Arnold Bruggink hoopt volgende zomeraanwinst FC Twente snel te presenteren
Donderdag, 23 mei 2024 om 07:25

FC Twente is druk bezig met het op orde krijgen van de selectie voor komend seizoen. De Telegraaf bevestigt donderdagochtend dat de Tukkers de vacature van de naar Feyenoord vertrekkende Gijs Smal in willen vullen met Bas Kuipers. Voetbal International meldde maandag al dat de aanvoerder van Go Ahead Eagles een serieuze kandidaat is voor Twente.

Kuipers past binnen het profiel van een aanvallend sterke linksback dat de Enschedeërs zoeken, zo schrijft De Telegraaf. De verwachting is dat er na de play-offs om Europees voetbal spijkers met koppen worden geslagen.

Go Ahead Eagles speelt donderdag in de play-offs tegen NEC. Weet Kowet af te rekenen met de Nijmegenaren, dan wacht in de finale een ontmoeting met FC Utrecht of Sparta Rotterdam.

Kuipers heeft een ijzersterk seizoen achter de rug in Deventer. De linksback miste slechts één Eredivisie-duel en kwam in 33 wedstrijden tot 5 doelpunten en 4 assists. Daarnaast beleefde Go Ahead defensief een succesvol jaar, waar Kuipers een aanzienlijke bijdrage aan had.

De 29-jarige vleugelverdediger heeft in De Adelaarshorst een contract tot medio 2025, dus Twente zal een transfersom voor hem op tafel moeten leggen. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Kuipers een waarde van 850.000 euro.

Door het aanstaande vertrek van Smal naar Feyenoord zal Kuipers bij Twente de concurrentie aan moeten gaan met Anass Salah-Eddine (22) en Mats Rots (18).

Sayf Ltaief werd eerder deze maand als eerste zomeraanwinst door de Tukkers gepresenteerd. De 24-jarige buitenspeler komt over van FC Basel. Ltaief tekende in Enschede voor drie seizoen, met de optie tot nog een jaar. De twaalfvoudig international van Tunesië speelde het afgelopen anderhalf jaar op huurbasis bij Winterthur. Met zijn permanente transfer naar Twente neemt Ltaief definitief afscheid van Basel.

Meer targets


Davy van den Berg en Younes Namli (beiden PEC Zwolle) zijn ook bij Twente in beeld om het middenveld te versterken. De interesse in het tweetal is vooralsnog niet concreet, maar zij 'staan op de lijstjes van Twente'. Overigens zou Twente zich ook hopen te versterken met Couhaib Driouech, zoals eerder geschreven. De buitenspeler van Excelsior wordt al langer gevolgd door PSV en dus zal hem naar Enschede halen een flinke uitdaging worden voor technisch directeur Arnold Bruggink en co.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Pak 4x je inzet als Uitblinker Memphis Depay met rechts scoort tegen Polen!
0
   
09:00
09:00
Vermoedelijke XI Nederland - Polen: Koeman kiest tussen Frimpong en Dumfries
63
   
08:59
08:59
NOS-talkshow krijgt bakken met kritiek: 'Dit is echt tenenkrommend slecht'
10
   
08:30
08:30
De Engelse doelpuntenmachine die nooit uitkwam op een eindtoernooi
6
   
08:10
08:10
Van der Gijp en Derksen delen hun favoriete basisopstellingen tegen Polen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
ScummyMan
 
3
23 mei 2024 om 07:46
Klinkt als ouderwets goede scouting.Driouch is natuurlijk een pareltje voor Twente. Denk dat Van Den Berg ook mee kan groeien met Twente. Een speler die dan voor langere tijd belangrijk kan zijn zonder dat er meteen grote jongens op de stoep zullen staan.Kuipers en Namli zijn goedkope toevoegingen met ervaring. Omdat ze genoeg jonge spelers hebben hoeft het ook niet allemaal jong te zijn.En dan het grootste deel van het te besteden geld spenderen aan een goede jonge spits waar je later op kan verdienen.
 
KeesMankwak
 
4
23 mei 2024 om 07:51
Is Weghorst nu definitief van de baan dan? Dacht dat het de goede kant op ging vorige week.
 
