in doorslaan natuurlijk. er zullen ook heus wel eens dingen zijn waar je niet tevreden over bent en die mag je dan best benoemen. Kuyt is een of andere levende Carebear wiens positieve teksten er veel te dik bovenop liggen waardoor het op een gegeven moment zwaar ongeloofwaardig wordt naar mijn mening. als Feyenoord onder hem bv een keer met 7-0 verliest dan weet Kuyt er nog wel een positief verhaal van te maken
 
Pablonino
 
1
27 mei 2020 om 12:37
@japie_krekel Ja dat irritant om te horen als tv kijker. Maar het gaat er toch om wat er gezegd word in de kleedkamer. Daar is hij blijkbaar toch heel anders. Dat lijkt mij zoals het hoort. Niet een speler aanpakken voor de camera, maar in de kleedkamer.
 
Peperbus038
 
1
27 mei 2020 om 12:53
Ik snap dat gevoel wel. Maar als je zag hoe Kuyt elke keer voorop liep bij trainingen, spelers motiveerde en de laatste titel van Feyenoord veiligstelde zag je ook echt wel kwaliteiten bij hem van een leider. Dat hij nog geen trainer is geweest bij een andere club zegt ook niet zoveel dnek ik. Kuyt loopt alweer jaren rond bij Feyenoord , kent de club en in een jaartje bij Advocaat kun je bizar veel bijleren denk ik
 
Bossie
 
5
27 mei 2020 om 12:58
Ik ben ooit Dirk tegen gekomen op de wc van een strandtent in Katwijk en hij kwam daar over als een normale gozer met zijn voeten op de grond. :-)
 
 
0
27 mei 2020 om 19:33
Van mij hoeft die zich niet te bewijzen bij andere clubs, deed gio ook niet en die is kampioen geworden en aantal keer de beker gewonnen. Ik vind dat kuyt moet presteren met onder 19 2jaartjes, jaartje Jong Feyenoord en 2/3 jaartjes als rechter hand van een coach. dan ben je klaar voor trainersschap. Vind het al jaren zonde dat van gastel niet de ambitie heeft om hoofd trainer te worden. Deed het heel goed bij jeugd en als assistent. Zag persoonlijk eerder van gastel coach worden dan Gio.
 
Andres13
 
30
27 mei 2020 om 11:45
Bij O19 presteerde Kuyt al niet en haalde hij ineens trainingen eruit om zijn eigen gewin. Ik kan niet begrijpen dat een ervaren man als Arnesen een onervaren Kuyt voor de groep zet. Niet alleen de club kan hierdoor schade ondervinden, ook voor Kuyt ligt er een groot afbreukrisico. Als hij niet presteert en hem wil ontslaan krijg je het hele legioen op je af. Arnesen zou moeten wachten of Advocaat na volgend seizoen nog door wil gaan en dan pas kijken naar geschikte alternatieven.
 
TheRoscoe
 
0
28 mei 2020 om 09:35
Niks brokkelt sneller af dan de heldenstatus van een speler die niet presteert als trainer, dus voor het Legioen hoef je niet bang te zijn, die gaan zich ook laten horen als Kuyt niet voldoet als trainer.
 
laurens92
 
9
27 mei 2020 om 11:29
Prima reactie van Arnesen, laat gewoon zien dat hij zijn eigen koers gaat varen. Zorgen dat afspraken uit het verleden worden gerespecteerd, maar geen geforceerde parktijken. Vraag me af of we dan vanuit Dirk een zelfde soort reactie krijgen als toen hij op de bank kwam in het kampioensjaar...
 
Japie_Krekel
 
34
27 mei 2020 om 11:30
dit laat me weer denken aan de periode dat de Knvb Blind, een coach die nog nooit wat had gepresteerd al 2 jaar van tevoren aanwees als toekomstig bondscoach. op wat voor basis word Kuyt nu aangesteld? omdat een andere oud speler Gio toevallig een keer succesvol was bij Feyenoord?
 
LucasAndersen
 
10
27 mei 2020 om 11:53
Ik vind t ook een raar verhaal. Tuurlijk zijn er oud voetballers bij wie het goed is gegaan, maar er zijn ook legio voorbeelden van trainers waar het fout is gegaan. De vorige trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, en die was al meer ervaren. En Kuyt kon niet eens O19 trainer zijn zonder in opspraak te raken.
 
Japie_Krekel
 
10
27 mei 2020 om 11:57
@lucasandersen dat ben ik helemaal met je eens. Gio werd aangesteld in een periode dat er geen andere goede trainers beschikbaar waren en dan snap ik dat je iets moet proberen als club want er moet toch iemand voor de groep staan. op wat voor basis Kuyt echter word aangesteld is me een raadsel. dan zou ik nog liever een Fraser zien. ook geen bewezen toptrainer ofzo maar die heeft iig ervaring opgedaan bij clubs als Vitesse en Sparta en zo zal ik nog wel een hele lijst aan trainers vergeten die je kan halen en die meer bewezen hebben als Kuyt
 
SilverFront
 
3
27 mei 2020 om 12:27
Ben of was absoluut geen fan van Danny Blind als trainer, maar die had in ieder geval wel ervaring als trainer bij Ajax. En ondanks dat het in de competitie niet super ging, heeft ie in zijn eerste en enige seizoen wel 2 prijzen gepakt. Maar voor de rest ben ik het met je eens, ik zie in dit geval liever dat een Kuyt het eerst gaat proberen bij pak hem beet Fc Eindhoven.
 
siepie
 
2
27 mei 2020 om 14:09
Wat dat betreft wel slim van Kuyt dat hij nu gewoon een soort 'snuffelstage-jaar' doet waarbij hij bij andere coaches gaat kijken. Hij heeft een slechte beurt gemaakt als jeugdcoach en als hij inderdaad een ander jeugdteam of zoals jouw logische stap een kleine club zou coachen, zou hij waarschijnlijk afbraak doen aan zijn status en nooit de baan bij Feyenoord krijgen. Nu heb je nog kans dat hij puur omdat hij vroeger redelijk wat ballen erin heeft geschoten, hij straks ineens hoofdcoach van feyenoord is. Als Ajacied zou ik dat helemaal geen probleem vinden, maar ik snap echt niet dat feyenoord dit doet
 
NJfromVOL
 
1
27 mei 2020 om 13:21
Japie, er zijn succesverhalen te vinden en minder succesvolle gevallen. Feit is dat iedere trainer een keer voor het eerst hoofdtrainer is / wordt. Ik vind trainer een ervaringsvak en ben daarom voor een ervaren trainer. Zoals Kieboom het ooit verwoordde: "leert de trainer van Feyenoord, kost het punten.leert Feyenoord van de trainer, levert het punten op". Een agadium dat zeer van toepassing is op Stam / Advocaat.
 
Japie_Krekel
 
1
27 mei 2020 om 13:24
@njfromvol klopt maar Ajax, PSV en Feyenoord zijn de grootste clubs van Nederland. imo moet je wel wat bewezen hebben als coach voordat je op dat niveau de eindverantwoordelijkheid gaat krijgen
 
NJfromVOL
 
2
27 mei 2020 om 13:31
Je ziet dit jaar wat de aanstelling van een goede trainer voor verschil kan maken.het is een essentiele positie in je organisatie.daar neem je zo weinig mogelijk risico mee; wat mij betreft is een Feyenoord verleden een pre, maar geen must.
 
InkeMontana
 
11
27 mei 2020 om 11:34
Oeeff dan krijgen we na Mark v. Bommel nu weer een coach bij de andere grote rivaal waar je je als Ajacied even lekker godsgruwelijk aan kan ergeren . Net nu ik wat sympathie voor Dickie Advocaat had. Lijkt me een aardig wilde gok van Feyenoord. Aan de andere kant, als Kuijt daadwerkelijk zoveel invloed op het kampioensjaar had als hij zelf denkt, dan moet het een betere trainer zijn dan Gio.
 
Japie_Krekel
 
39
27 mei 2020 om 11:38
Van Bommel vind ik persoonlijk minder irritant als zo een Ten Hag die altijd met zijn vinger wijst naar anderen als Ajax een minder resultaat neerzet en die zit te praten in interviews en persconferenties alsof hij het voetbal hoogst persoonlijk heeft uitgevonden. ik moet zelfs als Feyenoorder echter toegeven dat ik liever dan wel weer een Ten Hag zie als een Kuyt, waar ik echt helemaal niks mee heb
 
LucasAndersen
 
24
27 mei 2020 om 11:54
Haha als er iemand altijd met zijn vinger naar anderen wijst is het van Bommel wel. Ten Hag kan het ook goed, dat ben ik met je eens maar van Bommel is echt wereldkampioen.
 