ScummyMan
 
1
23 mei 2024 om 08:36
Dacht dat dat moeilijk zou worden omdat Burnley hem wel kan gebruiken een niveautje lager en dat hij nog een transferwaarde vertegenwoordigd. Als hij komt zou ik niet ook Kuipers én Namli halen. Je moet wel ook spelers hebben die meer waard zullen worden. Dat is voor Twente de beste manier om te blijven strijden voor de derde en vierde plaats.
 
Oenieboy
 
4
23 mei 2024 om 08:51
Situatie is onveranderd. Enkel met de degradatie van Burnley zou Twente kans maken op Weghorst. Vanaf het begin is al gezegd dat Weghorst flink wat water bij de wijn zou moeten doen om bij Twente te komen. Ik zie Twente geen 3/4 miljoen aftikken voor Wout. Kuipers en Namli zou ik sws niet halen. Voor de wisselspelers kun je talent zoals Taha inzetten, geen Namli. Kuipers heeft het niveau niet denk ik.
 
ScummyMan
 
1
23 mei 2024 om 11:15
Zeker volgend jaar met een dubbel programma is de selectie van Twente heel erg smal dus denk dat dit ook relatief goedkope opvulopties zijn. Als je ziet dat Van Wolfswinkel (kan die een dubbel programma aan?), Van Bergen en Taha (geen zekerheidje) de enige echte niet gehuurde aanvallers zijn zou ik eerder daar investeren. Achterin staat het centrum in ieder geval en met Salah Eddine, Sampsted en eventueel Regeer heb je op de backposities wel ook al wat opties ondanks het vertrek van Smal en Brenet.
 
Martyn7
 
10
23 mei 2024 om 07:47
Ik blijf toch zeggen dat dit toch niet de aanwinsten zijn die Twente beter gaan maken. Ik hoop echt dat er straks drie ploegen zijn in de CL, maar met een Kuipers, Namli en dergelijke ga je dit niet redden. Weghorst daarentegen zou een absolute versterking zijn, maar daar moet je wel een fatsoenlijk elftal omheen zetten. Steijn houden, Rots op de vleugel, Pröpper achterin, Unnerstall op doel, dat scheelt al. Maar daarnaast gewoon in een wat luxere vijver vissen. Driouech zou ook wel een goede versterking zijn, maar ben toch benieuwd of Twente hiermee ervandoor kan gaan. Zeker met de concurrentie van PSV die al langer geïnteresseerd is.
 
29er
 
8
23 mei 2024 om 08:13
Ik verwacht niet dat Twente de Champions League in gaat, en al helemaal niet transfers gaan doen op Champions League niveau. Het is geen Ajax met bakken met geld op de bank
 
Oenieboy
 
3
23 mei 2024 om 08:39
29er, dat is onverantwoord voor Twente. Echter zit er een aanzienlijk verschil tussen CL-niveau en het niveau Kuipers/Namli/Van Den Berg. Twente moet echt hoger mikken.
 
Sirius
 
1
23 mei 2024 om 08:55
Dat gaat niet gebeuren, maar ze worden buiten Weghorst en Driouech veelvoudig in verband gebracht met spelers die in de middenmoot niet echt overtuigen. Dat is nou ook weer niet de categorie waar je zijn moet nu en zeker niet als die spelers al achterin de 20 zijn. Ervaring is alleen leuk als daar kwaliteit en vlieguren op niveau mee gepaard gaan. Dat kun je van Kuipers en Namli niet zeggen.
 
Sirius
 
14
23 mei 2024 om 08:12
Ik vind het allemaal nog niet heel overtuigend. Driouech zou een goede aankoop zijn en ik snap de interesse in Van Den Berg ook wel, maar die 29-jarige back van Go Ahead en Namli die ook rond die leeftijd zit; dat moet je niet willen als je vooruit wilt. Het is wel belangrijk dat je niet weer zo'n transferzomer als dat van vorig jaar krijgt. Die is namelijk wel behoorlijk slecht gebleken als je kijkt hoe weinig de meesten hebben laten zien. Alleen Regeer is een goede aankoop gebleken. De kans is klein dat je met de huidige ploeg nog een keer zoveel punten haalt, ook kijkend naar de resultaten na de winterstop. Er moet wel progressie zijn, want anders kun je zomaar drie plaatsen lager eindigen. Ajax en Utrecht herpakken zich denk ik wel namelijk, terwijl AZ er ook vaak niet slechter op wordt.
 