Japie_Krekel
 
5
27 mei 2020 om 12:00
@lucasandersen ik ben ook geen Van Bommel fan hoor maar goed, er zijn maar weinig trainers die de hand in eigen boezem steken en die zichzelf niet heel erg belangrijk vinden dus wat dat betreft onderscheiden Van Bommel en Ten Hag zich niet echt van de rest. Advocaat, Cocu en Gio bv zijn dan vrij nuchtere trainers maar die zie je verder niet zo vaak
 
InkeMontana
 
3
27 mei 2020 om 13:11
Ja Japie, alleen gaat dit artikel over Kuijt. Ten Hag vind ik inderdaad ook vrij vervelend af en toe, en dat zegt heel wat als het de coach van je eigen club is.
 
DieGelbeReds
 
8
27 mei 2020 om 11:45
Haha Inke, kan dat ook niet een klein beetje te maken hebben met je eigen clubvoorkeur? Er zijn ook genoeg mensen die zich ergeren of ergerden aan bijvoorbeeld Cocu, Ten Hag, Frank de Boer.
 
LucasAndersen
 
19
27 mei 2020 om 11:55
Misschien wel, maar ik als Ajacied moet wel zeggen dat ik persoonlijk veel meer met van Bronckhorst en Cocu had dan met van Bommel en Kuyt. Dus het is niet alleen clubvoorkeur denk ik.
 
Andres13
 
13
27 mei 2020 om 12:12
Ik vind Ten Hag wel veranderd sinds hij bij Ajax is gekomen. Na wat succes in Amsterdam is hij helemaal in zichzelf gaan geloven en komt hij behoorlijk onsympathiek over. Ook weigert hij bij verlies de tegenstander te prijzen en ligt het alleen maar aan Ajax. En maar wijzen met dat vingertje naar collega`s zoals tegen Getafe. Dan zie ik liever de Boer.
 
Japie_Krekel
 
2
27 mei 2020 om 12:15
@andres13 wel mee eens. in het successeizoen vond ik Ten Hag nog een sympathieke kerel die bij mij echt de gunfactor had. ik heb het ook vaak voor hem opgenomen in de periode dat hij bij Ajax nog onder vuur lag omdat hij daar niet zou passen volgens velen. dit seizoen na zijn succes zag ik idd een hele andere Ten Hag die soms best nare trekjes vertoond
 
BJP79
 
5
27 mei 2020 om 12:24
Je bedoeld bij de telegraaf onder vuur lag. ten Hag heeft bij het bestuur van Ajax nooit onder vuur gestaan.
 
Japie_Krekel
 
1
27 mei 2020 om 12:30
@bjp79 bij het bestuur niet maar wel een tijdje bij een groot deel van de eigen aanhang toen hij er net zat. die waren niet blij dat de sympathieke Keizer was ontslagen en Ten Hag kon toen zeker in zijn eerste half jaar niet zo heel veel goed doen bij Ajax
 
daveke
 
2
27 mei 2020 om 11:55
Hoe kan je een hekel hebben aan dirk kuyt. Hij praat altijd met respect over iedereen ook over Ajax
 
Japie_Krekel
 
5
27 mei 2020 om 12:01
@daveke veel mensen ergeren zich gewoon aan zijn overdreven politiek correcte uitspraken en die komen vaak alles behalve authentiek over op mensen. iemand die letterlijk altijd positief is is geen mens meer imo. als vandaag je parkiet overlijdt dan weet Kuyt er wel weer een of andere positieve twist aan te geven
 
siepie
 
2
27 mei 2020 om 14:15
Omdat hij dat speelt. Hij heeft zijn imago als ideale schoonzoon zo gecultiveerd en wat dat betreft vond ik die docu over zijn laatste jaar wel een mooi inkijkje daarin.
 
martijnr12
 
2
27 mei 2020 om 13:39
Ik kan nu al niet wachten om Kuijt met een stopwatch langs de zijlijn te zien staan haha. Dit gaat sowieso spektakel opleveren, kan niet anders
 
HijNiet!
 
10
27 mei 2020 om 11:36
Dat een door de wol geverfde TD als Arnesen dit accepteert valt me echt enorm tegen. Nog even los van dat Kuyt überhaupt niets heeft laten zien is het beloven van toekomstige baantjes gewoon lachwekkend. Je kan niet in de toekomst kijken, zeker in de veranderlijke voetbalwereld niet. Vraag anders even bij de KNVB na hoe de soortgelijke constructie met Hiddink en Blind hun is bevallen. Arnesen zou geen boodschap moeten hebben aan de afspraken die door zijn voorganger zijn gemaakt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
 
vedet
 
3
27 mei 2020 om 12:58
Als ik dit helemaal volg kan ik maar tot één conclusie komen. Er liggen al afspraken met Kuijt, waar men niet onderuit kan. Anders kan je het toch niet verklaren dat de man die nog geen O19 kan leiden nu al naar voren wordt geschoven als trainer. Ben blij dat Arnesen een slag om de arm houdt qua tijdstip van aanstellen, maar dat er al namen en data gelekt zijn voorspelt niet veel goeds.ik kan het niet staven, maar mijn gevoel zegt dat dit niet goed kan gaan met Kuijt aan het roer. Hopelijk bewijst hij het tegendeel mocht deze deal doorgaan
 
lucas1234
 
6
27 mei 2020 om 11:40
Ik denk dat Kuijt in potentie een toptrainer zou kunnen zijn. Als voetballer vond ik het altijd een echte leider en iemand die zijn ploeggenoten kon oppeppen en inspireren. Volgens mij leest die het spelletje goed. Wellicht dat Feyenoord zijn connectie met Excelsior kan inzetten, om Kuijt daar voor 1-2 jaar hoofdtrainer te maken. Dan moet die toch wel klaar zijn voor een dergelijke rol bij Feyenoord. Dat vind ik overigens wel opmerkelijk dat spelers continue worden uitgeleend, maar dat dit eigenlijk nooit met trainers gebeurd.
 
Japie_Krekel
 
2
27 mei 2020 om 11:48
@lucas1234 een goed paard maakt nog geen goede ruiter. ik kan me best voorstellen dat mensen zich ook kunnen ergeren aan een ultra positivo als Dirk Kuyt. spelers prikken daar op een gegeven moment toch doorheen als ze bv op de bank worden gezet. dan hebben zijn mooie motiverende woorden geen waarde meer
 
lucas1234
 
5
27 mei 2020 om 12:08
Heb je helemaal gelijk in! Maar het is natuurlijk ook zo dat niet één aanpak is die voor iedereen werkt. Dat hangt ook een beetje van de spelersgroep af. Ik denk echter wel dat Kuijt veel personen wel zal kunnen raken (en ook genoeg niet). Of die maar gelijk hoofdtrainer moet worden van Feyenoord, zeg ik niet. Maar ik zie wel een trainer in hem.
 
Japie_Krekel
 
2
27 mei 2020 om 12:13
@lucas1234 ik sluit het ook zeker niet uit maar ik heb er nog wel mijn twijfels bij. bij de onder19 waren ze niet heel positief over zijn functioneren. imo moet zo iemand eerst ervaring op doen bij een kleinere club voordat hij aan bod komt bij een club als Feyenoord
 
sloep01
 
1
27 mei 2020 om 13:55
(japie)ik ben totaal geen Kuyt fan maar heb wel heel veel respect voor zijn carriã¨re meer dan 100 interlands en een speler die je bij wijze van over kon neerzetten , maar als trainer weet ik dat niet hij wordt met name bij VI altijd zo verschrikkelijk afgemaakt dat ik wel eens denk dat verdiend deze jongen echt niet om afgemaakt te worden door dat stelletje pleps dat daar zit die iedereen maar loopt af te maken en beledigen , maar wie weet pakt het wel goed uit Kuyt als trainer dat weet je toch helemaal niet Frank de Boer werd er ook zomaar neergezet toen Jol werd ontslagen 4x kampioen dus zeg het maar je kunt nooit van te voren iemand afserveren .
 