Oenieboy
 
6
23 mei 2024 om 08:33
Helemaal eens met je laatste alinea. Echter snap ik de interesse in Van Den Berg helemaal niet. De laatste wedstrijd op hem gelet, maar die heeft relatief weinig inzicht en handelingssnelheid, waardoor hij regelmatig moet corrigeren (soms met overtreding). Dat zie er wel leuk uit, maar op een sneller tempo wordt dat helemaal niets. Namli en Kuipers zou ik onbegrijpelijke aankopen vinden. Alles bij elkaar ben ik helemaal niet kapot van Bruggink, tenzij hij met Driouech op de proppen komt. Alleen speelt hij op de positie van Rots en de nieuwe aankoop Ltjaief. Je moet de posities dubbel bezet hebben, maar beide spelers zijn gehaald voor de basis.
 
Sirius
 
2
23 mei 2024 om 08:53
Mee eens, maar ik denk wel dat we niet alles op Bruggink af moeten schuiven. Hij overtuigt nog niet, maar met name vorig jaar had Streuer ongetwijfeld nog een hele grote vinger in de pap. Ik vind vooral dat ze doordraven nu. Eerder haalden ze met spelers als Sadilek, Cerny e.d. toch jongens op waar de potentie al duidelijk was. Het moest er alleen uit gaan komen. Nu halen ze veelal spelers waarvan je niet eens echt weet of er nou zoveel toekomstige kwaliteit in schuilgaat. De potentie is al onduidelijk. Maar goed, haal Driouech, Weghorst en een goede middenvelder op en het ziet er ineens veelbelovend uit.
 
ProTukker
 
0
23 mei 2024 om 09:12
Mocht Weghorst komen, dan zou je als Twente zijnde ook iets boven je budget moeten gaan zitten en Driouech of Saito halen. Dan heb je voorin een geweldige voorhoede met Weghorst, Rots, Driouech/saito en de scorende middenvelder Steijn. Geweldig toch voor een club als Twente?!
 
rubje
 
0
23 mei 2024 om 11:15
Ik hoop ook dat er betere spelers komen dan Van Den Berg en Kuiper, maar ergens wel grappig dat een suppoter zegt 1 wedstrijd op een speler gelet te hebben en dan de speler afkraakt (misschien terrecht, ik ken van den berg niet goed) Maar je mag er toch van uit gaan de de profesionele scouts van Twente veel meer wedstrijden van hem hebben gekeken. Mocht een fan het in 90 beter zien dan die scouts dan moeten ze misschien daar eerst wat gaan investeren....
 
Oenieboy
 
0
23 mei 2024 om 12:27
Rubje, in mij investeren is altijd slim!
 
juweel
 
9
23 mei 2024 om 09:02
EHM VZ, even de tekst aanpassen aub, Go Ahead Eagles trapt donderdagavond het tweeluik tegen NEC af. Weet Kowet af te rekenen met de Nijmegenaren, dan wacht in de finale een dubbele ontmoeting met FC Utrecht óf Sparta Rotterdam. Er is geen sprake van een tweeluik tegen NEC, het gaat over één wedstrijd en ook de finale is dit jaar geen dubbele ontmoeting, maar wordt beslist over één duel.
 
WesZol
 
3
23 mei 2024 om 09:09
Laten we voor het Nederlands voetbal met ze duimen dat FC Twente absoluut geen ronde verder komt in de CL voorronde, wat een armoede zeg. Ik snap dat er geen risico genomen kan worden maar zelfs met jongens als Kuipers en Namli kun je niet eens aantreden in de Conference League. Driouch is natuurlijk een speler waar je wel mee kunt aankomen en waar goede potentie in zit. Heeft Twente nu met deze 3e voorronde van de CL ook al niet gegarandeert de groepsfase van de Conference League behaalt? Laat ze zichzelf daar maar op focussen want dat zal al lastig zat worden in mijn ogen.
 
Lierse1997
 
0
23 mei 2024 om 09:13
Als dat ongeveer hetzelfde ticket is als racing Genk vorig jaar had dan kan je er uit liggen. Twee keer verliezen is laatste voorronde van de conference League dan volgens mij.
 