Japie_Krekel
 
0
27 mei 2020 om 15:06
@sloep01 ik serveer hem ook zeker niet af maar ik vindt dat je bij clubs van het kaliber Ajax, PSV en Feyenoord aan de slag gaat je jezelf wel moet hebben bewezen als trainer. FdB en Gio werden naar voren geschoven uit nood destijds omdat er toen geen andere opties waren voor Ajax en Feyenoord en dat pakte idd prima uit. om echter zo een trainer al ver van tevoren aan te stellen vind ik niet handig
 
Orgullo
 
4
27 mei 2020 om 11:48
Ik snap hier echt geen jota van. Een trainer die nog niets bewezen heeft, het tijdstip van aankondigen (waarom nu?), waarom niet afwachten hoe Kuijt zich de komende jaren ontwikkeld als trainer. Heeft zich alleen ongeïnteresseerd op de A1 gestort, trainingen gemist. Laten we zo'n man dan maar trainer maken? Valt me echt vies tegen van Arnesen. Wordt hoog tijd dat die een commissaris krijgt die hem flink kan prikkelen in plaats van die nietsnut Troost.
 
siepie
 
0
27 mei 2020 om 14:19
Denk je niet dat het juist die commissaris is die hem deze beslissing door de strot heeft geduwd? De afspraak lag er namelijk al en Troost had voor Arnesen die positie.
 
Jannie1109
 
13
27 mei 2020 om 11:52
Mooi man, ik reken op weer minstens 1 verloren jaar voor Feyenoord. En laten we hopen op 2 of 3. Lachen man, Dirk Kuyt.
 
NJfromVOL
 
3
27 mei 2020 om 13:25
Goedenmiddag, Juffrouw Jannie.
 
Druu
 
2
27 mei 2020 om 12:05
Gio, Van Bommel, Cocu en De Boer hadden ook geen ervaring maar hadden wel een eigen persoonlijkheid. Als hun team slecht presteerden dan werd dat ook wel door hun bevestigd en bekritiseerd. Als de team van Kuyt slecht zal spelen, dan zal Kuyt we weer een standaard praatje houden van:' onze spelers hebben hun best gedaan, we moeten ons richten op de volgende wedstrijd'.
 
siepie
 
1
27 mei 2020 om 14:22
Die hebben allemaal wel meer vlieguren gemaakt in de jeugd dan Kuyt. En zelfs dan nog moesten Advocaat en Hiddink een keer bijspringen om hun hachje te redden. Dit is alsof je een stagiair direct een contract als manager geeft. Kan echt alleen in het voetbal dit
 
jouses
 
1
27 mei 2020 om 12:11
Ik zie enorme flaters gemaakt door Sjaak Troost eerst Kelly en Narshing een salaris gegeven waar uit blijkt dat Troost niet capabel genoeg is om goede onderhandelingen te en teveel geld heeft uitgegeven aan waardeloze spelers. Nu kunnen we ook lezen dat hij eigenlijk zijn beleid en visie een soort van heeft veilig gesteld. John de Wolf kwam op zijn voorspraak en blijkbaar heeft hij ook afspraken gemaakt met Kuyt en nu komt het vreemde hij zit in de RVC en moet straks zijn eigen beslissingen gaan goedkeuren? Ik mag hopen dat Kuyt nog 5 jaar gaat rijpen want dan heb ik persoonlijk liever iemand zoals Kees van Wonderen (ruime ervaring) of Jean Paul van Gastel voor de ploeg deze 2 mannen kennen de club ipv Kuyt die nauwelijks presteert met de onder 18 of 19.
 
youknowit8
 
3
27 mei 2020 om 12:15
In plaats van zoveel energie te stoppen in meneer Dirk, kan Feyenoord ook net zoveel energie stoppen in de doorstroom vanuit de jeugd. Het lijkt alsof de doorstroom van een coach die in heT verleden gevoetbald heeft, belangrijker is.
 
willempiedebok
 
0
27 mei 2020 om 12:38
Wat zou Johan Derksen hiervan vinden? Is het niet wat snel als je nog een seizoen moet afwerken?
 