Oenieboy
 
6
23 mei 2024 om 09:14
Lees je eerst even in voordat je reageert. Twente in de CL zou natuurlijk top zijn voor het Nederlands voetbal. Je gaat geen punten behalen, maar wel een flink geldbedrag. Hierdoor wordt Twente, en dus het NL voetbal sterker. Mocht Twente CL niet halen, dan stromen ze in de EL groepsfase in. Ben het wel met je eens over Namli en Kuipers. Totaal geen meerwaarde voor Twente.
 
WesZol
 
1
23 mei 2024 om 09:36
Twente in de CL top voor het Nederlands voetbal? Nee, inderdaad er 8x met minimaal 3-0 afgaan is inderdaad echt top! Zo maak je reclame voor de Eredivisie. Nu hebben ze 2x een ongeplaatste status dus de kans dat ze 2x een zware tegenstander treffen is vrij groot. Is de groesfase van de Europa League niet pas behaald als je de 3e CL voorronde overleeft en als je de 3e CL voorronde niet haalt je de playoffs voor de Europa League speelt en hierdoor je zeker groepsfase Conference League hebt? Europa League is al te hoog gegrepen voor mijn gevoel voor FC Twente maar laat me verrassen. Je kunt best met een Namli en Kuipers aanzetten maar dan betekent wel dat je je Europese ambitiies tijdelijk in de koelkast kunt bewaren.
 
ProTukker
 
3
23 mei 2024 om 09:46
Misschien geen reclame voor de eredivisie, maar wel een club in de eredivisie die dan circa 20 miljoen euro meer op zijn rekening heeft staan. En daarmee kan je je weer versterken met kwalitatief betere spelers om zo in de toekomst toch (misschien) meer punten te kunnen behalen in Europa.
 
Oenieboy
 
4
23 mei 2024 om 09:49
Idd ProTukker, vanuit Twente hebben we geleerd dat de lange termijn prevaleert boven de korte termijn.
 
alexander234
 
1
23 mei 2024 om 10:55
De 3e voorronde CL heeft 2 routes. 1 voor de kampioenen en 1 voor de nummers 2 tot 4. Bij de kampioenen stroom je de play-off Europa league in als je verliest. Bij de nummers 2 tot 4 stroom je groepsfase Europa League in Bij uitschakeling. Hierdoor is het dus al zeker dat we 4 ploegen Europees hebben. Psv en Feyenoord CL, Twente CL of EL en Az EL. Ajax moet 3 rondes in de EL overleven om de groepsfase te halen tenzij Fiorentina met een wonder helpt. De play off winnaar moet 3 rondes Conference League overleven voor de groepsfase. Mocht Fiorentina 7e in de competitie eindigen en de Conference league winnen krijgt Ajax een doorgeschoven plek en rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase EL
 
rubje
 
1
23 mei 2024 om 11:22
Wat een gezeur over dat een club niet thuishoort in de CL. Twente is over 36 wedstrijden gewoon 3e geworden, nergens niet vals gespeeld dus gewoon terrecht dat ze in de voorrondes gaan uitkomen. Mocht er een wonder gebeuren en ze alle voorrondes overleven dan staan ze gewoon terrecht in de CL. Maakt niet uit met welke spelers, blijkbaar is de selectei dan toch sterker dan de concurentie die ze uitgeschakeld hebben. Als je er straks in toaal meer dan 40 wedstrijden voor hebt moeten spelen om in de CL te staan dan kun je niet meer spreken van geluk en is het gewoon bewezen en verdiend.
 
OREELY
 
4
23 mei 2024 om 10:25
ik lees veel negatieve berichten rond deze eventuele aankoop. ja het is geen champions league materiaal, maar heeft het gewoon goed gedaan bij go ahead dit jaar. en het is volgens mij ook wel een jongen die zich aan het niveau kan optrekken. Afgelopen jaar vond ik smal niet heel bijzonder, dus kuipers is niet echt een mindere keus. Wel beaam ik dat een 29jarige veel minder gaat opleveren natuurlijk... maar goed, voor smal kreeg je uiteindelijk ook niks.