Ravel
 
2
27 mei 2020 om 12:58
Ik denk dat Feyenoord hier een grote fout (heeft ge-) maakt. Bij de onder 19 was hij al niet onbesproken. Daarnaast is het raar dat je je als club bij voorbaat al vastlegd. Iedere trainer heeft een bepaald stijl of visie. Die moet passen bij de fase en situatie waar een club zich in bevindt. Zelfs al zou hij een goede trainer blijken, waar ik echt grote twijfels bij heb, is het geen garantie dat hij de juiste persoon op de juiste plek en plaats is op het moment dat hij wordt aangesteld. Snap ook eigenlijk niet dat Kuyt zelf aan zo'n constructie is begonnen, voor mij komt 't over dat je jezelf groter dan de club acht. Arnesen is echt een aanwinst voor Feyenoord en dat gun ik ze. Maar ze moeten toch echt de bezem halen door de prutsers van de afgelopen jaren die dit soort oliedomme constructies hebben bedacht en goedgekeurd.
 
gomes1psv
 
3
27 mei 2020 om 13:20
Ik blijf het potsierlijk vinden dat onze nationale topclubs het een optie vinden om een onervaren of op zijn best niet bewezen trainer aan het roer te zetten, puur en alleen vanwege een glansrijk (club)verleden als voetballer en/of international. Het is een van je meest cruciale posities in je voetbalorganisatie en bovendien een ervaringsvak en toch kiezen directies ervoor om een achtjarige de autosleutels te geven op deze manier. Frank de Boer is het enige voorbeeld waar zijn komst uit het niets vlekkeloos verliep. Maar Van Bastens aanstelling liep uit op een drama, ondanks hun lange termijnen (zonder onderscheidend voetbal) en links en rechts een prijs hadden 'rookies' Van Bronckhorst en Cocu ervaren hulp nodig om niet al gelijk uit de bocht te vliegen en in al zijn (eigen)wijsheid vond ook Van Bommel zijn Waterloo al voordat zijn tweede seizoen de kerst had bereikt. Ook Feyenoord ziet met lede ogen aan hoe gebrek aan ervaring een machteloze Jaap Stam zijn contract doet inleveren, lijkt te leren dat een ervaren man als Advocaat beter weet wat een trainer van een topclub moet doen en wat gebeurt er? Gaan ze straks Kuyt aanstellen! En waarom? Als de reacties op berichtgeving daarover representatief zijn voor de houding van de fans ten opzichte van dit idee, is dit een volstrekt kansloze poging om zo zieltjes te winnen. Bovendien, hoeveel ervaring moeten langer actieve trainers als Henk Fraeser en Maurice Steijn dan nog opdoen voordat ze geschikter zijn dan Dirk Fucking Kuyt? Maak die man dan mascotte ofzo, maar kies je trainer alsjeblieft eens op bewezen kwaliteiten!
 
PeterSchutt
 
0
27 mei 2020 om 13:40
Kuyt zal en moet hoofdtrainer van feyenoord worden en niemand weet waarom om zijn ervaring en aantoonbare resultaten als trainer zal het niet zijn hij heeft als speler heel veel betekent voor feyenoord wat nooit vergeten zal worden maar dar was als speler en altijd dat gedoe rond kuyt hoeft van mij niet advocaat is trainer en met hem moet het nu gebeuren en wat kuyt in de toekomst eventueel gaat doen of worden zal me een zorg zijn niemand is groter dan de club toch
 
Bendovah
 
1
27 mei 2020 om 13:46
Prachtig nieuws dit. Kan niet wachten tot deze nietszeggende kerel, zijn nietszeggende stempel zal drukken op Feyenoord. Ik snap niet wanneer supporters dit laten gebeuren. Kan t me eigenlijk niet voorstellen.
 
JK-Ajax
 
2
27 mei 2020 om 13:47
Wel geinig om dit zo lang van te voren al af te spreken. Dan kan Kuyt bij wijze van heel komend seizoen een of andere klote prestatie neerzetten maar dan heeft het geen enkele consequenties. Iemand zonder enige aantoonbare ervaring of prestatie alvast een jaar van te voren presenteren. Eng kliekje daar met Kuyt en die zaakwaarnemer.
 
Andres13
 
3
27 mei 2020 om 13:55
Kuyt gaat komend seizoen geen functie uitvoeren want hij wou "rondkijken bij andere clubs". Feyenoord gaf hem de kans om Onder 21 te leiden, maar dat wees Dirk af. Lijkt mij al geen goed voorteken voor Feyenoord 1.
 
JK-Ajax
 
1
27 mei 2020 om 14:32
Oh nog beter, die gaat een jaar lang lekker (althans als dat nog mag tegenwoordig) rondneuzen in het buitenland zonder enige vorm van verantwoordelijkheid te dragen. Klinkt als een fantastisch traject met een topkandidaat haha.
 
theo uphus
 
2
27 mei 2020 om 14:24
Ik heb Dirk Kuyt als assistent trainer bij Quick Boys hopeloos zien falen. De toenmalige spits van QB, Yord Teijsse werd door Kuyt op een nogal "onorthodoxe wijze" naar de kant geroepen. Ik had vooral het gevoel dat er een gebrek aan respect voor de topscorer van de club bij kwam kijken. Teijsse boos naar de kant en men besloot Teijsse een aantal weken niet op te stellen. QB speelde toen om het kampioenschap en wat bedacht men: we stellen Dirk zelf op in de spits. Drie weken later kwam Teijsse terug. Waarom ? Dirk had drie weken niet gescoord en de club had drie maal verloren en het nakende kampioenschap weggegooid. Ik mag voor Feyenoord hopen dat Kuyt als coach daar het nodige van heeft geleerd.
 
KAWS
 
0
27 mei 2020 om 16:27
Ik vind over het algemeen dat mensen zeer denigrerend zijn als het om Dirk Kuyt gaat. Eigenlijk wordt hij al volledig afgeschreven, terwijl zijn trainerscarrière nog in de kinderschoenen staat. Waarop zijn deze meningen allemaal gebaseerd? Omdat Johan Derksen, Kuyt eng noemde en over zijn nare trekjes begon? Ik denk dat er weinig mensen zijn die weten hoe Kuyt daadwerkelijk is en hoe hij werkt. Arnesen is niet van gisteren en heeft heel wat trainers voorbij zien komen in zijn carrière. Als hij denkt dat Dirk de klus kan klaren volgend jaar evenals Advocaat, wie zijn wij dan om dit in twijfel te trekken? Dirk zal vast iets hebben anders zal hij nooit hoofdtrainer kunnen worden bij Feyenoord. Ik geloof echt niet dat het bestuur dat toe gaat laten. Natuurlijk. Een ding is wel zeker: Kuyt is onervaren. En in die zin blijft het altijd een gokje om een onervaren trainer voor de groep te zetten. Anderzijds wilde na Stam niemand het stokje overnemen behalve Advocaat. Dus hoeveel ervaren trainers zullen staan te springen om met minimale middelen bij Feyenoord aan de slag te gaan? Ik denk dat het allemaal vies tegen valt. Dirk Kuyt is in alles een echte winnaar. En in het kampioensjaar ook gewoon een leider in de kleedkamer. Natuurlijk baalde hij als hij (terecht) niet speelde. Maar wat denk je dat andere spelers doen? In zijn positie? Iemand die gewend is om altijd te spelen, die gepasseerd wordt, dat doet pijn en dat is in mijn ogen te volledig te begrijpen. Ik zou het niet eens zo heel erg vinden mocht hij trainer worden maar dan vind ik wel dat het assistenten-team rondom hem verbeterd moet worden want Alfons Groendendijk en Henrik Larsson? Dat vind ik gewoon twee bijzondere namen. Je zou Larsson lekker die functie moeten geven voor het onder de 21 team maar niet meer dan dat. Nee, zorg dan dat er een of twee goede assistenten naast Kuyt staan samen met De Wolf. Desnoods zo'n René Meulensteen.
 
Japie_Krekel
 
1
27 mei 2020 om 16:43
@kaws het antwoord zit al in je vraag. hij wordt op dit moment idd afgeschreven omdat zijn trainerscarriere nog in de kinderschoenen staat. we hebben het niet over een Telstar ofzo maar over Feyenoord. voordat je de kans krijgt bij zo een club de eindverantwoordelijkheid te dragen moet je imo wel iets bewezen hebben als coach
 
KAWS
 
1
27 mei 2020 om 19:27
Zeker, maar dat had Gio ook niet en dat ging best aardig dacht ik zo.
 
Japie_Krekel
 
0
27 mei 2020 om 20:16
@kaws zeker weten maar Gio werd naar voren geschoven omdat er niks anders voor handen was destijds. nu weet je helemaal nog niet welke goede ervaren trainers er misschien wel beschikbaar zijn als Advocaat vertrekt. Gio heeft het idd geweldig gedaan maar dat wil niet zeggen dat elke onervaren trainer het vak in de vingers heeft